maria421 23.12.14, 11:25 wczoraj w Dreznie : www.spiegel.de/video/zehnte-pegida-kundgebung-15-000-teilnehmer-in-dresden-video-1544662.html Zdjecie potwierdza- oni sa naprawde "brunatni"! Dowodem na to ten "brunatny" w czapce sw. Mikolaja. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja.nusz Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 23.12.14, 23:55 Mario, już wszyscy tu wiedzą od dawna, że poprzesz każde łajno, które ruszy przeciw islamowi. I tylko z tego powodu tak ślepo bronisz Pegidy. Tylko idiota może twierdzić, że w Dreźnie wyszło na ulicę15000 nazis. Każdy jednak, kto ma odrobinę zdrowego rozsądku widzi, że maszerują tam zwyczajni obywatele, którzy są zwyczajnymi ksenofobami. Organizatorzy wybrali sobie islam jako alibi, bo jest to aktualnie bardzo chwytliwe hasło, ze względu na IS. Sklecili na prędce 19punktowy program, z którego każdy punkt jest już przedmiotem niemieckiego prawa - dużo bardziej restryktywnego niż by się wydawało. Marsze Pegidy są szkodliwe, bo pod płaszczykiem protestów przeciwko islamowi wprowadzają atmosferę strachu i miechęci w stosunku do wszystkiego co obce. Tym rykoszetem możesz oberwać zarówno Ty jak i ja - choćbyśmy nie wiem jak się integrowała czy asymilowali - zawsze będzie w nas coś obcego. Odpowiedz Link
jureek Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 24.12.14, 08:23 ja.nusz napisał: > Marsze Pegidy są szkodliwe, bo pod płaszczykiem protestów przeciwko islamowi wp > rowadzają atmosferę strachu i miechęci w stosunku do wszystkiego co obce. > Tym rykoszetem możesz oberwać zarówno Ty jak i ja - choćbyśmy nie wiem jak się > integrowała czy asymilowali - zawsze będzie w nas coś obcego. I tak właśnie jest. Syn mojego kuzyna uczy się zawodu elektryka w pewnej firmie w Dreźnie. Mówił mi, że w ostatnich tygodniach atmosfera w zakładzie i w szkole zrobiła się niefajna. Nie muszę chyba dodawać, że nie jest on żadnym islamistą. Odpowiedz Link
maria421 Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 24.12.14, 08:29 jureek napisał: > I tak właśnie jest. Syn mojego kuzyna uczy się zawodu elektryka w pewnej firmie > w Dreźnie. Mówił mi, że w ostatnich tygodniach atmosfera w zakładzie i w szkol > e zrobiła się niefajna. Nie muszę chyba dodawać, że nie jest on żadnym islamist > ą. Jasne. Odpowiedz Link
jureek Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 24.12.14, 08:56 Widzę, że wolisz zamykać oczy na niepasującą do poglądów rzeczywistość Odpowiedz Link
maria421 Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 24.12.14, 09:02 jureek napisał: > Widzę, że wolisz zamykać oczy na niepasującą do poglądów rzeczywistość Ja? Czy Ty ktory nie dostrzegasz islamizacji, bo znasz przeciez Mustafe? :) Odpowiedz Link
jureek Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 18.01.15, 16:37 maria421 napisała: > Ja? Czy Ty ktory nie dostrzegasz islamizacji, bo znasz przeciez Mustafe? :) Dostrzegłem islamizację. Asieka już zislamizowali. Na sąsiednim forum zachwyca się prawodawstwem najliczniejszego kraju islamskiego na świecie. Odpowiedz Link
maria421 Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 18.01.15, 16:55 jureek napisał: > Dostrzegłem islamizację. Asieka już zislamizowali. Na sąsiednim forum zachwyca > się prawodawstwem najliczniejszego kraju islamskiego na świecie. Jureek, skoro nawet kanclerz Merkel oznajmila ze islam nalezy do Niemiec, to znaczy ze islamizacja jest faktem... Odpowiedz Link
maria421 Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 24.12.14, 08:28 Janusz, tez "brunatny" w czapce Mikolaja tez jest ksenofobem? Wiesz kto sie boi Pegidy? Politycy , media, i caly "przemysl integracyjny" ! Politycy bo wreszcie musieliby wyciagnac glowy z piasku i media bo wreszcie musialyby porzucic latwa propagande i zaczac mowic prawde, czyli przyznac ze wczesniej klamali, przemysl integracyjny bo stracilby zlota zyle. To oni sie boja, dlatego tak histerycznie reaguja. Odpowiedz Link
maria421 Janusz, Jureek 24.12.14, 08:39 Polecam lekture na Swieta : www.welt.de/debatte/henryk-m-broder/article135586551/Das-deutsche-Festival-des-Wahnsinns.html P.S. Akif Pirinci przylaczyl sie do Pegidy w Bonn ..... Odpowiedz Link
jureek Re: Janusz, Jureek 24.12.14, 09:11 Przeczytałem. Nie odmawiam ludziom prawa do demonstracji. Oczekuję jednak, że i moje prawo do wyrażenia swojego zdania, co tym sądzę, będzie respektowane. Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, Jureek 24.12.14, 09:49 jureek napisał: > Przeczytałem. Nie odmawiam ludziom prawa do demonstracji. Oczekuję jednak, że i > moje prawo do wyrażenia swojego zdania, co tym sądzę, będzie respektowane. Dobrze byloby jednak gdybys powiedzial na jakiej podstawie budujesz wlasne zdanie. Zauwazyles ze do tej pory nikt z politykow nie powiedzial ani slowa na temat 19 punktow Pegidy? Ze nikt w mediach ich nie przedstawil ani nie podal do dyskusji? Wiec na jakiej podstawie budujesz wlasne zdanie? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Janusz, Jureek 24.12.14, 10:41 Ani Ty Mario, ani Broder nie raczyliście wspomnieć o demonstracjach tysięcy obywateli "gegen die Idiotisierung des Abendlandes". Nie były to bynajmniej demonstracje Anyify. O ich 19punktowym "programie" napisałem już wcześniej - domagają się czegoś, co już od dawna egzystuje. No i ten dialog z Pegidą też jakoś nie wychodzi. Użalałaś się tu kilkakrotnie, że nikt ich nie zapasza do dyskusji w TV. Dostają masowo zaproszenia od mediów i wszystkie je odrzucają (udając obrażoną pasztetową). Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, Jureek 24.12.14, 11:22 ja.nusz napisał: > Ani Ty Mario, ani Broder nie raczyliście wspomnieć o demonstracjach tysięcy oby > wateli "gegen die Idiotisierung des Abendlandes". > Nie były to bynajmniej demonstracje Anyify. > > O ich 19punktowym "programie" napisałem już wcześniej - domagają się czegoś, co > już od dawna egzystuje. > No i ten dialog z Pegidą też jakoś nie wychodzi. > Użalałaś się tu kilkakrotnie, że nikt ich nie zapasza do dyskusji w TV. > Dostają masowo zaproszenia od mediów i wszystkie je odrzucają (udając obrażoną > pasztetową). > Janusz, jezeli PEGIDA w nazwie ma "przeciw islamizacji", a wszelkie "Breite Bündnisse" sa przeciw Pegidzie, to znaczy sa ZA islamizacja. Te wszelkie "Breite Bündnisse" nie maja ZADNYCH rzeczowych kontrargumentow, wiec musza demonizowac Pegide. Czy Niemcy bylyby mnie otwarte na swiat gdyby ograniczono naplyw "uchodzcow"??? Czy "otwartosc na swiat" oznacza przyjmowanie kazdego kto tylko dotrze do Niemiec? Tak to chyba jest rozumiane przez kontrdemonstrantow, ktorzy maja na transparentach "Refugees Welcome", czy "More Refugees". Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Janusz, Jureek 24.12.14, 11:40 maria421 napisała: Janusz, jezeli PEGIDA w nazwie ma "przeciw islamizacji", a wszelkie "Breite Bün > dnisse" sa przeciw Pegidzie, to znaczy sa ZA islamizacja. Wybacz ale wyciągasz idiotyczne wnioski. A jeżeli dla Ciebie protest przeciwko wprowadzania atmosfery wrogości i strachu pred obcymi nie jest żadnym argumentem, to o czym tu dalej dyskutować? Poza tym nie musisz w swoim antyislamskm zaślepieniu wypisywać takich bzdur, że Niemcy przyjmują na stałe wszystkich, którzy prekrocą ich granicę. To śmierdzi manipulacją. Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, Jureek 24.12.14, 12:29 ja.nusz napisał: > Wybacz ale wyciągasz idiotyczne wnioski. Wyciagam proste , logiczne wnioski. > A jeżeli dla Ciebie protest przeciwko wprowadzania atmosfery wrogości i strachu > pred obcymi nie jest żadnym argumentem, to o czym tu dalej dyskutować? To nie Pegida wprowadza atmosfere strachu, to politycy i media, z braku innych argumentow mowia ze Pegida wprowadza atmosfere strachu. > Poza tym nie musisz w swoim antyislamskm zaślepieniu wypisywać takich bzdur, że > Niemcy przyjmują na stałe wszystkich, którzy prekrocą ich granicę. To śmierdzi > manipulacją. To Ty manipulujesz, bo ja nie napisalam ze Niemcy przyjmuja wszystkich, tylko ze ci transparentami "Refugees Welcome" i "More Refugees" chca zeby przyjmowali wszystkich, bo tylko wtedy Niemcy beda otwartym narodem. > > Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, Jureek 26.12.14, 09:10 ja.nusz napisał: > Ani Ty Mario, ani Broder nie raczyliście wspomnieć o demonstracjach tysięcy oby > wateli "gegen die Idiotisierung des Abendlandes". > Nie były to bynajmniej demonstracje Anyify. Te kontrdemonstracje byly zorganizowane odgornie - przez DGB (czyli zawodowych "protestantow"), a takze politykow . PEGIDA jest ruchem spontanicznym, oddolnym, nie majacym zadnych srodkow. Co do "Idiotisierung" to , moj drogi, idiotyzacja nie moze sie obejsc bez mediow. To one idiotyzuja Zachod. PEGIDA nie ma mediow. > O ich 19punktowym "programie" napisałem już wcześniej - domagają się czegoś, co > już od dawna egzystuje. To przeciw czemu sa te kontrdemonstracje skoro nikt nie ma zastrzezen do 19 punktow PEGIDY? Czy moze o to chodzi, ze to nie "gora! tego nie wymyslila? > No i ten dialog z Pegidą też jakoś nie wychodzi. > Użalałaś się tu kilkakrotnie, że nikt ich nie zapasza do dyskusji w TV. > Dostają masowo zaproszenia od mediów i wszystkie je odrzucają (udając obrażoną > pasztetową). Mowilam ze w mediach mowi sie o Pegidzie bez Pegidy. Dodam jeszcze ze nigdzie w mediach nie zauwazylam dyskusji nad 19 punktami pegidy ,nawet bez udzialu Pegidy. Tego nie bylo, natomiast bylo w absolutnie peerlowskim stylu , demonizowanie Pegidy. Doszlo nawet do tego, ze prasa oskarza Pegide o "prowokowanie niemieckimi koledami" www.abendblatt.de/politik/deutschland/article135701474/Pegida-provoziert-Gegner-mit-deutschen-Weihnachtsliedern.html Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, Jureek 26.12.14, 09:15 Cytat z tego idiotyzujacego artykulu : Die "Patriotischen Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes" trafen sich zum vorgeblich unverfänglichen Singen der Traditionstexte in Dresden. Doch die Botschaft scheint klar: Im Abendland sollen christliche Texte dominieren Janusz, Jureek, czy uwazacie inaczej? Czy nie uwazacie ze w Europie powinny dominowac chrzescijanskie teksty? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Janusz, Jureek 26.12.14, 10:01 maria421 napisała: > Janusz, Jureek, czy uwazacie inaczej? Czy nie uwazacie ze w Europie powinny dom > inowac chrzescijanskie teksty? Z Twojego pytania można wywnioskować, że jakieś inne teksty dominują? Możesz zdrdzić jakie? Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, Jureek 26.12.14, 10:06 ja.nusz napisał: > Z Twojego pytania można wywnioskować, że jakieś inne teksty dominują? > Możesz zdrdzić jakie? Moze najpierw odpowiesz na mopje pytanie czy uwazasz ze w Europie powinny dominowac teksty chrzescijanskie czy nie? Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, Jureek 26.12.14, 13:37 maria421 napisała: > Moze najpierw odpowiesz na mopje pytanie czy uwazasz ze w Europie powinny domin > owac teksty chrzescijanskie czy nie? Nie doczekalam sie odpowiedzi... Ale powiem Ci ze kiedy przeczytalam w niemieckiej prasie ze Pegida prowokuje spiewaniem koled, to mi sie przypomnial tekst jaki przeczytalam na poczatku stanu wojennego w "Dzienniku Lodzkim" W tekscie bylo ze Pomnik Powstancow w Gdansku (czyli pomnik Trzech Krzyzy) mial "jatrzyc" przeciw wladzy... Ta sama propaganda. Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, Jureek 26.12.14, 13:56 zbyfauch napisał: > Jakich "powstańców"? Poleglych Stoczniowcow, nie powstancow, oczywiscie . pl.wikipedia.org/wiki/Pomnik_Poleg%C5%82ych_Stoczniowc%C3%B3w_1970 Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Janusz, Jureek 26.12.14, 14:05 maria421 napisała: > > Moze najpierw odpowiesz na mopje pytanie czy uwazasz ze w Europie powinny > domin > > owac teksty chrzescijanskie czy nie? > > Nie doczekalam sie odpowiedzi... Na tak idiotyczne pytanie nie powinno się w ogóle reagować, ale jak się tak napraszasz (podkreślając idiotyczność pytania), to spróbuję się zniżyć do tego poziomu. Nie muszę nic uważać, bo chrześcijańskie teksty zawsze dominowały w Europie i zawsze będą dominować - zaczynasz powoli zauważać idiotyczność własnego pytania? Gdybyś zadała to pytanie muzułmaninowi czy innemu buddyście, to miałoby ono sens a tak jest idiotyzmem roku. Dotarło? Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, Jureek 26.12.14, 14:12 ja.nusz napisał: > maria421 napisała: > > > > Moze najpierw odpowiesz na mopje pytanie czy uwazasz ze w Europie p > owinny > > domin > > > owac teksty chrzescijanskie czy nie? > > > > Nie doczekalam sie odpowiedzi... > > Na tak idiotyczne pytanie nie powinno się w ogóle reagować, ale jak się tak nap > raszasz (podkreślając idiotyczność pytania), to spróbuję się zniżyć do tego poz > iomu. > > Nie muszę nic uważać, bo chrześcijańskie teksty zawsze dominowały w Europie i z > awsze będą dominować - zaczynasz powoli zauważać idiotyczność własnego pytania? > Gdybyś zadała to pytanie muzułmaninowi czy innemu buddyście, to miałoby ono sen > s a tak jest idiotyzmem roku. > Dotarło? Janusz, czy bylbys uprzejmy odpowiedziec na moje pytanie czy chrzescijanskie teksty POWINNY dominowac w Europie? Jezeli jednak sie godzisz z tym ze chrzescijanskie teksty POWINNY dominowac w Europie, to moze w koncu zauwazysz idiotyzm artykulu ktory zalinkowalam, a ktory zarzuca Pegidzie ie "prowokuje" koledami ? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Janusz, Jureek 26.12.14, 14:30 maria421 napisała: > Janusz, czy bylbys uprzejmy odpowiedziec na moje pytanie czy chrzescijanskie te > ksty POWINNY dominowac w Europie? Poraz kolejny podkreślasz idiotyczność tego pytania. Dopuszczasz możliwość przeczącej odpowiedzi na to pytanie z mojej strony? Jeżeli tak, to nie tylko pytanie jest głupie.... > Jezeli jednak sie godzisz z tym ze chrzescijanskie teksty POWINNY dominowac w E > uropie, to moze w koncu zauwazysz idiotyzm artykulu ktory zalinkowalam, a ktory > zarzuca Pegidzie ie "prowokuje" koledami ? Nagłówek w arykule jest jedynm prawidłowym wnioskiem, który można wyciągnąć z wypowiedzi biskupa. A jeżeli uważasz, że autor artykułu nawołuje, aby muzułmańskie teksty dominowały nad chrześcijańskimi, to proponuję tej sałatki więcej nie spożywać. Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, Jureek 26.12.14, 15:44 ja.nusz napisał: > Poraz kolejny podkreślasz idiotyczność tego pytania. > Dopuszczasz możliwość przeczącej odpowiedzi na to pytanie z mojej strony? Jeżel > i tak, to nie tylko pytanie jest głupie.... Rozumiem wiec ze sie zgadzasz ze chrzescijanskie teksty POWINNY dominowac w Europie, czyli zgadzasz sie z przeslaniem Pegidy. Nie mogles tego od razu napisac? > Nagłówek w arykule jest jedynm prawidłowym wnioskiem, który można wyciągnąć z w > ypowiedzi biskupa. Zostaw biskupa w spokoju, bo artykul tylko sie nim podpiera. Ale wytlumacz mi na czym ma polegac ta PROWOKACJA polegajaca na spiewaniu koled 2 dni przezd Wigilia. > A jeżeli uważasz, że autor artykułu nawołuje, aby muzułmańskie teksty dominował > y nad chrześcijańskimi, to proponuję tej sałatki więcej nie spożywać. Artykul sugeruje ze chrzescijanskie tresci nie powinny dominowac w Europie. Mozna z tego wyciagnac rozne wnioski, najbardziej optymistyczny to ten ze tresci chrzescijanskie powinny byc rownorzedne tresciom inynch religii. > > Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Janusz, Jureek 26.12.14, 15:57 Dlaczego "chrześcijańskie treści" kojarzą mi się z "moralnością socjalistyczną"? Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, Jureek 26.12.14, 15:58 zbyfauch napisał: > Dlaczego "chrześcijańskie treści" kojarzą mi się z "moralnością socjalistyczną" > ? Tez nie wiem. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Janusz, Jureek 26.12.14, 09:56 maria421 napisała: > Te kontrdemonstracje byly zorganizowane odgornie - przez DGB (czyli zawodowych > "protestantow"), a takze politykow . PEGIDA jest ruchem spontanicznym, oddolny > m, nie majacym zadnych srodkow. Zaczynasz lepiej manipulować niż sama Pegida. W Monachium wyszło na ulice 12.000 ludzi aby protestować przeciwko Pegidzie - nie stał za tym ani żaden DGB ani inna organizacja - ot taki spontaniczny, oddolny ruch nie mający żadnych środków. > Co do "Idiotisierung" to , moj drogi, idiotyzacja nie moze sie obejsc bez medio > w. To one idiotyzuja Zachod. > PEGIDA nie ma mediow. Dzięki Bogu nie ma. > To przeciw czemu sa te kontrdemonstracje skoro nikt nie ma zastrzezen do 19 pun > ktow PEGIDY? > Czy moze o to chodzi, ze to nie "gora! tego nie wymyslila? I to jest właście ta idiotyzacja, którą uprawia Pegida - ze "swoim" 19punktowym programem wskoczyli na pociąg, który już dawno jedzie - może nie zawsze jedzie dostatecznie szabko, ale jedzie - a Pegida siedzi w tym pociągu jako pasażer na gapę. > Mowilam ze w mediach mowi sie o Pegidzie bez Pegidy. Dodam jeszcze ze nigdzie w > mediach nie zauwazylam dyskusji nad 19 punktami pegidy ,nawet bez udzialu Pegi > dy. Tego nie bylo, natomiast bylo w absolutnie peerlowskim stylu , demonizowani > e Pegidy. Jak ma być w mediach o Pegidzie z Pegidą, kiedy Pegidai konsekwentnie odrzucają zaproszenia do dyskusji i potrafią tylko ryczeć na swoich spędach "Lügenpresse, Lügenpresse!!!" > Doszlo nawet do tego, ze prasa oskarza Pegide o "prowokowanie niemieckimi koled > ami" To nie prasa oskarżyła tylko biskup z Hanoweru - prasa tylko o tym doniosła - taki ich dżob. Szybko się uczysz od Pegidy..... Chyba nadszeł jednak czas, że powinnaś pójść z nim sobie pośpiewać kolędy - tak ich bronisz, że nie byłoby w tym nic dziwnego, gdybyś się podłączyła. Ja jednak nie tracąc nadziei, próbowałbym to tłumaczyć, że to jednak Tobie karp świąteczny zaszkodził... Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, Jureek 26.12.14, 10:12 ja.nusz napisał: > Zaczynasz lepiej manipulować niż sama Pegida. > W Monachium wyszło na ulice 12.000 ludzi aby protestować przeciwko Pegidzie - n > ie stał za tym ani żaden DGB ani inna organizacja - ot taki spontaniczny, oddol > ny ruch nie mający żadnych środków. Mylisz sie. Auch in anderen Städten formierte sich der Protest gegen die Anti-Islam-Bewegung. So gingen in München nach Polizeiangaben vor dem Nationaltheater mindestens 12.000 Menschen auf die Straße. Zu der Kundgebung auf dem Max-Joseph-Platz hatte ein breites Bündnis aus Parteien, kirchlichen Gruppen, Künstlern und Flüchtlingsorganisationen aufgerufen. " > Dzięki Bogu nie ma. I dlatego wlasnie media sa "gleichgeschaltet" :) A Tobie to odpowiada.... > I to jest właście ta idiotyzacja, którą uprawia Pegida - ze "swoim" 19punktowym > programem wskoczyli na pociąg, który już dawno jedzie - może nie zawsze jedzie > dostatecznie szabko, ale jedzie - a Pegida siedzi w tym pociągu jako pasażer n > a gapę. To po co ich tak demonizuja? > Jak ma być w mediach o Pegidzie z Pegidą, kiedy Pegidai konsekwentnie odrzucają > zaproszenia do dyskusji i potrafią tylko ryczeć na swoich spędach "Lügenpresse > , Lügenpresse!!!" Moze byc o punktach Pegidy. > To nie prasa oskarżyła tylko biskup z Hanoweru - prasa tylko o tym doniosła - t > aki ich dżob. > Szybko się uczysz od Pegidy..... Janusz, najpierw PRZECZYTAJ. To nie biskup mowil o prowokacji, to prasa tak to ujela. > Chyba nadszeł jednak czas, że powinnaś pójść z nim sobie pośpiewać kolędy - tak > ich bronisz, że nie byłoby w tym nic dziwnego, gdybyś się podłączyła. > Ja jednak nie tracąc nadziei, próbowałbym to tłumaczyć, że to jednak Tobie karp > świąteczny zaszkodził... Janusz, postaraj sie o argumenty, OK? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Janusz, Jureek 26.12.14, 10:39 maria421 napisała: > Mylisz sie. Nie mylę się - żadna oranizacja polityczna nie była oraganizatorem tej demonstracji - nawoływać to co innego. > I dlatego wlasnie media sa "gleichgeschaltet" :) > A Tobie to odpowiada.... Zaczynasz jechać coraz lepiej. Poziom pegidowskiej retoryki już osiągnęłaś. Czekam tylko kiedy zaczniecie wspólnie pokrzykiwać "Deutschland erwche" - wiele nie brakuje. > To po co ich tak demonizuja? Ty jeszcze nie skumałaś, że te 19 punktów to jest zasłona dymna? > Moze byc o punktach Pegidy. To nie są punkty Pegidy. O problemach w nich zawartych już dyskutowano i działano zanim pegida wylazła spod kamienia. > Janusz, najpierw PRZECZYTAJ. To nie biskup mowil o prowokacji, to prasa tak to > ujela. Tak ujęła, bo dokładnie taki był sens wypowiedzi biskupa. A kiedy występujesz z kościoła? - Chyba nie będziesz finansować tego klechostwa potępiającego Pegidę. > Janusz, postaraj sie o argumenty, OK? Już kilkakrotnie tłumaczyłem Ci, dlaczego uważam demonstracje Pegidy za szkodliwe, ale Ty najwyraźniej codziennie resetujesz swój twardy dysk. Może to jednak sałatka a nie karp. PS. Zasmucę Cię jednak Mario - najpóźniej jak NRD-owcy zaczną wysiewać rzodkiewki inne nowalijki na działkach, to odechce im się łazić po ulicach i tak Twoja Pegida przejdzie do historii a właściwie wyląduje w lamusie. Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, Jureek 26.12.14, 11:05 ja.nusz napisał: > Nie mylę się - żadna oranizacja polityczna nie była oraganizatorem tej demonstr > acji - nawoływać to co innego. A kto te kontrdemonstracje zglosil? Jacys przecietni , niezrzeszeni obywatele, czy organizacje? > Zaczynasz jechać coraz lepiej. Poziom pegidowskiej retoryki już osiągnęłaś. > Czekam tylko kiedy zaczniecie wspólnie pokrzykiwać "Deutschland erwche" - wiele > nie brakuje. Nie mam racji? Nie jest tak, ze w pewnych sprawach media spiewaja na te sama nute? > Ty jeszcze nie skumałaś, że te 19 punktów to jest zasłona dymna? Widze ze na Ciebie zmasowana propaganda medialna podzialala. > To nie są punkty Pegidy. > O problemach w nich zawartych już dyskutowano i działano zanim pegida wylazła s > pod kamienia. Specjalnie dla Ciebie wymienilam to, co w punktach Pegidy jest NOWE. Moze sie do tych punktow ustosunkujesz? > Tak ujęła, bo dokładnie taki był sens wypowiedzi biskupa. Slyszales te wypowiedz, czy znasz ja tylko z prasy? > A kiedy występujesz z kościoła? - Chyba nie będziesz finansować tego klechostwa > potępiającego Pegidę. Nie naleze do kosciola reprezentowanego przez cytowanego w artykule biskupa. > Już kilkakrotnie tłumaczyłem Ci, dlaczego uważam demonstracje Pegidy za szkodli > we, ale Ty najwyraźniej codziennie resetujesz swój twardy dysk. > Może to jednak sałatka a nie karp. Szkodliwe dla KOGO? Nie widzisz KTO sie najbardziei boi Pegidy? > PS. > Zasmucę Cię jednak Mario - najpóźniej jak NRD-owcy zaczną wysiewać rzodkiewki i > nne nowalijki na działkach, to odechce im się łazić po ulicach i tak Twoja Pegi > da przejdzie do historii a właściwie wyląduje w lamusie. Odpowiedz Link
jureek Re: Janusz, Jureek 18.01.15, 16:41 maria421 napisała: > Mowilam ze w mediach mowi sie o Pegidzie bez Pegidy. Przedstawicielka pegidy będzie dzisiaj u Jaucha. Nadal uważasz, że zamyka się dostęp do mediów poglądom pegidopodobnym? Odpowiedz Link
zbyfauch Poczekaj Mario, 24.12.14, 09:16 a może któregoś, pięknego poranka zobaczyst sfastykę na ścianie Twojego domu. Do Ciebie adresowaną. Janusz ma rację. "Tym rykoszetem możesz oberwać zarówno Ty jak i ja - choćbyśmy nie wiem jak się integrowała czy asymilowali - zawsze będzie w nas coś obcego. " Odpowiedz Link
maria421 Re: Poczekaj Mario, 24.12.14, 09:51 He he he .... na murach kamienicy w ktorej mieszkalam w Lodzi, wraz z wieloma innymi lokatorami, tez ktos kiedys swastyke kreda namalowal. Bardziej sie boje o przyszlosc moich wnukow w Europie. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Poczekaj Mario, 24.12.14, 10:03 maria421 napisała: > Bardziej sie boje o przyszlosc moich wnukow w Europie. Martw się o ich przyszłość w Niemczech, na razie. Niechby nawet Twoja córka przestała mówić po polsku, jej dziecko będzie zawsze polskim bękartem. Odpowiedz Link
maria421 Re: Poczekaj Mario, 24.12.14, 11:13 zbyfauch napisał: > Martw się o ich przyszłość w Niemczech, na razie. > Niechby nawet Twoja córka przestała mówić po polsku, jej dziecko będzie zawsze > polskim bękartem. Zbychu, masz wlasne dzieci? Jezeli nie, to nie obrazaj innych. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Poczekaj Mario, 24.12.14, 11:52 maria421 napisała: > Zbychu, masz wlasne dzieci? Jezeli nie, to nie obrazaj innych. Ja nie obrażam, rysuję możliwą perspektywę. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Poczekaj Mario, 24.12.14, 11:59 Perspektywę dla wszystkich nas, niechby i w płaszczu krzyżackim po piwo do Aldika chodzących. To im łyse "swoje" pały ten płaszcz zedrą i ostatnie trzy zęby wybiją kijem bejzbolowym. Odpowiedz Link
maria421 Re: Poczekaj Mario, 24.12.14, 12:34 Bardziej prawdopodobne jest ze jakis muzulmanin z okrzykiem "Allah Akbar" wjedzie w Ciebie i inne osoby samochodem, jak to mialo miejsce pare dni temu w Dijon: www.faz.net/aktuell/gesellschaft/kriminalitaet/islamistische-attacken-hollande-warnt-vor-panik-13336452.html I w tym przypadku rowniez media nie wiadza jakie byly motywy zamachowca, choc ten byl ubrany po muzulmansku i wolal "Allah Akbar". I to jest wlasnie to oglupianie ludzi, przeciw ktoremu wystepuje Pegida. Odpowiedz Link
maria421 Re: Pegilia ;) 26.12.14, 08:56 a Tobie, Zbychu, co sie stalo? Karp swiateczny zaszkodzil, czy co? :) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Pegilia ;) 26.12.14, 15:42 To zdjęcie znalazłem na Naszej Klasie. Nieznane mi są intencje publikująego. Ja pomyślałem o konkretynej osobie. Właściwie ta wzruszająca, rodzinna fotka powinna się znaleźć w wątku życzeń świątecznych. Odpowiedz Link
maria421 Janusz 26.12.14, 10:27 piszesz ze 19 punktow Pegidy to nie jest nic nowego, to juz jest realizowane. Nieprawda : Tych punktow nie ma : 2. PEGIDA ist FÜR die Aufnahme des Rechtes auf und die Pflicht zur Integration ins Grundgesetz der Bundesrepublik Deutschland (bis jetzt ist da nur ein Recht auf Asyl verankert)! 4. PEGIDA ist FÜR einen gesamteuropäischen Verteilungsschlüssel für Flüchtlinge und eine gerechte Verteilung auf die Schultern aller EU-Mitgliedsstaaten! (Zentrale Erfassungsbehörde für Flüchtlinge, welche dann ähnlich dem innerdeutschen, Königsberger Schlüssel die Flüchtlinge auf die EU-Mitgliedsstaaten verteilt) 5. PEGIDA ist FÜR eine Senkung des Betreuungsschlüssels für Asylsuchende (Anzahl Flüchtlinge je Sozialarbeiter/Betreuer – derzeit ca.200:1, faktisch keine Betreuung der teils traumatisierten Menschen) 6. PEGIDA ist FÜR ein Asylantragsverfahren in Anlehnung an das holländische bzw. Schweizer Modell und bis zur Einführung dessen, FÜR eine Aufstockung der Mittel für das BAMF (Bundesamt für Migration und Flüchtlinge) um die Verfahrensdauer der Antragstellung und Bearbeitung massiv zu kürzen und eine schnellere Integration zu ermöglichen! 7. PEGIDA ist FÜR die Aufstockung der Mittel für die Polizei und GEGEN den Stellenabbau bei selbiger! 8. PEGIDA ist FÜR die Ausschöpfung und Umsetzung der vorhandenen Gesetze zum Thema Asyl und Abschiebung! 9. PEGIDA ist FÜR eine Null-Toleranz-Politik gegenüber straffällig gewordenen Asylbewerbern und Migranten! 10. PEGIDA ist FÜR den Widerstand gegen eine frauenfeindliche, gewaltbetonte politische Ideologie aber nicht gegen hier lebende, sich integrierende Muslime! 11. PEGIDA ist FÜR eine Zuwanderung nach dem Vorbild der Schweiz, Australiens, Kanadas oder Südafrikas! 17. PEGIDA ist GEGEN dieses wahnwitzige "Gender Mainstreaming", auch oft "Genderisierung" genannt, die nahezu schon zwanghafte, politisch korrekte Geschlechtsneutralisierung unserer Sprache! Odpowiedz Link
maria421 Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 28.12.14, 13:20 Wlasnie takie decyzje politykow napedzaja ruch PEGIDA wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17186798,Dolna_Saksonia_zagwarantuje_muzulmanom_nowe_prawa_.html?lokale=lodz#BoxWiadTxt Odpowiedz Link
ja.nusz Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 29.12.14, 20:53 maria421 napisała: > Wlasnie takie decyzje politykow napedzaja ruch PEGIDA No i jak było na spacerku KAGIDY? Odpowiedz Link
maria421 Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 30.12.14, 09:07 ja.nusz napisał: > No i jak było na spacerku KAGIDY? Nie wiem, musze zajrzec do HNA:) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 29.12.14, 21:03 meedia.de/2014/12/29/schneegida-so-wird-die-pegida-bewegung-bei-twitter-eiskalt-verulkt/ Odpowiedz Link
maria421 Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 30.12.14, 09:09 zbyfauch napisał: > meedia.de/2014/12/29/schneegida-so-wird-die-pegida-bewegung-bei-twitter-eiskalt-verulkt/ Nie dziwi Cie, Zbychu, ze zadne inne manifestacje nie wzbudzily tyle histerii w mediach i w polityce jak PEGIDA? Odpowiedz Link
zbyfauch Oczywiście nie dziwi. 30.12.14, 19:52 maria421 napisała: > Nie dziwi Cie, Zbychu, ze zadne inne manifestacje nie wzbudzily tyle histerii w > mediach i w polityce jak PEGIDA? To wszystko jest przecież częścią Wszechświatowego Spisku Rzydofinansjery Syjonu, która wśród wielu metod rzucenia ludzkości na kolana i jej zniewolenia, napuszcza na Europę Muzułmanów, w rzeczywistości kryptojudków na żołdzie Telawiwu i Usraela. PEGNIDA przejrzała ten niecny plan, czym srowadziła na siebie wśiekłość Wiadomoktozatymstojego. Odpowiedz Link
maria421 Re: Oczywiście nie dziwi. 30.12.14, 20:00 Glupia odpowiedz, Zbychu i mnie akurat na "Rzydofinansjere" nie wezmiesz. Popatrz co sie dzieje: www.faz.net/aktuell/gesellschaft/ungluecke/entwarnung-fuer-fluechtlingsfrachter-13346773.html i tak dzien w dzien.... Na statku na ktorym ostatnio wybuchl pozar na Adriatyku tez bylo wielu nielegalnych pasazerow. Ilu z nich przejmiesz do siebie? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Oczywiście nie dziwi. 31.12.14, 11:25 maria421 napisała: > Glupia odpowiedz, Zbychu i mnie akurat na "Rzydofinansjere" nie wezmiesz. > > Na statku na ktorym ostatnio wybuchl pozar na Adriatyku tez bylo wielu nielegal > nych pasazerow. > > Ilu z nich przejmiesz do siebie? Odpowiedź Zbycha możesz uważać za głupią. Twój komentarz jest jednak całkowicie poniżej jakiegokolwiek poziomu. Zczynasz na dobre pegidzieć. Odpowiedz Link
maria421 Re: Oczywiście nie dziwi. 31.12.14, 11:40 ja.nusz napisał: > Odpowiedź Zbycha możesz uważać za głupią. > Twój komentarz jest jednak całkowicie poniżej jakiegokolwiek poziomu. > Zczynasz na dobre pegidzieć. Jaka odpowiedz sobie wyobrazasz za stosowna do "Rzydofinansjery"??? Moze zamiast o mnie powiesz jednak cokolwiek na temat tego frachtowca pelnego "uchodzcow" ktory nie chcial zeby go ratowano na Korfu tylko obral dalszy kurs na Wlochy? Masz jakis pomysl na to, jak go powinny Wlochy przywitac? Masz cokolwiek na ten temat do powiedzenia, czy wolisz dalej na moj temat mowic? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Oczywiście nie dziwi. 31.12.14, 12:10 maria421 napisała: > Jaka odpowiedz sobie wyobrazasz za stosowna do "Rzydofinansjery"??? Jakoś nie zauważyłem do tej pory, żebyś kiedykolwiek się oburzała na tego typu teksty - a jesteś tym faszerowana codziennie od kilku lat. Chyba nie muszę precyzować przez kogo.... > Moze zamiast o mnie powiesz jednak cokolwiek na temat tego frachtowca pelnego " > uchodzcow" ktory nie chcial zeby go ratowano na Korfu tylko obral dalszy kurs > na Wlochy? > Masz jakis pomysl na to, jak go powinny Wlochy przywitac? > > Masz cokolwiek na ten temat do powiedzenia, czy wolisz dalej na moj temat mowic Wiem, że troszczysz się bardziej o los tych, u których ci uchodźcy wylądują (jak i siebie samej) . Brakuje tylko propozycji, żeby ten statek storpedować. Odpowiedz Link
maria421 Re: Oczywiście nie dziwi. 31.12.14, 12:36 ja.nusz napisał: > Jakoś nie zauważyłem do tej pory, żebyś kiedykolwiek się oburzała na tego typu > teksty - a jesteś tym faszerowana codziennie od kilku lat. Chyba nie muszę prec > yzować przez kogo.... Masz na mysli Chiefa? :-)) Jak widzisz, nie ma go na liscie uzytkownikow mojego forum. > Wiem, że troszczysz się bardziej o los tych, u których ci uchodźcy wylądują (ja > k i siebie samej) . > Brakuje tylko propozycji, żeby ten statek storpedować. A Ty nie troszczysz sie najpierw o siebie? Naprawde bardziej troszczysz sie o uchodzcow? Czy tylko tak mowisz tu na forum, bo nic lepszego nie masz do powiedzenia? Odpowiedz Link
maria421 Merkel bylyby dumna 31.12.14, 12:42 z Janusza :) www.bild.de/politik/inland/angela-merkel/neujahrsansprache-gegen-isis-putin-pegida-39154516.bild.html Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Oczywiście nie dziwi. 31.12.14, 15:02 maria421 napisała: > Masz na mysli Chiefa? :-)) > Jak widzisz, nie ma go na liscie uzytkownikow mojego forum. Jesteś regularną uczestniczką również tamtego forum i nie zauważyłem, żebyś kiedykolwiek wymiociny Twojego pupila krytykowała. > A Ty nie troszczysz sie najpierw o siebie? Naprawde bardziej troszczysz sie o u > chodzcow? Czy tylko tak mowisz tu na forum, bo nic lepszego nie masz do powiedz > enia? Nie udawaj, że nie rozumiesz o co chodzi - no to jak, storpedować? Odpowiedz Link
maria421 Re: Oczywiście nie dziwi. 31.12.14, 15:41 ja.nusz napisał: > Jesteś regularną uczestniczką również tamtego forum i nie zauważyłem, żebyś kie > dykolwiek wymiociny Twojego pupila krytykowała. On i tak wie, co ja o tym mysle. > Nie udawaj, że nie rozumiesz o co chodzi - no to jak, storpedować? Uciekasz od odpowiedzi czy bardziej sie troszczysz o siebie czy o uchodzcow. Nie, nie storpedowac! Przyjac taktyke taka, jaka przyjela Australia : www.youtube.com/watch?v=rT12WH4a92w Powiesz ze Australia tez "spegidziala"? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 05.01.15, 22:44 Pomimo wzrostu liczby pegnidowców w Dreźnie, wygląda na to, że "besorgte Bürger" swój brunatny proch już wystrzelali. Niech łażą sobie po ciemku z hasłami typu "Kartoffeln statt Döner", za kilka tygodni i tak nikt o tych bęcwałach nie będzie pamiętał. A ksenofobia w wydaniu Polaków (i Polek) na emigracji to oddzielny rozdział perwersji. Odpowiedz Link
maria421 Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 06.01.15, 08:39 ja.nusz napisał: > Pomimo wzrostu liczby pegnidowców w Dreźnie, wygląda na to, że "besorgte Bürger > " swój brunatny proch już wystrzelali. > Niech łażą sobie po ciemku z hasłami typu > "Kartoffeln statt Döner", za kilka tygodni i tak nikt o tych bęcwałach nie będz > ie pamiętał. > A ksenofobia w wydaniu Polaków (i Polek) na emigracji to oddzielny rozdział per > wersji. Janusz, ja jednak nie trace nadziei ze Ty kiedys, zamiast strzelac prochem dostarczanym Ci przez lewacki mainstream, zaczniesz w koncu uzywac argumentow. Odpowiedz Link
maria421 Re: "lewacki mainstream" 06.01.15, 09:02 Dobra ilustracja lewackiego mainstreamu. Pada na twarz przed systemem . Odpowiedz Link
zbyfauch Re: "lewacki mainstream" 06.01.15, 09:07 Zaraz dowiemy się o "rewolucyjnej " prawicy. :D Odpowiedz Link
maria421 Re: "lewacki mainstream" 06.01.15, 09:22 zbyfauch napisał: > Zaraz dowiemy się o "rewolucyjnej " prawicy. :D Nie, wlasnie napisalam cos na temat "lewackiego mainstreamu", czyli Everestu hipokryzji. Odpowiedz Link
maria421 Re: "lewacki mainstream" 06.01.15, 09:21 Lewacki mainstream jest WLADZA. Lewacki mainstream decyduje co, kto, kiedy , jak, moze powiedziec, co kiedy, jak jest poprawne, a co nie jest poprawne. Kiedy wiec Der Spiegel w 2007 roku na okladce umiescil napis "stille Islamisierung", a w srodku numeru artykul o islamizacji Niemiec, to bylo OK, to bylo poprawne i absolutnie nie rasistowskie. Kiedy natomiast 7 lat pozniej obywatele wyszli na ulice w protescie przeciw islamizacji Zachodu, to nagle Der Spiegel zaczal uzywac okreslenia "rzekoma islamizacja"... Czyli islamizacji albo nigdy nie bylo, albo zniknela po artykule Spiegla z 2007 roku. Kiedy kanclerz Schröder powiedzial : Wer unser Gastrecht missbraucht, für den gibt es nur eins: Raus, und zwar schnell." - BILD am Sonntag, 20. Juli 1997 to bylo OK, bo Schröder byl w SPD. Kiedy natomiast Seehofer powiedzial "Wer betrügt, fliegt", to bylo rasistowskie, bo to padlo ze strony CSU, czyli tych zacofanych Bawarczykow. A juz jak sie Ulfkotte domaga tego samego co Schröder czy Seehofer, to jest to nazista, tylko dlatego, ze Ulfkotte jest krytykiem islamu. To tylko pare przykladow. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 06.01.15, 10:38 maria421 napisała: > Janusz, ja jednak nie trace nadziei ze Ty kiedys, zamiast strzelac prochem dost > arczanym Ci przez lewacki mainstream, zaczniesz w koncu uzywac argumentow. > Argumentów było już wystarczająco dużo, ale Ty spłycasz wszystko do lewackiej propagandy i nie widzisz, że protesty pegnidy nie mają NIC wspólnego z krytyką islamu. Odpowiedz Link
maria421 Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 06.01.15, 10:52 ja.nusz napisał: > Argumentów było już wystarczająco dużo, No to moze w koncu rzuc paroma argumentami. ale Ty spłycasz wszystko do lewackiej p > ropagandy i nie widzisz, że protesty pegnidy nie mają NIC wspólnego z krytyką i > slamu. ???? Oczywiscie ze maja duzo wspolnego z krytyka islamu! Przeciez sa PRZECIW ISLAMIZACJI! Odpowiedz Link
ja.nusz Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 06.01.15, 11:08 maria421 napisała: > ja.nusz napisał: > > > Argumentów było już wystarczająco dużo, > > > No to moze w koncu rzuc paroma argumentami. Były już, nie będę ciągle nakręcał katarynki tak ja Ty. > ???? > Oczywiscie ze maja duzo wspolnego z krytyka islamu! Przeciez sa PRZECIW ISLAMIZ > ACJI! Czy to nie Ty coś tu pisałaś o ławce, na której był napis "dupa"? Odpowiedz Link
maria421 Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 06.01.15, 11:12 ja.nusz napisał: > Były już, nie będę ciągle nakręcał katarynki tak ja Ty. Nie bylo. >Czy to nie Ty coś tu pisałaś o ławce, na której był napis "dupa"? Janusz, o co Ci wlasciwie chodzi? Ty piszesz o tym, ze PEGIDA ma wiele wspolnego z krytyka islamu, ja to potwierdzam, czyli zgadzam sie z Toba, a Ty na to z napisem "dupa" na lawce wyskakujesz? Tak to jest, jak sie w dyskusji skupiasz nie na temecie, lecz na tym, jak mi sie sprzeciwic :-) Odpowiedz Link
maria421 @Janusz 30.12.14, 09:17 specjalnie dla Ciebie . 1. Znalezione na Facebooku : Anonymous unterwegs: KAGIDA trotz Repressalien mit stabiler Teilnehmerzahl. Heute haben wir uns einmal den Ableger von PEGIDA in Kassel, KAGIDA, angesehen. Trotz widriger Witterungsbedingungen konnte die Teilnehmerzahl mit ca. 230 - 250 Personen im Vergleich zum vergangenen Montag stabil gehalten werden. Besonders perfide: Im Vorfeld der Demonstration wurden viele Teilnehmer durch die anwesenden Polizeibediensteten in die falsche Richtung geschickt, sämtliche Zugangswege zur angemeldeten Demonstrationsfläche versperrt und nur ein kleiner Zugang freigehalten. Mehrere Teilnehmer berichteten davon, dass sie von Angehörigen der Sicherheitsfirma Polizei hunderte Meter in Straßen geschickt wurden, um sich dort von anderen Vertretern sagen zu lassen, sie müssten in die Gegenrichtung laufen, wenn sie zu KAGIDA wollten. Hier wurde massiv von Seiten des Systems versucht, zu verhindern, dass Demonstranten an der KAGIDA-Demo teilnehmen können. Manche wurden ganz und gar aufgefordert, doch einfach zur systemgesteuerten und -finanzierten Gegendemo zu gehen. Ein bunt gemischtes Publikum von Jugendlichen über "normale" Erwachsene, ein paar Hooligans, einige Türken bis hin zu besorgten Rentnern hatte sich zu Beginn der Veranstaltung am Scheidemannplatz eingefunden. Nach den anfänglichen Redebeiträgen, welche von den Gegendemonstranten lediglich mit Trillerpfeifen und "Nazis raus"-Rufen versucht wurden, zu stören, begann der Spaziergang durch die Stadt. ED, der Holländer, welcher auch schon aus Dresden bekannt ist, bezeichnete die Gegendemonstranten passenderweise als DGB - Deutsche Gewalt-Bürger. Die KAGIDA-Teilnehmer ließen sich von den Provokationen der Pseudolinken und bezahlten Gegendemonstranten nicht beeindrucken, konterten sogar mit "Nazis raus"-Rufen in Richtung der Halbstarken. Denn die wahren (Meinungs-)Faschisten befinden sich in den Reihen der antidemokratischen Antifa, die diesen Namen nicht verdient. Im Verlaufe des Demonstationszuges wurde "Wir sind das Volk" skandiert, der Exportschlager aus "dem Osten" der Republik. Ganz besonders fies und gerissen wollten ein paar Gegendemonstranten sein, die sich einfach auf die Straße der geplanten Marschroute setzten, um somit den Demonstrationszug aufzuhalten und zu behindern. Doch die KAGIDA-Demonstranten waren gar nicht dumm und liefen einfach friedlich auf dem Gehweg vorbei. Die sichtlich genervte Polizei musste vereinzelte pseudolinke auf Krawall gebürstete Gegendemonstranten in Schach halten, da diese wohl vor hatten, KAGIDA-Demonstranten tätlich anzugreifen. Aber der KAGIDA-Zug ließ sich auch davon nicht beeindrucken und lief diszipliniert an den Krawallmachern vorbei. Besonders interessant: Auffällig viele Gegendemonstranten waren vermummt und machten sich somit strafbar. Dieser Verstoß gegen § 17 a Abs. 2 des Versammlungsgesetzes wurde allerdings von den Bediensteten der BRD nicht geahndet. Soviel zum Thema Rechtsstaatlichkeit und Demokratie. Aber längst nicht alle an diesem Tag eingesetzten Bediensteten stellten sich direkt oder indirekt gegen KAGIDA. Ein Teil erledigte seinen Job vorbildlich und sympathisierte mit KAGIDA. Besonderes Schmankerl: Zum Ende der Veranstaltung wies ein Uniformierter noch einmal ausdrücklich darauf hin, dass es jetzt ja auch PEGADA (Patriotische Europäer Gegen die Amerikanisierung Des Abendlandes) geben würde. Offenbar ist auch bei einigen Angestellten des Merkel-Regimes bereits der Groschen gefallen was unsere amerikanischen Freunde angeht. In diesem Sinne rufen wir laut: AMI GO HOME 2. HNA www.hna.de/kassel/stadt-kassel/mitte-kassel-ort248256/wieder-demo-kasseler-innenstadt-4587932.html#idAnchComments KAGIDA mowi o 250-300 uczestnikach, HNA o 130. Odpowiedz Link
maria421 "Der Spiegel" 01.01.15, 11:28 cierpi na amnezje? Nie posiada wlasnego archiwum? w 207 roku zamiescil na okladce tytul "Cicha islamizacja" www.google.de/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fmagazin.spiegel.de%2FEpubDelivery%2Fimage%2Ftitle%2FSP%2F2007%2F13%2F300&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.spiegel.de%2Fspiegel%2Fprint%2Fd-50990508.html&h=396&w=300&tbnid=NtOjCHapv4dd9M%3A&zoom=1&docid=niIvZgMzQt_xqM&ei=zCClVJD_Ncf0OoPEgJAF&tbm=isch&iact=rc&uact=3&dur=619&page=1&start=0&ndsp=33&ved=0CCIQrQMwAA Dzis uzywa okreslenia "angebliche Islamisierung ", rzekoma islamizacja? www.spiegel.de/politik/deutschland/pegida-mehrheit-der-afd-anhaenger-haelt-demos-fuer-gerechtfertigt-a-1010901.html Odpowiedz Link
maria421 Czy ktos wie 05.01.15, 18:33 czy muzulmanie kiedys organizowali demonstracje przeciw ISIS tak jak organizuja przeciw PEGIDA? Szukam podobnego apelu : islam.de/24491 ale przeciw ISIS. Odpowiedz Link
maria421 Czy ktos widzial 07.01.15, 09:00 podobny apel niemieckich "prominentow" przeciw ISIS i jego komorkom w Niemczech? www.bild.de/politik/inland/pegida/promis-sagen-nein-zu-pegida-39208948.bild.html Jedyna Alice Schwarzer zadala podobne pytanie. Mozna o niej myslec, co sie chce, ale w tym przypadku ma absolutna racje. Odpowiedz Link
fan.club Bezstronny dziennikarz z "heute jounal". 07.01.15, 10:54 Hajo Friedrichs, uważany przez dziennikarską brać za wzór, kierował się zawodowo maksymą przestrzegającą przed pospolitowaniem się (tak bym to przetłumaczył) z relacjonowanym problemem, i to nawet wtedy, gdy chdozi o pozytywne strony tego problemu. Oryginał brzmi tak: „Einen guten Journalisten erkennt man daran, dass er sich nicht gemein macht mit einer Sache, auch nicht mit einer guten Sache; dass er überall dabei ist, aber nirgendwo dazugehört.“ Obawiam się, że Claus Kleber, który prowadził wczoraj heute journal", Friedrichsa do swoich wzorów nie zalicza. Właściwie cały początek wczorajszego wydania, otwarty relacją o książce Michela Houellebecqa, jest warty obejrzenia, ale naprawdę interesująco robi się od 6-ej minuty. Wywiad z Maazem Kleber wytrzymał jeszcze ako-tako ww sposób (samo)kontrolowany, ale to, co dołożył do wywiadu, to już mała orgietka bezstronności i niepospolitowania się. Tutaj link do mediateki ZDF-u: www.zdf.de/ZDFmediathek/kanaluebersicht/228#/beitrag/video/2316226/ZDF-heute-journal-vom-06-Januar-2014 www.zdf.de/ZDFmediathek/kanaluebersicht/228#/beitrag/video/2316226/ZDF-heute-journal-vom-06-Januar-2014 Odpowiedz Link
maria421 Re: Bezstronny dziennikarz z "heute jounal". 07.01.15, 13:21 Fan, dzieki ze mnie wyreczylas, bo tez chcialam dzisiaj na temat wczorajszego "Heute Journal" napisac, moze nawet w osobnym watku o mediach. Nie wiedzialam, czy mam sie smiac czy plakac, nie wiedzialam czy Kleber naprawde jest taki glupi, czy tylko udaje. Mysle jednak ze zdaje sobie sprawe ze wczorajszy "Heute Journal" byl reklama tak ksiazki Houllebecqa jak i PEGIDA :))) Odpowiedz Link
fan.club Mischpoke 12.01.15, 15:51 Spieglowi uszło Mischpoke, które też należalo do słownictwa Goebblesa. www.spiegel.de/kultur/gesellschaft/pegida-kampfbegriffe-was-verbirgt-sich-hinter-der-rhetorik-a-1011755.html Odpowiedz Link
maria421 Re: Mischpoke 12.01.15, 16:09 fan.club napisał: > Spieglowi uszło Mischpoke, które też należalo do słownictwa Goebblesa. > > www.spiegel.de/kultur/gesellschaft/pegida-kampfbegriffe-was-verbirgt-sich-hinter-der-rhetorik-a-1011755.html Autobahn tez ma nazistowskie zabarwienie. Odpowiedz Link
maria421 25.000 lub 40.000 13.01.15, 11:31 "Wrogow islamu" demonstrowalo wczoraj w Dreznie. Czy ktos moze wie co jest zlego w byciu "wrogiem islamu"? W Kassel , jak donosi HNA, hymn niemiecki spiewany przez PEGIDA byl wygwizdany przez kontrdemonstracje. Czy ktos wie co jest zlego w spiewaniu hymnu Niemiec w Niemczech? Po zakonczeniu manifestacji (anty)faszysci urzadzili sobie sobie jatke, zaatakowali policjantow, atakowali przypadkowych ludzi na ulicy, odpalili jakies rakiety przezd dworcem glownym, wpadli do BürgerKinga przy dworcu i wystraszyli ludzi. Ale dla politykow i maistreamu to PEGIDA jest zla... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: 25.000 lub 40.000 13.01.15, 12:45 maria421 napisała: > Ale dla politykow i maistreamu to PEGIDA jest zla... Pegnigda jest zła z innego powodu - powodu, który Ty ignorujesz. Odpowiedz Link
maria421 Re: 25.000 lub 40.000 13.01.15, 12:50 ja.nusz napisał: > Pegnigda jest zła z innego powodu - powodu, który Ty ignorujesz. Jansz, nie powtarzaj propagandowej sieczki. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: 25.000 lub 40.000 13.01.15, 12:54 maria421 napisała: > Jansz, nie powtarzaj propagandowej sieczki. Ja powtarzam swoją "sieczkę" a Ty swoją i tak już pozostanie. Odpowiedz Link
maria421 Re: 25.000 lub 40.000 13.01.15, 14:42 ja.nusz napisał: > Ja powtarzam swoją "sieczkę" a Ty swoją i tak już pozostanie. Tu masz dowody KTO jest niebezpieczny dla Niemiec. Ale pewnie powiesz, ze tak jak Ty tutaj "musisz" chamsko komentowac wypowiedzi Astry, Azerki, Alpepe czy moje, tak i ci (anty)faszystowscy debile tez musza podpalac, bic , blokowac legalne manifestacje. Odpowiedz Link
maria421 Link 13.01.15, 15:00 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114944,17248262,Niemiecka_policja_starla_sie_z_przeciwnikami_i_zwolennikami.html?lokale=lodz#BoxWiadMT Odpowiedz Link
ja.nusz Re: 25.000 lub 40.000 13.01.15, 15:57 maria421 napisała: > Tu masz dowody KTO jest niebezpieczny dla Niemiec. > > Ale pewnie powiesz, ze tak jak Ty tutaj "musisz" chamsko komentowac wypowiedzi > Astry, Azerki, Alpepe czy moje, tak i ci (anty)faszystowscy debile tez musza po > dpalac, bic , blokowac legalne manifestacje. Nigdy nie popierałem zadymiarzy - obojętnie jakiego kolorytu. A szkodliwość pegnigdy jest wg mnie ( i nie jestem w tym osamotniony) bardzo wysoka - wg.Ciebie są to zbawiciele Zachodu. Odpowiedz Link
maria421 Re: 25.000 lub 40.000 13.01.15, 16:02 ja.nusz napisał: > Nigdy nie popierałem zadymiarzy - obojętnie jakiego kolorytu. > A szkodliwość pegnigdy jest wg mnie ( i nie jestem w tym osamotniony) bardzo wy > soka - wg.Ciebie są to zbawiciele Zachodu. Plyniesz z nurtem. Ciekawe co bedzie, jak nurt sie odwroci. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: 25.000 lub 40.000 13.01.15, 16:21 maria421 napisała: > Plyniesz z nurtem. > Ciekawe co bedzie, jak nurt sie odwroci. A Ty nie płyniesz? Odpowiedz Link
maria421 Re: 25.000 lub 40.000 13.01.15, 16:51 ja.nusz napisał: > A Ty nie płyniesz? Nie. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: 25.000 lub 40.000 13.01.15, 16:55 maria421 napisała: > ja.nusz napisał: > > > A Ty nie płyniesz? > > Nie. Jak to nie? Płyniesz z pegnidowskim. Odpowiedz Link
alpepe Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 14.01.15, 20:52 ciekawy artykuł na morgenpost.de, nie rozumiem, skąd zdziwienie. www.morgenpost.de/politik/article136366982/Pegida-Anhaenger-sind-gebildet-und-verdienen-gut.html Odpowiedz Link
jureek Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 14.01.15, 22:22 alpepe napisała: > ciekawy artykuł na morgenpost.de, nie rozumiem, skąd zdziwienie. > www.morgenpost.de/politik/article136366982/Pegida-Anhaenger-sind-gebildet-und-verdienen-gut.html Wynikami badań zdziwiony nie jestem, dziwię się natomiast, że czytasz i jeszcze linkujesz "Lügenpresse". Odpowiedz Link
maria421 Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 15.01.15, 09:07 jureek napisał: > Wynikami badań zdziwiony nie jestem, dziwię się natomiast, że czytasz i jeszcze > linkujesz "Lügenpresse". Dlaczego sie dziwisz? Czyzby Alpepe kiedys tutaj podnosila temat "Lügenpresse"? Czy tez uwazasz ze kazdy kto rozsadnie podchodzi do PEGIDA musi uznawac ze cala prasa calego swiata jest Lügenpresse, lacznie z Charlie Hebdo, pod ktorego medialni manipulatorzy chcieli sie podlaczyc stylizujac sie na ofiary? Odpowiedz Link
jureek Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 15.01.15, 12:42 maria421 napisała: > Dlaczego sie dziwisz? Czyzby Alpepe kiedys tutaj podnosila temat "Lügenpresse"? Wydawało mi się, że popiera pegidę, a to hasło o kłamliwej prasie jest jednym z głównych haseł tego ruchu. OK, może popierać tylko w niektórych aspektach i z tym hasłem się nie identyfikować. > Czy tez uwazasz ze kazdy kto rozsadnie podchodzi do PEGIDA musi uznawac ze cala > prasa calego swiata jest Lügenpresse, lacznie z Charlie Hebdo, pod ktorego med > ialni manipulatorzy chcieli sie podlaczyc stylizujac sie na ofiary? Z całego świata to nie, ruskie media pegidziści szanują. Odpowiedz Link
maria421 Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 15.01.15, 13:09 jureek napisał: > Wydawało mi się, że popiera pegidę, a to hasło o kłamliwej prasie jest jednym z > głównych haseł tego ruchu. OK, może popierać tylko w niektórych aspektach i z > tym hasłem się nie identyfikować Rozumiem ze Ty uwazasz ze prasa pisze "prawde, cala prawde i tylko prawde" i nie zasluzyla sobie na okreslenie "Lügenpresse"? > Z całego świata to nie, ruskie media pegidziści szanują. O ile sie nie myle, to to haslo zostalo wypowiedziane zanim PEGIDA znalazla sie w zagranicznej prasie, wiec musialo dotyczyc tylko niemieckiej prasy. Odpowiedz Link
jureek Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 15.01.15, 15:22 maria421 napisała: > Rozumiem ze Ty uwazasz ze prasa pisze "prawde, cala prawde i tylko prawde" i ni > e zasluzyla sobie na okreslenie "Lügenpresse"? Źle rozumiesz. Wcale nie uważam, że prasa pisze "prawdę, całą prawdę i tylko prawdę". Nawet nie tak dawno pisałem tu na forum, jak np. Bild nie napisał całej prawdy, że to nie pytani przez niego wymyślili, żeby śpiewać na pasterce islamskie pieśni, jak sugerowano to w artykule. W sprawie testów samochodów czasopisma ADAC też nie pisały całej prawdy. > O ile sie nie myle, to to haslo zostalo wypowiedziane zanim PEGIDA znalazla sie > w zagranicznej prasie, wiec musialo dotyczyc tylko niemieckiej prasy. Fakt pozostaje faktem, że pegidziści ruskich dziennikarzy traktują dużo lepiej niż niemieckich. Odpowiedz Link
maria421 Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 15.01.15, 15:33 jureek napisał: > Źle rozumiesz. Wcale nie uważam, że prasa pisze "prawdę, całą prawdę i tylko pr > awdę". Nawet nie tak dawno pisałem tu na forum, jak np. Bild nie napisał całej > prawdy, że to nie pytani przez niego wymyślili, żeby śpiewać na pasterce islams > kie pieśni, jak sugerowano to w artykule. W sprawie testów samochodów czasopism > a ADAC też nie pisały całej prawdy. To o co Ci wlasciwie chodzi? > Fakt pozostaje faktem, że pegidziści ruskich dziennikarzy traktują dużo lepiej > niż niemieckich. Tego nie wiem. Ale jezeli tak jest, to moze dlatego ze nie czytaja rosyjskiej prasy ? :) Odpowiedz Link
alpepe Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 15.01.15, 13:51 jureek napisał: > Wynikami badań zdziwiony nie jestem, dziwię się natomiast, że czytasz i jeszcze > linkujesz "Lügenpresse". Rzygam tą polityczną poprawnością, wczoraj przypadkowo skakałam po kanałach i w jakich wiadomościach z satysfakcją mówiono, że kontrdemonstracje są większe niż demos Pegidy i dziwiono się fenomenowi Drezna. Podobny wydźwięk miały wiadomości na KiKa, pranie mózgu z powodu politycznej poprawności. Zresztą i artykuł na morgenpost jest ciekawy, bo przewrotny. Co do Pegidy jako takiej, podoba mi się ruch oddolny ludzi zdrowego rozsądku, nie wgłębiam się, ale jestem za, bo widzę, co jest moim biednym Berlinie. Rozumiem więc, czemu Pegida etykietuje media mianem kłamców. Odpowiedz Link
alpepe Re: 15.000 "nazistow i rasistow" 15.01.15, 13:53 > Rzygam tą polityczną poprawnością, wczoraj przypadkowo skakałam po kanałach i w > jakichś wiadomościach z satysfakcją mówiono, że kontrdemonstracje są większe ni > ż demos Pegidy i dziwiono się fenomenowi Drezna. > > Odpowiedz Link
maria421 Janusz, co Ty na to? 16.01.15, 18:21 www.spiegel.de/politik/deutschland/berlin-und-dresden-geheimdienste-warnen-vor-terror-anschlaegen-a-1013334.html Niedawno prognozowales pol roku zycia dla PEGIDA, moze Twoje zyczenie sie wczesniej spelni. Oczywiscie, jezeli to nie jest medialny bleff - straszak , ktory ma spowodowac ze ludzie beda sie bali demonstrowac z PEGIDA. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Janusz, co Ty na to? 16.01.15, 21:03 maria421 napisała: > Niedawno prognozowales pol roku zycia dla PEGIDA, moze Twoje zyczenie sie wczes > niej spelni. > > Oczywiscie, jezeli to nie jest medialny bleff - straszak , ktory ma spowodowac > ze ludzie beda sie bali demonstrowac z PEGIDA. Prognoza to jedno, a życzenie drugie. Dałem im pół roku, bo uważam, że łażenie im się po prostu znudzi i swoją ksenofobię będą praktykować dalej tam, gdzie już to zawsze robili- w ferajnhausach na działkach i przy innych saksońskich sztamtyszach. Życzeniem byłoby, żeby ze swoimi idiotycznymi hasłami nigdy byliby nie wyleźli na ulice. To, że ich obleci strach w obliczu pogróżek innych idiotów, jest podyktowane instynktem samozachowawczym. Należy jednak odczekać, czy rzeczywiście się przestraszą. Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, co Ty na to? 17.01.15, 09:09 Janusz, ja jestem ciekawa co Ty powiesz jezeli trend Pegidy zwyciezy nad politpoprawnym belkotem. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Janusz, co Ty na to? 17.01.15, 10:09 maria421 napisała: > Janusz, ja jestem ciekawa co Ty powiesz jezeli trend Pegidy zwyciezy nad politp > oprawnym belkot Jak do tej pory, to hasła pegnidy są ksenofobicznym bełkotem. A jeżeli te drezdeńskie spędy będą się nadal odbywać, to Niemcy wrócą do opinii, którą cały świat dawno o nich zmienił. Zapisz się do nich, będzie Ci lżej na duszy. Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, co Ty na to? 17.01.15, 10:17 ja.nusz napisał: > Jak do tej pory, to hasła pegnidy są ksenofobicznym bełkotem. Gdyby te same hasla napisala jedna z partii siedzacych w Bundestagu, to bys ich nie uznal za "ksenofobiczny belkot", moze nawet sam bys je popieral. > A jeżeli te drezdeńskie spędy będą się nadal odbywać, to Niemcy wrócą do opinii > , którą cały świat dawno o nich zmienił. Swiatowa opinia tez sie zmienia, czego Ty , niestety, nie zauwazasz. > Zapisz się do nich, będzie Ci lżej na duszy. To nie jest partia zeby sie zapisywac. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Janusz, co Ty na to? 17.01.15, 10:59 Autor: ja.nusz Treść: Powiadamiaj mnie mailem o odpowiedziach w wątku Wyslij Odpowiadasz na: maria421 napisała: > > Gdyby te same hasla napisala jedna z partii siedzacych w Bundestagu, to bys ich > nie uznal za "ksenofobiczny belkot", moze nawet sam bys je popiral. Ze strony tych partii chyba jednak musimy jeszcze długo poczekać na hasła typu "Kartoffeln statt Döner " > Swiatowa opinia tez sie zmienia, czego Ty , niestety, nie zauwazasz. Dzięki PEGNIDZIE może się jeszcze bardziej zmienić. > > To nie jest partia zeby sie zapisywac. Pegnidy ma status e.v. więc możesz się zapisać i wspiearać ich finansowo - odpiszesz od podatku. Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, co Ty na to? 17.01.15, 11:44 ja.nusz napisał: > Ze strony tych partii chyba jednak musimy jeszcze długo poczekać na hasła typu > "Kartoffeln statt Döner " Musialam cos przeoczyc. W ktorym z 19 punktow Pegidy to jest napisane? > Dzięki PEGNIDZIE może się jeszcze bardziej zmienić. Tu sie zgadzamy. Dzieki Pegidzie ludzie moze przestana sie bac bronic wlasnej kultury, moze przestana sie bac mowic tego co mysla na temat "islam jest religia pokoju" i ze Europa potrzebuje uchodzcow. > Pegnidy ma status e.v. więc możesz się zapisać i wspiearać ich finansowo - odpi > szesz od podatku. Strasznie dziecinny jestes , Janusz , z tym "pegnida". Potwornie dziecinny. Odpowiedz Link