Dodaj do ulubionych

Anna Maria Anders

03.03.16, 19:44
kandyduje z ramienia PiSu...

Pani Anders urodzila sie w Londynie i zdaje sie ani roku w Polsce nie mieszkala.

Ja urodzilam sie w Polsce , wyksztalcilam sie w Polsce, spedzilam tam prawie polowe zycia.

Czesto mi sie tutaj zarzuca ze nie powinnam sie wypowiadac na temat tego co sie w Polsce dzieje bo w Polsce nie mieszkam wiec pojecia nie mam.

A pani Anders ma pojecie? Ma na tyle pojecia ze startuje w polskiej polityce?

Czy tez nazwisko pelne chwaly jest gwarancja jej kompetencji?
Obserwuj wątek
    • astra18 Re: Anna Maria Anders 03.03.16, 19:55
      maria421 napisała:

> kandyduje z ramienia PiSu...
      >
      > Pani Anders urodzila sie w Londynie i zdaje sie ani roku w Polsce nie mieszkala
      > .
      >
      > Ja urodzilam sie w Polsce , wyksztalcilam sie w Polsce, spedzilam tam prawie po
      > lowe zycia.
      >
      > Czesto mi sie tutaj zarzuca ze nie powinnam sie wypowiadac na temat tego co sie
      > w Polsce dzieje bo w Polsce nie mieszkam wiec pojecia nie mam.
      >
      > A pani Anders ma pojecie? Ma na tyle pojecia ze startuje w polskiej polityce?
      >
      > Czy tez nazwisko pelne chwaly jest gwarancja jej kompetencji?

A też jesteś działaczką polonijną:)
      • maria421 Re: Anna Maria Anders 03.03.16, 20:04
        Astra, rozumiem ze jak Ci powiem ze jestem dzialaczka polonijna to przestaniesz mi powtarzac ze nie mam pojecia o tym co sie dzieje w Polsce? :-)
        • astra18 Re: Anna Maria Anders 03.03.16, 20:15
          maria421 napisała:

> Astra, rozumiem ze jak Ci powiem ze jestem dzialaczka polonijna to przestaniesz
          > mi powtarzac ze nie mam pojecia o tym co sie dzieje w Polsce? :-)

Wiesz co, ja nie wiem czy pani Anders nadaje się na polskiego senatora, ale nie słyzałam żeby wypowiadała się o warunkach w polskiej szkole do której mogą pójść 6 - latki i o wspaniałym ruchu jaki zrobiono aby zmniejszyć zadłużenie kraju kradnąc Polakom ich własne pieniądze.
          Jak będzie o tym gadać to się zdenerwuję:)
          • maria421 Re: Anna Maria Anders 04.03.16, 08:55
            Rozumiem Astra ze nie tyle Ci chodzi o to, ze ktos kto w Polsce nie mieszka nie powinien sie wypowiadac na tamaty dotyczace Polski bo za malo o nich wie, lecz ze bardziej Ci chodzi o to zeby sie zgadzal z Twoimi opiniami.

• lepian4 Re: Anna Maria Anders 04.03.16, 09:33
              Tych zastrzezen nie mialas do pana Schulza i jego lewackich poplecznikow oburzonych faktem, ze Polacy nie wybrali ich Beklatscher
              • maria421 Re: Anna Maria Anders 04.03.16, 09:46
                lepian4 napisał:

> Tych zastrzezen nie mialas do pana Schulza i jego lewackich poplecznikow oburz
                > onych faktem, ze Polacy nie wybrali ich Beklatscher

Lepian, co ma piernik do wiatraka?

• lepian4 Re: Anna Maria Anders 04.03.16, 11:07
                  Jak to co? Schulz nie ma nic wspolnego z Polska, a dumnie broni polskiej demokracji kolaborantow i donoscicieli
                  • maria421 Re: Anna Maria Anders 04.03.16, 11:16
                    Lepian, pani Anders nasuwa raczej skojarzenia z niejakim Tyminskim , nie z Schultzem.

• lepian4 Re: Anna Maria Anders 09.03.16, 08:16
                      No coz, przyszlo mi teraz komentowac twoje skojarezenia?

Tyminski byl zawsze Polakiem. Mozna sie z jego pogladami zgadzac, badz nie. Ale mial jako Polak prawo i obowiazek glosno mowic o wizji wlasnego panstwa. Dzis nastapily drastyczne zmiany: lewackie prostactwo stalo sie naszym instruktorem i strozem moralnosci. Schulz jest tak durny, ze broniac polskiej konstytucji, a nie dostrzegl, ze juz od 26 lat Niemcy, przynajmniej teoretycznie, czekaja na referendum w sprawie wlasnej konstytucji. Idiota zatem broni czegos, czego nie zna. Ba, nawet nie zamierza poznac.

• alpepe Re: Anna Maria Anders 04.03.16, 08:33
      Dla mnie to jest śmieszne i to bardzo. Jakieś jazdy na emocjach u bardzo starego pokolenia.
      • maria421 Re: Anna Maria Anders 04.03.16, 08:59
        alpepe napisała:

> Dla mnie to jest śmieszne i to bardzo. Jakieś jazdy na emocjach u bardzo stareg
        > o pokolenia.
        >

To jest akcja PR.
        PiS moze powiedziec "zobaczcie kto nas popiera, kogo mamy w swoich szeregach"

Osobiscie nic do pani Anders nie mam. Jest to elegancka kobieta, choc bez botoksu lepiej by wygladala.
        Cos mi sie o uszy obilo ze jej syn nie mowi po polsku? Moja corka natomiast po polsku pieknie mowi i pisze moze lepiej niz niejeden co w Polsce do szkoly chodzil.
    • maria421 Re: Anna Maria Anders 04.03.16, 16:53
      Nieladnie

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19718474,politycy-pis-otwierali-wystawe-w-suwalkach-a-tam-okrzyki-rydzykowi.html#MTstream

Komu sie pani Anders nie podoba moze to wyrazic nie glosujac na nia.
      To nie bylo ani miejsce ani moment na takie protesty.

• swiatlo Re: Anna Maria Anders 04.03.16, 17:18
        KOD-owe ludziki w akcji

Ech, pokazuje to całe to lewactwo w pełni krasy. Esencja nienawiści, nietolerancji, jadu i hejterstwa.

• maria421 Re: Anna Maria Anders 04.03.16, 18:24
          swiatlo napisał:

> KOD-owe ludziki w akcji
          >
          > Ech, pokazuje to całe to lewactwo w pełni krasy. Esencja nienawiści, nietoleran
          > cji, jadu i hejterstwa.
          >

Swiatlo, wybacz, ale sam linkujesz pelen nienawisci, nietolerancji, jadu i hejterstwa portal ktory tylko z nazwy jest "niezalezny".
          • swiatlo Re: Anna Maria Anders 04.03.16, 18:52
            maria421 napisała:

>
            > Swiatlo, wybacz, ale sam linkujesz pelen nienawisci, nietolerancji, jadu i hejt
            > erstwa portal ktory tylko z nazwy jest "niezalezny".

Mario, wybacz, ale Ty sama linkujesz GW, która jest jeszcze bardziej pełna nienawiści, nietolerancji, jadu i hejterstwa...

• maria421 Re: Anna Maria Anders 04.03.16, 19:09
              swiatlo napisał:

> Mario, wybacz, ale Ty sama linkujesz GW, która jest jeszcze bardziej pełna nien
              > awiści, nietolerancji, jadu i hejterstwa...

Swiatlo, GW jest lewacka, jest anty-pisowska, ale jak znajdziesz w niej tytul w stylu :
              "Lgarstwa dziennikarzy z Niemiec, powstrzymaja ich tylko miliony kary" to powiedz.

niezalezna.pl/77209-lgarstwa-dziennikarzy-z-niemiec-powstrzymaja-ich-tylko-miliony-euro-kary
              Sam artykul jest dosyc prymitywna manipulacja.
              "Oboz smierci w polskim Auschwitz" czy "Były nazistowski obóz koncentracyjny Auschwitz, Polska" wcale nie sugeruje ze byly to polskie obozy koncentracyjne, tylko informuje na terenie jakiego kraju sie te obozy znajduja.

• swiatlo Re: Anna Maria Anders 04.03.16, 19:52
                Mario, świat się zrobił że wszystko jest teraz "hejterstwem". Ludzie się podzielili, nie ma środka, jest wrogość, pogarda, strach i nienawiść. Wszędzie!
                Lewactwo leje nienawiść i nietolerancję na całość społeczeństwa, część prawicy która ma jeszcze trochę odwagi odpowiada tym samym.
                Ja Mario nie będę udawał owieczki jak lewactwo na mnie leje jad. Będę tak samo walił jak i oni. I to robię... :)

Co do Niemców, to czego się po nich spodziewać? Oni zawsze tacy byli. Zawsze ci butni, zawsze ci pouczający, zawsze ci co wiedzą lepiej. Teraz Deutsche Bank im się składa na pół, wizja podbitej za pomocą Unii Europy wali się w podstawach, mają miliony krwawych hord szalejących po całych Niemczech, a następne nowe miliony które właśnie forsują granice, mają fanatyczną idiotkę na czele która idzie w zaparte za cenę samodestrukcji państwa i narodu, mają kompletny chaos, mają fanatycznych lewaków. Mario, przecież to koniec! I teraz jeszcze Polska przestała ich ślepo i niewolniczo popierać. Nie dziowota że walą pianę na nas.
                Coś ci powiem: im bardziej walą na nas pianę tym bardziej znaczy że to co robimy jest słuszne!
                • maria421 Re: Anna Maria Anders 05.03.16, 09:22
                  Swiatlo, ja nie mieszkam w USA wiec nie wiem jak tam jest, Ty nie mieszkasz w Niemczech wiec nie wiesz jak tu to wyglada, wiec moze jednak skoncentrujmy sie tylko na Polsce?

W polskich mediach w produkcji hejtu zdecydowanie przoduja media ktoych ja nie nazwalabym porawicowymi, bo za bardzo prawice szanuje.
                  Sa to media pro-PiS, takie jak "niezalezna", "WPolityce" itp.
                  Prawicowa "Rzeczpospolita" nie potrzebuje hejtu w swoich artykulach.

Nie znalazlam tez wsrod lewackich mediow podobnego hejtu jaki sieje "niezalezna", "WPolityce" itp.

Co do Niemcow to nie widzisu ze sam sobie zaprzeczasz? Raz piszesz ze oni zawsze byli butni, pouczajacy a raz ze prowadza do samodestrukcji....

Cos sie tu nie zgadza, nie sadzisz? :-)

Wracajac jednak do przykladu ktory wyciagnelam z "niezaleznej", to pokaz mi gdzie tu sa "lgarstwa"? Czy gdyby tekst brzmial "dawny oboz smierci w czeskim Terezinie" lub "nazistowski oboz w Terezinie, Czechy" to by znaczylo ze to Czesi ten oboz zalozyli? Czy Terezin nie znajduje sie w Czechach?

To co piszesz "im bardziej walą na nas pianę tym bardziej znaczy że to co robimy jest słuszne!" moga powiedziec tak lewacy w ktorych wali "niezalezna" , jak i "prawacy" ktorych atakuje GW.

• maria421 Re: Anna Maria Anders 07.03.16, 08:46
                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19728054,anna-maria-anders-z-mandatem-senatora-kandydatka-pis-wygrywa.html#MTstream

Tylko 17% uprawnionych do glosowania glosowalo. To jest przerazajace!
                    Po co bylo walczyc o wolne wybory kiedy ludziom nie chce sie wyjsc z domu zeby zaglosowac?

P.S. Podobno pani Anders przeniosla Katowice na Podlasie, czyli do swego regionu wyborczego. :-)
                    No ale ma nazwisko ktore gwarantuje kompetencje.
                    • astra18 Re: Anna Maria Anders 07.03.16, 18:51
                      maria421 napisała:

>
                      > P.S. Podobno pani Anders przeniosla Katowice na Podlasie, czyli do swego region
                      > u wyborczego. :-)

Czyli jak? tak jak pan który z zawodu był dyrektorem w filmie "Poszukiwany, poszukiwana" i na makiecie przeniósł jezioro z jednego miejsca na drugie?:)

> No ale ma nazwisko ktore gwarantuje kompetencje.

Jak ja się cieszę że jest tu ktoś na forum który na kompetencjach zna się jak nikt:)
                      • maria421 Re: Anna Maria Anders 07.03.16, 19:02
                        Astra, wiesz ze w naszej dyskusji o "dobrej zmianie" dyrektorow w stadninach tez myslalam o tej komedii i o tym ktory byl "z zawodu dyrektorem"?

Ale to bylo w PRLu przeciez :-)
                        • astra18 Re: Anna Maria Anders 07.03.16, 19:07
                          maria421 napisała:

> Astra, wiesz ze w naszej dyskusji o "dobrej zmianie" dyrektorow w stadninach te
                          > z myslalam o tej komedii i o tym ktory byl "z zawodu dyrektorem"?
                          >
                          > Ale to bylo w PRLu przeciez :-)

taaak, tak piszą w GW, wiem:)

No ale co z tymi Katowicami przeniesionym na Podlasie?
                          Nie słyszałam więc może dowiem się ze "źrodła":)
                          >
                          • maria421 Re: Anna Maria Anders 07.03.16, 19:17
                            astra18 napisała:

> maria421 napisała:
                            >
                            > > Astra, wiesz ze w naszej dyskusji o "dobrej zmianie" dyrektorow w stadnin
                            > ach te
                            > > z myslalam o tej komedii i o tym ktory byl "z zawodu dyrektorem"?
                            > >
                            > > Ale to bylo w PRLu przeciez :-)
                            >
                            > taaak, tak piszą w GW, wiem:)

Komedia "Poszukiwany , poszukiwana" gdzie wystepawal " z zawodu dyrektor" byla przeciez krecona w czasach PRL, wiec czego sie czepiasz?

> No ale co z tymi Katowicami przeniesionym na Podlasie?
                            > Nie słyszałam więc może dowiem się ze "źrodła":)

Gdybys Ty czatala co inni pisza, zanim sie doczepisz, to bys zauwazyla ze napisalam "PODOBNO".
                            Gdybys czytala ze zrozumieniem co inni pisza zanim sie doczepisz, to bys wiedziala, ze jak ktos pisze "podobno" to sam nie wie czy napewno tak bylo, wiec pytanie go o zrodla jest bezsenowne.

• astra18 Re: Anna Maria Anders 07.03.16, 19:22
                              maria421 napisała:

> >
                              > > taaak, tak piszą w GW, wiem:)
                              >
                              > Komedia "Poszukiwany , poszukiwana" gdzie wystepawal " z zawodu dyrektor" byla
                              > przeciez krecona w czasach PRL, wiec czego sie czepiasz?

Się nie czepiam tylko jasno zgaduję aluzję:)
                              >
                              > > No ale co z tymi Katowicami przeniesionym na Podlasie?
                              > > Nie słyszałam więc może dowiem się ze "źrodła":)
                              >
                              > Gdybys Ty czatala co inni pisza, zanim sie doczepisz, to bys zauwazyla ze napis
                              > alam "PODOBNO".
                              > Gdybys czytala ze zrozumieniem co inni pisza zanim sie doczepisz, to bys wiedzi
                              > ala, ze jak ktos pisze "podobno" to sam nie wie czy napewno tak bylo, wiec pyta
                              > nie go o zrodla jest bezsenowne.

Zanim zaczniesz na mnie naskakiwać że się czepiam, to przeczytaj jeszcze raz co napisałaś wyżej.
                              Nie chodzi o słówko "podobno" tylko o zaistnienie prawdopodobnego faktu, o co zapytałam z ciekawości.
                              >
                              • maria421 Re: Anna Maria Anders 07.03.16, 19:24
                                Astra, przeciez ja nie twierdze ze fakt zaistnial, tylko ze podobno zaistnial :)
                                • astra18 Re: Anna Maria Anders 07.03.16, 19:25
                                  maria421 napisała:

> Astra, przeciez ja nie twierdze ze fakt zaistnial, tylko ze podobno zaistnial :
                                  > )

I o to tylko pytam, z ciekawości:)
                                  • maria421 Re: Anna Maria Anders 07.03.16, 19:31
                                    astra18 napisała:

> I o to tylko pytam, z ciekawości:)

Ze tez Tobie wszystko trzeba tak strasznie dokladnie tlumaczyc, bo raz napisane "podobno" do Ciebie nie dociera...
                                    • astra18 Re: Anna Maria Anders 07.03.16, 19:40
                                      maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                                      >
                                      > > I o to tylko pytam, z ciekawości:)
                                      >
                                      > Ze tez Tobie wszystko trzeba tak strasznie dokladnie tlumaczyc, bo raz napisane
                                      > "podobno" do Ciebie nie dociera...

Że też tak chce Ci się uciekać od odpowiedzi kładąc nacisk na słówko"podobno".
                                      "podobno" cos się wydarzyło i nie chcesz się tą informacją podzielić, z powodu "podobno".
                                      Ale warto o tym było napisać:)
                                      • maria421 Re: Anna Maria Anders 07.03.16, 19:46
                                        Astra, jaka mam jeszcze dac odpowiedz skoro napisalam ze "PODOBNO" tak bylO?

Ale, OK, napisz jeszcze cos zebys i tym razem miala sotatnie slowo :-)

• astra18 Re: Anna Maria Anders 07.03.16, 19:51
                                          maria421 napisała:

> Astra, jaka mam jeszcze dac odpowiedz skoro napisalam ze "PODOBNO" tak bylO?

Jaki związek z panią Anders mają Katowice przeniesione na Podlasie.
                                          Czy to pytanie z gatunku bardzo trudnych?:)
                                          >
                                          > Ale, OK, napisz jeszcze cos zebys i tym razem miala sotatnie slowo :-)

Raz na dzisiaj wystarczy, juz to zrobiłam w innym wątku, z uprzejmości:)
                                          >
                    • astra18 Re: Anna Maria Anders 08.03.16, 22:19
                      maria421
                      >

> P.S. Podobno pani Anders przeniosla Katowice na Podlasie, czyli do swego region
                      > u wyborczego. :-)

wpolityce.pl/m/polityka/284366-historia-z-kinga-duda-niczego-go-nie-nauczyla-lis-znow-powiela-falszywe-informacje-i-cytaty-tym-razem-w-sprawie-anny-anders
                      Teraz źródła czerpie się z memów:)
              • lepian4 Re: Anna Maria Anders 09.03.16, 08:21
                Marycha, ocen prosze wedlug twoich zasad moralnych dzialanosc Wyborczej, ktora na podstawie nieznanego zdjecia wysunela daleko idace wnioski o polskim antysemityzmie. Zaprzyjazniony polakozerca wydal pozniej nienawistna ksiazke pt. "Sasiedzi". Ksiazka ta mila charakter historyczny, choc opierala sie jedynie na wybiorczych nienawistynch teoriach bez pokrycia
                • maria421 Re: Anna Maria Anders 09.03.16, 08:38
                  Lepian znow nie wiem czego ma dowodzic Twoja tyrada.

Czy ja gdziekolwiek odmawialam Tyminskiemu prawa do startowania w wyborach w Poslce?
                  Czy ja gdziekolwiek odmawiakam pani Anders prawa do startowania w wyborach w Polsce?

O tym ze na Schultza patrzec nie moge pisalam juz tu kilka razy.

• maria421 Re: Anna Maria Anders 09.03.16, 08:39
                  lepian4 napisał:

> Marycha, ocen prosze wedlug twoich zasad moralnych dzialanosc Wyborczej, ktora
                  > na podstawie nieznanego zdjecia wysunela daleko idace wnioski o polskim antysem
                  > ityzmie. Zaprzyjazniony polakozerca wydal pozniej nienawistna ksiazke pt. "Sasi
                  > edzi". Ksiazka ta mila charakter historyczny, choc opierala sie jedynie na wybi
                  > orczych nienawistynch teoriach bez pokrycia

O jakim zdjeciu mowisz?

Chcesz rozmawiac o polskim antysemityzmie, to zaloz nowy watek.
                  • lepian4 Re: Anna Maria Anders 09.03.16, 11:30
                    Nawiazuje jedynie do twoich postulatow:"Swiatlo, wybacz, ale sam linkujesz pelen nienawisci, nietolerancji, jadu i hejterstwa portal ktory tylko z nazwy jest "niezalezny".

Nie wywlekam antysemickich tematow, tylko nawiazuje do publicystycznej dzialnosci wybiorczej, ktora tak ochoczo propagujesz. Jesli ich promocja zzolklych zdjec ci nie odpowiada, to znajdz skup sie na innych elementach ich propagandy. Ich zdaniem w kosciele grasuja jedynie pedofile, ktorych bezczelnie tak nazywaja, by nie nazwac ich pedalami. Ich stosunek do ubeckich donosicieli jest tez rozny: Walesa jest bohaterem, katoliccy duchowni juz nie. Walesa donosil dobrowolnie, katolicyy duchowni zwykle na sile byli pedzeni do UB. Gdzie tutaj jest logika? PO zadluzylo Polske, wybiorcza donosila namietnie o preznym rozwoju- PiS przejal wladze, wybiorcza odkryla dlugi... Jak ty sie czujesz w takim ideologicznym bagnie?
                    • maria421 Re: Anna Maria Anders 09.03.16, 11:41
                      No to w koncu o co Ci chodzi, Lepian?

O moje "swiete oburzenie" wobec politycznej dzialalnosci pani Anders w Polsce, ktorego nigdy nie wyrazilam, czy po prostu o to zeby sobie troche pouzywac?
                      • lepian4 Re: Anna Maria Anders 09.03.16, 12:51
                        Przejdz sie na spacer, przewietrz umysl... i przestan strugac wariata
                        • maria421 Re: Anna Maria Anders 09.03.16, 13:36
                          lepian4 napisał:

> Przejdz sie na spacer, przewietrz umysl... i przestan strugac wariata

Lepian, nie przeciagaj struny, OK?
                          • lepian4 Re: Anna Maria Anders 09.03.16, 15:25
                            Dobra, jak ci przejdzie, to pogadamy
                            • maria421 Re: Anna Maria Anders 09.03.16, 15:31
                              lepian4 napisał:

> Dobra, jak ci przejdzie, to pogadamy

Pogadamy jak Ty wreszcie skonczysz z wyglaszaniem tyrad a zaczniesz rozmawiac.
                              • lepian4 Re: Anna Maria Anders 14.03.16, 14:14
                                Zabojczy argument. Popuscilem z wrazenia.

Marycha, powiedz lepiej, dlaczego nie protestowalas, gdy matke Anny Marii Anders sztab wyborczy Komorowskiego na sile kreowal jako zwolenniczke PO. W tym celu dali 90-letniej babulince do podpisania swistek, i zdjecia z tej uroczystosci mialy udowodnic jej ideologiczne zbieznosci z Wladca Zyrandoli. Dobrze, ze wyborcza nie podchwycila tych zdjec, bo mielibysmy kilejny odcinek polakozerczego belkotu
                                • maria421 Re: Anna Maria Anders 14.03.16, 14:53
                                  Lepian, pokaz mi GDZIE ja protestuje przeciw temu ze pani Anders kandydowala czy przeciw temu ze zostala wybrana?

GDZIE????

• lepian4 Re: Anna Maria Anders 14.03.16, 15:07
                                    Sluze uprzejmie:
                                    "Anna Maria Anders kandyduje z ramienia PiSu...

Pani Anders urodzila sie w Londynie i zdaje sie ani roku w Polsce nie mieszkala.

Ja urodzilam sie w Polsce , wyksztalcilam sie w Polsce, spedzilam tam prawie polowe zycia.

Czesto mi sie tutaj zarzuca ze nie powinnam sie wypowiadac na temat tego co sie w Polsce dzieje bo w Polsce nie mieszkam wiec pojecia nie mam.

Czy tez nazwisko pelne chwaly jest gwarancja jej kompetencji? "

Powtorze pytanie: dlaczego nie mialas tych cennych przemyslen, gdy sztab wyborczy Komorowskiego bezczelnie glosil klamliwe teorie o rzekomym paparciu PO przez jej 90-letnia matke. Jakie znaczenie dla PO mialo jej nazwisko? Jej miejsce stalego zamieszkania...?
                                    • maria421 Re: Anna Maria Anders 14.03.16, 15:54
                                      Lepian, jezeli ja tymi sklowami protestuje przeciw kandydaturze pani Anders, to znaczy ze protestuje tez przeciw swojej wlasnej , ewentualnej kandydaturze :-)

Jakby pani Anders zostala wybrana z ramiena PO napisalabym to samo.

• lepian4 Re: Anna Maria Anders 14.03.16, 19:14
                                        Bardo dobry dowcip! Okazje mialas, ale najwyrazniej nie bylo potrzeby, albo wybiorcza o tym nie pisala
      • zbyfauch Re: Anna Maria Anders 04.03.16, 19:26
        maria421 napisała:

> Nieladnie
        >
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19718474,politycy-pis-otwierali-wystawe-w-suwalkach-a-tam-okrzyki-rydzykowi.html#MTstream

Niestety, w tym przypadku hołota nie różni się od pisowskiego bydła.
    • zawszekacperek Re: Anna Maria Anders 04.03.16, 18:04
      Carrissima :),

kopiesz się z koniem. Co tam z koniem, z całą stadniną.:) Twoi szanowni interlokutorzy nie wiedzą, albo nie chcą wiedzieć, że rzeczona pani Anders jest córką gen. Andersa z drugiego małżeństwa. Jak powszechnie wiadomo Pan Gienierał Anders w czasie kampanii we Włoszech znudził się swoją pierwszą leciwą żoną i dwójką synów i "przytulił" sobie młodszą dupę. Ta pani leci na nazwisku swojego ojca i poza tym innych przymiotów mentalnych nie ma.
      O urodzie pani Anders Kacperek nie wypowiada się, bo jak allgemein wiadomo wszystkie niewiasty są piękne i Kacperek urody im zazdraszcza.:)

MfG
      Kacperek
      • zawszekacperek Re: Errata 04.03.16, 18:12
        Z pierwszego małżeństwa gen. Anders miał córkę i syna.
        Za próbę wprowadzenia opinii publicznej w błąd w ramach pokuty Kacperek spierze sam siebie osobiście po pysku.:)

MfG
        Kacperek
        • maria421 Re: Errata 04.03.16, 18:28
          Kacperku, wszystko jedno z ktorego malzenstwa pani Anna Maria Anders jest corka generala Andersa. Nie wiem dlaczego nie przyjela nazwista meza (Costa), moze jej sie nie podobalo.

Nie znam jej, wiec nie bede oceniac. Zajscie ktore zalinkowalam nie podoba mi sie.

• lepian4 Re: Errata 09.03.16, 09:41
            Lepiej zastanow sie, jak przekonala swojego amerykanskiego meza do nadania ich synowi imion Robert Wladyslaw?
            Polacy na obczyznie raczej nie praktykuja takich obyczajow. Wrecz przeciwnie, w drugim pokoleniu juz nie pamietaja wlasnych przodkow. Twoje swiete oburzenie zrozumialbym, gdyby Pierre Vogel kandydowal do polskiego parlamentu
            • maria421 Re: Errata 09.03.16, 10:00
              Lepian, imie Robert jest miedzynarodowe, Wladyslaw po dziadku.
              Moja corka tez ma pierwsze imie miedzynarodowe , a drugie po babci, mojej mamie.

Czy mi teraz wystawisz dyplom wzorowej polskej patriotki?

P.S. Gdzie to niby wyrazalam "swiete oburzenie" ze pani Anders kandydowala do polskiego parlamentu? Dlaczego stawiasz mi takie zarzuty?
              • lepian4 Re: Errata 09.03.16, 10:13
                Jakie zarzuty tobie postawilem? To Pierre Vogel kandyduje tez do polskiego parlamentu?

Wogole nie naruszam twojej prywatnosci. Wspominam jedynie, ze polonijne dzieci z regoly maja niepolskie imiona, nawet nazwisko jest czesto na sile dopasowane do otoczenia. Dzieki Bogu, nowe pokolenie polskich emigrantow zna juz przyzwoicie jezyki obce. Wczesniej zwykle nowego jezyka jeszcze dobrze nie opanowali, a ojczystego juz zapomnieli. Ba, posrod mlodych polskich emigrantow rodzi sie coraz mniej Mohamedow! Ciekawe czemu?

Generalnie wyluzuj Marycha, bo praktycznie na kazdy temat reagujesz dziwnie. Wszedzie dopatrujesz sie kasliwych aluzji i pomowien.
                • maria421 Re: Errata 09.03.16, 10:44
                  Zarzucilaes mi "swiete oburzenie" odnosnie kandydowania pani Anders w polskim parlamencie.

A teraz jeszcze mi mowisz ze to ja mam wyluzowac...
                  • a000000 Re: Errata 09.03.16, 11:07
                    maria421 napisała:

> Zarzucilaes mi "swiete oburzenie" odnosnie kandydowania pani Anders w polskim p
                    > arlamencie.

a co jest w poście otwierającym, jak nie dyskredytacja osoby i jej kompetencji?

maria421 03.03.16, 19:44
                    kandyduje z ramienia PiSu...

Czy tez nazwisko pelne chwaly jest gwarancja jej kompetencji?
      • a000000 Re: Anna Maria Anders 04.03.16, 19:41
        zawszekacperek napisał:

że rzeczona pani Anders jest córką
        > gen. Andersa z drugiego małżeństwa.

i co z tego? dzieci nie odpowiadają za figle-migle swoich rodziców.

> O urodzie pani Anders Kacperek nie wypowiada się,

jest bardzo podobna do matki, a ta uchodziła za piękność.

>Ta pani leci na nazwisku swojego ojca

no cóż....przyznać trzeba, że ma na czym... nazwisko znaczne!!! A i osoba wielce zasłużona i historyczna.
        • zbyfauch Re: Anna Maria Anders 04.03.16, 20:06
          a000000 napisała:
          > i co z tego? dzieci nie odpowiadają za figle-migle swoich rodziców.

I kto to mówi?! :)
          Przecież piętno grzechu śmiertelnego musiało przeniknąć do duszy bękarta.
          • a000000 Re: Anna Maria Anders 04.03.16, 20:18
            zbyfauch napisał:

> Przecież piętno grzechu śmiertelnego musiało przeniknąć do duszy bękarta.

jaja jak berety! nawet moherowe!

Anders pochodził z rodziny protestantów niemieckich, druga żona (też zamężna!!!) była Ukrainką wyznania unickiego. Przed wojną tak to było, że wyznania wzajemnie nie uznawały swoich sakramentów, więc ślub protestancki u unitów nie istniał. A cywilnie istniały rozwody, które to każde świeckie małżeństwa rozwiązywały.... o jakim więc bękarcie mowa?
            Gdy kto będzie miał jakieś wątpia co do ojczyźnianych konkretów Andersa to powiem: tak wygląda społeczeństwo multi-kulti.... ponoć dziś laicki wzór do którego należy dążyć...

• lepian4 Re: Anna Maria Anders 05.03.16, 05:19
              Anders wywdzil sie z Rzeczypospolitej Wielu Narodow i niczm sie szczegolnie nie wyroznial.

Jedno jest pewne, ze ten wspolczesny lewacki model pseudo multi kulti nie ma nic wspolnego z modelem polskiego spoleczenstwa z okresu miedzywojennego. Choc faktcznie, mielismy wtedy miliony uchodzcow z Anatewki. Ich wnuki do dzisiaj pluja nam w twarz. Pora wyciagnac nalezyte wnioski
    • swiatlo Zapraszam do polubienia 04.03.16, 19:05
      Link:
      www.facebook.com/MuzeumWykletych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka