maria421 18.01.15, 09:50 nie dotyczy przeciwnikow islamizacji? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,17272185,Francja__Sad_utrzymal_zakaz_policji_ws__antyislamskiego.html#BoxNewsLink Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jureek Re: Francuska liberte´ 18.01.15, 12:29 maria421 napisała: > nie dotyczy przeciwnikow islamizacji? Nie podoba mi się ten zakaz demonstracji i nie popieram go. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Francuska liberte´ 18.01.15, 12:45 jureek napisał: > Nie podoba mi się ten zakaz demonstracji i nie popieram go. Nie wiem, o co chodzi, ale powinieneś też "aufs schärfste verurteilen". :) Odpowiedz Link
maria421 PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 18.01.15, 13:20 ze wzgledu na konkretne zagrozenie : www.spiegel.de/politik/deutschland/pegida-sagt-demonstration-wegen-morddrohung-ab-a-1013584.html Pani Merkel zadowolona??? Prezydent Gauck zadowolony??? Antifa zadowlona??? Janusza nawet nie pytam. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 18.01.15, 14:01 Ja chyba nie zasnę stychnerf. :) Odpowiedz Link
ja.nusz Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 18.01.15, 16:11 maria421 napisała: > ze wzgledu na konkretne zagrozenie > Pani Merkel zadowolona??? Prezydent Gauck zadowolony??? Antifa zadowlona??? > > Janusza nawet nie pytam. Każdy normalny jest zadowolony. Odpowiedz Link
maria421 Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 18.01.15, 16:43 ja.nusz napisał: > Każdy normalny jest zadowolony. Ktos, kto jest zadowolony ze jakakolwiek manifestacja zostala odwolana z powodu realnego zagrozenia, nie moze byc normalny. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 18.01.15, 16:57 maria421 napisała: > ja.nusz napisał: > > > Każdy normalny jest zadowolony. > > Ktos, kto jest zadowolony ze jakakolwiek manifestacja zostala odwolana z powodu > realnego zagrozenia, nie moze byc normalny. Każdy normalny jest zadowolony, że nie odbędzie się spęd ksenofobów. Powód to oddzielna sprawa. Odpowiedz Link
maria421 Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 18.01.15, 16:59 ja.nusz napisał: > Każdy normalny jest zadowolony, że nie odbędzie się spęd ksenofobów. Kazdy normalny juz zdazyl zauwazyc ze PEGIDA nie jest spedem ksenofobow. Musisz nadrobic zaleglosci do normalnosci :) > Powód to oddzielna sprawa. Powodem sa NIENORMALNI wlasnie. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 18.01.15, 17:20 maria421 napisała: > ja.nusz napisał: > > > Każdy normalny jest zadowolony, że nie odbędzie się spęd ksenofobów. > > Kazdy normalny juz zdazyl zauwazyc ze PEGIDA nie jest spedem ksenofobow. > Musisz nadrobic zaleglosci do normalnosci :) To że Ty tu to skrobniesz, nie zmieni ksenofobicznego charakteru pegnidy - ani jotę. > > > Powód to oddzielna sprawa. > > Powodem sa NIENORMALNI wlasnie. Dlatego napisałem, że to oddzielna sprawa - tak ciężko pojąć? Odpowiedz Link
maria421 Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 18.01.15, 19:31 ja.nusz napisał: > To że Ty tu to skrobniesz, nie zmieni ksenofobicznego charakteru pegnidy - ani > jotę. To ze ja tu cos skrobne, na Twoje klapki na oczach tez nie pomoze, niestety :) Odpowiedz Link
ja.nusz Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 18.01.15, 20:03 maria421 napisała: > ja.nusz napisał: > > > To że Ty tu to skrobniesz, nie zmieni ksenofobicznego charakteru pegnidy > - ani > > jotę. > > To ze ja tu cos skrobne, na Twoje klapki na oczach tez nie pomoze, niestety :) Może poczekajmy, jak się Twoi pupile z pegnidy będą rozwijać i wtedy pogadamy. Sparawa zamordowanego uchodźcy w Dreźnienie nie jest jeszcze wyjaśniona, ale pasowałoby do nastrojów, które wywołują Twoi ulubieńcy. PS. Założę się, że teoria tzw. "Dönermorde" była dla Ciebie z pewnością trafna - muzułmanie rżną się tylko wzajemnie - NIC innego nie wchodzi w rachubę. Odpowiedz Link
maria421 Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 20.01.15, 08:58 ja.nusz napisał: > Może poczekajmy, jak się Twoi pupile z pegnidy będą rozwijać i wtedy pogadamy. No wlasnie- moze bys poczekal z ocenami, czy PEGIDA naprawde sobie zasluzyla ta Twoje obelgi? > Sparawa zamordowanego uchodźcy w Dreźnienie nie jest jeszcze wyjaśniona, ale pa > sowałoby do nastrojów, które wywołują Twoi ulubieńcy. Jasne. Teraz wszystko cokolwiek sie stanie to bedtie wina Pegidy. Tak jakby wczesniej zadnych mordow nie bylo. > PS. > Założę się, że teoria tzw. "Dönermorde" była dla Ciebie z pewnością trafna - mu > zułmanie rżną się tylko wzajemnie - NIC innego nie wchodzi w rachubę. A Ty jaka miales wtedy teorie? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 20.01.15, 10:33 maria421 napisała: > No wlasnie- moze bys poczekal z ocenami, czy PEGIDA naprawde sobie zasluzyla ta > Twoje obelgi? Moja opinia jest jednoznaczna, ten ferejn składa się z ksenofobów wspieranych przez neonazistów. To nie są obelgi, to są fakty. > Jasne. Teraz wszystko cokolwiek sie stanie to bedtie wina Pegidy. Tak jakby wcz > esniej zadnych mordow nie bylo. Napisałem tylko, że sprawa jest nie wyjaśniona, ale pasowałaby do nastrojów wywoływanych przez "besorgte Bürger". > > A Ty jaka miales wtedy teorie? Neutralną. Ty swoją właśnie potwierdziłaś. Odpowiedz Link
maria421 Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 20.01.15, 10:36 ja.nusz napisał: > Moja opinia jest jednoznaczna, ten ferejn składa się z ksenofobów wspieranych p > rzez neonazistów. To nie są obelgi, to są fakty. To sa Twoje halucynacje. > Napisałem tylko, że sprawa jest nie wyjaśniona, ale pasowałaby do nastrojów wyw > oływanych przez "besorgte Bürger". Chcialbys... > Neutralną. Ty swoją właśnie potwierdziłaś. Czym potwierdzilam? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 20.01.15, 11:40 maria421 napisała: > ja.nusz napisał: > > > Moja opinia jest jednoznaczna, ten ferejn składa się z ksenofobów wspiera > nych p > > rzez neonazistów. To nie są obelgi, to są fakty. > > To sa Twoje halucynacje. To jes pegnido-mowa. > > Napisałem tylko, że sprawa jest nie wyjaśniona, ale pasowałaby do nastroj > ów wyw > > oływanych przez "besorgte Bürger". > > Chcialbys... Ja chciałbym, żeby jak najszybciej zchwytano mordercę - obojętnie, kto nim jest. > > Neutralną. Ty swoją właśnie potwierdziłaś. > > > Czym potwierdzilam? Nie zaprzeczyłaś moim przypuszczeniom. Odpowiedz Link
maria421 Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 20.01.15, 12:15 ja.nusz napisał: > To jes pegnido-mowa. Jakies cytaty z wczorajszej konferencji prasowej, albo z wypowiedzi pani Oertel u Jaucha mozesz rzucic? > Nie zaprzeczyłaś moim przypuszczeniom. Na Sherlocka Holmesa to Ty sie nie nadajesz... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 20.01.15, 12:33 maria421 napisała: > Jakies cytaty z wczorajszej konferencji prasowej, albo z wypowiedzi pani Oertel > u Jaucha mozesz rzucic? Tylko te dwa, które dokumentują wystarczająco ich charakter. Są po prostu pozostałością naznaczonych życiem w "dolinie niewiedzących". „Man durfte weder das Wort Asyl in den Mund nehmen, noch über Migranten sprechen oder über eine Einschränkung der Einwanderung.“ "Pegida durchbreche die Mauer des Schweigens. Das sei das „Gründungs-Thema“ von Pegida". Odpowiedz Link
maria421 Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 20.01.15, 12:51 ja.nusz napisał: > Tylko te dwa, które dokumentują wystarczająco ich charakter. > Są po prostu pozostałością naznaczonych życiem w "dolinie niewiedzących". > > > „Man durfte weder das Wort Asyl in den Mund nehmen, noch über Migranten s > prechen oder über eine Einschränkung der Einwanderung.“ > > "Pegida durchbreche die Mauer des Schweigens. Das sei das „Gründungs-Them > a“ von Pegida". Taaaak.... "Bo kto ma dostep do powiecza ten ma waaaadze" jak mawial kolega Kierownik Fedorowicza. :-) Odpowiedz Link
ja.nusz Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 20.01.15, 13:45 > Taaaak.... > > "Bo kto ma dostep do powiecza ten ma waaaadze" jak mawial kolega Kierownik Fedo > rowicza. A co Pegida jest wynalazcą dyskusji o polityce azylowej? Jak tu te tematy poruszano, to duża częćć tych "zatroskanych obywateli" biegała na inne spędy w niebieskich koszulkach FDJ-otu. Nie twierdzę, że jest wszystko cacy - do tego, żeby coś zmienić nie są jednak potrzebne spędy ksenofobów z hasłami typu "Kartoffeln statt Döner". Jeżeli Tobie taki ferajn się podoba, to proszę bardzo - każdy ma swój gust (również polityczny). Odpowiedz Link
maria421 Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 20.01.15, 14:09 ja.nusz napisał: > A co Pegida jest wynalazcą dyskusji o polityce azylowej? > Jak tu te tematy poruszano, to duża częćć tych "zatroskanych obywateli" biegała > na inne spędy w niebieskich koszulkach FDJ-otu. > > Nie twierdzę, że jest wszystko cacy - do tego, żeby coś zmienić nie są jednak p > otrzebne spędy ksenofobów z hasłami typu "Kartoffeln statt Döner". > Jeżeli Tobie taki ferajn się podoba, to proszę bardzo - każdy ma swój gust (rów > nież polityczny). No popatrz! Ty tez nie twierdzisz ze wszystko jest cacy, ale jak ktos , nie widzac innego sposobu, wychodzi z tym na ulice, to jest od razu "sped ksenofobow"! P.S. "Kartoffeln statt Döner" to jest haslo zielonych wegetarian :-) Odpowiedz Link
ja.nusz Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 20.01.15, 14:57 maria421 napisała: > No popatrz! Ty tez nie twierdzisz ze wszystko jest cacy, ale jak ktos , nie wid > zac innego sposobu, wychodzi z tym na ulice, to jest od razu "sped ksenofobow"! > Nigdzie nie wszystko jest cacy To jest spęd ksenofobów, nie przez to, że wyszli na ulice a przez hasła, które każdy interpretuje tak jak chce. P.S. "Kartoffeln statt Döner" to jest haslo zielonych wegetarian :-) Jak będzie "Bratwurst statt bigos" , to też będziesz taka uśmiechnięta? Odpowiedz Link
maria421 Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 20.01.15, 18:16 ja.nusz napisał: > Nigdzie nie wszystko jest cacy > To jest spęd ksenofobów, nie przez to, że wyszli na ulice a przez hasła, które > każdy interpretuje tak jak chce. Cos sie zaplatales. Poniewaz Ty haslo "Kartoffeln statt Döner" interpretujesz po swojemu, tak jak chcesz, to dlatego oni sa ksenofobami? > Jak będzie "Bratwurst statt bigos" , to też będziesz taka uśmiechnięta? Tak. I tak samo bede uwazala ze idiotyzmem jest uznawanie tego za hasla rasistowskie czy ksenofobiczne. Haslo "lepsze, bo polskie" tez uznasz za ksenofobiczne? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 21.01.15, 14:43 maria421 napisała: > > Cos sie zaplatales. Poniewaz Ty haslo "Kartoffeln statt Döner" interpretujesz p > o swojemu, tak jak chcesz, to dlatego oni sa ksenofobami? Interpretować możesz jak chcesz, faktem jest, że takie hasło nieśli demostracji pegnidy. Chyba jesteś w stanie wyczuć różnicę, czy takie hasło jest prezentowane podczas "politycznej" demonstracji, czy na targach produktów rolnych. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Solidarność... 21.01.15, 14:54 ...z "zatroskanymi obywatelami" jest bardzo szlachetną cechą. Ten "zatroskany obywatel" wymaga szczególnej solidarności - chyba potwierdzisz Mario? W końcu to on ma uratować Zachód od katastrofy. Odpowiedz Link
maria421 Janusz 21.01.15, 15:54 Przeciwnicy Pegidy nosza transparenty "Nie wieder Deutschland". Nie jacys tam pojedynczy manifestanci , lecz cala zorganizowana grupa manifestantow, ktora to haslo tez wykrzykuje. Nikt sie temu nie sprzeciwia, nikt sie od tego nie odcina, nikt tego nawet oficjalnie przeciwnikom, czyli tym "dobrym, tolerancyjnym , otwartym obywatelom " nie zarzuca . Przemyj moze lewe oko, co? Odpowiedz Link
maria421 Re: Solidarność... 21.01.15, 17:11 Janusz, ten facet sobie najwyrazniej jaja z Hitlera robi:) Ktos kto sobie Führera za przyklad bierze, ten sobie z niego jaj nie robi. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Solidarność... 22.01.15, 09:39 W pierwszej kolejności robi sobie jaja z tych, którzy łykają jego "patriotyczne" intencje jak gęsi kluski. Właściwie robił, bo już się wycofał z pegnidy - wymobowali biedaczka. Odpowiedz Link
maria421 Re: Solidarność... 22.01.15, 12:34 Janusz, facet pokazal charakter, o wiele wiekszy od Özdemira, ktora za Mischpoke nawet nie raczyl przeprosic. Facet pokazal, ze nie zalezy mu na byciu wodzem. A swoja droga, jakby tak poszperac na tym forum, to by mozna bylo haka nawet na Jurka znalezc za jego porownanie kiboli do bydla :) Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Solidarność... 22.01.15, 13:26 maria421 napisała: > Janusz, facet pokazal charakter, o wiele wiekszy od Özdemira, ktora za Mischpok > e nawet nie raczyl przeprosic. Facet pokazal, ze nie zalezy mu na byciu wodzem. Swój charakter pokazał już wcześniej, a teraz zwyczajnie podwinął kitę, bo zaczęło mu się pod dupą palić. A Ty uczepiłaś się tej Mischpoke jak rzep psiego ogona, choć to określenie nie jest specjalnie obraźliwe - tu masz definicję z Dudena: "Mischpoke, die Wortart: Substantiv, feminin Gebrauch: salopp abwertend" > > > A swoja droga, jakby tak poszperac na tym forum, to by mozna bylo haka nawet na > Jurka znalezc za jego porownanie kiboli do bydla :) > > Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem. Odpowiedz Link
maria421 Re: Solidarność... 22.01.15, 14:04 ja.nusz napisał: > Swój charakter pokazał już wcześniej, a teraz zwyczajnie podwinął kitę, bo zacz > ęło mu się pod dupą palić. Najprawdopodobniej Bachmann sam nie przewidzial jak sie rozwinie , jakich rozmiarow nabierze akcja protestacyjna ktora zainicjowal zaledwie kilka miesiecy temu. Najprawdopodobniej go to przeroslo. Najpierw konkretne zagrozenie zamachem na niego, potem dokladka ze strony mediow szperajacych po jego FB. To, ze sie wycofal dowodzi tego, ze nie zalezy mu na wladzy. > A Ty uczepiłaś się tej Mischpoke jak rzep psiego ogona, choć to określenie nie > jest specjalnie obraźliwe - tu masz definicję z Dudena: > > "Mischpoke, die > Wortart: Substantiv, feminin > Gebrauch: salopp abwertend" Doinformuj sie. Okresleniem Mischpoke nazywal Goebbels pogardliwie Zydow. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Solidarność... 22.01.15, 14:34 maria421 napisała: > Najprawdopodobniej go to przeroslo. Najpierw konkretne zagrozenie zamachem na n > iego, potem dokladka ze strony mediow szperajacych po jego FB. > > To, ze sie wycofal dowodzi tego, ze nie zalezy mu na wladzy. Biedaczek, ofiara mobbingu. > Doinformuj sie. Okresleniem Mischpoke nazywal Goebbels pogardliwie Zydow. Nie wie, czy Zydzi z tego powodu czuli się obrażeni. "Mischpoke" było i jest określeniem względnie łagodnym. Mischpoke mógł sobie Turecki oczywiście darować, ale nie rób rabanu z takiej bzdury. Toć to Ty Mario bronisz czasami ( czasami nawet słusznie) terminologii z okresu III Rzeszy, argumentując, że nie jest w tym nic złego tylko dlatego, że było wówczas używane. Odpowiedz Link
maria421 Re: Solidarność... 22.01.15, 14:48 ja.nusz napisał: > Biedaczek, ofiara mobbingu. Ciekawa jestem, jak Ty bys sie czul na jego miejscu. > Nie wie, czy Zydzi z tego powodu czuli się obrażeni. "Mischpoke" było i jest ok > reśleniem względnie łagodnym. > Mischpoke mógł sobie Turecki oczywiście darować, ale nie rób rabanu z takiej bz > dury. Nie rozumiesz ze czym innym jest jak polityk nazwie publicznie , w telewizji cala grupe ludzi "Mischpoke", a czym innym jest jak np. Jureek nazwie kiboli bydlem na tym forum? > Toć to Ty Mario bronisz czasami ( czasami nawet słusznie) terminologii z okresu > III Rzeszy, argumentując, że nie jest w tym nic złego tylko dlatego, że było w > ówczas używane. Nie bronilam nigdy terminologii III Rzeszy pogardliwej wobec innych! NIGDY!. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Solidarność... 22.01.15, 15:01 maria421 napisała: > > Ciekawa jestem, jak Ty bys sie czul na jego miejscu.. Ty sobie potrafisz mnie wyobrazić na miejscu tego bęcwała? Ja Ciebie tak. > Nie rozumiesz ze czym innym jest jak polityk nazwie publicznie , w telewizji ca > la grupe ludzi "Mischpoke", a czym innym jest jak np. Jureek nazwie kiboli bydl > em na tym forum? A Ty nie rozumiesz, że ja bardzo dobrze rozumiem? Napisałem, że mógł sobie darować. (wycięłaś?) Odpowiedz Link
maria421 Re: Solidarność... 22.01.15, 15:22 ja.nusz napisał: > Ty sobie potrafisz mnie wyobrazić na miejscu tego bęcwała? > Ja Ciebie tak. Nie. Brakuje Ci odwagi. > A Ty nie rozumiesz, że ja bardzo dobrze rozumiem? > Napisałem, że mógł sobie darować. (wycięłaś?) Skoro sobie nie darowal, to moze powinien przeprosic? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Solidarność... 22.01.15, 15:34 maria421 napisała: > > Nie. Brakuje Ci odwagi. Brakuje mi przede wszystkim brunatnego ubarwienia. > > > A Ty nie rozumiesz, że ja bardzo dobrze rozumiem? > > Napisałem, że mógł sobie darować. (wycięłaś?) > > Skoro sobie nie darowal, to moze powinien przeprosic? Akurat tutaj uważam, że nie musi - Mischpoke w stosunku do pegnidy uważam za zdecydowanie zbyt łagodne. Odpowiedz Link
maria421 Re: Solidarność... 22.01.15, 15:43 ja.nusz napisał: > Brakuje mi przede wszystkim brunatnego ubarwienia. A moze tylko okulary Ci sie zabrudzily i wszystko na brunatno widzisz? > > Akurat tutaj uważam, że nie musi - Mischpoke w stosunku do pegnidy uważam za zd > ecydowanie zbyt łagodne. To mu pogratuluj determinacji z jaka broni wlasnych ziomkow korzystajac z niemieckiego mandatu parlamentarnego. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Solidarność... 22.01.15, 16:37 maria421 napisała: > A moze tylko okulary Ci sie zabrudzily i wszystko na brunatno widzisz? Widzę jeszcze bardzo dobrze. A brunatne widzę tylko to, co jest rzeczywiście brunatne. Ten, z którym chciałabyś tak chętnie wypić kawę (no i brudzia), jest brunatny na wskroś - tylko udaje, że jest inaczej. Udaje nawet, że jest przyjacielem Izraela. > To mu pogratuluj determinacji z jaka broni wlasnych ziomkow korzystajac z niemi > eckiego mandatu parlamentarnego. Nic nie muszę gratulować - nie lubię gościa za bardzo, ale chętniej wypiłbym piwo z nim niż z tymi Twoimi Sturzenbergerami czy innymi pegnidowcami. Ty dla walki z islamem sprzedasz duszę, każdemu diabłowi - właściwie już opchęłaś - za psi grosz... Odpowiedz Link
maria421 Re: Solidarność... 22.01.15, 16:52 ja.nusz napisał: > Widzę jeszcze bardzo dobrze. A brunatne widzę tylko to, co jest rzeczywiście br > unatne. > Ten, z którym chciałabyś tak chętnie wypić kawę (no i brudzia), jest brunatny n > a wskroś - tylko udaje, że jest inaczej. > Udaje nawet, że jest przyjacielem Izraela. Moze Ty tez jestes na wskros brunatny tylko udajesz ze nie jestes? > Nic nie muszę gratulować - nie lubię gościa za bardzo, ale chętniej wypiłbym pi > wo z nim niż z tymi Twoimi Sturzenbergerami czy innymi pegnidowcami. > Ty dla walki z islamem sprzedasz duszę, każdemu diabłowi - właściwie już opchęł > aś - za psi grosz... Jasne. Fallaci tez w Twoich oczach pewno brunatna byla. Jak kazdy kto osmieli sie nienawidziec islamu zamiast go szanowac jak mainstream nakazuje. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Tym charakterem... 22.01.15, 13:46 ...będziesz jeszcze bardziej zachwycona. Odpowiedz Link
maria421 Re: Tym charakterem... 22.01.15, 14:07 ja.nusz napisał: > ...będziesz jeszcze bardziej zachwycona. Co masz przeciw Stürzenbergowi? To ze jest "Islamhasser" swiadczy tylko o jego zdrowym rozsadku. To raczej apologeci islamu powinni sobie zadac pytanie jak moga godzic szacunek do islamu z wlasnym libaralizmem, feminizmem , genderyzmem i obrona mniejszosc seksualnych. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Pic na wodę 22.01.15, 14:57 maria421 napisała: > Co masz przeciw Stürzenbergowi? > > To ze jest "Islamhasser" swiadczy tylko o jego zdrowym rozsadku. Poza tym, że nienawidzi islamu, jest to jest zwykły neonazi, który dla picu rozpowiada, że nie jest. Wystarczyło jednak popatrzeć z kim maszerował wczoraj ręka w rękę w Monachium, żeby spadła jego maska. Radnego, który publicznie używał hitlerowskiego pozdrowienia nazwał ostatnim prawym Mohikaninem. Umów się z nim na kawę - super gość. Będziecie dyskutować do bladego świtu - w 100%-owej harmonii. Odpowiedz Link
maria421 Re: Pic na wodę 22.01.15, 15:27 ja.nusz napisał: > Poza tym, że nienawidzi islamu, jest to jest zwykły neonazi, który dla picu roz > powiada, że nie jest. > Wystarczyło jednak popatrzeć z kim maszerował wczoraj ręka w rękę w Monachium, > żeby spadła jego maska. > Radnego, który publicznie używał hitlerowskiego pozdrowienia nazwał ostatnim pr > awym Mohikaninem. Janusz, jezeli on jest neonazi, to dlaczego jeszcz nie przystapil do NPD? Kurde, tyle tych "naonazi" sie namnozylo nagle w Niemczech a NPD zadnych sukcesow wyborczych nie ma... > Umów się z nim na kawę - super gość. > Będziecie dyskutować do bladego świtu - w 100%-owej harmonii. Chetnie, gdyby tylko chcial :) Zapytalabym sie jak sie czul, kiedy jeden muzulmanin mu grozil ze mu glowe obetnie, jak sie czul po tym, kiedy jego pozew odrzucono i jak sie czuje wiedzac, ze teraz ten sam muzulmanin jednak podpadl niemieckiej sprawiedliwosci. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Pic na wodę 22.01.15, 16:40 maria421 napisała: > Janusz, jezeli on jest neonazi, to dlaczego jeszcz nie przystapil do NPD? Ma swoją partyjkę - na pewno przyjąłby Cię z otwartymi ramionami na członkinię - kariera zapewniona. > Kurde, tyle tych "naonazi" sie namnozylo nagle w Niemczech a NPD zadnych sukces > ow wyborczych nie ma... Błąd, nic się nie namnożyło - oni już dawno byli. > > Umów się z nim na kawę - super gość. > > Będziecie dyskutować do bladego świtu - w 100%-owej harmonii. > > Chetnie, gdyby tylko chcial :) Tak zaciekle go bronisz, że śmiem przypuszczać, że na kawie mogłoby się nie skończyć.... Odpowiedz Link
maria421 Re: Pic na wodę 22.01.15, 16:53 Janusz, odpowiedz mi na pytanie- skoro w Niemczech jest tylu "neonazistow", to dlaczego NPD nie notuje zadnych sukcesow wyborczych? Pomysl i odpowiedz. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Pic na wodę 22.01.15, 18:30 maria421 napisała: > Janusz, odpowiedz mi na pytanie- skoro w Niemczech jest tylu "neonazistow", to > dlaczego NPD nie notuje zadnych sukcesow wyborczych? > > Pomysl i odpowiedz. To raczej Ty powinnaś pomyśleć, zanim zadasz tak idiotyczne pytanie. Gdzie ja twiedziłem kiedykolwiek, że w Niemczech jest "tylu" neonazistów? Gdzie? Odpowiedz Link
maria421 Re: Pic na wodę 22.01.15, 18:39 ja.nusz napisał: > To raczej Ty powinnaś pomyśleć, zanim zadasz tak idiotyczne pytanie. > > Gdzie ja twiedziłem kiedykolwiek, że w Niemczech jest "tylu" neonazistów? Gdzie > ? Wszedzie tam, gdzie byla mowa o przeciwnikach islamizacji. Jak wytlumaczysz ze "neonazista" Stürzenberger nie jest czlonkiem NPD? Jak wytlumaczysz ze "naonazistka" Kathrin Oertel glosowala na FDP, a ostatnio na AfD, jak powiedziala u Jaucha? Przeciez mogli dzialac w NPD, nie? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Pic na wodę 22.01.15, 19:04 maria421 napisała: > Jak wytlumaczysz ze "neonazista" Stürzenberger nie jest czlonkiem NPD? Pytasz jak dziecko. Czy w III Rzeszy wszyscy Niemcy o nazistowskich poglądach byli członkami NSDAP? > Jak wytlumaczysz ze "naonazistka" Kathrin Oertel glosowala na FDP, a ostatnio n > a AfD, jak powiedziala u Jaucha? > Przeciez mogli dzialac w NPD, nie? Byłaś z nią za parawanem przy urnie? Poza tym nie łżyj bezczelnie - gdzie nazwałem te kobitę neonazistką? Kiedyś Gottschalk zaprosił naiwnie do swojego talkszołu w tamtych czasach naczelnego neonazistę w Niemczech Franza Schonhubera - po zakończeniu wywiadu można było odnieść wrażenie, że gościem był przynajmniej polityk Zielonych - łagodny jak baranek. PS. Z tym już na kawę nie pójdziesz - już dawno odłożył łyżeczkę z ręki. Odpowiedz Link
maria421 Re: Pic na wodę 22.01.15, 19:30 ja.nusz napisał: > Pytasz jak dziecko. > Czy w III Rzeszy wszyscy Niemcy o nazistowskich poglądach byli członkami NSDAP? Albo byli czlonkami, albo glosowali na NSDAP. Kto nie mial nazistowskich pogladow nie glosowal na NSDAP. Tzn. do czasow kiedy jeszcze byly wybory. Tak wiec , powiedz mi, dlaczego neonazista w dzisiejszych Niemczech nie glosuje na NPD, tylko na jakas "Die Freiheit"? > Byłaś z nią za parawanem przy urnie? > Poza tym nie łżyj bezczelnie - gdzie nazwałem te kobitę neonazistką? Nie? przeciez to jest jedna z glownych figur Pegidy. Nie nazwales organizatorow Pegidy brunatnym motlochem? > Kiedyś Gottschalk zaprosił naiwnie do swojego talkszołu w tamtych czasach nacze > lnego neonazistę w Niemczech Franza Schonhubera - po zakończeniu wywiadu można > było odnieść wrażenie, że gościem był przynajmniej polityk Zielonych - łagodny > jak baranek. To jest niezbity dowod na to, ze Kathrin Oerthel tez jest nazistka :) > PS. > Z tym już na kawę nie pójdziesz - już dawno odłożył łyżeczkę z ręki. > Z tym i tak bym nie poszla. Za stary :) Odpowiedz Link
jureek Re: Tym charakterem... 26.01.15, 09:47 maria421 napisała: > To ze jest "Islamhasser" swiadczy tylko o jego zdrowym rozsadku. > To raczej apologeci islamu powinni sobie zadac pytanie jak moga godzic szacunek > do islamu z wlasnym libaralizmem, feminizmem , genderyzmem i obrona mniejszosc > seksualnych. Mario, jeżeli ktoś nie nienawidzi islamu, to nie znaczy wcale, że jest jego apologetą. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 21.01.15, 15:31 > Cos sie zaplatales. Poniewaz Ty haslo "Kartoffeln statt Döner" interpretujesz p > o swojemu, tak jak chcesz, to dlatego oni sa ksenofobami? Przekomarzasz się, jak zresztą zwykle, dla samego przekomarzania. Hasło "Kartoffeln statt Döner" na transparentach, którymi wymachują demonstranci na marszach Pegidy ma oczywisty i nieomal dosłowny przekaz, "Turcy won!". W kolejce czeka pizza i cevapcici. A hasło "lepsze, bo polskie" jest może niezupełnie ksenofobiczne ale pretensjonalne. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 21.01.15, 15:34 I z protestem przeciwko islamizacji ma ta cała pretensjonalna akcja bardzo niewiele. Jedna z uczestniczek zeznała dziennikarce, że przyszła na demonstracje bo już dwukrotnie dokonano włamania do jej mieszkania. Odpowiedz Link
maria421 Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 21.01.15, 15:56 zbyfauch napisał: > I z protestem przeciwko islamizacji ma ta cała pretensjonalna akcja bardzo niew > iele. To dobrze, czy zle? Odpowiedz Link
zbyfauch Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 21.01.15, 16:12 maria421 napisała: > To dobrze, czy zle? Źle, bo to prymitywnymi nićmi szyte oszustwo jakoby jacyś pożal się Boże patrioci pambuka przed Allahem bronili. W rzeczywistości to zwykła hołota krzywiąca ryje wobec tych "nie z naszej wsi". Odpowiedz Link
maria421 Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 21.01.15, 16:19 zbyfauch napisał: > Źle, bo to prymitywnymi nićmi szyte oszustwo jakoby jacyś pożal się Boże patrio > ci pambuka przed Allahem bronili. W rzeczywistości to zwykła hołota krzywiąca r > yje wobec tych "nie z naszej wsi". Zbychu, zadnego "pambuka" przed Allahem nie trzeba bronic. Trzeba bronic nas samych przed wyznawcami Allaha. Nie myslalam, ze to jest takie trudne do zrozumienia. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 21.01.15, 16:28 maria421 napisała: > Zbychu, zadnego "pambuka" przed Allahem nie trzeba bronic. > Trzeba bronic nas samych przed wyznawcami Allaha. > > Nie myslalam, ze to jest takie trudne do zrozumienia. Mario, czy Ty nie potrafisz pojąć żadnej przenośni, żadnej hiperboli, tylko dosłowne treści? Bo czasami mam wrażenie, że chyba faktycznie, Tobie rzeczywiście trzeba pięć razy i to dołownie wyjaśnać. Odpowiedz Link
maria421 Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 21.01.15, 16:33 zbyfauch napisał: > Mario, czy Ty nie potrafisz pojąć żadnej przenośni, żadnej hiperboli, tylko dos > łowne treści? > Bo czasami mam wrażenie, że chyba faktycznie, Tobie rzeczywiście trzeba pięć ra > zy i to dołownie wyjaśnać. Przenosnie i hiperbole tez musza miec sens. Odpowiedz Link
maria421 Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 21.01.15, 15:58 zbyfauch napisał: > Przekomarzasz się, jak zresztą zwykle, dla samego przekomarzania. > Hasło "Kartoffeln statt Döner" na transparentach, którymi wymachują demonstranc > i na marszach Pegidy ma oczywisty i nieomal dosłowny przekaz, "Turcy won!". > W kolejce czeka pizza i cevapcici. Dla mnie to jest haslo obrony wlasnej kultury. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 21.01.15, 16:16 maria421 napisała: > Dla mnie to jest haslo obrony wlasnej kultury. Nie bądź śmieszna, Twoja kultura nie wymaga żadnej obrony. Skąd w ogóle to militarna retoryka? Czy ludzie muszą koniecznie walczyć? Odpowiedz Link
maria421 Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 21.01.15, 16:23 zbyfauch napisał: > Nie bądź śmieszna, Twoja kultura nie wymaga żadnej obrony. Przypadkowo moja kultura jest tez Twoja kultura. Moze Tobie na niej nie zalezy, moze bardziej zalezy Ci na ochronie kultury Papuasow albo Aborygenow, mnie zalezy na mojej, na naszej wspolnej. > Skąd w ogóle to militarna retoryka? > Czy ludzie muszą koniecznie walczyć? Obrona to jest militarna retoryka???? Adwokat obronca to jest termin militarny? Wez sie, Zbachu, zastanow. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 21.01.15, 16:20 maria421 napisała: > Dla mnie to jest haslo obrony wlasnej kultury. Te hasła też bronią własnej kultury? Pochodzą z samej centrali pegnidy. "Gelumpe" "Dreckspack" "Viehzeug" Odpowiedz Link
maria421 Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 21.01.15, 16:25 ja.nusz napisał: > Te hasła też bronią własnej kultury? Pochodzą z samej centrali pegnidy. > > "Gelumpe" "Dreckspack" "Viehzeug" Skarbie, mam Ci przypomniec przymiotniki jakimi Ty sam okreslasz innych? Odpowiedz Link
ja.nusz Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 21.01.15, 16:30 maria421 napisała: > ja.nusz napisał: > > > > Te hasła też bronią własnej kultury? Pochodzą z samej centrali pegnidy. > > > > "Gelumpe" "Dreckspack" "Viehzeug" > > Skarbie, mam Ci przypomniec przymiotniki jakimi Ty sam okreslasz innych? Jeżeli ja kogoś zbluzgałem, to tylko w odpowiedzi na jego zasługujące na zbluzganie idiotyzmy. Rozumiem, że powyższe epitety używane publicznie przez szefa pegnidy nie rażą Cię w najmniejszym stopniu - brońcie sobie tej Waszej "kultury" - jesteś już w Lipsku? Odpowiedz Link
maria421 Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 21.01.15, 16:38 ja.nusz napisał: > Jeżeli ja kogoś zbluzgałem, to tylko w odpowiedzi na jego zasługujące na zbluzg > anie idiotyzmy. Ach! To Ty roscisz sobie prawo do decydowania kto zasluguje na bluzgi, a kto nie, a innym tego odmawiaszß > Rozumiem, że powyższe epitety używane publicznie przez szefa pegnidy nie rażą C > ię w najmniejszym stopniu - brońcie sobie tej Waszej "kultury" - jesteś już w L > ipsku? Nie wiem gdzie znalazles te "publiczne" wypowiedzi. Na jego koncie FB? Publiczna, czyli medialna wypowiedz Özdemira z uzyciem epitetu "Mischpoke" pochwalales. Wolno Özdemirowi w imie religii multikulti? Odpowiedz Link
jureek Re: PEGIDA odwoluje jutrzejsza manifestacje 26.01.15, 09:24 maria421 napisała: > Haslo "lepsze, bo polskie" tez uznasz za ksenofobiczne? To hasło jest kretyńskie. Odpowiedz Link
maria421 Janusz, wiadomosc dla Ciebie 22.01.15, 17:09 ja.nusz napisał: > Może poczekajmy, jak się Twoi pupile z pegnidy będą rozwijać i wtedy pogadamy. > Sparawa zamordowanego uchodźcy w Dreźnienie nie jest jeszcze wyjaśniona, ale pa > sowałoby do nastrojów, które wywołują Twoi ulubieńcy. > > PS. > Założę się, że teoria tzw. "Dönermorde" była dla Ciebie z pewnością trafna - mu > zułmanie rżną się tylko wzajemnie - NIC innego nie wchodzi w rachubę. mopo24.de/#!nachrichten/mitbewohner-von-khaled-legt-gestaendnis-ab-4021 No i co Ty na to? Twoi lewaccy pupile juz zdazyli protestowac przeciw rasizmowi, zielony posel Beck juz zdazyl zaatakowac policje, a tu sie okazalo, ze to sami uchodzcy sa "rasistowscy" i "brunatni"... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Janusz, wiadomosc dla Ciebie 22.01.15, 18:55 maria421 napisała: > No i co Ty na to? Twój triumf pt. "No i co Ty na to?" jest tak żałosny, że żałośniej nie idzie. Jako kobieta w sile wieku bez specjalnie zaawansowanych zwapnień na mózgu, powinnaś była pamiętać, co na ten temat napisałem. Jeżeli skleroza jednak doskwiera, to przypomnę. Napisałem, że sprawa jest niewyjaśniona i życzyłbym sobie aby morderca został jak najszybciej schwytany - obojętnie kto by nim był. To, że taki czyn dokonany przez czarnego współmieszkańca obozu w Dreźnie, mógłby być spowodowany również atmosferą wprowadzoną przez pegnidę (równie dobrze mogły być to oczywiście zwykłe motywy kryminalne), oczywiście wykluczysz. Nie sądzę, żebyś była w stanie ogarnąć taki szpagat myślowy. > Twoi lewaccy pupile....bla, bla, bla Mario, ja nie mam żadnych lewackich pupilów, Ty natomiast rozgrzeszysz każdego, nazistę, pedofila i innego bandytę, jeżeli tylko odpowiednio jadowicie będzie judził przeciwko islamowi. Amen Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, wiadomosc dla Ciebie 22.01.15, 19:00 ja.nusz napisał: > Twój triumf pt. "No i co Ty na to?" jest tak żałosny, że żałośniej nie idzie. > Jako kobieta w sile wieku bez specjalnie zaawansowanych zwapnień na mózgu, powi > nnaś była pamiętać, co na ten temat napisałem. > Jeżeli skleroza jednak doskwiera, to przypomnę. > Napisałem, że sprawa jest niewyjaśniona i życzyłbym sobie aby morderca został j > ak najszybciej schwytany - obojętnie kto by nim był. > > To, że taki czyn dokonany przez czarnego współmieszkańca obozu w Dreźnie, mógłb > y być spowodowany również atmosferą wprowadzoną przez pegnidę (równie dobrze m > ogły być to oczywiście zwykłe motywy kryminalne), oczywiście wykluczysz. > Nie sądzę, żebyś była w stanie ogarnąć taki szpagat myślowy. Jezeli nie podejrzewales rasistowskiego tla tego morderstwa to po co w ogole o nim pisales? Po co pisales o tym morderstwie w kontekscie rozmowy o Pegidzie? > > Twoi lewaccy pupile....bla, bla, bla > > Mario, ja nie mam żadnych lewackich pupilów, Ty natomiast rozgrzeszysz k > ażdego, nazistę, pedofila i innego bandytę, jeżeli tylko odpowiednio jadowicie > będzie judził przeciwko islamowi. > Amen Powiedz mi jakiego bandyte , naziste czy pedofila rozgrzeszylam. Linki prosze. Albo przepros. to TY rozgrzeszasz lewaka Özdemira.... Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Janusz, wiadomosc dla Ciebie 22.01.15, 19:20 maria421 napisała: > Jezeli nie podejrzewales rasistowskiego tla tego morderstwa to po co w ogole o > nim pisales? > Po co pisales o tym morderstwie w kontekscie rozmowy o Pegidzie? To jest na prawdę tak trudno skumać? W Dreźnie od miesięcy odbywają się rasistowskie spędy, w tym czasie znajdująw Dreźnie zadźganego czarnego i Ty się dziwisz, że mogą być takie skojarzenia? Z choinki się urwałaś. > Powiedz mi jakiego bandyte , naziste czy pedofila rozgrzeszylam. Linki prosze. > Albo przepros. Sympatyzujesz ze Sturzenbergerem, który jest bez wątpienia brunatnego koloru - nienawiść do islamu to tylko dodatek. I proszę nie przekręcaj (to potrafisz 1A) - nie napisałem, że rozgrzeszyłaś, lecz zakładam, że rozgrzeszyłabyś. I tak uważam nadal. Nie wiem więc, za co miałbym Cię przepraszać. > to TY rozgrzeszasz lewaka Özdemira.... Z grzechów lekkich może się sam rozgrzeszyć - nie maluj diabła tam, gdzie go nie ma. > to TY rozgrzeszasz lewaka Özdemira.... Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, wiadomosc dla Ciebie 22.01.15, 19:34 ja.nusz napisał: > To jest na prawdę tak trudno skumać? > W Dreźnie od miesięcy odbywają się rasistowskie spędy, w tym czasie znajdująw D > reźnie zadźganego czarnego i Ty się dziwisz, że mogą być takie skojarzenia? Z c > hoinki się urwałaś. Rasistowskie spedy gdzie w pierwszym szeregu Murzyn stoi! Takie skojarzenia jak Twoje sa chore! > Sympatyzujesz ze Sturzenbergerem, który jest bez wątpienia brunatnego koloru - > nienawiść do islamu to tylko dodatek. Chocbys jeszcze milion razy malowal Stürzenbergera na brunatno, to on sie od tego brunatny nie zrobi. > I proszę nie przekręcaj (to potrafisz 1A) - nie napisałem, że rozgrzeszyłaś, le > cz zakładam, że rozgrzeszyłabyś. I tak uważam nadal. > Nie wiem więc, za co miałbym Cię przepraszać. Za pomowienia. Odpowiedz Link
maria421 Re: Janusz, wiadomosc dla Ciebie 22.01.15, 19:51 (Anty)faszysci sie pospieszyli z tym transparentem : Odpowiedz Link
maria421 Re: Francuska liberte´ 20.01.15, 10:22 Jedna z naczelnych niemieckich komunistek, Katja Kipping powiedziela wczoraj w TV: Pegida verbreitet Angst und Schrecken Sa ludzie, ktorzy potrafia klamac tak, ze nawet powieka im nie drgnie, ani sie twarz nie zaczerwieni. Jezeli ktokolwiek sieje strach w czasie demonstracji Pegidy, to jest to "bijace serce partii Die Linke", czyli Antifa. To oni na slepo atakuja tak policjantow, jak i przypadkowych ludzi, to oni swa slepa nienawisc wyladowuja podpalajac smieci, wybijajac szyby , demolujac co sie da. Odpowiedz Link
maria421 Niemiecka Freiheit 22.01.15, 12:47 jak wyglada, widac bylo wczoraj w Lipsku. Ze skapych komentarzy mozna bylo sie dowiedziec ze (anty) faszysci uzyli wlasnych metod do ograniczenia wolnosci ludzi myslacych inaczej niz oni sami. Zablokowali ulice prowadzace do miejsca manifestacji Legida, uszkodzili trakcje kolejowa blokujac ruch pociagow , rzucali butelkami w manifestantow Legida, podpalili pare puszek na smieci. A potem sie kretyni cieszyli ze zwyciestwa. Oczywiscie im wolno, bo oni sa radykalami po poprawnej stronie politycznej. Nikt sie nie bedzie od nich odcinal, wiecej, nikt nie bedzie szperal po ich kontach na FB zeby ich zdyskretydowac. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Niemiecka Freiheit 22.01.15, 13:34 maria421 napisała: > Oczywiscie im wolno, bo oni sa radykalami po poprawnej stronie politycznej. Nik > t sie nie bedzie od nich odcinal, wiecej, nikt nie bedzie szperal po ich kontac > h na FB zeby ich zdyskretydowac. Sugerujesz, że mieli państwowe przyzwolenie na podpalanie śmietników i uszkodzanie trakcji kolejowych? Jesteś tak zacietrzewiona, że nie zauważasz jaką propagandę siejesz. Skrajnie lewicowi, potencjalni zadymiarze lub wręcz terroryści są w znacznym stopniu bardziej pod lupą służb niż neonaziści - tak było w Niemczech zawsze, a od czasów RAF-u jeszcze więcej. Odpowiedz Link
maria421 Re: Niemiecka Freiheit 22.01.15, 14:11 ja.nusz napisał: > Sugerujesz, że mieli państwowe przyzwolenie na podpalanie śmietników i uszkodza > nie trakcji kolejowych? Tylko Ty sie takiej sugestii w moim tekscie mogles doszukac. > Jesteś tak zacietrzewiona, że nie zauważasz jaką propagandę siejesz. Donosze tylko o FAKTACH. O tym, ze przemocy uzywaja (anty) faszysci. > Skrajnie lewicowi, potencjalni zadymiarze lub wręcz terroryści są w znacznym st > opniu bardziej pod lupą służb niż neonaziści - tak było w Niemczech zawsze, a o > d czasów RAF-u jeszcze więcej. Taaak? To dlaczego dzisiaj w mediach nie ma zadnego choru oburzenia? Ktory polityk z bundestagowych partii potepil te wyczyny? Ktora z organizacji kontrdemonstracji sie od nich zdystansowala? Odpowiedz Link
maria421 Brunatni neonazisci, wg. Janusza 22.01.15, 17:01 Oriana Fallaci Robert Spencer Ibn Warraq Wafa Sultan Theo van Gogh Ayan Hirsi Ali Magdi Allam Hamed Abdel Samid Walid Shoebat Barino Barsoum Sabatina James Akif Pirinci ---------- to tylko pare nazwisk. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Brunatni neonazisci, wg. Janusza 22.01.15, 18:38 maria421 napisała: > Oriana Fallaci > Robert Spencer > Ibn Warraq > Wafa Sultan > Theo van Gogh > Ayan Hirsi Ali > Magdi Allam > Hamed Abdel Samid > Walid Shoebat > Barino Barsoum > Sabatina James > Akif Pirinci To co piszesz jest na poziomie goebelsowskiej propagandy. Jeżeli się nie mylę, to wszyscy z Twojej listy (nietóre nazwiska nic mi nie mówią) są krytykami islamu. Nie mam najmniejszych powodów, aby kogokolwiek z nich uważać za neonazistę, ale mogę przypuszczać, że każdemu z nich daleko do Ciebie - Twoja dzika nienawiść do islamu jest nie do przebicia - gdybyś była muzułmanką, nadawałabyś się do zadań specjalnych. Sympatyzujesz z brunatnym motłochem, bo macie przypadkiem jednego wspólnego wroga. Odpowiedz Link
maria421 Re: Brunatni neonazisci, wg. Janusza 22.01.15, 18:42 To jest tylko logiczny wniosek. Dla Ciebie kazdy , kto otwarcie krytykuje islam jest brunatnym neonazista, wiec rowniez i ci ktorych wymienilam. Skad mozesz wiedziec czy moja "dzika nienawisc do islamu" nie jest do przebicia, i czy nie zostala juz dawno przez te osoby przebita? Przeciez Ty ich nie znasz, nie czytales, Ty tylko jak mantre powtarzasz zaklecie ze krytycy islamu sa brunatnym motlochem. Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Brunatni neonazisci, wg. Janusza 22.01.15, 19:06 maria421 napisała: > To jest tylko logiczny wniosek. > > Dla Ciebie kazdy , kto otwarcie krytykuje islam jest brunatnym neonazista, wiec > rowniez i ci ktorych wymienilam. Bredzisz od rzeczy aż w oczy szczypie. > > Skad mozesz wiedziec czy moja "dzika nienawisc do islamu" nie jest do przebicia > , i czy nie zostala juz dawno przez te osoby przebita? > Przeciez Ty ich nie znasz, nie czytales, Ty tylko jak mantre powtarzasz zakleci > e ze krytycy islamu sa brunatnym motlochem. A to już brednie do kwadratu. Odpowiedz Link
maria421 Re: Brunatni neonazisci, wg. Janusza 22.01.15, 19:42 Janusz, posluchaj tej "heretyczki" siejacej "dzika nienawisc do islamu" i powiedz w ktorym miejscu ona nie ma racji. www.youtube.com/watch?v=qOnelOt5SXg Odpowiedz Link
jureek Taka uwaga na marginesie 26.01.15, 12:08 maria421 napisała: > www.youtube.com/watch?v=qOnelOt5SXg Czemu zarówno islamiści, jak i krytycy islamu wolą prezentować teksty mówione, a nie pisane? Odpowiedz Link
maria421 Re: Taka uwaga na marginesie 26.01.15, 12:30 jureek napisał: > Czemu zarówno islamiści, jak i krytycy islamu wolą prezentować teksty mówione, > a nie pisane? Nie zauwazylam zeby byla jakas tendencja preferowania tekstow mowionych nad pisanymi. Wafa Sultan nie jest zreszta dziennikarka czy pisarka. Odpowiedz Link
jureek Re: Taka uwaga na marginesie 26.01.15, 12:38 maria421 napisała: > Nie zauwazylam zeby byla jakas tendencja preferowania tekstow mowionych nad pis > anymi. A ja zauważyłem, że w tego typu dyskusjach w coraz większym zakresie używa się jutuba. > Wafa Sultan nie jest zreszta dziennikarka czy pisarka. Nie masz na piśmie tego, co mówi? Odpowiedz Link
maria421 Re: Taka uwaga na marginesie 26.01.15, 12:53 jureek napisał: > A ja zauważyłem, że w tego typu dyskusjach w coraz większym zakresie używa się > jutuba. Na forach internetowych chyba tak. Ale to jest znak czasu- ludzie nie lubia dlugich tekstow, nie chca sie meczyc czytaniem... > Nie masz na piśmie tego, co mówi? Na pismie? I do tego po niemiecku? Nie wystarcza Ci niemieckie napisy na youtubie? Odpowiedz Link
jureek Re: Taka uwaga na marginesie 26.01.15, 13:11 maria421 napisała: > Ale to jest znak czasu- ludzie nie lubia dlugich tekstow, nie chca sie meczyc c > zytaniem... Czyli takie przekazy w formie wideo są adresowane do tych, których męczy czytanie? W takim razie nie zaliczam się do tej grupy docelowej. > > Nie masz na piśmie tego, co mówi? > > Na pismie? I do tego po niemiecku? > Nie wystarcza Ci niemieckie napisy na youtubie? Co innego oglądać wideo, a co innego czytać. Czytając możesz wrócić do przeczytanego tekstu, nie jesteś rozpraszana wyglądem i gestykulacją opowiadającego, jesteś mniej prowadzona za rączkę. Tekst pisany kierowany jest bardziej do rozumu, a przekaz wideo bardziej do emocji. Zastanawiałaś się, dlaczego reklamy są przede wszystkim multimedialne, a nie tekstowe? Odpowiedz Link
maria421 Re: Taka uwaga na marginesie 26.01.15, 13:21 jureek napisał: > Czyli takie przekazy w formie wideo są adresowane do tych, których męczy czytan > ie? W takim razie nie zaliczam się do tej grupy docelowej. Oczywiscie dziennikow telewizyjnych tez nie ogladasz? Jureek, Wafa Sultan nie zwraca sie do odbiorcow za pomoca youtuba. To jest fragment dyskusji telewizyjnej z jej udzialem. > Co innego oglądać wideo, a co innego czytać. Czytając możesz wrócić do przeczyt > anego tekstu, nie jesteś rozpraszana wyglądem i gestykulacją opowiadającego, je > steś mniej prowadzona za rączkę. Tekst pisany kierowany jest bardziej do rozumu > , a przekaz wideo bardziej do emocji. Zastanawiałaś się, dlaczego reklamy są pr > zede wszystkim multimedialne, a nie tekstowe? Gdybys te jej wypowiedz dostal na pismie, to ocenil bys ja inaczej? Ach, zapomnialam ze wcale sie jeszcze nie odniosles do wypowiedzi. Odpowiedz Link
jureek Re: Taka uwaga na marginesie 26.01.15, 13:45 maria421 napisała: > Ach, zapomnialam ze wcale sie jeszcze nie odniosles do wypowiedzi. No bo jej nie oglądałem. Nie będę nabijał transferu dostawcom mobilnego internetu. Może obejrzę, gdy będę w zasięgu sieci stacjonarnej. Odpowiedz Link
maria421 Re: Taka uwaga na marginesie 26.01.15, 13:49 jureek napisał: > No bo jej nie oglądałem. Nie będę nabijał transferu dostawcom mobilnego interne > tu. Może obejrzę, gdy będę w zasięgu sieci stacjonarnej. Polecam. Odpowiedz Link