20.03.13, 23:04
Włączyłem przed chwilą polski telewizór (TV Polonia) i zostałem zdruzgotany.
Program pt. "Kabaretowy Klub Dwójki - Czy kochamy seriale?" powalił mnie na kolana.
Tak skumulowanego ładunku kretyństwa jeszcze nigdy nie widziałem.
Załamkę potęguje rycząca ze śmiechu publika w studiu zgromadzona.
I takie badziewie śmie nazywać się kabaretem. Szkoda słów - Schade Worte.:(:(:(:(
Obserwuj wątek
    • zbyfauch Re: Załamka 21.03.13, 07:41
      Jakość oferowanego w polskim telewizorze kabaretu stoi w odwrotnej proporcji do ilości programów. Te wszystkie "Noce Kabaretowe", jakieś maratony dowcipów, wielogodzinne międlenie głupkowatego Romusia, "znaczące" mrugania i grymasy, tudzież bawarskie rechoty z pierdzenia (jak w "kontrowersyjnym" monologu o oberxsiędzu)...żal.pl
      Nie potrafię się zatrzymać dłużej niż na minutę i, jak inżynier Mamoń, wychodzę, przełączam znaczy. :)
      • maria421 Re: Załamka 21.03.13, 09:09
        Nie ogladam, wiec nie wiem, ale wychodzi na to, ze nic nie trace nie ogladajac.
        • a000000 Re: Załamka 21.03.13, 09:55
          maria421 napisała:

> Nie ogladam, wiec nie wiem, ale wychodzi na to, ze nic nie trace nie ogladajac.

nic nie tracisz a wiele zyskujesz.... to co nasze stacje telewizyjne proponują jako "rozrywkę" to wielka smuta!!!! Wstyd i żenada...
    • rek888 Re: Załamka 21.03.13, 10:26
      > Załamkę potęguje rycząca ze śmiechu publika w studiu zgromadzona.
      > I takie badziewie śmie nazywać się kabaretem. Szkoda słów - Schade Worte.:(:(:(

" Zalamke " powiadasz ...zapewne jakies nowe slowo z kregow tych zakapturzonych i odzianych w za duze spodnie nastolatkow ? A juz te " naturalne" wtracanie niemieckiego i natychmiastowe tlumaczenie na polski tzn :patrzcie kolki znam niemiecki i wam analfabetom tlumacze co chcialem powiedziec. ?
      ja.nusz ,wiele wpisow na tym forum w tym i Twoje , czasami siegaja poziomem polskich kabaretow.Wyjazd z Polski nie nobilituje.Byl ktos prowincjonalnym chlopkiem roztropkiem to wyjazd nic nie pomoze.Zgadzam sie ,ze z odleglosci zmienia sie ostrosc obserwacji... Ale nie popadajmy w przesade gdyz nasze uwagi zaczynaja byc smieszne a my sami zamieniamy sie w dupkow.Chcacych sobie samemu i calemu swiatu dokazac Trafnosc naszej decyzji wyjazdu z PL.

PS.czasami zagladam na P&C i dziwie sie ,ze ciagle tak sie nazywa. Kazda uwaga o KK nie wypowiadana na kleczkach natychmiast spotyka sie z contra. Natomiast Pro to odwrotnosc.
      A moze zmienicie to forum na klub dyskusyjny o nazwie : Chcacy chetnie byc Niemcami -zabieraja glos. Bo zamieniliscie sie w filie forow"diaspora polska w Niemczech". Niniejszy wpis powstal jako wyraz frustracji spowodowanej pogoda i checia poczytania na Waszym forum czegos nowego. NIE DAJCIE SIE UPUPIC FRAKCJ KLERYKALNO-PREZESOWSKIEJ-nawet wierzacy katolik ma prawo do krytyki Prezesa i KK. Pozdr.
      • a000000 Re: Załamka 21.03.13, 10:53
        Reku osiemset osiemdziesiąty ósmy! ja nie nadaję z Niemiec. Więcej powiem. Nigdy nie miałam zamiaru tam się wybrać.
        Siedzę w ojczyźnie od paru już dobrych lat i obserwuję, jak "psieje" mentalność Polaków. Wraz z laicyzacją, wraz z źle pojętą wolnością, wraz z psuciem przez różne niemoralne nowinki przestrzeni wspólnej, wraz z rugowaniem z życia wartości chrześcijańskich.... Nastała moda na używanie za wszelką cenę, na zabawy cudzym kosztem, na pogardę wobec tych co to się jeszcze opierają.... Telewizja prowadzi programowo niszczenie wartości - i nadaje badziewie... a publisia w studio czyta z bilbordów pokazywanych przez umyślnych jaka ma być reakcja i odpowiednio się śmieje, klaszcze, buczy... wszyscy się bawią! No bo po co być smutasem i się martwić tym, co politycy wyczyniają? Titanic tonie? Co tam, orkiestra gra!!! I w ten sposób powoli z społeczeństwa ludzi myślących i wartościowych - robiona jest sieczka pragnąca "wódy i igrzysk".
        A ci nieliczni którzy ośmielają się jeszcze dawać odpór tej degrengoladzie - są wyszydzani i lżeni.
        To widać w mediach... to widać na forach....

>NIE DAJCIE SIE UPUPIC FRAKCJ KLERYKALNO-PREZESOWSKIEJ

a także frakcji ANTY-klerykalno ANTY-prezesowskiej.

Niniejszy wpis powstal jako wyraz frustracji spowodowanej pogoda i
        > checia poczytania na Waszym forum czegos nowego.

ech.... no to może zaproponuj jakiś temat?
        • maria421 Re: Załamka 21.03.13, 11:17
          Rek, informuje ze do "frakcji niemieckiej" naleza tu, oprocz mnie, Janusz, Jureek, Kacperek, Zbyfauch , Annajustyna, Fan.Club. Czyli 7 osob.
          Ty, Astra, A000000, Stephen_s, Gumpel, Wkkr; Absztyfikant , Manny i paru innych nie pisza z Niemiec.

Poza tym, nie zagladales tu od chyba ponad roku, wiec straciles wiele wypowiedzi CONTRA Prezes i kosciol.

• rek888 Re: Załamka 21.03.13, 12:19
          Siedzę w ojczyźnie od paru już dobrych lat i obserwuję, jak "psieje" mentalność Polaków. Wraz z laicyzacją, wraz z źle pojętą wolnością, wraz z psuciem przez różne niemoralne nowinki przestrzeni wspólnej, wraz z rugowaniem z życia wartości chrześcijańskich.... Nastała moda na używanie za wszelką cenę, na zabawy cudzym kosztem, na pogardę wobec tych co to się jeszcze opierają.... Telewizja prowadzi programowo niszczenie wartości

Chyba snie !! To nie moze byc prawda !!! Manifest kogos opanowanego schizofrenia !
          Wolnosc,moralnosc,wartosci chrzescjanskie,moda na uzywanie.....wszystko razem pomieszane i podlane sosem zascianka oraz posypane popiolem ze stosow inkwizycji.Az dziw bierze,ze autorka dotyka narzedzia szatana jakim jest komputer ! reszta wpisu jest juz tylko paplanina na czele z Titaniciem.Powielaniem belkotu z RM. Czy ty anicnicnicnic,zaczelas juz rwac szarpie na bandaze i szykowac suchary ? Podobno szykujecie rewolucje. Uwazasz,ze Kukiz jest sexy? A moze tylko madry?

A ci nieliczni którzy ośmielają się jeszcze dawać odpór tej degrengoladzie - są
          > wyszydzani i lżeni.

Ja Cie nie lze i nie wyszydzam-ja Ci wybaczam (na drugie mi Franciszek )
          Prawda latwo zauwazyc ,ze nie zagladalem na forum od roku
          • maria421 Re: Załamka 21.03.13, 13:13
            Rek, ode mnie masz to samo, tylko troche inaczej ujete- do Polski wkracza lewacka hegemonia kulturowa ktora juz od jakiegos czasu panuje w starej UE.
            Ta lewacka hegemonia kulturowa polega m.inn. na wyznaczaniu tego co wolno, a co nie, komu sie uklonic a na kogo wypiac, kogo chronic, a w kogo walic. Homoseksualizm jest normalny, homofobia jest choroba. Antyklerykalizm jest w modzie, ale islamofobia jest rasizmem:

https://www.theabsurdreport.com/wp-content/uploads/2007/08/hate-crime.gif

Jedyna przeciwwaga dla tej lewackiej hegemonii jest jeszcze tylko kosciol katolicki wlasnie.

• rek888 Re: Załamka 21.03.13, 14:08
              Rek, ode mnie masz to samo, tylko troche inaczej ujete- do Polski wkracza lewac
              > ka hegemonia kulturowa ktora juz od jakiegos czasu panuje w starej UE.

Rozumie co chcesz powiedziec .Diabel ukazuje sie i dziala pod roznymi wcieleniami.Moze byc komunista,anarchista,czciciel dnia siodmego lub autor tekstow wysmiewajacych KK.Czesc mozliwosci wyliczylas.Oczywiscie masz na mysli PL. Nazywasz to "hegemonia"Byc moze a PL wszystko jest mozliwe.Mysle .ze Twoje opinie opieraja sie na lekturze mediow itp.Czesto bywam w PL.spotykam roznych ludzi.Mozesz mi wierzyc najczesciej slysze ,ze wiecej wiem o procesach zachodzacych w ,niz oni wiedza.Jakos te wszystkie zagrozenia i tp bardziej obchodza Polakow zyjacych poza Polska.sam sie dziwie ,ze moi znajomi ,tak malo sie tymi "zagrozeniami "zajmuja.To sa ludzie wyksztalceni,normalnie zyjacy i juz nie mlodzi.To straszne ale najczesciej slysze :i Ty sie tym jeszcze zajmujesz? My juz dawno mamy to gdzies.
              Wole tych neutralnie zachowujacych sie niz takich w typie tej okropnej baby Pawlowicz .Nie trawie absolutnie prezesa i jego kongregacje.A tak prawde mowiac ,to mam gleboko w d... wszystko co dzieje sie w PL.traktuje to jako teatr w domu wariatow a siebie jako widza.PS wlasnie slysze majaczenia Macierewicza w czasie przesluchania Arabskiego.To sa jakies majaczenia chorych ludzi ,ta Pisowska czesc pytajacych.Ale kazdy ma swoje hobby :)
              • maria421 Re: Załamka 21.03.13, 14:24
                Rek, do glosu najlatwiej dochodza ci, ktorzy maja skrajne pozycje. I tak kazdy "moher" ma swego adwersarza owinietego w teczowa flage, kazda Pawlowicz ma swoja Wojciak. Fanatyzm jest po obu stronach, a po srodku znajduje sie przecietny zjadacz chleba.
              • a000000 Re: Załamka 21.03.13, 14:30
                rek888 napisał:

wlasnie slysze majaczenia Macierewicza w czasi
                > e przesluchania Arabskiego.To sa jakies majaczenia chorych ludzi

a!!! tu Cię boli! no to jestem w domu.

Oczywiście, o łgarstwach Sikorskiego nie wspominasz...

Ten facet w ogóle nie zna prawa!!! przed kamerami stwierdził, że to nie strona rządowa była organizatorem lotu do Smoleńska.... A KTO? krasnoludki? To na RZĄDZIE leży OBOWIĄZEK organizacji KAŻDEGO przelotu prezydenta - kancelaria prezydenta zgłasza tylko zapotrzebowanie. I wówczas i dzisiaj...
                MAŁO!!! na długo przed katastrofą Wysoki Sąd się wypowiedział w tej kwestii - gdy prezydentowi odmówiono dostarczenia samolotu.... i nie jest ważne czy rząd zgadza się czy nie z celem podróży - ma zorganizować.

Ciekawe, że akurat lot 10 kwietnia do Smoleńska był lotem OFICJALNYM na oficjalne rządowe obchody rocznicy. Istnieje pismo z MSZ proponujące prezydentowi objęcie przewodniczenia delegacji. Lot 7 kwietnia był lotem na obchody rosyjskie z Putinem -na poziomie premierów.
                Głupie to, ale to nie mój wymysł.
                Niezgoda zawsze rujnuje.
                • rek888 Re: Załamka 21.03.13, 14:42
                  > a!!! tu Cię boli! no to jestem w domu.

Ja tez,snieg wali tak ,ze nie wiem jak psa wyprowadzc.Juz wiecej cm niz pies mierzy.

Anicnicnicnic.daj sobie na wstrzymanie!napisalem co mysle o Twoich pogladach ...ale bede wlasnym cialem bronil twojego prawa do ich gloszenia ! :))))
                  • a000000 Re: Załamka 21.03.13, 14:53
                    rek888 napisał:

> Ja tez,snieg wali tak ,ze nie wiem jak psa wyprowadzc.\

u mnie nie wali, ale leży... takie białe i śliskie paskudztwo...
                    Nie pamiętam takiej zimy co by tak bez przerwy się ciągnęła i ciągnęła... sąsiad mówi, że ostatnio taką widział w 1962r... pamięta, bo był w wojsku.

>napisalem co mysle o Twoich pogladach

czym dałeś świadectwo, że nie znasz moich poglądów... większość zarzutów to stereotypy i wyobrażenia. Ale nic to. Wybaczam. I wdzięczność okazuję niniejszym za pozwolenie kontynuowania... bo już się obawiałam, że wystosujesz jakiś zgrabny apel do Adminki aby wszeteczną moherkę skróciła o głowę...

• ja.nusz Re: Załamka 21.03.13, 14:52
                  To jest właśnie ta niezgoda, która rujnuje.
                  • maria421 Janusz 21.03.13, 16:47
                    proszte zebys nie zamieszczal drastycznych zdjec, lub nie zamieszczal ich bez uprzedzenia.
          • a000000 Re: Załamka 21.03.13, 13:53
            rek888 napisał:

>Manifest kogos opanowanego schizofrenia !

łaaaa.... szacun wielki! musisz być genialny, że tak na odległość potrafisz zdiagnozować chorobę! Zastanowię się, czy faktycznie nie powinnam się udać do specjalisty... wszak wiara ( w gusła!!!) , niezgoda na manipulowanie przy moralności (homofobia i wstecznictwo), posiadanie własnego zdanie (wbrew modnym trendom) to wypisz wymaluj symptomy poważnej choroby!!!

>Podobno szykujecie rewolucje.

nic mi o tym nie jest wiadome. Może tak więcej szczegółów potwierdzających tezę?

>Uwazasz,ze Kukiz jest sexy?

Nie, nie uważam. Ani mądry. Ani muzyk.
        • fan.club A mnie się wdaje... 21.03.13, 14:01
          że mentalność Polaków już zawsze ciążyła w jakimś "psim" kierunku. Jedyna różnica tkwi w tym, że dawniej trzymano towarzystwo za mordę i w efekcie odwaga nie była taka tania względnie taniochowata jak dziś.

Dziś mamy wolność, którą sporo osób myli ze swawolą. O różnych dziwnych - powiedzmy - modach, które w "Wawie" i okolicach cieszą się tzw. "światową sławą" już nie wspomnę.

• rek888 Re: A mnie się wdaje... 21.03.13, 14:11
            Pozwolisz ,ze wyraze swoje uznanie.Napisales (as) dobra wykladnie.
            • fan.club Pozwolę (po męsku) i dziękuję! 21.03.13, 14:26
          • a000000 Re: A mnie się wdaje... 21.03.13, 14:13
            fan.club napisał:

> Dziś mamy wolność, którą sporo osób myli ze swawolą.

i to jest chyba nasz największy problem... tak się czasem zastanawiam, czy nie jest tak przypadkiem, że niejaki Bismarck miał rację twierdząc, że nad Polakami bat wisieć musi - inaczej anarchizują i swawolą. I nie potrafią się rządzić. Marks tą myśl rozwinął w kierunku uprzedmiotowienia nacji i jej zewnętrznego ograniczenia do siły roboczej wyłącznie.
      • ja.nusz Re: Załamka 21.03.13, 13:32
        rek888 napisał:

> " Zalamke " powiadasz ...zapewne jakies nowe slowo z kregow tych zakapturzonych
        > i odzianych w za duze spodnie nastolatkow ? A juz te " naturalne" wtracanie ni
        > emieckiego i natychmiastowe tlumaczenie na polski tzn...........blaaaaaaaaaaa

No i kolejna załamka - tym razem pt. "rek888".

Ja nie jestem Ci w stanie pomóc, bo nie bardzo wiem, o co Ci biega.
        Mógłbym ewentualnie spróbować podjąć się zadania nauczenia Cię stawiania przecinków w odpowiednich miejscach i takich innym mniej skomplikowanych zasad pisowni j.polskiego - choć jest to raczej zadanie niewykonalne.

Okazuje się, że można jednak natknąć się na coś bardziej idiotycznego niż ten wczorajszy "kabaret"...........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka