Forum Sport Tenis
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

gra w tenisa

16.06.12, 13:59
    szukam partnerki do gry w tenisa. Dawno nie grałam i chciałabym wrócić do tego sportu. Mój poziom amatorski, średni. Mogę grać popołudniami i w weekendy na terenie Warszawy - Solec, Żoliborz, Bielany
    Obserwuj wątek
      • Gość: Ekspert ten sport lepiej uprawiać z partnerem IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.12, 22:52
        poziom kobiecego tenisa pozostawia wiele do życzenia. na początek dla średniej amatorki polecam nie dodającą mocy rakietkę i naciąg naturalny na niedużą główkę (maximum 95 inches) oraz mocno walącego faceta do środka bez big liftu. wtedy można się zamachnąć i na prawdę mocno pierdyknąć w piłkę i piłki się słuchają nie lądują w aut. jak będzie słabo nadająca panienka, i rakietka wzmacniająca siłę odbicia to nie będziesz mogła rypnąć w piłkę tylko wyjdzie Ci badminton. i od razu dociąż sobie rakietę na główkę, grał taką Sampras, gra Federer, i nawet Nadal sobie ostatnio dociążył. przyjemność uderzania się zwiększa. a na Bielanach to tu jeszcze można grać w tenisa w ogóle?

ludzie, ostatnio byłem w Małopolsce. przepraszam, ale jechałem na wycieczkę. ja już teraz wiem czemu Radwańska gra tak regularnie. ponieważ w Małopolsce są same górki i dołki, to wszyscy próbują wyrównać. stąd to umiłowanie do równego umiarkowania, niestety Małopolanie są naznaczeni pochodzeniem. Prawdziwi Polacy wywodzą się z Warszawy. tutaj mamy równy teren i ludzie rodzą się tu normalni. dlatego dla urozmaicenia gramy raz do góry raz do dołu i nie znosimy jednostajności. oni tam w tej Małopolsce to ciągle zjeżdżają albo wjeżdżają, dlatego przestrajają się na wypoziomowanie. wiem też czemu Radwańska jest tak nieurodziwa. pojechałem do Krakowa a tam na prawdę nie mają się czym pochwalić. jak się przyjedzie do Warszawy to się wydaje że Warszawianki są 2 razy ładniejsze niż przed wyjazdem. nie to że bym w ten sposób usprawiedliwiał Radwańską, broń boże, nie są to oczywiście żadne okoliczności łagodzące w jej przypadku.

nad Wisłą to Ci nie radzę grać bo komary wielkie grasują. kiedyś grałem w lato w Bielańskim, kiedy akurat obrodziło, i musiałem trochę pobiegać do piłki bo brzęczały głośno. nie polecam też gry na fortach bo tam są paskudne meszki. a teraz to w ogóle nie graj bo kort gliniasty i buty się pobrudzą, piłki zresztą też. poza tym naciąg naturalny długo nie przetrwa w takich warunkach.

wracając do Małopolski. nazwa przyznam że jest słuszna. takie małe to karłowate, mają prawo mieć kompleksy. wzrostem nie grzeszą. urodziwe nie są. żeby dostać truskawkę na południu od Krakowa trzeba się nagimnastykować. truskawki karłowate, jakieś takie niewyrośnięte. towar kiepski. kortów nie widać. drogo, nie polecam.

• Gość: MACIEJ Re: ten sport lepiej uprawiać z partnerem IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 28.06.12, 18:03
          Dajesz jej rady od czapy.Mala glowka,mocny naciag i dociazenie glowki dla przecietnej amatorki to istna mogila.Po tygodniu dostanie mulow jak Stosur lub Cibulkova i przecietny facet bedzie sie bal z nia grac.
          Malopolska krajobrazowo jest oki,ale mieszkac w tym skansenie to samobojstwo.
          • Gość: Ekspert Re: ten sport lepiej uprawiać z partnerem IP: *.dynamic.chello.pl 01.07.12, 17:37
            nie gadaj głupot. Stosur dostała bicepsów od grania Babolatem, z większą główką i wzmocnionym uderzeniem. Nadal też. Małopolska to dobrze wygląda na pocztówce. na południu tej krainy dominuje "aromat" z owcy, i końskie muchy które potrafią up... każdego. poza tym słońce ma bliżej i rozumiesz nap.. na całego. jak się nie posmarujesz olejkiem to równie dobrze możesz włożyć skórę do ogniska. ludzie są tam mali bo przystosowani do chodzenia po górach. jak wiadomo, lepszy punkt ciężkości mają mali, a duzi mają zachwiania równowagi, dlatego w górach o sukcesie decyduje krępa budowa ciała. w dzisiejszym sprzęcie amortyzującym uderzenia zabijaniem przyjemności z gry, jest przebijanie dużymi główkami. należy mocno naciągnąć rakietę na małą główkę (Sampras przekraczał 30 kg), i dociążyć. walnąć będzie można z całej siły i piłka nie wyleci w aut. jak się zagra dzisiejszą rakietą z całej siły z naciągiem 20kg to piłka frunie w trybuny stąd ofensywni zawodnicy popełniają dzisiaj tyle błędów, a przebijacze chwalą ich niskim oprocentowaniem.
            • Gość: MACIEJ Re: ten sport lepiej uprawiać z partnerem IP: *.c3-0.elm-ubr2.qens-elm.ny.cable.rcn.com 02.07.12, 07:14
              Ja dostalem mulow przy remoncie domu od noszenia wiader z betonem.Tak sie wycwiczylem ze przy noszeniu jedna reka zadnego przechylu nie mialem.No tak ale wtedy na lunch jadlem 8 slice'ow pizzy i wypijalem 2 l coca-coli.
              Te konskie muchy w Malopolsce sa na caly swiat znane bo nawet przy jezdzie na rowerze zderzenie z nimi owocuje siniakami.
              Za to Malopolanki moga wypic ze ho ho,bo punkt ciezkosci u nich czesto jest ponizej sciezki polnej i to juz po wypiciu pierwszej butelki.
              Pamietam jak tam w zaloty chodzilem do siostry Marcina Danca i z jej starym popijalismy.
              Na wstepie musze przyznac,ze kultura picia w Przemyskiem byla niesamowicie wysoka.
              Kazdy mial swoja butelke,zeby szyjki nie slinic.Na zakaske odrobina chleba i soli,a zeby nie latac do spoldzielni to druga butelke kazdy mial przy nodze.
              Troche problemow bylo z tymi gostkami co mieli czarne podniebienia i rydu wlos miedzy zebami,a teraz razem z nami organizowali tzw Euro 2012,bo narodek lubi sie ochlac do oporu i wtedy wszystkie zale przedwojenne staja im przed oczami i noz sie sam w kieszeni otwiera.
              Nie wiem jakie jest twoje doswiadczenie z Tajojkami(to od ta pojdz,ta zobacz) ale dla mnie to strasznie razowe towarzystwo,w wiekszosc bez dyplomow ale przyuczone do pracy w polu
              i roztrzasania nawozow naturalnych,tudziez problemow politycznych Syrii i Egiptu.
        • Gość: Paula1992 Re: ten sport lepiej uprawiać z partnerem IP: *.30.88.40.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.01.13, 21:24
          Moim zdaniem, też lepiej mieć partnera erakiety.com, na korcie, jak w życiu - im lepszy i tańszy sprzęt tym lepiej.
          • Gość: Zgniewko Ej, ty, eraketa IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.13, 21:35
            Kończ z tem spamem, bo cię eradykujemy.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka