Dodaj do ulubionych

Pietrzakowe dno

08.08.16, 17:00
Emisja w TVP Kultura - kiedyś ta stacja nadawała rzeczywiście kulturę. Teraz nastąpiła dobra zmiana i nadają takie łajno. To, że Pietrzak skurwił się już dawno to wiedziałem - teraz potwierdza to poraz kolejny.
Obserwuj wątek
    • zbyfauch Re: Pietrzakowe dno 08.08.16, 17:06
      Wolskiego pobił na głowę. :)
      • maria421 Re: Pietrzakowe dno 08.08.16, 17:07
        Tu znalazlam pare tekstow :

teleshow.wp.pl/title,Jan-Pietrzak-nie-szczedzil-krytyki-Platformie-Obywatelskiej-A-to-wszystko-na-antenie-TVP,tpl,3,wid,18457480,wiadomosc.html?ticaid=117831

I to my byc TV "Kultura"????

• a000000 Re: Pietrzakowe dno 08.08.16, 17:59
          Stacja TVP Kultura już od lat wielu jest spsiała. A pan Pietrzak nigdy do elity sceny nie należał.
    • swiatlo Bardzo go cenię 08.08.16, 19:11
      Widzę że Januszek nie traci ani jednego dnia bez trollowania.

Pietrzaka za PRL ceniłem go za jego odważną i jednoznaczną postawę, chociaż generalnie kabaret nie był moją ulubioną formą sztuki.
      Teraz go cenię za jeszcze większą odwagę. Zawsze kochał Polskę, zawsze robił wszystko dla tego kraju. Nigdy nie ukrywał swoich poglądów, nigdy się nie ugiął trendom euro-politpoprawności. Polska jest jedna - dumna ze swojej chrześcijańskiej historii, dumna ze swojej tradycji i wiary. I każdy który w imię euro-mody niszczy tą tradycję i ciągłość historyczną, który burzy naszą wiarę, jest naszym wrogiem. Kiedyś to był Sojuz, teraz są politpoprawne euro-skurwysyny. I Pietrzak ma odwagę to powiedzieć. Nikt mu nie moża już naskoczyć. Ma swoje lata, osiągnięcia i swoją pozycję. On mówi to co należy mówić.

• maria421 Re: Bardzo go cenię 08.08.16, 19:16
        Swiatlo, obecnie w Polsce nie potrzeba Z A D N E J odwagi zeby w panstwowej telewizji porownac przeciwnikow politycznych PiSu do robactwa, co wlasnie Pietrzak zrobil.

Wiec nie rob z chama bohatera.
        • swiatlo Re: Bardzo go cenię 08.08.16, 19:30
          maria421 napisała:

> Swiatlo, obecnie w Polsce nie potrzeba Z A D N E J odwagi zeby w panstwowej tel
          > ewizji porownac przeciwnikow politycznych PiSu do robactwa, co wlasnie Pietrzak
          > zrobil.
          >
          > Wiec nie rob z chama bohatera.

Mario, przecież wszytko co powiedział jest PRAWDĄ! Ja się pod tym podpisuję! Ja bym powiedział dokładnie to samo!
          • maria421 Re: Bardzo go cenię 08.08.16, 20:04
            swiatlo napisał:

> Mario, przecież wszytko co powiedział jest PRAWDĄ! Ja się pod tym podpisuję! Ja
            > bym powiedział dokładnie to samo!

Swiatlo, co jest prawda? Ze wyborcy Niesiolowskiego sa robactwem jest prawda?

• ja.nusz Re: Bardzo go cenię 09.08.16, 12:27
            swiatlo napisał:

> maria421 napisała:
            >
            > > Swiatlo, obecnie w Polsce nie potrzeba Z A D N E J odwagi zeby w panstwow
            > ej tel
            > > ewizji porownac przeciwnikow politycznych PiSu do robactwa, co wlasnie Pi
            > etrzak
            > > zrobil.
            > >
            > > Wiec nie rob z chama bohatera.
            >
            > Mario, przecież wszytko co powiedział jest PRAWDĄ! Ja się pod tym podpisuję! Ja
            > bym powiedział dokładnie to samo!

Podpisując się pod tym potwierdzasz, że jesteś takim samym dnem jak Pietrzakowy, ale to nic nowego - potwierdzasz to na okrągło.
            • swiatlo Re: Bardzo go cenię 09.08.16, 18:57
              ja.nusz napisał:

> potwierdzasz, że jesteś takim samym dnem jak Pietrzakowy

Cieszę się że jestem w dobrym towarzystwie. :)))

• a000000 Re: Bardzo go cenię 08.08.16, 19:56
        swiatlo napisał:

Ma swoje lata, osi
        > ągnięcia i swoją pozycję.

tylko niech już nie śpiewa. Nie wychodzi mu to. Polityk też z niego marny.
        Był kabareciarzem i takim pozostanie.
        • swiatlo Re: Bardzo go cenię 08.08.16, 20:02
          a000000 napisała:

> Był kabareciarzem i takim pozostanie.

No to przecież chyba jest. Ale Januszkowi nawet i to się nie podoba. Januszek chyba nie czuje się komfortowo jak ktoś ma inne poglądy...

• maria421 Re: Bardzo go cenię 08.08.16, 20:08
            swiatlo napisał:
            >
            > No to przecież chyba jest. Ale Januszkowi nawet i to się nie podoba. Januszek c
            > hyba nie czuje się komfortowo jak ktoś ma inne poglądy...

Poglady Pietrzak moze miec jakie chce, chodzi o to ze on prymitywne chamstwo pomylil z satyra.
          • lepian4 Re: Bardzo go cenię 15.08.16, 10:14
            Januszek, podobnie jak cala reszta obroncow demokracji, nieprzypadkowo ma problemy z odmiennymi pogladami. Gdy steka o gownie, to wkrotce przytoczy argumenty z jego komunistycznego elementarza. Ten neostalinowiec nigdy sie nie zmieni.

Skoro zastanawiamy sie, jaka tresc przekazywac ma TVP Kultura, to warto nadmienic, ze ta stacja raczej nie powinna promowac dewiacji seksualnych, jak to mialo od lat miejsce. Prywatne rozmowy z powszechnie znanym panem Pietrzakiem, legenda polskiego kabaretu, sa jak najbardziej na miejscu. Rodzina Stuhrow od lat promuje w ramach kreowlnia polskiej kultury polakozercze brednie i jakos nikt nie protestuje.
            Nie do konca zgadzam sie panem Pietrzakiem, ale szanuje sobie jego klarowny system wartosci, glebokie przekonanie w to, co glosi... Nie jest zwykla szmata, jak Karolak, ktory dla paru srebrnikow glosil pomowienia. Nie z przekonania, tylko na polecenie szczodrych mozonowladcow, ktorzy obiecali wesprzec z pieniedzy podatnikow jego trywialny teatrzyk w Falubazie
            • maria421 Re: Bardzo go cenię 15.08.16, 10:28
              Lepian, stacja "Kultura" powinna dbac o kulture.
              Nazywanie kogos krzyzowka hieny i swini nic wspolnego z kultura nie ma.

I tyle.
              • lepian4 Re: Bardzo go cenię 15.08.16, 11:25
                TVP Kultura propaguje od lat pedalstwo i inne dewiacje. Na lamach tej stacji od lat gloszono, ze "obroncy demokracji i wolnosci slowa" niestety zyc musieli w ciemnogrodzie, kato-talibanie, gdzie kazdy Polak jest podlym antysemita. Dzis przyszlo wysluchac sprawiedliwym inaczej inny swiatopoglad, wstydliwie dotad przemilczany i... Jak to Januszek pieknie ujal: lajno, lajno, lajno!
              • swiatlo Re: Bardzo go cenię 15.08.16, 21:15
                maria421 napisała:

> Lepian, stacja "Kultura" powinna dbac o kulture.
                > Nazywanie kogos krzyzowka hieny i swini nic wspolnego z kultura nie ma.
                >
                > I tyle.

Mario, pozwól że wkleję:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/tb/gi/hemg/WD8iXBYH4ysXxu8oFX.jpg

Pietrzak jest tylko satyrykiem, Lis uważa się za charyzmatycznego obrońcę demokracji i podchodzi do siebie samego bardzo serio.
                Nie obwiniam Lisa o tego "faszystę". Bluzgi w polityce są i były wszędzie i zawsze. Różnica jest taka że lewacy to mistrzowie hipokryzji. Uważają oni że tylko oni mogą bluzgać. Oj, bluzgają!! Ale jak ich się bluzga to koniec świata, rasizm, bigoteria, homofobia, islamofobia, ksenofobia, gównofobia, dupofobia, nazwij sobie sama.
                A "skrzyżowanie świni z hieną" to tylko gratka w porównaniu z "faszystą". Przynajmniej śmieszne... :)))

Daleko szukać! Spójrz się na naszego forumowego Januszka. Ten bluzga, pluje, chlapie smrodem naokoło, ale jak się za to napusza jak ktoś się jemu przeciwstawi! Oj biada! lol
                No, ale to tylko Januszek....

Także Mario, daj sobie na uspokojenie. Jak to się u nas mówi: let go! :)))

• maria421 Re: Bardzo go cenię 16.08.16, 08:36
                  Swiatlo, czy wiesz ze sam kosciol zabronil ksiedzu Miedlarowi sie wypowiadac?

wiadomosci.onet.pl/kraj/ks-miedlar-z-calkowitym-zakazem-wystapien-publicznych-prymas-polski-komentuje/t05h50

"Oświadczenie ws. ks. Mędlara wydał wizytator Polskiej Prowincji Zgromadzenia Księży Misjonarzy. "Oświadczam, że w dniu 19 kwietnia b.r. ks. Jacek Międlar CM, otrzymał całkowity zakaz jakichkolwiek wystąpień publicznych oraz organizowania wszelkiego rodzaju zjazdów, spotkań i pielgrzymek, a także wszelkiej aktywności w środkach masowego przekazu, w tym w środkach elektronicznych" - czytamy w dokumencie.

Duchowny jednocześnie oświadczył, że Zgromadzenie "nie popierało i nie popiera wszelkiego rodzajów ruchów skrajnie nacjonalistycznych".

Ten zakaz nie obejmuje jednak produkowania sie w mediach spolecznosciowych, takiej mocy Kosciol nie posiada.

Ja za ksiedza ktory propaguje zeby niektore kobiety golic na lyso sie wstydze.
                  • swiatlo Re: Bardzo go cenię 16.08.16, 21:10
                    Nie słyszałem o tym Mędlarze, więc sobie posprawdzałem i powiem że gościu ma po pierwsze rację, po drugie ma jaja. Te głupiutkie lewackie tapety z Nowoczesnej akurat bardzo dobrze zasługują na to co im Mędlar proponuje. A że gościu nie musi być politpoprawny, to i nie jest. Ani ja nie jestem.. :)
                    Oby więcej takich! :))
                    • maria421 Re: Bardzo go cenię 17.08.16, 08:53
                      swiatlo napisał:

> Nie słyszałem o tym Mędlarze, więc sobie posprawdzałem i powiem że gościu ma po
                      > pierwsze rację, po drugie ma jaja. Te głupiutkie lewackie tapety z Nowoczesnej
                      > akurat bardzo dobrze zasługują na to co im Mędlar proponuje. A że gościu nie m
                      > usi być politpoprawny, to i nie jest. Ani ja nie jestem.. :)
                      > Oby więcej takich! :))

Swiatlo, to nie jest jakis "gosciu" tylko KSIADZ!

On nie musi byc politpoprawny w sensie lewackiej politpoprawnosci, on musi byc poprawny w stosunku do kosciola katolickiego, ktorego jest duchownym.
                      • maria421 @Swiatlo 17.08.16, 09:29
                        Obejrzyj to :

www.youtube.com/watch?v=sDKin8RicKo
                        i powiedz czy ciagle Ci sie ksiadz Miedlar podoba

• swiatlo Re: @Swiatlo 17.08.16, 10:19
                          maria421 napisała:

> Obejrzyj to :
                          >
                          > www.youtube.com/watch?v=sDKin8RicKo
                          > i powiedz czy ciagle Ci sie ksiadz Miedlar podoba
                          >

Mario, co ja się będę jakimś Mędlarem martwił! Czy ja nie mam ważniejszych problemów?! :))

• maria421 Re: @Swiatlo 17.08.16, 10:22
                            swiatlo napisał:

> maria421 napisała:
                            >
                            > > Obejrzyj to :
                            > >
                            > > www.youtube.com/watch?v=sDKin8RicKo
                            > > i powiedz czy ciagle Ci sie ksiadz Miedlar podoba
                            > >
                            >
                            > Mario, co ja się będę jakimś Mędlarem martwił! Czy ja nie mam ważniejszych prob
                            > lemów?! :))
                            >
                            No przeciez niedawno pisales ze "ma jaja" !
                            Nadal tak sadzisz po wysluchaniu tego co on wygaduje?
                        • swiatlo Re: @Swiatlo 17.08.16, 17:11
                          Nice chciało mi się ośmiu minut siedzieć przed tym youtubem, ale w skrócie przesłuchałem. I o ci Ci chodzi??? No gada facet. Nawołuje do walki na słowa prawdy, nawołuje do Ewangelii, wskazuje zło w jego mniemaniu. Wolę jego słuchać niż Merkel czy Lisa. Lis jeszcze bardziej nawołuje do nienawiści niż ten Miedlar.
                          Nie rozumiem o co tyle hałasu.
                          • maria421 Re: @Swiatlo 17.08.16, 18:27
                            swiatlo napisał:

> Nice chciało mi się ośmiu minut siedzieć przed tym youtubem, ale w skrócie prze
                            > słuchałem. I o ci Ci chodzi??? No gada facet. Nawołuje do walki na słowa prawdy
                            > , nawołuje do Ewangelii, wskazuje zło w jego mniemaniu. Wolę jego słuchać niż M
                            > erkel czy Lisa. Lis jeszcze bardziej nawołuje do nienawiści niż ten Miedlar.
                            > Nie rozumiem o co tyle hałasu.

Szkoda ze nie chcialo Ci sie poswiecic 8 minut czasu.

Podobnych antysemickich oszolomow gloszacych na youtubie teorie spiskowe jest o wiele wiecej.
                            Problem w tym, ze ten jest katolickim ksiedzem.

Nadal nie widzisz problemu w tym ze ksiadz propaguje jakies antysemickie teorie spiskowe w internecie? Tresci zupelnie niezgadzajace sie z tym co glosi kosciol i nawet nasz papiez Jan Pawel II?
                            • swiatlo Re: @Swiatlo 17.08.16, 19:12
                              maria421 napisała:

> Szkoda ze nie chcialo Ci sie poswiecic 8 minut czasu.

No przecież przesłuchałem.
                              No ma facet opinię, no i co z tego? Każdy ma opinię. Ja mam opinię. Ty masz opinię. KOD i Nowoczesna też mają opinię, znacznie bardziej szkodliwą niż ten gościu.
                              • maria421 Re: @Swiatlo 17.08.16, 19:21
                                swiatlo napisał:

> No przecież przesłuchałem.
                                > No ma facet opinię, no i co z tego? Każdy ma opinię. Ja mam opinię. Ty masz opi
                                > nię. KOD i Nowoczesna też mają opinię, znacznie bardziej szkodliwą niż ten gośc
                                > iu.

Nie rozumiesz ze problem w tym ze ten facet jest ksiedzem???
                                • swiatlo Re: @Swiatlo 17.08.16, 20:15
                                  maria421 napisała:

> Nie rozumiesz ze problem w tym ze ten facet jest ksiedzem???

No i co z tego? Czy to znaczy że ma chodzić schylony chłostając się permanentnie? Taki sam człowiek jak ja. Ani lepszy, ani gorszy.
                                  Każdy kimś tam jest.
                                  • maria421 Re: @Swiatlo 17.08.16, 20:19
                                    swiatlo napisał:

> No i co z tego? Czy to znaczy że ma chodzić schylony chłostając się permanentni
                                    > e? Taki sam człowiek jak ja. Ani lepszy, ani gorszy.
                                    > Każdy kimś tam jest.

To znaczy ze ma glosic nauke kosciola ktorego jest duchownym a nie obce wspolczesnemu kosciolowi antysemickie teorie spiskowe czy inne tresci niezgodne z nauka kosciola.

• ja.nusz Re: Swiatło Oregonu 17.08.16, 21:08
                                    swiatlo napisał:

> maria421 napisała:
                                    >
                                    > > Nie rozumiesz ze problem w tym ze ten facet jest ksiedzem???
                                    >
                                    > No i co z tego? Czy to znaczy że ma chodzić schylony chłostając się permanentni
                                    > e? Taki sam człowiek jak ja. Ani lepszy, ani gorszy.
                                    > Każdy kimś tam jest.

Swietliku, jak myślisz kim jesteś, jeżeli namiętnie identyfikujez się z idiotami, takimi jak Pietrzak, Kaczyński czy teraz ten xsionc.
            • ja.nusz Re: Bardzo go cenię 15.08.16, 14:23
              Pietrzak jako zetempowiec z dyplomem szkółki KC PZPR i ulubieniec komuchów musiał wszystkie swoje występy konsultować z SB, której pewnie też był funkcjonariuszem.
              Teraz nagle wielki patriota się z niego zrobił.
              No ale dla takiego szczyla jest legendą kabaretu - jaki rozum, tacy idole.
              • lepian4 Re: Bardzo go cenię 16.08.16, 04:32
                Ty oczywiscie glosisz to z autopsji.
    • jureek Re: Pietrzakowe dno 08.08.16, 21:54
      No to teraz tylko czekać, aż yayo w TVP Kultura się pojawi.
      • ja.nusz Re: Pietrzakowe dno 09.08.16, 11:03
        Warto przeczytać.
        • maria421 Re: Pietrzakowe dno 09.08.16, 13:57
          ja.nusz napisał:

> Warto przeczytać.

Faktycznie warto przeczytac. Swietny artykul.
          • ja.nusz Re: Pietrzakowe dno 09.08.16, 14:21
            maria421 napisała:

> ja.nusz napisał:
            >
            > > Warto przeczytać.
            >
            > Faktycznie warto przeczytac. Swietny artykul.

Z tym zachwytem należy nieco ostrożnie, bo, redaktorem naczelnym tego pisma jest osobnik, który jak by nie było, jest "skrzyżowaniem świni z hieną" - to cytat z wieszcza Jana P.
            • swiatlo Re: Pietrzakowe dno 09.08.16, 18:58
              ja.nusz napisał:

> jest "skrzyżowaniem świni z hieną"

Jakim skrzyżowaniem jesteś Ty, Januszku? :)))

• ja.nusz Re: Pietrzakowe dno 09.08.16, 20:07
                swiatlo napisał:

> ja.nusz napisał:
                >
                > > jest "skrzyżowaniem świni z hieną"
                >
                > Jakim skrzyżowaniem jesteś Ty, Januszku? :)))

Jestem czystej rasy osobnikiem, który nie trawi takich młotów jak ty.
                A z Pietrzakiem jesteś w doborowym towarzystwie - głąby lgną do siebie.
                • swiatlo Re: Pietrzakowe dno 09.08.16, 20:38
                  ja.nusz napisał:

> Jestem czystej rasy osobnikiem

Jakiej?

• swiatlo Re: Pietrzakowe dno 11.08.16, 09:36
                    No zobaczcie! Januszek nie chce powiedzieć jakiej jest rasy!

• maria421 Re: Pietrzakowe dno 11.08.16, 09:39
                      swiatlo napisał:

> No zobaczcie! Januszek nie chce powiedzieć jakiej jest rasy!
                      >

Swiatlo, przestan!

Podoba Ci sie chamstwo Pietrzaka uznajacego Tomasza Lisa za skrzyzowanie "hieny i swini", to Twoja sprawa i Twoje poczucie humoru, ale juz nie ciagnij tematu, OK?
                      • swiatlo Re: Pietrzakowe dno 11.08.16, 19:41
                        maria421 napisała:

> Podoba Ci sie chamstwo Pietrzaka uznajacego Tomasza Lisa za skrzyzowanie "hieny
                        > i swini", to Twoja sprawa i Twoje poczucie humoru, ale juz nie ciagnij tematu,

Mario, z moich ograniczonych zaoceanicznych obserwacji Lis jest jedną z najbardziej odrażających postaci w obecnej Polsce. Jest przesączony jadem, nienawiścią, bigoterią, nietolerancją i pogardą do Polski. Jest w tej samej kategorii co na przykład taki Wojewódzki, z tym że Wojewódzko to oficjalny błazen, Lis natomiast robi to na serio. Z tego to samego punktu widzenia określenie Lisa "skrzyżowanie hieny i świni" jest bardzo łagodne.
                        • a000000 Re: Pietrzakowe dno 11.08.16, 19:57
                          swiatlo napisał:

Lis jest jedną z najbard
                          > ziej odrażających postaci w obecnej Polsce.

zgadza się. To taki Urban, tylko w białych rękawiczkach. Tym paskudniejszy - bo mówi do inteligentów.
                          • maria421 Re: Pietrzakowe dno 11.08.16, 20:55
                            a000000 napisała:

> zgadza się. To taki Urban, tylko w białych rękawiczkach. Tym paskudniejszy - bo
                            > mówi do inteligentów.

Pospieszalski jest lepszy?
                        • maria421 Re: Pietrzakowe dno 11.08.16, 20:09
                          Swiatlo, mozesz Lisa luboc albo i nie, nie o to chodzi.
                          Chodzi o to ze satyryk w panstwowej telewizji nie powinien nikomu przypisywac ze jest skrzyzowaniem hieny ze swinia.

• swiatlo Re: Pietrzakowe dno 11.08.16, 20:21
                            maria421 napisała:

> Swiatlo, mozesz Lisa luboc albo i nie, nie o to chodzi.
                            > Chodzi o to ze satyryk w panstwowej telewizji nie powinien nikomu przypisywac z
                            > e jest skrzyzowaniem hieny ze swinia.
                            >

No to posłuchaj Wojewódzkiego choćby przez minutę. Teoretycznie to powinna być ta sama branża. Tylko że Pietrzak ma klasę i ogromne zasługi, natomiast ten TVN-owski błazen siedzi po uszy w rynsztoku i pluje szambem.
                            Czy możesz poprosić Januszka aby założył podobny wątek na temat Wojewódzkiego?

• maria421 Re: Pietrzakowe dno 11.08.16, 20:49
                              Wojewodzki jaki jest kazdy widzi i ja nie mam najmniejszego zamiaru go bronic. Wojewodzki byl od zawsze pajacem i nic innego oprocz pajacowania nie potrafi.

Pietrzak kiedys byl satyrykiem ktorego nawet lubilam, wiec przykro mi patrzec ze zszedl do poziomu Wojewodzkiego albo i nizej.
                              • swiatlo Re: Pietrzakowe dno 11.08.16, 21:32
                                Mario, nikomu nie dogodzisz. Jeden lubi młynarza, inny jego żonę, a jeszcze inny jego córkę. I każdy będzie ci walczyć o swoje.
                                Rzecz jest w tym że jak widzę nieustanne błoto rzucane w jednym kierunku na tym portalu, to nie mogę się oprzeć aby go rzucać w drugim. Ale z drugiej strony to też o to chodzi: lepiej tutaj się z Januszkiem poprztykać na głupie słowa, niż do cholery rozjeżdżanie ludzi ciężarówką. Jak to mają być nasze jedyne polskie problemy, to my jako kraj świetnie sobie dajemy radę.

• maria421 Re: Pietrzakowe dno 11.08.16, 21:51
                                  Oczywiscie ze kazdy moze miec swoje preferencje, Swiatlo, ale TV publiczna i to jeszcze program Kultura powinna trzymac poziom.
                                  Tym czasem, jak widzisz TVP Kultura zezwala na obrzucanie blotem Lisa, tylko dlatego ze Lis jest przeciwnikiem PiSu.

O to chodzi w tym watku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka