Dodaj do ulubionych

Dni Pamięci

14.04.17, 18:44
Z całym szacunkiem do śp. LK, ale co to jest..????

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,21638126,oto-program-dni-pamieci-lecha-kaczynskiego-w-bogatyni-ludzie.html
Obserwuj wątek
    • zbyfauch Obsikiwanie zdobytego 14.04.17, 19:22
      rewiru przez PiSuar (sic!) dorównuje histerii wojtyłowej, jeśli jej nie przerasta.
      • maria421 Re: Obsikiwanie zdobytego 18.04.17, 11:10
        zbyfauch napisał:

> rewiru przez PiSuar (sic!) dorównuje histerii wojtyłowej, jeśli jej nie przeras
        > ta.

Nie przerasta, bo juz dawno przerosl..
        Nikt nie obchodzi miesiecznic smierci JP II, a rocznice nie sa obchodzone panstwowo przez caly dzien.

• ja.nusz Re: Dni Pamięci 14.04.17, 21:52
      stephen_s napisał:

> Z całym szacunkiem do śp. LK, ale co to jest..????

To jest amok jego chorego brata i pozostałej pisowskiej hołoty - oczywiście przy poparciu wielkiej części polskiego społeczeństwa, które dryfuje w kierunku coraz głębszego ciemnogrodu - również na tym forum są przedstawiciele (przedstawicielki też) tego motłochu.
      • maria421 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 09:48
        Nie tylko rocznice smierci ale i pogrzebu Lecha Kaczynskiego sa uroczystoscia panstwowa?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114871,21654795,jaroslaw-kaczynski-znow-na-wawelu-jasnie-pan-tu-prywatnie,,1.html

• jureek Re: Dni Pamięci 19.04.17, 10:04
          maria421 napisała:

> Nie tylko rocznice smierci ale i pogrzebu Lecha Kaczynskiego sa uroczystoscia p
          > anstwowa?
          >
          > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/56,114871,21654795,jaroslaw-kaczynski-znow-na-wawelu-jasnie-pan-tu-prywatnie,,1.html

Z tym Wawelem to wkurza mnie też to, że między innymi ze względu na ochronę zabytku obowiązuje tam zakaz wjazdu dla samochodów. Naprawdę nie mogą przejść pieszo tych parę metrów? A jeśli naprawdę wśród tych odwiedzających grób są osoby mające trudności z chodzeniem, to dlaczego nie wezmą na przykład melexa, który nie emituje szkodliwych dla zabytku spalin? Lepszego sortu przepisy nie dotyczą?
          • maria421 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 10:13
            jureek napisał:

> Z tym Wawelem to wkurza mnie też to, że między innymi ze względu na ochronę zab
            > ytku obowiązuje tam zakaz wjazdu dla samochodów. Naprawdę nie mogą przejść pies
            > zo tych parę metrów? A jeśli naprawdę wśród tych odwiedzających grób są osoby m
            > ające trudności z chodzeniem, to dlaczego nie wezmą na przykład melexa, który n
            > ie emituje szkodliwych dla zabytku spalin? Lepszego sortu przepisy nie dotyczą?

Mnie wkurza to, ze Kaczynski pojechal tam z cala swita.
            Pani premier nie ma innych obowiazkow urzedowych w tym czasie?
            I oczywiscie za wszystko placi podatnik.
            • jureek Re: Dni Pamięci 19.04.17, 10:25
              maria421 napisała:

> Mnie wkurza to, ze Kaczynski pojechal tam z cala swita.
              > Pani premier nie ma innych obowiazkow urzedowych w tym czasie?
              > I oczywiscie za wszystko placi podatnik.

Może wzięła urlop na ten dzień? ;)
            • astra18 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 10:35
              maria421 napisała:

>
              > Mnie wkurza to, ze Kaczynski pojechal tam z cala swita.

Ciebie wkurza ze jest. Ten codzienny Twoj amok trudno nazwac stabilnoscia emocjonalna.

> Pani premier nie ma innych obowiazkow urzedowych w tym czasie?

A Ty jej grafik ustalasz?
              A co robia niektorzy poslowie dzis na dworcu,np ta klamczucha Kopacz?
              Nie ma o tej porze jako poslanka innych obowiazkow???itd itd

> I oczywiscie za wszystko placi podatnik.

Tak, polski podatnik,m.in.za spacery na Dworzec Centralny poslow Kopacz,Niesiolowski,Trzaskowski i inni, na powitanie swojego kolegi.Nie maja innych zajec w tym czasie?:)
              Ja piernicze-zerknelam, TVN24 live:))))
              • maria421 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 10:51
                astra18 napisał:

> Ciebie wkurza ze jest. Ten codzienny Twoj amok trudno nazwac stabilnoscia emocj
                > onalna.

Czepiaj sie amoku Twojego guru Kaczynskiego , w ktory, jak widac, dalas sie cala dusza wciagnac.

> A Ty jej grafik ustalasz?

Nie jestem Kaczynskim. W Polsce teraz zwykly posel ustala grafik zajec premiera, ale dla Ciebie jest to calkiem normalna sytuacja.

> A co robia niektorzy poslowie dzis na dworcu,np ta klamczucha Kopacz?
                > Nie ma o tej porze jako poslanka innych obowiazkow???itd itd

Ma i nie powinna tam byc. Ale oai nie pelnia urzedow panstwowych.
                Swoja droga, uparte powtarzanie "klamczucha Kopacz" z jednoczesnym polykaniem kazdego lgarstwa PiSu, nie swiadczy o stabilnosci emocjonalnej :-)

> Tak, polski podatnik,m.in.za spacery na Dworzec Centralny poslow Kopacz,Niesiol
                > owski,Trzaskowski i inni, na powitanie swojego kolegi.Nie maja innych zajec w t
                > ym czasie?:)
                > Ja piernicze-zerknelam, TVN24 live:))))

Maja i nie powinni tym byc.
                Ja to potrafie skrytykowac, a Ty, z pewnoscia bardzo stabilna emocjonalnie, nie potrafisz sie zdobyc na slowko krytyki pod adresem PiSu.
                • ja.nusz Re: Dni Pamięci 19.04.17, 10:59
                  To nie koniec tego kabaretu - od przyszłego roku zaczną obchodzić rocznice ekshumacji oraz ponownego pochówku...
                • astra18 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 11:02
                  maria421 napisała:

>
                  >
                  > Czepiaj sie amoku Twojego guru Kaczynskiego , w ktory, jak widac, dalas sie cal
                  > a dusza wciagnac.

Mnie to wisi i powiewa kiedy odwiedza grob.
                  Tobie odbilo bo Cie to wkurza.
                  Nie masz innych problemow?
                  >

>
                  > > A co robia niektorzy poslowie dzis na dworcu,np ta klamczucha Kopacz?
                  > > Nie ma o tej porze jako poslanka innych obowiazkow???itd itd
                  >
                  > Ma i nie powinna tam byc. Ale oai nie pelnia urzedow panstwowych.

A wiesz co to nienormowany czas pracy?

> Swoja droga, uparte powtarzanie "klamczucha Kopacz" z jednoczesnym polykaniem k
                  > azdego lgarstwa PiSu, nie swiadczy o stabilnosci emocjonalnej :-)

Zebys nie zapomniala:)
                  Tylko dla Ciebie:)
                  >
                  >
                  > > Tak, polski podatnik,m.in.za spacery na Dworzec Centralny poslow Kopacz,N
                  > iesiol
                  > > owski,Trzaskowski i inni, na powitanie swojego kolegi.Nie maja innych zaj
                  > ec w t
                  > > ym czasie?:)
                  > > Ja piernicze-zerknelam, TVN24 live:))))
                  >
                  > Maja i nie powinni tym byc.

A niech sobie beda.:)
                  > Ja to potrafie skrytykowac,

A ja akurat tego nie krytykuje!!!!!
                  Troche cyrku przy tym jest,i to na koszt podatnika!!

a Ty, z pewnoscia bardzo stabilna emocjonalnie, nie
                  > potrafisz sie zdobyc na slowko krytyki pod adresem PiSu.

Wlasnie nie skrytykowalam obecnosxi poslow PO na DC.

• maria421 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 11:10
                    astra18 napisał:

> Mnie to wisi i powiewa kiedy odwiedza grob.
                    > Tobie odbilo bo Cie to wkurza.
                    > Nie masz innych problemow?

OK, rozumiem ze uwazasz ze jak kogos cos wkurza, to znaczy ze mu odbilo i jest emocjonalnie niestabilny :-)

> A wiesz co to nienormowany czas pracy?

Szydlo byla tam prywatnie czy w delegacji sluzbowej?

> Zebys nie zapomniala:)
                    > Tylko dla Ciebie:)

OK, to ja bede za kazdym razem pisac "multi-klamczuch Kaczynski", albo "patologiczny klamczuch Macierewicz". Zebys nie zapomniala.

> A ja akurat tego nie krytykuje!!!!!
                    > Troche cyrku przy tym jest,i to na koszt podatnika!!
                    > Wlasnie nie skrytykowalam obecnosxi poslow PO na DC.

Laskawa pani z Ciebie :-)

• astra18 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 11:28
                      maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                      >
                      > > Mnie to wisi i powiewa kiedy odwiedza grob.
                      > > Tobie odbilo bo Cie to wkurza.
                      > > Nie masz innych problemow?
                      >
                      > OK, rozumiem ze uwazasz ze jak kogos cos wkurza, to znaczy ze mu odbilo i jest
                      > emocjonalnie niestabilny :-)

Ale Ciebie wszystko wkurza co jest zwiazane z jego osoba,czarny krawat,zaloba,odwiedzanie grobu.....
                      >
                      > > A wiesz co to nienormowany czas pracy?
                      >
                      > Szydlo byla tam prywatnie czy w delegacji sluzbowej?

Nie wiem,jesli prywatnie to tym bardziej Twoje czepianie wskazuje na amok.
                      >
                      > > Zebys nie zapomniala:)
                      > > Tylko dla Ciebie:)
                      >
                      > OK, to ja bede za kazdym razem pisac "multi-klamczuch Kaczynski", albo "patolog
                      > iczny klamczuch Macierewicz". Zebys nie zapomniala.

I tak przeciez to piszesz:)codziennie,kilka watkow
                      >
                      > > A ja akurat tego nie krytykuje!!!!!
                      > > Troche cyrku przy tym jest,i to na koszt podatnika!!
                      > > Wlasnie nie skrytykowalam obecnosxi poslow PO na DC.
                      >
                      > Laskawa pani z Ciebie :-)
                      >
                      To nie z laskawosci tylko obiektywnosci:)
                      • maria421 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 11:34
                        astra18 napisał:

> Ale Ciebie wszystko wkurza co jest zwiazane z jego osoba,czarny krawat,zaloba,o
                        > dwiedzanie grobu.....

No i? Masz jakis problem z tym co mnie wkurza?

> Nie wiem,jesli prywatnie to tym bardziej Twoje czepianie wskazuje na amok.

Tak tak, czepianie sie PiSu to jest, wedlug PiSowcow "amok" :-)

> I tak przeciez to piszesz:)codziennie,kilka watkow

Pisze za kazdym razem "multi-klamczuch Kaczynski"???? Albo "patologiczny klamczuch Macierewicz"???

• astra18 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 13:43
                          maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                          >
                          > > Ale Ciebie wszystko wkurza co jest zwiazane z jego osoba,czarny krawat,za
                          > loba,o
                          > > dwiedzanie grobu.....
                          >
                          > No i? Masz jakis problem z tym co mnie wkurza?
                          >
                          Zadnego, niepottzebnie rozdrabniasz sie skoro Cie wszystko wkurza.

> > Nie wiem,jesli prywatnie to tym bardziej Twoje czepianie wskazuje na amok
                          > .
                          >
                          > Tak tak, czepianie sie PiSu to jest, wedlug PiSowcow "amok" :-)
                          >
                          Czepiasz sie bzdur stad kwalifikacja .

> > I tak przeciez to piszesz:)codziennie,kilka watkow
                          >
                          > Pisze za kazdym razem "multi-klamczuch Kaczynski"???? Albo "patologiczny klamcz
                          > uch Macierewicz"???

Multi nie piszesz, czasami patologiczny.
                          >
                          >
                          • maria421 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 13:48
                            astra18 napisał:

> Zadnego, niepottzebnie rozdrabniasz sie skoro Cie wszystko wkurza.

Nie masz problemu z moim wkurzaniem sie, ale przypisujesz mi amok ?

> Czepiasz sie bzdur stad kwalifikacja .

Ty natomiast najpeliej wiesz co jest bzdura a co nie.

> Multi nie piszesz, czasami patologiczny.

No wiec nie klam ze pisze o nich tak samo jak Ty o Kopacz.

• astra18 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 13:54
                              maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                              >
                              > > Zadnego, niepottzebnie rozdrabniasz sie skoro Cie wszystko wkurza.
                              >
                              > Nie masz problemu z moim wkurzaniem sie, ale przypisujesz mi amok ?

Tak,po jednorodnej tematyce zakladanych watkow i rozmienianiu sie na dobre.
                              >
                              > > Czepiasz sie bzdur stad kwalifikacja .
                              >
                              > Ty natomiast najpeliej wiesz co jest bzdura a co nie.

Czutam co Cie wkurza.
                              >
                              > > Multi nie piszesz, czasami patologiczny.
                              >
                              > No wiec nie klam ze pisze o nich tak samo jak Ty o Kopacz.

A jak napisalam w kategorii multi itp?
                              Jak zwykle kombinujesz.
                              I nie klam.:)
                              >
                              • maria421 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 13:58
                                astra18 napisał:

> Tak,po jednorodnej tematyce zakladanych watkow i rozmienianiu sie na dobre.

Spojrz na autora tego watku.

> A jak napisalam w kategorii multi itp?
                                > Jak zwykle kombinujesz.
                                > I nie klam.:)

Teraz znow udajesz ze nie rozumiesz ze ja nie przyklejam Kaczynskiemu czy Macierewiczowi latki "klamczuch" za kazdym razem tak jak Ty to robisz piszac o Kopacz.

• astra18 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 14:03
                                  maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                  >
                                  > > Tak,po jednorodnej tematyce zakladanych watkow i rozmienianiu sie na dobr
                                  > e.
                                  >
                                  > Spojrz na autora tego watku.

Ale ja pisze o Tobie i o tym co Cie wkurza w zwiazku z odwiedzaniem przez Kaczynskiego grobu brata i bratowej.
                                  >
                                  > > A jak napisalam w kategorii multi itp?
                                  > > Jak zwykle kombinujesz.
                                  > > I nie klam.:)
                                  >
                                  > Teraz znow udajesz ze nie rozumiesz ze ja nie przyklejam Kaczynskiemu czy Macie
                                  > rewiczowi latki "klamczuch" za kazdym razem tak jak Ty to robisz piszac o Kopac
                                  > z.

No to wylicz te "za kazdym razem", chcesz sie zabawic?:)
                                  >
                                  • maria421 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 14:08
                                    Astra, tu masz tabele z kosztami miesiecznic :

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/zabezpieczenie-miesiecznic-smolenskich-koszty-policji,731486.html

nie z mojej kieszeni, ale m. inn. z Twojej.
                                    • astra18 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 15:27
                                      maria421 napisała:

> Astra, tu masz tabele z kosztami miesiecznic :
                                      >
                                      > www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/zabezpieczenie-miesiecznic-smolenskich-koszty-policji,731486.html
                                      >
                                      > nie z mojej kieszeni, ale m. inn. z Twojej.

A masz tabelki z kosztami inych spedow ochranianych przez policje?
                                      Kazdy ma prawo zglosic manifestacje i ochrona idzie "z automatu".

• maria421 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 15:41
                                        astra18 napisał:

> A masz tabelki z kosztami inych spedow ochranianych przez policje?
                                        > Kazdy ma prawo zglosic manifestacje i ochrona idzie "z automatu".

A sa jakies inne ktore odbywaja sie regularnie co miesiac??????????????

• astra18 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 17:44
                                          maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                          >
                                          > > A masz tabelki z kosztami inych spedow ochranianych przez policje?
                                          > > Kazdy ma prawo zglosic manifestacje i ochrona idzie "z automatu".
                                          >
                                          > A sa jakies inne ktore odbywaja sie regularnie co miesiac??????????????

Jakie ma znaczenie że co miesiąc???Sprawdź ile jest W MIESIĄCU.
                                          >
                                          >
                                          • astra18 Re: nie ma.. 19.04.17, 18:20
                                            ..ani postu Marii ani mojej odpowiedzi.
                                            Ki diabeł?
                                            • maria421 Re: nie ma.. 19.04.17, 18:27
                                              astra18 napisał:

> ..ani postu Marii ani mojej odpowiedzi.
                                              > Ki diabeł?

Faktycznie, cos forum swiruje.
                                            • maria421 Re: nie ma.. 19.04.17, 18:39
                                              astra18 napisał:

> ..ani postu Marii ani mojej odpowiedzi.
                                              > Ki diabeł?

Odpowiem Ci jeszcze raz zebys nie porownywala kosztow wszystkich manifestacji urzadzanych w miesiacu przez rozne grupy do kosztow miesiecznic urzadzanych od lat przez jednego Kaczynskeigo.

• astra18 Re: nie ma.. 19.04.17, 18:41
                                                maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                                >
                                                > > ..ani postu Marii ani mojej odpowiedzi.
                                                > > Ki diabeł?
                                                >
                                                > Odpowiem Ci jeszcze raz zebys nie porownywala kosztow wszystkich manifestacji u
                                                > rzadzanych w miesiacu przez rozne grupy do kosztow miesiecznic urzadzanych od l
                                                > at przez jednego Kaczynskeigo.

A dlaczego mam nie porównywać??Jest mniej policji do ochrony czy co?
                                                I ponownie pytam czy masz tabelkę z zestawieniem innych manifestacji odbywających się miesięcznie?
                                                >
                                                • maria421 Re: nie ma.. 19.04.17, 19:13
                                                  astra18 napisał:

> A dlaczego mam nie porównywać??Jest mniej policji do ochrony czy co?

Z takich samych powodow z jakich nie mozna porownac ZADNYCH kosztow spowodowanych dzialalnoscia JEDNEGO czlowieka, do kosztow spowodowanych dzialanoscia wielu ludzi.

> I ponownie pytam czy masz tabelkę z zestawieniem innych manifestacji odbywający
                                                  > ch się miesięcznie?

Nie mam. Choc wlasciwie dobrze byloby taka miec, bo moze by sie okazalo ze np. miesiecznica marcowa Kaczynskiego kosztowala wiecej niz wszystkie inne manifestacje w calym miesiacu marcu.
                                                  I co bys wtedy powiedziala?
                                                  • astra18 Re: nie ma.. 19.04.17, 19:21
                                                    maria421 napisała:

> astra18 napisał:
                                                    >
                                                    >
                                                    > > A dlaczego mam nie porównywać??Jest mniej policji do ochrony czy co?
                                                    >
                                                    > Z takich samych powodow z jakich nie mozna porownac ZADNYCH kosztow spowodowany
                                                    > ch dzialalnoscia JEDNEGO czlowieka, do kosztow spowodowanych dzialanoscia wielu
                                                    > ludzi.

Czy jest mniej policji do ochrony? Ponawiam pytanie, naiwnie licząc na odpowiedź:)
                                                    A działalność JEDNEGO człowieka o nazwisku Kijowski tez się liczy w tym rozdaniu?:)
                                                    >
                                                    > > I ponownie pytam czy masz tabelkę z zestawieniem innych manifestacji odby
                                                    > wający
                                                    > > ch się miesięcznie?
                                                    >
                                                    > Nie mam. Choc wlasciwie dobrze byloby taka miec, bo moze by sie okazalo ze np.
                                                    > miesiecznica marcowa Kaczynskiego kosztowala wiecej niz wszystkie inne manifest
                                                    > acje w calym miesiacu marcu.

No to najpierw trzeba mieć żeby potem móc coś porównać.

> I co bys wtedy powiedziala?

Gdyby była taka sama jak choć jedna ze spędu kodziarzy...hmmm...demokracja:)

• maria421 Re: nie ma.. 19.04.17, 19:27
                                                    Astra, OK, dla Ciebie Kaczynski moze ciagnac z pieniedzy podatnika ile chce na swoje mieciecznice katastrofy i pogrzebu, na rocznice katastrofy i pogrzebu, na "komisje smolenskie" , na ochroniarzy , Ty mu na wszystko pozwolisz, bo to przeciez jest Twoj guru, maz stanu, Naczelnik i mu sie nalezy.

Wszystko jasne, zrozumialam :-)
                                                  • astra18 Re: nie ma.. 19.04.17, 19:44
                                                    maria421 napisała:

> Astra, OK, dla Ciebie Kaczynski moze ciagnac z pieniedzy podatnika ile chce na
                                                    > swoje mieciecznice katastrofy i pogrzebu, na rocznice katastrofy i pogrzebu, na
                                                    > "komisje smolenskie" , na ochroniarzy

Pytałam o zastrzeżenia do sprawozdania finansowego partii.
                                                    Masz coś pod ręką czy walisz na oślep??

, Ty mu na wszystko pozwolisz, bo to prz
                                                    > eciez jest Twoj guru, maz stanu, Naczelnik i mu sie nalezy.

Tak samo jak Kijowski ciągnie kasę na manifestacje z pieniędzy podatników, przecież nie Twoich.
                                                    >
                                                    > Wszystko jasne, zrozumialam :-)

Też zrozumiałam że martwisz się nie o swoją kasę:)
                                                  • maria421 Re: nie ma.. 19.04.17, 19:52
                                                    Astra, nie wiedzialam ze Kijowski ma wlasnych ochroniarzy za 1,5 miliona rocznie :-)
                                                    Nie wiedzialam tez ze urzadza jakies prywatne pokazy wlasnej zaloby polaczone z wiecem wyborczym, ani ze sie bawi w alternatywne wyjasniania katastrofy smolenskiej.

• astra18 Re: nie ma.. 19.04.17, 20:05
                                                    maria421 napisała:

> Astra, nie wiedzialam ze Kijowski ma wlasnych ochroniarzy za 1,5 miliona roczni
                                                    > e :-)

Nie wiedziałaś, że jego spędy są ochranianie przez policję, z moich podatków?????:)
                                                    Jak sobie założy partię, i jej członkowie ze składek mu kupią nowe iphony albo motory to palcem nie kiwnę na klawiaturze:)

> Nie wiedzialam tez ze urzadza jakies prywatne pokazy wlasnej zaloby polaczone z
                                                    > wiecem wyborczym, ani ze sie bawi w alternatywne wyjasniania katastrofy smolen
                                                    > skiej.

Urządza "oddolnie społecznie" pokazy rozczarowanych wynikami wyborów. Też za moje pieniądze.
                                                    Przy okazji skubiąc swoich z kasy. Ale to już nie mój problem. Twój też ale Tobie się to podoba.
                                                    >
                                                    >
                                                    >
                                                  • maria421 Re: nie ma.. 19.04.17, 20:40
                                                    Astra, rozumiem, ze dla Ciebie demonstracje inne niz jedynie sluszne PiSowskie to sa "spedy".

Wbij sobie tez do glowy, ze gdyby KOD protestowal przeciw wynikom wyborow, to robilby to tak, jak robiono to w USA zaraz po wyborze Trumpa lub w Turcji zaraz po wynikach niedzielnego referendum.
                                                    Wiec w Polsce protestowano by 26 pazdziernika, a wtedy KODu jeszcze nie bylo.

Tak wiec wspieraj jedynie sluszne miesiecznice i rocznice , jak w PRLu jedynie sluczne pochody 1- majowe. Bedziesz miala Polske Twoich marzen, czyli PRL-bis.
                                                  • astra18 Re: nie ma.. 19.04.17, 21:43
                                                    maria421 napisała:

> Astra, rozumiem, ze dla Ciebie demonstracje inne niz jedynie sluszne PiSowskie
                                                    > to sa "spedy".

Niech Ci bedzie - pisowskie spedy:)
                                                    >
                                                    > Wbij sobie tez do glowy, ze gdyby KOD protestowal przeciw wynikom wyborow, to r
                                                    > obilby to tak, jak robiono to w USA zaraz po wyborze Trumpa lub w Turcji zaraz
                                                    > po wynikach niedzielnego referendum.
                                                    > Wiec w Polsce protestowano by 26 pazdziernika, a wtedy KODu jeszcze nie bylo.

Ale był 4 dni po objęciu rządów,więc takimi detalami nie zawracaj głowy.
                                                    >
                                                    > Tak wiec wspieraj jedynie sluszne miesiecznice i rocznice , jak w PRLu jedynie
                                                    > sluczne pochody 1- majowe. Bedziesz miala Polske Twoich marzen, czyli PRL-bis.

Tak,tak, i więzionych opozycjonistów, i morderstw księży, i czołgi na ulicach, i WSI-bis /coś czego uparcie bronisz/,itp.....Zmień prenumeratę:)
                                                  • maria421 Re: nie ma.. 20.04.17, 08:49
                                                    Astra, pierwsza demonstarcja KODu miala miejsce 12 grudnia 2015, czyli po tym jak Twoj ukochany PiSowski rzad i Twoim ukochanym PiSowskim prezydentem Duda olali przeczenie TK.

Gdyby to byla manifestacja przeciw wynikowi wyborow, to mialaby miejsce 26 pazdziiernika, a nie prawie 2 miesiace pozniej.

Ale Ty tego i tak nie zrozumiesz, bo nauczylas sie na pamiec ze "KOD sie nie zgadza z wynikami wyborow".
                                                  • astra18 Re: nie ma.. 20.04.17, 09:49
                                                    maria421 napisała:

> Astra, pierwsza demonstarcja KODu miala miejsce 12 grudnia 2015, czyli po tym j
                                                    > ak Twoj ukochany PiSowski rzad i Twoim ukochanym PiSowskim prezydentem Duda ola
                                                    > li przeczenie TK.

KOD powstal 4 dni po powolaniu rzadu.
                                                    Juz na ten temat dyskutowalysmy.
                                                    >
                                                    > Gdyby to byla manifestacja przeciw wynikowi wyborow, to mialaby miejsce 26 pazd
                                                    > ziiernika, a nie prawie 2 miesiace pozniej.

No szkoda ze jeszcze nie co do godziny i minuty...
                                                    Ty sama zawiesilas szpileczke zanim Duda zostal zaprzysiezony:)
                                                    >
                                                    > Ale Ty tego i tak nie zrozumiesz, bo nauczylas sie na pamiec ze "KOD sie nie zg
                                                    > adza z wynikami wyborow".

Jeszcze nie zrozumialas nawet po tym jak wyszlo na jaw ze politycy placili gruba kase organizatorom.
                                                    Daj spokoj z tym kitem,mleko juz dawno sie wylalo.Jakas slynna byla koderka Anka GrYbowska ze " slynna aktorka"Robotka-Michalska ostatnio wylewaja swoje zale,a po nitce do glebka....chcesz sobie dalej tkwic w tym micie zrywu spolecznego to sobie tkwij.
                                                  • a000000 Re: nie ma.. 20.04.17, 10:40
                                                    astra18 napisał:

> KOD powstal 4 dni po powolaniu rzadu.

to jest data oficjalna. Przygotowania do utworzenia KOD trwały od momentu, gdy pis wybory wygrał....zanim rząd powołano. Rząd jeszcze nie powstał a już był niszczony!!!

Nie wiem jak inni, ale na TYM portalu dostałam meila z zaproszeniem do włączania się do akcji obrony demokracji ZANIM Szydło przed sejmem stanęła....... Tak, że to nie jest prawda, że KOD powstał aby bronić demokracji... bo prace organizujące ten ruch rozpoczęły się na długo przed pierwszą decyzją podjętą przez nowe władze....
                                                    No, chyba, że sam fakt że PiS wygrał wybory jest złamaniem demokracji.....
                                                  • maria421 Re: nie ma.. 20.04.17, 11:54
                                                    Azerko, nie opowiadaj bajek, dobrze?

• maria421 Re: nie ma.. 20.04.17, 11:45
                                                    Astra, jeszcze raz : pierwsza manifestacja KODu miala miejsce 12 grudnia, czyli prawie 2 miesiace po wyborach i prawdopodobnie gdyby PiS i Duda nie dali konkretnych powodow , nie bylaby tak liczna.

Popatrz sie jak w USA czy w Turcji demonstruja NATYCHMIAST po ogloszeniu wynikow i zastanow sie dlaczego w Polsce nie bylo zadnych demonstracji juz 25 pazdziernika.

• astra18 Re: nie ma.. 20.04.17, 11:57
                                                    maria421 napisała:

> Astra, jeszcze raz :

Jesli juz musisz to mus,ale to dziecinne
                                                    pierwsza manifestacja KODu miala miejsce 12 grudnia,

..a KOD powstal 4 dni po powolaniu

czyli
                                                    > prawie 2 miesiace po wyborach i prawdopodobnie gdyby PiS i Duda nie dali konkr
                                                    > etnych powodow , nie bylaby tak liczna.

Zadnych powidow nie bylo oprocz akcji z organizowaniem niby spolecznej inicjatywy.jak sie okazalo niedawno, co bylo od dawna do orzewidzenia, sowicie oplacanej przez politykow.
                                                    Wiec.zwijaj sobie dalej te sreberka.
                                                    >
                                                    > Popatrz sie jak w USA czy w Turcji demonstruja NATYCHMIAST po ogloszeniu wyniko
                                                    > w i zastanow sie dlaczego w Polsce nie bylo zadnych demonstracji juz 25 pazdzie
                                                    > rnika.
                                                    >
                                                    >
                                                  • maria421 Re: nie ma.. 20.04.17, 12:59
                                                    Astra, nauczylas sie na pamiec i powtarzasz bez zastanowienia, co mnie nie dziwi, przeciez jestes propagandystka PiSu.

Dlatego nie zauwazysz roznicy miedzy NATYCHMIASTOWYMI protestami ulicznymi po wyborze Trumpa (po jego wyborze, nie zaprzysiezeniu!) , czy po ogloszeniu wynikow niedzielnego referendum w Turcji.

Nie skojarzysz ze 18 listopada , kiedy powstala zaledwie strona KOD na FB, sedziowie pazdziernikowi czekali juz ponad miesiac na to zeby ich Duda zaprzysiagl.
                                                    Nie skojarzysz ze dopiero 26 listopada , czyli dzien po wydaniu przez Sejm "uchwal o braku mocy prawnej wyboru sedziow TK 8 pazdziernika" , zebrala sie grupa ludzi z postanowieniem formalnego zgrupowania sie.

Nic nie kojarzysz, bedziesz powtarzala PiSowska propagande ze "opozycja nie uznaje wynikow demokratycznych wyborow".
                                                  • astra18 Re: nie ma.. 20.04.17, 13:39
                                                    maria421 napisała:

> Astra, nauczylas sie na pamiec i powtarzasz bez zastanowienia, co mnie nie dziw
                                                    > i, przeciez jestes propagandystka PiSu.
                                                    >
                                                    Mnie w ogole nie dziwi ze ubolewasz nad utrata wladzy swojej ulubionej partii PO wiec komentarz jest zbedny.
                                                    Podalam czyste fakty, nie trudne do sprawdzenia.

> Dlatego nie zauwazysz roznicy miedzy NATYCHMIASTOWYMI protestami ulicznymi po w
                                                    > yborze Trumpa (po jego wyborze, nie zaprzysiezeniu!) , czy po ogloszeniu wyniko
                                                    > w niedzielnego referendum w Turcji.

Juz Ci napisalam ze nie ma zadnej roznicy w ogolnym odbiorze nastrojow po wygranych wyborach przez Dude, a potem przez PiS.
                                                    Jeszcze rzad Szydlo nie zdazyl na dobre pracowac, juz powstala ta "oddolna inicjatywa" kodowska,suto oplacana przez politykow.
                                                    O czym sami byli organizatorzy publicznie opowiedzieli.
                                                    >
                                                    > Nie skojarzysz ze 18 listopada , kiedy powstala zaledwie strona KOD na FB, sedz
                                                    > iowie pazdziernikowi czekali juz ponad miesiac na to zeby ich Duda zaprzysiagl.

A kogo mial zaprzysiac?tych "ze skoku"???
                                                    I co, zaprzysiezeni wiec nieodwolywalni!!!
                                                    I to sie kodowcom nie podobalo????
                                                    Ten skok po bandzie-jak wyrazil sie sam prof.Zoll???

> Nie skojarzysz ze dopiero 26 listopada , czyli dzien po wydaniu przez Sejm "uch
                                                    > wal o braku mocy prawnej wyboru sedziow TK 8 pazdziernika" , zebrala sie grupa
                                                    > ludzi z postanowieniem formalnego zgrupowania sie.

Skojarzylam ze juz przed tym dniem,jak sama wyzej napisalas 18 listopada, powstala inicjatywa.
                                                    Ale Tobie dalej sie nie kojarzy.
                                                    >
                                                    > Nic nie kojarzysz, bedziesz powtarzala PiSowska propagande ze "opozycja nie uzn
                                                    > aje wynikow demokratycznych wyborow".

Tak tak, bo Twoja peowska propaganda jest cool.
                                                  • maria421 Re: nie ma.. 20.04.17, 14:27
                                                    astra18 napisał:
                                                    >
                                                    > Mnie w ogole nie dziwi ze ubolewasz nad utrata wladzy swojej ulubionej partii P
                                                    > O wiec komentarz jest zbedny.
                                                    > Podalam czyste fakty, nie trudne do sprawdzenia.

Ja tez podalam fakty, ale Ty ich nie kojarzysz, bo nie pasuja do PiSowskiej propagandy.

> Juz Ci napisalam ze nie ma zadnej roznicy w ogolnym odbiorze nastrojow po wygra
                                                    > nych wyborach przez Dude, a potem przez PiS.
                                                    > Jeszcze rzad Szydlo nie zdazyl na dobre pracowac, juz powstala ta "oddolna inic
                                                    > jatywa" kodowska,suto oplacana przez politykow.
                                                    > O czym sami byli organizatorzy publicznie opowiedzieli.

Ja Ci jeszcze raz powtarzam , ze gdyby ludzie sie nie godzili z wyborem Dudy czy PiSu, to by protestowali NATYCHMIAT po ogloszeniu wynikow wyborow Dudy czy NATYCHMIAST po ogloszeniu wynikow wyborow parlamentarnych.

Politycy opozycji, ktorych oskarzasz o finansowanie KODu, mogli ten KOD juz w maju, NATYCHMIAST po wyborze Dudy, lub w pazdzierniku NATYCHMIAST po wyborze PiSu finansowac i NATYCHMIAST organizowac manifestacje. I bylyby ona tak samo prawomocne jak te pozniejsze.

> A kogo mial zaprzysiac?tych "ze skoku"???

Mial wykonac swoj prezydencki obowiazek!

> I co, zaprzysiezeni wiec nieodwolywalni!!!
                                                    > I to sie kodowcom nie podobalo????
                                                    > Ten skok po bandzie-jak wyrazil sie sam prof.Zoll???

KODwcom sie nie podobalo ze prezydent nie wywiazuje sie ze swych obowiazkow.

Ten sam prezydent potrafil ekspresowo zaprzysiac sedziow wybranych przez Sejm PiS w grudniu, zeby zdazyc przed zapowiedzianym ogloszeniem orzeczenia TK w tej sprawie.
                                                    Ale Ty takie PiSowskie cwaniactwo calym sercem popierasz.

> Skojarzylam ze juz przed tym dniem,jak sama wyzej napisalas 18 listopada, powst
                                                    > ala inicjatywa.
                                                    > Ale Tobie dalej sie nie kojarzy.

Juz Ci pisalam ze 18 listopada Duda juz od ponad miesiaca odmawial zaprzysiezenia sedziow TK wybranych 8 pazdziernika.

> Tak tak, bo Twoja peowska propaganda jest cool.

Wszystko jest w Polsce w tej chwili lepsze niz Twoj PiS.
                                                  • astra18 Re: nie ma.. 20.04.17, 15:03
                                                    maria421 napisała:

>
                                                    > Ja tez podalam fakty, ale Ty ich nie kojarzysz, bo nie pasuja do PiSowskiej pro
                                                    > pagandy.
                                                    >
                                                    Kojarze doskonale na czym polega na "inicjatywa" robiona za kase politykow opozycji.

> > Juz Ci napisalam ze nie ma zadnej roznicy w ogolnym odbiorze nastrojow po
                                                    > wygra
                                                    > > nych wyborach przez Dude, a potem przez PiS.
                                                    > > Jeszcze rzad Szydlo nie zdazyl na dobre pracowac, juz powstala ta "oddoln
                                                    > a inic
                                                    > > jatywa" kodowska,suto oplacana przez politykow.
                                                    > > O czym sami byli organizatorzy publicznie opowiedzieli.
                                                    >
                                                    > Ja Ci jeszcze raz powtarzam , ze gdyby ludzie sie nie godzili z wyborem Dudy cz
                                                    > y PiSu, to by protestowali NATYCHMIAT po ogloszeniu wynikow wyborow Dudy czy NA
                                                    > TYCHMIAST po ogloszeniu wynikow wyborow parlamentarnych.

To jest tylko kwestia metody.
                                                    Powstanie KODu tuz po zaprzysiezeniu rzadu wlasnie bylo metoda protestu przeciwko wyborom.
                                                    >
                                                    > Politycy opozycji, ktorych oskarzasz o finansowanie KODu

To nie ja oskarzam, twierdza tak organizatorzy kodziarstwa.

, mogli ten KOD juz w m
                                                    > aju, NATYCHMIAST po wyborze Dudy, lub w pazdzierniku NATYCHMIAST po wyborze PiS
                                                    > u finansowac i NATYCHMIAST organizowac manifestacje. I bylyby ona tak samo praw
                                                    > omocne jak te pozniejsze.

To nie ma zadnej roznicy,zrobiono to akurat wtedy zanim rzad zaczal na dobre pracowac.

>
                                                    > > A kogo mial zaprzysiac?tych "ze skoku"???
                                                    >
                                                    > Mial wykonac swoj prezydencki obowiazek!

Znowu zaczynasz z tym gebbelsowskim przekazem?jaki " obowiazek'?gdzie to napisane???
                                                    Tu ten numer Ci nie przejdzie,probuj gdzie indziej,moze zlapie sie jeszcze na to jakis naiwniak.
                                                    >
                                                    > > I co, zaprzysiezeni wiec nieodwolywalni!!!
                                                    > > I to sie kodowcom nie podobalo????
                                                    > > Ten skok po bandzie-jak wyrazil sie sam prof.Zoll???
                                                    >
                                                    > KODwcom sie nie podobalo ze prezydent nie wywiazuje sie ze swych obowiazkow.

Jaki obowiazek????art.?????nr????
                                                    Juz mi Cie zal...

>
                                                    > Ten sam prezydent potrafil ekspresowo zaprzysiac sedziow wybranych przez Sejm P
                                                    > iS w grudniu,

Potrafi,wszystko zgodnie z prawem.

zeby zdazyc przed zapowiedzianym ogloszeniem orzeczenia TK w tej
                                                    > sprawie.

No to podaj art.ktory mu uniemozliwial taki krok.
                                                    Postaraj sie.

> Ale Ty takie PiSowskie cwaniactwo calym sercem popierasz.

Ty popierasz esbekow i WSI wiec cwaniactwo jakiekolwiek to maly pikus.
                                                    >
                                                    > > Skojarzylam ze juz przed tym dniem,jak sama wyzej napisalas 18 listopada,
                                                    > powst
                                                    > > ala inicjatywa.
                                                    > > Ale Tobie dalej sie nie kojarzy.
                                                    >
                                                    > Juz Ci pisalam ze 18 listopada Duda juz od ponad miesiaca odmawial zaprzysiezen
                                                    > ia sedziow TK wybranych 8 pazdziernika.

A gdzie napisane w jakim terminie ma to zrobic?
                                                    Postaraj sie.
                                                    >
                                                    > > Tak tak, bo Twoja peowska propaganda jest cool.
                                                    >
                                                    > Wszystko jest w Polsce w tej chwili lepsze niz Twoj PiS.

A Ty na wlasnej skorze wiesz o tym najlepiej.
                                                  • maria421 Re: nie ma.. 20.04.17, 15:27
                                                    astra18 napisał:

> Kojarze doskonale na czym polega na "inicjatywa" robiona za kase politykow opoz
                                                    > ycji.

Ale inicjatyw PiSu robionych z kasy wyprowadzonej ze SKOKow nie kojarzysz.

> To jest tylko kwestia metody.
                                                    > Powstanie KODu tuz po zaprzysiezeniu rzadu wlasnie bylo metoda protestu przeciw
                                                    > ko wyborom.

W PiSiej chorej interpretacji.

> To nie ma zadnej roznicy,zrobiono to akurat wtedy zanim rzad zaczal na dobre pr
                                                    > acowac.

Jest roznica, ale Ty jej nie pojmiesz.

> Znowu zaczynasz z tym gebbelsowskim przekazem?jaki " obowiazek'?gdzie to napisa
                                                    > ne???
                                                    > Tu ten numer Ci nie przejdzie,probuj gdzie indziej,moze zlapie sie jeszcze na t
                                                    > o jakis naiwniak.

Jezeli sedzia jest zobowiazany do zlozenia slubowania przed prezydentem, to znaczy ze prezydent jest zobowiazany do odebrania tego slubowani.
                                                    Kazde dziecko z podstawowki to pojmie wiec sie nie kompromituj.

> Jaki obowiazek????art.?????nr????
                                                    > Juz mi Cie zal...

Mnie juz dawno jest Ciebie zal ze tak sie ponizasz dla PiSu i ze udajesz ze nie rozumiesz ze jak sedzia ma obowiazek zlozenia slubowania przed prezydentem, to znaczy ze prezydent ma obowiazek odebrania tego slubowania.
                                                    Polecam ponownie zapoznanie sie z orzeczeniem Tk z 3.12.2015.

> Potrafi,wszystko zgodnie z prawem.

Jak sie okazalo nie zgodnie z prawem, bo pare godzin po tym cwaniackim, ekspresowym . nocnym slubowaniu ledwo co wybranych sedziow, TK orzekl ze 3 z nich bylo wybranych niezgodnie z ustawa.

> No to podaj art.ktory mu uniemozliwial taki krok.
                                                    > Postaraj sie.

Ty sie postaraj nie kompromitowac , Astra, co?
                                                    Dzieciak zrozumie ze jak sedzia ma obowiazek zlozenia slubowania przed prezydentem to prezydent ma obowiazek to slubowanie odebrac.

> Ty popierasz esbekow i WSI wiec cwaniactwo jakiekolwiek to maly pikus.

PiS popiera TW Wolfganga a Ty nie protestujesz?? :-))))))

> A gdzie napisane w jakim terminie ma to zrobic?
                                                    > Postaraj sie.

W orzeczeniu TK z 3 grudnia jest ze ma to zrobic "niezwlocznie".

> A Ty na wlasnej skorze wiesz o tym najlepiej.

Polacialas na 500+? Czy jest jakis inny powod Twojego PiSowskiego zaslepienia?
          • astra18 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 10:29
            jureek napisał
            > >

>
            > Z tym Wawelem to wkurza mnie też to, że między innymi ze względu na ochronę zab
            > ytku obowiązuje tam zakaz wjazdu dla samochodów. Naprawdę nie mogą przejść pies
            > zo tych parę metrów?

Pod sama krypte podjezdzaja?
            • jureek Re: Dni Pamięci 19.04.17, 10:54
              astra18 napisał:

> Pod sama krypte podjezdzaja?

Skąd mam wiedzieć? Przecież tam nie można wejść, żeby to zobaczyć.
              Natomiast widzę, że wjeżdżają tam, gdzie jest zakaz wjazdu.
              • maria421 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 11:03
                jureek napisał:

> astra18 napisał:
                >
                > > Pod sama krypte podjezdzaja?
                >
                > Skąd mam wiedzieć? Przecież tam nie można wejść, żeby to zobaczyć.
                > Natomiast widzę, że wjeżdżają tam, gdzie jest zakaz wjazdu.

Wola Prezesa jest prawem.
              • astra18 Re: Dni Pamięci 19.04.17, 11:04
                jureek napisał:

> astra18 napisał:
                >
                > > Pod sama krypte podjezdzaja?
                >
                > Skąd mam wiedzieć? Przecież tam nie można wejść, żeby to zobaczyć.
                > Natomiast widzę, że wjeżdżają tam, gdzie jest zakaz wjazdu.

Nie zauwazylam.jest znak zakazu?
                Dawno nie bylam na Wawelu.
                • ja.nusz Re: Dni Pamięci 19.04.17, 11:43
                  astra18 napisał:

> Nie zauwazylam.jest znak zakazu?
                  > Dawno nie bylam na Wawelu.

Jak będziesz dalej tak wiernie sczekać, to może KC PiS zafunduje ci bezpłatny karnet wstępu na zamek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka