Dodaj do ulubionych

Pytanie do Astry...

11.08.20, 10:15
... która kiedyś pisała, że jest miłośniczką szybkich samochodów.
Jak sądzisz, punto cabrio to dobry samochód na zimę?
Obserwuj wątek
    • astra18 Re: Pytanie do Astry... 11.08.20, 10:49
      jureek napisał:

> ... która kiedyś pisała, że jest miłośniczką szybkich samochodów.

Nieścisła informacja - nie szybkich samochodów, tylko wykorzystania możliwości tam gdzie można.

> Jak sądzisz, punto cabrio to dobry samochód na zimę?

Nie mam bladego pojęcia. Myślę, że tak samo dobry jak rower - na jedno wychodzi:)
      Do PE dojedziesz:)

O to ci chodziło?:)
      • jureek Re: Pytanie do Astry... 11.08.20, 11:15
        astra18 napisał:

> Nie mam bladego pojęcia. Myślę, że tak samo dobry jak rower - na jedno wychodzi
        > :)
        > Do PE dojedziesz:)

Nawet zezłomowanym dojedziesz?
        W takim razie nawet lepszy od roweru.
        Będzie się musiał biedny Henry ograniczać, żeby te 100 tysiaków euro zwrócić.
        • astra18 Re: Pytanie do Astry... 11.08.20, 11:19
          jureek napisał:

>
          > Nawet zezłomowanym dojedziesz?

Nie znam się na takich sztuczkach, choć są tacy magicy, którzy potrafią:)

> W takim razie nawet lepszy od roweru.
          > Będzie się musiał biedny Henry ograniczać, żeby te 100 tysiaków euro zwrócić.

Jak będzie sprawa udowodniona to będzie zwracać.
          • jureek Re: Pytanie do Astry... 11.08.20, 11:23
            astra18 napisał:

> Jak będzie sprawa udowodniona to będzie zwracać.

Obawiam się, że niestety tylko zwracać, bo tyle udowodnił OLAF, który jednak może tylko zarządzić zwrot bezprawnie pobranej kasy, ale ukarać za wyłudzenie już nie może. Tym musiałaby się zająć polska prokuratura, a nie jesteś chyba tak naiwna, żeby spodziewać się, że ziobrowa prokuratura zrobi Henry'emu jakąś krzywdę.
            • maria421 Re: Pytanie do Astry... 11.08.20, 11:26
              Polska prokuratura sie Czarneckim nie zajmie, ale jezeli wyludzenie kilometrowek bedzie oznaczalo koniec jego kariery politycznej, to dobre i to.

Kolejny PiSowski "krysztal" :-)
            • astra18 Re: Pytanie do Astry... 11.08.20, 11:31
              jureek napisał:

>
              > Obawiam się, że niestety tylko zwracać, bo tyle udowodnił OLAF, który jednak mo
              > że tylko zarządzić zwrot bezprawnie pobranej kasy, ale ukarać za wyłudzenie już
              > nie może. Tym musiałaby się zająć polska prokuratura,

Zajmuje się prokuratura w Zamościu.

• jureek Re: Pytanie do Astry... 11.08.20, 11:46
                astra18 napisał:

> Zajmuje się prokuratura w Zamościu.

Aha. To niedaleko Jasła, z którego jeździł do Brukseli, żeby więcej kilometrów niż z Warszawy było.
                • maria421 Re: Pytanie do Astry... 11.08.20, 11:51
                  jureek napisał:

> Aha. To niedaleko Jasła, z którego jeździł do Brukseli, żeby więcej kilometrów
                  > niż z Warszawy było.

Ciekawa jestem czy europarlamentarzysci innych krajow tez sa zdolni do takich przekretow, czy tylko "Polak potrafi".

Swoja droga, jakim trzeby byc nienasyconym chciwcem zeby, majac wysoka diete posla UE, "dorabiac" jeszcze na kilometrowkach.
                  • jureek Re: Pytanie do Astry... 11.08.20, 12:12
                    maria421 napisała:

> Ciekawa jestem czy europarlamentarzysci innych krajow tez sa zdolni do takich p
                    > rzekretow, czy tylko "Polak potrafi".

Nie jesteśmy wyjątkowi. Koncern Agrofret czeskiego premiera Babiša więcej skasował publicznych dotacji niż zapłacił podatków. OLAF podjął działania w sprawie nieprawidłowości przy korzystaniu z unijnych dotacji przez firmy premiera, ale czeska prokuratura umorzyła sprawę.
                • astra18 Re: Pytanie do Astry... 11.08.20, 12:54
                  jureek napisał:

> astra18 napisał:
                  >
                  > > Zajmuje się prokuratura w Zamościu.
                  >
                  > Aha. To niedaleko Jasła, z którego jeździł do Brukseli, żeby więcej kilometrów
                  > niż z Warszawy było.

Rzeczywiście, spisek.
                  • jureek Re: Pytanie do Astry... 11.08.20, 13:01
                    astra18 napisał:

> Rzeczywiście, spisek.

Pisałem coś o spisku? Ze strachu przed "tęczowymi terrorystami" najwyraźniej masz jakieś omamy.
                    • astra18 Re: Pytanie do Astry... 11.08.20, 18:17
                      jureek napisał:

>
                      > Pisałem coś o spisku?

Przypadek może ?

Ze strachu przed "tęczowymi terrorystami" najwyraźniej ma
                      > sz jakieś omamy.

Zaraz tam strach , no pasaran raczej.
                      Omamów nie mam, widzę i słyszę, najwyraźniej ty zaklinasz rzeczywistość.
                      • jureek Re: Pytanie do Astry... 11.08.20, 18:36
                        astra18 napisał:

> Ze strachu przed "tęczowymi terrorystami" najwyraźniej ma
                        > > sz jakieś omamy.
                        >
                        > Zaraz tam strach , no pasaran raczej.

Na jaki krok dalej mi nie pozwolisz?
                        Byłem wczoraj w Opolu na manifestacji solidarności z osobami LGBT, czyli chyba też do takich "tęczowych terrorystów" mnie zaliczasz?
                        Śmiesznie było, bo u nas był luzik i spokój, a kilkadziesiąt metrów dalej prowokowała nas (bezskutecznie) grupka może 20 narodowców. Nasze głośniki i megafony były skierowane do uczestników naszej manifestacji, a narodowcy swoje kolumny skierowali nie do uczestników ich pikiety (bo demonstracją trudno to nazwać), tylko do nas. Wykrzykiwali tam te swoje homofobiczne bzdety i plątające się w ich głowach seksualne fantazje, ale najfajniejsze było ich zawołanie w naszą stronę, cytuję z pamięci "wy tam demonstrujący pod kolorowymi szmatami jesteście kryminalistami". Podsumowując, dla Ciebie jestem terrorystą, dla narodowców kryminalistą :)
                        • astra18 Re: Pytanie do Astry... 11.08.20, 20:43
                          jureek napisał:

>
                          > Na jaki krok dalej mi nie pozwolisz?

Nie "Tobie" ( skąd taki wniosek???) ale ustosunkowanie się do ogólnej sytuacji.

> Byłem wczoraj w Opolu na manifestacji solidarności z osobami LGBT, czyli chyba
                          > też do takich "tęczowych terrorystów" mnie zaliczasz?

Solidaryzuj się z kim chcesz, mam nadzieję, że nie z pospolitymi chuliganami.
                          Bo chyba nie popierasz aktów rozzboju

> Śmiesznie było, bo u nas był luzik i spokój, a kilkadziesiąt metrów dalej prowo
                          > kowała nas (bezskutecznie) grupka może 20 narodowców. Nasze głośniki i megafony
                          > były skierowane do uczestników naszej manifestacji, a narodowcy swoje kolumny
                          > skierowali nie do uczestników ich pikiety (bo demonstracją trudno to nazwać), t
                          > ylko do nas. Wykrzykiwali tam te swoje homofobiczne bzdety i plątające się w ic
                          > h głowach seksualne fantazje, ale najfajniejsze było ich zawołanie w naszą stro
                          > nę, cytuję z pamięci "wy tam demonstrujący pod kolorowymi szmatami jesteście kr
                          > yminalistami". Podsumowując, dla Ciebie jestem terrorystą, dla narodowców krymi
                          > nalistą :)

Nie wiem skąd taki wniosek określający mój stosunek do ciebie???
                          Gdzie to wyczytałeś? Jeśli jednak popierasz chuligaństwo i rozbój to sam sobie wystaw laurkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka