Dodaj do ulubionych

PiS ponad prawem?

14.12.15, 10:38
wyborcza.pl/1,75478,19341485,jacek-sasin-nie-mozna-wydrukowac-wyroku-trbybunalu-konstytucyjnego.html
To pierwszy lepszy aparatczyk i pierwsza lepsza urzedniczka z PiS teraz beda teraz sadzic????

To ma byc Prawo i Sprawiedliwosc? To jest BEZprawie!
Obserwuj wątek
    • astra18 Re: PiS ponad prawem? 14.12.15, 11:05
      maria421 napisała:

> wyborcza.pl/1,75478,19341485,jacek-sasin-nie-mozna-wydrukowac-wyroku-trbybunalu-konstytucyjnego.html
      > To pierwszy lepszy aparatczyk i pierwsza lepsza urzedniczka z PiS teraz beda te
      > raz sadzic????
      >
      > To ma byc Prawo i Sprawiedliwosc? To jest BEZprawie!

A może to prezes Rzepliński jest ponad prawem, skoro nie odpowiada MERYRTORYCZNIE na list kancelarii?Ustala najpierw pełny skład sędziowski z datą 01.12, po czym informacja znika ze stron TK i w końcu orzeka niepełny skład?
      Zastanów się nad tym.
      • maria421 Re: PiS ponad prawem? 14.12.15, 11:10
        astra18 napisała:

> A może to prezes Rzepliński jest ponad prawem, skoro nie odpowiada MERYRTORYCZN
        > IE na list kancelarii?Ustala najpierw pełny skład sędziowski z datą 01.12, po c
        > zym informacja znika ze stron TK i w końcu orzeka niepełny skład?
        > Zastanów się nad tym.

To teraz pierwszy lepszy aparatczyk i pierwsza lepsza urzedniczka z PiSu decyduja o tym jakie pismo przewodniczacego TK jest merytoryczne a jakie nie????

Merytoryczne = przyznajace racje PiSowi
        Niemerytoryczne = nie przyznajace racje PiSowi????

• astra18 Re: PiS ponad prawem? 14.12.15, 11:17
          maria421 napisała:

>
          > To teraz pierwszy lepszy aparatczyk i pierwsza lepsza urzedniczka z PiSu decydu
          > ja o tym jakie pismo przewodniczacego TK jest merytoryczne a jakie nie????

Nie trzeba być "aparatczykiem" ani "pierwszą lepszą urzędniczką" - w domysle jak rozumiem dlatego że są z PiS - aby stwierdzić że prezes TK nie odnosi się merytorycznie do zapytania URZĘDNIKA PAŃSTWOWEGO, wybranego na stanowisko przez rząd, który został wybrany w wyborach.
          >
          > Merytoryczne = przyznajace racje PiSowi
          > Niemerytoryczne = nie przyznajace racje PiSowi????

A tam, przestań jojczyć tylko spójrz na to od strony merytorycznej.
          >
          >
          • maria421 Re: PiS ponad prawem? 14.12.15, 11:27
            Dla mnie od strony "merytorycznej" odpowiedz Rzeplinskiego jest bez zastrzezen.

• a000000 Re: PiS ponad prawem? 14.12.15, 11:59
              maria421 napisała:

> Dla mnie od strony "merytorycznej" odpowiedz Rzeplinskiego jest bez zastrzezen.

a dla mnie nie ma nic z merytoryki i jest zupełnie nie na temat. To takie pogardliwe: spadaj gówniaro.
              • maria421 Re: PiS ponad prawem? 14.12.15, 12:14
                a000000 napisała:

> a dla mnie nie ma nic z merytoryki i jest zupełnie nie na temat. To takie poga
                > rdliwe: spadaj gówniaro.

Azerko, To sa tylko Twoje osobiste wyobrazenia.
              • astra18 Re: PiS ponad prawem? 14.12.15, 17:42
                a000000 napisała:

> maria421 napisała:
                >
                > > Dla mnie od strony "merytorycznej" odpowiedz Rzeplinskiego jest bez zast
                > rzezen.
                >
                > a dla mnie nie ma nic z merytoryki i jest zupełnie nie na temat. To takie poga
                > rdliwe: spadaj gówniaro.

Zapytanie o procedurę a odpowiedź o zawartości.
                • maria421 Re: PiS ponad prawem? 14.12.15, 18:26
                  astra18 napisała:

> Zapytanie o procedurę a odpowiedź o zawartości.

Fajnie by bylo gdyby tak kazdy mogl sobie po wyroku sadu z nim polemizowac na temat procedury i pisac ze wedlug niego sad ja zlamal :)
                  • astra18 Re: PiS ponad prawem? 14.12.15, 18:36
                    maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                    >
                    > > Zapytanie o procedurę a odpowiedź o zawartości.
                    >
                    > Fajnie by bylo gdyby tak kazdy mogl sobie po wyroku sadu z nim polemizowac na t
                    > emat procedury i pisac ze wedlug niego sad ja zlamal :)

Masz na myśli to forum?:)Jeśli tak to przecież Ty te to robisz:)
                    • maria421 Re: PiS ponad prawem? 14.12.15, 18:42
                      astra18 napisała:

> Masz na myśli to forum?:)Jeśli tak to przecież Ty te to robisz:)

Gdybys nie zrozumiala, to wyjasniam ze mam na mysli polemike z sadami tych, ktorzy maja wyroki wykonac.

Ja nigdy nie bylam w takiej sytucji, wiec mnie to nie dotyczy.
                      • astra18 Re: PiS ponad prawem? 14.12.15, 18:50
                        maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                        >
                        > > Masz na myśli to forum?:)Jeśli tak to przecież Ty te to robisz:)
                        >
                        > Gdybys nie zrozumiala, to wyjasniam ze mam na mysli polemike z sadami tych, kto
                        > rzy maja wyroki wykonac.

BTW - czy sędziowie jako urzędnicy państwowi są ponad prawem?
                        • maria421 Re: PiS ponad prawem? 14.12.15, 19:05
                          astra18 napisała:

> BTW - czy sędziowie jako urzędnicy państwowi są ponad prawem?

Nikt nie moze byc ponad prawem, wiec sedziowie tez nie.
    • maria421 Dzis mija termin 14.12.15, 12:52
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19341478,dzis-mija-termin-opublikowania-orzeczenia-tk-z-3-grudnia.html?lokale=local#BoxNewsImg
      ale co tam jakis tam "dyrektor Departamentu Dzienników Urzędowych i Systemów Informacyjnych ", pani Beata Kepa i tak wie lepiej.

P. S. Nazywaja ja juz "Beata Tepa", ale ja tego nie bede powtarzac, nie jestem Juras :-)

• astra18 Re: Dzis mija termin 14.12.15, 17:39
        maria421 napisała:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19341478,dzis-mija-termin-opublikowania-orzeczenia-tk-z-3-grudnia.html?lokale=local#BoxNewsImg
        > ale co tam jakis tam "dyrektor Departamentu Dzienników Urzędowych i Systemów In
        > formacyjnych ", pani Beata Kepa i tak wie lepiej.
        >
        > P. S. Nazywaja ja juz "Beata Tepa", ale ja tego nie bede powtarzac, nie jestem
        > Juras :-)

A dziś jest 17.12?? SN coś tam mowił o nie przekraczaniu 14 dni, to się już wystraszyłam że 17.12 a ja jeszcze okien nie umyłam przed świętami.
        >
        • maria421 Re: Dzis mija termin 14.12.15, 18:28
          Astra, to mowisz ze 17 , czyli w czwartek wreszcie opublikuja to orzeczenie?

Jestes pewna?
          • astra18 Re: Dzis mija termin 14.12.15, 18:38
            maria421 napisała:

> Astra, to mowisz ze 17 , czyli w czwartek wreszcie opublikuja to orzeczenie?
            >
            > Jestes pewna?

Ja to se ne wim:) Na szczęście rok temu zaopatrzyłam się w kalendarz i stoi tam jak byk że dziś mamy 14 a nie 17:)
            • jureek Re: Dzis mija termin 14.12.15, 20:16
              astra18 napisała:

> Ja to se ne wim:)

Czasownik "wiedzieć" nie jest ani w języku czeskim (tak samo zresztą jak w polskim) czasownikiem zwrotnym. Tak więc "se" nie ma w tym zdaniu sensu. Prawidłowo powinno to brzmieć: "ja to ne vím" (w języku czeskim nie ma też literki "w").
              Tyle mojego wkładu w funkcję edukacyjną forum :)
    • lepian4 Re: PiS ponad prawem? 14.12.15, 12:53
      Wszystko jest w porzadku, trolle wybiorczej nie opublikowali tego jeszzcze na lamach zaprzyjaznionej die Zeit.
      Zatem nie naruszono tutaj wolnosci, demokracji i porzadku publicznego
      • maria421 Re: PiS ponad prawem? 14.12.15, 13:01
        lepian4 napisał:

> Wszystko jest w porzadku, trolle wybiorczej nie opublikowali tego jeszzcze na l
        > amach zaprzyjaznionej die Zeit.
        > Zatem nie naruszono tutaj wolnosci, demokracji i porzadku publicznego

Co jest "w porzadku", Lepianie? Ze PiS chce decydowac ktory wyrok ma byc wykonany a ktory nie?
    • maria421 Oni tez sie myla? 14.12.15, 14:07
      Teraz UW:

warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,34862,19343296,wydzial-prawa-uw-ostro-o-dzialaniach-prezydenta-dudy-i-sejmu.html
      a wczesniej UJ :

wyborcza.pl/1,75478,19273889,wydzial-prawa-uj-do-andrzeja-dudy-podpisana-przez-pana-ustawa.html

• astra18 Re: Oni tez sie myla? 14.12.15, 17:41
        maria421 napisała:

> Teraz UW:
        >
        > warszawa.wyborcza.pl/warszawa/1,34862,19343296,wydzial-prawa-uw-ostro-o-dzialaniach-prezydenta-dudy-i-sejmu.html

Mam nadzieję że przeczytałaś całość a nie tylko tytuł.
        To teraz chyba Rada Wydziału odwoła prezydenta jak nic:)
        > a wczesniej UJ :
        >
        > wyborcza.pl/1,75478,19273889,wydzial-prawa-uj-do-andrzeja-dudy-podpisana-przez-pana-ustawa.html
        >
        • maria421 Re: Oni tez sie myla? 14.12.15, 18:24
          Przeczytalam calosc pisma Rady Wydzialu.

Oczywiscie nie maja mozliwosci odwolania Dudy, ale chociaz maja mozliwosc publicznej KRYTYKI dokrora prawa Dudy.

• astra18 Re: Oni tez sie myla? 14.12.15, 18:40
            maria421 napisała:

> Przeczytalam calosc pisma Rady Wydzialu.
            >
            > Oczywiscie nie maja mozliwosci odwolania Dudy, ale chociaz maja mozliwosc publi
            > cznej KRYTYKI dokrora prawa Dudy.

No i pewnie przeczytałaś że były też głosy przeciwne.
            >
    • maria421 PiS idzie w zaparte 14.12.15, 16:42
      wiadomosci.wp.pl/kat,142314,title,Szydlo-sedziowie-TK-sami-powinni-wiedziec-co-zrobic-w-tej-sytuacji,wid,18044134,wiadomosc.html?ticaid=1161e0
    • zbyfauch PiS nie może być ponad prawem, 14.12.15, 19:13
      on jest Prawem, oraz oczywiście Sprawiedliwością, oczywiście Ludową (rzyg!). :)
      • maria421 Re: PiS nie może być ponad prawem, 14.12.15, 19:15
        zbyfauch napisał:

> on jest Prawem, oraz oczywiście Sprawiedliwością, oczywiście Ludową (rzyg!). :)
        >

Ze tez ja na to nie wpadlam! :-)
      • astra18 Re: PiS nie może być ponad prawem, 14.12.15, 19:24
        zbyfauch napisał:

> on jest Prawem, oraz oczywiście Sprawiedliwością, oczywiście Ludową (rzyg!). :)

Nie wiedziałam że PiS jest rodzaju męskiego:)
        >
        • zbyfauch Re: PiS nie może być ponad prawem, 14.12.15, 19:28
          Dla mnie skróty są samodzielnymi wyrazami, o własnym rodzaju. Tutaj jestem anarchistą. :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka