verbdroha 13.01.07, 14:13 Hej! Slyszalam, ze istnieje. Mozna prosic o jakies namiary. Ps. Kielbaski z ogorkiem mi sie zachcialo ;-D Dzieki ;-) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vico1 Re: Polski sklep w Leuven 13.01.07, 16:03 Slyszalem, ze maly sklepik na Blijde Inkomstraat sprzedaje polskie produkty. Sklep GSu w bylym PRLu wydawalby sie przy nim ekskluzywnymi delikatesami. Odpowiedz Link
verbdroha Re: Polski sklep w Leuven 13.01.07, 20:29 To juz chyba lepiej przejechac sie do Brukseli :-) Pozdr Odpowiedz Link
a30 Re: Polski sklep w Leuven 19.01.07, 11:13 tez slyszalam ze istnieje i kiedys jak wpisalam w google, to znalazlam W tej chwili nie pamietam, ale sprobuj poszukac. A poza tym ogorki polskie mozna kupic w tutejszych supermarketach Dheleze. Ostatnio nawet cwikle widzialam. Odpowiedz Link
verbdroha Re: Polski sklep w Leuven 19.01.07, 12:57 :-) Cwikle znalazlam juz pare miesiecy temu... w koncu barszczyk musi byc ;-D Odpowiedz Link
onlyania Re: Polski sklep w Leuven 20.01.07, 13:35 Nie wiem po co tluc sie po polskich sklapach, zeby kupic kielbase i ogorki. Szczegolnie w Leuven. Ja w Brukseli jak bylam w polskim sklepie, to nic oprocz zupek w proszku i sloikow czegos tam, szczegolnie nic ciekawego nie znalazlam czego nie moge kupic nawet u siebie na prowincji w GB czy Delhaize. Ogorki kupisz jak ktos pisal w Delhaize, a cos w stylu polskiej kielbasy wystepuje tutaj pod nazwa "Poolse worst", cos w rodzaju polskiej zwyczajnej, ale i tak wydaje mi sie lepsza od tej w polskim sklepie, pakowanej w folie. Wlasciwie bylam w polskim sklepie po twarog, ktorego nie dostalam, bo to byla sroda, wiec twarogu nie ma nawet w polskim sklepie, jest tylko w soboty albo na recepte :)) Kaszy gryczanej oczywiscie tez nie. I na tym zakonczylam swoje poszukiwania polskich sklepow. Ewentualnie trzeba znac dobrze zaopatrzony polski sklep w Brukseli, ale o takim to paw wie chyba. Odpowiedz Link
paw_dady Re: Polski sklep w Leuven 20.01.07, 21:49 onlyania napisała: > I na tym zakonczylam swoje poszukiwania polskich sklepow. > > Ewentualnie trzeba znac dobrze zaopatrzony polski sklep w Brukseli, ale o takim to paw wie chyba. > belgia.net/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=45 Ja kupuje w Kucnni Polskiej, dzie poza mna byly tam 2 Wietnamki i Pan Arab ;D Serdecznosci Pd Odpowiedz Link
vico1 A jest gdzies 21.01.07, 00:18 w Belgii polski Bar Mleczny? Zjadlbym chetnie racuchy ze smietana popijajac kawa zbozowa "Turek". Odpowiedz Link
paw_dady ehhh wspomnieni czar 25.01.07, 01:11 vico1 napisał: > w Belgii polski Bar Mleczny? Zjadlbym chetnie racuchy ze smietana popijajac kaw > a > zbozowa "Turek". a ja puree z proszku o smaku puree z proszku oraz wilkorotnie podgrzewany szpinak oraz kawe turek (inka byla zbyt exkluzywna) ew sniadanie w psotaci kazerki (swierzej to bylo najlepsze) + homeopatyczna kostka masla + serek homofobiczny z cebulka i kawsna smietana i herbatka "zmiotki z wagonu" ew kawa turek ;) panie ktora zabiera talerzyk jak tylk osie odwrocisz nawiecej niz 5 sekund i natychmiast rpzeciera stolik brudna szmata gratis ! Serdecznosci PD Odpowiedz Link
verbdroha Re: Polski sklep w Leuven-znalazlam!!! 24.01.07, 04:21 Blijde-Inkomstraat 114 ale... nic tam dla mnie... "warzywko", pare zupek w proszku, groszek z marchewka w sloiku, kapusta kiszona w sloiku etc. - takie rzeczy to ja mam... ;-) Odpowiedz Link