maria421 22.01.16, 20:04 wyborcza.pl/1,75478,19519544,wojciech-czuchnowski-wyszedl-ze-studia-tvp-info-w-protescie.html#MTstream Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
astra18 Re: Bravo! 22.01.16, 20:10 maria421 napisała: > wyborcza.pl/1,75478,19519544,wojciech-czuchnowski-wyszedl-ze-studia-tvp-info-w-protescie.html#MTstream Mam nadzieję, że był to również protest dotyczący kolegi Pawła Sito, którego wywalili z TOK FM, z "siostrzanej" odnogi Agory, po artykule pani Kublik. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 22.01.16, 20:21 zbyfauch napisał: > Wizerunkowo kiepsko, zabrakło torebki:) Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 22.01.16, 20:31 maria421 napisała: > Czytal za szybko i niewyraznie. A nazwisko Sito Ci się tam nie obiło o uszy? Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 22.01.16, 20:36 astra18 napisała: > A nazwisko Sito Ci się tam nie obiło o uszy? A jego tez zwolniono z publicznej telewizji? Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 22.01.16, 20:43 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > A nazwisko Sito Ci się tam nie obiło o uszy? > > A jego tez zwolniono z publicznej telewizji? A jakie to ma znaczenie?Chodzi chyba o "charakter" zwolnienia. Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 22.01.16, 21:47 astra18 napisała: > > > A jego tez zwolniono z publicznej telewizji? > > A jakie to ma znaczenie?Chodzi chyba o "charakter" zwolnienia. Skoro juz o charakterze zwolnienia, to czy Sito byl zwolniony z mediow poublicznych razem z cala grupa innych dziennikarzy w imie nowej ustawy o mediach? Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 07:04 maria421 napisała: > Skoro juz o charakterze zwolnienia, to czy Sito byl zwolniony z mediow poublicz > nych razem z cala grupa innych dziennikarzy w imie nowej ustawy o mediach? Nie, Sito wyleciał z TOKFM, po tekście A.Kublik sugerującym jego przejście do radiowej Trójki. Może został bez środków do życia, o co tak martwił się pan Czuchnowski? Dlaczego jego nazwiska nie wyienił w swoim cienkim proteście? Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 07:57 astra18 napisała: > Nie, Sito wyleciał z TOKFM, po tekście A.Kublik sugerującym jego przejście do r > adiowej Trójki. > Może został bez środków do życia, o co tak martwił się pan Czuchnowski? > Dlaczego jego nazwiska nie wyienił w swoim cienkim proteście? Bo mowil o dziennikarzach wywalonych z mediow publicznych. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 08:17 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Nie, Sito wyleciał z TOKFM, po tekście A.Kublik sugerującym jego przejści > e do r > > adiowej Trójki. > > Może został bez środków do życia, o co tak martwił się pan Czuchnowski? > > Dlaczego jego nazwiska nie wyienił w swoim cienkim proteście? > > Bo mowil o dziennikarzach wywalonych z mediow publicznych. A jaka to różnica w temacie nagłego pozbawienia środków do życia? > Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 08:51 astra18 napisała: > A jaka to różnica w temacie nagłego pozbawienia środków do życia? Chcesz powiedziec ze TVP jest odpowiedzialna za zwolnienia rowniez w innych miejscach pracy? Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 09:02 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > A jaka to różnica w temacie nagłego pozbawienia środków do życia? > > Chcesz powiedziec ze TVP jest odpowiedzialna za zwolnienia rowniez w innych mie > jscach pracy? Chcę powiedzieć że redaktor Czuchnowski ma w d...solidarność z dziennikarzami pozbawionymi środków do zycia. Jego interesuje tylko solidarność poglądowa. BTW - co za "reżimowa" ta stacja TVPInfo teraz, nikt nie przerwał odczytu oświadczenia z kartki panu Czuchnowskiemu a jeszcze niedawno pani Lewicka przerywała komus innemu mówiąc że ma sobie zwołać konferencję:) > Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 09:10 astra18 napisała: > Chcę powiedzieć że redaktor Czuchnowski ma w d...solidarność z dziennikarzami p > ozbawionymi środków do zycia. > Jego interesuje tylko solidarność poglądowa. A za co jezeli nie za poglady (rzeczywiste lub domniemane) ci dziennikarze zostali zwolnieni???????????????????? > BTW - co za "reżimowa" ta stacja TVPInfo teraz, nikt nie przerwał odczytu oświa > dczenia z kartki panu Czuchnowskiemu a jeszcze niedawno pani Lewicka przerywała > komus innemu mówiąc że ma sobie zwołać konferencję:) Bardzo laskawy pan :-) Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 09:18 maria421 napisała: > > A za co jezeli nie za poglady (rzeczywiste lub domniemane) ci dziennikarze z > ostali zwolnieni???????????????????? Za to samo za co wylecieli za rządów PO inni dziennikarze????? gdzie wtedy był pan Czuchnowski i jego wirtualna torebka? Widzisz różnicę czy nadal nie kumasz? > > > BTW - co za "reżimowa" ta stacja TVPInfo teraz, nikt nie przerwał odczytu > oświa > > dczenia z kartki panu Czuchnowskiemu a jeszcze niedawno pani Lewicka prze > rywała > > komus innemu mówiąc że ma sobie zwołać konferencję:) > > Bardzo laskawy pan :-) Strrraszny reżim.... Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 09:30 astra18 napisała: > Za to samo za co wylecieli za rządów PO inni dziennikarze????? > gdzie wtedy był pan Czuchnowski i jego wirtualna torebka? Przypomnij mi kiedy to PO, po wygranych w pazdzierniku 2007 roku wyborach wprowadzilo nowa ustawe medialna i wywalilo hurtem podobna ilosc dziennikarzy z telewizji publicznej?? > Widzisz różnicę czy nadal nie kumasz? To Ty nie widzisz roznicy albo nie kumasz ze PO nie wykorzystalo wygranych w roku 2007 wyborow do urzadzenia natychmiastowej czystki w publicznej telewizji. Krasko zostal zwolniony po 12 latach w "Wiadomosciach", po 25 latach w TVP. Czyli Krasko prowadzil "Wiadomosci" rowniez w czasach pierwszego rzadu PiS. Co wiec chcesz porownywac? Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 18:13 maria421 napisała: > Przypomnij mi kiedy to PO, po wygranych w pazdzierniku 2007 roku wyborach wprow > adzilo nowa ustawe medialna i wywalilo hurtem podobna ilosc dziennikarzy z tele > wizji publicznej?? Nie wprowadzono nowej ustawy medialnej a i tak wywalono dziennikarzy. Cały zestaw nazwisk wyszukaj sobie w guglach, na podstawie wystąpienia posłaniki Lichockiej w sejmie. > > > Widzisz różnicę czy nadal nie kumasz? > > To Ty nie widzisz roznicy albo nie kumasz ze PO nie wykorzystalo wygranych w ro > ku 2007 wyborow do urzadzenia natychmiastowej czystki w publicznej telewizji. Czystka była za rządów PO, Mario, może Ci umknęło ale tak było. > Krasko zostal zwolniony po 12 latach w "Wiadomosciach", po 25 latach w TVP. Sorry, ale z jakiego to niby powodu pan Krasko miałby być "przyspawany" do stołka w tv? O czym Ty kobieto piszesz, wiesz ile ludzi w ciągu swojego życia zawodowego zmienia pracę? Jak dotąd etaty w telewizji czy radio publicznym nie podlegają specjalnym prawom typu karta nauczyciela, gdzie dobry czy zły nauczyciel ma zagwarantowaną robotę do końca zycia. > Czyli Krasko prowadzil "Wiadomosci" rowniez w czasach pierwszego rzadu PiS. No i co z tego? > > Co wiec chcesz porownywac? Ten nadęty bufon wygłosił swoje oświadczenie w obronie tylko niektórych. O innych słowem się nie zająknął ani teraz, ani kiedy za rządów PO wywalono masę dziennikarzy. > > Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 19:04 Astra, prosze o liste dziennikarzy TVP zwolnionych przez PO w ciagu 3 miesiecy od przejecia wladzy. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 19:38 maria421 napisała: > Astra, prosze o liste dziennikarzy TVP zwolnionych przez PO w ciagu 3 miesiecy > od przejecia wladzy. Już Ci napisałam, nazwiska zostały wymienione przez posłankę Lichocką w sejmie, poszukaj sobie. Była tu dyskusja między mną a Jureekiem na ten temat. > > > Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 19:43 astra18 napisała: > Już Ci napisałam, nazwiska zostały wymienione przez posłankę Lichocką w sejmie, > poszukaj sobie. Była tu dyskusja między mną a Jureekiem na ten temat. Nie moglabys Ty podac tej listy dziennikarzy zwolnionych z TVP przez PO w ciagi pierwszych 3 miesiecy po objeciu rzadow? Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 19:49 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Już Ci napisałam, nazwiska zostały wymienione przez posłankę Lichocką w s > ejmie, > > poszukaj sobie. Była tu dyskusja między mną a Jureekiem na ten temat. > > Nie moglabys Ty podac tej listy dziennikarzy zwolnionych z TVP przez PO w ciagi > pierwszych 3 miesiecy po objeciu rzadow? Napiszę Ci tak jak Ty do mnie: nie wyręczaj się mną. W google tagi są: lista dziennikarzy, wywaleni, TVP, Lichocka, sejm. Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 19:57 astra18 napisała: > Napiszę Ci tak jak Ty do mnie: nie wyręczaj się mną. > W google tagi są: lista dziennikarzy, wywaleni, TVP, Lichocka, sejm. Astra, ja za kazdym razem powtarzam ze prosze o liste dziennikarzy wyrzuconych w TV w ciagu TRZECH MIESIECY po objeciu wladzy przez PO, czyli mniej wiecej do konca stycznia 2008 roku, a Ty mi ciagle sie wykrecasz lista wszystkich dziennikarzy zwolnionych w czasie rzadow PO. Wildstein, na przyklad, pracowal w TV do 2010 roku. Slabo manipulujesz, Astra, slabiutko... Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:00 maria421 napisała: > Wildstein, na przyklad, pracowal w TV do 2010 roku. A do publicznego radia dopiero za rządów PO został przyjęty. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:11 jureek napisał: > maria421 napisała: > > > Wildstein, na przyklad, pracowal w TV do 2010 roku. > > A do publicznego radia dopiero za rządów PO został przyjęty. A za co wyleciał z telewizji? Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:15 astra18 napisała: > A za co wyleciał z telewizji? Nie wiem. Wiem natomiast, że z funkcji prezesa wyleciał za rządów PiS na początku 2007 roku. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:30 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > A za co wyleciał z telewizji? > > Nie wiem. Wiem natomiast, że z funkcji prezesa wyleciał za rządów PiS na począt > ku 2007 roku. Ja pytałam ZA CO wyleciał w ogóle z tv. No widzisz, też ująłbyś się teraz za nim? Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 24.01.16, 08:53 astra18 napisała: > Ja pytałam ZA CO wyleciał w ogóle z tv. No widzisz, też ująłbyś się teraz za ni > m? Raczej bym się nie ujął, bo tv mało mnie obchodzi. Widziałaś gdzieś, żebym protestował przeciw zwolnieniu Lisa? Natomiast ujmowałem się np. za Skowrońskim, gdy wywalano go z Trójki. Tak samo za Skowrońskim ujął się Wojciech Mann, do którego teraz prawicowi hejterzy mają pretensje, że publicznie pożegnał Magdę Jethon. Oni mu wręcz to wypominają, że protestował też przeciw usunięciu Skowrońskiego i niby nie wie, czego chce. W ich ciasnych partyjnych móżdżkach nie mieści się coś takiego, że ktoś może stosować inne kryteria, a nie tylko partyjne. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 24.01.16, 09:34 jureek napisał: > Raczej bym się nie ujął, bo tv mało mnie obchodzi. Widziałaś gdzieś, żebym prot > estował przeciw zwolnieniu Lisa? Lisa nie zwolniono tylko kontrakt mu się kończy jutro a nie przedłużył go Janusz Daszczyński, poprzedni prezes TV. > Natomiast ujmowałem się np. za Skowrońskim, gdy wywalano go z Trójki. Ty może tak ale marszów czy odczytów w tv nie widziałam i nie słyszałam. Tak samo > za Skowrońskim ujął się Wojciech Mann, do którego teraz prawicowi hejterzy mają > pretensje, że publicznie pożegnał Magdę Jethon. NIe odniosę się do tego hejtu bo nie słyszałam i nie czytałam, chyba że masz ochotę coś tu zacytować. Pani Jethon się sama zwolniła i chyba o tym wiesz. Oni mu wręcz to wypominają, że > protestował też przeciw usunięciu Skowrońskiego i niby nie wie, czego chce. Bo może mu się pomyliły okoliczności - Skowrońskiego wywalono a Jethon sama się zwolniła i być może on tych różnic nie dostrzega. To tylko moje gdybanie bo jak juz pisałam wyżej nie czytałam i nie słyszałam o tych hejtach. Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 24.01.16, 10:55 astra18 napisała: > Lisa nie zwolniono tylko kontrakt mu się kończy jutro a nie przedłużył go Janus > z Daszczyński, poprzedni prezes TV. Jesteś pewna, że na liście pani Lichockiej też nie było takich, którym po prostu skończył się kontrakt? > > Natomiast ujmowałem się np. za Skowrońskim, gdy wywalano go z Trójki. > > Ty może tak ale marszów czy odczytów w tv nie widziałam i nie słyszałam. Nie tylko ja protestowałem. Napisałem już wyżej, że publicznie protestował też np. pan Wojciech Mann. > Tak samo > > za Skowrońskim ujął się Wojciech Mann, do którego teraz prawicowi hejterz > y mają > > pretensje, że publicznie pożegnał Magdę Jethon. > > NIe odniosę się do tego hejtu bo nie słyszałam i nie czytałam, chyba że masz oc > hotę coś tu zacytować. Pani Jethon się sama zwolniła i chyba o tym wiesz. Wiem. Czy to znaczy, że Mann nie może jej publicznie pożegnać i podziękować za lata jej dyrektorowania? Bo za ten właśnie gest naskoczyli na niego hejterzy. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 24.01.16, 11:02 jureek napisał: > Jesteś pewna, że na liście pani Lichockiej też nie było takich, którym po prost > u skończył się kontrakt? Takich przepastnych informacji nie posiadam:) > > > > Natomiast ujmowałem się np. za Skowrońskim, gdy wywalano go z Trójk > i. > > > > Ty może tak ale marszów czy odczytów w tv nie widziałam i nie słyszałam. > > Nie tylko ja protestowałem. Napisałem już wyżej, że publicznie protestował też > np. pan Wojciech Mann. OK, zrozumiałam, Ty nie zrozumiałeś że nie widziano żadnych manifestacji z tego powodu. > Wiem. Czy to znaczy, że Mann nie może jej publicznie pożegnać i podziękować za > lata jej dyrektorowania? Bo za ten właśnie gest naskoczyli na niego hejterzy. Ja nie poddałam w wątpliwość gestu Manna tylko pisałam że nie czytałam ani nie słyszałam o tych hejtach dlatego prosiłam Cię o jakieś przykłady w miarę możliwości. No chyba że po prostu opieraz się na tym co powiedział Mann. Możesz streścić w kilku słowach? Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:09 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Napiszę Ci tak jak Ty do mnie: nie wyręczaj się mną. > > W google tagi są: lista dziennikarzy, wywaleni, TVP, Lichocka, sejm. > > Astra, ja za kazdym razem powtarzam ze prosze o liste dziennikarzy wyrzuconych > w TV w ciagu TRZECH MIESIECY po objeciu wladzy przez PO, czyli mniej wiecej do > konca stycznia 2008 roku, a Ty mi ciagle sie wykrecasz lista wszystkich dzienni > karzy zwolnionych w czasie rzadow PO. > > Wildstein, na przyklad, pracowal w TV do 2010 roku. > > Slabo manipulujesz, Astra, slabiutko... Acha, ja rozumiem że dla Ciebie koronnym argumentem jest w jakim czasie a nie samo zwolnienie dziennikarzy za czasów PO. Co za hipokryzja! Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:13 astra18 napisała: > Acha, ja rozumiem że dla Ciebie koronnym argumentem jest w jakim czasie a nie s > amo zwolnienie dziennikarzy za czasów PO. > Co za hipokryzja! Jezeli chcesz koniecznie porownywac PiS do PO, to musisz tez porownywac te same przedzialy czasowe. Uciekalas od tego, wywijalas sie lista wszystkich zwolnionych w ciagu ilus tam lat, zeby tylko nie przyznac ze PO jednak nie zaczelo rzadow od robienia czystki w TV. Przypalana na slabej manipulacji teraz mi zarzucasz hipokryzje. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:18 maria421 napisała: > > Jezeli chcesz koniecznie porownywac PiS do PO, to musisz tez porownywac te same > przedzialy czasowe. A ja się pytam kolejny raz: jaka to różnica skoro za czasów PO wywalano również z mediów publicznych dziennikarzy. > Uciekalas od tego, wywijalas sie lista wszystkich zwolnionych w ciagu ilus tam > lat, zeby tylko nie przyznac ze PO jednak nie zaczelo rzadow od robienia czystk > i w TV. Nigdzie nie uciekam, nie wywijam, tylko czekam na odpowiedź:JAKA TO RÓŻNICA w jakim czasie skoro fakt wywalania masowo z czasów PO miał miejsce. > > Przypalana na slabej manipulacji teraz mi zarzucasz hipokryzje. No to się broń i odpowiedz na pytanie postawione po raz nie wiadomo który przeze mnie o różnicę albo pozostanę przy swojej ocenie. Bo to własnie wygląda słabiutko, że Tobie nie chodzi o fakt wywalenia tylko czas. HIPOKRYZJA do kwadratu. Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:25 astra18 napisała: > A ja się pytam kolejny raz: jaka to różnica skoro za czasów PO wywalano również > z mediów publicznych dziennikarzy. Astra, taka jest roznica ze PiS zaczelo rzady od CZYSTKI w TV , a PO nie. > Nigdzie nie uciekam, nie wywijam, tylko czekam na odpowiedź:JAKA TO RÓŻNICA w j > akim czasie skoro fakt wywalania masowo z czasów PO miał miejsce. Patrz wyzej. > No to się broń i odpowiedz na pytanie postawione po raz nie wiadomo który przez > e mnie o różnicę albo pozostanę przy swojej ocenie. Bo to własnie wygląda słabi > utko, że Tobie nie chodzi o fakt wywalenia tylko czas. HIPOKRYZJA do kwadratu. Astra, jak chcesz to mozesz mi jeszcze raz zarzucic hipokryzje, faktu nie zmienisz, ze PO nie robilo czystek w TV tak jak PiS. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:33 maria421 napisała: > > Astra, taka jest roznica ze PiS zaczelo rzady od CZYSTKI w TV , a PO nie. Ale jakie to ma znaczenie kiedy skoro PO TEŻ to robiła i pan Czuchnowski nie występował wtedy z kartką w tv? > Astra, jak chcesz to mozesz mi jeszcze raz zarzucic hipokryzje, faktu nie zmien > isz, ze PO nie robilo czystek w TV tak jak PiS. No to z przykrością podtrzymuję swoją ocenę Twojego zdania w tym temacie. Bo Ciebie nie interesuje że kiedyś PO wywaliła dziennikarzy tylko czas w jakim to zrobiono. Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:38 Astra, chocbys nie wiem jak sie wykrecala, prawda jest taka, ze PO nie wprowadzila zadnej ustawy medialnej w imie ktorej poczynila czystke w publicznej telewizji. Dokonal to Twoj ukochany PiS. Podoba Ci sie to? OK, bedziesz miala teraz rownolegle w TVTRwam i w TVP 50 muniutowe wyklady Twego ukochanego prezesa. Faktycznie, "dobra zmiana" :-))) Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:45 maria421 napisała: > Astra, chocbys nie wiem jak sie wykrecala, prawda jest taka, ze PO nie wprowadz > ila zadnej ustawy medialnej w imie ktorej poczynila czystke w publicznej telewi > zji. No popatrz, a PO zrobiła to bez ustawy. > > Dokonal to Twoj ukochany PiS. Ukochanego to ja mam w domu:) Twoja powyższa uwaga wskazuje na poważne schorzenie emocjonalne:) > > Podoba Ci sie to? OK, bedziesz miala teraz rownolegle w TVTRwam i w TVP 50 muni > utowe wyklady Twego ukochanego prezesa. Leci teraz w moim telewizorku na Polsacie mecz naszych piłkarzy ręcznych, więc nie śledzę na bieżąco - na który kanał TVP mam przełączyć żeby to przemówienie zobaczyć? > > Faktycznie, "dobra zmiana" :-))) Ponawiam pytanie. Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:52 astra18 napisała: > No popatrz, a PO zrobiła to bez ustawy. Wiec moze wcale nie zwalniala z przyczyn ideologicznych jak PiS? > Ukochanego to ja mam w domu:) > Twoja powyższa uwaga wskazuje na poważne schorzenie emocjonalne:) Pisz co chcesz, ale ja nie palam miloscia do zadnej partii, natomiast Twoje uwielbienie dla PiSu jest widoczne w prawie kazdym watku. > Leci teraz w moim telewizorku na Polsacie mecz naszych piłkarzy ręcznych, więc > nie śledzę na bieżąco - na który kanał TVP mam przełączyć żeby to przemówienie > zobaczyć? Moze dadza powtorke :-) Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:59 maria421 napisała: > > Wiec moze wcale nie zwalniala z przyczyn ideologicznych jak PiS? A Ty widziałaś kontrakty zwolnionych dziennikarzy? Czy tylko piszesz że "może"? > > > Ukochanego to ja mam w domu:) > > Twoja powyższa uwaga wskazuje na poważne schorzenie emocjonalne:) > > Pisz co chcesz, ale ja nie palam miloscia do zadnej partii, natomiast Twoje uwi > elbienie dla PiSu jest widoczne w prawie kazdym watku. Była kiedyś taka świetna reklama:prawie czyni różnicę:) Tylko Ty tych różnic nigdy nie dostrzegałaś bo nie klapnęło by do Twojej dosyć mało ambitnej tezy:) > > > Leci teraz w moim telewizorku na Polsacie mecz naszych piłkarzy ręcznych, > więc > > nie śledzę na bieżąco - na który kanał TVP mam przełączyć żeby to przemów > ienie > > zobaczyć? > > Moze dadza powtorke :-) Na Jedynce to dali, czy na Dwójce czy na Polonii? Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 19:45 astra18 napisała: > Już Ci napisałam, nazwiska zostały wymienione przez posłankę Lichocką w sejmie, > poszukaj sobie. Była tu dyskusja między mną a Jureekiem na ten temat. Ale w tej dyskusji też nie podałaś nazwisk tych rzekomo masowo zwalnianych dziennikarzy zaraz po objęciu władzy przez PO. Wręcz przeciwnie, mogę udowodnić, że właśnie w czasie rządów PO w Trójce zatrudniono Bronisława Wildsteina, Rafała Ziemkiewicza, Tomasza Sakiewicza i Michała Karnowskiego, a wyrzucono np. Jerzego Sosnowskiego. Cały czas próbujesz pokazywać, jakoby PO robiło dokładnie to samo, co teraz robi PiS, ale wcale nie ma takiej symetrii. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 19:47 jureek napisał: > astra18 napisała: > > Ale w tej dyskusji też nie podałaś nazwisk tych rzekomo masowo zwalnianych dzie > nnikarzy zaraz po objęciu władzy przez PO. Wręcz przeciwnie, mogę udowodnić, że > właśnie w czasie rządów PO w Trójce zatrudniono Bronisława Wildsteina, Rafała > Ziemkiewicza, Tomasza Sakiewicza i Michała Karnowskiego, a wyrzucono np. Jerzeg > o Sosnowskiego. > Cały czas próbujesz pokazywać, jakoby PO robiło dokładnie to samo, co teraz rob > i PiS, ale wcale nie ma takiej symetrii. Jureek, świat mediów nie kończy się na radiu. Pisałam o liście dziennikarzy wywalonych z telewizji. Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 19:49 astra18 napisała: > Jureek, świat mediów nie kończy się na radiu. > Pisałam o liście dziennikarzy wywalonych z telewizji. Ponownie prosze o liste dziennikarzy zwolnionych z TV w ciagu pierwszych 3 miesiecy po objeciu wladzy przez PO. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 19:50 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Jureek, świat mediów nie kończy się na radiu. > > Pisałam o liście dziennikarzy wywalonych z telewizji. > > Ponownie prosze o liste dziennikarzy zwolnionych z TV w ciagu pierwszych 3 mies > iecy po objeciu wladzy przez PO. Już Ci odpowiedziałam powyżej. Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 19:51 astra18 napisała: > Już Ci odpowiedziałam powyżej. Gdzie ta lista? Cos przeoczylam? Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 19:58 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > Już Ci odpowiedziałam powyżej. > > Gdzie ta lista? Cos przeoczylam? Odpowiedź z 19.49 Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 19:59 astra18 napisała: > > Ponownie prosze o liste dziennikarzy zwolnionych z TV w ciagu pierwszych > 3 mies > > iecy po objeciu wladzy przez PO. > > Już Ci odpowiedziałam powyżej. Nie odpowiedziałaś. Odesłałaś do Lichockiej. A Lichocka wymienia dziennikarzy zwolnionych przez cały okres rządów PO (w tym także tych, którzy w czasie tych rządów dopiero rozpoczęli pracę w mediach publicznych), a nie zwolnionych w ciągu pierwszych trzech miesięcy. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:05 jureek napisał: > Nie odpowiedziałaś. Odesłałaś do Lichockiej. A co Ci do tego? Jak Maria mi pisze że mam się nią nie wyręczać, tak w ten sposób ja przynajmniej na tyle byłam uprzejma że podałam je tagi.Chyba nie byłeś świadkiem kiedyś podobnej dyskusji kiedy ja ją prosiłam o link. A Lichocka wymienia dziennikarzy z > wolnionych przez cały okres rządów PO (w tym także tych, którzy w czasie tych r > ządów dopiero rozpoczęli pracę w mediach publicznych), a nie zwolnionych w ciąg > u pierwszych trzech miesięcy. A co to za różnica czasowa?Możesz to jakoś uzasadnić? Zostali zwolnieni za rządów PO czy nie zostali? Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:09 astra18 napisała: > Jureek, świat mediów nie kończy się na radiu. > Pisałam o liście dziennikarzy wywalonych z telewizji. No ale o Ty przecież pierwsza wyciągnęłaś w tym wątku dziennikarza radiowego. Myślałem więc, że rozmawiamy o mediach w ogóle, a nie tylko o telewizji. Ja wcale nie twierdzę, że media publiczne to tylko radio. Ja tylko daję Ci przykłady z radia, bo takie znam najlepiej. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:10 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Jureek, świat mediów nie kończy się na radiu. > > Pisałam o liście dziennikarzy wywalonych z telewizji. > > No ale o Ty przecież pierwsza wyciągnęłaś w tym wątku dziennikarza radiowego. M > yślałem więc, że rozmawiamy o mediach w ogóle, a nie tylko o telewizji. > Ja wcale nie twierdzę, że media publiczne to tylko radio. Ja tylko daję Ci przy > kłady z radia, bo takie znam najlepiej. Właśnie z TV poleciało wtedy najwięcej dziennikarzy. Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 19:51 astra18 napisała: > Już Ci napisałam, nazwiska zostały wymienione przez posłankę Lichocką w sejmie, > poszukaj sobie. Poszukałem sobie i posłuchałem. Lichocka kłamie. Na przykład wtedy, kiedy mówi, że oprócz Pospieszalskiego nie pozostał w mediach publicznych żaden dziennikarz, który nie był powolny wobec władzy. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:00 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Już Ci napisałam, nazwiska zostały wymienione przez posłankę Lichocką w s > ejmie, > > poszukaj sobie. > > Poszukałem sobie i posłuchałem. Lichocka kłamie. Na przykład wtedy, kiedy mówi, > że oprócz Pospieszalskiego nie pozostał w mediach publicznych żaden dziennikar > z, który nie był powolny wobec władzy. Kurna, coś mi się nie zgadza, przecież Ty nie oglądasz TV jak sam zawsze twierdzisz. No to który pozostał, skoro twierdzisz że kłamie i tak skrupulatnie oglądasz jednak TV. Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:03 astra18 napisała: > Kurna, coś mi się nie zgadza, przecież Ty nie oglądasz TV jak sam zawsze twierd > zisz. > No to który pozostał, skoro twierdzisz że kłamie i tak skrupulatnie oglądasz je > dnak TV. Lichocka nie mówiła tylko o telewizji, ona wyraźnie mówiła o mediach publicznych i polskiej agencji prasowej. Głuchy nie jestem. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:08 jureek napisał: > > Lichocka nie mówiła tylko o telewizji, ona wyraźnie mówiła o mediach publicznyc > h i polskiej agencji prasowej. Głuchy nie jestem. Ale przytoczyłeś program telewizyjny Pospieszalskiego. No a skoro rozwinąłeś temat do agencji prasowych to chyba jeszcze gorzej dla PO. Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:11 astra18 napisała: > Ale przytoczyłeś program telewizyjny Pospieszalskiego. Nie ja, tylko Lichocka. To ona mówiąc o mediach publicznych i PAP powiedziała, że w instytucjach tych został tylko Pospieszalski, co jest oczywistą nieprawdą. Poza tym nadal nie przedstawiłaś nazwisk dziennikarzy zwolnionych z powodów politycznych w pierwszych 3 miesiącach rządów PO. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:14 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Ale przytoczyłeś program telewizyjny Pospieszalskiego. > > Nie ja, tylko Lichocka. To ona mówiąc o mediach publicznych i PAP powiedziała, > że w instytucjach tych został tylko Pospieszalski, co jest oczywistą nieprawdą. > Poza tym nadal nie przedstawiłaś nazwisk dziennikarzy zwolnionych z powodów pol > itycznych w pierwszych 3 miesiącach rządów PO. Mam prowadzić dyskusję dubeltowo i odpowiadać równocześnie na te same pytania Tobie i Marii? Mnie nie interesuje W JAKIM CZASIE tylko FAKT wywalenia. Jeśli Ty również podobnie jak Maria uważaz że to ma zasadnicze znaczenie i czyni różnicę to ja to nazywam hipokryzją. Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:17 astra18 napisała: > nie jak Maria uważaz że to ma zasadnicze znaczenie i czyni różnicę to ja to naz > ywam hipokryzją. Nazywaj sobie jak chcesz, w każdym bądź razie nie udowodniłaś tezy, że PO zaczęła rządy od czystki w mediach publicznych. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:21 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > nie jak Maria uważaz że to ma zasadnicze znaczenie i czyni różnicę to ja > to naz > > ywam hipokryzją. > > Nazywaj sobie jak chcesz, w każdym bądź razie nie udowodniłaś tezy, że PO zaczę > ła rządy od czystki w mediach publicznych. A co ja mam udowadniać? Że takie czystki były za rządów PO? Jest lista dziennikarzy i Ty temu zaprzeczasz czy ja czegoś nie zrozumiałam? Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:23 astra18 napisała: > > Nazywaj sobie jak chcesz, w każdym bądź razie nie udowodniłaś tezy, że PO > zaczę > > ła rządy od czystki w mediach publicznych. > > A co ja mam udowadniać? Że takie czystki były za rządów PO? Przecież napisałem. Nie potrafisz udowodnić, że PO zaczęła rządy od czystek w mediach. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:28 jureek napisał: > > Przecież napisałem. Nie potrafisz udowodnić, że PO zaczęła rządy od czys > tek w mediach. A czy ja twierdziłam że w ciągu 3 miesięcy to zrobiła? Bardzo proszę o "przypomnienie" mi tej tezy. Cały czas tu piszę że nie chodzi o CZAS tylko o FAKT. Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:34 astra18 napisała: > A czy ja twierdziłam że w ciągu 3 miesięcy to zrobiła? Bardzo proszę o "przypom > nienie" mi tej tezy. A czy ktos tu twierdzi ze Ty twierdzilas ze PO to w 3 miesiace zrobila? > Cały czas tu piszę że nie chodzi o CZAS tylko o FAKT. Tylko Tobie chodzi o fakt ze w czasie rzadow PO tez zwalniano dziennikarzy, bo to jest Twoja jedyna linia obrony czystek jakich dokonal PiS w TV w 3 miesiace po przejeciu wladzy. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:39 maria421 napisała: > > A czy ktos tu twierdzi ze Ty twierdzilas ze PO to w 3 miesiace zrobila? To przeczytaj post Jureeka do mnie powyżej. > Tylko Tobie chodzi o fakt ze w czasie rzadow PO tez zwalniano dziennikarzy, bo > to jest Twoja jedyna linia obrony czystek jakich dokonal PiS w TV w 3 miesiace > po przejeciu wladzy. A Tobie główną linię obrony stanowi czas w jaki to zrobiono a nie fakt zwalniania. Dlatego nazwałam to hipokryzją. Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:20 astra18 napisała: > Mam prowadzić dyskusję dubeltowo i odpowiadać równocześnie na te same pytania T > obie i Marii? Jakbys odpowiedziala na moje pytanie wczesniej, to Jureek nie stawialby Ci tego samego pytania. > Mnie nie interesuje W JAKIM CZASIE tylko FAKT wywalenia. Jeśli Ty również podob > nie jak Maria uważaz że to ma zasadnicze znaczenie i czyni różnicę to ja to naz > ywam hipokryzją. Ciebie nie interesuje to, co dla Ciebie jest niewygodne. W kazdym razie, zapamietaj sobie, PO nie zaczelo rzadow od robienia czystek w TV tak jak PiS. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:26 maria421 napisała: > Jakbys odpowiedziala na moje pytanie wczesniej, to Jureek nie stawialby Ci tego > samego pytania. Acha, jak pani Maria mi pisze że mam się nią nie wyreczać to jest cacy, gdy ja robię podobnie to jest be. Kolejny przykład hipokryzji albo krótka pamięć.Wierzę że to drugie. > > Ciebie nie interesuje to, co dla Ciebie jest niewygodne. Kochana, to dla Ciebie jest niewygopdny fakt że wywalono wielu dziennikarzy za rządów PO i teraz się "kodujesz" na amen. > > W kazdym razie, zapamietaj sobie, PO nie zaczelo rzadow od robienia czystek w T > V tak jak PiS. No tak, PO robiło to w "aksamitnych rękawiczkach", nie ważne że to robiło, ważne kiedy. Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:30 astra18 napisała: > Acha, jak pani Maria mi pisze że mam się nią nie wyreczać to jest cacy, gdy ja > robię podobnie to jest be. Kolejny przykład hipokryzji albo krótka pamięć.Wierz > ę że to drugie. Ty zaczelas o tym ze PO tez wyrzucilo dziennikarzy z TV, wiec ciezar dowodowy spoczywal na Tobie. > Kochana, to dla Ciebie jest niewygopdny fakt że wywalono wielu dziennikarzy za > rządów PO i teraz się "kodujesz" na amen. Ale ja ten fakt przyjmuje! Nie przyjmuje tylko Twojego argumentu ze PO z dziuennikarzami postepowalo tak samo jak teraz postapil PiS. > No tak, PO robiło to w "aksamitnych rękawiczkach", nie ważne że to robiło, ważn > e kiedy. Nie robilo czystek. Czystka sie tym charakteryzuje ze jest masowa. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:36 maria421 napisała: > Ty zaczelas o tym ze PO tez wyrzucilo dziennikarzy z TV, wiec ciezar dowodowy s > poczywal na Tobie. Podobnie w dyskusji kiedy ja prosiłam Cię o dowód w postaci linku a Ty mi napisałaś "nie wyręczaj się mną". > Ale ja ten fakt przyjmuje! > Nie przyjmuje tylko Twojego argumentu ze PO z dziuennikarzami postepowalo tak s > amo jak teraz postapil PiS. A jak "inaczej"? > Nie robilo czystek. Robiło kochana, robiło. > Czystka sie tym charakteryzuje ze jest masowa. Dokładnie tak samo robiło PO, masowo, rozłożone w czasie. Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:41 Astra, nie osmieszaj sie. Masowe zwolnienia nie sa rozlozone w czasie, dlatego sa wlasnie "masowe" . Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:50 maria421 napisała: > Astra, nie osmieszaj sie. > Masowe zwolnienia nie sa rozlozone w czasie, dlatego sa wlasnie "masowe" . Biorąc pod uwagę ilość dziennikarzy zwolniona za rządów PO to nie "masowo"? To "masowe" to z Kodeksu Pracy oznacza w jakim czasie - 1 dzień, miesiąc, itd? Daj już spokój z tą linią obrony dawnych ruchów "restrukturyzacyjnych" PO w mediach publicznych bo rzeczywiście poziom Twojej hipokryzji zaczyna się potęgować z postu na post. > > Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 21:05 astra18 napisała: > Biorąc pod uwagę ilość dziennikarzy zwolniona za rządów PO to nie "masowo"? > To "masowe" to z Kodeksu Pracy oznacza w jakim czasie - 1 dzień, miesiąc, itd? > Daj już spokój z tą linią obrony dawnych ruchów "restrukturyzacyjnych" PO w med > iach publicznych bo rzeczywiście poziom Twojej hipokryzji zaczyna się potęgować > z postu na post. Astra , poszukaj moze w googlu kiedy sie uzywa slowa "masowy", zobaczysz ze dotyczy to sytuacji kiedy mamy do czynienia z duza iloscia ludzi w tym samym czasie. Na przyklad wypadek masowy jest wtedy kiedy dotyczy duzej ilosci osob. Jezeli ta sama ilosc osob ulegnie roznym wypadkom w roznych odstepach czasowych, to nie jest to wypadek masowy. Podobnie ze zwolnieniami. Nie wiem czy to proste wyjasnienie do Ciebie dotrze, obawiam sie ze nie. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 21:49 maria421 napisała: > > > Astra , poszukaj moze w googlu kiedy sie uzywa slowa "masowy", zobaczysz ze dot > yczy to sytuacji kiedy mamy do czynienia z duza iloscia ludzi w tym samym czasi > e. > > Na przyklad wypadek masowy jest wtedy kiedy dotyczy duzej ilosci osob. > Jezeli ta sama ilosc osob ulegnie roznym wypadkom w roznych odstepach czasowych > , to nie jest to wypadek masowy. > > Podobnie ze zwolnieniami. I zmienia to fakt podobnej ilości zwolnionych dziennikarzy za poprzednich rządów:) > > Nie wiem czy to proste wyjasnienie do Ciebie dotrze, obawiam sie ze nie. Najważniejsze że uspokaja to Twoja linie obrony działań PO w mediach publicznych:) Nie liczy się człowiek który jest wydalany z roboty tylko czas w jakim to następuje. > > > Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 24.01.16, 08:19 Astra, po pierwsze , to w calej dyskusji jest jeden blad : to nie PO zwalnialo, bo PO nie wprowadzilo zadnej ustawy medialnej w ktorej KRRiT zostala odsunieta na boczny tor. To PiS wprowadzil ustawe marginalizujaca KRRiT , Wiec to nie PO zwalnialo, ale to PiS zwolnil. Jasne? I PiS te zwolnienia robil MASOWO, czyli dokonal CZYSTKI. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 24.01.16, 08:32 maria421 napisała: > Astra, po pierwsze , to w calej dyskusji jest jeden blad : to nie PO zwalnialo, > bo PO nie wprowadzilo zadnej ustawy medialnej w ktorej KRRiT zostala odsuniet > a na boczny tor. > To PiS wprowadzil ustawe marginalizujaca KRRiT , W ustawie medialnej nie znajdziesz nazwisk osób do zwolnienia. PO zwalniało i tak, i nie wiem jakie hołubce tu jezcze wyskaczesz aby "zmyć" ten fakt z historii mediów za ich rządów. > > Wiec to nie PO zwalnialo, ale to PiS zwolnil. Jasne? Nie jasne. > > I PiS te zwolnienia robil MASOWO, czyli dokonal CZYSTKI. Czystka czyli WSZYSTKICH dziennikarzy pracujących do tej pory w mediach publicznych? Zdecyduj się w końcu. Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 24.01.16, 19:24 Astra, nie nudz. Przyjmij do wiadomosc ze PO nie zrobilo nowej ustawy o mediach publicznych, wiec to nie PO zwalnialo, natomiast PiS zrobil ustawe o mediach publicznych podporzadkowujac je sobie, wiec to PiS pozwalnial dziennikarzy. Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 24.01.16, 21:32 maria421 napisała: > Astra, nie nudz. > > Przyjmij do wiadomosc ze PO nie zrobilo nowej ustawy o mediach publicznych, Otóż to. Platforma chciała zrobić podobną ustawę do tej obecnej pisowskiej, przymierzała się do tego, ale ówczesny prezydent Kaczyński zapowiedział, że nie podpisze ustawy podporządkowującej media bezpośrednio rządowi, i sprawa upadła. Teraz jednak Duda nie miał najmniejszego problemu z podpisaniem ustawy bardzo podobnej do tej, którą odrzucił Lech Kaczyński. Tak to Duda szanuje spuściznę Lecha Kaczyńskiego. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 24.01.16, 23:24 jureek napisał: > maria421 napisała: > > Otóż to. Platforma chciała zrobić podobną ustawę do tej obecnej pisowskiej, prz > ymierzała się do tego, ale ówczesny prezydent Kaczyński zapowiedział, że nie po > dpisze ustawy podporządkowującej media bezpośrednio rządowi, i sprawa upadła. T > eraz jednak Duda nie miał najmniejszego problemu z podpisaniem ustawy bardzo po > dobnej do tej, którą odrzucił Lech Kaczyński. Tak to Duda szanuje spuściznę Lec > ha Kaczyńskiego. No i zrobiła PO czystki w mediach bez ustawy. Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 25.01.16, 08:14 astra18 napisała: > No i zrobiła PO czystki w mediach bez ustawy. Chocbys nawet to powtarzala milion razy to i tak sie to prawda nie stanie. Jzreek Ci bardzo dobrze tlumaczy, ja juz stracilam cierpliwosc. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 25.01.16, 17:35 maria421 napisała: > astra18 napisała: > > > No i zrobiła PO czystki w mediach bez ustawy. > > Chocbys nawet to powtarzala milion razy to i tak sie to prawda nie stanie. Musiałabyś się bardzo nagimnastykować aby tak nagiąć fakty, że podani przez Lichocką dziennikarze nie wylecieli z tv za rządów PO. > Jzreek Ci bardzo dobrze tlumaczy, ja juz stracilam cierpliwosc. Często tracisz cierpliwość jak coś Ci nie pasuje do Twojej z góry założonej tezy. Ja się zdążyłam już do tego przyzwyczaić:) Odpowiedz Link
maria421 Re: brawo (n/txt) 25.01.16, 18:16 Astra, czy ja kiedys podwazalam to ze ci dziennikarze wylecieli z TV za rzadow PO??? Nawet jakbys sie nie wiem jak upierala, fakty pozostaja faktami- PiS w ciagu trzech miesiecy od objecia wladzy zrobil czystke w TV. Tego PO nie zrobilo. Odpowiedz Link
a000000 Re: brawo (n/txt) 24.01.16, 22:07 maria421 napisała: > Przyjmij do wiadomosc ze PO nie zrobilo nowej ustawy o mediach publicznych, nie broń ich bo nie są tego warci. Gdy prezydent Kaczyński powiedział, że nie zgadza się na podporządkowanie mediów rządowi, postanowili go obejść..... wsadzili do władz "swoich", którzy zrobili resztę. Wówczas poleciało mnóstwo dziennikarzy.... powstały dzienniki opozycyjne wobec PO. Sądzę, że teraz też powstaną nowe media anty pisowskie. I tak to się kręci. Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 24.01.16, 22:48 a000000 napisała: > maria421 napisała: > > > Przyjmij do wiadomosc ze PO nie zrobilo nowej ustawy o mediach publicznyc > h, > > nie broń ich bo nie są tego warci. Gdy prezydent Kaczyński powiedział, że nie z > gadza się na podporządkowanie mediów rządowi, postanowili go obejść..... wsadz > ili do władz "swoich", którzy zrobili resztę. Bo święty PiS "swoich" do władz nie wstawia? PO czekała przynajmniej na zakończenie kadencji, a PiS przepycha nocą ustawy skracające kadencje, żeby tych swoich wepchnąć jak najprędzej. To jest tak różnica. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 24.01.16, 23:30 jureek napisał: > > Bo święty PiS "swoich" do władz nie wstawia? PO czekała przynajmniej na zakończ > enie kadencji, W 2015 roku wywalila dziennikarzy?o czym Ty piszesz?! A wiesz jaki myk zrobiła z reszta dziennikarzy z publicznej? Wsadzila ich do Leasing Team który teraz ich powolutku wywala.inną metodą a jakże skuteczną bo nie rękami prezesa TV, szczwane lisy co? Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 24.01.16, 23:40 astra18 napisała: > jureek napisał: > > > > Bo święty PiS "swoich" do władz nie wstawia? PO czekała przynajmniej na z > akończ > > enie kadencji, > > W 2015 roku wywalila dziennikarzy?o czym Ty piszesz?! Napisałem, że Platforma czekała ze wsadzaniem swoich ludzi do końca kadencji osób poprzednio zajmujących te stanowiska. Czyli obsadzała np. nowych członków KRRiTV dopiero wtedy, gdy kończyła się kadencja poprzednich. PiS natomiast nie czeka na koniec kadencji, bo nocnymi ustawami te kadencje skraca i od razu ładuje swoich. Chyba mnie nie zrozumiałaś. Nie miałem na myśli końca kadencji parlamentu, lecz koniec kadencji osób wymienianych na swoje w różnych instytucjach związanych z mediami. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 24.01.16, 23:48 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > jureek napisał: > > > > > Napisałem, że Platforma czekała ze wsadzaniem swoich ludzi do końca kadencji os > ób poprzednio zajmujących te stanowiska. Czyli obsadzała np. nowych członków KR > RiTV dopiero wtedy, gdy kończyła się kadencja poprzednich. PiS natomiast nie cz > eka na koniec kadencji, bo nocnymi ustawami te kadencje skraca i od razu ładuje > swoich. > Chyba mnie nie zrozumiałaś. Nie miałem na myśli końca kadencji parlamentu, lecz > koniec kadencji osób wymienianych na swoje w różnych instytucjach związanych z > mediami. Ty piszesz o ustawie i kadencjach w radach, ją ciągle nawiązuje do dziennikarzy wywalanych za ich czasów, a w ostatnich latach za pomocą Leasing Team. Inna metoda nie zmienia faktu ze się nie cackali Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 24.01.16, 23:52 astra18 napisała: > Inna metoda nie zmienia faktu ze się nie cackali Na pewno bardziej się cackali niż obecna ekipa. Zapomniałaś, jak długo rządził telewizją prezes z pisowskiego nadania? No i z innej beczki, zapomniałaś jak długo Kamiński pozostawał szefem CBA? Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 25.01.16, 00:01 jureek napisał: > > Na pewno bardziej się cackali niż obecna ekipa. > Zapomniałaś, jak długo rządził telewizją prezes z pisowskiego nadania? Nie zapomniałam jeśli mowa o Urbanskim. No i z i > nnej beczki, zapomniałaś jak długo Kamiński pozostawał szefem CBA? Nie zapomniałam, nie zapomnialam również że mil wyleciec od razu ale odprawa byłby zbyt wysoką, która później i tak Kamiński zwracał 2 razy - pamietales o tym? Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 25.01.16, 00:06 a000000 napisała: > Sądzę, że teraz też powstaną nowe media anty pisowskie. One cały czas przecież sa- TVN, TVN24, Superstacja, Polsat, i radiowe,głównie TokFm i Zetka.@ > > I tak to się kręci. > Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 24.01.16, 23:23 maria421 napisała: > Astra, nie nudz. To nie czytaj. > > Przyjmij do wiadomosc ze PO nie zrobilo nowej ustawy o mediach publicznych, wie > c to nie PO zwalnialo, natomiast PiS zrobil ustawe o mediach publicznych podpor > zadkowujac je sobie, wiec to PiS pozwalnial dziennikarzy. > Nie przyjmuje do wiadomości glupot mających za zadanie zamazywac fakty. Żyj sobie dalej w tym nibylandzie:) Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 19:37 astra18 napisała: > Nie, Sito wyleciał z TOKFM, po tekście A.Kublik sugerującym jego przejście do r > adiowej Trójki. Masz dowody, że taka właśnie była przyczyna? Sam Sito nie ma pretensji o to zwolnienie, wygląda na to, że rozumie jego przyczyny. Ja sam też nie byłbym zdziwiony, gdyby mój pracodawca zareagował tak jak TOK FM po tym, jak dowiedziałby się, że prowadzę jakieś negocjacje o przejściu do firmy konkurencyjnej. Ja nie twierdzę, że Sito prowadził takie negocjacje, bo tego nie wiem, ale Ty też nie wiesz, jaki był powód zwolnienia, jaki Sito miał kontrakt, jakie są przewidziane kary za zerwanie tej umowy itd. TOK FM jest prywatnym radiem, więc trudno porównywać zwolnienie jednego pracownika prywatnej stacji z jednoczesnymi zwolnieniami wielu dziennikarzy w mediach publicznych. > Może został bez środków do życia, o co tak martwił się pan Czuchnowski? > Dlaczego jego nazwiska nie wyienił w swoim cienkim proteście? Bo może Sito sobie nie życzył, żeby Czuchnowski wymieniał jego nazwisko? P.S. Wiedziałaś w ogóle, kto to jest Paweł Sito, przed przeczytaniem artykułu na portalu "wPolityce"? Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 19:43 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Nie, Sito wyleciał z TOKFM, po tekście A.Kublik sugerującym jego przejści > e do r > > adiowej Trójki. > > Masz dowody, że taka właśnie była przyczyna? Zbieg okoliczności że akurat w momencie wakatu i pogłosek o objęciu fotela szefa Trójki? > Sam Sito nie ma pretensji o to zwolnienie, wygląda na to, że rozumie jego przyc > zyny. Ja sam też nie byłbym zdziwiony, gdyby mój pracodawca zareagował tak jak > TOK FM po tym, jak dowiedziałby się, że prowadzę jakieś negocjacje o przejściu > do firmy konkurencyjnej. Ja nie twierdzę, że Sito prowadził takie negocjacje, b > o tego nie wiem, ale Ty też nie wiesz, jaki był powód zwolnienia, jaki Sito mia > ł kontrakt, jakie są przewidziane kary za zerwanie tej umowy itd. TOK FM jest p > rywatnym radiem, więc trudno porównywać zwolnienie jednego pracownika prywatnej > stacji z jednoczesnymi zwolnieniami wielu dziennikarzy w mediach publicznych. A Ty widziałeś te kontrakty dziennikarzy w mediach publicznych? Co do Dąbrowy z Jedynki sprawa była jasna - za samowolkę i uprawianie własnej polityki w medium publicznym. > > > Może został bez środków do życia, o co tak martwił się pan Czuchnowski? > > Dlaczego jego nazwiska nie wyienił w swoim cienkim proteście? > > Bo może Sito sobie nie życzył, żeby Czuchnowski wymieniał jego nazwisko? Ale to tylko "może". > > P.S. Wiedziałaś w ogóle, kto to jest Paweł Sito, przed przeczytaniem artykułu n > a portalu "wPolityce"? Nie czytałam artykułu w Wpolityce. Dowiedziałam się o tym dwa dni wcześniej. W GW do dziś o ty Odpowiedz Link
astra18 Re: za szybko enter poszedł 23.01.16, 19:44 astra18 napisała: > W GW do dziś o tym nie napisano. Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 19:55 astra18 napisała: > Nie czytałam artykułu w Wpolityce. Dowiedziałam się o tym dwa dni wcześniej. Nie odpowiedziałaś na pytanie, czy wcześniej w ogóle wiedziałaś, kto to taki Paweł Sito. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 20:01 jureek napisał: > astra18 napisała: > > > Nie czytałam artykułu w Wpolityce. Dowiedziałam się o tym dwa dni wcześni > ej. > > Nie odpowiedziałaś na pytanie, czy wcześniej w ogóle wiedziałaś, kto to taki Pa > weł Sito. Tak, pamiętam go z "Muzyki nocą" w Jedynce. Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 22.01.16, 23:31 astra18 napisała: > maria421 napisała: > > > Czytal za szybko i niewyraznie. > > A nazwisko Sito Ci się tam nie obiło o uszy? No właśnie chciałem Cię spytać, bo ostatnio to nazwisko słyszałem w kontekście plotek, że miałby on zostać dyrektorem Trójki. Możesz to potwierdzić, bo jeśli tak, to nie byłoby źle Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 07:06 jureek napisał: > No właśnie chciałem Cię spytać, bo ostatnio to nazwisko słyszałem w kontekście > plotek, że miałby on zostać dyrektorem Trójki. Możesz to potwierdzić, bo jeśli > tak, to nie byłoby źle Wiem tyle co Ty:) Na razie jest "wywalony" z TOKFM dzięki donosikowi Kublik, i to jest info pewne potwierdzone i dostepne dla wzystkich. Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 07:52 astra18 napisała: > Wiem tyle co Ty:) > Na razie jest "wywalony" z TOKFM dzięki donosikowi Kublik, i to jest info pewne > potwierdzone i dostepne dla wzystkich. Skoro dostępne, to sobie wygooglałem i przeczytałem, co następuje: "- Między mną a moją dotychczasową szefową Kamilą Ceran nie ma żadnego konfliktu! Przez kilka lat dostałem tu pole całkowitej wolności za które bardzo dziękuję. O to, że teraz nie ma mnie na antenie, nie mam pretensji - napisał Sito w niedzielę po południu na Facebooku." Widzę, że ktoś wbrew samemu zainteresowanemu chce robić z niego męczennika. Paweł ma jednak klasę (pamiętam go z dyskusji chociażby na forum Gazety) i przede wszystkim jest dobrym radiowcem. Szkoda go było na tak słabą stację jak TOK FM. Pisząc o donosiku Kublik masz na myśli artykuł powtarzający plotki, że Sito miałby zostać dyrektorem Trójki? Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 08:21 jureek napisał: > > Skoro dostępne, to sobie wygooglałem i przeczytałem, co następuje: > "- Między mną a moją dotychczasową szefową Kamilą Ceran nie ma żadnego konflikt > u! Przez kilka lat dostałem tu pole całkowitej wolności za które bardzo dziękuj > ę. O to, że teraz nie ma mnie na antenie, nie mam pretensji - napisał Sito w ni > edzielę po południu na Facebooku." Czytałam to na TT:) > Widzę, że ktoś wbrew samemu zainteresowanemu chce robić z niego męczennika. Sam zainteresowany nie zaprzeczył faktu wywalenia. Paw > eł ma jednak klasę (pamiętam go z dyskusji chociażby na forum Gazety) i przede > wszystkim jest dobrym radiowcem. Szkoda go było na tak słabą stację jak TOK FM. No popatrz, to nie to co ta odchodząca sfora, którą męczennikami zrobił Czuchnowski. > > Pisząc o donosiku Kublik masz na myśli artykuł powtarzający plotki, że Sito mia > łby zostać dyrektorem Trójki? Noooo. Odpowiedz Link
jureek Re: brawo (n/txt) 23.01.16, 19:40 jureek napisał: > pamiętam go z dyskusji chociażby na forum Gazety Muszę sprostować, jednak pamięć trochę szwankuje. Pamiętam Pawła Sito nie z forum Gazety, lecz z grupy dyskusyjnej w usenecie. Na usprawiedliwienie mam to, że dawno to było, tak około roku 2000. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: brawo (n/txt) 22.01.16, 20:36 astra18 napisała: > Wizerunkowo kiepsko, zabrakło torebki:) A co to ma wspólnego z poprawieniem przeze mnie tytułu wątku? P.S. Torebkę posiadała Helena Niziołek, przewodnicząca Komisji Sprawdzającej Pieczęć. Odpowiedz Link
astra18 Re: brawo (n/txt) 22.01.16, 20:40 zbyfauch napisał: > astra18 napisała: > > Wizerunkowo kiepsko, zabrakło torebki:) > > A co to ma wspólnego z poprawieniem przeze mnie tytułu wątku? Jesli ma tylko za zadanie zmianę literki to pardąsik:) > > P.S. > Torebkę posiadała Helena Niziołek, przewodnicząca Komisji Sprawdzającej Pieczęć Sławna torebka telewizyjna należała do Aleksandry Jakubowskiej: > .www.youtube.com/watch?v=nsRTkpHZL_w > > Odpowiedz Link
a000000 Re: Bravo! 22.01.16, 20:35 maria421 napisała: > rel="nofollow">wyborcza.pl/1,75478,19519544,wojciech-czuchnowski-wyszedl-ze-studia-tvp-info-w-protescie.html#MTstream głupek.... w ten sposób złamał swoją karierę. Porzucił pracę, za co czeka go dyscyplinarka. Mógł wymyślić inną formę protestu. Porzucenie pracy ma swój paragraf. I co to da? kolegom nie pomógł, sobie zaszkodził. Odpowiedz Link
maria421 Re: Bravo! 22.01.16, 21:45 a000000 napisała: > głupek.... w ten sposób złamał swoją karierę. Porzucił pracę, za co czeka go dy > scyplinarka. Mógł wymyślić inną formę protestu. Porzucenie pracy ma swój parag > raf. > I co to da? kolegom nie pomógł, sobie zaszkodził. Azerko, on bylo gosciem w studiu, on nie pracowal dla TV, wiec pracy nie porzucil. Odpowiedz Link
a000000 Re: Bravo! 22.01.16, 22:11 maria421 napisała: > Azerko, on bylo gosciem w studiu, on nie pracowal dla TV, wiec pracy nie porzuc > il. to kim on jest, że miał rozmawiać o katastrofie smoleńskiej? dziennikarzem śledczym? znawcą katastrof lotniczych? Odpowiedz Link
maria421 Re: Bravo! 23.01.16, 07:54 a000000 napisała: > to kim on jest, że miał rozmawiać o katastrofie smoleńskiej? dziennikarzem śl > edczym? znawcą katastrof lotniczych? Nie wiem dlaczego akurat jego zaproszono. Odpowiedz Link
jureek Re: Bravo! 23.01.16, 07:54 a000000 napisała: > to kim on jest, że miał rozmawiać o katastrofie smoleńskiej? dziennikarzem śl > edczym? znawcą katastrof lotniczych? Może jako dziecko lubił się bawić samolotami? Odpowiedz Link
zbyfauch A w temacie, 22.01.16, 20:41 niech Czuchnowski, czy jak mu tam, uważa, bo jak zadrze z gangsterem to może zarobić w ciemnym zaułku. :) Odpowiedz Link
astra18 Re: A w temacie, 22.01.16, 20:45 zbyfauch napisał: > niech Czuchnowski, czy jak mu tam, uważa, bo jak zadrze z gangsterem to może za > robić w ciemnym zaułku. :) W ciemnym zaułku, przy śmietniku, to tylko może Hajdarowicza z Grasiem spotkać. > Odpowiedz Link