Dodaj do ulubionych

Komisja Wenecka

04.03.16, 11:23
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19716349,kaczynski-komisja-wenecka-skompromitowana-przeciekiem-i-ocenia.html#BoxNewsLink
Zdaje sie ze rzad PiSu wpadl we wlasne sidla...

Ciekawi mnie co na to Jurasberlinczyk ktory uznal ze odwolanie sie do Komisji Weneckiej to byl majstersztyk tego rzadu.

Obserwuj wątek
    • zbyfauch Przepraszam za poniższy wulgaryzm, 04.03.16, 11:44
      ale po głowie chodzi mi zwrot "kurwa wenecka" i nie mogę sobie przypomnieć, skąd. :)
      • zbyfauch Re: Przepraszam za poniższy wulgaryzm, 04.03.16, 11:44
        Gugiel milczy.
      • lepian4 Re: Przepraszam za poniższy wulgaryzm, 04.03.16, 14:10
        Pewnie z autopsji, ale nic mi do tego.
    • lepian4 Re: Komisja Wenecka 04.03.16, 14:53
      Gotow jestem przyjac teze, ze poczynania PiSu sa niestosowne wobec TK.

Rodzi sie jednak pytanie, do czego potrzebny jest nam Trybunak Konstytucyjny, ktory nie wywiazywal sie ze swoich obowiazkow, ma wieloletnie zaleglosci, powstale w wynilu sluzalczej dzalalnosci doradczej na rzecz bylej ekipy rzadzacej. Czy gdy przywroci sie TK do pierwotnego stanu doradzac beda tez tak namietnie obecnemu rzadowi, czy jedynie Kolezenskim Obroncom Donosicieli?
      • maria421 Re: Komisja Wenecka 04.03.16, 16:03
        Lepian, jasne, najlepiej zaorac. Bierz sie do roboty!
        • lepian4 Re: Komisja Wenecka 05.03.16, 05:14
          Twoj sarkazm wskazuje najwyrazniej, ze zabraklo tobie argumentow. Zenujace
          • maria421 Re: Komisja Wenecka 05.03.16, 09:04
            lepian4 napisał:

> Twoj sarkazm wskazuje najwyrazniej, ze zabraklo tobie argumentow. Zenujace

Mylisz sie. Zabraklo mi po prostu ochoty na odpowiadanie na Twoje wsciekle komentarze na kazdy temat.
            • lepian4 Re: Komisja Wenecka 07.03.16, 14:04
              Podaj mi w tym watku przyklad na "wsciekly komentarz z mojej strony. Obiecuje poprawe
              • maria421 Re: Komisja Wenecka 07.03.16, 14:55
                lepian4 napisał:

> Podaj mi w tym watku przyklad na "wsciekly komentarz z mojej strony. Obiecuje p
                > oprawe

Nie chodzi tylko o ten watek. Olbrzymia wiekszosc Twoich komentarzy jest przeladowana negatywnymi emocjami. Zaczynasz od "Marycha", a potem walisz dalej , obojetnie na jaki temas sie mowi, zawsze znajdziesz wroga.
                Do dyskusji to raczej nie zacheca.
                • maria421 "Wielki atak na rzad" ? 07.03.16, 18:19
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/10,150682,19720012,rzad-pis-sam-poprosil-komisje-wenecka-o-opinie-a-teraz-kaczynski.html#MT
                  Biedny ten nasz rzad.... Nie dosc ze ma wiekszosc w Sejmie, zadnych koalicji nie potrzebuje, to zawsze jest winna innych ze mu "nie daja rzadzic"....

Bo PiS, oczywiscie, jest bez winy! :-)
    • jurasberlinczyk49 Re: Komisja Wenecka 05.03.16, 12:06
      maria421 napisała:

> Ciekawi mnie co na to Jurasberlinczyk ktory uznal ze odwolanie sie do Komisji W
      > eneckiej to byl majstersztyk tego rzadu.

Widzisz, różnica między wychowanym an "hejcie" wPolityce, Niezależnej, Gazety Polskiej itd. Jurasem, a Tobą, która wykształciła sobie "niezależne" myślenie i "miłość" do Kaczorów na tak "objektywnych" (i wysoce "kulturalnych"!) mediach jak GW, Newsweek czy NaTemat, jest taka, że Juras POTRAFI przyznać się do pomyłki i niniejszym to robi.

Na pierwszy rzut oka wydawało mi się bowiem, że ta cała Komisja Wenecka, to ciało objektywne i kompetentne, niezależne od wpływów europejskiego lewactwa i pchającej nasz kontynent ku porzepaści polityczznej poprawności, więc zwrócenie się do niej o opinię będzie bardzo dobrym posunięciem. No cóż, nie jestem alfą i omegą, nie na wszystkim muszę się perfekcyjnie i dogłębnie wyznawać, więc dopiero po bliższym przyjrzeniu się kto tak właściwie w tym gremium zasiada i jakie były jego poprzednie "oceny" różnych rozwiązań prawych w innych krajach, doszedłem do wniosku, że Waszczykowski popełnił jednak błąd, a przynajmniej z całą sprawą niepotrzebnie się pospieszył.

Niestety słowo się rzekło, kobyłka u płota. PiS będzie miał z tym pewnien problem, chociaż nie przypuszczam, żeby doszło do jakiejś tragedii. Zresztą PiS od samego początku był gotowy do kompromisu w tej sprawie, więc być może nawet jakiś niewielki "krok wstecz" jest zupełnie realny.

Nie należy też zapominać, że KW może jedynie analizować, opiniować i zalecać pewne posunięcia, a jej zalecenia nie są dla poszczególnych krajów zobowiązujące.

Paradoksalnie ostatnie wydarzenia sprzyjają nabraniu pewnego dystansu do tego gremium; najpierw był skandaliczny wyciek poufnego "draftu" akurat do lewackiej GW, teraz okazało się, że panowie "eksperci" skompromitowali się merytorycznie. Wygląda na to, że "leśne dziadki" KW przepisali po prostu w ciemno zastrzeżenia różnych KOD-ych "ekspertów" od "zdychającej polskiej demokracji" oraz pozostałych panikarzy z obecnej opozycji, załamujących rączki nad ciężkim losem "ich" prezesa Rzeplińskiego i jego bezrobotnej obecnie, ale za to suto opłacanej sędziowskiej trzódki, na psu budę potrzebnego Trybunału Konstytucyjnego...

Myślę, że te kompromitacje rząd Beaty Szydło skwapliwie wykorzysta, a akurat w tym wypadku czas pracuje na korzyść rządzących...

Tak ápropos hejtu...

Można bez jakichkolwiek wątpliwości stwierdzić, że KOD-cy to - podobnie jak nasza kulturalna Maria - wychowankowie lewackiej GW i innych establishmentowych portali i mediów. Ciekawe zatem, skąd bierze się u nich tyle "ogłady", tyle "kultury" i "miłości", które spontanicznie okazują na fejsbukowej stronie tej organizacji, komentując incydent, do którego doszło z samochodem obecnego prezydenta?

Oto kilkanaście następujących po sobie wpisów.

Zenon Kaczorowski: Oj, jaka szkoda.
      Cezary Bąk: życzę mu śmierci w męczarniach.
      Ted Roznicki: myślałem, że będziemy robić zrzutkę na kwiaty, trudno, nie wyszło
      Helena Jałosinska: byłam gotowa całą emeryturę przeznaczyć na wieniec, a niech tam
      Arleta Kokot: no patrzcie, co za peszek
      Ryszard Koczyrkiewicz: szkoda, że brzozy nie było
      Rafał Romaniuk: a to pech
      Krystyna Wardziak: pierwsze ostrzeżenie, drugiego nie będzie
      Krzysztof Kędziora: jaka szkoda, że nie było tej brzozy
      Wiesław Łabowicz: a jakby dwie?
      Artu Dru: Niestety nic mu się nie stało
      Józef Kazik Kaźmierczak: Lech na Wawelu już się cieszył a tu dupa zimna
      Bartosz Czerniec: Czekamy na replay – tym razem skuteczny
      Iwona Szczypińska: Jakoś się nie przejęłam i wcale bym nie płakała, gdyby…
      Andrzej Ż. Pacha: Szkoda, że nie przednia strzeliła
      Jadwiga Konik: Szkoda, że nie dwie
      Kasia Daroszewska: Szkodników mało żal
      Krzysztof Tomasz Ratajczak: szkoda, że go szlak nie trafił, a taką miałem nadzieję
      Jędrzej L-ski: No szkoda, że się nie udało, kierowca miał szansę zostać bohaterem
      Tomasz Pokora: Pewnie brzoza… szkoda… a było tak blisko
      Wojtek Woś: Szkoda, cholera, a byłoby fajnie

Maciej Pawlicki, który wyłowił te kulturalne wpisy komentuje je w ten sposób:

"Takich wpisów są setki. W ogromnej większości pod nazwiskami, ze zdjęciami. Bez zażenowania, z pełną otwartością. Przecież w Komitecie Obrony Demokracji ludzie są odważni."

A ja mam teraz prośbę do Adminki Marii, tej kulturalnej, wrażliwej kobiety, aby wynotowała mi z powyższego zestawienia choćby jeden wulgaryzm, choćby jednego "łajzę", "buca", jednego "szuję" czy "gada"... Nie ma? No tak, bo na takie poprawne jezykowo, takie "dowcipne", pozbawione tych jurasowych prostackich, chamskich, obrzydliwych, obelg i wulgaryzmów wpisy stać jedynie niezwykle kulturalnych, wrażliwych, spontanicznych obrońców demokracji wychowanych przez GW, Newsweeka, NaTemat itp...

;-)

• maria421 Re: Komisja Wenecka 05.03.16, 12:51
        Juras czy moglbys mi powiedziec na jakiej podstawie zmieniles zdanie o Komisji Weneckiej?

25 grudnia 2015 pisales ze jest to :

"najlepsze z najlepszych ciał eksperckich, powołane właśnie do rozpatrywania takego typu spraw!"

Jureek wtedy probowal Cie sprowadzic na ziemie piszac :

"Przeciętny człowiek, średnio interesujący się polityką, może pomyśleć, że tak komisja to jakaś instytucja Unii Europejskiej. A tu nic z tych rzeczy. Członkami owej komisji są bowiem m.in. takie kraje jak np. Rosja, Azerbejdżan, Turcja, Kazachstan. Komisja jest organem doradczym Rady Europy, a Rada Europy to nie Unia Europejska. Tak więc nie zdziwię się wcale, jeśli zasiadającym w Komisji przedstawicielom wymienionych przeze mnie powyżej rządzonych autorytarnie krajów spodobają się pisowskie pomysły."

Ale jemu nie dawales wiary....

Wiec CO konkretnie spowodowalo ze tak szybko zmieniles opinie o Komisji Weneckiej?
        Czyzby to, ze jednak wynik badan nie zapowiada sie tak pozytywnie dla rzadu jak to euforycznie prorokowales?

Co do hejtu- tak jak juz dzisiaj napisalam w poscie do Swiatla: kazdy odpowiada za swoj wlasny hejt.
        Hejt produkowany na tym forum idzie na konto forumowicza ktory jest jego autorem.
        Hejt produkowany w komentarzach pod artykulami gazet idzie na konto komentatora
        Hejt produkowany na FB idzie na konto konkretnego uzytkownika FB

Za hejt produkowany na lamach gazety odpowiada redakcja gazety.

P.S. Doceniam Twoj wysilek w niewyprodukowaniu hejtu w tym poscie. Tak trzymaj dalej :-)

• lepian4 Re: Komisja Wenecka 07.03.16, 14:13
        A jeszcze niedawno zamiast prezydenta na spotkania z obywatelami jedzilo 15 kukiel i Kumoterskim Obroncom Donoscicieli to zupelnie nie przeszkadzalo. Normalnosc najwyrazniej jest naszym oswieconym inaczej z natury obca
    • maria421 Re: Komisja Wenecka 11.03.16, 18:24
      Jest opinia :

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19753399,komisja-wenecka-ostro-o-polsce-poprzednia-i-obecna-wiekszosc.html#BoxNewsImgZ3

Zobaczymy czy rzad sie opamieta.
      • astra18 Re: Komisja Wenecka 11.03.16, 18:41
        maria421 napisała:

> Jest opinia :
        >
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19753399,komisja-wenecka-ostro-o-polsce-poprzednia-i-obecna-wiekszosc.html#BoxNewsImgZ3
        >
        > Zobaczymy czy rzad sie opamieta.

Powiedz to Schetynie że wam wody z mózgów nie robił:)

• maria421 Re: Komisja Wenecka 11.03.16, 18:52
          astra18 napisała:

> Powiedz to Schetynie że wam wody z mózgów nie robił:)

Nie lubie Schetyny i jest mo on do niczego nie potrzebny.

Wode z mozgow natomiast robia Ci, ktorzy WSTYDU NIE MAJAC mowia ze to , co wydal TK, to tylko jakas taka opinia podjeta w czasie spotkania przy ciasteczkach.

• astra18 Re: Komisja Wenecka 11.03.16, 19:37
            maria421 napisała:

> astra18 napisała:
            >
            > > Powiedz to Schetynie że wam wody z mózgów nie robił:)
            >
            > Nie lubie Schetyny i jest mo on do niczego nie potrzebny.
            >
            > Wode z mozgow natomiast robia Ci, ktorzy WSTYDU NIE MAJAC mowia ze to , co wyda
            > l TK, to tylko jakas taka opinia podjeta w czasie spotkania przy ciasteczkach.

Inaczej tego nie da się opisać. Rzepliński podjął decyzję o nieustawowym składzie i teraz jest klops. Trzech zaprzysiężonych przez prezydenta sędziów posadził w pokoju, dał im biurka i laptopy, ale SAMOWOLNIE nie dopuścił do orzekania.
            I to jest doopiero wstyd dla powagi organu.
            >
            >
            • maria421 Re: Komisja Wenecka 11.03.16, 19:52
              Astra, KLOPS to zrobil Twoj ukochany PiS, ktory na kolanie zmajstrowal ustawe ktora nawet nie zawierala vacatio legis i wchodzila w zycie z dniem ogloszenia.

Juz Ci pisalam kto po dojsciu do wladzy ( w demokratyczny sposob, a jakze) zaczal rzadzic przez wydawanie dekretow ze skutkiem natychmiastowym.... Nie jest to chwalebny przyklad.

Akle Ty popierasz, przyklaskujesz temu BEZPRAWIU , a wina obarczasz kogos, kto chce ratowac prawo.
              • astra18 Re: Komisja Wenecka 11.03.16, 20:02
                maria421 napisała:

> Astra, KLOPS to zrobil Twoj ukochany PiS, ktory na kolanie zmajstrowal ustawe k
                > tora nawet nie zawierala vacatio legis i wchodzila w zycie z dniem ogloszenia.

Miał Rzepliński szansę zachować pozory niezawisłego sędziego i wydać orzeczenie w składzie do którego zobowiązuje go art.197 konstytucji.
                Błąkaj się dalej z tym "pasztetem" i tłumacz że miał jakieś prawo tego nie zrobić.
                Podaj art., ustawę, przepis, co tam chcesz. Masz? no nie masz.
                >
                > Juz Ci pisalam kto po dojsciu do wladzy ( w demokratyczny sposob, a jakze) zac
                > zal rzadzic przez wydawanie dekretow ze skutkiem natychmiastowym.... Nie jest t
                > o chwalebny przyklad.

kto wydał dekret w Polsce w ostatnich 3 miesiącach? Konkret.
                >
                > Akle Ty popierasz, przyklaskujesz temu BEZPRAWIU , a wina obarczasz kogos, kto
                > chce ratowac prawo.

Ktoś chce - i "przypadkiem" jest to SĘDZIA TK, ratować prawo działąjąc bezprawnie:)
                Ty czytasz to zanim naciśniesz enter???????

• maria421 Re: Komisja Wenecka 11.03.16, 20:10
                  Astra, Rzeplinki mial okazje zachowac TWARZ I HONOR i je zachowal, nie stracil ich jak te wszystkie kukly Prezesa ktore przyklasna kazdemu swinstwu i nazwa je "dobra zmíana".

Jezeli nie zrozumialas, to ustawa bez vacatio legis, ustawa wchodzaca w zycie z dniem ogloszenia ( i to w czasach pokoju) , to wlasciwie to samo co dekret, tyle ze wydana przez Sejm

To popierasz? To jst ta "dobra zmiana"?
                  • astra18 Re: Komisja Wenecka 11.03.16, 20:24
                    maria421 napisała:

> Astra, Rzeplinki mial okazje zachowac TWARZ I HONOR i je zachowal, nie stracil
                    > ich jak te wszystkie kukly Prezesa ktore przyklasna kazdemu swinstwu i nazwa
                    > je "dobra zmíana".

Mario, poruszaj się w granicy praw obowiązujących w konstytucji.
                    Już tyle wysmarowałaś na temat który akurat w tym temacie meritum nie jest, że więcej nie trzeba. Rzepliński złamał konstytucję art.197 i teraz możesz kwikać i wierzgać nogami ale tego obronić się nie da.

>
                    > Jezeli nie zrozumialas, to ustawa bez vacatio legis, ustawa wchodzaca w zycie z
                    > dniem ogloszenia ( i to w czasach pokoju) , to wlasciwie to samo co dekret, ty
                    > le ze wydana przez Sejm

No i Rzepliński miał niebywałą i jedyną okazję uwalić ten przepis gdyby skład był zgodny z organizacją TK wg art. 197.
                    >
                    > To popierasz? To jst ta "dobra zmiana"?

A dobrą jest łamanie konstytucji przez prezea TK? I jaki organ ma teraz stać na straży dopóki zasiada na jego czele Rzepliński?
                    • maria421 Re: Komisja Wenecka 11.03.16, 20:30
                      Astra, Ty mi powiedz dlaczego Ty od wszystkich domagasz sie zeby poruszali sie w granicy praw obowiazujacyh w konstytucji tylko od Duda i PiSu nie?

Co wiecej, podoba Ci sie prezydent ktory stosuje "prawne kruczki" na korzysc swojej partii, podoba Ci sie oglaszenie ustaw bez vacatio legis , tylko nie podoba Ci sie ktos, kto sie temu bezprawiu, tym idiotycznym, prymitywnym, niegodnym honoru prezydenta kruczkom sprzeciwia.

• astra18 Re: Komisja Wenecka 11.03.16, 20:40
                        maria421 napisała:

> Astra, Ty mi powiedz dlaczego Ty od wszystkich domagasz sie zeby poruszali sie
                        > w granicy praw obowiazujacyh w konstytucji tylko od Duda i PiSu nie?

Złociutka, skoro sama przyznałaś że "kruczki" nie są bezprawiem, to jak ja mam Ci przyznać rację kiedy piszesz że on złamał konstytucję? No powiedz, jak?????????
                        A PIS które prawo konstytucji złamał, no które? :))))))
                        >
                        > Co wiecej, podoba Ci sie prezydent ktory stosuje "prawne kruczki" na korzysc s
                        > wojej partii,

Obywateli napisałam, obywateli! Już jednego mieliśmy takiego co nie wiedział co podpisywał.

podoba Ci sie oglaszenie ustaw bez vacatio legis ,

Gdzie napisałam że mi się podoba?

tylko nie podo
                        > ba Ci sie ktos, kto sie temu bezprawiu, tym idiotycznym, prymitywnym, niegodnym
                        > honoru prezydenta kruczkom sprzeciwia.

O matko! To teraz będziesz bronić jawne złamanie prawa konstytucyjnego przez prezesa TK w imie dobra ludu?????????
                        >
                        • maria421 Re: Komisja Wenecka 11.03.16, 21:48
                          Astra, kiedy zrozumiesz ze od ponad 3 miesiecy, czyli od czasu kiedy TK wyjasnilo niegramotnemu prezydentowi, lub jak wolisz sprytnemu adwokatowi PiSu panu A. Dudzie ze prezydent ma obowiazek niezwlocznie odebrac slubowanie od sedziow, wszelkie kruczki prawne sie wyczerpaly?

Jezeli Ci sie nie podoaba ustawa bez vacatio legis, to dlaczego tak uparcie jej bronisz a tak najezdzasz na Rzeplinskiego?

Jeszcze mi nie powiedzialas co dobrego miala przyniesc obywatelom ta pisowska ustawa o TK , jak tez wczesniejsze kruczki prawne pana prezydenta.

Czekam na odpowiedz.
                          • astra18 Re: Komisja Wenecka 11.03.16, 22:00
                            maria421 napisała:

> Astra, kiedy zrozumiesz ze od ponad 3 miesiecy, czyli od czasu kiedy TK wyjasni
                            > lo niegramotnemu prezydentowi, lub jak wolisz sprytnemu adwokatowi PiSu panu A.
                            > Dudzie ze prezydent ma obowiazek niezwlocznie odebrac slubowanie od sedziow, w
                            > szelkie kruczki prawne sie wyczerpaly?

Bo nie mógł tego zrobić, zlamalby konstytucję, ile razy mam to powtarzać?
                            Byłby nadkomplet sędziów w TK!
                            Czy dociera to w końcu do Ciebie?
                            >
                            > Jezeli Ci sie nie podoaba ustawa bez vacatio legis, to dlaczego tak uparcie jej
                            > bronisz a tak najezdzasz na Rzeplinskiego?
                            >
                            Najezdzam na Rzepińskiego bo to sędzia który złamał konstytucję.

> Jeszcze mi nie powiedzialas co dobrego miala przyniesc obywatelom ta pisowska u
                            > stawa o TK , jak tez wczesniejsze kruczki prawne pana prezydenta.

Jeszcze nie zadalas mi tego pytania wcześniej.
                            >
                            > Czekam na odpowiedz.

Proszę bardzo i licze na to samo w innych sytuacjach na wzajemnosc.
                            >
                            • maria421 Re: Komisja Wenecka 11.03.16, 22:07
                              Astra, Ty sobie zdajesz sprawe ze podwazasz niepodwazalne prawnie orzeczenie TK z 3 grudnia?

Zdajesz sobie z tego sprawe, czy nie?

• zbyfauch Re: Komisja Wenecka 11.03.16, 22:12
                                maria421 napisała:

> Astra, Ty sobie zdajesz sprawe ze podwazasz niepodwazalne prawnie orzeczenie TK
                                > z 3 grudnia?

Astra posiada superpodważnik. Podważa niepodważalne. Nabyła w Biedronce, w promocji.
                                • astra18 Re: Komisja Wenecka 11.03.16, 22:23
                                  zbyfauch napisał:

> maria421 napisała:
                                  >
                                  > > Astra, Ty sobie zdajesz sprawe ze podwazasz niepodwazalne prawnie orzecze
                                  > nie TK
                                  > > z 3 grudnia?
                                  >
                                  > Astra posiada superpodważnik.

Nie Astra tylko konstytucja.

Podważa niepodważalne. Nabyła w Biedronce, w prom
                                  > ocji.

Patrz wyżej. Polecam, w podwójnej promocji.

>
                                  >
                                  • maria421 Re: Komisja Wenecka 12.03.16, 10:05
                                    astra18 napisała:

>
                                    > > Astra posiada superpodważnik.
                                    >
                                    > Nie Astra tylko konstytucja.
                                    >
                                    > Podważa niepodważalne. Nabyła w Biedronce, w prom
                                    > > ocji.
                                    >
                                    > Patrz wyżej. Polecam, w podwójnej promocji.
                                    >

Jasne. Wszyscy sie myla. Trybunal Konstytucyjny sie myli, Komisja Wenecka sie myli, najwyzsze srodowiska prawnicze w Polsce sie myla, wydzialy prawa uniwersytetow sie myla, nawet Amerykanie sie myla, o PE juz nie mowiac, tylko jedyny PiS a za nim Astra ma racje.
                              • astra18 Re: Komisja Wenecka 11.03.16, 22:12
                                maria421 napisała:

> Astra, Ty sobie zdajesz sprawe ze podwazasz niepodwazalne prawnie orzeczenie TK
                                > z 3 grudnia?

Niepodważalne orzeczenie nie może stać w sprzeczności z konstytucja a doszłoby do tego gdyby Duda zaprzysiągł tych sędziów,wbrew zapisom konstytucji stwarzając nadkomplet sędziów.
                                >

>
                                >
                                • maria421 Re: Komisja Wenecka 11.03.16, 22:15
                                  astra18 napisała:

> maria421 napisała:
                                  >
                                  > > Astra, Ty sobie zdajesz sprawe ze podwazasz niepodwazalne prawnie orzecze
                                  > nie TK
                                  > > z 3 grudnia?
                                  >
                                  > Niepodważalne orzeczenie nie może stać w sprzeczności z konstytucja a doszłoby
                                  > do tego gdyby Duda zaprzysiągł tych sędziów,wbrew zapisom konstytucji stwarzają
                                  > c nadkomplet sędziów.
                                  > >

Astra, nie Ty, na cale szczescie, tylko TK orzeka o tym co jest zgodne z konstytucja a co nie.

TK orzeklo, wiec ,czy Ci sie to podoba, czy nie- nie ma odwolania i musisz sie z tym pogodzic.
                                  • astra18 Re: Komisja Wenecka 11.03.16, 22:26
                                    maria421 napisała:

>
                                    > > maria421 napisała:
                                    >

> > >
                                    >
                                    > Astra, nie Ty, na cale szczescie, tylko TK orzeka o tym co jest zgodne z konsty
                                    > tucja a co nie.
                                    >
                                    Dotyczy to również Ciebie, a jakoś nie przeszkadza w wypowiadaniu się o tym kto złamał a ogonie,konstytucję.

> TK orzeklo, wiec ,czy Ci sie to podoba, czy nie- nie ma odwolania i musisz sie
                                    > z tym pogodzic.

Nie orzekli tylko podało w opinii.Ha!
    • zbyfauch Pisowska gadzinada dostała sraczki 11.03.16, 19:43
      po publikacji opinii komisji. :)
      • astra18 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 11.03.16, 20:02
        zbyfauch napisał:

> po publikacji opinii komisji. :)

Po tytule poznaję, że tożto piąteczek Zbyniu zainaugurował:)
      • zbyfauch Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 11.03.16, 20:05
        Jak ktoś ma facebuka, niech zajrzy, co emituje fronda, niezależna i pawłowicz, boki zrywać. :)
        • stephen_s Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 11.03.16, 20:11
          Proszę o cytaty, ja nie mam serca szukać...
          • zbyfauch Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 11.03.16, 20:20
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/sd/qf/mqca/maCy0XJqvARu2BBPKX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/sd/qf/mqca/v4WVzWskNjSnzQ4h8X.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/sd/qf/mqca/OzwowZ5dZa9b5EC2VX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/sd/qf/mqca/73uetujEdODZMFu9bX.jpg

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/sd/qf/mqca/Hn4k7k9uoxYyUfL0PX.jpg
            • maria421 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 11.03.16, 20:25
              Zbychu, niestety jest cala masa ludzi ktorzy cala swoja wiedze czepria wlasnie tylko z takich zrodel...
              • zbyfauch Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 11.03.16, 20:29
                maria421 napisała:

> Zbychu, niestety jest cala masa ludzi ktorzy cala swoja wiedze czepria wlasnie
                > tylko z takich zrodel...

Mario, mnie chodzi o eksplozję histerii, ewentualnie histeryczną eksplozję. Wklejone fotki obrazują standard facebukowych publikacji polskiego prawactwa, niemniej dzisiejsza płodność sprawia wrażenie rozstroju przewodu pokarmowego. :)
              • astra18 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 11.03.16, 20:43
                maria421 napisała:

> Zbychu, niestety jest cala masa ludzi ktorzy cala swoja wiedze czepria wlasnie
                > tylko z takich zrodel...

Abstrahując od tematu "piątkowego", a z czego Ty czerpiesz wiedzę?
                Jakie tu linki JEDNEJ gazety wklejasz, nie sprawdzając nawet że powielasz jak małpka manipulacje wypowiedziami, co??????Nie wstyd Ci?
                • maria421 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 11.03.16, 21:42
                  astra18 napisała:

> Abstrahując od tematu "piątkowego", a z czego Ty czerpiesz wiedzę?
                  > Jakie tu linki JEDNEJ gazety wklejasz, nie sprawdzając nawet że powielasz jak m
                  > ałpka manipulacje wypowiedziami, co??????Nie wstyd Ci?

Nie wstyd Ci klamac?
                  • astra18 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 11.03.16, 22:01
                    maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                    >
                    > > Abstrahując od tematu "piątkowego", a z czego Ty czerpiesz wiedzę?
                    > > Jakie tu linki JEDNEJ gazety wklejasz, nie sprawdzając nawet że powielasz
                    > jak m
                    > > ałpka manipulacje wypowiedziami, co??????Nie wstyd Ci?
                    >
                    > Nie wstyd Ci klamac?

To mi udowodnij kłamstwo.
                    Czekam.
                    • maria421 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 11.03.16, 22:08
                      astra18 napisała:

> To mi udowodnij kłamstwo.
                      > Czekam.

Masz archiwum forum, mozesz znalezc wszystkie zrodla jakie linkowalam.
                      • astra18 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 11.03.16, 22:15
                        maria421 napisała:

> astra18 napisała:
                        >
                        > > To mi udowodnij kłamstwo.
                        > > Czekam.
                        >
                        > Masz archiwum forum, mozesz znalezc wszystkie zrodla jakie linkowalam.

Pamiętam szczególnie jedno które było manipulacja a Ty je zalinkowalas i objawilas jako prawdę.
                        Zarzucilas mi kłamstwo więc proszę o dowód.
                        • maria421 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 11.03.16, 22:16
                          Astra, podaje Ci dowod w postaci calego forum. Poszukaj sobie, ja ide spac.

Dobranoc .
                          • zbyfauch Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 11.03.16, 22:21
                            maria421 napisała:

> Astra, podaje Ci dowod w postaci calego forum. Poszukaj sobie, ja ide spac.
                            >
                            > Dobranoc .

Dodałbym cały internet ale bałbym się, że zbyt dużo szczęścia zabiłoby Astrę. :)
                          • astra18 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 11.03.16, 22:28
                            maria421 napisała:

> Astra, podaje Ci dowod w postaci calego forum. Poszukaj sobie, ja ide spac.

Czyli idziesz spać że świadomością że jesteś oszczerca.
                            >
                            > Dobranoc .

Też życzę.
                            • maria421 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 12.03.16, 09:19
                              astra18 napisała:
                              >
                              > Czyli idziesz spać że świadomością że jesteś oszczerca.

Masz Ty, dziewczyno, tupet...

Po pierwsze, manipulujesz. Ja napisalam do Zbycha o "zrodlach", Ty zrobilas z tych zrodel tylko gazety.

Ja : Zbychu, niestety jest cala masa ludzi ktorzy cala swoja wiedze czepria wlasnie
                              tylko z takich zrodel...

Ty : Abstrahując od tematu "piątkowego", a z czego Ty czerpiesz wiedzę?
                              Jakie tu linki JEDNEJ gazety wklejasz, nie sprawdzając nawet że powielasz jak małpka manipulacje wypowiedziami, co??????Nie wstyd Ci?

A teraz masz dowody na to jakie zrodla, oprocz GW linkowalam tu bardzo niedawno, w watkach w ktorych tez bralas udzial :

forum.gazeta.pl/forum/s,103528,160562581,160590719.html?rep=2&from=12
                              forum.gazeta.pl/forum/s,103528,160528946,160572929.html?rep=2&from=12
                              forum.gazeta.pl/forum/w,103528,160554869,160554869,Posluchajcie_tego.html
                              forum.gazeta.pl/forum/w,103528,160548860,160548860,_Wprost_.html
                              To tylko z ostatnich dni

Przeprosisz?
                              • astra18 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 12.03.16, 17:09
                                maria421 napisała:

> Przeprosisz?

Jesli kiedykolwiek będę miec za co to zrobię to.
                                Odniosłam się do Twojej uwagi o manipulacjach w gazetach linkowanych przez Zbycha, do Twojej uwagi pod jego postem odnosił się mój wpis dotyczący linkowanych tu na forum przez Ciebie tekstów z GW, które nie raz były czystą manipulacją.
                                Liczyłam na Twoją doskonałą pamięć, kiedy Ty sama linkowałaś jeden z nich, dot.zapytania Kempy, wysłanego do Rzeplińskiego. Możesz sobie odswieżyć ten wątek.

Na drugi raz nie bądź taka "wyrywna" w sformulowaniach.
                                Zawsze - tak uważam - może dojść do nieporozumienia, mozna coś wyjasnic ale żeby od razu walić w kogoś "kłamiesz"????
                                W związku z tym nie widzę powodu do przeprosin.
                                • astra18 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 12.03.16, 17:10
                                  astra18 napisała:

> maria421 napisała:
                                  >
                                  >
                                  > > Przeprosisz?
                                  >
                                  > Jesli kiedykolwiek będę miec za co to zrobię to.
                                  > Odniosłam się do Twojej uwagi o manipulacjach w gazetach linkowanych przez Zbyc
                                  > ha, do Twojej uwagi pod jego postem odnosił się mój wpis dotyczący linkowanych
                                  > tu na forum przez Ciebie tekstów z GW, które nie raz były czystą manipulacją.
                                  > Liczyłam na Twoją doskonałą pamięć, kiedy Ty sama linkowałaś jeden z nich, dot.
                                  > zapytania Kempy, wysłanego do Rzeplińskiego. Możesz sobie odswieżyć ten wątek.
                                  >
                                  > Na drugi raz nie bądź taka "wyrywna" w sformulowaniach.
                                  > Zawsze - tak uważam - może dojść do nieporozumienia, mozna coś wyjasnic ale żeb
                                  > y od razu walić w kogoś "kłamiesz"????
                                  > W związku z tym nie widzę powodu do przeprosin.
                                  • maria421 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 12.03.16, 19:08
                                    Astra, spodziewalam sie ze nie bedzie Cie stac na przeprosiny.

• astra18 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 12.03.16, 19:32
                                      maria421 napisała:

> Astra, spodziewalam sie ze nie bedzie Cie stac na przeprosiny.

Bez oczekiwania na odpowiedź: kobieto, za co ja mam Cię pzreprosić?
                                      Za to, że zarzuciłaś mi kłamstwo bez dowodu na nie?

>
                                      • maria421 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 12.03.16, 19:48
                                        Astra, zadalas dowodow to dostalas dowody. Kilka z wielu dowodow. No i co?

Daj spokoj i na przyszlosc trzymaj nerwy pod kontrola , ok?

• astra18 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 12.03.16, 20:03
                                          maria421 napisała:

> Astra, zadalas dowodow to dostalas dowody. Kilka z wielu dowodow. No i co?

No i nic, bo "przypadkiem" jak sądzę:) nie zauważyłaś tego wpisu wyżej:

"
                                          Liczyłam na Twoją doskonałą pamięć, kiedy Ty sama linkowałaś jeden z nich, dot.zapytania Kempy, wysłanego do Rzeplińskiego. Możesz sobie odswieżyć ten wątek."

Daj spokoj i na przyszlosc trzymaj nerwy pod kontrola , ok?

Forum nie jest w stanie wyprowadzić mnie z równowagi:)To tylko forum.
                                          >
                                          • maria421 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 14.03.16, 18:26
                                            Komisja Wenecka do tej pory ustalila ze obie strony, tzn. Sejm poprzedniej jak i tej kadencji popelnily bledy.

Jezeli jednak PiS uznaje ze opinia KW sie nie liczy, to znaczy ze obie strony , tak Sejm poprzedniej jak i tek kadencji nie popelnily bledow.

Tak mam te PiSowska logike rozumiec?
                                            • astra18 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 14.03.16, 18:36
                                              maria421 napisała:

> Komisja Wenecka do tej pory ustalila ze obie strony, tzn. Sejm poprzedniej jak
                                              > i tej kadencji popelnily bledy.
                                              >
                                              > Jezeli jednak PiS uznaje ze opinia KW sie nie liczy,

Nie słyszałam takich słów jako oficjalnego stanowiska rządu.

to znaczy ze obie strony ,
                                              > tak Sejm poprzedniej jak i tek kadencji nie popelnily bledow.
                                              >
                                              > Tak mam te PiSowska logike rozumiec?

Skoro nie słyszałam oficjalnej opinii w taki sposób jaki piszesz to nie mogę odnieść się do tej logiki.
                                              • maria421 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 14.03.16, 18:43
                                                Czy ja gdzies pisalam ze PiS wydal oficjalne stanowisko w tej sprawie?

Pani PiSlanka Pawlowicz wyglosila wyklad o "antydemokratycznej Komisji Weneckiej", jezeli to nie jest zgodne z oficjalna linia PiSu, to mam nadzieje ze zostanie przes swa partie przywolana do porzadku.
                                                • astra18 Re: Pisowska gadzinada dostała sraczki 14.03.16, 18:47
                                                  maria421 napisała:

> Czy ja gdzies pisalam ze PiS wydal oficjalne stanowisko w tej sprawie?

Dlatego Ci odpowiedziałam że nie odniosę się do prawdopodobnej logiki:)
                                                  >
                                                  > Pani PiSlanka Pawlowicz wyglosila wyklad o "antydemokratycznej Komisji Weneckie
                                                  > j", jezeli to nie jest zgodne z oficjalna linia PiSu, to mam nadzieje ze zostan
                                                  > ie przes swa partie przywolana do porzadku.

A wtedy już nigdy więcej nie będziesz mieć nic przeciw "jednomyślności" partii PiS:))))
          • zbyfauch Mniam :) 11.03.16, 21:54
            https://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/sd/qf/mqca/ZZgCdkBURIa1FLxXMX.jpg
    • swiatlo Obrazek 16.03.16, 07:10
      Pewnie nie na temat, zupełnie nie mam pojęcia o co obecnie w Polsce się dzieje na linii PiS - reszta, ale podoba mi się ten obrazek:

https://scontent.fsnc1-1.fna.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/580331_1790655814496000_781581436043149706_n.jpg?oh=615f589bd6e9e535bbf7771acd550544&oe=5786F984
      • maria421 Re: Obrazek 16.03.16, 08:41
        Swiatlo, nawet jezeli ten cytat Schetyny jest autentyczny, to co w tym zlego ze Polacy czuja sie w Brukseli , czyli w brukselskich instytucjach unijnych "u siebie"?

Do licha, PiSowi nigdy nic nie jest dobrze. Raz mowia ze ze Polska jes w UE krajem "drugiej kategorii", innym razem zarzucaja politykowi ze czuje sie tam "u siebie".

Poza tym, Swiatlo, politycy PiSu tez informuja Parlament Europejski o tym co sie dzieje w Polsce, a nawet sami sobie na glowe Komisje Wenecka sciagaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka