Dodaj do ulubionych

Informatyk w rozjazdach

IP: 91.215.80.* 31.10.11, 21:39
Jaką ścieżkę trzeba obrać (w szeroko pojętej branży informatycznej) żeby nie siedzieć całymi dniami w biurze ? Chodzi o to że nie mogę się zdecydować, ponieważ kocham informatykę, programowanie, najróżniejsze systemy operacyjne i jestem w tym dobry, a wiem że jak się zdecyduję to mogę być bardzo dobry, tylko nie chcę być przywiązany do biurka w jednym miejscu. Fajna byłaby robota gdybym codziennie był gdzie indziej i programował. Codziennie w biurze, ale w innym. Może z tym codziennie to przesadzam, ale chciałem zobrazować o co mi chodzi. Przepraszam, że przedstawiłem to w taki trywialny i chaotyczny sposób i pewnie sprawiam wrażenie chłopczyka we mgle, ale ten problem od tak dawna mnie męczy, że chciałem po prostu go z siebie wyrzucić. Pozdrawiam i serdecznie dziękuję za jakiekolwiek sugestie.
Obserwuj wątek
    • Gość: coworker Re: Informatyk w rozjazdach IP: *.devs.futuro.pl 31.10.11, 22:09
      Może zostań freelancerem. Nie wynajmuj biura coworkingowego tylko pracuj w kawiarniach, parkach, itd. Będziesz mógł codziennie pracować w innym miejscu...
      • Gość: coworker Re: Informatyk w rozjazdach IP: 83.238.240.* 05.11.11, 22:31
        @gracjan

...daj znać gdy znajdziesz już jakąś firmę.

Jakiś czas temu też zastanawiałem się nad pracą i życiem w ten sposób...
    • lled Re: Informatyk w rozjazdach 01.11.11, 14:41
      nie znam programera ktory byl by stale w podrozy. programerzy zazwyczaj sa wzywani na site gdy cos naprawde sie dzieje z systemem a wszystko juz bylo sprawdzone bezskutecznie.
      od ponad 7 lat jestem w rozjazdach ale nie pracuje codziennie w innym biurze.
      w styczniu bylem przez 3 tygodnie w szwecji, pozniej tydzien w izraelu, dwa miesiace w niemczech, a od kilku tygodni jestem na kontrakcie w lodzi ktory potrwa od 3 do 6 miesiecy.
      jezeli chcial bys duzo podrozowac to proponowal bym ksztalcic sie na cisco. to jest najwieksze gowno i na calym swiecie jest zapotrzebowanie na serwis i troubleshooting tego badziewia.
      do tego dobrze platna praca.
    • flying_victoor Re: Informatyk w rozjazdach 01.11.11, 19:51
      1. Praca w firmie, ktora tworzy projekty w roznych branzach , dla roznych firm. Skonczysz projekt , zaczynasz inny (troche siedzisz u siebie w biurze, troche do klienta jezdzisz.
      2. Ostatnio dostalem oferte od jednego z producentow systemow ERP. Tworzenie oprogramowania dla hoteli. Wdrozenia u klientow na calym swiecie (najlepsze turystyczne miejsca na swieecie :>)
      3. Praca w biurze w jednym miejscu ma mocna strone. Pracujesz do 16-17 i mozesz sobie dobrze urzadzic zycie prywatne, co w w rozjazdach jest trudniejsze.
      • Gość: majki Re: Informatyk w rozjazdach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.11, 23:19
        mozesz victor napisac co to za firma? tak z ciekawosci chcialem sprawdzic profil firmy.
        • flying_victoor Re: Informatyk w rozjazdach 12.11.11, 21:00
          spoko: Infor Global Solutions
          • Gość: majki Re: Informatyk w rozjazdach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.11, 15:42
            hmm to dosc mloda firma, a nie wiesz czy zatrudniaja wdrozeniowcow i konsultantow od systemow ERP (chyba maja osobno ludzi od tworzenia oprogramowania jak i jego wdrazania)? Dla mnie praca w rozjazdach to lepsza perspektywa zycia niz praca za biurkiem w jednym miejscu. Orientujesz sie jakie moze maja wymagania i czy zarobki ciekawe?
            Moze warto byloby sprobowac sie skontaktowac z ta firma, ale chcialbym wczesniej dowiedziec sie cos wiecej o tej firmie.
            • flying_victoor Re: Informatyk w rozjazdach 19.11.11, 11:33
              Oferta pracy, ktora podalem nie pochodzila z PL, tylko D. W Polsce firmy zajmujace sie systemami ERP otwieraja oddzialy, tylko po to zeby dzialac na rynku polskim. Raczej sie po swiecie nie podrozuje. Nie wiem czy podana przeze mnie firma dziala w PL, wiem natomiast, ze sa firmy, ktore rozwijaja jej oprogramowanie na zasadach licencji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka