vitalia 21.09.05, 19:35 dom.trojmiasto.pl/news.phtml?id_news=17187 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
binka :-) 22.09.05, 17:26 nie wiem jak to będzie wyglądało w krajobrazie Gdyni, ale zamieszkać tam chyba bym chciała.....;-) Odpowiedz Link
vitalia Re: :-) 23.09.05, 21:07 Wiesz binka,,,ja chyba też,ale zastanawiam się i le tam musi kosztować mieszkanko!??. No i kto sobie zafunduje tam gniazdeczko???????? Można się tylko domyślać.. Odpowiedz Link
windyga Re: :-) 24.09.05, 23:12 Ale ma tam być jak czytam, platforma widokowa. He,he. Zatem sie pewnie tam będziemy mogły spotkac, cooo? Odpowiedz Link
vitalia Re: :-) 25.09.05, 17:20 Jak wpuszczą zwykłych ludków ,to czemu nie,,widok może być przewspaniały. Odpowiedz Link
binka na Witawie 25.09.05, 19:00 też jest taka "klatka" widowkowa, ale klucz mają mieszkańcy tylko, ciekawe jak tu będzie? Odpowiedz Link
maruda.r Re: :-) 03.10.05, 22:38 binka napisała: > nie wiem jak to będzie wyglądało w krajobrazie Gdyni, ale zamieszkać tam chyba > bym chciała.....;-) ****************************** Oglądając niektóre dziełka "o podwyższonym standardzie" invest komfortu od środka... nie, dziękuję. Odpowiedz Link
kryzar Re: OTO WIEŻE.. 30.09.05, 21:41 Powiem krótko OHYDA. Jeszcze tylko kilko takich inwestycji i Gdynia przestanie być pięknym miastem. Oj Kwiatkowski pewnie się w grobie przewraca Odpowiedz Link
windyga Re: OTO WIEŻE.. 01.10.05, 00:53 Ciekawe... Ktois kiedys podjął deczyzje, że we wsi będa budować port i miasto. I koło rybackich chałup zaczęto stawiać pięciopietrowe kamienice. To musial byc szok. A w takim Gdańsku, np. kosciół Mariacki, obok małych domków w sredniowieczu - to ci dopiero było coś szokujacgo. A przeciez mogło ich nie byc, prawda?. Mogły sobie spokojnie bociany, żabki i inne robaczki tam zyc i życ az do dzis. No, coz Gdynia symbol nowoczesności itd. wg. nietórych powinna byc skansenem tejze nowoczesnosci sprzed 70 lat... Odpowiedz Link
maruda.r Re: OTO WIEŻE.. 03.10.05, 22:55 windyga napisała: > Ciekawe... Ktois kiedys podjął deczyzje, że we wsi będa budować port i miasto. > I koło rybackich chałup zaczęto stawiać pięciopietrowe kamienice. To musial byc > > szok. **************************** Ktoś kiedyś podjął decyzję i zaprojektował port i centrum Gdyni. Ta konstrukcja jest spójna, charakterystyczna i dlatego wciąż interesująca. Mimo takich knotów, jak hotel "Gdynia" czy budynki na Władysława IV vis a vis Urzędu Skarbowego. Witawa też jest błędem w zabudowie Witomina. Sama nazwa, żenująco banalna, każe mi być sceptycznym wobec tego projektu. Odpowiedz Link
windyga Re: OTO WIEŻE.. 03.10.05, 23:58 Ta budowla ma szanse zaistnieć jako coś charakterystycznego, wyjatkowego, atrakcja turystyczna, widokowa etc.Nazwa ma znaczenie. Powinna być "wymawialna" także przez obcokrajowców ( np. coraz liczniejszych turystów na pokładach wielkich cruiserów). Ale to inwestor , a nie publiczność decyduje o nazwie, podobnie jak o cenie za 1 m kwadratowy biyra czy apartamentu w takiej budowli... Pamiętajmy, że sprawa jest w rekach prywatnych no i w rekach fachowców (architekci, urbaniści). Nam może sie to podobać lub nie, ale wpływu na losy tej budowli nie mamy żadnego. To nie wybory;)) Odpowiedz Link
vitalia Re: OTO WIEŻE.. 01.10.05, 13:39 kryzar napisała: > Powiem krótko OHYDA. Jeszcze tylko kilko takich inwestycji i Gdynia przestanie > być pięknym miastem. Oj Kwiatkowski pewnie się w grobie przewraca On już sto razy się przewrócił,przez ten grobowiec centrum,,,Jego Imienia. Odpowiedz Link
binka Re: OTO WIEŻE.. 09.10.05, 10:58 A mnie się Witawa podoba. Gdynia to nowowczesne miasto i takie budynki moim zdaniem pasują. Nie zapominajmy też, że nie są to jakieś abstrakcyjne budynki, tylko mieszkania, a ludzie wszak muszą gdzieś mieszkać. Odpowiedz Link
amelia117 Re: OTO WIEŻE.. 18.10.05, 23:45 co to za arabskie kulfony sie pojawiaja??? co znow ich interesuja wieze??? Odpowiedz Link