aard Modlitwa do Ariela 01.03.04, 14:55 I odpuść nam plamy z wina, jako i my odpuszczamy vanishym plamodajcom, i wódź nas na pokuszanie, mniam! Odpowiedz Link
kpiarz a teraz się po-, prze- i wy- rzygamy 06.05.04, 14:14 W imię Booga, taty_aarda i mamy_aarda Odpowiedz Link
maginiak Re: Czy chomik?.......................... 21.05.04, 11:10 ROTFL :-DDDDDD Aż się zakrztusiłam yerbatą:-) Odpowiedz Link
zamek Logujmy się... 18.06.04, 09:52 (<rozpostarte_ramiona_i_psalmodyczna_deklamacja_mode_oczywiście=on>) Odpowiedz Link
zamek Pan z Warmii 18.06.04, 13:45 - Idźcie w pokoju, chytrusy. - W rogu niech będą wdzięki. Odpowiedz Link
zamek Zaprawdę powieadam Wam: 23.10.04, 00:34 kto jest bez winylu, niech pierwszy rzuci kompaktem. Odpowiedz Link
zamek Zaprawdę powie Adam Wam 25.10.04, 21:38 Kto jest bez waginy, niech pierwszy rzuci karmienie! (a generalnie, to na FEN i Kroworum z tym i o!) Odpowiedz Link
latajacy_rosomak Oj, Che nasz 24.10.04, 09:48 Ojcze nasz, któryś jest w niebie śmiej się imię Twoje; śmiej królestwo Twoje; bądź chichot Twój jako w niebie tak i na ziemi; śmiechu naszego powszedniego daj nam dzisiaj; i popuść nam nasze smętki, jako i my odpuszczamy naszym pracodawcom; i nie wódź nas na zniechęcenie; ale nas zbaw od smutnego. Cha! cha! ch a!men. Odpowiedz Link
neochuan ggady biblijne prezentu ió: 25.10.04, 00:47 Ja (0:14) je! Ja (0:14) rozo-lima Ja (0:15) tel. Zamek (0:15) do kogo? Ja (0:15) a viv Zamek (0:15) he! bron Ja (0:16) je! Ja (0:16) Rycho Zamek (0:16) bet Zamek (0:16) lejem Ja (0:16) dzisiaj? Zamek (0:17) jeszcze nie Ja (0:17) the soła - no wina Ja (0:17) żep anna 300 Ja (0:19) przybierzeł li debet - leję! Zamek (0:19) pa, sterze Ja (0:19) chałwa nawis o kości Zamek (0:20) (może wrzuć to na modlitewny...) Ja (0:20) morze martwe Ja (0:20) pociech dnach Zamek (0:21) DNA ch..a? Ja (0:21) chrzęst w Dżordanie Zamek (0:21) dna u Dżordana Zamek (0:22) qrwa qlszowa Ja (0:22) nago, rze syn? aj Zamek (0:22) plurwa pluszowa Zamek (0:23) tylko co to jest plurwa? Ja (0:23) (arkę przymierza) Odpowiedz Link
meteor2017 Kol. Ęda - ref.erent 31.01.05, 00:32 Brian się rodzi, na golasa chodzi Anieli chlają, króle strzelają Pasterze dziś ćpają, bydlęta ćwierkają Soda, soda z bąbelkami. Odpowiedz Link
ctrl_alt_delete Żeby wam Pan Bóg języki i ręce ujebał bezbożnicy! 31.01.05, 01:44 Za to gadanie i pisanie ! Odpowiedz Link
aard Z cyklu tako rzecze Ewa N. Gelia 31.01.05, 10:18 ControluAltDelecie, bo my tu mamy Chlew Ropiejący! Odpowiedz Link
aard Noc Liturgii 01.02.05, 13:02 Można by sobie kiedyś taką zbiorowo urządzić, co Wy na to? Z głośników Wagner, ale w wartswie leksykalnej Biblia, tylko może nieco unowocześniona. Może wreszcie dopadłbym tego znajomego Kuby Wandachowicza, który podobno kiedyś-tam przepisywał Biblię na - nomen omen - modłę surrealistyczną. Kto by pomógł w organizacji Nocy Liturgii? Odpowiedz Link
lolik2 ja mogę czytać!!! 01.02.05, 13:05 a Szprota może krążyć wokół mnie z gromnicami! Odpowiedz Link
aard A masz jakieś fajne wnętrze na organizację? 01.02.05, 13:08 Może być we Wrocławiu Odpowiedz Link
lolik2 Re: A masz jakieś fajne wnętrze na organizację? 01.02.05, 13:10 no właśnie odkąd wróciłam do Wro to z miejscem u mnie kiepsko.... :( Odpowiedz Link
aard A jaki stąd wniosek? 01.02.05, 13:15 Przyjedziesz do Łodzi!! :-DDD (miejsce się znajdzie, choćby w Boskiej Hacjendzie, prawda? Że o rezerwowym aarddomie nie wspomnę) Odpowiedz Link
lolik2 ja na to 01.02.05, 13:19 jak na lato!!! zaczynam ćwiczyc psalmy P.S. co to jest Boska Hacjenda? Odpowiedz Link
szprota jak przyjedziesz, to się dowiesz 01.02.05, 13:31 b00g13 zaś zajmie się desakracją młodej dziewicy na ołtarzu spowitym złotogłowiem Odpowiedz Link
aard Nie bądź taki hop do przodu! 01.02.05, 14:31 Musiałbyś mnie sklonować, ale jednego ygreka zamienić z iksa. Umiesz? Odpowiedz Link
neochuan Re: Nie bądź taki hop do przodu! 01.02.05, 14:34 zamienię ixika udając yyy... greka. podpisano: rżymianin hubar Odpowiedz Link
neochuan Re: ja mogę czytać!!! 01.02.05, 13:12 lolik2 napisała: > a Szprota może krążyć wokół mnie z gromnicami! apage alpage! a na deser: wino ćmawe. Odpowiedz Link
neochuan Re: a neochuan 01.02.05, 13:27 a następnie to samodzielnie rozliczać. kto za: ja. kto przeciw: nie widzę. przeszło. Odpowiedz Link
aard Propozycja terminu Nocy Liturgii 16.03.05, 15:26 Urodzona w bólach wspólnie z Lolikiem: 14 maja. Czy teraz już wszystkim pasuje? :) Odpowiedz Link
aard Czy mamy z Lolikem i Szprotessą rozumieć 23.03.05, 12:49 że brak sprzeciwu oznacza zgodę? :) Odpowiedz Link
szprota w każdym razie powalający jest ten entuzjazm... :D 23.03.05, 13:09 i tak jak zwykle będzie niepowtarzalnie czy jakoś tak. Odpowiedz Link
lolik2 ej no i co? 20.04.05, 11:11 bo ja nie wiem, czy mam sobie rezerwować ten weekend na Noc Liturgii czy nie??? Odpowiedz Link
aard Ja tam rezerwuję 20.04.05, 11:29 i na Twoim miejscu też bym rezerwował. W najgorszym razie paru osób nie będzie, trudno Odpowiedz Link
latajacy_rosomak Byłem kiedyś ministrantem bez teki, 09.05.05, 10:20 więc mogę być ponocny:) Odpowiedz Link
aard Bad news 09.05.05, 17:03 Właśnie rozmawiałem z Witkiem (autorem Biblii Surrealistycznej), który stwierdził, że swego czasu z obawy przed Hiszpańską Inkwizycję niespodziewanie dzieło swoje... zniszczył!!! Buuu... Jednakowóż stwierdził, że ma 2,5 tysiąca rewersów z BUŁy zapisanzch na awersie maczkiem swoimi chorymi tekstami i dał się zaprosić na RU oraz WNa, kiedy znajdzie czas. Czekajmy zatem :-D Co do meritum, jakieś pomysły na alternatywny scenariusz Nocy Liturgii? Bo to już w tym tygodniu!! :) Odpowiedz Link
latajacy_rosomak A jak to w ogóle czasowo bedzie wyglądać? 09.05.05, 17:06 Bo tego samego dnia/nocy jest wiadomosci.ngo.pl/labeo/app/cms/x/108813 Odpowiedz Link
aard Oh shit! Nie ma lekko... 09.05.05, 17:13 Nie wiem. Tu pan na Zamku powinien określić, kiedy się szprotykamy, bo ja nawet nie wiem: piątek czy sobota? Odpowiedz Link
lolik2 łoł! 09.05.05, 19:03 a tymi pojazdami mozna bedzie pojeździć???? ja chce ja chce!! Odpowiedz Link
mistrz_i_frateressa jezd propozycja 10.05.05, 00:37 coby w piątek, bo niektórzy bardziej wtedy mogą. Odpowiedz Link
latajacy_rosomak popieram 10.05.05, 08:44 sobie w wolnych chwilach, bo się pralka popsuła. Odpowiedz Link
aard Niektórzy z kolei 10.05.05, 09:34 bardziej mogą w sobotę (konkretnie Chułłan). Ale "bardziej" nie znaczy, że na pewno, a jedynie, ze "w piątek na pewno nie", więc prosił, żeby się nim nie sugerować. Ja tylko przekazuję. Mnie piątek pasi. Odpowiedz Link
h8red O widzisz 10.05.05, 09:43 bo ja też bardziej w sobotę niż w piątek. A konkretnie to w piątek nie mogę. Odpowiedz Link
yavorius Hm 10.05.05, 09:45 Mi chyba bardziej sobota, aczkolwiek w niedzielę rano muszę być trzeźwy jak świnia bo chrześniaczka moja zostaje komunistką:) Odpowiedz Link
wiedzmun Re: Niektórzy z kolei 10.05.05, 22:44 jak (neo) spoona nie otrzyma, to ja nie wiem, czy ja chce! kierownictwo czuwac musi i nie bede tolerowal braku kontroli! Odpowiedz Link
lolik2 eeeee 09.05.05, 19:04 uchlejemy sie i basta! zaimprowizujemy to i owo, Rosomak będzie latał w komży z haftowanymi rekawami i bedzie czad! Odpowiedz Link
latajacy_rosomak :D:D:D 09.05.05, 20:15 > Rosomak będzie latał w komży Byle tylko nie zostało tak na stałe:) Odpowiedz Link
yavorius Moja propozycja 10.05.05, 07:39 To po prostu impreza, bez żadnej filozofii :D Odpowiedz Link
lolik2 Re: Moja propozycja 10.05.05, 08:03 no i na tym się zapewne skończy, co nie znaczy, ze będzie źle :))) Odpowiedz Link
neochuan a tak w ogóle to zRUbmy Czarną Mszę! 01.02.05, 14:31 W Kropki Bordo! w promocji: bordeaux (rocznik). Odpowiedz Link
neochuan i 16.02.05, 16:31 odpuszcz nam nasze pink-winy, jajko i my puszczamy naszym pink- winowajcom/czyniom* *nie wiedzą co skreślic?? Odpowiedz Link
zamek Drugie przykazanie WinSCP'a 23.02.05, 00:46 Nie wzywaj hosta serwera swego nadaremno. Odpowiedz Link
b00g13 wiodący operator usług duszpasterskich przedstawia 08.03.05, 03:34 Egzamin z Inżynierii Teologicznej. 5 pytań, 60 minut Możesz używać kalkulatora, Biblii, Koranu, Tory i Księgi Mormona. Prędkość światła to c. Wszystkie rozwiązania udokumentuj. W każdym zadaniu przyjmij, że Jezus jest doskonale kulisty i ma stałą gęstość G. Modlenie się podczas egzaminu jest zabronione. 1. (20 pkt.) Franek z Józkiem stoją na rogu ulicy. Bóg kocha każdego z nich tak samo (L-0). Następnie Franek przyspiesza do 0.9c. Z punktu widzenia Józka, jak bardzo Bóg kocha teraz Franka? 2. Stefek, katolik, jest w stanie łaski uświęcającej. Po pewnym czasie odbywa stosunek z owcą O. a) (8 pkt.) Jaki jest współczynnik zadośćuczynienia Stefka, jeśli owca O była chętna? b) (12 pkt.) A co, jeśli owca O nie była technicznie chętna, ale nie można powiedzieć, aby miała coś przeciwko? 3. (20 pkt.) Wieczna, wszechogarniająca miłość ducha świętego znajduje się w płaszczyźnie XY. Dusza Zuzi umiejscowiona jest w (0,0,5) przy czasie t = 0s., i porusza się z prędkością 5m/s w kierunku osi Z, w stronę wartości dodatnich. Wszystkie wartości wyrażono we współrzędnych kartezjańskich, zgodnie z doskonale racjonalnym oświeceniowym podejściem do Wszechświata. W jakim czasie t dusza Zuzi zostanie zbawiona? (Wskazówka: załóż punktowość duszy) 4. (20 pkt.) Załóżmy, że Wniebowstąpienie nastąpi w czasie t. Kornelia, zbawiona ludzka istota o masie 90kg, w stanie łaski uświęcającej, ma w tym czasie t głowę w zatrzaskujących się właśnie szczękach aligatora. Jaka masa mięsa pozostanie dla aligatora w czasie t + 10s.? 5. Izaak jest idealnie śliskim Żydem bez masy w stanie spoczynku. Dla jego wiary, jego poziom grzechu wynosi 11 Mojżeszów. Następnie zjada 0.3kg wieprzowiny i bardzo mu to smakuje. Załóż w tym zadaniu, że Żydzi mają zawsze rację. a) (10 pkt.) Jaki jest teraz poziom grzechu Izaaka? b) (10 pkt.) Załóżmy dodatkowo, że Izaak jest z plemienia Judy. Nie jest już teraz taki cholernie nadęty, co? Zadanie dodatkowe (10 pkt.): 25 gramów opłatka i 20 ml taniego wina poddane są przeistoczeniu i stają się ciałem i krwią Pana naszego Jezusa Chrystusa. Ile dżuli ciepła wydzieli się podczas tej przemiany? Amen of coz znalazłem to w sieci Odpowiedz Link
b00g13 Re: wiodący operator usług duszpasterskich przeds 08.03.05, 04:05 Ankieta dla Boga Bóg chciałby ci podziękować za wiarę i modlitwę. Aby lepiej sprostać twoim potrzebom, prosi cię o poświecenie kilku minut odpowiedzi na poniższe pytania. Twoje odpowiedzi będą traktowane jako poufne, nie musisz tez ujawniać swoich personaliów, chyba, że chciałbyś otrzymać osobistą odpowiedz na swoje komentarze i propozycje. 1. Skąd po raz pierwszy dowiedziałeś(aś) się o Bogu? * Prasa codzienna * Telewizja * Rozmowa * Tygodnik ilustr. * Biblia * Inna książka * Objawienie * Olśnienie w obliczu śmierci * Ognisty krzak * Internet * Inne źródło (jakie): 2. Z którego modelu Boga korzystasz: * Trójca (Ojciec, Syn i Duch Święty) * Jehowa * Jezus * Allach * Szatan * YHWH * Żaden z powyższych, zwiódł mnie fałszywy bóg. 3. Czy Twój Bóg dotarł do Ciebie nieuszkodzony, kompletny, bez zauważalnych usterek i brakujących elementów? * Tak * Nie * Jeśli nie, opisz poniżej napotkane problemy: 4. Które czynniki spowodowały, ze przyjąłeś(ęłaś) swą religię? Możesz zaznaczyć kilka pozycji. * Indoktrynacja ze strony rodziców * Potrzeba posiadania powodu, aby żyć * Indoktrynacja przez otoczenie * Wrodzony konformizm * Chęć aby mi wskazano, kim gardzić * Mój wymyślony przyjaciel dorósł * Nie cierpię myśleć samodzielnie * Chęć poznania dziewcząt / chłopców * Strach przed śmiercią * Chęć wkurzenia rodziców * Potrzeba oderwania się od pracy na jeden dzień w tygodniu * Chciałem(am) być czegoś pewny(a) * Lubię muzykę organowa * Chcę być ministrem / posłem / senatorem * Chciałem(am) poczuć się moralnie lepszy(a) * Jałowiec stanął w płomieniach i mi kazał 5. Czy czciłeś dotąd innego boga? Jeśli tak, który fałszywy bóg Cię zwiódł? Możesz zaznaczyć kilka pozycji. * Odin * Zeus * Apollo * Barney T.B.P.D. * Wielka Dynia * Bill Clinton * ognista kapusta * Cthulhu * Wszechpotężny Dolar * Ra * Wielki Duch * Słońce * Księżyc * Inny: 6. Czy oprócz swojego Boga korzystasz teraz także z innych źródeł inspiracji? Możesz zaznaczyć więcej niż jedną pozycje. * Tarot * Astrologia * Chiromancja * Poradniki * Biorytmy * Wróżenie z fusów * Płonące krzaki * Krwawe ofiary * Wędrówki po pustyni * Loterie * Telewizja * Playboy i / lub Playgirl * Seks, Narkotyki i Rock'N'Roll * Bill Clinton * Mantry * Kryształy * Piramidy * Polisy ubezpieczeniowe * Inne: * Nie korzystam 7. Ilość boskich interwencji utrzymywana jest na określonym poziomie, aby zachować równowagę pomiędzy odczuwalną obecnością Boga a ślepą wiara w Niego. Czy chciałbyś(chciałabyś) [zakreśl jeden punkt] * a. Więcej boskich interwencji * b. Mniej boskich interwencji * c. Obecny poziom boskich interwencji mi odpowiada * d. Co to są boskie interwencje? 8. Bóg stara się także zachować równowagę pomiędzy cudami i katastrofami. Ocen w skali 1 - 5 jego działanie poprzez: (1=niedostateczne, 5=wzorowe): a. Klęski powodzie 1 2 3 4 5 głód 1 2 3 4 5 trzęsienia ziemi 1 2 3 4 5 wojny 1 2 3 4 5 epidemie 1 2 3 4 5 SPAM 1 2 3 4 5 Microsoft 1 2 3 4 5 b. Cuda wyratowanie 1 2 3 4 5 nagle ozdrowienie 1 2 3 4 5 gwiazdy unoszące się nad miastami 1 2 3 4 5 płaczące rzeźby i obrazy 1 2 3 4 5 zamiana wody w wino 1 2 3 4 5 chodzenie po wodzie 1 2 3 4 5 mówiące ogniste krzewy 1 2 3 4 5 działające piloty showview 1 2 3 4 5 wciąż żyjący Saddam H. 9. Czy masz inne komentarze lub sugestie, które mogłyby usprawnić Boską obecność i działanie? [możesz dołączyć dodatkowe arkusze] Odpowiedz Link
aard Wkurwia mnie niesamowicie 29.03.05, 10:55 rozpoczynanie każdych wiadomości radiowych od tego, że miliardowi ludzi smutno było w święta, bo JPII nie przemówił, a na pierwszych stronach gazet umieszczanie ultraważnych informacji, że podniósł ręke albo krzywo/ prosto/smnotno/radośnie się uśmiechnął/skrzywił. No wkurwia mnie niesamowicie. Miliard ludzi to chyba jednak MNIEJSZOŚĆ??! Odpowiedz Link
szprota nie Ciebie jednego 29.03.05, 13:30 mnie nawet w MMSowej gazetce uznają za stosowne powiadomić, kto zamiast niego co przeczytał :/ a może ja bym się chciała dowiedzieć, co u Dalaj Lamy? Albo u pani pastor z Zelowa? Odpowiedz Link
huann Re: nie Ciebie jednego 29.03.05, 13:32 gg ni dziada!!!! no co za ni ręką ni nogą ni łapą ni trąbą, żaden bodziec i nic!!!! Odpowiedz Link
szprota albo 30.03.05, 13:08 zamiast oglądać tv i słuchać radia dobierać sobie serwisy informacyjne po swojemu, przez net albo wyluzować, bo szkoda nerw :) Odpowiedz Link