Dodaj do ulubionych

Python we Wrocławiu

22.11.11, 21:01
Mam pytanie odnośnie firm programujących w Pythonie we Wrocku. Jak wygląda ten rynek? Są jakieś fajne firmy kilku-kilkunastoosobowe robiące ciekawe rzeczy, czy tylko korporacje mielące w koło ten sam kod albo firemki piszące stronki w Django albo jakimś Pythonowym CMSie? Jakieś przykłady firm spod znaku węża?
Obserwuj wątek
    • lled Re: Python we Wrocławiu 22.11.11, 22:22
      energia.odnawialna napisał:

>Są jakieś fajne firmy kilku-kilkunastoosobowe robiące ciekawe rzeczy, cz
      > y tylko korporacje mielące w koło ten sam kod

a co w tym zlego aby klepac ten sam kod? i co za problem ze korporacja?
      nie wiem skad sie to wzielo ze ludzie mysla zle o korporacjach.
      • Gość: Anna Re: Python we Wrocławiu IP: *.pl 24.11.11, 10:20
        www.power.com.pl/pl/praca/aktualne_oferty_pracy/inzynieria/starszy%20inzynier%20python
      • energia.odnawialna Re: Python we Wrocławiu 24.11.11, 23:03
        lled napisał:

> a co w tym zlego aby klepac ten sam kod? i co za problem ze korporacja?
        > nie wiem skad sie to wzielo ze ludzie mysla zle o korporacjach.

Nie mam nic do korporacji, mój post wziął się stąd, że aktualnie pracuję w korporacji i muszę utrzymywać kod odziedziczony, gdzie nie mieliśmy wpływu na jego architekturę i szczegóły implementacyjne, a łatki są robione pod dyktando autorów zza wielkiej wody. Niezbyt rozwijająca praca. I mimo wielkich zapewnień o "dynamicznym rozwoju", "kreatywnym zespole" i karierze w międzynarodowej firmie, niewiele z tego widzę na codzień. Być może to zła korporacja jest. A teraz szukam mniejszej firmy, ale rzeczywiście dynamicznie się rozwijającej z luźną, startupową atmosferą, gdzie liczy się świeży pomysł.
        • Gość: as Re: Python we Wrocławiu IP: *.internetia.net.pl 29.11.11, 20:36
          Wiem że w Rec'u poszukiwali ostatnio speca od Pythona. Firma OK. Nie jest to korporacja i projekty tez ciekawe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka