Dodaj do ulubionych

Terenix Odkryta 1

• Gość: Piotrek Spotkanie kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 21:01
      Witam, dzisiaj odbyliśmy spotkanie w sprawie kredytu o którym pisałem już
      wcześniej. Jesteśmy na etapie ustalania banku z którym będziemy negocjować
      (część z nas umówiła się na indywidualne spotkanie z Iwoną - doradcą który
      pomaga nam w całej sprawie, żeby dopasować oferte do swoich potrzeb), narazie
      doszliśmy do wniosku iż najlepiej będzie składać wnioski do Millenium Bank oraz
      GE Money Bank zobaczymy kto zaoferuje nam lepsze warunki...
      Dla osób które chciałyby do nas dołączyć przypominam swój mail melono@op.pl i gg
      7741798
      Jutro jade to Terenixu porozmawiac z Prezesem w sprawie przedłużenia terminu
      pierwszej wplaty.
      p.s. na spotkaniu było 8 osób, razem z tymi którzy nie mogli się pojawić
      dzisiaj, jest nas chyba 11-12 chętnych :)
      pozdrawiam Piotrek
      • Gość: grys Re: Spotkanie kredyt IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.10.06, 00:12
        Ja niestety nie jestem w Polsce. Wracam pod koniec przyszlego tygodnia.
        Poniewaz mam dostep tylko do tego forum to prosze o informowanie na tym forum o
        ustaleniach z bankami. Z gory dziekuje.
        • Gość: ja Re: Spotkanie kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 05:28
          ja tez jestem zainteresowana oferta kredytową.jestem poza warszawa więc
          spotkanie teraz odpada,ale czekam na wieści.dołączam się .
          • Gość: Piotrek Re: Spotkanie kredyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 08:53
            ok, będe pisał co i jak ;)
    • Gość: Piotrek Terenix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 14:05
      Witam , nie byłem dzisiaj w Terenix'ie bo nie ma prezesa, ponoć ma być jutro..
      • Gość: pnezka Re: Terenix IP: *.orange.pl 27.10.06, 10:05
        co taka cisza?
        • Gość: radek Re: Terenix IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.06, 12:15
          poziom tego forum jest tak żenujący, że szkoda czasu
          może niektóre osoby niech stworzą własne forum np. odkryta zadymiarze i popeliniarze
          uważam, że to forum ma trochę inny cel (zresztą nasz wspólny)
          i starajmy się wypowiadać tylko na temat osiedla, terenixu czy kredytów
          pzdr radek
          ps
          czy w naszym kraju pojawiły się nowe imiona np. xyz czy xxx czy może niektóre
          osoby wstydzą się własnych imion?
          a może wstydzą się tego, co piszą na tym forum?
        • Gość: Pyza Re: Terenix IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 12:22
          No właśnie jakoś cicho się zrobiło. Pewno wszyscy załatwiają juz kredyty i są
          zabiegani, bo trudny okres przed Nami, ale najważniejsze, że niedługo
          mieszkanko na Odkrytej 1 bedzie Nasze.Pozdrawiam serdecznie wszystkich
          przyszłych lokatorów i zyczę pomyślnego załatwienia kredytu.
          • Gość: pinezka Re: Terenix IP: *.orange.pl 27.10.06, 14:55
            słyszeliście o tym że rząd ma płacic cześc odsetek przez 8 lat? tylko tzeba
            spełniać pewne warunki np. kredyt w zł. cena za m2 nie może przekraczac ileś
            tam, wiek nasz nie może przekraczac iles tam... jak znajde coś na ten temat w
            necie to dam znać
            • Gość: em Re: Terenix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 15:41
              siedzą cicho bo im się chwilowo skończyły tematy do robienia zadym na forum...
              ale nie martw się pinezka zaraz jakiś domorosły znawca rynku pierwotnego,
              którego i tak nie stac na mieszkanie, doszuka się jakiejś rewelacji i znowu
              będą się kłócić i obrzucać błotem a skończy się tak jak z pozwoleniem - czyli
              wszystko będzie ok. widać, że ludzie mają to w swojej naturze by nieustannie
              szukać sensacji i dostarczać sobie bodźców stresowych.
              • Gość: radek Re: Terenix IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.06, 15:55
                mając pozwolenie na budowę (przed uprawomocnieniem) można już składać dokumenty
                kredytowe. tak jest w pko bp. po 14 dniach trzeba dostarczyć dokument
                prawomocny. także sąsiedzi ruszamy do banków pzdr radek
              • Gość: Piotr Re: Terenix IP: 212.75.102.* 27.10.06, 17:51
                Terenix robi nas w konika a my naiwni dajemy się;...trzeba znaleźć jakąś
                alternatywe...Ja pewnie zrezygnuję..
                • Gość: pinezka Re: Terenix IP: 212.2.99.* 27.10.06, 18:11
                  co Ty gadasz za bzdury jak chcesz to rezgnuj, ale my napewno tak nie zrobimy.
                  pewnie podpuszczasz nas zebyśmy zrezygnowali
                  • Gość: ja Re: Terenix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 18:15
                    co to znaczy w konia-przecież pozwolenie jest...choć miesiąc po czasie ale
                    wersja pesymistyczna była na XII.Co teraz cię niepokoi???
                  • Gość: pinezka Re: Terenix IP: 212.2.99.* 27.10.06, 18:37
                    slyszeliście coś o tym ->
                    www.rnw.pl/finansowe_wsparcie_rodzin_w_nabywaniu_wlasnego_mieszkania,1,5,436,3.html
              • Gość: krzych Re: Terenix IP: *.chello.pl 27.10.06, 18:23
                Tak każdy, kto powie złe słowo na tere...x jest beeee, nie zna się albo jest
                pracownikiem konkurencji:). Tak się składa że kupiłem również mieszkanie na
                tarchominie ale mój developer w przeciwieństwie do waszego dotrzymuje terminów,
                obserwuje wasze forum bo miałem zamiar kupić mieszkanie na odkrytej ale nie
                czekałem jak wy rok na pozwolenie, kupiłem mieszkanie bez linii i bez piaskarza
                za oknem 500zł taniej za metr. Wy czekaliście rok i teraz w sumie nie macie
                wyjścia musicie być zadowoleni, przez ten rok ceny na tarchominie skoczyły do 5-
                6tyś i rezygnując z T..x musielibyście duuuużo dopłacić żeby kupić podobne
                mieszkania. Podziwiam tylko waszą wiarę w to, że teraz już wszystko pójdzie
                gładko skoro z pozwoleniem mieli poślizg rok to ile mogą mieć opóźnienia z
                budową. Piszesz ze z pozwoleniem jest wszystko ok , spoko jeśli według ciebie
                roczne opóźnienie jest ok to widać masz bardzo małe wymagania co do firmy
                której masz zamiar powierzyć 100/200/300 tyś.
                • Gość: aga Re: Terenix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 18:59
                  a ja nie wiem w czym ty widzisz problem?? jaki rok człowieku?? czy wy ludziska
                  musiecie być tacy zawistni.. kupiłes to sie wprowadzaj i zajmij sie swoim
                  zyciem.. co ty mozesz wiedziec jak bedzie????? wyglada na top ze sie nie znasz
                  ile czasu trwaja formalnosci zwiazane z rozpoczeciem budowy.. nie udzielaj sie
                  wiecej.. ludzie maja teraz wazniejsze sprawy na glowie
                  • Gość: aga Re: Terenix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 19:44
                    pewnie zrezygnowales z odkrytej i teraz zostales na lodzie.. stad ta zazdrość
                    • Gość: pinezka Re: Terenix IP: 212.2.99.* 27.10.06, 20:07
                      ja czekałam tylko miesiac wiec nie wiem o co Ci chodzi :P bo tak sie składa ze
                      opiero niedawno zaczelismy szukać.
                      PO co ludzie się odzywacie na tym forum skoro nie bedziecie mieszkac na naszym
                      osiedlu. TO FORUM NIE SŁUŻY DO TEGO ABY INNI WYPISYWALI JAK TO ŹLE ZROBILIŚMY
                      ZE KUPUJEMY MIESZKANIE W TERENIXIE.
                      a co do tego co pisałam wczesniej to chyba sie łapiemy do tych dopłat do
                      kredytu :)
                      • Gość: maras Re: Terenix IP: *.pl 27.10.06, 20:27
                        Tak łapiemy się tlko w bankch nikt o tym nie słyszał. Odwiedziłem kilka banków
                        i tylko panie robią duże oczy jak coś takiego słyszą. Wczoraj czytałem podobny
                        tekst
                        "Preferencyjnych kredytów mają udzielać nie tylko banki, ale również
                        spółdzielcze kasy oszczędnościowo-rozliczeniowe (SKOK-i), które zawrą z Bankiem
                        Gospodarstwa Krajowego umowy w tej sprawie. Taka umowa powinna regulować m.in.
                        zasady, tryb i terminy naliczania i przekazywania dopłat kredytobiorcom. Na
                        razie brakuje jednak rozporządzenia, które określałoby ogólne warunki takich
                        umów - prawdopodobnie wejdzie ono w życie w pierwszej dekadzie listopada tego
                        roku. Według Piotra Stalęgi z Banku Gospodarstwa Krajowego, pierwsze umowy
                        zostaną podpisane na przełomie listopada i grudnia z PKO BP, Pekao oraz Kasą
                        Krajową SKOK. Te instytucje są bowiem najbardziej zaawansowane w
                        przygotowaniach do udzielania preferencyjnych kredytów. Obecnie pracujemy nad
                        przygotowaniem kredytu hipotecznego z dopłatami i równolegle prowadzimy rozmowy
                        z BGK na temat warunków współpracy - potwierdza Marek Kłuciński z PKO BP.
                        Dołożymy wszelkich starań, aby taki produkt znalazł się w ofercie banku jeszcze
                        w tym roku - dodaje."
                    • Gość: pinezka Re: Terenix IP: 212.2.99.* 27.10.06, 20:23
                      isip.sejm.gov.pl/servlet/Search?todo=file&id=WDU20061691202&type=2&name=D20061202.pdf
                      • Gość: maras Re: Terenix IP: *.pl 27.10.06, 20:41
                        Jeszcze coś znalazłem odnośnie ulgi odsetkowej a mianowicie

"Czy prawo do ulgi nabywa się w momencie podpisania umowy kredytowej, wypłaty
                        kredytu czy zakupu nieruchomości? Czy w przypadku kredytu na rozbudowę domu
                        podatnik musi rozpocząć inwestycję do 31 grudnia 2006 r.?
                        Zgodnie z przepisem przejściowym prawo do ulgi odsetkowej zachowają podatnicy,
                        którym w latach 2002-2006 został udzielony kredyt mieszkaniowy. Niestety
                        ustawodawca nie sprecyzował, co oznacza termin "udzielony". Co do zasady, za
                        moment udzielenia kredytu mieszkaniowego powinno się przyjąć moment podpisania
                        umowy. Niestety, już teraz pojawiają się rozbieżne opinie organów podatkowych,
                        które odpowiadają na pytania podatników. Radziłabym wszystkim, którzy starają
                        się obecnie o kredyt mieszkaniowy, żeby w umowie z bankiem zastrzec, że
                        momentem udzielenia kredytu jest moment podpisania umowy. To w przypadku sporu
                        z fiskusem może pomóc w obronie prawa do ulgi. Moment zakupu nieruchomości nie
                        będzie miał z kolei wpływu na prawo do ulgi, tak samo jak rozpoczęcie
                        inwestycji decydujące jest udzielenie kredytu do końca roku."
                        A tak na mrginesie to też mam kwadrat na Odkryta 1 i pozdrawiam wszystkich
                        współlokatorów-:)))
                        • Gość: AGA Re: Terenix IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 20:52
                          czyli ulgi " WIDMO " :)
                          • Gość: maras Re: Terenix IP: *.pl 27.10.06, 21:10
                            Jeśli chodzi o ulgę odsetkową to np. bank pko sa ma taki zapis w umowie bo dziś
                            byłem i pytałem ale jeśli chodzi o dopłatę 50% odsetek przez państwo to tak jak
                            napisałaś "WIDMO":)
                            • Gość: pinezka Re: Terenix IP: 212.2.99.* 27.10.06, 22:04
                              bip.mazowieckie.pl/pdf.php?id=4588
                              • Gość: bartek Re: Terenix IP: 217.17.38.* 30.10.06, 07:14

www.bgk.com.pl/fundusze/rns/
                • Gość: martuska Re: Terenix IP: *.exatel.pl 30.10.06, 08:28
                  Tak każdy, kto powie złe słowo na tere...x jest beeee, nie zna się albo jest
                  pracownikiem konkurencji:). Tak się składa że kupiłem również mieszkanie na
                  tarchominie ale mój developer w przeciwieństwie do waszego dotrzymuje terminów,
                  obserwuje wasze forum bo miałem zamiar kupić mieszkanie na odkrytej ale nie
                  czekałem jak wy rok na pozwolenie, kupiłem mieszkanie bez linii i bez piaskarza
                  za oknem 500zł taniej za metr. Wy czekaliście rok i teraz w sumie nie macie
                  wyjścia musicie być zadowoleni, przez ten rok ceny na tarchominie skoczyły do 5-
                  6tyś i rezygnując z T..x musielibyście duuuużo dopłacić żeby kupić podobne
                  mieszkania. Podziwiam tylko waszą wiarę w to, że teraz już wszystko pójdzie
                  gładko skoro z pozwoleniem mieli poślizg rok to ile mogą mieć opóźnienia z
                  budową. Piszesz ze z pozwoleniem jest wszystko ok , spoko jeśli według ciebie
                  roczne opóźnienie jest ok to widać masz bardzo małe wymagania co do firmy
                  której masz zamiar powierzyć 100/200/300 tyś.
                  WIESZ CO KRZYCH TAK MI SIĘ WYDAJE, ŻE TY POPROSTU ŻAŁUJESZ, ZE ZREZYGNOWAŁEŚ Z
                  TEJ INWESTYCJI, ZRESZTA JA MAM TO W D...... A ROK TO CHYBA TY CZEKASZ NA
                  POZWOLENIE, BO SPRZEDAŻ NA ODKRYTEJ ZACZĘŁA SIĘ W MAJU TEGO ROKU, WIĘC NIEWIEM
                  GDZIE TY WIDZISZ, ŻE ONI CZEKAJĄ ROK NA POZWOLENIE, WCZEŚNIEJ NIE DALI INFO O
                  SPRZEDAŻY WIĘC JEST TYLKO MOŻE PÓŁ ROKU. PA
                  • Gość: martuska Re: Terenix IP: *.exatel.pl 30.10.06, 08:37
                    To był cytat "super krzycha" gada głupoty.
                    Pozdrawiam sąsiadów.
    • Gość: Arek Re: Terenix Odkryta 1 IP: 217.153.131.* 28.10.06, 16:51
      Mieszkałem na Tarchominie dos długo, widziałem jak przebiega budowa na Odkrytej.
      Ludzie nie kupujcie od nich mieszkan!!! Jakość budowy to tragedia. A dojazd na
      tarchomin hahahaha. Szybciej dojadę z Warszawy do Poznania niż z Wilanowa na
      Tarchomin.
      Zycze szczęścia wszytkim posiadaczom nowego mieszkania od firmy Terenix!
      • Gość: ja Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 19:19
        której budowy?????,bo nasza się jeszcze nie zaczęła-więc nie mogłeś jej
        widzieć.Tam są tylko podopno oczyszczane tereny budowy,niedawno same chwasciki
        i koparka-trudno po tym wyrokować o jakości budowy.Jesli za to masz
        interesujące prawdziwe informacje które chcesz nam przekazac to podaj
        szczegóły -chętnie wysłucham opinii o terenix-szczególnie ich wcześniejszych
        lokatorów.Cenne informacje po rozpoczęciu budowy też chętnie poznam od
        wytrawnych obserwatorów a narazie dziekujemy chyba za nurt
        pesymistyczny.Jeszcze wszak tam nic nie ma tylko nasze marzenia,które mam
        nadzieję będą się urzeczywistniać bez wiekszych utrudnień,choć wiadomo ze
        trzeba być czujnym bo to za duże pieniążki..pozdrawiam
        • Gość: Arek Re: Terenix Odkryta 1 IP: 217.153.131.* 29.10.06, 15:18
          Mieszkałem długo na ul. Grzymalitów (tarchomin), przy tej ulicy Terenix budował
          osiedle chyba nazywa sie przy lesie. Bylem codziennym obserwatorem tej budowy.
          Buuuuu. Blok wygląda spoko. Ale co jest pod farba, styropianem?? Dziury w murze.
          Moi drodzy sami zobaczycie jak przebiegać bedzie budowa.
          Zycze wam aby jakość była jak najlepsza.
          A kulturalnego kolege, który napisał ten post poniżej serdecznie pozdrawiam.
          Kolego stuknij się w główkę!
          Sam szukam mieszkania do kupna i korzystam z tego forum.
          Każda opinia jest dobra nawet ta zła!
          Nie jestem z żadnej konkurencyjnej firmy! A jeszcze tym bardziej nie jestem
          handlowcem. Jesli sobie życzysz moge podac ci dane to sobie pogadamy i powiem
          ci co zaobserwowałem podczas budowy. A jesli nie podoba sie to co tu napisAłem
          to nie bierz mojego wpisu -zdania pod uwage. Moim zdaniem tylko za ta firma
          przemawia dosc niska cena mieszkan i to wszsytko.
          POzdrawiam
          Arek
          ________________________________________________________________________

to wypie..j do Poznania pyro .. i nie udzielaj się tutaj zasrańcu
          jeden.Juz nigdy...
          I pamiętaj frajerze że nie jesteś anonimowy w sieci i za pisanie takich rzeczy o
          firmie konkurencyjnej ( domyślam sie ze jestes handlowcem z konkurencji i masz
          problem opie..c mieszkania)możesz mieć klopoty.

• Gość: lidka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.11.06, 18:39
            Szanowny Arku.
            Podoba mi sie twoj post i swietny wzrok. Ty jestes niesamowity.........
            zobaczyles w budynku budowanym przez Terenix pod warstwa tynku i steropianu
            dziuryyyyy... Jestes niesamowity!!!
            Patrz oni te dziryyyyy skrupulatnie chowali pod steropianem a Ty i tak to
            wypatrzyles.
            Jak nic - jestes geniusz.
            Szkoda ze nie bedzie ciebie przy odbiorze mojego mieszkania.
            Kolego , jedno jest pewne ze pod warstwa twojej czupryny tam gdzie powinien
            byc rozum to na pewno jest wielka ale to wielka dzira.
            Pozdrawiam
        • Gość: tadek Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 30.10.06, 10:15
          podopno?

a poza tym łatna wypowieć.

poztrawiam
      • Gość: g Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.acn.waw.pl 29.10.06, 11:01
        Gość portalu: Arek napisał(a):

> Mieszkałem na Tarchominie dos długo, widziałem jak przebiega budowa na Odkrytej
        > .
        > Ludzie nie kupujcie od nich mieszkan!!! Jakość budowy to tragedia. A dojazd na
        > tarchomin hahahaha. Szybciej dojadę z Warszawy do Poznania niż z Wilanowa na
        > Tarchomin.
        > Zycze szczęścia wszytkim posiadaczom nowego mieszkania od firmy Terenix!

to wypie..j do Poznania pyro .. i nie udzielaj się tutaj zasrańcu
        jeden.Juz nigdy...
        I pamiętaj frajerze że nie jesteś anonimowy w sieci i za pisanie takich rzeczy o
        firmie konkurencyjnej ( domyślam sie ze jestes handlowcem z konkurencji i masz
        problem opie..c mieszkania)możesz mieć klopoty.
        • Gość: P Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 12:00
          Pozdro G, myśle że się dogadamy sąsiedzie ...
    • Gość: radedk Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.adsl.inetia.pl 28.10.06, 22:33
      muszę is powtórzyć
      poziom tego forum jest tak żenujący, że szkoda czasu
      może niektóre osoby niech stworzą własne forum np. odkryta zadymiarze i popeliniarze
      uważam, że to forum ma trochę inny cel (zresztą nasz wspólny)
      i starajmy się wypowiadać tylko na temat osiedla, terenixu czy kredytów
      pzdr radek
      ps
      czy w naszym kraju pojawiły się nowe imiona np. xyz czy xxx czy może niektóre
      osoby wstydzą się własnych imion?
      a może wstydzą się tego, co piszą na tym forum?

• Gość: pinezka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.orange.pl 29.10.06, 08:16
        coś mi sie wydaje że tu zrobiło się forum popeliniarzy a to 2 forum jest
        normalne.
        Jak wam idzie z bankami?Czy był ktoś ostanio w terenixie i ma jakiś nowe wieści?
        • Gość: LOKATOR 4 Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 12:13
          czy ktos jest zainteresowany zakupem mieszkanka na odkrytej 1 -37 metrów 2
          pokoiki.cena z maja bardzo atrakcyjna.Myślę sprzedać rezerwację bo niestety
          zmieniły się moje plany rodzinno-finansowe.pozdrawiam wszystkich przyszłych
          mieszkańców odkrytej1,chciałbym być jednym z was ale niestety.... po prostu .
          • Gość: Piotrek do Lokatora 4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 19:15
            Cześć, moja koleżanka jest zainteresowana, prosiła o kontakt na mail:
            katarzyna.juszczyk@eurobank.pl
            pozdrawiam
            • Gość: Ada Re: do Lokatora 4 IP: *.aster.pl 29.10.06, 20:47
              Napisz coś więcej o tym mieszkaniu, jaka cena i ile odstępnego??
              anke22@poczta.fm

Pozdrawiam
              • Gość: grys Re: do Lokatora 4 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 30.10.06, 07:32
                Witam ponownie na forum.
                Chcialem zabrac glos na forum apropo wykonawstwa budowy przez Terenix.
                z gory przepraszam wszystkim milosnikow jezyka ojczystego oraz innych krytykow
                ortograficznych , ale nie uzywam polskich znakow z przyczyny niezaleznej ode
                mnie tzn jestem za granica a tu niestety klawiaturka tez zagraniczna i nie mam
                mozliwosci pisania poprawna polszczyzna.
                Apropo wykonawstwa nie powiem w sumie nic nowego, ale chcialem tak po prostu
                prosic o dystans w wyrazaniu opinii. To, w jaki sposob oddawany jest budynek
                zalezy moze nie od samej nazwy firmy jako takiej a tylko od ludzi ktorzy sa
                zatrudniani w danej firmie a przede wszystkim nie od "Zenka" czy "Jozka" a od
                kadry kierowniczej.
                To czy Terenixowi uda sie budynek a przede wszystkim mieszkania oddac w stanie
                bez uzterkowym okaze sie tak naprawde po oddaniu mieszkan.
                Wiadomo jest ze malo jest firm budowlanych, ktore stac jest na to aby utrzymac
                pelna obsade pracownikow budowlanych bez pracy dla nich. Prawda jest taka, ze
                firmy budowlane zatrudniaja pracownikow na czas wykonania danej inwestycji, a
                tylko nieliczni maja ten komfort ze ta sama ekipa pracuje od zawsze i na
                zawsze......
                Zdajmy sobie sprawe, ze firma Terenix jak i kazda inna od momentu zakonczenia
                ostatniej inwestycji do momentu rozpoczenia nowej nie zatrudnia 50 czy 100
                pracownikow budowlanych tylko po to aby placic za siedzenie w domu.
                Wedlug mnie (oczywiscie moge sie mylic) na czas realizacj budowy zatrudnia
                fachowcow i innych specow, badz wynajma podwykonawcow. I tu jest dopiero
                kwestia tego czy dobiora odpowiednich.
                Reasumujac : nie mozna mowic ze robia zle czy dobrze , partacza czy nie - bo za
                kazdy razem robi to inna ekipa.
                Kazdy z nas obawia sie, krzywych scian, pekniec, wilgoci i innych niespodzianek
                po odbiorze. Terenix jak i zadna inna firma nie jest gwarantem 100% gwarancji
                super wykonawstwa, jednak wydaje mi sie ze przedwczesne krytykowanie za jakosc
                oddawanych mieszkan to chyba jest lekka przesada.
                Nie chodzi mi tu o nieprzytomna obrone Terenixu, ale o to ze "nie kazdy Polak
                to zlodziej i pijak"
                Znajac problemy ludzi ktorzy nie moga sie uporac z develeporami, bo maja mase
                usterek tez sie tego obawiam. Ale czemu ja mam sie martwic na zapas jakoscia
                wykonawstwa kiedy tak naprawde nie spotkalem sie z negatywnymi opiniami jesli
                chodzi o Terenix. Dlaczego juz teraz mam sie ladowac tym, ze garaze podziemne
                beda na dachu a zyrandol bedzie mi wystawal z podlogi.
                To wlasciwie jaki jest sens kupwania mieszkania od developera, w koncu czy to
                JW, czy Dom Invest czy Pirelli czy inny.....to dopoki nie zamieszkamy to nie
                mamy gwarancji jakosci kupowanego mieszkania. Fakt, jest to jakies ryzyko
                kupowania mieszkania na rynku pierwotnym, ale nikt tez nie ma pewnosci przy
                kupowaniu mieszkania na rynku wtornym. Czy wiecie jak fajnie mozna podpicowac
                felerki w uzywanym mieszkanku?
                Przepraszam, rozgadalem sie.
                Mam duzo wolnego czasu i poswiecilem troszke czasu na inne dyskusje na innych
                forach. Duzo jest fermenciarzy.... Ja nie mowie zeby bezgranicznie wierzyc, ale
                zaufac trzeba.
                Gdybysmy tak pesymistycznie wszyscy podchodzili do tego co nowe, rozpoczynajace
                sie to nie powinnismy sie zenic czy wychodzic za maz......, bo przeciez to
                wszystko jeden niewypal......!!!
                Serdecznie pozdrowienia dla mojego sasiedztwa, wytrwalego i optymistycznego.
          • Gość: radek Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.06, 18:10
            mogę prosić więcej szczegółów dotyczących tego mieszkania na maila
            radek69@poczta.onet.pl dzięki
            • Gość: crotal Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.jmdi.pl 31.10.06, 09:54
              Czemu taka cisza odnośnie ofert kredytowych, przecież zostało raptem kilka dni
              na wybór banku! Czy wszyscy znaleźli jakieś świetne oferty z niskim RRSP i
              trzymają to w tajemnicy, niech się podzielą info chociaz na własciwym forum!!!
              Ja przykładowo wierzę we "Franka" i kombinuję między Millenium a Nordea.
              Napiszcie co wiecie, może źle kombinuję, może macie coś lepszego, przecież od
              udzielenia info nie podniosą wam stóp. Piszcie gdzie najniższe % i niskie
              prowizje. Pamiętajmy że zadłużony sąsiad to zły i smutny sąsiad oraz dziury w
              rachunku wspólnoty :(
              • Gość: beti Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 31.10.06, 10:52
                WITAM !
                JA MYŚLĘ O MILLENIUM I GE BANK ALE PO WSTĘPNYCH ROZMOWACH Z DORADCĄ JESTEM
                BARDZIEJ PRZEKONANA DO GE BANK PONIEWAZ SĄ W TEJ CHWLI MISZE RATY W SPŁACIE NIZ
                W MILLENIUM.
                JAK INNI MAJA TEZ CIEKAWE INFORMACJE O KREDYTACH TO NICH PISZA PONIEWAZ PEWNIE
                WIĘKSZOŚĆ Z NAS JEST NIMI ZAINTERESOWANA.
                POZDRAWIAM
                • Gość: Castorp Re: Terenix Odkryta 1 IP: 192.193.245.* 31.10.06, 12:45
                  Ja myślę o mBanku z ich m-planem hipotecznym. Uważam to za dobre rozwiązanie
                  tym bardziej, że chcę kredyt spłacić znacznie wcześniej - po 10 - 15 latach. I
                  nie wymagają tak wielu dokumwntów jak niektóre banki...

Może ktoś wie coś więcej (z czyjegoś doświadczenia) o tej ofercie?
                  • Gość: radek Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 13:31
                    ja biorę w pko bp w pln 5.20 % marża 0,99 pp prowizja 0%
                    (20 % udzialu wlasnego) raty zmienne
                    jak to wygląda w innych bankach?
          • Gość: gosia Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 14:17
            Jestem zainteresowana proponowanym mieszkaniem tylko chcialabym poznac wiecej
            informacji i mozliwosc jego obejzenia. prosze o info na email: galamona@yahoo.com
            Dziekuje i pozdrawiam
    • Gość: Nowy opłaty za mieszkanie IP: *.chello.pl 01.11.06, 21:49
      witam wszystkich.
      mam pytanie, czy ktoś się orientuje - co będzie wchodziło w przyszłe opłaty za
      mieszkanie (czynsz) na Osiedlu Odkryta 1? Czynsz na wynosić - 6,5 zł za m2,
      tylko co w nim będzie? Chodzi mi głównie o centralne ogrzewanie (CO), bo
      światło czy gaz to wiadomo - zupełnie osobne opłaty. Z góry dzięki za
      odpowiedź!!!
      • zbycho41 Re: opłaty za mieszkanie 02.11.06, 08:23
        witam
        Zaliczka na CO ma być w ramach tych 6,5.
        Ale co z ochroną - bo ma być podobno ??
        • Gość: mirka Re: opłaty za mieszkanie IP: *.crowley.pl 02.11.06, 08:41
          Opłata za ochronę podobno będzie jeszcze doliczona. Ale uważam że to powinno
          się mieścić w czynszu bo czynsz za metr wcale nie jest taki niski a mieszkańców
          jest wielu, więc ten koszt powinien się rozłożyć w kosztać zarządzania.
          • Gość: Jas Re: opłaty za mieszkanie IP: *.era.pl 02.11.06, 08:56
            jak będziemy chcieli to będziemy mieli ochronę, Terenix nie moze nas zmusić do
            ochrony
            a opłaty za mieszknie beda wysokie przez okres jaki jest podany w umowie nie
            pamietam dokładnie jaki (chyba rok albo 2) i nic nie mozemy z tym zrobic
            • Gość: pinezka Re: opłaty za mieszkanie IP: *.orange.pl 02.11.06, 09:33
              ja podzielam zdanie Mirka. Moim zdaniem ochrona powinna być.Ja teraz mieszkam na
              osiedlu pod ochroną- ten Pan wszystkich zna jak ktoś obcy się kreci to pyta się
              do kogo i td.
      • Gość: em Re: opłaty za mieszkanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 09:30
        podobno czynsz bez zaliczek na opłaty licznikowe to ma wynosić 3,1 zł z metra
        • Gość: pinezka Re: opłaty za mieszkanie IP: *.orange.pl 02.11.06, 09:44
          proponuje zadać to pytanie na właściwym forum, gdzie ktoś z terenixu tam zagląda
          z tego co wiem
          • Gość: gag no coments IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 11:22
            pinezka jestes tak pusta i glupia dziewą z wiochy..naprawde dzialasz mi na
            nerwy prostaczko
            • Gość: pinezka Re: no coments IP: *.orange.pl 02.11.06, 11:32
              zanim zaczniesz oceniac kogoś kogo nie znasz najpierw oceń siebie. Twoje slowa
              mnie nie ruszają bo znam swoja wartosć :). Nie znize się do Twojego poziomu i
              nie bede cie wyzywać.A jesli działam ci na nerwy to poprostu nie wchodź na to
              forum bo to forum jest dla osób piszących o terenixie a nie aby wyzywać innych.
              Musisz miec naprawde niska samo ocene i nieudaneżycie skoro tracisz czas na
              wchodzenie tu.Zajmij się może czyms innym co? Serdecznie pozdrawiam
              • Gość: gag Re: no coments IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 21:43
                pisze co mi sie podoba i co uwazam.. to tak na marginesie.Mieszkanie tam
                kupilam wiec jestem chyba na wlasciwym forum. Zapomnialas wspomniec ze
                studiujesz na dwoch kierunkach..hahaha dla mnie jestes bezmózgowie
                • Gość: Marek Re: no coments IP: *.chello.pl 02.11.06, 22:05
                  kila słów do gag - po prostu zniknij!!!!!Siejesz zamęt i wzbudzasz negatywne
                  emocje. po prostu wkur.... ludzi na tym forum.
                  • Gość: gag Re: no coments IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 22:08
                    bujaj sie lamusie ..wyrazam tylko swoja opinie.. moje swiete prawo
                    • Gość: Marek Re: no coments IP: *.chello.pl 02.11.06, 22:23
                      ooooooooo, widzę, że mamy osobę mocną w gębie. Zły dzień ? rozumię i wybaczam:)
                      dobranoc
                      • Gość: crotal Doradcy! IP: *.jmdi.pl 02.11.06, 23:21
                        Kto pisał że OF to solidna firma????
                        Byłem u nich jak również w Money expert, Expander, i Notus i cholernie mi się
                        wydaje że OF to jedna wielka lipa i banda naciągaczy, beznadziejne porównania,
                        mało wyczerpujące odpowiedzi i jakiś cholerny nacisk na lokowanie w funduszach.
                        Ogólnie moim zdaniem OF i Money Expert to taki McDonald, przeciwnie Expander i
                        Notus gdzie przyjęto mnie bardzo ciepło, informacje były rzetelne i zgodne z
                        faktami czego zabrakło w wyżej wymienionych.
                        Tak sobie napisałem gdyby ktoś się wybierał do nich :) POZDRAWIAM!
                      • Gość: aw rozumię IP: 82.177.111.* 03.11.06, 11:34
                        boze co za analfabeci.
                        • Gość: crotal Re: rozumię IP: *.jmdi.pl 03.11.06, 22:20
                          Chyba raczej powinno być tak "Boże co za analfabeci" a nie "boze co za
                          analfabeci" Pozdrawiam!
                    • Gość: eMKaeL Re: no coments IP: *.pg.com 03.11.06, 08:44
                      Wyrażasz swoja opinię powiadasz? Wyrażaniem swojej opinii to jedno a obrażanie
                      to drugie, krótko mówiac prostactwo i buractwo z ciebie wychodzi gag. Szkoda,
                      że będę miał takich sąsiadów, z drugiej strony zobaczymy jacy w życiu są
                      naprawdę ci, co tutaj na forum tacy mocni w gębie są.

Pozdrawiam wszystkich normalnych :)

PS: Pisze się "comments"
    • Gość: gag Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 10:07
      nie wysilaj sie i nie probuj mnie umoralniac.. myslaby kto ze sam taki
      swieto..y jestes
      • Gość: pinezka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.orange.pl 03.11.06, 10:27
        gag ale napisz czemu ty taki zament siejesz? co masz na celu? to zeby na naszym
        forum zrobiło się nieprzyjemnie? Sama pomyś, że nie dotego służy to forum tylko
        po to by podzielić sie jakimiś ciekawymi informacjami.Po co sie wyzywac czy
        kłucic? to Tylko wprowadza zament. Wyzywanie kogoś to nie jest dobry sposob na
        rozładowanie złosci :)

Co do własciwej treści tego frum-> jeśli komuś zalezy na tym aby uzyskać jak
        najwyższą zdolność kredytową to polecam BPH w ktorym dość szybko rozpatrują
        wniosek. Pozdrawiam
        • Gość: mirka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 03.11.06, 11:40
          W BPH jest bardzo trudno uzyskać odpowiedni kredyt, sama próbowałam załatwić-
          porażka!!!!!!!!! Więc polecono mi GE BANK ,Millenium.
        • Gość: Nowy Re: Terenix Odkryta 1 IP: 217.11.133.* 03.11.06, 15:50
          hehehe, dajcie spokój, robi się śmiesznie na tym forum.Jeden "typ" typowo
          podpuszcza a reszta wchodzi w niepotrzebną polemikę. Po co!!!!
      • Gość: eMKaeL Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.pg.com 03.11.06, 11:54
        Ależ ja wcale nie muszę sie przy tobie wysilać kiedy twój poziom jest tak
        nędzny :). I nie osądzaj innych biorąc za wzór swoją żałosną osobę. Powiadasz
        ze ktoś jest ze wsi? Niech i tak będzie, co nie zmienia faktu, że może być
        dobrze wychowany, ty natomiast reprezentujesz typowego wielkomiejskiego chama.
        A chamstwo i głupotę niezależnie od pochodzenia trzeba tępić a nie umoralniać,
        bo inaczej się rozprzestrzenia jak karaluchy i inne tego typu robactwo.
        • Gość: Rookie Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.devs.futuro.pl 03.11.06, 16:34
          Ludzie spokojnie..co tu sie dzieje?!
          Przecież takie palaty jak ten typ to są mocni tylko w gadce na kompie..pewnie w
          ten sposób ukrywa swoje komplekty opryszczałego malego głupiego pajaca, który
          nie odnajduje sie dzisiajszej rzeczywistości. Czy on bedzie wogóle naszym
          sąsiadem? jesli tak to niech sie ujawni i stanie z nami oko w oko...to jest
          oczywiste że nie ma odwagi bo potrafi tylko wyzywać ludzi na forach ..to jego
          pasja i wten sposób sie podbudowuje....
          • Gość: gag :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 20:46
            polska mentalnosc..wtykania nosa w nie swoje sprawy..banda kartofli zapyziałych
          • Gość: gag :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 20:48
            a emkael bedzie cieciem na osiedlu bo to taki obronca ucisnionych buhahahah
            • Gość: Gosiewski gag - zakompleksiona dziewczynka IP: *.chello.pl 03.11.06, 21:59
              tak "gag", imponujesz !!! międzyczasie pewno brylujesz na innych forach. no
              cóż, co mam ci powiedzieć - więcej kontaktów interpersonalnych z otoczeniem.
              Nie wolno się zamykać w swoim małym świecie. Wiem, złe wspomnienia z
              przeszłości, kompleksy odkąd masz "własne ja" i niepokojąca wizja marnej
              przyszłości, to wszystko powoduje twoją agresywną postawę wobec innych na tym
              forum, które poprzez takie dziewczynki jak ty zamienia się w miniaturę naszej
              współczesnej sceny politycznej, czyli jednego wielkiego burdelu. Także, wyjdź z
              forum, wyłącz komputer i spójrz w lustro powtarzając - nie jestem taka brzydka,
              nie jestem taka brzydka, nie jestem taka brzydka, nie jestem taka
              brzydka........

Do innych użytkowników forum - przepraszam, że nie piszę na temat naszego
              osiedla, ale w tym przypadku to było konieczne
              pozdrawiam wszystkich:)
              • Gość: Adam Re: gag - zakompleksiona dziewczynka IP: *.chello.pl 03.11.06, 22:06
                gag- spłyń odpływem do wisły
              • Gość: gag Re: gag - zakompleksiona dziewczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 22:07
                pierdu piedru za duzo ksiazek sie naczytales :))) hahaha uwielbiam takich
                baranow z plastikowymi brylami na nosie i przedziełkiem na glowie blee
              • Gość: gag Re: gag - zakompleksiona dziewczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 22:10
                prosze prosze jakie emocje wzbudzam..jedna opinia i kazdy ma okazje troche
                pomędrkowa..troche swojej polemiki wtrącić :))nieźle
              • elwirra28 Re: gag - zakompleksiona dziewczynka 03.11.06, 22:29
                Słuchajcie gag jest chora psychicznie i oststnio nie wykupiła recepty na leki
                psychotropowe. Musicie jej to wybaczyć, bo bredzi dziewczyna strasznie, ale to
                są skutki uboczne przerwanej kuracji.
                • Gość: Nowy Re: gag - zakompleksiona dziewczynka IP: *.chello.pl 03.11.06, 22:45
                  a my znów reagujemy na to "coś"

• Gość: Marek Re: gag - zakompleksiona dziewczynka IP: *.chello.pl 03.11.06, 23:05
                    może ktoś kompetentny wyjaśni co dokładnie wchodzi w opłatę za mieszkanie
                    (czynsz)6,5 zł na przyszłym osiedlu Odkryta 1?
                    • Gość: pinezka w czynsz wchodzi IP: *.orange.pl 04.11.06, 09:48
                      zazwyczaj w czynsz wchodzi:opłata zarządcy, sprzątanie wszystkich części
                      wspulnych, oświetlenie wszystkich części wspulnych, podatki i opłaty, wywóz
                      smieci, ogżewanie do puźniejszego rozliczenia, woda do pużniejszego
                      rozliczenia. Teraz pytanie czy tak też bedzie u nas?
                      • Gość: em Re: w czynsz wchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 12:57
                        ręce mi opadają... boże drogi, ludzie ja ku.. pie.. to... chociaż na
                        codzień nie przeklinam to poprostu doprowadzacie mnie do białej gorączki - ja
                        już ku.. niewyobrażam sobie spotkań wspólnoty naszego osiedla w przyszłości.
                        to nie kwestię pozwolenia i tym podobne napawały mnie obawą to MOI PRZYSZLI
                        SĄDSIEDZI bo na Was będę skazany dopóty się nie wyprowadzę...

przeczytajcie sobie ku.. mać paragraf 10 punkt 3 i 4 a także ustawę o
                        własności lokali to będziecie ku.. barany wiedzieć co wchodzi w czynsz...

takie słodkie pierdy heroxów, słoneczekjasnych, gagów to ku.. umiecie
                        dokładnie pezeczytać ale własnej umowy przedwstepnej nie.

PINEZKA jesteś sympatyczna ale błagam CIĘ !!!! - nie należę do moralizatrów
                        ortograficznych i całej tej bandy, która się czepia o każdy przecinek ale sorry
                        jestem Polakiem, mój dziadek zginął za ten kraj a rodziców nękało czerwone
                        robactwo zwane komuchami i serce mi się kroi, że moi rodacy nie są w stanie
                        zadać sobie odrobinę trudu by chociaż naszego języka nie kaleczyć... przeczytaj
                        swój post

JESTEM ZDRUZGOTANY

ale tlą się we mnie resztki nadziei, że za drzwiami obok będzie mieszkał ktoś
                        normalny

POZDRAWIAM SĄSIADÓW

ja pie.. co za czasy... poprostu jak scena z filmu "dzień świra"
                        • Gość: krzych Re: w czynsz wchodzi IP: *.chello.pl 04.11.06, 13:15
                          ale o co chodzi przecież dziewczyna studiuje 2 kieunki jednocześnie:),
                          ortografia ma byc dopiero na ostatnim roku wiec dajcie jej szanse:)
                          • Gość: em Re: w czynsz wchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 13:39
                            krzych: człowieku Ty wiesz jakie ja mam ciśnienie przez to całe forum...
                            jeszcze trochę i będę zmuszony zrezygnować z czytania bo na kardiologii
                            wyląduję.

pozdrówki
                            • Gość: Mike Re: w czynsz wchodzi IP: *.chello.pl 04.11.06, 14:30
                              Em: łączę się z Tobą w bólu. Widzę, że jednak będę miał normalnych sąsiadów.
                              Pozdrawiam serdecznie
                              • Gość: szczepan Re: w czynsz wchodzi IP: 217.17.38.* 04.11.06, 17:17
                                em:nic dodać nic ująć!

„Gdy wieczorne wstają zorze. Zanim głowę do snu złoże, modlitwę moją zanoszę
                                Bogu, Ojcu i Synowi – dopir….cie sąsiadowi. Dla siebie o nic nie wnoszę, tylko
                                mu dosra…ie proszę. Kto ja jestem? Polak mały. Mały zawistny i podły.
                                Jaki znak mój? Krwawe gały . Oto wznoszę swoje modły do Boga, Marii i Syna,
                                zniszcie tego skur....na. Mojego rodaka sąsiada - tego wroga, tego gada. Żeby mu
                                okradli garaż, żeby go zdradzała stara. Żeby mu spalili sklep, żeby dostał cegłą
                                w łeb. Żeby mu się córka z czarnym i w ogóle żeby miał marnie. Żeby miał AIDSa i
                                raka – oto modlitwa Polaka”
                        • pozawodowce Re: w czynsz wchodzi 04.11.06, 17:21
                          Em popieram. Ludziska czytajcie uważnie to co podpisujecie. Z drugiej strony
                          cztając to forum zastanawiam się jak osoba nazywająca siebie "Pinezką" studiuje
                          na dwóch kierunkach i wali takie "byki" (Tatuś za Ciebie odrabia lekcje na tych
                          Twoich studiach?). Jesli teraz tak wygląda nauczanie w polskich szkołach to ja
                          wolę zostać przy swoim starym, komunistycznym wykształceniu zasadniczym zawodowym.
                          Pozdrawiam przyszłych sąsiadów z Odkrytej
                          • Gość: Marek Re: w czynsz wchodzi IP: *.chello.pl 04.11.06, 17:55
                            em - jesteś frajer!!! Nie podniecaj się tak. mam nadzieje, że będziesz
                            mieszkał w piwnicy i nie będędę cię widywał na codzień na zewnątrz. Czepiasz
                            się ludzi, a niektórzy tylko spokojnie pytają. czep się swego ma....go o ile go
                            masz!!!!!!!!!!!!!!
                            • pozawodowce Re: w czynsz wchodzi 04.11.06, 18:05
                              Eee Marek frajerze czego się czepiasz Em-a chłopak ma rację. Sam się złap za
                              swojego fiu... palancie.
                              • Gość: Wienio Odkryta 1 :):):) IP: *.chello.pl 04.11.06, 18:14
                                oj będzie się działo na naszym Osiedlu, ale to dobrze - nie będziemy się
                                nudzić:)zastanawiam się tylko, czy niektórym na tym forum język tak samo będzie
                                się odzywał na gremium publicznym?

tak poza tym, termin uprawomocnienia sie zbliża, zajmijcie się może lepiej
                                załatwianiem kredytów lub planowaniem wystroju wnętrz.
                                pozdrawiam wszystkich przyszłych współmieszkańców. miłego weekendu:)

• Gość: grys Re: Odkryta 1 :):):) IP: *.spray.net.pl 04.11.06, 21:18
                                  Serdecznie witam sąsiadów.
                                  Poziom tego forum jest faktycznie imponujący. Ja również jak "em" mam nadzieję,
                                  że moi przyszli sąsiedzi to ludzie kulturalni i z prostactwem, dziwactwem i
                                  kompletnymi debilami dzielić korytarza nie będę.
                                  Dołączam do grupy tych wszystkich, którzy z uwagi na fatalny poziom niektórych
                                  chamskich ludzi po prostu wycofali się z udzielania na tym forum. Szkoda, że
                                  niedojrzałośc ludzi, ich arogancja i chęć popisywania się w wulgarny sposób
                                  spowodowało to, że udzielanie się i poruszanie wielu istotnych spraw straciło
                                  po prostu sens.
                                  Mam tylko prośbę do osób , które są już po rozmowach w sprawie kredytu.
                                  Prosiłbym o podawanie na www.odkryta1.fora.pl informacji : jaki bank, jakie
                                  oprocentowanie, jaki okres spłaty, w jakiej walucie... itd
                                  Myślę, że to pomoże nam wszystkim na podjęcie decyzji w sprawie kredytu.
                                  Niestety nie zapisałem nr gg "Piotrka", który bardzo fajnie i fachowo
                                  informował o propozycjach banku a takze zwracal nam uwage na co mamy zwracac
                                  uwagę zaciągając kredyt.
                                  Ja od poniedziałku rozpoczynam rozmowy na temat kredytu, więc na naszym forum
                                  będę informował co udało mi się ustalić.
                                  Serdecznie pozdrawiam całe moje sąsiedztwo.
                                  grys klatka V piętro I
                                  • Gość: martuska Re: Odkryta 1 :):):) IP: *.exatel.pl 06.11.06, 08:52
                                    Po długiej nieobecności na forum, postanowiłam się w końcu odezwać, bo, az żal
                                    dupę ściska, że takie głupoty są wypisywane na tym forum. Szkoda, że dorośli
                                    ludzie zniżają się do takiego poziomu i nie potrafią normalnie popisać. Jednak
                                    widzę, że wszyscy dopiero zaczynają załatwiąc kredyty, a podania o przedłużenie
                                    płatności I transzy nie napisali. Fajnie bedzie jak TERENIX w końcu rozwiąże
                                    umowę z nami (bo mają do tego takie prawo jak nie będzie wpłaconej pierwszej
                                    wpłaty w terminie), a zgoda na przesunięcie terminu, czy ktoś ją otrzymał? Bo
                                    ja napisałam podanie,ale na razie jeszcze jest cicho i bez odpowiedzi. Czekam
                                    na info od tych co biorą 100% kredytu na inwestycję i czy maja aneks do umowy,
                                    który TERENIX miał nam wszystkim dac do podpisania. Może nie mam racji, więc
                                    czekam na odzew. Pozdrawiam.
                                    • Gość: BETI Re: Odkryta 1 :):):) IP: *.crowley.pl 06.11.06, 08:58
                                      CZY W SPRAWIE PRZEDŁUŻENIA TERMINU PŁATNOŚCI TRZEBA SKŁADAĆ PODANIE! JEŻELI COŚ
                                      WIECEJ WIECIE TO PISZCIE !
                                      • Gość: Piotrek i Aga Re: Odkryta 1 :):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 08:42
                                        Wczoraj byliśmy w Terenixe i rozmawialiśmy na ten temat, trzeba napisać
                                        odpowiednie pismo, że w związku z załatwianiem formalności kredytowych opóźni
                                        się pierwsza transza, najlepiej przedstawić dodatkowo jakieś dokumenty z banku.
                                        pozdrawiamy
                                        • Gość: JAS Re: Odkryta 1 :):):) IP: *.era.pl 07.11.06, 08:47
                                          a pozwolenie jest juz????????
                                          • Gość: Rookie Re: Odkryta 1 :):):) IP: *.devs.futuro.pl 07.11.06, 09:06
                                            TAK !! Pozwolenie już jest tylko jeszcze sie nieuprawomocniło!
                                            Więc wszystkich którzy mają już podpisane umowy zachęcam do tego by sie udali
                                            do Terenix'u po pozwolenie bo z nieprawomocnym pozwoleniem można już iść do
                                            banku, który wydaje decyzję w momencie uprawomocnienia czyli około 15
                                            listopada - informacja z Terenixu.
                                            Pozdro
                                            • Gość: Jas Re: Odkryta 1 :):):) IP: *.era.pl 07.11.06, 09:12
                                              chodziło mi czy jest juz uprawomocnione maiło być 14 dni, które już minęły
                                              a jak pozwolenie nie jest uprawomocnione to tak jak by go nie bylo
                                              co z tego że bedziesz łatwił w banku jak pozwonie uprwaomocni sie za miesiac
                                              wszystkie zasidczenia straca waznosc
                                            • Gość: Rookie Re: Odkryta 1 :):):) IP: *.devs.futuro.pl 07.11.06, 09:13
                                              Czyli od 15 Listopada (jak wszystko bedzie OK) mamy 14 dni na wpłacanie
                                              pierwszych transz...a jak nie zdążycie to jak już było wcześniej pisane nalęży
                                              napisać podanie o przedłużenie terminu wpłaty...o termin który określi wam bank
                                              jako wydanie decyzji..
                                              • Gość: JAs Re: Odkryta 1 :):):) IP: *.era.pl 07.11.06, 09:17
                                                14 dni roboczych???????????
                                                • Gość: mirka Re: Odkryta 1 :):):) IP: *.crowley.pl 07.11.06, 09:31
                                                  14 dni jest liczone od momemtu zwrotek do urzędu gdzie została wydana decyzja
                                                  z poczty o doręczeniu informacji o pozwoleniu.( zwrotki z instytucji które były
                                                  o tym fakcie powiadomione)
                                                  • Gość: Jas Re: Odkryta 1 :):):) IP: *.era.pl 07.11.06, 09:34
                                                    ale 14 dni zwykłych czy roboczych??
                                                • Gość: radek Re: Odkryta 1 :):):) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 09:43
                                                  witam
                                                  może nie wszyscy są świadomi
                                                  dokumenty kredytowe zlożylem już dziś ale pierwszą transzę (z kredytu !!!) będę
                                                  wplacal 30 grudnia
                                                  pierwszą transzę (listopad) wplacam z wkladu wlasnego
                                                  także jeśli ktoś ma wklad wlasny większy od pierwszej transzy to faktycznie
                                                  kredyt uruchomi 30 grudnia
                                                  mam nadzieję, że niektórym ta informacja pomoże
                                                  acha do wkladu wlasnego można wliczyć wplacone 3000 zl (um. rezerwacyjna)
                                                  pzdr
                                                  radek
                                              • Gość: blwu Re: Odkryta 1 :):):) IP: *.imgw.pl 07.11.06, 11:25
                                                Z umowy wnioskuję że termin wpłaty pierwszej transzy mija po 7 dniach od
                                                uprawomocnienia się pozwolenia. Później jest jeszcze awaryjnie 7 dni roboczych
                                                ale wtedy chyba naliczane są już odsetki karne za zwłokę. Czy ktoś może to
                                                potwierdzić?
                                      • Gość: Castorp Re: Odkryta 1 :):):) IP: 192.193.245.* 07.11.06, 10:09
                                        Dziś dzwoniłem do Tereniksu i powiedzieli mi, że pozwolenie na budowę jeszcze
                                        nie jest prawomocne i niewiadomo kiedy się uprawomocni!!!! Dla mnie to dziwne,
                                        gdyż myślałem, że tu wchodzą jakieś ustawowe terminy, tj. X dni od wydania
                                        decyzji. Usłyszałem, że musi być jakiś obieg dokumentów i wtedy m o ż e będzie
                                        znany termin uprawomocnienia się decyzji.
                                        Bank, w którym biorę kredyt jeszcze gotów pomyśleć, że to jakiś niepoważny
                                        developer i odmówi finansowania.
                                        Czy ktoś zna więcej szczegółów???
                                        • Gość: mirka Re: Odkryta 1 :):):) IP: *.crowley.pl 07.11.06, 11:03
                                          są to te zwrotki z poczty potwierdzające że dane instytucje otrzymały te
                                          informacje do których wysyłano dokumenty. Na zwrotkę czekają w urzędzie tam
                                          gdzie wydawano decyzję i chyba od tego czasu liczą 14 dni. ( zwrotki powinny
                                          być zwrócone chyba w ciągu 7 dni.) więc termin 15 listopada jest realnyna
                                          uprawomocnienie.
                                        • Gość: crotal Re: Odkryta 1 :):):) IP: *.jmdi.pl 07.11.06, 11:10
                                          Właśnie trzymam w ręku pozwolenie i wynika z niego wyraźnie że na odwołanie
                                          jest 14 dni liczone od dnia doręczenia. Problem tylko w tym aby wszystkie
                                          instytucje, które powinny otrzymać to pozwolenie odebrały je jak najszybciej.
                                          • Gość: maras Re:Teren Odkryta 1 IP: *.pl 07.11.06, 21:26
                                            Przejeżdzałem dzisiaj koło Odkryta 1 plac został ogrodzony aż do samego słupa
                                            wysokiego napięcia i jakiś koleś z geodezji robił pomiary więc coś zaczynają
                                            działać. Może z tym pozwoleniem prawomocnym nie jest ściema.Pozdrawiam
                                            • Gość: aga Re:Teren Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 22:13
                                              juras mozesz im naskoczyć na sam kant... to ze ci oddzadza kasa to tylko i
                                              wylacznie przez grzecznosc, wcale nie musza!! wiec sie tak nie rzucaj
                                              • Gość: mika Re:Teren Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 08.11.06, 09:19
                                                co ty opowiadasz jeżeli umowę rezerwacyjna miał podpisaną do końca września a
                                                do tego czasu miało być pozwolenie na budowę to oni sie nie wywiązali z umowy i
                                                zadatek liczymy razy 2 to jest 6 tyś.
                                                • Gość: aga Re:Teren Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 14:54
                                                  chyba cos słabo sie orientujesz w temacie... terenix nie zlamal warukow umowy
                                                  zeby oddawac 6 tys. po rezerwacyjnej podpisujesz przedwstepna i po sprawie..nie
                                                  wiem o co ci chodzi
                                                  • Gość: Jas Re:Teren Odkryta 1 IP: *.era.pl 08.11.06, 15:24
                                                    umowa przedwstepna miala byc popisna gdy bedzi epozwolenie a tego nie bylo ,
                                                    mysle ze prawo jest troch nagiete
                        • mkrzyzanowski Re: w czynsz wchodzi 03.04.07, 08:56
                          nie druzgotaj się, tylko powiedz co masz w par. 4 ust. 1 ??? czy tam nie jest
                          powiedziane że "strony ustalają że Nabywca z tytułu sprzedaży!!!!! lokalu....",
                          a znaczy to tyle że na umowie przedwstępnej zagwarantowałeś sobie że możesz po
                          takiej cenie sprzedać to mieszkanie, a nie że po takiej cenie sprzedać ci je
                          musi Sprzedający.

I powiedz jeszcze czy wyczytaleś coś w umowie na temat pozwolenia na użytkowanie
                          budynku którą Terenix powinien uzyskać zanim karze nam podpisać protokoły odbioru.

Też czytałeś umowę?

PS. wzrozuję się na tym co jest na stronie Terenixu.
                          • Gość: tomek Re: w czynsz wchodzi IP: *.crowley.pl 03.04.07, 11:41
                            a czy z kolegą mkrzyzanowski to wszystko jest w porządku? Przestań się
                            dowartościowywać na tym forum. Pierniczysz bez sensu, coś chcesz udowodnić
                            tylko sam nie wiesz co. A może chciałeś pochwalić się, że umiesz czytać? No
                            więc powiem krótko, czytać umiesz ale z rozumieniem tego co czytasz to masz
                            niezłe kłopoty...
                          • Gość: aga Re: w czynsz wchodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 13:41
                            o co ci chodzi kolego mkrzyzanowski??? ja w tej wypowiedzi nie widze ani ładu
                            ani składu (zdania zupełnie wyjęte z kontekstu).. Co autor miał na myśli????
    • herox Re: Terenix Odkryta 1 07.11.06, 11:14
      Nadal liczycie, że terenix sprzeda wam mieszkania po takich cenach?
      Dobrą radę wam dam - nie liczcie na to.
      Albo wywinie coś z pozwoleniem odpowiednio długo je przeciągając, albo
      zastosuje inny trick byle tylko spłoszyć klientów a samemu reputacji nie
      stracić.
      Żaden, ale to żaden, przedsiębiorca nie zrobiłby teraz interesu po takich
      cenach jakie macie w umowie. A terenix instytucją charytatywną nie jest tylko
      firmą której celem dzialania jest maksymalizacja zysku.
      • Gość: martuska Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.exatel.pl 07.11.06, 11:31
        Witam Cię "Heroxik" :). Dawno Cię nie było na tym forum. Ale wiesz poczytaj o
        sobie samym, bo ciekawe rzeczy pisza o Tobie na innych forach, więc zachęcam.
        Widzę, że na każdym forum siejesz złe rzeczy, spustoszenie i wpieprzasz się w
        nie swoje aprawy, no ale cóż zawsze znajdzie się jakiś PALANT. PA !!!! :)
        • herox Re: Terenix Odkryta 1 07.11.06, 11:39
          Gość portalu: martuska napisał(a):

> Witam Cię "Heroxik" :). Dawno Cię nie było na tym forum. Ale wiesz poczytaj o
          > sobie samym, bo ciekawe rzeczy pisza o Tobie na innych forach, więc zachęcam.
          > Widzę, że na każdym forum siejesz złe rzeczy, spustoszenie i wpieprzasz się w
          > nie swoje aprawy, no ale cóż zawsze znajdzie się jakiś PALANT. PA !!!! :)

Człowiek daje dobre rady to go jeszcze powyzywają.
          Ale cóż, taka natura ludzka, że chce się słyszeć tylko rzeczy przyjemne.
          Jak widzisz nie sieję zamętu tylko co jakiś czas rzucę swoje zdanie, które
          powinno być podstawą refleksji.
          Ale zobaczymy za rok kto miał rację.
          Powodzenia w oczekiwaniu.
          • Gość: aga Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 12:12
            ja też ci dam dobrą rade :) kto nie ryzykuje ten nie ma.. nie moge poiwiedzieć
            że ci współczuje, ale to straszne być takim tchurzem i pesymistą jak ty... kase
            też w skarpetce trzymasz ąeby ci przypadkiem w banku ujemnych ostetek nie
            naliczyli? Dla mnie nie jesteś osobą z autorytetem a twoje wypowiedzi nie robią
            na nas większego wrażenia..nie zdajesz sobie sprawy z tego, że jesteś
            monotematyczny? A takich marnych kozaków jak ty to już się całe multum
            przewaliło przez to forum, więc nawet nie jesteś oryginalny
            • Gość: mm Re: Terenix Odkryta 1 IP: 82.177.111.* 07.11.06, 12:36
              ale on tylko powiedzial co mysli, a wy sie malo co nie zesracie ze zlosci.

p.s. a gdzie pinezka? obrazila sie? a moze zaczyna tszeci kierónek?
          • Gość: martuska Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.exatel.pl 07.11.06, 13:12
            I jeszcze jedno HEROXIK Twoje dobre rady nie sprawdzaja się. Przykro mi :)
      • Gość: mirka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 07.11.06, 11:45
        herox opowiadasz głupoty ,ponieważ terenix sprzedając te mieszkania już
        wcześniej napewno odpowiednio zarobił na inwestycji.
        Terenix jest solidną firmą i nie działa jak złodziej, że najpierw wzieli od
        ludzi pieniądze nimi pobracali a wózniej dowidzenia.
        Coś z tobą chyba jest nie tak!!!!!!!!!!!!!! to nie ten inwestor.
        • Gość: aga Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 12:02
          herox powiedz mi ...bo widzisz pozwolenia mialo nie byc a jest, jak to się
          stało?
          • Gość: martuska Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.exatel.pl 07.11.06, 13:09
            Kolego HEROXIK dzięki za pomoc, ale z Twojej nie skorzystałam nigdy i nie
            skorzystam. PA !!!! :)
            • Gość: RJ Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 07.11.06, 14:19
            • Gość: RJ Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 07.11.06, 14:32
              Ja myślę, że taki HEROX powinien wysłać ostrzezenia do wszystkich ludzi którzy
              obecnie czekają na mieszkania. Nie chodzi tu o Terenix ale o wszystkich
              developerów, którzy są w trakcie budowy. Przecież developerzy co np kończą w
              tej chwili budowę i w niedługim czasie będą oddawać klucze do mieszkań to też
              będą oszukiwać...... no bo oni jeśli podpisywali z ludźmi umowy jakiś 1,5 roku
              lub 2 lata temu to ceny za 1m były o połowę niższe. Więc według nawiedzonego
              Heroxa też oszukają ludzi ...prawda? przecież tamci ludzie też mają podpisane
              tylko umowy przedwstępne... tak jak my. Jedyna różnica jest taka , że u nich
              budowa się kończy a u nas rozpoczyna.
              Herox-ie życzę szybkiego powrotu do zdrówka. Radzę leczyć nogi bo na główkę to
              już jest za późno.
              Nie zwracajcie uwagi na takie wypowiedzi. Wiem, że to wkurza. On niestety też
              wie,że to wkurza i dlatego pisze.
              • Gość: jurek Re: Czy Terenix okrada potencjalnych nabywców++??? IP: *.jmdi.pl 07.11.06, 18:58
                "herox opowiadasz głupoty ,ponieważ terenix sprzedając te mieszkania już
                wcześniej napewno odpowiednio zarobił na inwestycji.
                Terenix jest solidną firmą i nie działa jak złodziej, że najpierw wzieli od
                ludzi pieniądze nimi pobracali a wózniej dowidzenia.
                Coś z tobą chyba jest nie tak!! to nie ten inwestor."

Powyżej skopiowałaem zabawny post z forum o solidności Terenixu i że nie działa
                jak złodziej.
                Otóż zrezygnowałem z zakupu mieszkania i rozwiązałem umowę rezerwacyjną.
                Pieniądze za rezerwację mieli mi przelać do 3 tygodni. Wszystko cacy. Termin
                minął, dzwonie dzisiaj do Terenixu i pytam pani co jest z moją kasą. Pani ble,
                ble, że jeszcze nie przelane, ale wypala, że oddadzą mi nie 3000 tylko 2000.
                Pytam dlaczego, a pani że decyzją zarządu. Zdębiałem, ale i tak się cieszę, że
                decyzją zarządu nie skazali mnie na śmierć, bo jakby tak zdecydowali to jak nic
                musieliby mnie zabić.
                Więc ja do pani że poproszę z prezesem. Nie ma (mogłem obstawić u buckmachera).
                To proszę mnie umówić na jutro. Pani - ale będzie rano a potem wychodzi. Na to
                ja - Niech będzie k....a rano. No i pojadę jutro, jak wyjdę żywy to napisze co
                i jak.
                Czy kogoś w ten sposób Terenix próbował wytrykać? Jak tak,to napiszcie.

• Gość: lidka Re: Czy Terenix okrada potencjalnych nabywców++?? IP: *.aster.pl 07.11.06, 20:33
                  ciekawa jestem dlaczego obcieli 1.000 zł. W umowie rezerwacyjnej przynajmniej w
                  tych wczesniejszych te 3000 zl traktowane bylo jako zadatek. W przypadku nie
                  dotrzymania terminu przez Terenix powinni oddać 6000 zł zgodnie z przepisami.
                  • Gość: Piotrek brak mi słów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 20:53
                    Czytam niektóre posty i ręce mi opadają, ludzie gdzie wy macie głowy???
                    Terenix zrobił wielki błąd że zaczął tak wcześnie sprzedawać mieszkania, NA
                    CAŁE SZCZĘŚCIE DLA NAS bo jakby pomyśleli i rozpoczeli sprzedaż od listopada to
                    ceny spokojnie mogli by ustalić na 5500zł za metr i to i tak byłaby atrakcyjna
                    oferta, niektórzy z was mają ceny 3300 za metr a i tak psioczą nie moge
                    poprostu tego czytać...
                    Mam prośbe idźcie się wysr.. bo gó.. przez was przemawia...
                    p.s. przepraszam wszytkich sąsiadów za tą uwage ale nie moge ścierpieć tego
                    biadolenia
                    • Gość: jurek Re: brak mi słów IP: *.jmdi.pl 07.11.06, 21:04
                      Zrezygnowałem z mieszkania i chcę odzyskać kasę. Nie chcę go nawet za 2200/m2 -
                      moja sprawa. Jak się ma to co piszesz do mojej sytuacji to nie kumam.

Sam się wysr.j cieciu bardaszany.
                    • Gość: grys Re: brak mi słów IP: *.crowley.pl 08.11.06, 10:54
                      Piotrku, nie denerwuj się. Niestety, jesteśmy bezsilni wobec chamstwa i tępoty.
                      Też jestem bezradny jak czytam posty niektórych ludzi, którzy zadają tak głupie
                      pytania, że aż sie ośmieszają. Bo jak można kupować mieszkanie, podpisywać
                      umowę i nie wiedzieć co się kupuje i co się podpisuje. Do tego wszystkiego
                      dochodzą prymitywne, wulgarne teksty i sianie fermentu.
                      Ja teraz spokojnie czekam sobie na uprawomocnienie się pozwolenia i mam gdzieś
                      tych dziwolągów co próbują siać ferment.
                      Pozdrawiam.
                      • Gość: Taurus35 Re: brak mi słów IP: 212.180.138.* 08.11.06, 15:37
                        Grys: popieram Cie... :) Ja tez spokojnie czekam i nic sobie nie robie z tego
                        forum. Jedyne czego mozna sie spodziewac to kupa smiechu...:)
                        • Gość: Jadźka Re: Do Jurka IP: *.waw.cdp.pl 09.11.06, 13:26
                          Myślę, że to za twoją sprawą spotkała mnie przykrość w Terenixie. Miałam
                          identyczną sytuację i Pan z którym mnie umówiono był nieprzyjemny. Efekt - mam
                          czekać na odpowiedź pisemną od developera w tej sprawie.
                          Wczoraj wieczorem weszłam na forum, bo Pan w Terenixie nie dał mi przeczytać u
                          siebie. Napisz proszę jakie są efekty twojego spotkania.
                          Poszperałam też w poprzednich postach i znalazłam osoby, które miały problem ze
                          zwrotem rezerwacji. Proszę o opisanie jak się wasza sprawa skończyła.

Mam kupione już mieszkanie od tego developera i dotychczasowe kontakty mogę
                          nawet nazwać wzorowymi, oczywiście jak na relacje klient-developer. Bańka pękła
                          jednego dnia i jestem niemile zaskoczona, delikatnie mówiąc. To chyba nauczka,
                          żeby mocno stapać po ziemi.

• Gość: lidka Re: Do Jurka IP: *.crowley.pl 09.11.06, 14:05
                            Coś mi się wydaje, że to Ci wszyscy , którzy wypisywali różne kretyństwa i
                            rozpisywali się jak na razie bezpodstawnie o niby kretactwach Terenixu
                            doprowadzili do tego, że ludzie tam pracujący na czele z Prezesem są tak
                            rozjuszeni, że zaczynają po prostu kąsać. Szkoda, że czasami może oberwać ktoś,
                            kto ma o nich jak najlepsze zdanie, spokojnie czeka a często na forum występuje
                            w ich obronie......
                            Czy wróca normalne czasy.... i bedziemy się spokojnie porozumiewać a nie
                            ciągle się o coś podejrzewać i być wobec siebie agresywni????
                            • Gość: szczepan Odkryta 1 IP: *.fortisbank.com.pl 09.11.06, 14:31
                              w oczekiwaniu na kredyty i uprawomocnienie sie pozwolenia polecam wszystkim
                              obejrzeć nasze osiedle z lotu ptaka:)
                              wikimapia.org/#y=52323163&x=20937066&z=17&l=28&m=h
                              • Gość: lidka inni developerzy IP: *.crowley.pl 09.11.06, 15:48
                                Cos takiego znalazłam w necie :

SM Salwator - Osiedle Mehoffera 103 Warszawa
                                Autor: Gość: aleks IP: *.chello.pl
                                Data: 06.11.06, 23:05 + dodaj do ulubionych wątków

--------------------------------------------------------------------------------
                                Uwaga - SM SALWATOR we wrześniu br. stracił certyfikat Polskiego Związku Firm
                                Deweloperskich oraz został wykluczony z Polskiego Związku Pracodawców
                                Budownictwa, za praktyki stosowane w relacjach klient - deweloper, podczas
                                realizacji inwestycji w Warszawie przy ul. Mehoffera. Salwator wypowiedział
                                umowy przedwstepne Klientom po ponad rocznym opóźnieniu w oddaniu mieszkań -
                                chce je ponownie sprzedać za wyższą cenę. Sprawia trafiła do sądu. NIE KUPUJCIE
                                MIESZKAŃ - bo one należą do innych ludzi - dotyczy to połowy mieszkań na
                                Osiedlu.

• Gość: radek Re: inni developerzy IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.06, 15:59
                                  czy pozwolenie jest już prawomocne?
                          • Gość: Jurek Re: Do Jurka IP: *.jmdi.pl 11.11.06, 12:20
                            Ja nie poszedłem, nawet nie wiem czy ta panienka mnie w końcu umówiła. Jestem
                            w...ny, jeszcze nie wiem co zrobię.
                            • Gość: blwu Re: Do Jurka IP: *.imgw.pl 13.11.06, 15:31
                              a mozesz powiedziec czy umówiłeś się z prezesem "na gębę" że zwróci 3000 czy tez
                              podpisaliście jakąś umowe w ktorej byly warunki rozwiazania umowy przedwstepnej???
    • Gość: pinezka wruć Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 13.11.06, 09:15
      pinezka temsknimy za tobom!! a tyś sie obrazila :((
      • Gość: newton Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:29
        pineska wlasnie wruc ztensknililismi sieza tobom...
        • Gość: wruc Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:50
          pszestancie pewnie dziefczyna ma sesje, óczy siem
          • Gość: Ula Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.um.warszawa.pl 13.11.06, 14:18
            Złośliwcy :D Ciekawe jak Wy byście sobie poradzili, gdybyście mieli dziecko,
            studiowali jednoczesnie na dwóch kierunkach i pewnie zastanawiali się nad
            trzecim. Grunt to dobre wykształcenie :D
            • Gość: Jas Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.era.pl 13.11.06, 14:24
              weź pod uwagę ze to jest studiowanie na studiach prywatnych pewnie, a to nie
              jest takie trudne z tego co wiem
              • Gość: Ula Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.um.warszawa.pl 13.11.06, 14:38
                Oj, czepiasz się. Studia to studia ;). A zaoczne czy wieczorowe nawet lepiej
                kształcą, bo wieczorami ludzie miewają lepszą wenę... :D
                Zwłaszcza przy ryczącym dziecku :D
                I browarku :D
                • Gość: Marek Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 13.11.06, 19:40
                  od kilku dni kilka osób tylko smrodzi na tym forum. Zaczyna to być nudne!!!
                  Może ktoś o konkretach coś napisze? np. co z uprawomocnieniem?
                  • Gość: Ja Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.um.warszawa.pl 14.11.06, 07:00
                    Skoro taki zainteresowany jesteś uprawomocnieniem to może sam byś zaczął się
                    dowiadywać o to? A potem mógłbyś podzielić się z nami zdobytymi z narażeniem
                    życia wiadomościami?
                    • Gość: ja Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 07:42
                      skąd w ludziach tyle złośliwośći???mam nadzieję,że gdy emocje opadną przy
                      windzie będziemy mijać usmiechniętych i życzliwych sąsiadów-czego Państwu i
                      Sobie życzę.
                      • Gość: radek Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 09:12
                        mam pytanko
                        czy garaż zalicza się do wartości nieruchomości
                        w pko bp nie chcą mi go wliczyć przez co dostanę mniejszy kredyt
                        jak wygląda to w innych bankach
                        jakie inne banki mają oprocentowanie?
                        ja mam w pko bp (realnie) 5,20 % 30 lat pln (20% wkladu wlasnego)
                        piszcie więcej o rzeczach dla nas istotnych np. o kredytach
                        pzdr
                        radek
                        • Gość: beti Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 14.11.06, 09:17
                          w milennium oraz GE money mi doliczono garaż do ceny nieruchomości, więc na
                          całą inwestcje mam przyznany kredyt.
                          Pozdrawiam
                          • Gość: radek Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 09:39
                            a jakie oprocentowanie?
                            • Gość: aga Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:06
                              Proponuję Ci sprawdzić oferte millenium i ge money bank, nie wiem czy bierzesz
                              kredyt w frankach czy w pln, ale GE ma teraz fajną promocję na złotówki
                              • Gość: beti Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 14.11.06, 12:11
                                Teraz dokładnie nie pamiętam, ale ja biorę we chf .
                                Romawiałam z koleżanką i ona powiedziała zebym wybrała millenium bo teraz ge
                                money ma ratę we franku niższa niz millenium ale po podpisaniu umowy kredytowej
                                to oprocentpowanie sie dosyć szybko zmienia i będzie wyższe niż w millenium.
                                W tym roku stopa procenowa zmieniła się tam już 3 razy.
                                Ale jak się rozglądałam za kredytem to te banki były najkorzystniejsze pod
                                względem rat.
                                pozdrawiam
                                • Gość: radek Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:45
                                  napiszcie jakie macie realne oprocentowanie w pln
                                  w innych bankach
                                  • Gość: aga Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:54
                                    Radek zaczynasz mnie naprawdę zastanawiać.. Weź wreszcie sprawy w swoje ręce,
                                    skontaktuj się z doradca lub zadzwoń na infolinię, a nie "napiszcie mi"..
                                    Przecież sam najlepiej wiesz co Cię interesuje : waluta, wcześniejsza spłata,a
                                    może większy kredy na wykończenie, warunki przy wkładzie własnym,
                                    ubezpieczenia, prowizje. Wszyscy Ci tu podpowiadamy jakie banki mają korzystną
                                    ofertę ale cała reszta to już Twoja rzecz
                                    • Gość: Rookie Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.devs.futuro.pl 15.11.06, 11:28
                                      Masakra z tymi urządzami jest. Dzwoniłem dziś do Terenixu i nadal nie ma
                                      uprawomocnienia i nie wiadomo kiedy będzie. Już mnie zaczyna ta cała sprawa
                                      deprymować i zniechęcać. Jak tak dalej będzie to uprawomocnienie do końca
                                      Grudnia sie nie pojawi => umowy stracą ważność, z ulgi odsedkowej nici, a
                                      Terenix zaproponuje nam nowe umowy z cenami 5000 i wiecj za metr...jak tak
                                      bedzie to podpalę to ich budę:))
                                      • Gość: Nowy Re: Terenix Odkryta 1 IP: 217.11.133.* 15.11.06, 12:44
                                        mnie też zapewniali, że uprawomocnione będzie 15.11, ale widzę, że tylko
                                        mówili... Mam nadzieje, że poiawi się w najbliższym czasie, bo bank na to czeka
                                        od tygodnia. Nie dopuszczam myśli, tak jak wielu z nas, że nie będzie
                                        uprawomocnienia w tym roku!!!!
                                      • Gość: Ula Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.um.warszawa.pl 15.11.06, 12:49
                                        Odnośnie prawomocności- do architektury nie wróciły jeszcze
                                        wszystkie "zwrotki", tzn. zwrotne potwierdzenia odbioru decyzji przez strony.
                                        Radzę uzbroić się w cierpliwość. :/
                                        • Gość: gosc Re: Terenix Odkryta 1 IP: 217.153.179.* 15.11.06, 13:01
                                          No i znów was wyd....ali :):):) Dajecie sie jak dzieci:)
                                          • Gość: Ula Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.um.warszawa.pl 15.11.06, 13:10
                                            Dobrze, że Ty jeden jesteś mądry i im sie nie dajesz. Gratuluję.
                                            • Gość: martuska Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.exatel.pl 15.11.06, 13:27
                                              ULA popieram Cię, to co mówisz. Pozdrawiam.
                                      • Gość: Taurus35 Re: Terenix Odkryta 1 IP: 212.180.138.* 15.11.06, 13:35
                                        Rookie: proponuje abyś dokładnie przeczytał Umowę przedwstępną... :) Napisz mi
                                        proszę gdzie jest zapis, że jak nie bedzie pozwolnia do końca grudnia to umowy
                                        tracą ważność... :))) Pozdrawiam wszystkich i proponuję uzbroić sie w
                                        cierpliwość... :)
                                        • Gość: Castorp Re: Terenix Odkryta 1 IP: 192.193.245.* 15.11.06, 14:25
                                          Dzisiaj w Biurze Naczelnego Architekta Miasta powiedziano mi, że pozwolenie
                                          zostało wydane 23.X. decyzją nr 766. Jednak jeszcze nie jest uprawomocnione.
                                          Pani, nie była mi w stanie podać skąd jeszcze 'zwrotki' nie wpłynęły gdyż
                                          Inspektorzy budowlani kontaktują się jedynie z Developerem i innym nie
                                          udzielają takiej informacji. Jakkolwiek znaczy to, że Terenix może się
                                          dowiedzieć od Inspektora kto jeszcze nie dostał postanowień.... Może taką
                                          informację powinien nam Developer przekazać???

Boję się myśleć, że tym kto postanowił nie odebrać postanowienia jest właśnie
                                          Terenix.
                                          • Gość: em Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 15:02
                                            Castrop napisałeś:
                                            "Boję się myśleć, że tym kto postanowił nie odebrać postanowienia jest właśnie
                                            Terenix."

Przecież pozwolenie na budowę w każdej chwili można sobie pobrać z biura
                                            Terenix... wogóle jest ono załącznikiem do umowy, więc jak mogli go nieodebrać
                                            skoro je mają i wydają. Pomyśl troszeczkę.

A pozostali znowu zaczynają na siłę wymyślać opcje jak tu Terenix nabije nas w
                                            butelkę... nudne. Ciekawe co nowego wymyślicie jak już pozwolenie będzie
                                            prawomocne a budowa ruszy... pewnie, że Terenix zepsuje specjalnie dźwig albo
                                            koparkę żeby opóźnić budowę... a może z dziadkiem mrozem się dogadali, żeby
                                            zima była ostra.
                                            • Gość: we Re: Terenix Odkryta 1 IP: 82.177.111.* 15.11.06, 15:29
                                              lidka piszesz, zeby nikogo nie pomawiac a sama ublizasz ludziom, ktorzy
                                              wyrazaja swoje zdanie. nikt cie nie wyzywa, wyrazaja tylko swoje zdanie o
                                              developerze, wiec troche zbastuj rozwydrzona gowniaro.

• Gość: lidka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 15.11.06, 15:38
                                                a czy ktoś ich prosił o wyrażanie zdania?
                                                a ty co tak ich bronisz? jesteś któregoś z nich chłpakiem?
                                              • Gość: aga [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 18:34
                                                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                                            • Gość: Castorp Re: Terenix Odkryta 1 IP: 192.193.245.* 15.11.06, 15:51
                                              a tak głośno myślałem.... rozumiesz, że ryzyko związane z utratą ulgi i
                                              zmęczenie przedłużającym się procesem dodaje zwolenników wszelkim spiskowym
                                              teoriom...

ale z tym dziadkiem mrozem to może być prawda.... TW "Dziadek mróz"
                                        • Gość: Rookie Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.devs.futuro.pl 15.11.06, 14:45
                                          pt.5&2 mówi, że jerzeli do dnia 30.12.2006 nie bedzie pozwolenia to mamy prawo
                                          odstapić od umowy i zarządać zwrotu zaliczki w ciagu 7 dni. Możemy tego nie
                                          robić z tym że jeśli nie bedzie uprawomocnienia to i nie bedzie podpisania
                                          umowy kredytowej no i nie bedzie ulgi odsetkowej,która przysługuje kredytom
                                          branym do końca 2006 - a to dużo kasy! Weź sobie plan spłaty kredytu i zobacz
                                          ile jest odsetek i zobacz ile tracisz!! Tak więc poczół bym sie ostro wydymany
                                          ponieważ w ostaniej chwili zrezygnowałem z innego developera dla Terinixa,
                                          który jak widać nie zabardzo dba o swoich klientów - badź co bądź powinien
                                          chociaż informować na www chociążby co sie dzaieje. Sytuacja wyglada tak że
                                          ktokolwiek do nich zadzwoni to dostaje inna odpowiedź co może znaczyc że walą
                                          sciemę i czarny scenarusz Heroxa staje sie coraz bardziej prawdziwy:)
                                          • Gość: Taurus35 Re: Terenix Odkryta 1 IP: 212.180.138.* 15.11.06, 16:12
                                            Właśnie - mamy prawo - ale nie musimy z niego skorzystać. Co do ulgi to masz
                                            rację. Duże kwoty i mam nadzieje ze do końca roku bedziemy mieli podpisane
                                            umowy kredytowe. Wiesz a z tymi odpowiedziami Terenixu to jest zapewne tak, że
                                            każdy rozumie inaczej przekazaną informację a po drugie to sądzę, że ludzie w
                                            Terenixie są juz zmęczeni tymi ciągłymi pytaniami, pretensjami pod ich adresem
                                            itp. Ja jednak jestem dobrej myśli.Pozdrawiam.
    • herox [...] 15.11.06, 13:46
      • Gość: abc Re: Terenix Odkryta 1 IP: 217.153.179.* 15.11.06, 14:09
        Przestan herox przecież firma Trx ich nie oszuka:) Dopiero pól roku poślizgu z
        pozwoleniem a ty juz takie czarne scenariusze tutaj przedstawiasz:) Jak widać
        po tym forum są to ludzie wyjątkowo cierpliwi i naiwni, kupią kazdą bajke,
        każda obietnicę i bedą tak siedziec i czekać pewnie jeszcze kolejne pól roku
        jak coś wogóle sie ruszy na placu budowy:)
        • Gość: lidka [...] IP: *.crowley.pl 15.11.06, 14:31
    • Gość: crotal Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.jmdi.pl 15.11.06, 23:23
      Pewnie to sasiednie osiedle nam utrudnia. Może tam właśnie herox jest w
      zarządzie wspólnoty :)
      • Gość: Michał Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.acn.waw.pl 16.11.06, 19:52
        Czy ktoś może kontaktował się dziś z Terenixem.
        Mamy to uprawomocnione pozwolenie, czy nie?
        • Gość: em Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:25
          a jo to sobie chciałem tym razem tylko pozdrowić sąsiadów... no i chciałbym się
          w końcu zorientować czy będę miał jakąś ładną sąsiadke czy nie... bo cała
          reszta waszych "WONTPLIWOŚCI" ( jakby napisaŁA PINEsKA ) to mnie to WaLi...wiek
          25 L. , WZROST 185 CM. W KLACIE DUUUŻO MNIEJ niż w brzuszku itp. hehehehheeh
          aele beka.... widziałem dzisiaj jakąś ciężaruFKEM na placu bÓdowy... hejo
        • Gość: em Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 17:26
          a jo to sobie chciałem tym razem tylko pozdrowić sąsiadów... no i chciałbym się
          Fkońcu zorientować czy będę miał jakąś ładną sąsiadke czy nie... bo cała
          reszta waszych "WONTPLIWOŚCI" ( jakby napisaŁA PINEsKA ) to mnie to WaLi...wiek
          25 L. , WZROST 185 CM. W KLACIE DUUUŻO MNIEJ niż w brzuszku itp. hehehehheeh
          aele beka.... widziałem dzisiaj jakąś ciężaruFKEM na placu bÓdowy... hejo
          • Gość: radek Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.06, 17:56
            polecam ranking kredytów
            banki.onet.pl/1435719,wiadomosci.html
            • Gość: Marek Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 19.11.06, 17:25
              kredyty, kredytami, tylko na początku musi być to uprawomocnienie pozwolenia.
              Żal człowieka ściska, jak widzi inne budowy, a u nas...... Mamy w miarę ciepły
              listopad i kopanie fundamentów szłoby gładko. Niestety prawdziwa zima musi
              kiedyś przyjść, a wtedy kop w kamieniu:(
              Oczywiście trzeba pogratulować Terenixowi!!! Gdyby nie przedobrzyli pierwszego
              projektu naszego osiedla to rzeczywiście początkowa data oddania "Odkrytej 1"
              (X 2007) byłaby realna.
              • Gość: mirka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 20.11.06, 08:55
                Witam !
                Czy może już wiadomo coś o uprawomocnieniu się pozwolenia,
                w tym tygodniu już mija miesiąc od wydania pierwszej decyzji (23.10.2006).
                Pozdrawiam
                • Gość: daro Re: Terenix Odkryta 1 IP: 217.11.133.* 20.11.06, 11:51
                  jakie pozwolenie, na razie wielka cisza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • Gość: Ja Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.um.warszawa.pl 20.11.06, 12:05
                    Chwileczkę, pozwolenie jest. Problem polega na uprawomocnieniu tej decyzji.
                    Ponadto zdaje się, że poczta polska strajkuje i nie chodzą listonosze, zatem
                    nie są zwracane do urzędów zwrotki--> nie wiadomo kiedy decyzje zostały
                    dostarczone Stronom i kiedy mija termin na wniesienie odwołania.
                    • Gość: boo Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 20.11.06, 13:48
                      Ale wy jesteście naiwni.
                      • Gość: Ja Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.um.warszawa.pl 20.11.06, 14:04
                        Cieszymy się z Twojego szczęścia, że Ty nie jesteś. Trzymaj tak dalej :)
                        • Gość: Szczepan Re: Terenix Odkryta 1 IP: 81.210.22.* 22.11.06, 09:35
                          Nie wiem jak Wy, ale ja po raz pierwszy czuje, że coś tu śmierdzi. Najpierw było
                          przedłużające się czekanie na pozwolenie, ok, rozumiem to, byliśmy na bieżąco
                          informowani o postępach w procedurze, Terenix to nie JW, musiało to trwać.
                          Natomiast w tej sytuacji, która powstała teraz uważam, że cos się przed nami
                          ukrywa. Uprawomocnienie miało być w terminie max 2 tygodni, tymczasem wciąż go
                          nie ma. I nie wierze tu w strajk listonoszy, to niedorzeczność, gdyby chodziło o
                          jedną zwrotkę, jestem pewien, że Terenix by ją zdobył. Przecież im również musi
                          zależeć na jak najszybszym rozpoczęciu budowy, taki przestój oznacza dla nich
                          straty. Uważam, że przyczyna leży gdzie indziej, pojawiła się jakaś przeszkoda o
                          której niestety nikt nie chce nas poinformować. Wiem, że sytuacja na rynku
                          mieszkań jest taka, że to developer jest górą, ale Terenix przegina, przecież my
                          nie dostaliśmy tych mieszkań z przydziału, płacimy za nie setki tysięcy złotych,
                          większość z nas pozałatwiała już kredyty, powinniśmy mieć prawo do rzetelnej
                          informacji!
                          Bo jeśli jest jakiś problem i budowy przed styczniem nie rozpoczną to po co
                          robią nam nadzieje. Po co jak głupi latamy po bankach i załatwiamy kredyty.
                          Wolałbym złą, ale prawdziwą informacje, niż bezsensowne robienie nadziei.
                          • Gość: :) Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:08
                            Wreszcie jakieś prześwity zdrowego rozsądku i logicznego myślenia po roku
                            czekania:). Gratuluje, lepsze to niż nadal ślepa wiara ze wszystko bedzie ok i
                            alergicznego reagowania na jakakolwiek krytyke pod adresem Trx:)
                            • Gość: żona_szczepana Re: Terenix Odkryta 1 IP: 85.232.226.* 22.11.06, 11:15
                              "Wreszcie jakieś prześwity zdrowego rozsądku i logicznego myślenia po roku
                              czekania:). Gratuluje, lepsze to niż nadal ślepa wiara ze wszystko bedzie ok i
                              alergicznego reagowania na jakakolwiek krytyke pod adresem Trx:)"

po pierwsze nie czekamy rok tylko 5 mcy, po drugie nie wiem po co od razu
                              spisywać firmę na straty.. Zastanawiać się i mieć wątpliwości to rzecz ludzka i
                              całkiem zrozumiała, chcemy żeby sprawa zakończyła się pomyślnie i tyle.
                              Nie wiem po co wszyscy krytykujący tak podniecają się tym forum. Nie macie
                              innych problemów?? Ja nie wchodzę na fora, które bezpośrednio mnie nie dotyczą a
                              wy co chcecie edukować ciemny naród? Już jeden ciemniak w min. oświaty nam
                              wystarczy.

• herox Re: Terenix Odkryta 1 22.11.06, 10:33
                            Gość portalu: Szczepan napisał(a):

> Nie wiem jak Wy, ale ja po raz pierwszy czuje, że coś tu śmierdzi. Najpierw
                            był
                            > o
                            > przedłużające się czekanie na pozwolenie, ok, rozumiem to, byliśmy na bieżąco
                            > informowani o postępach w procedurze, Terenix to nie JW, musiało to trwać.
                            > Natomiast w tej sytuacji, która powstała teraz uważam, że cos się przed nami
                            > ukrywa. Uprawomocnienie miało być w terminie max 2 tygodni, tymczasem wciąż go
                            > nie ma. I nie wierze tu w strajk listonoszy, to niedorzeczność, gdyby
                            chodziło
                            > o
                            > jedną zwrotkę, jestem pewien, że Terenix by ją zdobył. Przecież im również
                            musi
                            > zależeć na jak najszybszym rozpoczęciu budowy, taki przestój oznacza dla nich
                            > straty. Uważam, że przyczyna leży gdzie indziej, pojawiła się jakaś
                            przeszkoda
                            > o
                            > której niestety nikt nie chce nas poinformować. Wiem, że sytuacja na rynku
                            > mieszkań jest taka, że to developer jest górą, ale Terenix przegina, przecież
                            m
                            > y
                            > nie dostaliśmy tych mieszkań z przydziału, płacimy za nie setki tysięcy
                            złotych
                            > ,
                            > większość z nas pozałatwiała już kredyty, powinniśmy mieć prawo do rzetelnej
                            > informacji!
                            > Bo jeśli jest jakiś problem i budowy przed styczniem nie rozpoczną to po co
                            > robią nam nadzieje. Po co jak głupi latamy po bankach i załatwiamy kredyty.
                            > Wolałbym złą, ale prawdziwą informacje, niż bezsensowne robienie nadziei.

Przestańcie narzekać. Czekaj cierpliwie,
                            przecież terenix nigdy by nie oszukał.
                            Listonosze strajkują i tyle.
                            Lada dzień będzie pozwolenie uprawomocnione,
                            koparki już grzeją silniki,
                            kredyciki jeszcze w tym roku,
                            a za rok we własnym mieszkanku będziemy pić szampanika i zajadać kawiorkiem.
                            Będzie superancko.
                            Pozdrówka dla cierpliwych.
                            Fajnie, że kupujemy u solidnej firemki, która zbuduje nasze mieszkanka.
                            • Gość: Beata Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 22.11.06, 10:44
                              dlaczego w niektórych tu na forum jest tyle złośliwości. Wystarczy podzielić
                              się wątpliwościami a już odzywają się szydercy, którzy podśmiewają się. Każdy z
                              nas zainteresowany kupnem mieszkania na Odkrytej chciałby żeby wszystko
                              zakończyło się pomyślnie i trudno ładować się wizją , że zostanie się oszukanym.
                              Panowie "herox" "gość", dajcie sobie spokój z podgrzewaniem atmosfery, nie
                              podniecajcie się w sztuczny sposób.
                          • Gość: PYZA Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:34
                            Witam wszystkich przyszłych lokatorów przy ul. Odkryta 1.Przed chwilą
                            rozmawiałam z jednym z Panów Prezesów Terenixu. Dowiedziałam się , że zostało
                            sprawdzone . iż wszystkie strony odebrały pisma dot. wydania pozwolenia na
                            budowę.Rzeczywiście chodzi o te nieszczęsne zwrotki, nie wszystkie wróciły.
                            Panowie Prezesi są dzisiaj umówieni w biurze Naczelnego Architekta Warszawy w
                            tej sprawie,być może wreszcie się coś ruszy.A mnie się wydaje ,że wynika to z
                            niekompetencji urzędników i ich opieszałości.Czas na zmiany rządów w
                            Warszawie!.Pozdrawiam i życzę jeszcze trochę cierpliwości.
                            • Gość: ala czy ceny rezerwacji obowiązują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 11:12
                              Mam pytanie, niektorzy z Was rezerwowali mieszkanie po 3400 za m2 a wiec po duzo
                              nizszych cenach niz teraz oferuje Terenix. Czy Terenix respektuje te nizsze ceny
                              i w umowie przedwstepnej jaka zawieracie sa ceny z umowy rezerwacyjnej po te np
                              3400???
                              • Gość: szczepany Re: czy ceny rezerwacji obowiązują? IP: 85.232.226.* 22.11.06, 11:17
                                my mamy taką cenę - w umowie rezerwacyjnej i w przedwstępnej.
                              • Gość: Taurus35 Re: czy ceny rezerwacji obowiązują? IP: 212.180.138.* 22.11.06, 11:27
                                Ja tez mam taka sama cene w obu umowach :))) Wywiazuja sie z umow
                                rezerwacyjnych.
                                • Gość: martuska Terenix IP: *.exatel.pl 22.11.06, 11:52
                                  Boże, ile we wszystkich jest zawiści. Wszyscy Ci, którzy nie kupili w Terenix
                                  mieszkania udzielają się najwięcej i tylko nakręcają całą resztę, która
                                  zdecydowała się na mieszkanie na Odkrytej. Przykre jest to, że Polacy potrafią
                                  być, aż tak perfidni. Przecież jakby co to kupujący się przejadą, a nie oni.
                                  • Gość: szczepany Re: Terenix IP: 85.232.226.* 22.11.06, 12:17
                                    dokładnie,
                                    typowo polskie myślenie. Jak się komuś nie dowali to dzień stracony..
                                    Ludzie jesteście żałośni. Jak już podkreślałam wiele razy - to są NASZE
                                    pieniądze i jeżeli zechcemy to możemy je zbiorowo spalić albo wrzucić do Wisły.
                                    Nic wam do tego heroxy i inne wynalazki.
                              • Gość: Beti Re: czy ceny rezerwacji obowiązują? IP: *.crowley.pl 22.11.06, 12:00
                                Ludzie ceny powinny być utrzymane, ponieważ kiedy dokonaliśmy rezewrwacji po
                                3400 na początku maja 2006 to takie ceny obowiązywały na tarchominie.
                                • Gość: Mirka Re: czy ceny rezerwacji obowiązują? IP: *.crowley.pl 22.11.06, 12:17
                                  Przecież ceny mieszkań były zróżnicowane i dochodziły do 4000 tyś za metr juz w
                                  maju, zależne to było od lokalizacji lokalu. Ci co kupili taniej po te 3400 nie
                                  mają pewnie widoku na wisłe itp. bądź mają mieszkania szczytowe mniej ciepłe
                                  niż w samym środku.
                                  Więc te różnice w cenie z czegoś wynikały.
                                  Terenix jeżeli sprzedawał po takiej cenie to i tak kalkulował w tym swój zysk i
                                  że resztę mieszkanń sprzedał później drożej ponieważ na rynku wzrosły to i oni
                                  podniśli.
                                  Więc co tu debatować, napewno ceny utrzymaja bo to solidna firma i myślę że
                                  niepozwolą sobie na popśucie opinii.
                                  Ja wie że nie kupię już mieszkania ani w pekao pirrelli,ani w salvatorze itp.bo
                                  poznałam na ich temat opinii negatywne.
                                  Tak więc Terenix poprawie 20 latach dobrej pracy i wyrobienia sobie renomy na
                                  Tarchominie myślę że ją utrzyma. Proszę wię nie piszcie teraz co by było gdyby,
                                  poczekamy i sami się przekonamy już niedługo.
                                  Pozdrawiam
                                  • Gość: Marek Re: terenix IP: 217.11.133.* 22.11.06, 12:32
                                    tra la la la, gdzie to uprawomocnienie?. Minął miesiąc od wydania decyzji!!!
                                    Albo ktoś się odwołał albo rzeczywiście ktoś daje d....y.
                                  • Gość: ? Re: czy ceny rezerwacji obowiązują? IP: 82.177.111.* 22.11.06, 12:37
                                    >Gość portalu: Mirka napisał(a):

czy to nie pinezka w nowym wydaniu? ciezko ci idzie ukladanie zdania w jedna
                                    sensowna calosc z ktorej cos wynika...
                                    • Gość: :) Re: czy ceny rezerwacji obowiązują? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:45
                                      Faktycznie podobnie pisze:) Spokojnie jeszcze jeden góra dwa posty i napewno ją
                                      poznamy.
                                      • Gość: Mirka Re: czy ceny rezerwacji obowiązują? IP: *.crowley.pl 22.11.06, 13:06
                                        Przyko mi ale to nie ta koleżanka ,mam swoja osobowość.
                                        Widzę ze niektóre osoby boli że tak pozywywnie piszę !!
                                        Przepraszam ze ich zawiodłam ale żyję w wolnym kraju.
                                        Troche wiecej optymizmu wam życzę małe mruki.
                                    • Gość: Marek Re: ????? IP: 217.11.133.* 22.11.06, 12:49
                                      oooooooooo stylista/ka się odezwała. pisze jak mi się podoba -Mirkooooo.
                                      martw się raczej o uprawomocnienie decyzji niż eksponowanie swoich marnych
                                      komentarzy. bujaj się:)
                                      • Gość: szczepany Re: ????? IP: 85.232.226.* 22.11.06, 12:56
                                        "bujaj się" - to stwierdzenie dobrze podsumowuje twoją osobę..
                                        jeżeli mam mieć takich buraków za sąsiadów to może faktycznie lepiej żeby nie
                                        dostali tego uprawomocnienia...
                                        • Gość: x Re: ????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:58
                                          Na razie nie masz się co martwić nic nie wskazuje na to że szybko będziecie je
                                          mieli :):):)
                                          • Gość: szczepany Re: ????? IP: 85.232.226.* 22.11.06, 13:28
                                            ok,
                                            skoro tak twierdzisz to na 100% tak jest:)
                                            w końcu jesteś NAJPOWAŻNIEJSZYM I NAJBARDZIEJ KOMPETENTNYM EKSPERTEM w tej
                                            dziedzinie..
                                            że wam się nie nudzi takie trucie na forum (i to nie tylko na tym)..
                                            Weźcie się do pracy to może wzrośnie % zadowolenia z życia Polaków i przestaną
                                            być tacy jadowici.
                                            • Gość: emi996 Re: ????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 14:02
                                              Oj LUDZISKA LUDZISKA
                                              Nie da się już tego czytać. Czy Wy jesteście wszyscy normalni?
                                              Mam Was dość, waszych głupich komentarzy, podejrzeń i wszelkich kretynizmów.
                                              Wstyd mi za Was, LUDZIE opamiętajcie się!!!
                                              Co ma być to będzie
                                              Kończę z tym forum!
                                              • Gość: Taurus35 Re: ????? IP: 212.180.138.* 22.11.06, 15:51
                                                Czy ktos dzwonil do Terenixu ?? Moze sa jakies informacje odnosnie
                                                pozwolenia ?? Ponoc Prezesi mieli tam jechac :))
                                                • Gość: ee Re: ????? IP: 82.177.111.* 22.11.06, 18:23
                                                  a ty co telefonu nie masz?
                                                  • Gość: @ Pozwolenie IP: *.chello.pl 23.11.06, 16:32
                                                    ZOBACZYCIE POZWOLENIE, JAK ŚWINIA
                                                    NIEBO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                                  • Gość: Szczepan Re: Pozwolenie IP: 81.210.22.* 23.11.06, 17:11
                                                    Ktoś mówił, że mieli wczoraj jechać, wyjaśniać.....dzwoniłem dziś. Nie ma i nie
                                                    wiadomo kiedy będzie......
                                                  • Gość: lidka Re: Pozwolenie IP: *.crowley.pl 23.11.06, 17:41
                                                    informacje od Naczelnego Architekta Miasta Warszawy (nie od terenixu) są
                                                    takie, że Urząd Miasta wystosował pismo do Poczty Polskiej o poświadczenie
                                                    doreczenia pozwolenia do strony - od której brak jest zwrotki. Gdy
                                                    poświadczą ,że pismo do nich dotarło a upłynie 14 dni od daty doręczenia to
                                                    decyzja uprawomocni się.
                                                    Takich informacji udzielono jednemu z naszych sąsiadów, który zadzwonił
                                                    bezpośrednio do Urzędu Miasta.
                                                    Wszystko nabrałoby tępa gdyby strajk listonoszy nie przemienił się w strajk
                                                    poczty, który jak podało radio moze potrwać do 1 grudnia :(((((.
                                                  • Gość: radek Re: Pozwolenie IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.06, 18:16
                                                    wreszcie ktoś rozsądnie przemówił na tym forum, bo od dłuższego czesu chce się
                                                    rzygać czytajęc niektóre żałosne wypowiedzi
                                                    do sąsiadów: bądźmy dobrej myśli
                                                  • Gość: :\ Re: Pozwolenie IP: 82.177.111.* 24.11.06, 09:31
                                                    hara hare hare kryszna bądźmy dobrej myśli
                                                  • Gość: marek Re: Pozwolenie IP: 217.153.179.* 24.11.06, 10:20
                                                    JEST POZWOLENIE!!!!!!!!!
                                                  • Gość: mic Re: Pozwolenie IP: 82.177.11.* 24.11.06, 10:27
                                                    Pozwolenie jest od prawie miesiaca. Czy jest juz prawomocne?
                                                  • Gość: RENIA do marek24. IP: 212.180.138.* 24.11.06, 10:35
                                                    ale pozwolenie jest juz prawomocne????
                                                  • Gość: marek Re: do marek24. IP: 217.153.179.* 24.11.06, 10:46
                                                    a nie wiem:) ale lubię sobie z was żartować:)
                                                  • Gość: tomek Re: do marek24. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 10:50
                                                    spr marek z tego forum
                                                  • Gość: mirka Re: do marek24. IP: *.crowley.pl 24.11.06, 11:49
                                                    Jest to mało śmieszne ! Takie żarty zostaw lepiej dla siebie bądź swoich
                                                    znajomych !
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: martuska Re: do marek24. IP: *.exatel.pl 24.11.06, 12:10
                                                    Ludzie zamiast wierzyć co pisane jest na forum to zadzwońcie, a nie słuchacie
                                                    głupot jakiegoś debila i małolata, który lubi sobie żartować. Dziwie sie Wam.
                                                    Widać w takich chwilach, że ktos coś palnie i sypią sie posty z pytaniami.
                                                    Trzeba czekać i już, a nie słuchać palanta.
                                                  • Gość: Nie ma Re: do marek24. IP: 81.210.22.* 24.11.06, 13:08
                                                    nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie
                                                    ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma
                                                    nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie ma nie
                                                    nie ma nie ma nie ma nie ma
                                                  • Gość: alo Jest Prawomocne pozwolenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 13:12
                                                    Dzwoniłam do Terenixu decyzja prawomocna dnia 24.11.2006r godz. 13
                                                  • Gość: emi996 Re: Jest Prawomocne pozwolenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 13:21
                                                    Potwierdzam prawomocna decyzja
                                                    I teraz niech będzie łyso tym co tak się pastwili nad Terenixem
                                                  • Gość: GRYS Re: Jest Prawomocne pozwolenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 24.11.06, 13:34
                                                    Nareszcie pozytywna wiadomość!!!
                                                    Bardzo mnie to cieszy.
                                                    Faktycznie, niech teraz Ci wszyscy co pomawiali Terenix, wypowiedzą się. NIe
                                                    wolno opluwać kogoś, kto na to nie zasłużył.
                                                    Serdecznie pozdrawiam.
                                                    Terenixowi i wszystkim sąsiadom serdecznie gratuluję i życzę wreszcie
                                                    spokojnych dni.
                                                    Grys , klatka V piętro 1
                                                  • Gość: :) Re: Jest Prawomocne pozwolenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 13:58
                                                    Ojej jak nam łyso, jedynie 5 miesiecy opóźnienia, ciekawe jak dalej pójdzie
                                                    budowa czy dalej będą was robić w H :) I tyle zachodu i problemów dla osiedla
                                                    przy linii wysokiego napięcia i piaskarzu:) Nie ma co mojecówka marzenie:)
                                                    Ciekawe czy w wawie jest gdzies osiedle położone TAK BLISKO takiej lini czy
                                                    będziecie jedynymi szcześliwcami w Warszawie z taką lokalizacją :)

"...siedziby ludzkie powinny być budowane nie bliżej niż 300m od linii
                                                    wysokiego napięcia. To o wiele dalej niż dopuszczają obecnie obowiązujące normy
                                                    budowlane. Zarówno linie energetyczne jak i transformatory wytwarzają wokół
                                                    siebie silne promieniowanie zieleni ujemnej (inaczej szarości lub V-).
                                                    Promieniowanie to jest bardzo szkodliwe dla organizmów ludzkich. Takie same
                                                    promieniowanie powstaje nad ciekami wodnymi oraz jest emitowane w organizmie
                                                    przez komórki nowotworowe."

• Gość: szczepan Re: Jest Prawomocne pozwolenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.fortisbank.com.pl 24.11.06, 14:06
                                                    dla heroxów i innych tam
                                                    Bujać to my Panowie szlachta....

Pozdrowienia dla wszystkich sąsiadów
                                                  • Gość: lidka Re: Jest Prawomocne pozwolenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 24.11.06, 14:08
                                                    Daruj sobie kolego.
                                                    Widać , że Ty jesteś dobrze napromieniowany. Generalnie wiele jest czynników,
                                                    które niestety negatywnie oddziałowują na nasze organizmy.
                                                    Ja mieszkam w centrum i ze względu na potężne ilości spalin też żyję w
                                                    środowisku szkodliwym. Dochodzi do tego jedzonko, które jest tak nafaszerowane
                                                    chemią , że jeszcze trochę a będziemy się świecić...
                                                    Na szczęście Ty nie bedziesz tam mieszkał więc żyj sobie spokojnie w "zdrowiu"
                                                  • Gość: Pyza Re: Jest Prawomocne pozwolenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 14:10
                                                    Wiesz co bujaj się!.Po prostu Nam zazdrościsz!. A My jesteśmy górą , bo mamy
                                                    mieszkania po takiej cenie jak Ty w zyciu nie kupisz!.I uwierz mi,że bedzie to
                                                    najpiękniejsze osiedle w calej Warszawie.
                                                  • Gość: Pyza Re: Jest Prawomocne pozwolenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 14:48
                                                    Gratuluję wszystkim wytrwałości i zyczę wszystkiego najlepszego!.
                                                    Pozdrawiam serdecznie przyszłych mieszkańców Osiedla Odkryta 1.
                                                    Do zobaczenia na budowie!.
                                                  • Gość: martuska Re: Jest Prawomocne pozwolenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.exatel.pl 24.11.06, 14:11
                                                    ORDYNARNIE: WAL SIĘ W DUPE PALANCIE :)
                                                    POZDROWIENIA DLA SĄSIADÓW
                                                  • Gość: Jan Re: Jest Prawomocne pozwolenie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 81.210.22.* 24.11.06, 15:13
                                                    Ciesz się pałko, że net jest anonimowy. Inaczej urwałbym ci łeb i nasrał do
                                                    szyi. Ku.. radocha twojego życia polega na wkreceniu ludzi na forum. Wracaj do
                                                    marszczenia pingwina, to jedyna rzecz jaka w życiu ci sie udaje
                                                  • Gość: ania Re: do marek24. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 15:03
                                                    Witam Was wszystkich.Dzwoniłam dzisiaj do TERENIXU.Okazuje się,że oni nas nie
                                                    powiadomią o uprawomocnieniu się pozwolenia,babka stwierdziła,że nie będą mieli
                                                    na to czasu!!!!!!!!!!Wiadomość o tym fakcie znajdzie się na ich stronie.Więc
                                                    UWAŻAJCIE aby nie przegapić terminu pierwszej wpłaty.CO WY NA TO??????Trochę to
                                                    dziwne.Nie wkręcam Was.Ja co by nie było po niedzieli jadę do
                                                    trrenixu.Pozdrawiam wszystkich sąsiadów.
                                                  • Gość: Mirka Re: do marek24. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.06, 15:13
                                                    Dzwoniłam do nich i powiedizeli że sie jeszcze nie uprawomocniło.
                                                    Wiec o CO TU CHODZI?? Jak wreszcie jest??????
                                                  • Gość: Balon Re: do marek24. IP: 81.210.22.* 24.11.06, 15:16
                                                    Dałaś się zrobić ordynarnie, po chamsku w balona. Ale tak to jest jak forum jest
                                                    wyrocznią
                                                  • Gość: martuska Re: do marek24. IP: *.exatel.pl 24.11.06, 15:17
                                                    Zajrzyj na strone internetową TERENIX. Boże..........
                                                  • Gość: Nowy Re: Osiedle Odkryta 1 IP: 217.11.133.* 24.11.06, 15:18
                                                    może dzwoniłaś do innego developera????????????
                                                    właśnie z nimi rozmawiałem -jest nareszcie uprawomocnienie
                                                    z opóźnieniem, ale zawsze w tym roku.
                                                    pozdrawiam wszystkich przyszłych współmieszkańców
                                                  • Gość: ania Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 15:32
                                                    wiem gdzie dzwoniłam,dzwoniłam o 10 i tak mi babka powiedziała!!!A tak na
                                                    marginesie to nie jestem osobą która wkręca.Chciałam tylko Wam napisać co się
                                                    dowiedziałam.Pozdrawiam
                                                  • Gość: aNkA Re: do marek24. IP: 81.210.22.* 24.11.06, 15:19
                                                    Jest nareszcie, dzwonilam, juz jest tyle czekania oplacalo sie i niech nikt juz
                                                    nie marudzi
                                                  • Gość: GRYS Re: do marek24. IP: *.crowley.pl 24.11.06, 15:28
                                                    proszę wejść na stronę www.terenix.pl - jest oficjalna informacja.
                                                  • Gość: ania Re: do marek24. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 15:26
                                                    tak czekają jeszcze,no tylko,że nam poczta zastrajkowała
                                                    więc............,mówiła o końcu następnego tygodnia,ALE INFORMACJE O TYM TYLKO
                                                    na ich stronie więc nie czekajcie na listonosza,bo nic nie dostaniecie od
                                                    nich.Najlepiej zjawić się u nich za tydzień i szykować forse.No chyba,że to
                                                    następna ściema dotycząca terminu.
                                                  • Gość: aNiA Re: do marek24. IP: 81.210.22.* 24.11.06, 15:37
                                                    przeciez na stronie jest juz informacja ze sie uprawomocnilo.
                                                    juhu
                                                  • Gość: aa Re: do marek24. IP: *.era.pl 24.11.06, 15:40
                                                    Podaj calego linka z ta informacja bo czesc ich strony nie chodzi
                                                  • Gość: radek Re: do marek24. IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.06, 15:42
                                                    polecam
                                                    chyba lepiej będzie zapłacić wszystko terenixowi w 2007 roku
                                                    będzie 7% w kieszeni
                                                    podatki.onet.pl/1,68,8,24934834,69374852,2658007,0,forum2.html
                                                  • Gość: Nowy Re: do marek24. IP: 217.11.133.* 24.11.06, 15:48
                                                    ble ble ble, z tym 7! VAT, ten link jest z 22.11, nie czytałeś oststnich
                                                    doniesień z Ministerstwa Finansów. Nawet po 1.01.2008 będzie 7! stawka VAT na
                                                    mieszkania do 120 m2. No chyba, że kupujesz większe???? ale takich terenix nie
                                                    sprzedaje. Można spać spokojnie!!!!!!!!!!!!!1
                                                  • Gość: radek Re: do marek24. IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.06, 16:02
                                                    no przecież mówię o 7 %
                                                    trochę nowy zamieszałeś
                                                    nie bardzo wiem o czym piszesz
                                                    oczywiście ja nie jestem pewny tych informacji
                                                  • Gość: Witek Re: do marek24. IP: 81.210.22.* 24.11.06, 15:42
                                                    Słuchajcie nie wiem co o tym myślec, to nie informacja z pierwszej reki, ale moj
                                                    znajomy, pracujacy w urzedzie, podpytywal zaufana osobe i wcale nie jest tak
                                                    rozowo jak Terenix nam przedstawia. Podobno sa bledy we wniosku stad
                                                    przesuniecie terminu, wniosek trzeba bylo poprawic i trafil do ponownego
                                                    rozpatrzenia od nowa w kolejce. Jesli to prawda, ludze sie wciaz ze nie, to
                                                    przed styczniem nie ma szans na uprawomocnienie i tym samym termin budowy
                                                    przeciaga sie w czasie. Może 2009:)?
                                                  • Gość: Taurus35 Re: do marek24. IP: 212.180.138.* 24.11.06, 15:47
                                                    WItek: nie wprowadzaj fermentu. Wszystko jest dobrze... Ja wczoraj rozmawialem
                                                    z biurem Naczelnego Architekta i zapewniali ze jest ok...:)))
                                                  • Gość: scully Re: do marek24. IP: *.chello.pl 24.11.06, 15:51
                                                    byłem dziś na miejscu (czyli w terenixie) i mam decyzję w ręku - decyzja
                                                    uprawomocniła się już 13.11 ale z winy urzędu została wydana dopiero dzisiaj.
                                                    Zgodnie ze stemplem na pozwoleniu decyzja stała się ostateczną (czyli wiążącą)
                                                    13.11.2006. Pozdrawiam
                                                  • Gość: radek Re: do marek24. IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.06, 15:58
                                                    czy to oznacza, że mamy od 7 do 14 dni na wpłacenie pierwszej raty licząc od 13
                                                    listopada?
                                                  • Gość: talor Re: do marek24. IP: *.chello.pl 24.11.06, 17:27
                                                    nie, nie mogę, od jakiego 13 listopada. chyba dopiero dziś się dowiedziałeś o
                                                    uprawomocnieniu. także 7 dni na wpłatę 1 raty mija 1 grudnia, a ostateczny
                                                    termin wpłaty 8 grudnia, no chyba, że ktoś u prezesa odroczył termin wpłaty
                                                    pietwszej transzy.
                                                  • Gość: radek Re: do marek24. IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.06, 17:41
                                                    tylko pytam
                                                    w umowie jest wyraźnie napisane, że od daty uprawomomocnienia się pozwolenia
                                                    a ta data to ponoć 13.11
                                                    a to, że dowiedzieliśmy się dzisiaj to już inna sprawa
                                                    umowa to umowa, a data na dokumencie to data na dokumencie
                                                    proste
                                                    stąd moje wątpliwości
                                                    pzdr
                                                  • Gość: szczepan Re: do marek24. IP: *.fortisbank.com.pl 24.11.06, 17:54
                                                    faktycznie jest data 13.11
                                                    ale jest równiez data 24.11 z Urzędu Miasta
                                                    trzeba się dowiedzieć w Terenix, która data jest wiążąca do umowy.
                                                    najważniejsze pozwolenie juz jest!
                                                  • Gość: scully Re: do marek24. IP: *.chello.pl 24.11.06, 23:19
                                                    Sekretarka poinformowała, że będą respektować datę 24.11.2006 bo takowa również
                                                    znajduje się na stemplu UM - nie ma powodu do niepokoju. A propos VAT-u: nasze
                                                    mieszkania będą się mieściły w definicji budownictwa społecznego, którą w
                                                    grudniu ma przyjąć rząd z rekomendacji Ministerstwa Finansów. To oznacza, że
                                                    Komisja Europejska nie wyrazi sprzeciwu na stosowanie niższej stawki podatku,
                                                    czyli 7 proc. Wyjątek dla budownictwa społecznego, o którym mówię, wywalczył
                                                    rząd Marcinkiewicza wiosną tego roku. Problematyczna była jedynie definicja
                                                    budownictwa społecznego i czy MF nie przegapi terminu wejścia stawki 22 proc.
                                                    Wszystko wskazuje na to, że jednak nie przegapi. Pozdrawiam
                                                  • Gość: marta Re: do marek24. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.06, 23:23
                                                    ciekawe co teraz te psikutassy wymyslą żeby podminować forum.. no do dzieła
                                                    panowie ciezkie zadanie przed wami baranie łby
                                                  • Gość: Nowy Re: Odkryta 1 IP: *.chello.pl 25.11.06, 11:22
                                                    jestem pewien, że znajdzie się znów jakiś "frajer"
                                                    taka natura ludzka
                                                  • Gość: scully Re: do marek24. IP: *.chello.pl 24.11.06, 15:53
                                                    PS. odnośnie VAT-u - na początku grudnia rząd ma zajać się definicją budonictwa
                                                    społęcznego więc wszelkie spekulacje dot. wzrostu podatku w naszym przypadku nie
                                                    mają podstaw.
                                                  • Gość: monika Re: do marek24. IP: *.adsl.inetia.pl 25.11.06, 15:51
                                                    witam panów sąsiadów
                                                    w związku z narastającą gorącą atmosferą na forum postanowiłam nieco ją rozluźnić
                                                    zapraszam wszystkich sąsiadów na odkrytą 1 od czerwca 2008 roku
                                                    proszę pod tym postem robić zapisy na konkretne dni
                                                    oczywiście dla sąsiadów gratis
                                                    moja skromna fotka
                                                    foto.onet.pl/6gz37,2049o24ooss6,512e1,u.htmlpozdrawiam
                                                    monika
                                                  • Gość: szczepany Re: do marek24. IP: *.aster.pl 26.11.06, 13:31
                                                    ale masz wyostrzony humor dziewczynko...
                                                    pozazdrościć.. :)
                                                  • Gość: ANIOŁ Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.chello.pl 26.11.06, 15:42
                                                    ooooo "szczepany" się odezwał, na tygodniu IP. 85.232.226.(komputer służby)
                                                    Jeszcze niedawno obrażał mojego znajomego na tym forum. Niestety podatnik za to
                                                    musi płacić.
                                                    z innej beczki..... na plac budowy zwożą powoli baraki dla robotników, także
                                                    lada moment będą zaczynać :)
                                                    pozdrawiam przyszłych wspłómieszkańców
                                                    wasz osiedlowy Stanisław Anioł:)
                                                  • Gość: ulka Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.chello.pl 26.11.06, 15:53
                                                    racja, dzisiaj z mężem byliśmy na tarchominie. kilka starych baraków i
                                                    zapalikowany teren do wykopów fundamentów,
                                                  • Gość: tomek Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 08:55
                                                    czy po wyborach w warszawie most pólnocny jest bliżej czy dalej?
                                                    nie wiem jakie plany ma hania a jakie mial kazik odnośnie tego mostu?
                                                  • Gość: mirka Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 27.11.06, 10:25
                                                    cZY KTOŚ PODPISAŁ JUŻ ANEKS DO UMOWY
                                                  • Gość: tom Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.06, 10:45
                                                    jaki aneks?
                                                  • Gość: JADZIA Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.chello.pl 27.11.06, 10:45
                                                    KOMU SNIŁ SIE DZISIAJ TERENIX
                                                  • Gość: szczepany Re: Osiedle Odkryta 1 IP: 85.232.226.* 27.11.06, 12:43
                                                    może pomyliłeś z niejakim Szczepanem - są 2 osoby o identycznym nicku. My
                                                    nikogo nie obrażamy.
                                                    Ciekawe skąd ty piszesz? :) I kto za to płaci?
                                                  • Gość: Nowy Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.chello.pl 27.11.06, 19:33
                                                    witam wszystkich
                                                    dzisiaj bylismy na Liczydło 3 odebrać wymagane dokumenty dla banku
                                                    (uprawomocnione pozwolenie oraz aktualny KRS dewelopera i KW Nieruchomości.
                                                    Niestety, pocałowaliśmy zamkniętą na kłódkę bramę. Może ktoś się orientuje do
                                                    której oni pracują? Byliśmy przed 16, a jeszcze do niedawna pracowali do 16:30.
                                                  • Gość: BETI Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 19:59
                                                    SEKRETARIAT JEST CZYNNY NAPEWNO DO GODZ. 15.00, JA DZISIAJ BYŁAM OKOŁO 13. I
                                                    BYŁA SPORA KOLEJKA OKOŁO 10 OSÓB PO DOKUMENTY.
                                                    JEŻELI KTOS CHCE BRAC KREDYT W GE MONEY TO ODRADZAM, PONIEWAŻ
                                                    TERENIX NIEFIGURUJE U NICH W BAZIE JAKO FIRMA BUDUJĄCA TO TRZEBAA ZAPŁACIC W
                                                    KREDYCIE WYŻSZA PROWIZJE DO MOMENTU WPISU DO HIPOTEKI.
                                                    POLECAM W TAKIM RAZIE MILLENIUMM !
                                                    POZDRAWIAM
                                                  • Gość: JAs Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.nat.student.pw.edu.pl 27.11.06, 20:27
                                                    >>POLECAM W TAKIM RAZIE MILLENIUMM !
                                                    możesz napisać jaką masz prowizje i marże w tym banku???
                                                  • Gość: sss Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.aster.pl 27.11.06, 20:34
                                                    ja nie biorę kredytu w millenium, ale osoba , która ma zaciądnięty u nich
                                                    kredyt także płaci wyższą marże aż do momentu wpisu do hipoteki. Jak zbierałam
                                                    oferty o bankach to każdy jeden ma podwyższoną marżę aż do momentu wpisu.
                                                    Chyba ze millenium ma teraz jakaś promocję..... o której nie wiem
                                                  • Gość: olo Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.chello.pl 27.11.06, 20:41
                                                    każdy bank ma podwyższone oprocentowanie do czasu wpisu do hipoteki , tylko
                                                    wiekszośc ma to wyrażone procentowo - przeważnie 1-1,2% a w millennium jest to
                                                    liczone poprostu około 81 zł do raty
                                                  • Gość: mirror Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.06, 22:35
                                                    olo udany jestes cudaku "poprostu 81 zl"?? to zależy od kwoty kredytu!!
                                                  • Gość: Nowy Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.chello.pl 27.11.06, 22:49
                                                    Ktoś pisał, że w Ge Money biorą wyższe oprocentowanie, gdyż Terenix u nich nie
                                                    figuruje. Nie zgadzam się z tym. Własnie biorę kredyt we frankach w tym banku i
                                                    jest normalnie. Dodatkowe oprocentowanie tylko do czasu ustanowienia hipoteki
                                                    (0,95%)i tyle. Prowizja wynosi 0 zł, gdyż biore kredyt łącznie z funduszem i
                                                    płacę tylko jednorazowe ubezpieczenie od bezrobocia (1898 zł).
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: beti Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 28.11.06, 09:54
                                                    Ja miałam brac kredyt w GE Money i nie jest tak słodko jak to opisujesz, w
                                                    decyzji kredytowej jak dostałam we CHF oprocentowanie do czasu wpisu do
                                                    hipoteki naliczyli mi 5,15 % , ponieważ terenixu nie ma u nich w bazie tak mnie
                                                    poinformowano (dlatego jest sporo wyższe). A opłaty dodatkowe wyliczyli ponad
                                                    5 000 tyś,przy kredycie około 180.000 tyś. Oferta była taka sympatyczna przy
                                                    pierwszym wyliczaniu u doradcy, rzeczywistość okazała się zupełnie inna po
                                                    otrzymaniu pozytywnej decyzji.
                                                    Pozdrawiam
                                                    Ps.Więc myślę o Milleniumm .
                                                    Ps.czekam na odpowiedź jeszcze z milleniumm.
                                                  • Gość: kredyt Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.chello.pl 28.11.06, 11:58
                                                    wypisujecie straszne bzdury...ja wzięłam w GE Money i jakos nie miałam zadnych problemow, dostałam kredyt a decyzja była po tygodniu czasu. Więc nie wiem z czym macie problem. Pozdrawiam
                                                  • Gość: beti Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 28.11.06, 12:25
                                                    Tylko nie bzdury ja małam też po paru dniach miałam decyzję , ja piszę że
                                                    oferta u doradcy różniła się z ostateczna decyzją i kosztami z nią związanymi.
                                                  • Gość: b Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.acn.waw.pl 28.11.06, 14:17
                                                    A my zdecydowaliśmy się na kedyt w GE (chociaż Millenium też ma ciekawą
                                                    ofertę). Mają dość ciekawą oferte szczególnie w przypadku budowy ponieważ można
                                                    wybrać taką obcję w której oprocentowanie do momentu wpisu do hipoteki jest
                                                    podwyższone tylko o 1%. Nie ma też zadnych kosztów na początku, prowizja wynosi
                                                    0 a ubezpieczenie jest wliczone w kwotę kredyt. Po przeliczeniu okazało się, że
                                                    jest to opłacalne rozwiązanie, oprocentowanie kredytu jest niższe a możliwości
                                                    zainwestowania zaoszczędzonych pięniędzy dość duże... Pozdrawia przyszłych
                                                    sąsiadów:)
                                                  • Gość: mateusz Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.06, 14:25
                                                    Ciekawszą ofertę od millenium ma Nordea, Mi we frankach zaproponowali 1% marży
                                                    + libor 6m, prowizja 1%
                                                  • Gość: Ewelina Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.chello.pl 28.11.06, 20:06
                                                    fajnie, że jest już to prawomocne pozwolenie, ale z drugiej strony ryzykowne
                                                    że aż 40% całej sumy inwestycji do końca roku będzie miał od nas Terenix,
                                                    mimo,że na placu budowy do końca roku może być cisza
                                                  • Gość: b Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.acn.waw.pl 28.11.06, 20:16
                                                    Jak odbierałam pozwolenie to Pani powiedziała od poniedziałku koparka rusza do
                                                    pracy:)
                                                  • Gość: tati Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.06, 21:38
                                                    Ewelinko a kto ci udzielił takich info, że do końca roku ma być cisza na
                                                    budowie.. na też zapewniano, że ma to ruszyć jak najszybciej
                                                  • Gość: martuska załatwiony kredyt :) IP: *.exatel.pl 29.11.06, 07:59
                                                    A my już załatwiliśmy wszystko. I transza bedzie przelana na konto TERENIX
                                                    jeszcze w tym tygodniu. Jestem zadowolona i ciesze się, że zaczyna się układać
                                                    z mieszkankiem. Oby tak dalej. Pozdrawiam wszystkich sąsiadów :)
                                                  • Gość: grys do Martuski IP: *.crowley.pl 29.11.06, 09:38
                                                    a w jakim banku załatwilicie sobie tak szybko kredyt?
                                                  • Gość: tomek Re: do Martuski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 09:48
                                                    na kiedy hania gronkiewicz planuje most pólnocny?
                                                  • Gość: martuska Re: do Martuski IP: *.exatel.pl 29.11.06, 09:54
                                                    My skorzystaliśmy z oferty PKO BP, ale jeszcze patrzyliśmy na MILLENIUM,
                                                    SANTANDER, GE MONEY i KREDYT BANK. PKO dało najlepszą ofertę. 3 dni
                                                    rozpatrywali wniosek i od razu dali decyzję, 28 podpisliśmy umowe, a transza
                                                    będzie przelana 1 grudnia. Facet spoko, konkretny, wszystko załatwił
                                                    express :). Tyle, że braliśmy w CHF i za parking zapłaciliśmy sami, ale spoko.
                                                  • Gość: mateusz Re: do Martuski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 10:42
                                                    jakie warunki we frankach udało wam sie uzyskać w PKO??
                                                  • Gość: grys Re: do Martuski IP: *.crowley.pl 29.11.06, 10:55
                                                    Martuska, jeśli możesz podać oprocentowanie kredytu...
                                                    Ja złożyłem wniosek w Multibanku i mam mieć 1% + libor 3M, oprócz tego 1%
                                                    dodatkowo dopóki nie będzie hipoteki. Uważam , że na dzisiejszy dzień
                                                    oprocentowanie 2,86% jest bardzo dobre, bo w Millenium dawali mi 3,16 ( przy
                                                    tym samym liborze). Jedyny minus to jednorazoeo 0,8% prowizji od wydania
                                                    decyzji, ale generalnie nizsze oprocentowanie kompensuje mi tę jednorazową
                                                    opłatę.
                                                  • Gość: tomek Re: do Martuski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 11:33
                                                    jakie macie w pln
                                                    ja mam 5,11 % (realne) + 300 zl wycena nieruchomości pko bp 30 lat, wklad
                                                    wlasny 20 %
                                                  • Gość: martuska od Martuski :) IP: *.exatel.pl 29.11.06, 11:37
                                                    Słuchajcie, każdy wniosek rozpatrywany jest inaczej. To zależy od wkładu
                                                    własnego, czy jest, czy nie, od wysokości zarobków, okresu trwania umowy o
                                                    pracę (ja nie mam na nieokreślony tylko narzeczony)itd. Ja mam oprocentowanie
                                                    bez wkładu własnego 3,37% (bo ten nieszczęsny parking jest za tani i to nie
                                                    jest wkład własny :)), marża 1,44% (w innych bankach chcieli od nas więcej),
                                                    prowizja 0, do wpisu księgi 81zł miesiecznie. Dla mnie dobra oferta z tych
                                                    wszystkich, ale pewnie dla niektórych wyda sie pewnie do du..... Ale tak jak
                                                    powiedziałam, każdy rozpatrywany jest inaczej, wiele czynników na to wpływa. Ja
                                                    życzę powodzenia tym co staraja sie o kredyt. Powiem tylko, że w GE na
                                                    rozpatrzenie wniosku czekalam aż 9 dni, a tu tylko 3. Życzę wszystkim, żeby
                                                    poszło każdemu jak najlepiej i najszybciej.
                                                  • Gość: tomek Re: od Martuski :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.06, 13:31
                                                    pamiętajcie, żeby powiedzieć w banku, żeby pomniejszyli pierwszą transzę o
                                                    3000 zl, które już wplaciliśmy
                                                  • Gość: mirror Re: od Martuski :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 13:53
                                                    Tomek nie wiem czy bank może sobie tak poprostu zmniejszyć transzę...
                                                    zmienialiście harmonogram spłat?? nam bank udzielił kredytu w wysokości ceny
                                                    mieszkania, a te 3 tysiaki przeleje nam na konto jak tylko zostanie on
                                                    uruchomiony
                                                  • Gość: martuska Re: od Martuski :) IP: *.exatel.pl 29.11.06, 14:17
                                                    Mi odliczyli, bo to od nas zależy ile ma bank przelać do dewelopera. Zresztą
                                                    zlecenie wypisuje sie osobiście. Tyle, że 20% wartości mieszkania minus to co
                                                    sie wpłaciło samemu.
                                                  • Gość: Nowy Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.chello.pl 29.11.06, 18:36
                                                    z wpłatami nie ma problemów, pierwsza ratę wpłacami sami, drugą razem z
                                                    bankiem, a resztę rat sam bank.
                                                    może ktoś przejeżdzał obok placu budowy? ruszyło się tam cos w tym tygodniu?
                                                  • Gość: Ada Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.chello.pl 01.12.06, 17:42
                                                    z daleka od expandera, strasznie przeciągają. w nastepnym tygodniu mija
                                                    ostateczny termin wpłaty pierwszej raty, a ci się nie śpieszą. wku.... się
                                                  • Gość: maras Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 19:27
                                                    Dokładnie którego mija ten ostateczny termin wpłaty bo też czekam na decyzje z
                                                    banku. A jak narazie ani słych ani widu wiadomości z banku.
                                                  • Gość: radek Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.06, 21:02
                                                    08.12.2006
                                                  • Gość: scully Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.kprm.gov.pl 01.12.06, 21:29
                                                    Bez podpisania aneksu ostateczny termin wpłaty pierwszej transzy upływa
                                                    8.12.2006. Aneksy na ogół przewidują termin 15.12.2006, przy czym druga transza
                                                    jest przesunięta na 15.01.2007. Pozdrawiam.
                                                  • Gość: Vico Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.chello.pl 02.12.06, 18:30
                                                    witam wszystkich
                                                    długo nie było mnie w stolicy, czy ktoś niedawno był na naszym placu budowy?
                                                    coś się w końcu ruszyło?
                                                  • Gość: Mirka Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 04.12.06, 09:01
                                                    Witam !
                                                    Na placu budowy wyznaczili miejsca budowy poszczególnych bloków,a w tym
                                                    tygodniu maja kopać, aby jeszcze wylać fundamenty. Dobrze że pogoda nam sprzyja
                                                    a nasza inwestycja już rusza pełną parą.
                                                    Pozdrawaim
                                                    Ps.Jak będziecie w tamtej okolicy to prześlijcie parę fotek z budowy.
                                                  • Gość: x Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.flashnet.pl 04.12.06, 09:31
                                                    aktualne zdjęcia znajdziesz tutaj
                                                    odkryta1.fora.pl/index.phppzdr
                                                  • Gość: x Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.flashnet.pl 04.12.06, 09:38
                                                    poprawny link
                                                    odkryta1.fora.pl/
                                                  • Gość: tom Re: Osiedle Odkryta 1 IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.06, 18:52
                                                    kiedy wpłacacie?
    • Gość: abw Re: Terenix Odkryta 1 IP: 82.177.111.* 05.12.06, 20:55
      JEST
      POZWOLENIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • 1000marcin Re: Terenix Odkryta 1 05.12.06, 23:08
        strasznie bystry jestes
        do 8 masz wplacic pierwszza rate a ty o p ozwoleniu piszesz mam nadzieje ze nie
        bedziesz tam mieszkal
        • Gość: grys Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 06.12.06, 10:12
          Moje konto już w poniedzialek zostało uszczuplone.....
          Nie czekałem na ostatnią chwilę i zapłaciłem parę dni przed wyznaczonym
          terminem.
          Pozdrawiam
          • Gość: aaa Re: Terenix Odkryta 1 IP: 82.177.111.* 06.12.06, 11:11
            badzmy dobrej mysli.

pozdrawiam przyszlych sasiadow.
            • Gość: Beti Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 06.12.06, 12:58
              Witam wszystkich!
              Dzisiaj byłam w Terenixsie, rozmawiałam z Panem Prezesem który mnie
              poinformował że już ruszyły prace na budowie(wykopali fundamenty pod 1 blok).
              Pozdrawiam
              • Gość: radek Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.06, 14:56
                czy trzeba pokazać w terenixie dowód wpłaty, czy wystarczy tylko wpłacić
                pierwszą transzę
                • Gość: kazik Re: Terenix Odkryta 1 IP: 82.177.111.* 07.12.06, 15:11
                  a moge sam wplacic czy ktos z Terenixu musi jechac ze mna do banku i byc
                  swiadkiem?? Wolal bym sam bo to duzy klopot jechac najpierw do Terenixu,
                  zabierac kogos i jechac z nim do banku.
                  • Gość: Nowy Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 07.12.06, 15:51
                    no co wy.... zbijacie się? przecież wystarczy zwykły przelew bankowy z
                    zaznaczeniem numeru mieszkania na które wpłacamy I ratę i nazwisko
                    wpłacającego. Kodu DNA i lini papilarnych nie wymagają:)
                    • Gość: wienio Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 07.12.06, 16:12
                      Kazik - bez komentarza!!! po prostu rozłożyłeś mnie na łopatki.
    • Gość: mirka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 08.12.06, 12:04
      Witam!
      Bardzo proszę jak możecie to prześlijcie jakieś nowe zdjęcia z budowy, bo są
      jak czytałam juz jakies konkretne roboty.
      Przepraszam ale mam bardzo daleko na ta budowę i sama tego nie mogę zrobić.
      Pozdrawiam
    • Gość: kazik Re: Terenix Odkryta 1 IP: 82.177.111.* 08.12.06, 12:05
      no o co ci chodzi? ja tylko pytam. wole zapytac niz popelnic blad i potem nie
      wiadomo gdzie sa pieniadze. rata wplacona a nikt o tym nie wie. i kto mi odda?
      z choinki sie nie urwalem!
      • Gość: aga Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 12:46
        a moim zdaniem conajmniej z księżyca się urwałeś...
    • Gość: snipes Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.axelspringer.pl 08.12.06, 13:36
      czy ktos z Szanowny Sąsiadów podpisał umowę przedstępną notarialnie?
      • Gość: mirka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 08.12.06, 15:20
        Z tego co wiem to nikt!!!!!!!!!!!!!! Prezesi sie nie zgodzili.
        • Gość: aNiA Re: Terenix Odkryta 1 IP: 81.210.22.* 08.12.06, 15:55
          Słuchajcie, dzwoniłam, pozwolenie się uprawomocniło, tak się ciesze....
          • Gość: mirka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 08.12.06, 15:58
            To super Aniu ale ono się już uprawomocniło 24.11.2006 !
            Pozdrawiam
        • Gość: a Re: Terenix Odkryta 1 IP: 82.177.111.* 08.12.06, 15:58
          nie mogą sie nie zgodzic.
          • Gość: Nowy Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 08.12.06, 16:16
            witam
            ktoś pytał o zdjęcia z budowy
            dziś byłem ta Odkrytej 1 w godzinach popołudniowych, praca idzie pełną parą.
            kilka ciężarówk ciągle wywozi ziemię, a dół pod fundamenty coraz większy.
            co do zdjęć, nic ciekawego nie zrobi się, gdyz od strony wału
            przeciwpowodziowego jest spora góra ziemi, która nadal się powiększa.
            • Gość: beti Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 11.12.06, 09:26
              Witam sąsiadów !
              Byłam w sobotę na Odkrytej, bardzo się uwijają z robotą !Wykopany jest
              fundament już prawie w kształcie litery L, jeszcze zostały do wykopu dwa bloki !
              Przy takim tempie prac do końca roku już napewno wyleją fundamenty !
              Aby tylko pogoda sie zbytnio nie zmieniła .
              Pozdrawiam
              Ps.Nadmieniam że w sobotę też toczyły sie prace na budowie !
              • Gość: Beti Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 11.12.06, 09:31
              • Gość: Beti Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 11.12.06, 09:34
                Jeżeli chodzi o notarialne podpisywanie umów to tego sie przewaznie nie
                praktykuje ! trochę więcej zufania do firmy która wam buduje !
                Pozdrawam
                • Gość: a Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 11.12.06, 10:28
                  a ty skad masz takie inforamcje?? naprawde rece opadaja jak sie czyta takie
                  posty... ale juz widzac sam nick Beti mozna sie spodziewac, ze w srodku za
                  wiele madrego nie bedzie.
                  • Gość: marta Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 11:10
                    a mnie mdli jak czytam twoje posty "a".. dla ciebie albo ktos jest zalosny albo
                    nic madrego nie pisze.Skoro jestes taki gość to idź i egzekwój swoje prawo..
                  • Gość: BETI Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 11.12.06, 11:47
                    MYŚLĘ "A" ŻE POZIOM NASZ ZBYT NISKI, BY TU SIĘ WYPOWIADAC ! WSZYSKO JEST BE....
                    JEZELI KTOŚ PISZE COŚ POZYTYWNEGO.
                    JA LICZĘ NA POZYTYWNYCH SĄSIADÓW, A TY
                    SWOJE WYPOWIEDZI BEZ ZNACZENIA ZOSTAW DLA SIEBIE.
                    POZDRAWIAM
    • Gość: snipes Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.flashnet.pl 08.12.06, 19:53
      jak to nie mogą się nie zgodzić? możesz napisać coś więcej?
      • Gość: a Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 09.12.06, 12:04
        popytaj na forum prawnym. jest to po prostu nie zgodne z prawem. i nie chce
        zapeszac ale raczej nie rokuje dobrze na przyszlosc...
    • Gość: a Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 09.12.06, 12:05
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=656
      • Gość: LIDKA Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 09.12.06, 13:29
        zawsze jest ryzyko, ze wszystkim....Gdybyśmy podpisali umowy u natariusza też
        nie mielibyśmy 100% pewności.
        Moi znajomi odbierali niedawno mieszkania i też nie mieli umowy przedwstępnej
        podpisanej u notariusza, a klucze od własnego M otrzymali a zaraz będą
        spisywali akt notarialny.
        Wiecie co? a spisaliście już testamenty?????
        oj niedobrze......
        może być kłopot......
    • Gość: snipes Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.flashnet.pl 09.12.06, 18:14
      droga lidko

umowa notarialna jest podstawą prawną do zawarcia umowy przeniesienia własności
      nawet bez woli developera. zwykła umowa przedwstępna nie jest podstawą do
      roszczeń odszkodowawczych.

widziś różnicę

policz jaką karę finansową trx poniesie jeśli rozwiąże za rok umowę z toba. blok
      będzie wybudowany oddadzą ci pieniądze zapłącą 10 proc. kary i sprzedadzą
      Twojemieszkanie drugi raz za 7 tys. zł. Ja nie mówię źe tak będzie. stawiam, xe
      wszystko pójdzie jak trzeba ale ryzyko jest i zaykanie oczu i tupanie nóżką tego
      nie zmieni.

Problem jest bo tydzień temu na moje pytanie o umowę notarialną w trx padła
      zdecydowana odpowiedż: nie bo nie, (odpieprz się pan)

• Gość: a Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 10.12.06, 15:02
        oj LIDKA... żal mi Ciebie dziecino.
        • Gość: LIDKA Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 10.12.06, 16:12
          mój post który parę minuy temu wysłałam oczywiście nie był adresowany
          do "martuski"
          Coś źle zaznaczyłam odpisując a chciałam nawiązć do postów kolegów
    • Gość: Jas Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.era.pl 11.12.06, 12:37
      zamiast pisać głupoty zatanowilibyście się lepiej czy wpłacać 2 ratę do końca
      roku na budowie jest mało zrobione a my wpłacimy po 40% na mieszkania i musimy
      od tego płacić odsetki. Nie wiem czy nie uderzyć do nich aby odstępy miedzy
      ratami były 3 miechy a nie 15 dni, te opóźnienie to przecież nie z naszej winy
      Pozdrawiam normalnych
      • Gość: LIDKA Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 11.12.06, 12:52
        jakiś czas temu ktoś na forum chyba pisał, że podobno termin lekko przesunięto.
        Nie jest to jednak informacja potwierdzona więc lepiej zadzwonić do Terenixu .
        W większości wszyscy przy załatwianiu kredytu dołączalismy harmonogram spłat,
        który przecież nie zmieniono więc obawiam się, że trzeba będzie uruchomić
        transzę raty do 31-12-2006
        • Gość: scully Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.kprm.gov.pl 11.12.06, 12:58
          Jeśli ktoś z Was podpisywał aneks dot. terminu wpłaty pierwszej transzy, dostał
          zapewne od Terenixu przesunięcie również drugiej transzy na 15.01.2007 - tak
          przynajmniej stało się w moim przyoadku, chociaż o zmianę terminu drugiej
          transzy wcale nie prosiłem. Pozdrawiam
          • Gość: radek Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.06, 14:38
            pamietajcie, że aby potem móc odliczać odetki musimy uruchomić kredyt do końca
            roku. ja, jeszcze nie uruchomiłem, bo pierwszą transzę wpłaciłem z wkładu
            własnego. także wpłacam do końca roku drugą transzę
            • Gość: Jas Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.era.pl 11.12.06, 14:57
              wystarczy podpisać umowę(poczytaj na naszym drugim forum)
              • Gość: Nowy Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 11.12.06, 18:43
                zgadza się!!!!!!!!!!!!! żadne uruchomienie kredytu, tylko moment podpisania
                umowy z bankiem będzie się liczyć w sprawie odliczania odsetek. możecie
                podpisać umowę z bankiem nawet 29 grudnia, a wypłatę pierwszej transzy
                uruchomić trzy miesiące później i też w tym przypadku będzie możliwość
                odliczania odsetek.
                więcej w ostatnim komunikacie Ministerstwa Finansów
                bez obaw, żaden Urząd Skarbowy nie podskoczy:)
                pozdrawiam
                • Gość: nnn Re: Terenix Odkryta 1 IP: 82.177.111.* 11.12.06, 18:48
                  ale tam bedzie mieszkac holota...
                  • bati1304 Re: Terenix Odkryta 1 11.12.06, 21:23
                    sam wywodzisz sie z holoty
                    a najprawdopodobniej skrzywdził Cie ktoś w dzieciństwie
                    świadczą o tym Twoje wypowiedzi z tego samego nr IP: 82.177.111
                    a za każdym razem podpisujesz się inaczej!!
                    próbujesz tylko tu wprowadzić zamęt i zdezorientowanie
                    znajdź sobie inne forum
                    • Gość: aga Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 21:32
                      haha ja też zauważyłam to samo IP ale dzieciuch :)))
                      • Gość: Ulka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 11.12.06, 23:22
                        IP: 82.177.111 - juz ci dziękujemy
                  • Gość: facecik Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 12:01
                    Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.177.111.*
                    Gość: abw 05.12.06, 20:55 + odpowiedz

JEST
                    POZWOLENIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość: kazik 07.12.06, 15:11 + odpowiedz

a moge sam wplacic czy ktos z Terenixu musi jechac ze mna do banku i byc
                    swiadkiem?? Wolal bym sam bo to duzy klopot jechac najpierw do Terenixu,
                    zabierac kogos i jechac z nim do banku.

Gość: nnn 11.12.06, 18:48 + odpowiedz

ale tam bedzie mieszkac holota...

Skończ się ośmieszać kretynie :)bo nie dość,że jesteś niedoiformowany ,to jeszcze trzeba cię do banku za rekę prowadzić,nie mówiąc już o tym,że najwyrażniej sam wstydzisz się tego co tu piszesz ,bo za kazdym razem podajesz się za kogoś innego.O błedach nie wspomnę :)
                    Pozdrawiam całą resztę,miłych uczestników tego forum :)
                    • Gość: martuska Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.exatel.pl 12.12.06, 12:36
                      Zgadzam sie z Tobą FACECIK w 100% :)
                      Ale niestety na każdym forum musi zię znaleźć jakiś DEBIL, a la IP: *.177.111.*
                      z różnymi ksywkami. No po prostu DEBILIZM i NIEDOJRZAŁOSĆ KOMPLATNA.
                      Pozdrawiam wszystkich sąsiadów. Mam nadzieję, że IP: *.177.111.* (DEBIL) nie
                      należy do nich.
                      • Gość: michal Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 12.12.06, 18:15
                        no to żeś sie facecik popisał. rozumny to ty nie jestes.
                        • Gość: michal Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 12.12.06, 18:35
                          a mialem na mysli ta wypowiedz:

>Skończ się ośmieszać kretynie :)bo nie dość,że jesteś niedoiformowany ,to
                          >jeszcze trzeba cię do banku za rekę prowadzić,nie mówiąc
                          >już o tym,że najwyrażniej sam wstydzisz się tego co tu piszesz ,bo za kazdym
                          >razem podajesz się za kogoś innego.O błedach nie wspomnę :)
                          • Gość: aaa Re: Terenix Odkryta 1 IP: 82.177.111.* 13.12.06, 14:19
                            Gość portalu: facecik napisał(a):

>O błedach nie wspomnę :)

podasz chociaz jeden przyklad? czy nie za bardzo?
    • Gość: Piotrek Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:26
      Witam,
      napisałem prośbę do Prezesa o zamieszczanie na stronie Terenix'u choćby co
      miesiąc zdjęć z postępów na budowie czekam na odpowiedź, mam nadzieje że się
      zgodzi...
      • Gość: mirka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 14.12.06, 08:55
        Witam !
        Piotrze to super pomysł ! Myślę że Prezes się powinien zgodzić.
        Jeżli będziesz miał już odpowiedź to napis nam tu wszystkim.
        Pozdrawiam
        • Gość: lidka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 14.12.06, 09:12
          wejdźcie sobie na www.odkryta1.fora.pl , tam są zamieszczane zdjęcia na bieżąco.
          • Gość: martuska Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.exatel.pl 14.12.06, 11:50
            Forum www.odkryta1.fora.pl nie jest zbyt ciekawe. Zalogowałam się tam raz i na
            tym się skończyło. Inni mają pewnie odmienne zdanie.
            • Gość: martuska Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.exatel.pl 14.12.06, 11:52
              Zresztą, każde forum juz po pewnym czasie sie nudzi, zwłaszcza jak jest coraz
              mniej ciekawych rzeczy nan nim pisane, a większość to bzdury itd. Pozdrawiam.
              • Gość: LIDKA Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 14.12.06, 12:25
                ale na www.odkryta1.fora.pl są zdjęcia
                A co do treści tam zawartych to faktycznie na tamtym forum jest nudno.... po
                prostu tam nie ma podjudzaczy ani innych niedoklepańców, któryz niestety na tym
                forum co jakiś czas się pojawiają.
    • Gość: udo Re: Terenix Odkryta 1 IP: 212.160.217.* 17.12.06, 10:53
      ale wy jestescie udani... jak juz wybuduja to osiedle to bedzie niezly cyrk.
      • Gość: radek Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.06, 13:22
        wesołych świąt
        i szczęśliwego nowego roku
        (który jest szczególnie dla nas ważny)
        • Gość: m Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 17.12.06, 14:56
          zapomniales "pozdrawiam przyszlych sasiadow" i "badzmy dobrej mysli"
    • Gość: dd Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 18:31
      ale jesteś uprzejmy, myslę że nie będziesz mieszkańcem naszego osiedla.Troszkę
      kultury przydało by sie na tym forum
      • Gość: pinezka Re: Terenix Odkryta 1 IP: 217.116.110.* 18.12.06, 21:05
        www.pbase.com/misiek_m/image/71728520 :D
    • Gość: Mirka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 21.12.06, 14:36
      Witam !
      Może ktoś w chwili przerwy między przygotowaniami do świąt był na budowie, i
      juz wie czy pod wszystkie bloki wylali fundamenty !
      Pozdrawiam
      • Gość: ja Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 16:21
        Przyszłym sąsiadom pragnę dziś z okazji Świąt Bozego Narodzenia złożyć
        zyczenia zdrowia,pomyślności i spokoju.Aby kolejny rok przyniósł nam radość i
        abyśmy z usmiechem czekali na nasze wymarzone M a potem razem się z nich
        cieszyli w zgodzie i zrozumieniu.
        • Gość: pinezka84 matro na Tarchomin IP: 217.116.110.* 21.12.06, 23:04
          dom.gazeta.pl/nieruchomosci/1,73498,3802168.html
          bp0.blogger.com/_LOyNymEfW24/RXHoT0GuZKI/AAAAAAAAACo/naXQ_vIm5Lo/s1600-h/metro.jpg
          • Gość: pinezka84 Re: metro na Tarchomin IP: 217.116.110.* 21.12.06, 23:10
            bufetowa.blogspot.com/2006/12/dziennik-metro-opni-most-pnocny-i.html
          • Gość: mm. Re: matro na Tarchomin IP: *.pkobp.pl 22.12.06, 15:10
            bp0.blogger.com/_LOyNymEfW24/RXHoT0GuZKI/AAAAAAAAACo/naXQ_vIm5Lo/s1600-h/metro.jpg

nie wiem kto rysował ten planik (urzędnik w magistracie?) ale chyba jest
            kompletnym idiotą, a na pewno nie zna realnego położenia niektórych dzielnic, i
            ulic, skoro źle (nie po kolei) ponazywał stacje, przynajmniej w okolicy
            ul.górczewskiej

no a szybka kolej miejska między Dw.Gdańskim a Dw. Zachodnim (przez
            Jelonki/Połczyńska) to też żart... chyba nie skonsultowali tych życzeń z
            planami obwodnicy warszawskiej w tamtym rejonie
            ;-)
            • Gość: aga Re: metro na Tarchomin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 17:52
              wiesz co mm.. z tą obwodnicą to masz rację, ale co do reszty nie zgadzam się bo
              wszystko jest w porządku, możesz wskazać błędy? bo ja się nie dopatrzyłam
              • Gość: mm. Re: metro na Tarchomin IP: *.aster.pl 22.12.06, 19:11
                proszę bardzo:
                porównaj nazwy stacji metra (przyszłych) w okolicy Górczewskiej z tym planem:
                pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Metro-II_linia.jpg
                jakby wikipedia była mało wiarygodna to jeszcze oficjalna strona metra:
                www.metro.waw.pl/page.php?id=44
                :-)
            • Gość: aga Re: metro na Tarchomin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 21:11
              ee tam przesadzasz może faktycznie ks.Janusza zamienieł ze stacją moczydło ale
              to wszystko.. bo stacja wola park równie dobrze może się nazywać górczewska i
              odwrotnie.. nie zauważyłam żeby mylił dzielnice.. takie tam szczegóły nie ma
              sie co czepiać to chyba nie jest sedno sprawy
              • Gość: mm. Re: metro na Tarchomin IP: *.aster.pl 22.12.06, 22:31
                no ale ponarzekać zawsze mozna ;-)
                • Gość: aga Re: metro na Tarchomin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 10:01
                  jak lubisz ..:)
        • aplegat Re: Terenix Odkryta 1 04.01.07, 14:52
          Witajcie.

Kilka miesięcy temu opisywałem na tym forum sprawę kłopotów z odzyskaniem od
          Terenixu pieniędzy za rezerwację i prosiłem o kontakt osoby, które występowały z
          podobnym wnioskiem. Kilka dni temu sprawa znalazła swój finał i otrzymałem zwrot
          tej sumy - Terenix zachował się w porządku. Dziękuję osobom, które się ze mną
          kontaktowały i pozdrawiam pracowników Terenixu oraz wszystkich czekających na
          mieszkanie.
          • Gość: mika Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 04.01.07, 15:59
            WITAM WSZYSTKICH SĄSIADÓW !
            MIŁO SŁYSZEĆ ŻE OSOBY KTÓRE WCZEŚNIEJ BYŁY TROCHĘ ZŁE NA TERENIX TERAZ PISZA
            COŚ POZYTYWANEGO O NICH, PONIEWAŻ TA FIRMA JEST NAPRAWDĘ OK!
            TE OSOBY KTÓRE TAK NARZEKAŁY TO NIECH TERAZ ZOBACZĄ ŻE TO ONI SIĘ MYLILI W
            SWOICH OSKARZENIACH (NP.ŻE JESTEM PRACOWNICĄ TERENIXU BO CHWALĘ TĘ FIRMĘ. ).
            TAK WIE POZDRAWIAM PRZYSZŁYCH ZNAJOMYCH Z NASZEJ INWESTYCJI.
            • Gość: mirka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 04.01.07, 16:00
              PROSZĘ ZRÓBCIE JAKIEŚ NOWE ZDJĘCIA I WYŚLIJCIE JAK MOŻECIE.
              DZIĘKUJĘ Z GÓRY
              • Gość: madzia do Pana Zainteresowanego.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 09:24
                Witam, jesli jest Pan zainteresowany kupnem mieszkania proszę wejść na strone
                terenixu, tam do może Pan przeczytac umowe przedwstępną, a konkretnie ZASADY
                FINANSOWANIA oraz punkt drugi tego paragrafu. Proszę napisać czy według Pana
                nie jast to wystarczające?
    • Gość: Piotrek 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 20:33
      Wszytkiego naj naj ludziska, czas się napić :)
      pozdro i eleganckich imprez życze...
      • Gość: cosłychać Re: 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 19:51
        • Gość: ja Re: 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 15:08
          jak daleko jest od odkrytej do oczyszczalni czajka,o której czytam na forum,że
          ma wpływ na wartośc naszych m i oczywiście odór.z//?
          • Gość: f Re: 2007 IP: *.chello.pl 10.01.07, 17:07
            heheheeh to ciekawe kupujesz mieszkanie rozpoznawalne w całej wawie po linii
            wysokiego napięcia która odstrasza potencjalnych nabywców, dodatkowym gratisem
            jest piaskarz zaraz przy osiedlu a martwisz sie oczyszczalnią która będzie
            kilka km od was:):):) Czy naprawdę myślisz że cokolwiek może bardziej obniżyć
            wartość waszych mieszkań jak te wielkie słupy na osiedlu, jak tylko skończy
            się boom na rynku mieszkaniowym to będzie wam baaaaaaardzo trudno znaleźć
            jelenia te mieszkania
            • Gość: Piotrek Re: 2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.07, 21:18
              Ty głupi bucu założe się że zrezygnowałeś z mieszkania a teraz Ci łyso parówo
              hahahaha niech Cie tam gryzie sraluchu nie masz mieszkania na Odkrytej to won z
              forum paparuchu zapyziały mam już dość takich spryciarzy
              • Gość: lidka Re: 2007 IP: *.crowley.pl 11.01.07, 10:21
                Piotrku, nie denerwuj się. Nie ma co się denerwować pisaniną jakiegoś
                marniaczka. Słup jak to słup , jednym się podoba, inni nie zwracaja na niego
                uwagi a innych może i zniechęca. Przecież każdy z nas bedzie mieszkał w
                mieszkaniu a nie na słupie. Rozumiałabym szyderczość kolegi "f" gdyby ten słup
                miałby być częścią mieszkania, ale sam fakt jego istnienia obok, absolutnie mi
                nie przeszkadza.
                Parę miesięcy temu przejeżdżałam blisko cmentarza na Wawrzyszewie i zwróciłam
                uwagę na nowo wybudowane domy mieszkalne naprzeciw cmentarza. Widok mało
                ciekawy , a jednak ludzie kupili tam mieszkania i mieszkają. Skoro im to nie
                przeszkadza to mnie tym bardziej. Ja jednak wolę już słup i piaskarza.
                Pozdrawiam
                • Gość: Kasia Re: 2007 IP: 81.210.39.* 11.01.07, 10:49
                  A ja myślę, że drogi kolega pierwszy byłby zainteresowany kupnem mieszkania na
                  tym osiedlu, gdyby tylko mogł!!! :)
    • Gość: paweł Re: Terenix Odkryta 1 IP: 217.153.179.* 11.01.07, 12:13
      ...słyszałem że podobno kształt bloku uległ zmianie, podobno juz nie bedzie to
      E tylko troszke inny kształt któy mnie niepokoi czy ktoś ma podobne informacje??
      • Gość: Ja Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.um.warszawa.pl 11.01.07, 13:33
        To jest niemożliwe, bo deweloper musiałby ponownie występować o Wzizt i
        pozwolenie na budowę. Nie stresuj się. :)
        • Gość: martuska Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.exatel.pl 11.01.07, 13:49
          Słup widać, ale na tej wysokości co my mamy wszyscy mieszkania to tylko
          są "jego same nogi" :) A kable to są chyba z 50 metrów od dachu w najniższym
          punkcie nad blokiem. Ręką chyba nikt nie sięgnie :) ,a moze sie mylę.
          Standardowo pozdrawiam sąsiadów.
          • Gość: Piotrek Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 19:16
            Wiem, wiem, nie powinienem denerwować się takimi pajacami jak f, ale jestem
            tylko człowiekiem...
            Nie możemy się doczekać tego mieszkania, to jeszcze tyle czasu ale serce rośnie
            razem z blokiem :)
            pozdrawiam wszytkich
            • Gość: lidka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 12.01.07, 10:45
              Masz rację Piotrku, serce się raduje jak patrzy się na budowę naszego bloku.
              Aura też jak na razie nam sprzyja, więc można mieć nadzieję, że wiosną 2008r
              strzelą szampany. I mogą się rozpisywać przerózni nawiedzeni, że słup, że
              piaskarz, a ja i tak cieszę się że będę mieć swoje własne mieszkanko a za
              oknem szum drzew i śpiew ptaków. Żaden intrygant nie odbierze mi tej radości,
              bo w przeciwieństwie do niego , tam buduje się moje mieszkanie i choćby nie
              wiem jak żle będzie rozpisywał się o położeniu tej inwestycji to i tak nic nie
              wskura.
              Pozdrowienia dla sąsiadów.
              • Gość: Nowy Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 13.01.07, 10:33
                Witam

Niektórzy się wkurzają, bo cena u nas jest już na poziomie 5,5 tys. zł. Pajac
                widocznie zrezygnował i teraz stać go najwyżej na Grójec :) (ale o czywiście do
                Grójca nic nie mam).
                Pozdrawiam
                • Gość: radek Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 10:18
                  cytuję z drugiego forum:
                  Wysłany: Nie 19:42, 14 Sty 2007 Temat postu:
                  Witam wszystkich. W sobote podpisalismy umowe rezerwacyjna z tzw. "spadkowych"
                  mieszkan. Lokal nr 42 od strony wschodniej. Cena co prawda 5800 za m2, ale
                  taniej juz chyba nigdzie nie ma na Bialolece. Najblizsi sasiedzi odezwijcie
                  sie. Moze wiecie ile mikeszkan bedzie na klatce?
                  5800 za m2 szok!
                • Gość: radek Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.07, 10:20
                  czy ktoś ma jakieś informacje na temat metra na tarchomin?
                  slyszalem plotki, że jest jakaś szansa na najbliższe lata
                  • Gość: LIDKA Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 15.01.07, 11:27
                    CO DO METRA TO WSZYSTKO JEST NA ETAPIE PLANÓW. NIESTETY NIE WYGLADA TO RÓŻOWO
                    BO JEŚLI ZAPADNIE DECYZJA ZE NA BIAŁOŁĘKĘ MA DOCIERAĆ METRO TO BARDZO WYDŁUŻY
                    SIĘ TERMIN ODDANIA MOSTU PÓŁNOCNEGO.
                    STARAM SIE ŚLEDZIĆ SPRAWĘ MOSTU PÓŁNOCNEGO I POMIMO OBIECANEK PRZEDWYBORCZYCH
                    TO DALEJ NIC NIE WIADOMO. UNIEWAŻNIONO DOTYCHCZASOWY OPROTESTOWANY PRZETARG I
                    CHYBA JESZCZE NIE OGŁOSZONO NOWEGO Z UWAGI NA NOWY POMYSŁ ZWIĄZANY Z METREM. A
                    SZKODA, UWAŻAM ŻE TRAMWAJ PRZEZ MOST I I WYBUDOWANIE W KOŃCU TAK DAWNO
                    OBIECANEGO MOSTU TO LEPSZE ROZWIĄZANIE NIŻ METRO I MOST ZA 8 LAT.
                    • Gość: martuska Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.exatel.pl 15.01.07, 14:13
                      Widzieliście, że na stronie TERENIX sa podane ceny za mieszkania od 5500 do
                      6000 zł za metr. Ciekawe, czy jeszcze maja jakieś wolne mieszkania.
                      • Gość: lidka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 15.01.07, 14:18
                        parę godzin temu było jeszcze ok 20 wolnych mieszkań . Cena za 1m= 5800,-
                        • Gość: martuska Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.exatel.pl 15.01.07, 15:18
                          Ciekawe dlaczego sa wolne. Pewnie ktoś zrezygnował, bo podobno były wszystkie
                          wykupione.
                          • Gość: lidka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 15.01.07, 16:29
                            część zapewne nie dotrzymała terminów wpłat albo np nie dostali kredytu.
                          • Gość: pinezka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.orange.pl 15.01.07, 17:11
                            możliwe że nie dostali kredytu i mużieli zrezygnować
                            • Gość: a Re: Terenix Odkryta 1 IP: 82.177.111.* 15.01.07, 18:17
                              albo wiedza cos czego wy nie wiecie.....
                              • Gość: lidka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.spray.net.pl 15.01.07, 19:11
                                kolego "a" szybkiego powrotu do zdrowia życzę.
                                • Gość: PYZA Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.07, 08:29
                                  Ja rownież radzę udać sie koledze A do lekarza,ja natomiast bardzo cieszę
                                  się,że Nasze mieszkanko się buduję i wierzę,że będzie się super!. Nie mogę się
                                  doczekać!. Pozdrawiam serdecznie wszystkich lokatorów i życze miłego dnia.
                                  • Gość: tom Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.07, 18:11
                                    czy ktoś orientuje się czy sa dostępne garaże i po ile
                                    nie mogę sie dodzwonic do terenixu
                                    • Gość: kama Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 18:45
                                      a czy wolne są mieszkania coś bliżej wiecie?jakie i dlaczego tak drogo?
                                      • Gość: Piotrek Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 20:46
                                        My rezerwowaliśmy mieszkanie we wrzesniu i już gareży nie było tylko miejsca
                                        parkingowe ale z tego co wiem kilka osób się wykruszyło więc może zwolnili
                                        jakieś miejsce...

• Gość: beti Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 19:52
                                          Witam sąsiadów !
                                          Jeżeli chodzi o miejsca parkingowe pod budynkami to jeszcze mogą być ze dwa
                                          (jak byłam w poniedziałek w naszej firmie budowlanej to były), mieszkań też
                                          trochę wróciło !
                                          Pozdrawiam
                                          • Gość: Zainteresowany Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.wroclaw.mm.pl 20.01.07, 00:43
                                            Wiatm Państwa, jestem zainteresowany ewentualnym zakupem mieszkania na tej budowie, ale niepokoi mnie pewien wątek, bo nie zostało tu to chyba jednoznacznie napisane, czy ktokolwiek kto podpisał umowę z Terenixem sporządził ją w formie aktu notarialnego? Czy są tam jednoznaczne zapisy co do ceny za metr i ceny całego wybudowanego lokalu? Bo jeżeli Terenix nie chce podpisywać żadnych umów w formie aktu notarialnego to od razu wygląda to dosyć dziwnie, tym bardziej w świetle doniesień że ostatnio pojawiło się nagle ok 20 wolnych mieszkań. Nie jestem wyznawcą teorii spiskowych i miałem też okazję przez kilka lat obserwować budowy Terenixu (mieszkałem w pobliżu) i zawsze wyglądało to bardzo dobrze (zwłaszcza w porównaniu do innych developerów), ale zawsze nie znaczy na wieczność. Przy każdej nowej budowie zawsze może być inaczej. A ta spiskowa teoria może wyglądać tak: Terenix nie chce podpisywać umów a formie aktu bo potem zawsze może podnieść cenę za mieszkanie a jak nie to wypowie delikwentowi - przecież nie wiadomo co będzie za 2 lata i jakie będą ceny mieszkań - może i po 11 tyś za metr, kto wie? Nie wiem czy te 20 wolnych mieszkań to nie efekt wycofania się jakiegoś dużego inwestora który być może zarezerwował kilka mieszkań a skoro nie zaklepał sobie teraz w prawny sposób ceny to po prostu zrezygnował? To tylko moje przemyślenia bo nie wiem jak jest, nie chce siać fermentu ale po prostu zastanawiam się czy kupowanie teraz dziury w ziemi ma jakikolwiek sens bez prawnego zabezpieczenia się przed czymkolwiek? Wiem że teraz każdy napisze że wszyscy tak robia, tylko że połowa z tych wszystkich za roczek, półtora czy dwa mogą sobie pluć w brodę. Nie chciałbym do nich należeć. Proszę o odpowiedź czy ktoś ma umowę w formie aktu notarialnego?
                                            I czy płatności uzlaeżnione są od postępów w budowie czy tylko terminy niezależnie od postępów, tzn. np. budowa się ślimaczy a kaska od tych co kupili płynie? Myślę że nikomu nie zaszkodzi odpowiedź na te pytania a szczególnie Terenixowi, budowie i przyszłym mieszkańcom. A jeżeli są pozytywne to i pewnie pomoże.
                                            • Gość: MIRKA Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 08:40
                                              WITAM !
                                              Z TEGO CO WIEM TO NIKT NIE MA UMOWY W FORMIE AKTU NOTARIALNEGO, PONIEWAŻ
                                              TERENIX TEGO NIE PRAKTYKUJE. WSZYSCY WCZEŚNIEJ CO KUPILI MIESZKANIA NA INNYCH
                                              INWESTYCJACH TEZ TAK ZAWIERALI UMOWY. WIEM NAPEWNO ŻE TRZEBA SIĘ DOKŁADNIE
                                              WYWIĄZYWAC Z UMOWY BO BYLE POWÓD MOZE SPOWODOWAĆ ROZWIĄZANIE UMOWY. NP.CZYTAŁAM
                                              OSTATNIO W GAZECIE ŻE OSOBA SPÓŻNIŁA SIĘ Z TRANSZĄ I MIAŁA MIEĆ ROZWIĄZANĄ
                                              UMOWĘ ALE PO ROZMOWACH Z FIRMĄ BUDUJĄCĄ POZWOLILI JEJ ZOSTAC TYLKO ZAPŁACIŁA
                                              500 PLN KARY ZA OPÓZNIENIE. ZACHOWALI SIĘ OK !!!!!!!!!!!!!! NIE PISZĘ JAKA TO
                                              FIRMA BUDUJACA BO NIE BYŁO PODANE, ALE JEŻELI TAK SIĘ ZACHOWALI TO AŻ MIŁO
                                              NAPISAĆ JEJ NAZWĘ BY BYŁO.
                                              WIĘKSZOŚĆ FIRM PO POROSTU ROZWIĄZUJE UMOWY.
                                              JEŻELI CHCESZ W FORMIE AKTU NOTARIALNEGO PODPISAĆ UMOWE TO POPROSTU POJEDŹ DO
                                              TERENIXSU I POROZMAWIAJ.
                                              POZDRAWIAM
                                              • Gość: asd Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 20.01.07, 11:52
                                                Gość portalu: MIRKA napisał(a):

> WITAM !
                                                > Z TEGO CO WIEM TO NIKT NIE MA UMOWY W FORMIE AKTU NOTARIALNEGO, PONIEWAŻ
                                                > TERENIX TEGO NIE PRAKTYKUJE.

az trudno uwierzyc, ze dorosli ludzie moga miec tak ciasne rozumki... to jest
                                                po prostu przerazajace.

nikt nie wsiadł do autobusu bo kierowca nie otworzyl drzwi....ale wszyscy
                                                zlapali sie zderzaka i szczesliwie dojechali.
                                                • Gość: lidka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.spray.net.pl 20.01.07, 20:30
                                                  I znowu zaczyna się wymądrzanie na temat aktu notarialnego. Ja bardzo proszę
                                                  mądralińskiego o zmuszenie Terenixu do podpisania umowy przedwstępnej w formie
                                                  aktu notarialnego. To nie jest tak kolego, że kupują mieszkanie szczęśliwi
                                                  kretyni co mają ciasne rozumki, po prostu postawienie spraw w taki a nie inny
                                                  sposób zmusza nas do podejmowania ryzykownych decyzji. i przestań proszę "łapać
                                                  się za głowę" i przeżywać nasze postanowienia, bo to nie twoja sprawa. Nie my
                                                  pierwsi i nie ostatni, którzy właśnie w taki sposób mamy podpisane umowy
                                                  przedwstępne.
                                                  Przeżywacie fakt ze 20 mieszkań wróciło? a co to jest w stosunku do ponad
                                                  200 , które były w sprzedaży?
                                                  A może zrezygnowały osoby, które miały asekuracyjnie w innych inwestycjach
                                                  porobione rezerwacje i w końcu nadszedł czas wyboru, a może ktoś przeliczył się
                                                  z finansami....... Rózne mogą być przyczyny tego, że 20 osób straciło prawo do
                                                  mieszkania bądź sami zrezygnowali . I co w tym od razu podejrzanego?
                                                  Szlag mnie trafia jak czytam posty niektórych. Nie wierzysz, ze uda Ci się
                                                  zamieszkać na Odkrytej? boisz się, że nabiją cię w butelkę? nie chcesz
                                                  ryzykować? no to rozbij sobie namiot na polu biwakowym i mieszkaj, a przede
                                                  wszystkim przestań się mądrzyć i krytykować.
                                                  Taka już widać jest polska mentalność , mądrzyć się , pouczać, drwić z innych,
                                                  ale jak przychodzi samemu stanąć oko w oko z problemem to okazuje się,że ta
                                                  mądrość gdzieś znika a ukazuje się się prawdziwe oblicze - oferma życiowa.
                                                  Pozdrawiam
                                                  • Gość: sowany Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.wroclaw.mm.pl 23.01.07, 19:51
                                                    Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Ja nie chcę się wymądrzać i zdążyłem się zorientować że nawet akt notarialny nie chroni tak naprawdę kupujacych przed głupotą albo złą wolą developera. Właśnie tak się zdarzyło ostatnio we Wrocławiu, mimo że mieszkańcu 2 lata temu kupili mieszkania i podpisali umowy a fotrmie aktu notarialnego a mieszkania zostały wybudowane i nawet przekazane klucze do mieszkań a przyszli mieszkańcy zdążyli urządzić sobie mieszkania, tylko że żadne media nie zostały odebrane przez służby techniczne i nie ma pozwolnia na odbiór budynku. Tak więc sam akt jeszcze nie chroni przed katastrofą i po prostu trzeba być czujnym.
                                                  • Gość: Nowy Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 23.01.07, 22:37
                                                    Nie ma sensu denerwować się na zapas. Na razie wszystko na budowie idzie w
                                                    dobrą stronę (możliwe oddanie kluczy w marcu 2008 r.)
                                                    Co do nieuczciwych deweloperów - na kilkaset działających w kraju, zdażają się
                                                    się i przykre historie. Mam, nadzieje, że nas to nigdy nie spotka:)
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: Darka Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.chello.pl 24.01.07, 10:59
                                                    hehehe, no to mieliśmy Most Północny, Hanka będzie pozbawiona stanowiska, a
                                                    raczej potencjalny pis-owski komisarz za szybko za to się nie weźmie.
                                                    No i po co ludziska z Białołęki głosowaliście na pewną "platformę"
                                                    :(:(:(
                                                  • Gość: BETI Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.crowley.pl 24.01.07, 13:55
                                                    Witam sąsiadów !
                                                    No i mamy zimę ! Czy może ktoś się orentuje czy przy takiej pogodzie może być
                                                    kontynuowana nasza budowa, czy będziemy musieli poczekać aż ustąpiom opady.
                                                    Ponieważ ktoś napisał że może oddadza nam mieszkania w 03/2008 roku.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • Gość: investor Re: Terenix Odkryta 1 IP: 91.189.72.* 26.01.07, 16:32
                                                    5800? niech rosnie zdrowo jak na drozdzach nawet i do 6800 do momentu oddania
                                                    budynku - kupilem tu mieszkanie w celu inwestycyjnym i juz jestem ok. 100tys do
                                                    przodu - oby tak dalej moi 'sasiedzi' :))))
                                                  • Gość: beti Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 17:47
                                                    Witam sąsiadów !
                                                    jestem wściekła na takich ludzi jak ten inwestor ,ponieważ przez nich normalne
                                                    osoby nie mogą kupić sobie mieszkań ! Jeżeli tak chcą zarabiać to niech budują
                                                    domy i wille dla bogatych ludzi a mieszkania zostawia w spokoju!
                                                    Myślę że takich już osób w śród naszych sąsiadów niema jak ten Inwestor -psełdo
                                                    biznesmen!!!!!!!!!!!!
                                                    NIECH SIĘ JUŻ TU NIE WYPOWIADA BO TO STRASZNE JAKI JEST ŻAŁOSNY!
                                                    Pozdrawiam
                                                    Ps.dziękuę z góry za fotki jakie przesyłacie z naszej budowy.
                                                  • Gość: radek Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.07, 19:47
                                                    Polska to wolny kraj kobieto.
                                                    Także nie pisz takich bzdur.
                                                    Jego kasa, jego wybór.
                                                  • Gość: m Re: Terenix Odkryta 1 IP: 82.177.111.* 26.01.07, 20:31
                                                    otóż to! beti jestes nieco zacofana...
    • Gość: snipes Re: Terenix Odkryta 1 IP: *.axelspringer.pl 26.01.07, 21:52
      gratuluje inwestycji - ja na razie 70 tys. ale bardziej istotna jest potencjalna
      stopa zwrotu, która wynosi juz dzisiaj 50 proc. brutto :-))

WIG w tym czasie 18 proc.

a perspektywy na Odkrytej tez sa na razie lepsze niż na Ksiażęcej

i tak trzymać panie prezesie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka