Dodaj do ulubionych

Bezpieczeństwo, sieci&systemy vs SAP a może pilot

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 23:25
W którą działkę lepiej wejść i co polecacie jako bardziej perspektywiczne na przyszłość i dochodowe sieci komputerowe, systemy i bezpieczeństwo IT czy SAP?

W to pierwsze mnie bardziej ciągnie, ale sam już nie wiem przede mną jeszcze długa droga nauki i zdobywania doświadczenia. Wykształcenie informatyczne już mam, ale muszę się ukierunkować już w konkretną działkę a z innymi dać spokój bowiem wszystkiego i tak nie ogarnę więc ie ma co się rozwodzić i udawać, że można być specem od wszystkiego.

Do SAP przydałby się angielski i niemiecki najlepiej, a niemieckiego nie znam i nie chce mi się już go uczyć, w sieciach certyfikaty i szkolenia np. z CISCO trwające po 2 lata mnie przerażają, zanim wszystko do zdobędę zrobię się stary.

Może zamiast tego wszystkiego zrobić licencję pilota liniowego?

Proszę nie traktujcie tego jak głupiego pytania ale bardziej o to którą drogę lepiej wybrać.
Obserwuj wątek
    • Gość: kixx Re: Bezpieczeństwo, sieci&systemy vs SAP a może p IP: 62.121.72.* 26.10.11, 21:48
      Każda działka z wymienionych jest dochodowa, o ile będziesz w niej dobry.

W zasadzie na tym zdaniu można by skończyć. Uwaga ode mnie - ale jeśli 2 lata szkolenia Cisco Cię "przerażają", to nie będzie Ci łatwo. IT to ciągła nauka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka