01.02.22, 15:32
.
Obserwuj wątek
    • maria421 Re: Rzyg 01.02.22, 15:33
      Raczej zazenowanie :-(

• maria421 Re: Rzyg 06.02.22, 16:28
      Ci, ktorzy zarzucaja "partiom nacjonalistycznym" w Europie skumanie sie z Putunem, sami sie z Putinem skumali.

next.gazeta.pl/next/7,168930,28080050,fas-schroeder-pelni-role-centrum-rosyjskiej-siatki-wplywu.html#s=BoxOpImg5

P.S. Chodzi o gazete Frankfurter Allgemeine Zeitung, wiec FAZ, nie FAS!!!

• ja.nusz Re: Rzyg 06.02.22, 17:11
        maria421 napisała:

> Ci, ktorzy zarzucaja "partiom nacjonalistycznym" w Europie skumanie sie z Putun
        > em, sami sie z Putinem skumali.
        >
        > next.gazeta.pl/next/7,168930,28080050,fas-schroeder-pelni-role-centrum-rosyjskiej-siatki-wplywu.html#s=BoxOpImg5
        >
        > P.S. Chodzi o gazete Frankfurter Allgemeine Zeitung, wiec FAZ, nie FAS!!!

FAS należy do FAZ i pomimo różnicy w redagowaniu jest to jeden bałagan.
        Poza tym od 1.stycznia 2022 FAS nie jest już tak bardzo niedzielną gazetą, bo ukazuje się w sobotę rano.
        • maria421 Re: Rzyg 07.02.22, 16:08
          ja.nusz napisał:

> maria421 napisała:
          >
          > > Ci, ktorzy zarzucaja "partiom nacjonalistycznym" w Europie skumanie sie z
          > Putun
          > > em, sami sie z Putinem skumali.
          > >
          > > next.gazeta.pl/next/7,168930,28080050,fas-schroeder-pelni-role-centrum-rosyjskiej-siatki-wplywu.html#s=BoxOpImg5
          > >
          > > P.S. Chodzi o gazete Frankfurter Allgemeine Zeitung, wiec FAZ, nie FAS!!!
          >
          > FAS należy do FAZ i pomimo różnicy w redagowaniu jest to jeden bałagan.
          > Poza tym od 1.stycznia 2022 FAS nie jest już tak bardzo niedzielną gazetą, bo u
          > kazuje się w sobotę rano.

Faktycznie,
          • maria421 Re: Rzyg 07.02.22, 16:12
            Obejrzalam wczoraj Anne Will (czego zazwyczaj nigdy nie robie), i jestem wsciekla na niemieckich politykow! Ambasador Ukrainy prosi o bron defensywna a ci pitola o deeskalacji poprzez dialog.

Swietne wystapienie Anne Applebaum przez polaczenie z Waszyngtonem.
            • ja.nusz Re: Rzyg 07.02.22, 22:12
              maria421 napisała:

> Obejrzalam wczoraj Anne Will (czego zazwyczaj nigdy nie robie), i jestem wsciek
              > la na niemieckich politykow! Ambasador Ukrainy prosi o bron defensywna a ci pit
              > ola o deeskalacji poprzez dialog.
              >
              > Swietne wystapienie Anne Applebaum przez polaczenie z Waszyngtonem.

Niemcy trzymają się konsekwentnie dewizy, żeby nie dostarczać broni na tereny potencjalnych konfliktów zbrojnych.
              Jako pacyfista popieram takie podejście.
              A polskie wymachiwanie szabelką w kierunku Putina to śmiech na sali…

• maria421 Re: Rzyg 08.02.22, 09:10
                ja.nusz napisał:

> Niemcy trzymają się konsekwentnie dewizy, żeby nie dostarczać broni na tereny p
                > otencjalnych konfliktów zbrojnych.
                > Jako pacyfista popieram takie podejście.
                > A polskie wymachiwanie szabelką w kierunku Putina to śmiech na sali…

Niemcy do 2014 roku sprzedawaly bron Rosji, do 2018 sprzedawaly Arabii Saudyjskiej, choc te kraje juz wczesniej byly zaangazowane w konflikty zbrojne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka