Gość: manDdia IP: *.chello.pl 25.03.10, 04:20 Li Na - M.Bartoli; V.Williams - A.Radwańska; K.Clijsters - J.Janković; J.Henin - C.Wozniacki. Po lewej sugerowane zwyciężczynie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MACIEJ Re: WTA Miami: typy ćwierćfinałowe IP: *.ny325.east.verizon.net 25.03.10, 04:36 1-Wickmayer-Bartoli 2-Venus-Pennetta 3-Clijsters-Jankovic 4-Dementieva-Wozniacki. Jesli Nasze typy sa tak samo trafne,to wygrywa ten,kto wczesniej swoje typy napisal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Re: WTA Miami: typy ćwierćfinałowe IP: *.chello.pl 25.03.10, 07:33 S. Kuzniecowai - Na Li; V.Williams - A.Radwańska; J.Janković - K.Clijsters; J.Henin - C.Wozniacki. Kto zgłosi typy po rozpoczęciu meczów pierwszej z 32 zawodniczek rozstawionych (godz. 11.00 czasu lokalnego Miami 16.00 w Wawie), ten startuje w innym konkursie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: WTA Miami: typy ćwierćfinałowe IP: *.ny325.east.verizon.net 30.03.10, 03:28 manDdia typuje najlepiej i ma 2 bledy,a ja z Jedrzejem po 3. Czas typowac zwyciezczynie turnieju: 1-Wickmayer-Bartoli 2-Venus-Radwanska 3-Clijsters-Stosur 4-Henin-Wozniacki Widzialem Venus i Wozniacki i uwazam,ze Radwanska ma wieksze szanse z Venus niz Wozniacki z Henin. Polfinaly:Wickmayer-Venus,Clijsters-Henin. Clijsters wygrywa turniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manDdia Re: WTA Miami: typy ćwierćfinałowe IP: *.chello.pl 30.03.10, 04:04 Spokojnie MACIEJu - niech się rozstrzygnie jeszcze ostatni mecz tej rundy: Justine vs Wiera. Też mi się wydaje, że wygra Belgijka - tym bardziej, że Rosjanka na 5 podejść zawsze schodziła z kortu z kwaśniejszą miną: www.sonyericssonwtatour.com/headtohead/justine-henin_2255881_3541/0,,12781~3541~9376,00.html Ostatni raz grały przeciwko sobie w 2007. Wszystkie mecze były dwusetowe, ale Justine była wtedy zawsze w top 5. Zaraz wychodzą na kort. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: WTA Miami: typy ćwierćfinałowe IP: *.ny325.east.verizon.net 30.03.10, 06:05 Ja juz nie mam serca ogladania Zvonarevey na korcie,szczegolnie jak przegrywa z coraz to gorszymi zawodniczkami. Vera ma 25 lat,zarobila 7 baniek na korcie i nie umie serwowac! Wspiela sie rok temu na #5 i powili acz systematycznie sie stacza. Ona w wieku 19 lat grala lepiej niz teraz. Ciagle gra z usztywniona kostka i ciagle szuka usprawiedliwien na swoja slaba gre. www.sonyericssonwtatour.com/page/Player/Stats/0,,12781~9376,00.html Vera juz jest #23 i ja nie widze dla niej powrotu do top 10. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abdul Re: WTA Miami: typy ćwierćfinałowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 08:40 Ogólnie szykuje się wielka obsuwa zawodniczek z Rosji. Wiera była pierwsza (nie liczę Szarapowej bo ta wypadła wcześniej przez kontuzję i już nie wróci). Demka następna w kolejce do obsuwy. A po sezonie mączkowym i trawie los ten dotknie Kuzi i Safinę. Szczególnie tą drugą. Azarenka swoje zrobiła teraz czas na kryzys jak widać. Obsuwa na 9 miejsce. A perspektywy poprawy nie najlepsze po powrocie Henin i Clijsters. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: WTA Miami: typy ćwierćfinałowe IP: *.ny325.east.verizon.net 30.03.10, 16:43 Wlasnie widze,ze wszystkie Rosjanki bez wyjatku sie obsuwaja i dolaczyla do nich Azarenka. Bardzo dobrze na ich tle wypadaja Wozniacki i Radwanska. Jesli Venus nie zagra dzis lepiej niz wczoraj z Hantuchova,to Radwanska ja rozlozy. Ciekawe jakiego asa Bartoli wyciagnie z rekawa przeciwko Wickmayer. Nie widzialem zadnej z nich ,ale mysle ze Wickmayer jest lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abdul Re: WTA Miami: typy ćwierćfinałowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 16:50 Wickmayer jest lepsza ale czasami. Niestety jej problemem jest potężna nieregularność. Potrafi zagrać mecz na ryzyku z 20 błędami a następnego dnia tych błędów popełnić 80 (jak się zdarzyło na AO). Więc postawa Wiki jest wielką niewiadomą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manDdia Ćwierćfinały i dalej IP: *.chello.pl 30.03.10, 13:18 QF: Bartoli - Wickmayer; Radwańska - Williams; Clijsters - Stosur; Henin - Wozniacki. SF: Radwańska - Bartoli; Henin - Clijsters. F: Henin - Radwańska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Ćwierćfinały i dalej IP: *.ny325.east.verizon.net 30.03.10, 16:49 To zes optymistycznie pojechal! Jakby to Radwanska zobaczyla,to by ja dopiero nerwy zjadly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z ostatniej chwili Mecz już się zakończył. 6-3, 6-2 dla Williams. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.10, 17:01 Szybko, łatwo, pewnie. Williams była z kimś umówiona na mieście i nie miała zbyt dużo czasu dla Radwańskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Mecz już się zakończył. 6-3, 6-2 dla Williams IP: *.ny325.east.verizon.net 30.03.10, 18:54 Sam myslalem,ze Aga sie bardziej postawi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Mecz już się zakończył. 6-3, 6-2 dla Williams IP: *.ny325.east.verizon.net 30.03.10, 20:00 Teraz ,jak ogladam rerun meczu Venus-Radwanska to wyraznie widac,ze Agnieszce starcza sily tylko na polowe seta. Identycznie to samo bylo w meczu z Wozniacki,gdzie pierwszy set oddala bez walki a w drugim postawila sie do stanu 3:3,a pozniej juz gladko przegrala. Prosba wiec do pana Roberta,popracuj pan z corka nad kondycja i sila. Przyjrzyj sie pan jak Stosur wyglada i daj Agnieszce hantle do reki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Koncert zyczen IP: *.ny325.east.verizon.net 31.03.10, 02:44 ze Radwanska spotka sie w polfinale z Bartoli nie wypalil,a szkoda bo przydaloby sie Adze kilka latwych meczow do wygrania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abdul Re: Mecz już się zakończył. 6-3, 6-2 dla Williams IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.10, 07:20 Aga jest jak widać odmiennie prowadzona od większości zawodniczek. Większość najpierw do wielkiego tenisa wchodzi z siła , kondycją oraz motoryką ale słabą techniką , bo to najtrudniej wyszkolić. To jest prowadzenie zawodniczki na szybki sukces acz ryzykowne. Bo przystosowanie nastolatki pod względem fizycznym do wielkiego tenisa czasem kończy się całkowitym załamaniem kariery , czasem licznymi kontuzjami a czasem 2-3 latami kryzysu. Nawet jak sobie przypomnisz siostry W. po początkowych sukcesach były trapione kontuzjami , teraz Szarapowa. Inną metodą jest wzbogacenie techniki a potem na szybkiego wzmocnienie już w trakcie zawodowego tenisa. To też niesie ryzyko. Chakvetadze jest jego przykładem. Jankovic próbowała się wzmocnić lekko położyła cały rok. Wozniacki niestety w takim systemie też nie wytrzyma , może siły (w sensie muskulatury) nie wzmocniła ale poszła w wagę. Masa też daje kopa w zagraniach. Ale to juz ma wpływ na plecy , ale też i nogi (pamiętamy 3 godzinny mecz w Doha i skurcze ) , niedługo przyjdą i kolana. Aga natomiast weszła w wielki tenis z techniką i niesamowitym czuciem. Teraz tak naprawdę jak już organizm jest rozwnięty nie grozić będą mu załamania formy pod warunkiem powolnego wzmacniania siły i kondycji i motoryki. Może to zając 2-3 lata ale nie szybciej , jak już Aga od początku nie jest prowadzona na szybki sukces zmiana zasady byłaby bezsensu. Stąd też deble , które nie tylko wzmacniają Agę w grze przy siatce oraz refleksie i timingu ale przede wszystkim to jest praca nad kondycją. Zapewne - co było widać w 2 secie , Aga ma odpuszczać jak już czuje , że ma dość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Stosur,Cibulkova przed Radwanska. IP: *.ny325.east.verizon.net 01.04.10, 05:27 Cibulkova gdy sie wzmocnila fizycznie weszla na krotko do 10-tki,ale przy jej wzroscie to byla tylko krotka wizyta. Stosur jest wyzsza niz Cibulkova i tak latwo nie da sie wypchnac z 10- tki,a moze nawet tam zostanie kosztem Radwanskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Stosur,Cibulkova przed Radwanska. IP: *.chello.pl 01.04.10, 06:16 Gość portalu: MACIEJ napisał(a): > Cibulkova gdy sie wzmocnila fizycznie weszla na krotko do 10-tki,ale przy jej wzroscie to byla tylko krotka wizyta. Stosur jest wyzsza niz Cibulkova i tak latwo nie da sie wypchnac z 10-tki,a moze nawet tam zostanie kosztem Radwanskiej. Cibulkova nigdy nie była w Top 10. Stosur może z niej wypaść już teraz - gdyby Kim wygrała turniej, awansowałaby do Top 10 właśnie kosztem Australijki. Aga natomiast, niezależnie od dalszego przebiegu turnieju, awansuje w poniedziałek na 8 miejsce. Poza tym się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Stosur,Cibulkova przed Radwanska. IP: *.nycmny.east.verizon.net 02.04.10, 04:47 Mnie sie wydawalo,ze byla #11,ale statystyki wykazuja ze byla #12. www.sonyericssonwtatour.com/page/Player/Stats/0,,12781~12135,00.html Henin z Clijsters wlasnie graja trzeciego seta. Wlasnie wrocilem z kosza i chyba obejrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Stosur,Cibulkova przed Radwanska. IP: *.nycmny.east.verizon.net 02.04.10, 05:53 Henin zgodnie z przewidywaniami przegrala z Clijsters i na swoj awans do 10-tki musi poczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manDdia Re: Ćwierćfinały i dalej IP: *.chello.pl 02.04.10, 05:57 Wychodzi na to, że jesteś na tym forum MACIEJu największym fanem talentu Agnieszki Radwańskiej. Specjalnie nigdy na nią nie stawiasz, aby się nie speszyła wysokimi oczekiwaniami - tak to sobie gra na spokojnie i luziku... Przyznam - czasami mi się wydawało, że jej nie cierpisz, ale przejrzałem wreszcie twój misternie ułożony plan nie przeszkadzania Isi naszymi wygórowanymi żądaniami. W ćwierćfinałach przegrały i twoja Janina i mój typ Aga - remis. W półfinale wewnątrzbelgijskim zwyciężyła po tiebreaku trzeciego seta Kim (którą to ty obstawiałeś) , więc brawa za lepsze typowanie! Gratulacje i pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MACIEJ Re: Ćwierćfinały i dalej IP: *.nycmny.east.verizon.net 02.04.10, 08:08 Radwanska poczynila spore postepy i to widac golym okiem. Jeszcze rok temu jak dostala trudna ,mocna pilke to z trudem przebijala balonika na srodeczek,a teraz nawet z trudnej pilki potrafi zagrac w rog i to nisko. Jedynym jej problemem jest teraz wytrzymalosc i sila. Tak z Wozniacki jak i z Venus na calych obrotach mogla zagrac tylko pol seta. I ja bym jej odradzal grania drop shotow z takimi zawodniczkami jak Venus,ktora ma skrzydla zamiast rak i na dodatek jest dosc szybka. Trudno mnie powiedziec ,kto wygra final,bo na oko wyglada,ze lepiej gra Clijsters,ale obie maja spore wahania formy. Clijsters nie gra tak dobrze jak grala w US Open,a u Venus wszystko zalezy od serwowania. W US Open Clijsters wygrala z Venus w trzech setach,a w trzecim bylo 6:4. Odpowiedz Link Zgłoś