Dodaj do ulubionych

Demo NPD w moim Kiez

02.11.15, 19:48
Okazuje się, że niedaleko ode mnie, tak z 1,5 km wprowadziło się już kilkuset uchodźców do domu gościnnego administracji państwowej. I jakieś piętnaście minut temu przeszła obok mnie demonstracja NPD. Neonazi było z 50 osób, policji ze dwieście osób, nie żartuję, widziałam z okna. Ktokolwiek był wodzirejem, mówił rozsądnie i inteligentnie.
Śmieszy mnie tweed od dziennikarza, który się dopatrzył 100 demonstrantów.
www.berliner-zeitung.de/polizei/npd-demo-in-berlin-johannisthal-neonazis-wollen-heute-gegen-fluechtlingsheim-demonstrieren,10809296,32315238.html
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Demo NPD w moim Kiez 02.11.15, 19:53
      NPD dziala legalnie i ma prawo do legalnych demonstracji.

Jezeli milosciwie nami rzadzacy nadal beda zasypiac gruszki w popiele i klocic sie o rejestracje uchodzcow na granicy, to NPD bedzie rosla w sile.

• alpepe Re: Demo NPD w moim Kiez 02.11.15, 20:05
        AfD już przegapiła najlepsze momenty, NPD też, jakbyś Mario słyszała, jak ten facet mówił, to byś miała ochotę się przyłączyć, bo mówił rozsądnie, bałam się, że mi pod nosem, w oflagu urządzą pokoje gościnne dla uchodźców, bo urządzają, ale jako miejsce spotkań dla młodzieży, mam nadzieję, że symbolika tego miejsca odstraszy decydentów od tej decyzji, bo jak nie, to będę się w ogóle bała tam chodzić, a i moja córka zacznie jeździć chyba autobusem do gimnazjum, by ominąć to miejsce.
        • maria421 Re: Demo NPD w moim Kiez 02.11.15, 20:17
          Nie watpie ze mogl mowic rozsadnie.
          Ale mam wieksze zaufanie do AfD niz do NPD.
          • alpepe Re: Demo NPD w moim Kiez 02.11.15, 20:22
            Ja wiem, neonazi to neonazi, nawet jak mają słuszne postulaty, to używają złych środków.
            • lepian4 Re: Demo NPD w moim Kiez 03.11.15, 10:21
              Narodowy socjalizm, to jest tez tylko odmiana socjalizmu. Ja brzydze sie lewactwem w kazdej postaci
              • maria421 Re: Demo NPD w moim Kiez 03.11.15, 13:07
                lepian4 napisał:

> Narodowy socjalizm, to jest tez tylko odmiana socjalizmu. Ja brzydze sie lewac
                > twem w kazdej postaci

Kiedys byl "narodowy socjalizm", teraz zostal tylko socjalizm:)

Zarty na bok, niemiecki narodowy socjalizm nie byl dlatego zly ze byl narodowy, czy ze byl socjalizmem, ale dlatego ze dzielil ludzi wedlug rasy.
                • lepian4 Re: Demo NPD w moim Kiez 03.11.15, 13:18
                  Strasznie sie wyglupilas. Wspolczesna medycyna tez dzieli ludzi na rasy i nikomu to nie przeszkadza.
                  Narodowy Socjalizm uznany zostal przez ich towarzyszy z Kraju Rad za zly, by w ten sposob wybielic sowieckie siepactwo. Ot, cala tajemnica. Historie pisza zwyciezcy! Mnie najbardziej przeraza, ze w ten sposob lewactwo stalo sie uosobieniem prawicowych ugrupowan. To do niczego nie prowadzi
                  • maria421 Re: Demo NPD w moim Kiez 03.11.15, 13:28
                    lepian4 napisał:

> Strasznie sie wyglupilas. Wspolczesna medycyna tez dzieli ludzi na rasy i nikom
                    > u to nie przeszkadza.
                    > Narodowy Socjalizm uznany zostal przez ich towarzyszy z Kraju Rad za zly, by w
                    > ten sposob wybielic sowieckie siepactwo. Ot, cala tajemnica. Historie pisza zw
                    > yciezcy! Mnie najbardziej przeraza, ze w ten sposob lewactwo stalo sie uosobien
                    > iem prawicowych ugrupowan. To do niczego nie prowadzi

Nie rozumiesz czy udajesz ze nie rozumiesz? Tu nie o to chodzi zeby medycyna czy antropologia nie dzielila ludzi na rasy, chodzi o to zeby PRAWO nie dzielilo ludzi wedlug ras.

Jasne?
        • lepian4 Re: Demo NPD w moim Kiez 03.11.15, 10:09
          To w szkolnych halach sportowych nie macie imoportowanych nauczycieli, lekarzy i architektow?
          Pelny wypas!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka