roman_j 03.06.04, 18:37 Poprzedni wątek bardzo się nam rozrósł, więc założyłem kolejny. I dobra informacja. Jesteśmy o krok od awansu na 16-te miejsce. :-)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
intruder no to milo ale ja sie nie przyczyniam za bardzo.. 03.06.04, 20:01 ... a to dlatego ze mam caly czas to samo bialko i jak na razie 11/400 :( Odpowiedz Link
roman_j Re: no to milo ale ja sie nie przyczyniam za bard 03.06.04, 20:06 intruder napisał: > ... a to dlatego ze mam caly czas to samo bialko i jak na razie 11/400 :( Czas chyba zmienić komputer na szybszy... ;-)) Odpowiedz Link
intruder fakt - ten w Lodzi jest wolniutki:/ 03.06.04, 20:22 Ale moze zainstaluje ten program na plockim zdecydowanie bardziej wydajnym. Tylko rzadko sie lacze z netem z Plocka. Z drugiej strony planuje kupic laptopa wiec tez powinno byc lepiej. Odpowiedz Link
naka Re: fakt - ten w Lodzi jest wolniutki:/ 03.06.04, 22:34 Dobrze, ze mamy nowy watek bo ten stary otwieral mi sie na dwoch stronach. Niedlugo koncze nastepne, jestem juz po polowie !!! Ale czy was dogonie ??? Odpowiedz Link
roman_j Re: fakt - ten w Lodzi jest wolniutki:/ 04.06.04, 08:16 naka napisała: > Dobrze, ze mamy nowy watek bo ten stary otwieral mi sie na dwoch stronach. Widać, że temat białek cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem. :-)) > Niedlugo koncze nastepne, jestem juz po polowie !!! Po połówce? No proszę, niektórzy to balują. ;-)) > Ale czy was dogonie ??? Tego nie wiem, ale próbuj, próbuj. :-)) Odpowiedz Link
roman_j Re: fakt - ten w Lodzi jest wolniutki:/ 04.06.04, 08:14 intruder napisał: > Ale moze zainstaluje ten program na plockim zdecydowanie bardziej wydajnym. > Tylko rzadko sie lacze z netem z Plocka. Hmmm. Może to głupie pytanie, ale jakie to ma znaczenie, jak często łączysz się z Siecią? Ważniejsze jest to, jak często włączasz komputer i na jak długo. :-)) Odpowiedz Link
santia Re: Białka - nowy wątek 06.06.04, 13:01 mam już 32 białko za sobą, strasznie długo mi zeszło z 31 ;-)) Odpowiedz Link
werdan Re: Białka - nowy wątek 06.06.04, 21:21 16 bialek zrobionych i odeslanych :D 2 kolejne w produkcji. Odpowiedz Link
zenobius1 Re: Białka - nowy wątek 08.06.04, 21:41 roman_j napisał: > Poprzedni wątek bardzo się nam rozrósł, więc założyłem kolejny. I dobra > informacja. Jesteśmy o krok od awansu na 16-te miejsce. :-)) > Już je mamy. Teraz hyc wyżej. :-)) Odpowiedz Link
naka Re: Białka - nowy wątek 11.06.04, 15:24 Poszlo nastepne bialeczko i nawt bylo dobrze punktowane!! A teraz dostalam jakiegos punktowego mikruska !!! I mam go zrobic w ciagu dwoch tygodni !!! Ufffffff !!! Kiedy ja was dogonie ???? Odpowiedz Link
hiubi Do d*** ten program 20.06.04, 18:36 Właśnie straciłem pięć policzonych białek :-( Zwykle jestem w sieci zabezpieczony niezłymi firewallami i białka przez to nie przejdą. No ale OK, przecież jest opcja, zeby pytał przed połączeniem z netem. Otóż fajnie bo pyta, ale tylko do ściągania nowej porcji a obliczone i tak chce wysyłać sam. U mnie powoduje to, że wysyłanie obliczonych nie idzie i tylko się biedny procek męczy i męczy i stają się obliczenia niektualne. Z tego co zauważyłem wyniki wysyła bez pytania tylko i wyłącznie po ukończeniu jakiegoś białka, jeśli nie wyśle to i tak chce nowe a poprzednie chomikuje do momentu wysyłania następnego. U mnie tak chomikuje zawsze po klika i czasem uda się wysałac a czasem nie :-(( Odpowiedz Link
roman_j Re: Do d*** ten program 20.06.04, 22:08 hiubi napisał: > Właśnie straciłem pięć policzonych białek :-( Szkoda... > Zwykle jestem w sieci zabezpieczony niezłymi firewallami i białka przez to > nie przejdą. No ale OK, przecież jest opcja, zeby pytał przed połączeniem z > netem. Otóż fajnie bo pyta, ale tylko do ściągania nowej porcji a obliczone i > tak chce wysyłać sam. Coś dziwnie u Ciebie działa ten program. U mnie, jak sobie policzy białko, to wyskakuje informacja, że skończył i dopóki mu nie kliknę OK, dopóty nie próbuje się łączyć. A że ZAWSZE u mnie najpierw wysyła to, co zrobił, a dopiero potem pobiera następną porcję, więc nie mam takiej sytuacji, że sam próbuje łączyć się z siecią. > U mnie powoduje to, że wysyłanie obliczonych nie idzie i tylko się biedny > procek męczy i męczy i stają się obliczenia niektualne. Z tego co zauważyłem > wyniki wysyła bez pytania tylko i wyłącznie po ukończeniu jakiegoś białka, > jeśli nie wyśle to i tak chce nowe a poprzednie chomikuje do momentu > wysyłania następnego. U mnie tak chomikuje zawsze po klika i czasem uda się > wysałac a czasem nie :-(( Mam wrażenie, że jednak nie masz włączonej opcji pytania przed wysłaniem, ale może się mylę. U mnie to działa inaczej. Jak pisałem powyżej. Odpowiedz Link
hiubi Re: Do d*** ten program 24.06.04, 14:10 mam włączone, mam. No cóż mówi się trudno, ale się nie poddaję :-] Odpowiedz Link
wind7b Re: Białka - nowy wątek 21.06.04, 16:29 Ja ostatnio na domowy komputer dostaje same "mikrusy" ktore licza sie w ciagu jednego dnia. Zaraz koncze 4 takie bialko. Wojtek Odpowiedz Link
roman_j Re: Białka - nowy wątek 21.06.04, 17:36 wind7b napisał: > Ja ostatnio na domowy komputer dostaje same "mikrusy" ktore licza sie w ciagu > jednego dnia. Zaraz koncze 4 takie bialko. To pewnie dla podtrzymania motywacji. :-)) Odpowiedz Link
naka Re: Białka - nowy wątek 24.06.04, 16:34 Ja tez ostatnio dostaje same mikrusy - tylko nierstety u mnie licza sie dluzej !!! Odpowiedz Link
naka Re: juz 14 miejsce :)) 28.06.04, 21:30 Jestesmy juz na 14 miejscu !!! A ja w koncu dostalam wartosciowe bialeczko !!! Odpowiedz Link
roman_j Re: Białka - nowy wątek 06.07.04, 16:47 Umocniliśmy się na 13-tym miejscu, ale 12-te jest w naszym zasiegu. No i lada chwila przekroczymy 20.000 punktów! :-))) Odpowiedz Link
roman_j 12. miejsce 23.07.04, 13:27 Wskoczyliśmy własnie na tytułowe 12-te miejsce i mamy szanse utrzymać się na nim dłużej, bo ja prawdopodobnie jeszcze dziś skończę liczyć duże białko za prawie 300 punktów. A jak Wam idzie liczenie? :-)) Odpowiedz Link
ernest_pinch Re: 12. miejsce 23.07.04, 13:59 roman_j napisał: > A jak Wam idzie liczenie? :-)) Jak dotad komp chodzil u mnie non stop. Ale teraz bedzie mala przerwa:) Jednak, uwaga: we wrzesniu odpale dwa komputery w pracy, wiec nadrobią :) Odpowiedz Link
intruder Linki 24.07.04, 10:47 Podaj Roman linki do programu, aktualnej pozycji Plocka itd itp. Cos nie moge znalezc poprzedniego watku a skoro stronka nie dziala... Odpowiedz Link
roman_j Re: Linki 24.07.04, 12:29 Program można ściągnąć stąd: folding.stanford.edu/download.html Jako "user" trzeba wpisać "Plock" przez "l" jak Lima. A jako numer drużyny: 276. Statystyki Płocka są pod tym adresem: vspx27.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=userpage&teamnum=276&username=Plock A statystyki drużyny o nazwie Poland tutaj: vspx27.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=teampage&teamnum=276 Odpowiedz Link
santia Re: Linki 25.07.04, 11:54 i wyprzedziliśmy radom ;-)) ja kończę swoje 35 białko ;-)) Odpowiedz Link
roman_j Re: Linki 25.07.04, 19:33 santia napisała: > i wyprzedziliśmy radom ;-)) I to chyba na dobre. :-)) > ja kończę swoje 35 białko ;-)) A ja właśnie zacząłem 21-sze. Odpowiedz Link
razdwadwanascie Re: Linki 30.07.04, 17:32 roman_j napisał: > santia napisała: > > > i wyprzedziliśmy radom ;-)) > > I to chyba na dobre. :-)) > > > ja kończę swoje 35 białko ;-)) > > A ja właśnie zacząłem 21-sze. > Dorzuciłem 4 białeczka dzisiaj Tymczasem.... Odpowiedz Link
roman_j Re: Linki 30.07.04, 21:24 razdwadwanascie napisał: > Dorzuciłem 4 białeczka dzisiaj > Tymczasem.... No nieźle. Od razu widać różnicę. :-))) Odpowiedz Link
intruder Dostałem giganta... 31.07.04, 13:39 Skończyłem białko, które liczyło 250 jednostem. Trwało to troche poniżej tygodnia. Teraz dostałem białko o 10000 jednostek. Tak nie pomyliłem się dziesięć tysięcy. Nie mam pojęcie kiedy to obliczę, biorąc pod uwagę, że ta 250- tkę liczyłem mając komputer bardzo długo włączony w czasie doby... Odpowiedz Link
intruder Alarm odwołany;) 01.08.04, 10:26 Na szczęście okazało się, że w tym tempie co poprzednio pojedyncze jednostki się liczyły, teraz liczą się 100 :D Odpowiedz Link
roman_j Re: Alarm odwołany;) 01.08.04, 10:42 Najdłużej liczące się białka mają często mało "ramek". Ja dostałem takie, które miało ich tylko 100, ale za to jedna "ramka" liczyła się około 4 godzin. Odpowiedz Link
roman_j Spadło nam ostatnio tempo... 20.08.04, 12:01 Ja wiem o dwóch komputerach, które w wakacje nie pracowały. Jeden z nich zresztą już pracuję, a przerwa była wynikiem mojego niedopatrzenia. A co słychać u innych "liczycieli"? Ktoś się wycofał? Piszcie. Odpowiedz Link