Dodaj do ulubionych

MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin

• Gość: haj Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 18.11.03, 13:36
      hop :)
      • Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 03.12.03, 11:00
        no to hop :)
      • Gość: pisiu Gdzie są moje klucze?! IP: 217.153.60.* 05.12.03, 13:36
        Miały być w końcu listopada 2003 (klatka pierwsza I)...
    • Gość: gonia kupowac? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 13:37
      czesc,

czy jest szansa, ze budowa zakonczy sie do konca roku lub na poczatku 2004?
      chcialabym kupic mieszkanie na osiedlu milenium, ale waham sie po przeczytaniu
      calego watku.

pzdr

gonia
      • Gość: lami Re: kupowac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.03, 13:51
        moim zdaniem, tak. Jeśli miejsce Ci odpowiada, to chyba nie masz większego
        wyboru. Ostatnie pismo od spółdzielni mówi, że budynek nr 1 oddadzą, do końca 1-
        go kwartału 2004. Na szczeście ula odsetkowa zostaje, z z ulgi remontowej można
        jeszcze korzystać w 2004 i 2005 (informacja z 18.11.2003). Tak więc bez stresu,
        najwięcej zaryzykowali Ci co już wpłacili 100% tak jak ja).

Powodzenia
        • Gość: pisiu Re: kupowac? IP: 217.153.60.* 19.11.03, 15:37
          A tak poza tym to na którym piętrze już tynkują?
        • Gość: gonia Re: kupowac? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 15:51
          dzieki za informacje.
          pozdrawiam
          gonia
        • Gość: gonia cena IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 08:58
          a czy orientujecie sie jak bedzie wygladac ostateczna cena za m2? wiem, ze w
          spoldzielniach ceny rosna po zakonczeniu budowy. obawiam sie, ze kupie za 3100,
          a pozniej bede musiala jeszcze doplacic.

gonia
          • Gość: haj Re: cena IP: 217.153.60.* 21.11.03, 09:35
            wg. mojej wiedzy - było 2950/m2 - potem prezes Frydryszak twierdził że
            rozliczenie kosztów budowy nie przekroczy 6,4% to by dawało 3138.8/m2 czyli
            obecną cenę.

Z innej beczki. Czy ktoś widział na którym piętrze już kładą tynki w I?
            • Gość: guga Re: cena IP: *.man.polbox.pl 21.11.03, 12:10
              ano trza się wybrać;)
        • Gość: GUGA Re: kupowac? IP: *.man.polbox.pl 24.11.03, 14:37
          z z ulgi remontowej można
          >
          > jeszcze korzystać w 2004 i 2005 (informacja z 18.11.2003). Tak więc bez
          stresu,

JELI JĄ ZACZNIESZ W 2003 R.
          • Gość: lami Re: ulga remontowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 16:49
            dot.: ulgi remontowej

Można zacząć remont w 2004, żeby skorzystać z ulgi. Wprawdzie z ustawy znika
            ulga remontowa, ale są rozprządzenia, które wyraźnie mówią o prawie do
            korzystania z ulgi w roku 2004 i 2005. Reasumująć: jeśli nie zaczniesz remontu
            2003 to nie martw się, bo w 2004 ulga nie przepadnie.
      • Gość: falk2 Re: kupowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 12:25
        a w którym budynku chcesz kupic?
        • Gość: maly69 Małe podsumowanie robót na budynku nr1 IP: *.ina.pl 24.11.03, 07:55
          Hej szanowni sasiedzi.
          ostatnio pokazałem sie na w.w budowie i oto co zastałem:
          Tynki:
          Wieża1 Sa juz na niskich kondygnacjach.
          Klatka B2 - zakończona
          kLATKA b1 - wCHODZA Z EKIPĄ 1 MIESZKANIE JUZ WYTYNKOWANE
          wieza2 - jest to jakieś 2 kondygnacje zrobione

w sumie pracuje ok 40 pracowników

Garaż.
          zalewaja słupy srodkowe a takze wykonuja szalunki pod strop. wszystko ma być
          zakończone do 10 grudnia. chłopaki jakoś takoś sie uwijają.

garaz pod 3 jest juz prawie wykończony

Elektrycy.
          O latarniach wewnatrz i od strony parkingu i boiska to juz chyba wiecie -
          swieca sie te przy wewnętrznej drodze.
          postawiono także latarnie przy drodze od sstrony kościoła.
          także sukcesywnie wykonywane są przewody wewnatrz mieszkań - aktualnie klatka
          B1.

Wyglad:
          Przy 2 posadzono drzewka wraz z krzewami.
          XChodniki wykonane w 100% przy 2 i 3 a takze od ceramicznej przy 1 - tylko w
          tym ostatnim przypadku uwaga bo gdy jakiś z sasiadów sie zagalopuje po wyjściu
          z klatki to moze niezłego orła wywinąć wprost na ogrodzenie- brak
          zabezpieczenia przed "zeslizgnieciem się " :)) z chodnika.

AAAAA i jeszcze jedno pojawiły sie informacje na temat "Milenium bis" - ciekawe
          w którym miejscu ono bedzie stało bo na ulotkach mówi sie o rozpoczęciu budowy
          od 2004 jednego z miesiecy -niestety nie pamietam od którego.

pozdrawiam
          Maly69

ps. chyba zeczywiscie terminem realnym przy dzisiejszym stanie budowy jest
          marzec 2004.
          • beatam Re: Małe podsumowanie robót na budynku nr1 24.11.03, 10:00
            Cześć,
            pozdrawiam wszystkich z Millenium. Ja jestem ze Słonecznego Stoku, czasami
            czytam sobie was i widzę, że jedziemy na tym samym wózku. W związku z tym mam
            do was kilka pytań. Jak wygląda u was sprawa kablówki/telefonów/internetu? Czy
            coś z tego jest czy nie ma jeszcze nic? Czy ktoś już informował, jaka będzie
            odpłatność za pakiet tych trzech usług? Wiem, że to dla większości sprawa
            drugorzędna wobec opóźnień na budowie itd., ale dla mnie to część warsztatu
            pracy... CZy macie zaplanowane jakis kolejne spotkanie ze spółdzielnią?
            I przede wszytkim: czy coś wam wiadomo na temat objęcia przekształcenia własn.
            spółdz. prawa do lokalu w pełną własnośc podatkiem VAT 7%? Czy ktoś u was na
            spotkaniu poruszał ten temat?
            Pozdrawiam,
            Beata
          • Gość: pmt Re: Małe podsumowanie robót na budynku nr1 IP: *.era.pl 24.11.03, 16:46
            Gość portalu: maly69 napisał(a):

> AAAAA i jeszcze jedno pojawiły sie informacje na temat "Milenium bis" -
            ciekawe
            >
            > w którym miejscu ono bedzie stało bo na ulotkach mówi sie o rozpoczęciu
            budowy
            > od 2004 jednego z miesiecy -niestety nie pamietam od którego.

Oj! Czy to nie jest ciąg dalszy genialnego pomysłu naszych prezesów, żeby
            postawić budynek na placyku przez garażem jedynki?
            O ile pamietam, to na zebraniu spóldzielców pomysł był oprotestowany.
            Dużo bardziej podoba mi się idea zrobienia tam terenu zielonego , nawet
            jeżeli wiązałoby się to z dopłatą do mieszkania.

Pozdrawiam
            PMT
          • falk2 Re: Małe podsumowanie robót na budynku nr1 24.11.03, 19:26
            nareszcie jakies pozytywne informacje!!!
            • Gość: maly69 Re: Milenium BIS !!!!!! IP: *.ina.pl 25.11.03, 08:52
              Cześć sąsiedzi
              pojawily sie ulotki na naszym osiedlu w bud 2 i 3 o budowie Milenium BIS.
              Termin inwestycji - rozpoczęcie - wiosna 2004- zakończenie - połowa 2005.
              Blok ma stanąć w miejscu teraźniejszego parkingu . Czyli spólłdzielnia planuje
              zamiast terenu zabaw i zieleni ten nieszczęsny blok i jest to oficjalna
              informacja - ktoś wspomniał o proteście wobec spółdzielni?....i jak to sie ma
              do tej informacji....
              Blok ma być dość wysoki.....
              pzdr.
              maly69
              • Gość: pisiu Re: Milenium BIS !!!!!! IP: 217.153.60.* 25.11.03, 09:32
                To może zbierzmy się jak dawniej koło I i podpiszmy jakąś petycję w tej
                sprawie - w kadym bloku ktoś się przejdzie z lokatorów z listą do podpisania.

Proponuję ten weekend (sobota) aby to nie zabrnęło za daleko...
                PP
                • Gość: maly69 Re: Milenium BIS !!!!!!-spotkanie w tej sprawie!!! IP: *.ina.pl 25.11.03, 10:01
                  hej,
                  ja jestem "za"
                  proponuję południe 29.11.2003 czyli 12.00 a miejscem zbornym niech bedzie moze
                  chodnik przy budynku 3- tak bedzie bezpieczniej (budowa)
                  A mieszkajacy już w blolkoch 2 i 3 niech zawiadomią juz tam swoich sasiadów -
                  ogłoszenie czy coś na klatkach...:)
                  Co wy na to?
                  maly69
                  • Gość: pisiu 29.11.2003 godz. 12.00 spotkanie nt. Millenium BIS IP: 217.153.60.* 25.11.03, 10:15
                    W temoacie aby było widoczne bardziej :)
                  • Gość: aga Re: Milenium BIS !!!!!!-spotkanie w tej sprawie!! IP: 212.160.117.* 25.11.03, 11:25
                    Postaram się wywiesić informację o zebraniu na drzwiach do klatki w 3.
                    Najlepiej nich ktoś z 2 zrobi to samo.
                • Gość: aga Re: Milenium BIS !!!!!! IP: 212.160.117.* 25.11.03, 10:05
                  W 100% popieram. I tak mamy mało miejsca na osiedlu na teren zielony czy nawet
                  na mały placyk zabaw dla naszych pociech. Postawienie na miejscu parkingu bloku
                  jest przejawem głupoty i braku wyobraźni inwestorów. Na którymś zebraniu Pan
                  Prezes krytykował JW za to, że na małej powierzchni działki budowane jest tyle
                  mieszkań(noclegownie). Widać, że zmienił zdanie, kasa to kasa. Może po naszym
                  proteście odstąpi od tego absurdalnego pomysłu.Sobota jest ok.
                  • Gość: maly69 Re: Milenium BIS !!!!!!to 9-cio pietrowy blok!!!!! IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 25.11.03, 13:16
                    to ma być punktowiec w tym chwilowo "pustym" miejscu pomiedzy blokiem 1 i
                    3!!!!!!!!!!!!!a gdzie zieleń i osiedle przyjazne dla ludzi - gdzie place
                    zabaw , gdzie miejsce rekreacji!!!!!!! w betonie?????
                    panie prezesie - niech pan to rozważy bo naszej zgody nie bedzie a
                    przeciez "my" to spółdzielnia.....!!!!!!!!1
                    pzdr
                    maly69
                    • dar-ek Re: Milenium BIS !!!!!!to 9-cio pietrowy blok!!!! 25.11.03, 14:38
                      zgody na pewno nie będzie
                      Ja dowiedziałem się o dodatkowym bud. kilka miesięcy po podpisaniu umowy i to
                      nie ze spółdzielni!!!
                      Tylko czy to sie da zatrzymać (nawet kosztem dodatkowej opłaty za ten grunt)?
                      Skoro to ogłaszają to pewnie już jakieś przygotowania poczyniono.
                      pozdrawiam
                      Darek
                      • Gość: aga Re: Milenium BIS !!!!!!to 9-cio pietrowy blok!!!! IP: 212.160.117.* 25.11.03, 15:20
                        Masz rację rozpoczęto już przygotowania i moim zdaniem nic nie wskóramy. Nie
                        zaszkodzi jednak spróbować.Dowiedzdziałam się, że działka "starego" parkingu
                        nie była wcześniej własnością spółdzielni,dopiero niedawno ją kupili od gminy.
                        Tak więc, podobno, nie stanowiła by części osiedla.Wytłumaczono mi, że mógłby
                        ją kupić inny inwestor i postawić tam podobny budynek. Dla mnie to tłumaczenie
                        i tak jest bez sensu, bo budowanie w tym miejscu jakiegokolwiek bloku jest
                        okropnym pomysłem. Można było inaczej i z głową rozplanować ten teren.
                        aga
                        • Gość: haj Re: Milenium BIS !!!!!!to 9-cio pietrowy blok!!!! IP: 217.153.60.* 25.11.03, 15:25
                          ale trzeba spróbować
                          • Gość: iwona Re: Milenium BIS !!!!!!to 9-cio pietrowy blok!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 18:15
                            witam
                            Byłam dzisiaj w dziale sprzedaży. Blok ma być 8-piętrowy/9 kondygnacji/
                            Myslę , że decyzja została już podjęta i nie mamy na nią żadnego wpływu
                            podobnie jak i na inne decyzje zarządu sp-ni.
                            Kto był na poprzednim zebraniu wie co mam na myśli.Nawet jeśli znów uda nam
                            się spotkać i tak p Prezes powie ,że to wszystko nasza wina i że to wszystko
                            dlatego ,że jesteśmy niegrzeczni i niezdyscyplinowani.
                            Ale cóż walczmy do zobaczenia w sobotę
                            Iwona
                            • Gość: sąsiad Re: Milenium BIS !!!!!!to 9-cio pietrowy blok!!!! IP: 217.153.149.* 26.11.03, 08:06
                              że co?????
                              Nowy budynek !!!! 9 pietrowy !!!!
                              nasze osielde bedzie wygladać niczym moloch z JWC z tą różnicą że tam
                              mieszkania koztują 2700 a u nas 3100 !!!!!!!!!

• Gość: max Re: Milenium BIS !!!!!!to 9-cio pietrowy blok!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 08:50
                                ale jakosc uzytych materialów i wykonania u nas jest zdecydowannie wyzsza
                            • Gość: pisiu Re: Milenium BIS !!!!!!to 9-cio pietrowy blok!!!! IP: 217.153.60.* 26.11.03, 08:49
                              Tak sobie myślę - skąd sp-nia ma środki na rozpoczecie budowy nowego budynku,
                              przecież wciąż, jak twierdzi zarząd, brakuje jej pieniędzy aby dokończyć I.
                              Z drugiej strony przecież mają problem z uzyskaniem kredytu inwestycyjnego.
                              Coś mi tu nie gra... Przecież aby zacząć budowę potrzebne są środki...
                              Naprawdę nie chcę mieć pod oknami budowy przez najbliższe 2-4 lata - bo tyle
                              czasu buduje się w naszej kochanej spółdzielni.
                              Jeśli tak będzie to jedźcie sobie dalej, ja wysiadam...
              • Gość: haj Re: Milenium BIS !!!!!! IP: 217.153.60.* 26.11.03, 09:30
                znalazłem coś takiego:
                w wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=5099705&a=7027045
                Prezes pisze m.in.
                4.Jak informowaliśmy poprzednio ,Spółdzielnia zakupiła teren o powierzchni
                około 1000 m2 i zamierza na tym terenie wubudować budynek mieszkalny .Decyzja o
                przystąpieniu do realizacji tego zadania inwestycyjnego ,poprzedzona będzie
                wieloma decyzjami głównie o charakterze marketingowym.O wszystkich krokach
                Spółdzielni będziecie Państwo informowani.
                Z powa zanioem - Jacek Frydryszak.
                • Gość: Robokopek Re: Milenium BIS !!!!!! - APEL IP: 217.153.22.* 26.11.03, 10:54
                  W trakcie rozmowy z P. Wysokińskim na wiosnę tego roku, prezes nie krył
                  podejścia spółdzielni do budowy 4 bloku, jako sposobu na odbicie sobie na
                  nowych lokatorach. Stwierdził, że jest to sposób na PONOWNE pobranie opłat za
                  koszty przyłączy i infrastruktury. Powinniśmy zablokować tego rodzaju działania
                  i zaproponować pokrycie kosztów dokupionego terenu przez obecnych mieszkańców.
                  Do tej pory przy podpisywaniu umów nie było o nich mowy, bo działka była
                  kupiona osobno. Wybudowanie takiego wielkiego punktowca, zdecydowanie obniży
                  atrakcyjność osiedla. Nie będą zachowane wymogi budowlane, jeśli chodzi o
                  odległości, takie jakie by obowiązywały innego inwestora. Tłumaczenie, że ktoś
                  inny i tak by zbudował na tej działce blok jest zatem bezpodstawne.
                  Nie dajmy zatem wejść sobie na głowę... z kolejnym blokiem!!! i budową na 2-3
                  lata na terenie!!!. Musimy pokryć koszty działki - część można by
                  zagospodarować na ODPŁATNE miejsca postojowe.
    • jniedz Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 26.11.03, 12:09
      Witam przyszłych i obecnych Sąsiadów

Chciałbym zainteresowanym ogłosić, iż proponuje swoje usługi w zakresie
      elektryki ( mam uprawnienia SEP), hydrauliki, malowania, wstawiania drzwi itp
      wszystkim Sasiadom po cenach naprawce konkurencyjnych , niz gdzie indziej.
      Jestem waszym sąsiadem z osiedla AKACJE VIII - ul. ODKRYTA na Tarchominie -
      dlatego dla was wykonam prace naprawdę po dobrej zniżce!
      Podaje namiary do siebie: jniedz@gazeta.pl, komórka: 0506 313 694, dom: 337 62
      68
      Pozdrowienia,

Janusz Niedziółka
      • Gość: guga Panie prezesie fenieładnie... IP: *.man.polbox.pl 26.11.03, 13:55
        Ja rozumiem,że nie zależy Panu na opinii,przyszłych i teraźniejszych
        lokatorów,ale na szacuneczek się pracuje;)
        Tracimy ulgi podatkowe a Pan rozpoczyna nową inwestycję za nasze pieniążki-
        uuuuu.Zamiast zieleni-obraz kilkuletniej budowy, jak mniemam również
        przedłużjącej się nie w terminie.A może mały expresss reporterów się tym
        zajmie?;)
        • Gość: guga Re: Panie prezesie fenieładnie... IP: *.man.polbox.pl 26.11.03, 14:02
          p.s.
          Podejrzewam,że nasze spotkanie obejdzie nasz ZARZĄD, ale mamy jekieś prawo
          spółdzielcze,które nam daje możliwość GO zmienić,bo jak ktoś już wcześniej
          zapisał spółdzielnia-to my.
          • Gość: max Coś optymistycznego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 10:24
            W spoldzielni ruszyla sie sprzedaz, na stronie spoldzielni oferowane sa 63
            mieszkania, jesze niedawno bylo ich 80!. Ponadto podnieli cene za metr do 3270
            zl
            • Gość: aga Re: Coś optymistycznego IP: 212.160.117.* 27.11.03, 11:23
              Nie wiem czy jest to coś optymistycznego. Skoro podnieśli cenę, a my nie mamy
              ostatecznie rozliczonej inwestycji(może to być dokonane po zakończniu
              inwestycji), nie mylić z bezprawnymi żądaniem dopłaty 0k 6% do wkładu
              budowalanego. Tak więc i od nas mogą chieć dopłat.
            • Gość: lokator Re: Coś optymistycznego IP: *.mofnet.gov.pl 27.11.03, 11:35
              Przecież to daje podwyżkę ok 11% w stosunku do ceny pierwotnej 2950zł/m2!!!!!
              Czyżby była to prowizja dla Openhaimera?!
              A równocześnie w ulotkach o Milenium2 mowa jest o cenie 2950zł/m2!!!!

• Gość: guga Re: Coś optymistycznego IP: *.man.polbox.pl 27.11.03, 11:54
              Młody człowieku,mniemam,że jesteś pracownikiem spółdzielni,skoro wypisujesz
              tekie radosne wieści? ;)
              • Gość: cloney Re: Coś optymistycznego IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 12:37
                Klamia kreca kombinuja, wg. zasady 3xk. Obserwuje od dawna wasz watek bo kiedys
                sam zastanawialem sie nad kupieniem tam mieszkania i dzieki bogu tego nie
                zrobilem, ale to co tam sie wyprawia to doprowadza mnie do wnioskow, ze nigdy w
                zyciu zadna popieprzona spoldzielnia, pozostalosc po betonowym komunizmie.
                Ludzie nie dajcie sie wkrecac, robia z wasza kasa co chca i dymaja was jak
                chca, a wy nie macie nic do powiedzenia - tak wlasnie wyglada spoldzielnia.
                • Gość: lami Re: Coś optymistycznego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.03, 12:48
                  niesamowiteee odkrycie. powodzenia w zakupie mieszkania np. u
                  jakiegoś "uczciwego" developera.
                  • Gość: mieszkaniec Re: Coś optymistycznego IP: *.era.pl 27.11.03, 13:04
                    Ile???? 3200?!!!! Za co? Za niewiele lepsze wykonanie niż J.W. - Za tą cenę to
                    powinniśmy oczekiwać bardzo dobrego standardu a jak jest w rzeczywistości
                    wiedzą wszyscy mieszkańcy. Jak sąsiedzi puszczają wodę to słychać tak jakbym
                    przystawił ucho do otwartego hydrantu, wszystkie dźwięki bardzo słychać, tynki
                    tak słabe, że byle uderzenie i już się kruszą i to ma być za 3200??? Powinno
                    być najwyżej za 2600!!!!!!!!!
                  • Gość: cloney Re: Coś optymistycznego IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 13:21
                    Tak lami niesamowite, bo niektorzy jeszcze do tej pory nie zdaja sobie sprawy w
                    co wdepneli, tak sie sklada ze kupilem mieszkanie u uczciwego developera na
                    nowodworach i juz rok mieszkam i wszystko jest ok, a moim najwiekszym
                    zmartwieniem jest to ze z drzew przed oknem spadly liscie.
                    • Gość: lokator Re: Coś optymistycznego IP: *.mofnet.gov.pl 27.11.03, 13:34
                      Co tam, że słychać jak się woda leje, ja słyszę jak sąsiad nos wyciera!. Drzwi
                      od mieszkań z reguły źle się zamykają i trzeba albo walić z całej siły albo
                      męczyć się sposobem. Wszystkie terminy, o których była mowa na zebraniu 25
                      września okazały się jak zwykle z kosmosu.
                      Właśnie przypomniało mi się, że mamy jak w Misiu na forum tylko chwalić
                      Spółdzielnię bo odstraszamy potencjalnych klientów.
                      To wszystko co robi Spółdzielnia bardziej przypomina sabotaż niż zaangażowanie
                      w budowę. Najgorsze jest ich poczucie bezkarności, bo czego nie zrobią to i tak
                      my za to zapłacimy.
                      • Gość: aga Re: Coś optymistycznego IP: 212.160.117.* 27.11.03, 13:48
                        Nie słyszałam o spółdzielni czy developerze do którego nikt by się nie
                        przyczepił. J a kupując mieszkanie w tej spółdzielni pytałam to tu i tam o
                        opinie, wszystkie były pozytywne. Może mam pecha, może zarządowi nie zależy na
                        pozytywnej opini mieszkańców, może jesteśmy zbyt wymagający. Standard naszych
                        mieszkań wcale się nie różni od tego oferowanego przez JWC, a tyle pan Prezes o
                        tym mówił na zebraniach. U mnie naprzykład gdy sąsiad puszcza wodę do wanny to
                        zagłusza telewizor, którego i tak nie słuchamy cicho. Za hale garażowe (ich
                        wykończenie) to już chba zapłaciłm kilka razy, co pismo o dodatkowych wpłatach
                        to argumentem było wykończenie hal i infrastruktury na osiedlu, granda.Teraz
                        (chyba nam na złość) rozpoczną budowę kolejnego bloku, czyli przez najbliższe 4
                        lata nadal będziemy mieszkali na budowe, a na wiosnę przyszłego roku po
                        rozliczeniu osiedla tak nas podsumują, jak za apartamentowce.
                    • Gość: aga Re: Coś optymistycznego IP: 212.160.117.* 27.11.03, 13:35
                      Skoro to taki uczciwy developer to powiedz nam który. Może i my w przyszłości
                      pójdziemy w Twoje ślady i kupimy u niego mieszkanie?
                    • Gość: lami Re: Coś optymistycznego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 12:27
                      do cloney:
                      mam wrażenie, że zdajemy sobie sprawę w co wdepneliśmy, tak więc nie potrzebne
                      są "wyrazy współczucia" życzliwego mieszkańca Nowodworów.
                      Szczerze mówiąc to nie rozumiem po co takie komentarze. Jeśli chciałeś się
                      podzielić swoją radością to o.k., tylko dlaczego z nami? (leżącego się nie
                      kopie)
            • Gość: gość Re: Coś optymistycznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 08:39
              skąd wiesz o tej podwyżce?
    • Gość: pisiu 29.11.2003 godz. 12.00 spotkanie nt. Millenium BIS IP: 217.153.60.* 28.11.03, 12:47
      przypominam
      • Gość: gość portalu Kupić czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 18:03
        Witam, jestem zainteresowany kupnem mieszkania na osiedlu Milenium,
        ale czytając Wasze poprzednie posty chyba zmienię zdanie.
        Możecie mi odpowiedzieć na pytanie:
        Czy warto jest kupić mieszkanie na tym osiedlu?
        • Gość: maly69 GDZIE CI MIESZKANCY MILENIUM?NowySasiadMileniumBIS IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 29.11.03, 14:13
          Mam pytanie czy z osób juz mieszkających nikogo-powtarzam nikogo nie
          interesuje "kto" lub "co" bedzie jego sąsiadem za oknem - myślę takze o
          osiedlu??????
          Czy ma być to betonowa pustynia czyli jeszcze jeden blok o 9 kondygnacjach
          zamiast skrawka zieleni i placu rekreacyjnego???
          czy wam kochani nie zalezy na miłym osiedlu, na tym aby gdzieś wyjść z
          dzieckiem sie pobawić - lub zwyczajnie spotkać sie na ławce z sąsiadem??????
          Było spotkanie i.....?????

pozdrawiam
          maly69
          • majkaa1 Re: GDZIE CI MIESZKANCY MILENIUM?NowySasiadMileni 01.12.03, 08:41
            jestem zdecydowanie przeciwna budowy nowego budynku !!!!!!!
            • Gość: haj Re: GDZIE CI MIESZKANCY MILENIUM?NowySasiadMileni IP: 217.153.60.* 01.12.03, 13:09
              I co zrobisz w związku z tym?
              Na spotkaniu nie było NIKOGO z obecnych mieszkańców bloków 2 i 3, bardzo to
              przykre... A spotkaliśmy się aby omówić kwestię zablokowania nowej inwestycji
              Millenium BIS, widać jednak większość mieszkańców albo ma to gdzieś, bo już
              mieszkają, bądź nie odwiedzają tego forum i nie wiedzieli nic o spotkaniu...
              Aga obiecała wywiesić info o spotkaniu na klatkach bloku - info nie było...
              • Gość: AGA Re: GDZIE CI MIESZKANCY MILENIUM?NowySasiadMileni IP: 212.160.117.* 01.12.03, 14:11
                Było, ale znikneło. Jak nie wiem. A tak miedzy nami to, nie wiem czy nasz
                protest przyniesie jakiś skutek. Z mojego doświadczenia wynika, że Spółdzielnia
                i tak zrobi to co chce, i nie będą się na nas oglądać. Zresztą ten kawałek
                placu kupili nie dla naszej wygody i względów estetycznych, ale dla kasy.
                Łatwiej im będzie sprzedać mieszkania na osiedlu już wykończonym.
                • Gość: haj Re: GDZIE CI MIESZKANCY MILENIUM?NowySasiadMileni IP: 217.153.60.* 01.12.03, 14:42
                  ok - za jakiś czas dowiemy się że na kolejnym skrawku zechce postawić jakąś
                  stację paliw, bądź mały składzik odpadów radioaktywnych :-)
                  przecież każdy taki ruch drastycznie obniża wartość naszych mieszkań.
                  • Gość: AGA Re: GDZIE CI MIESZKANCY MILENIUM?NowySasiadMileni IP: 212.160.117.* 01.12.03, 15:04
                    Nie dramatyzuj, a jeżeli chodzi o odpady to sami siebie nidługo zasypienimy
                    śmieciami. Nie wiem czy widziałeś, gdzie mieszkańcy magazynują swoje śmieci? w
                    niewykończonych i nie przystosowanych jeszcze śmietnikach, bo poco mają chodzić
                    do kontenerów. więc o czym my mówimy? Oni są szczęśliwi, że już mieszkają i nic
                    ich nie obchodzi.
              • Gość: eM III Re: GDZIE CI MIESZKANCY MILENIUM?NowySasiadMileni IP: 62.233.167.* 01.12.03, 15:36
                Witam,
                szczerze , to dopiero o psotkaniu (po spotkaniu) dowiedzialem sie od ochrony...
                bo info na klatkach niestety nie bylo wcale. Internetu tez w domu nie ma...
                jeszcze... i jestem pierwszy raz na tym forum.
                Mysle, ze za malo ludzi wie, ze te forum istnieje i niestety niewielu "sie chce"
          • Gość: ja Re: GDZIE CI MIESZKANCY MILENIUM?NowySasiadMileni IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 16:55
            Z tego co wiem obok naszego osiedla będziemy mieli JWC - kolejny moloch
            składający się z 7 bloków każdy z nich będzie posiadał jedyne 7 pięter na tak
            niewielkim tereni!!! Widok będzie powalający!!!!
        • Gość: adam Re: Kupić czy nie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 10:18
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=8975079.
          To obejzyj sobie jw. construction
          • majkaa1 czynsz 01.12.03, 12:41
            sąsiedzi, czy zaskoczył Was stosunkowo niski czynsz za mieszkanie??
            Nie orientujecie się czy obecna kwota może wzrosnąć po zakończeniu inwestycji??
        • Gość: stara Re: Kupić czy nie? IP: *.man.polbox.pl 04.12.03, 13:56
          Spółdzielni kończy sie trzyletni okres od rozpoczęcia do ukończenia budowy i
          nic sobie z tego nie robi,że tracimy ulgi podatkowe a dodam,że klucze do mojego
          mieszkania miałam dostać najpóżniej w maju-2003 r.Spółdzielnia zaczęła dwie
          inwestycje,których ukończyć nie może,nie wiem z jakich powodów-robotnicy
          najczęściej palą faje,bo nikt ich nie kontroluje.W każdym razie zaczęła i
          skończyć nie może a już rozpoczyna się gadka o uprzyjemnianiu nam przyszłym-
          niedoszłym lokatorom (i doszłym zresztą też) ideą nowej budowy przed nosem.
          Sam zdecyduj człowieku, ja najchętniej bym się wycofała.
          To taka mała reklama.
          • Gość: lami Re: Kupić czy nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 12:57
            ludzieee!!!

piszę to już kolejny raz : ulgi nam nie przepadają!!!!!!

Warunek o terminie 3-ch lat został zmieniony (dot.ulgi odsetkowej).
            Ulga remontowa też nie przepada, ponieważ możemy jescze w 2004 i 2005 z niej
            korzystać.
            Pozdrawiam
            • Gość: WP Re: Kupić czy nie? IP: *.mofnet.gov.pl 08.12.03, 08:46
              Niby masz racje, tylko:
              1. Przepada ulga odsetkowa za rok 2003, bo można odliczyć poczynając od roku
              zakończenia inwestycji,
              2. Może dla Ciebie nie ma różnicy czy pierwszy raz odliczysz w roku 2004 (za
              rok 2003) czy też w 2005 ulgę remontową - bo dla mnie ma i to ogromne
              znaczenie, nie mam bogatych rodziców i musiałam wziąć kredyt, więc odzyskania
              czegokolwiek się liczy,
              3. Mamy kredyty z banków i tam jest mowa o zabezpieczeniach (hipoteki) a póki
              ich nie ma to płaci się wyższe odsetki,
              4. Czym dłużej trwa inwestcyja, tym więcej mogą chcieć wyciągnąc od nas
              pieniędzy, była już jedna dopłata, a jeszcze nikt nam nie powiedział, że była
              ostatnia,
              5. Co z garażami nie wiadomo czy nie zechcą doczepić ich ceny do kosztów
              mieszkania.
              Reasumując twoje (zniecierpliwione) zapewnienia, budzą wątpliwości, czy nie
              jesteś aby pracownikiem spółdzieli, którego zadaniem jest gaszenie niepokoju.
              • Gość: lami Re: Kupić czy nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 13:12
                niech Ci będzie: jestem pracownikiem społdzielni.

Tylko powiedz mi proszę, gdzie wyczytałeś informację o uldze odsetkowej.
                Teraz czytam i widzę, że odsteki zapłacone przed rokiem, w którym została
                zakończona inwestycja mogą być odliczone w roku podatkowym, w którym podatnik
                po raz pierwszy odlicza odsetki.

pozdrawiam

P.S. Ja też mam kredyt, dlatego znane są mi warunki odliczeń
                • Gość: WP Re: Kupić czy nie? IP: *.mofnet.gov.pl 10.12.03, 12:49
                  Dokładnie, czyli jak po raz pierwszy będe odliczać odsetki w 2005 r. (jeśli
                  zakończą inwestycje w 2004) to mogę coś "odzyskać" rok później zamiast w roku
                  2004 to w roku 2005, przyznasz, że nie jest to bez znaczenia.
                  • Gość: lami Re: Kupić czy nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 15:58
                    przyznam rację, ale dobrze, że nie straciliśmy tej ulgi, a ryzyko było duże.
      • Gość: hop Re: 29.11.2003 godz. 12.00 spotkanie nt. Milleniu IP: 217.153.22.* 04.12.03, 11:53
        hop:)
      • Gość: Robokopek Budynek nr 4 IP: 217.153.22.* 04.12.03, 12:06
        Czy ktoś ma czas i siłę na zainicjowanie formalnego protestu przeciw budowie
        nowego bloku ???.
        Z tego co wiem, dział sprzedaży oficjalnie informuje o możliwości zakupu nowych
        mieszkań, a kolportowane ulotki wskazują na rozpoczęcie budowy "osiedla BIS" w
        II kwartale 2004. Jeśli ktoś ma takie "moce" proszę o działania.
        • Gość: maly69 Re: Budynek nr 4-pismo do spółdzielni-protest IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 04.12.03, 12:49
          Hej.
          Ja napiszę pisemko w imieniu nas wszystkich do Spółdzielni oraz skontaktowałem
          sie z członkami zarządu.
          Pismo będzie do konsultacji przez nas wszystkich-tak jak ostatnim razem przez e-
          mail i potem dostarczę go do Spółdzielni.
          pzdr
          maly69
          • stefania czy widać jakieś postępy prac? 08.12.03, 09:03
            może ktoś wie co i czy w ogóle coś robią?
            • Gość: maly69 BUYNEK4-PISMO-PROTEST-ZGLASZAJCIE SIE DO MNIE IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 08.12.03, 09:37
              SASIEDZI
              Jest pismo na temat naszego protestu w sprawie budynku nr4 "milenium BIS" i
              drugie dotyczące budynku nr1 i zebrania w sprawie jego budowy. Wszyscy chetni
              którzy chca go (jedno bądz dwa pisma) przeczytać i podpisać sie pod nim/nimi -
              proszę o podanie e-maila i przesłanie go na moja skrzynkę -podaje moja skrzynkę

malyksiaze69@wp.pl

Oczywiscie pismo to takze przekażę po naszych konsultacjach do członka zarządu
              mieszkajacego na "milenium"
              on także poinformuje wszystkich na osiedlu
              Przy podpisywaniu sie podawajcie imie nazwisko, nr bloku, nr mieszkania

pozdrawiam i czekam na e-maile

maly69

• Gość: maly69 Re: BUYNEK4-PISMO-PROTEST-ZGLASZAJCIE SIE DO MNIE IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 09.12.03, 09:29
                hop :)
                • Gość: maly69 Re: BUYNEK4-PISMO-PROTEST-ZGLASZAJCIE SIE DO MNIE IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 10.12.03, 10:56
                  hoop::
                  przeczytaj pierwsza informacje...
                  maly69
                  • Gość: maly69 Re: BUYNEK4-PISMO-PROTEST-ZGLASZAJCIE SIE DO MNIE IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 11.12.03, 08:05
                    cześć Sąsiedzi.
                    mam informacje iz do pozostałych osób juz mieszkających na osiedlu dotrze
                    podczas tego weekendu jedna z osób mieszkających na osiedlu, przekazując to
                    pismo do podpisu . po tej calej akcji ja przekażę pisemko/a do Spółdzielni w
                    tyg.51.
                    Generalna informacja jest taka- ze musimy wykazac sie dużą determinacją w tej
                    sprawie bo budowa tego bloku jest bardzo prawdopodobna i jesli nic nie zrobimy
                    to niestety pozostanie nam "betonowe osiedle" - co nie wróży nam ani
                    wizerunkowi spółdzielni niczego dobrego.
                    Musimy działać i to poważnie.
                    pozdrawiam
                    maly69
    • Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 11.12.03, 13:05
      Czy ktoś ma info co dalej wchodzi po tynkach? I kiedy?
      jak mi sie wydaje to pozostałoby wtedy: co,hydraulika,posadzki,parapety,drzwi
      zewn, windy, wystrój klatki.

pozdrawiam
      PS.: coś ostatnio cichutko na tym wątku
    • Gość: pisiu List ze Sp-ni IP: 217.153.60.* 12.12.03, 12:11
      Wczoraj otrzymałem list ze sp-ni - piszą tam o rozpoczęciu przekazywania lokali
      w I w terminie od 17-go lutego 2004.
      Ogólnie mieszkanie ponoc obmierzyła firma "Geoprex" po to, aby doszukać się
      dodatkowych 2m powierzchni (co prawda rozbiłem jedną wnękę, ale mam dodatkową
      ściankę działową, więc chyba mniej więcej +/- winno być na zero - nie znam sie)
      pytanie, które mnie nurtuje - to spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu -
      drodzy sąsiedzi - warto się w coś takiego pakować? Sp-nia pisze że pozwoli mi
      to na skorzystanie z ulgi remontowej za rok 2003 + że pozwoli to zabezpieczyć
      kredyt hipoteczny, ale tu jak sądzę bardziej liczy się wola banku, niż
      deklaracje spółdzielni.
      Poradźcie coś proszę, bo w deklaracje ze strony spółdzielni dawno przestałem
      wierzyć, a jak widzę w tym kraju trzeba się znać prawie na wszystkim, a na
      prawie i przepisach w szczególności.
      • Gość: lami Re: List ze Sp-ni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 13:46
        moim zdaniem Spółdzielnia pisze prawdę, tzn. chodzi tu o ulgę remontową i
        sprawy w banku. No ale jest jeszcze kwestia rozliczenia, które zapewne dostałeś
        i teraz powinieneś dopłacić kilka tysięcy złotych, żeby uzyskać spółdzielcze
        własnościowe prawo do lokalu.
        Powinieś zastanowić się czy właśnie teraz dokonasz zakupów na remont przyszłego
        mieszkania, czy juz teraz chcesz dopłacać, czy też cierpliwe poczekać na
        rozliczenie dokładne, które uwzględni naniesione zmiany wew. lokalu.
        Przelicz na co cię stać.
        Powodzenia
        • malyksiaze69 Re: List ze Sp-ni 15.12.03, 08:04
          hej,
          Co do ulgi remontowej to jak mi wiadomo zapadla decyzja która mówi ze w latach
          2003, 2004, 2005 ona obowiazuje i nie jest koniecznym rozpoczynac jej w tym
          roku aby korzystać w latach nastepnych. termin wazności jest 3-lata i mozna ja
          rozpocząć w roku ostatnim. oczywiscie to sa ostatnie 3-lata kiedy ona
          obowiazuje.
          tak równiez odpowiedziano mi w urzedzie skarbowym i na stronach ministerstwa
          finansów także powinna być taka informacja.
          pzdr.
          maly69
          • Gość: psiu Re: List ze Sp-ni IP: 217.153.60.* 15.12.03, 10:47
            A czy pytałeś w US jak to byłoby w naszym przypadku z ulgą "odsetkową"
            czy mogę odliczyć odsetki za ten rok czy mogę je odliczyć razem z odsetkami z
            roku 2004 rozliczając się za rok 2004, czy też może mi przepadną?
            • Gość: maly69 Re: List ze Sp-ni IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 15.12.03, 10:52
              posłuchaj musisz to sam wyjasnić w swoim urzedzie i najlepiej potem wez
              nazwisko "informatora". tam bezpośrednio i dokładnie wyjaśnią ci co i jak
              zrobić.
              maly69
    • Gość: maly69 PISMA DOSTARCZONE IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 16.12.03, 10:35
      Hej,
      Sąsiedzi w dniu dzisiejszym Pisma nasze spłynęły do Spółdzielni, więc teraz
      pozostaje nam oczekiwać na zawiadomienie o zebraniach.
      Co do Milenium BIS Spółdzielnia uzyskała zgodę na zabudowę z Gminy (oni-Gmina-
      nie wiedza o naszym proteście) ale nie maja zgody na inwestycje od Rady
      Nadzorczej Spółdzielni.Do puki tego nie będzie to i inwestycji nie bedzie.
      Musimy walczyć kochani wszystkimi siłami razem wspólnie o ta sprawę i mam
      nadzieję że nikt nie "zamknie" sie we własnych mieszkaniach...
      To MY tworzymy to osiedle i całą wspólnotę(slogan???- a moze teraz powinien
      zacząć działać)
      pozdrawiam
      Maly69
      • stefania Re: PISMA DOSTARCZONE 16.12.03, 12:58
        Cały czas się zastanawiam ile mogła kosztować ta działka. 900*100usd, bo chyba
        po tyle jest metr na Tarchominie, 90000USD*4=360000. Mieszkań jest 244 to daje
        jakieś 1500 zł na mieszanie. Jeżeli ktoś by przystał na taką cenę to chyba nie
        jest to zbyt dużo za cenę spokoju.
        • Gość: maly69 Re: PISMA DOSTARCZONE IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 16.12.03, 13:14
          Hej,
          masz racje te koszty kształtuja sie w takich granicach. Cena spokoju więc nie
          jest zbyt wygórowana.
          Teraz to tylko dobra wola Spółdzielni i "jej kierownictwa" w podejsciu do tej
          sprawy- czy liczy się Dobry wizerunek Spółdzielni czy inne "wazne" rzeczy.Teraz
          właśnie zobaczymy jaki stosunek ma do nas Spółdzielnia- czy jestesmy dla niej
          partnerami czy nie...
          pzdr.
          maly69
          • Gość: M1 Re: PISMA DOSTARCZONE IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 16.12.03, 15:20
            Ja chetnie bym wykupila teren, zeby tylko nie bylo tej budowy

jednakze my liczymy tylko ziemie a spoldzielnia chce na tej inwestycji zarobic.

-Nie wiecie przypadkiem czy blok 4 ma byc oddzielna inwestycja czyli
            spoldzielnia ma oddzielne pozwolenie na budowe tego bloku czy tez jest to blok
            dopisany do inwestycji juz istniejacej??
          • dar-ek Re: PISMA DOSTARCZONE 16.12.03, 15:22
            czyli jest jednak jeszcze jakas szansa
            to dobra wiadomość

A czy ktoś się orientuje w jakim tempie beda przekazywane mieszkania w I?
            17 lutego planowane jest rozpoczęcie, ale jak to sie bedzie mialo do
            poszczególnch klatek?
            pozdr
            Darek
    • Gość: haj Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 17.12.03, 15:29
      hop :), jak postępy na budowie?
      • Gość: maly69 WESOŁYCH, RODZINNYCH ŚWIĄT-DLA WSZYSTKICH SĄSIADÓW IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 18.12.03, 10:40
        Witajcie Sąsiedzi
        Ja, tak chciałem trochę z innej beczki.:)
        Część z was mnie zna z widzenia, część tylko z "czytania" :) ale wszyscy
        będziemy mieszkać na wspólnym osiedlu - Milenium.
        Za pośrednictwem tego "dobra" jakim jest internet chcę wam Wszystkim złożyć
        zyczenia:
        Wspaniałych, Rodzinnych i Uśmiechnietych Świąt Bozego Narodzenia, oraz Nowego
        Roku witanego w Szampańskich Nastrojach, a przyszłych już "na swoim" przy
        Ceramicznej Życzy
        MAŁY69
    • Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 19.12.03, 15:45
      hop:) Był ktoś na budowie ostatnio? jak tam płyta garażowa?, co jest aktualnie
      wykonywane?

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt wszystkim lokatorom
      • Gość: gościu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.22.* 19.12.03, 16:06
        Jest już głęboki wykop pod budynek nr 4.
        • Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 19.12.03, 16:49
          serio? widzę że spółdzielnia nie zasypia gruszek w popiele... musimy zagęścić
          ruchy z protestem...
        • falk2 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 27.12.03, 10:49
          Wiecie, może ja jestem ślepy, ale żadnego wykopu nie widziałem...
    • Gość: haj Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 23.12.03, 12:38
      no to hoooop!
      cóż nowego widać na budowie, oprócz dzisiejszego śniegu?
      wątek prawie zupełnie zamarł... a szkoda

Wesołych Świąt
      /anyway/
      • Gość: SEB Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.u.mcnet.pl 23.12.03, 14:37
        Rzeczywiście wątek zamarł, tak jakby wszyscy zapadli w sen zimowy ...

Z innej beczki na budowie prace idą do przodu może nie w zastraszającym tempie,
        wylano płytę garażową przy budynku nr 1 - pojawiła się brama wjazdowa i
        szlabany przy wjeździe od ulicy Ceramicznej. W budynkach 2 i 3
        brakuje "drobnych form architektonicznych" jak to pięknie ujął p. Frydryszak
        oraz wykończenia hal garażowych.

Kolorytu naszemu osiedlu dodają zapewne drogi dojazdowe, a właściwie ich brak.
        Rozmawiałem niedlej niż 3 tygodnie temu z prezesem Frydryszakiem, który
        tłumaczył, że dojazd od ulicy Botewa jest tylko tymczasowy, niestety ta
        tymczasowość uciążliwie zię przeciąga. Podobno roważano budowę coś w
        rodzaju "grobli" do ulicy Ćmielowskiej, ale jak widać pomysł pozostał na
        papierze.

Korzystając z okazji pozostaje mi życzyć wszystkim sąsiadom i odwiedzającym
        nasze skromne forum zdrowych pogodnych Świąt, oraz dużo cierpliwości w Nowym
        Roku no i oczywiście odbioru własnego M.

Pozdrawiam,

SEB
        • Gość: SEB Dobra Nowina IP: *.u.mcnet.pl 23.12.03, 15:53
          Małe sprostowanie do mojego poprzedniego post'a. "Grobla" zapowiadana przez p.
          prezesa pojawiła się dzisiaj od strony ulicy Botewa. Podobno można już dotrzeć
          do naszego osiedla "suchą nogą".

Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich i oby więcej takich optymistycznych wiadomości
          • falk2 Re: Dobra Nowina 23.12.03, 19:29
            Oby jak najwięcej dobrych nowin w Nowym Roku (a błoto rzeczywiście na razie jest
            niesamowite)! Wszystkim sąsiadom życzę Wesołych, ciepłych Świąt! Aż przyjemnie
            popatrzec, jak w oknach tyle dekoracji... Oby następne Święta były jeszcze lepsze.
            • Gość: haj no i pękła 500-ka IP: *.dialup.warszawa.pl 28.12.03, 15:41
              hoop :-)
              to już piećsetny post w tym wątku
              • Gość: haj Re: no i pękła 500-ka IP: 217.153.60.* 06.01.04, 08:53
                Pięknie witam!
                Wątek zdecydowanie zamarł, drodzy sąsiedzi, już mieszkający i jeszcze nie,
                proszę o info co dzieje się na budowie. Czy ten cholerny garaż przy I już
                zrobiony? Czy garaże w III i II już są dostępne? Co jest robione wewnątrz I? Co
                z kwestią Millenium Bis? w ogóle co u was słychać drodzy sąsiedzi...
                Dajcie jakiś znak że istniejecie - a nie tylko podbicia wątku...
                • dar-ek Re: no i pękła 500-ka 06.01.04, 12:32
                  Przejezdzajac w sobote widzialem ze ktos pracowal przy garazu jedynki.
                  Sam garaz jeszcze jest chyba daleki od finalu.
                  Tez chetnie dowiedzialbym sie co sie dzieje w srodku bud. co z tynkami i
                  instalacjami CO.
                  pozdr
                  Darek
                  • malyksiaze69 hej w nowym roku 06.01.04, 13:40
                    hej,
                    odnośnie Milenium bis to jeszcze spółdzielnia nie dała odpowiedzi na nasze
                    pismo.
                    tak samo ma sie z mieszkańcami bloku 1 i naszego pisma dotyczacego tej sprawy-
                    terminaz robót wraz z informacjami kiedy wreszcie sie wprowadzimy.
                    co do garazu 1 to był on zalewany przed swietami na szczeście- bo bez jakiś
                    dodatków bo jeszcze wtedy przymrozków nie było.
                    aktualnie -znaczy do wczoraj toczyły sie prace przy garazu tzn. rozbiórce
                    wszystkich szalunków i ustawianiu drugich.
                    Prace elektryczne były prowadzone w klatkach tych od strony bud2.
                    Teraz czas jest na prace hydraulików + wylewanie podłóg ale jeszcze nikt sie
                    tam nie krząta.
                    Z nieoficjalnych zasłyszeń mówi sie ze koniec marca bądź koniec kwietnia bedzie
                    zakończony-czyli danie nam kluczy nieoficjalnie do wykończania mieszkań.
                    a reszta to potem.....
                    Zmieniło sie jeszcze to ze zamontowano bramę docelowa wraz z szlabanami -
                    oczywiscie jeszcze to nie jest skończone na glanc ale....
                    mam nadzieje ze ekipy zjechały juz do warszawy i po swietach ruszyli wszyscy do
                    pracy.
                    hydraulicy także no bo przeciez ogrzewanie być musi jak sie chce pracować w
                    takie mrozy.
                    pzdr.
                    maly69
                    • natanata Re: hej w nowym roku 06.01.04, 17:23
                      zaskakuje mnie ta informacja o terminie oddania w marcu/kwietniu.
                      ja ostatnio slyszalam, ze prezes deklarowal rozpoczecie przekazywania mieszkan
                      od drugiej polowy lutego. Tego samego zdania byl kierownik budowy.
                      A moze to jest mowa o zakonczeniu budowy osiedla.
                      Choc z drugiej strony podobno posadzki po wylaniu musza miesiac schnac.
                      Technicznie zapewne jest to mozliwe, skoro mieszkania w II zaczeli przekazywac
                      rok temu w lutym. Tam tez na pewno wszystko robili na ostatnia chwile.

A najpierw wylewaja posadzki, czy zakladaja kaloryfery? Bo hydraulika to chyba
                      jest jeszcze przed posadzkami?

Panie prezesie, moze tak slowo wyjasnienia dla niedoinformowanych?
                      • Gość: daniel hej w nowym roku IP: *.mofnet.gov.pl 07.01.04, 12:03
                        A moje pytanie jest z innej beczki. Czy ktos juz probowal sie zameldowac w
                        swoim mieszkaniu. W koncu czesc z nas ma juz umowy o ustanowieniu
                        spoldzielczego prawa do lokalu mieszkalnego, a nawet zalozone ksiegi wieczyste.
                        Podejrzewam jednak, ze moze miec to niewielkie znaczenie dla organow gminy,
                        dopoki z formalnego punktu widzenia cala inwestycja Milenium jest placem budowy.
                        Czy ktos ma moze jakies info w tej sprawie?
                      • Gość: SEB Re: hej w nowym roku IP: *.u.mcnet.pl 08.01.04, 09:14
                        W 2 sprawa z oddawaniem wyglądała trochę inaczej. Lokale były wykończone
                        wewnątrz jeszcze jesienią, natomiast brakowało elewacji zewnętrznych i
                        wykończenia klatek schodowych.

Niestety kaloryfery pojawiają się dosłownie na chwilę przed odbiorem.
                        Podejrzewam, że dzieje się tak z obawy przed ich kradzieżą, dlatego dopuki nie
                        będzie porządnych drzwi wejściowych na kaloryfery nie ma co liczyć.

Pozdrawiam,
                    • Gość: pisiu Re: hej w nowym roku IP: 217.153.60.* 09.01.04, 11:51
                      Witam
                      Czy sądzicie że termin przekazywania pierwszych lokali rzeczywiście uda się
                      dotrzymać (17 lutego 2004)?

pozdrowienia
    • Gość: jagolasek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.mofnet.gov.pl 10.01.04, 16:13
      na co należy zwrócić uwage przy odbiorze lokalu na Millenium?
      • Gość: WP Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.mofnet.gov.pl 12.01.04, 13:28
        Osadzenie okien, są szpary zupełnie niezapełnione, brak spoiwa między ramą
        okienną a parapetem (u mnie tak jest w każdym oknie);
        Osadzenie drzwi (zarówno do łazienki jak i wyjściowe trzeba pchać z całej siły
        aby zamnąc i szarpać aby otworzyć - kierując się słuchem problem ten dotyczy
        także innych lokatorów; za niskie progi i ogromne szparty (także z tyłu drzwi
        tam gdzie zawiasy dzięki czemu mam zakurzoną ścianę w przedpokoju).
        Jak grzeją kaloryfery (czy aby nie są do połowy zimne - ja tak mam)
        • Gość: Lokator Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.era.pl 13.01.04, 09:30
          Dodatkowo zwróć też uwagę na to czy masz poprawnie wykonaną instalację
          elektryczną, czy użyto odpowiednie zgodne z normami przewody ( z tego, co wiem,
          raczej tak nie jest).
        • Gość: haj Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 19.01.04, 09:42
          hoop
        • Gość: pisiu Z ostatniej chwili - wylewane są posadzki IP: 217.153.60.* 05.02.04, 11:00
          Z ostatniej chwili ponoć wylewane są posadzki w A1...
      • Gość: ROBERT INTERNET IP: 217.153.138.* 12.01.04, 18:14
        OFERTA DOSTĘPU DO SIECI INTERNETOWEJ
        CEBIT WIRELESS- 2048kb/s*

Szanowni Państwo!

Pragniemy Państwu zaproponować dostęp do Naszej sieci Internetowej CEBIT
        WIRELESS
        o przepustowości do 2048 kb/s* (obecnie)* a 4096 kb/s** (planowane od 2004r)**
        za jedyne 107zł brutto (jeden komputer) miesięcznie jednocześnie gwarantując
        że opłata ta może się zmienić jedynie w przypadku podniesienia stawki VAT na
        dostęp do Internetu.
        Koszt całkowity podłączenia 1 lokalu wyniesie następująco :

o Od 1- 10 lokali cena podłączenia : 100zł (netto)
        o Od 11 - lokali cena podłączenia : 1zł (netto)

Abonenci Cebit Wireless uzyskują:
        • stały, nielimitowany czasowo dostęp do Internetu o przepustowości do
        2048 kb/s*
        • możliwość korzystania z wszystkich usług internetowych
        • nielimitowany transfer danych
        • uczestnictwo w sieci lokalnej (np. możliwość grania z innymi
        uczestnikami sieci lub wymiana danych)
        • własne konto poczty elektronicznej (opcjonalnie ).
        • możliwość utworzenia witryny WWW w domenie cebit.com.pl lub własnego
        serwera wirtualnego (opcjonalnie ).

Nasza firma posiada niezbędne zezwolenia na prowadzenie działalności
        Telekomunikacyjnej które dotyczą:

1) ŚWIADCZENIA USŁUGI ZAPEWNIANIA DOSTĘPU DO SIECI INTERNET (ZA POMOCĄ
        SIECI TRANSMISJI DANYCH OBJĘTYCH ZGŁOSZENIEM ORAZ PRZY WYKORZYSTANIU ŁĄCZY
        STAŁYCH DZIERŻAWIONYCH OD INNYCH UPRAWNIONYCH OPERATORÓW)
        2) ŚWIADCZENIA USŁUGI TRANSMISJI DANYCH ZA POMOCĄ(SIECI TRANSMISJI DANYCH
        OBJĘTYCH ZGŁOSZENIEM ORAZ PRZY WYKORZYSTANIU ŁĄCZY STAŁYCH DZIERŻAWIONYCH OD
        INNYCH UPRAWNIONYCH OPERATORÓW.

WSZYSTKIE ZAINTERESOWANE OSOBY PROSIMY O KONTAKT POD NR TEL
        612-09-96 lub 501-590-613
        e-mail: internet@cebit.com.pl

CEBIT WIRELESS JEST NIEZALEŻNE OD TELEFONU!!!!!
        SERFUJESZ NIE ZAJMUJĄC LINII TELEFONICZNEJ!!!!!
        • Gość: Lokator Re: INTERNET IP: *.era.pl 13.01.04, 09:45
          Wygląda ciekawie, cena niezbyt wysoka, tylko jak oni chcą to podłączyć ??
          • Gość: falk2 Re: INTERNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 18:13
            Kto jest ta ofertą zainteresowany? niech sie odezwie na forum...
            • Gość: gościu Re: INTERNET IP: 217.153.125.* 15.01.04, 12:29
              Mi i sąsiadowi z 8 piętra budynku nr 4 możecie podłączyć.
              • Gość: sąsiad z 1 Re: INTERNET IP: *.chello.pl 15.01.04, 13:29
                Oferta jest nawet ciekawa. Ale póki co bardziej mnie interesuje termin oddania
                mieszkania niż internet .
                • Gość: max Re: INTERNET IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.01.04, 08:30
                  jestem tego samego zdania. 27.I ma byc zebranie, rozsylaja juz powiadomienia
                  • Gość: mario Re: INTERNET IP: 217.153.138.* 16.01.04, 12:51
                    Witam wszystkich mieszkańców osiedla, mam kilka uwag dotyczących internetu:
                    -internet przez nas oferowany podłanczamy drogą radiową(przez instalację
                    anteny na dachu budynku)dalej kablem sieciowym do mieszkania.
                    -aby nie mieć dodatkowych kabli na warto na instalację zdecydować się przed
                    wykończeniem mieszkania
                    -czas realizacji zależy od państwa(jak szybko zbieże sie odpowiednia liczba
                    chętnych na internet

Pozdrawiam,
                    Cebit Mariusz Marton
                    www.cebit.com.pl
                    e-meil:internet@cebit.com.pl
                    tel.612-09-96
                    • Gość: mario Re: INTERNET IP: 217.153.138.* 16.01.04, 13:01
                      Witam wszystkich mieszkańców osiedla, mam kilka uwag dotyczących internetu:
                      -internet przez nas oferowany podłanczamy drogą radiową(przez instalację
                      anteny na dachu budynku)dalej kablem sieciowym do mieszkania.
                      -aby nie mieć dodatkowych kabli w mieszkaniu, warto na instalację zdecydować
                      się przed wykończeniem mieszkania
                      -czas realizacji zależy od państwa(jak szybko zbieże sie odpowiednia liczba
                      chętnych na internet

Pozdrawiam,
                      Cebit Mariusz Marton
                      www.cebit.com.pl
                      e-meil:internet@cebit.com.pl
                      tel.612-09-96
                      • Gość: Lokator Re: INTERNET do mario IP: *.era.pl 19.01.04, 15:03
                        Propozycja jest bardzo ciekawa, szczególnie, że nie widać żadnego interesowania
                        ze strony innych dostawców, ale trzeba będzie z tym trochę poczekać, ponieważ
                        nasza spółdzielnia nie kwapi się z wydawaniem aktów własności właścicielom
                        mieszkań, którzy odebrali klucze nawet rok temu, nie mówiąc już o tych, którzy
                        cały czas oczekują na swoje mieszkanko.
      • malyksiaze69 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 20.01.04, 11:52
        czesc
        co na budowie
        1.kończona jest płyta hali garazowej-wyjmowane sa szalunki
        2.wykonywane sa tynki w klatkach od bud 2
        3.elektrycy w wytynkowanych mieszkaniach łączyli przewody
        4.tynklarze wykonuja poprwaki tynków w mieszkaniach juz otynkowanych
        5.zakładane sa kaloryfery-pierwsze w klatce c1 i ta klatka jest przewidziana do
        oddania na 17 lutego a dalej nastepne
        6.w klatkach innych - nie wszystkich sa kaloryfery na ostatnim i parterze co ma
        poprawic cieplote w budynku a takze wymusic cyrkulacje wody CO.
        7.załozono dodatkowe drzwi na klatkach schodowych

Zebranie mieszkańców bloku 1 z tego co słyszałem ma byc 27.01 ale to spotkanie
        ma nie dotyczyć milenium Bis -oczywiście mozemy na nim o tym mówic i zaczac ta
        rozmowe sami...
        rada nadzorcza ma dostać wszystkie szczegóły inwestycji 22.01 od spółdzielni a
        spotkanie tylko w tej sprawie z nami ma być w późniejszym okresie-kiedy
        niewiadomo

tyle co wiem na dzień dzisiejszy
        pozdrawiam
        maly69
        • Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 20.01.04, 12:35
          Istotnie - dotarło do mnie pismo o zebraniu w dniu 27-go stycznia, a także
          drugie - o możliwości nabycia piwnicy.
          Cena za m2 piwnicy jest 1276.80 PLN (nie wiem czy to netto czy brutto)
          jednak metraż dla mojej klatki jest 7,8 lub 7.9 m2. podczas gdy max na co mnie
          stać to 4 góra 5m2
          • Gość: Robokopek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.125.* 20.01.04, 14:58
            Ja doszukiwałbym się problemu, nie w powierzchni, ale w fakcie (jak mniemam) iż
            pomieszczenia przewidziane do użytku ogólnego (ROWEROWNIA!), przeznaczane są do
            sprzedaży - ODPŁATNIE!
            Kolejna furtka na pozyskanie PONOWNIE pieniędzy za tzw. infrastrukturę, której
            koszty podzielono już wcześniej na metr użytkowy. Pisałem już kiedyś
            o "metodach sprzedaży i generowania zysku" odnośnie budynku nr 4. (26.11.2003
            10.54).
            • Gość: WP Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.mofnet.gov.pl 23.01.04, 08:43
              Zgadzam się w 100%, nie wiem dlaczego mamy znów płacić za to samo, wszędzie są
              rowerownie a tutaj ma nie być, czy Spółdzielnia musi nas traktować jak dojne
              krowy. Jak tak dalej pójdzie to pewnie będziemy wykupywać klatki schodowe,
              chodniki, ulice, schrony p/atomowe tfu. tj. rabatki ... Trzeba to będzie
              poruszyć na zebraniu. Swoją drogą dlaczego znów są dwa zebrania skoro wszyscy
              jedziemy na tym samym wózku. Niezrozumiałe jest też dlaczego zebrania muszą
              ciągle być w Rawarze, skoro potem jest tak daleko na Tarchomin, czy bliżej nie
              ma chociażby jakiejś szkoły, która pewnie wziełaby mniejsze pieniądze.
            • Gość: haj Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 27.01.04, 16:38
              Ja bym poszedł dalej: skoro z rowerowni robimy piwnice to czemu by nie zrobić z
              niesprzedanych garaży basenu :-), albo innych pomieszczeń rekreacyjnych
              (siłownie, sauny, itp.)

pozdrawiam
        • Gość: PMT Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.era.pl 21.01.04, 08:57
          Prośba.
          Czy ktoś, kto już dostał zawiadomienie o zebraniu , mógłby napisać gdzie będzie
          i o której, bo jak znam życie i spółdzielnię, znowu nie wszyscy dostaną
          zawiadomienia na czas.

Pozdrawiam
          PMT
          • Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 21.01.04, 09:01
            27 stycznia - Rawar godz 18
            • Gość: mario CO DALEJ Z INTERNETEM NA OSIEDLU!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.138.* 22.01.04, 14:29
              Witam wszystkich mieszkańców osiedla, co dalej z instalacją dostępu stałego
              łącza internetowego,możę niech wszyscy chetni się zadeklarują na forum.
              Pozdrawiam,
              • Gość: gościu Re: INTERNET NA OSIEDLU DLA NIEKTÓRYCH IP: 217.153.125.* 22.01.04, 14:57
                Stary, wszyscy Cię olali, więc daj sobie spokój. Jeśli masz z tego prowizję, to
                proponuję inne sposoby dotarcia do klienta, może takie które będą cokolwiek
                Ciebie lub twoją firmę kosztować.
                Ludzie mają problemy z odebraniem mieszkań, które powinny być oddane 15
                miesięcy temu! Ja osobiście, mając zapłacone 100% wkładu, przez ten czas płacę
                tysiaka odstępnego za wynajem (nie liczę oczywiście opłat do administracji).
                Jestem 15 tysia w plecy, plus czynsz za większość tego czasu, którego to nie
                płacili mieszkańcy "na dziko". Bez obrazy mieszkańcy "3" - Wy nie jesteście
                temu bezpośrednio winni.
                Sory za żale, ale wpieniła mnie natarczywość tego akwizytora.
                • marcink Re: Witam wszytskich jestem nowy 23.01.04, 15:14
                  Witam wszystkich, wlasnie zakupilem mieszkanie na osiedlu Millenium w budynku 2,
                  troche zdazylem przejzec ten watek, ale mam pytanie bo czytalem cos o
                  zebraniach, czy dotycza one kazdego bydynku z ososbna czy osiedla jako calosci?
                  Bo zadnych informacji ze spoldzielni nie otrzymalem.
                  Pozdrawiam wszystkich sasiadow

Marcin "martini" Krzyzanowski
                  marcink@nospam.gazeta.pl
                  • Gość: pisiu Re: Witam wszytskich jestem nowy IP: 217.153.60.* 23.01.04, 15:29
                    Zebranie dotyczy głównie mieszkańców I, ale sądzę że i mieszkańcy II i III
                    powinni skorzystać z nie tak częstej możliwości zapytania prezesa o cokolwiek,
                    bowiem prezes i sp-nia od dawna "zapomnieli" o takiej formie kontaktu z
                    klientami (także tymi potencjalnymi).
              • Gość: Lokator Re: CO DALEJ Z INTERNETEM NA OSIEDLU!!!!!!!!!!!!! IP: *.era.pl 23.01.04, 18:59
                Tak jak napisałem poprzednio, na razie kicha. Ja oczywiście byłbym chętny ale
                dopóki większość z już mieszkających nie będzie miała aktów notarialnych to
                raczej nie można będzie podpisać umowy. W tej chwili zostaje nam czekać i
                wierzyć, że kiedyś Internet zawita na nasze osiedle. A miało być tak pięknie (
                instalacja TV, Internet, telefony!!!) Dziękujemy bardzo spółdzielni za
                kawał "wspaniałej" roboty !!
                • kolo101 Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium 24.01.04, 18:16
                  Zanosi się na to że dołączę do grona przyszłych mieszkańców Millenium.
                  W dniu dzisiejszym otrzymałem kilka informacji o których piszę poniżej:
                  1. jeżeli chodzi o bud nr 1, połowa lutego - oddanie do użytku części z
                  wieżyczkami 6-cio piętrowymi, następnie sukcesywnie mają być oddawane klatki od
                  strony DP (do końca marca).
                  2. Millenium-Bis, na razie podobno nie mają pozwolenia na budowę oraz planów.
                  3. Garaże - zaczną ich wykończenie dopiero jak oddadzą wszystkie mieszkania do
                  uzytku.
                  4. Internet - dopiero się za to wezmą jak wszystkie budynki zostaną oddane do
                  użytku
                  Nie wiem na ile te informacje są prawdziwe, ale chciałem się nimi z Wami
                  podzielić.
                  Przestudiowałem całe Wasze FORUM i mogę się tylko domyślać że jest to kolejna
                  wersja ludzi związanych ze spółdzielnią MSN Nowy dom 82.

Mam kilka pytanek, ponieważ najpierw przeczytałem FORUM, a potem uzyskałem
                  informacje które są sprzeczne a mianowicie z Waszych wypowiedzi wynika iż
                  niektórzy z Was oczekują na oddanie budynku nr 1 ponad rok (chyba że coś
                  poplątałem), natomiast mi dziś powiedziano że pierwszy termin oddania tego
                  budynku był przweidziany na przełom grudnia/stycznia 2003/2004 (trochę mi się
                  zachciało śmiać w momencie jak to usłyszałem). Jaka jest rzeczywistość? Jakie
                  terminy podawano Wam.

Czy jest już załozona linia telefoniczna na osiedlu?

Pozdrawiam
                  kolo101
                  • Gość: Bożena Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium IP: *.itpp.pl 24.01.04, 23:51
                    A to dobre. Też bym się zaśmiała. Przy podpisywaniu umowy podawano nam o ile
                    dobrze pamiętam termin wrzesień 2002 (a do odbioru do wykańczania chyba nawet
                    wcześniej). Na szczęście ja należę do osób którym udało się jeszcze w porę
                    zamienić mieszkanie i ostatecznie kupiłliśmy w III. Niestety osobom, które
                    czekają od tamtego czasu pewnie nie jast do śmiechu. Ale miejmy nadzieję, że
                    niedługo to się skończy. Ostatnio widziałam że pracowali nawet w niedzielę lub
                    o godz. 21 z minutami wylewali jeszcze schody lub coś w tym stylu przy hali I.
                  • Gość: Robokopek Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium IP: 217.153.125.* 26.01.04, 10:14
                    Tak jak pisze Bożena - wrzesień 2002 był długo podtrzymywaną datą. Ale w umowie
                    podpisanej w X 2000!, był nawet czerwiec (o ile dobrze pamiętam). Ja należę do
                    tych którzy uparcie tkwią przy 1. Zmieniłem jedynie tzw. "wierzę", z
                    południowej na północną. Spółdzielni natomiast - nie wierzę od 1,5 roku... -
                    ale oni mają moje 1,5 bańki. :-(
                    • kolo101 Re: Do Robokopka 26.01.04, 10:31
                      A obecnie Spółdzielnia jaki podała Tobie termin oddania bud 1?
                      • Gość: Robokopek Re: Do Kolo101 IP: 217.153.125.* 26.01.04, 11:00
                        Oficjalnie (od) 17 lutego (ha, ha).
                        Mają 3 tygodnie na wylewki, parapety, drzwi zewnętrzne, wykończenie klatki,
                        doprowadzenie wody, ogrzewanie w połowie budynku (u mnie są na szczęście
                        grzejące kaloryfery). O windzie nie wspominam, bo zawsze informowali, że to
                        kilka tygodni po przekazaniu mieszkań, jak nazbierają pieniądze.
                        2 tygodnie to trwał drobny remont wynajmowanego mieszkania - głównie malowanie!!
                        Nie liczę, że będzie można kłaść glazurę i podłogi, wcześniej niż u schyłku
                        lata.
                        Spotkanie jest jutro o 18.00 w Rawar (czy jak) chyba przy Poligonowej 30, w
                        budynku przy Trasie Łazienkowskiej (Ostrobramskiej). Ja tam trafiam, bez
                        pamiętania adresu. Może ktoś Ci to potwierdzi???
                        Na takie spotkanie może przyjść każdy. Jedynie na zebraniach statutowych, mogą
                        głosować tylko członkowie Spółdzielni. Warto przyjść. Nowe twarze, może zmuszą
                        Spółdzielnię do innego podejścia. My starzy "lokatorzy" posłuchamy i poczekamy
                        jeszcze kilka miesięcy.
                    • kolo101 Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium 26.01.04, 10:36
                      podobno jest jakieś spotkanie jutro, czy ktoś mógłby mi podać dokładny termin i
                      adres? Czy myślićie że mógłbym wziąć udział pomimo tego że nie jestem jeszcze
                      członkiem spółdzielni?
                      • Gość: haj Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium IP: 217.153.60.* 26.01.04, 10:49
                        Jutro godz. 18 Rawar ul. Poligonowa 30.
                        • Gość: psiiu Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium IP: 217.153.60.* 28.01.04, 09:12
                          jakie macie sąsiedzi wrażenia po wczorajszym zebraniu?
                          • kolo101 Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium 28.01.04, 10:09
                            dla mnie było to pierwsze tego typu zebranie i mam bardzo mieszane uczucia co
                            do tego całego bałaganu.
                            Ciekawy jestem tych terminów :)))
                            • Gość: pisiu Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium IP: 217.153.60.* 28.01.04, 11:02
                              Dla mnie to już trzecie takie spotkanie "informacyjne"
                              przede wszystkim pokaz socjotechniki prezesa JF.
                              kolejny "przewidywany" termin, kolejne obiecanki, dobrze że choć poznano nasze
                              stanowisko w sprawie millenium Bis - ale żle ze nie ma debaty na ten temat -
                              wszystko to dzieje się jakby za naszymi plecami.

• kolo101 Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium 28.01.04, 11:16
                                dla mnie sprawa Millenium Bis wygląda tak jakby oni już to zaplanowali w
                                szczegółach, to jest tylko kwestia czasu. Ciekawy tylko jestem skąd wzieli kasę
                                na kupno terenu pod ten budynek
                                • Gość: sąsiad plac zabaw IP: 217.153.149.* 29.01.04, 09:16
                                  jeśli zapadła juz decyzja o budowie nowego bloku to moze
                                  spółdzielnia "dokupiłaby" kawałek terenu np. za budynkiem II, obok bramy jest
                                  sporo terenu do wykorzystania z przeznaczeniem na plac zabaw.

Przecież nas wyrolowali, kupując mieszkanie plany co do placu zabaw były
                                  zupełnie inne, coś nam się wkońcu należy.
                                  • majster115 Re: plac zabaw 29.04.15, 16:02
                                    Według mnie kawałek wyodrębniony na plac zabaw to bardzo dobry pomysł, szczególnie na dużym osiedlu, w którym brakuje tego typu rzeczy. Certyfikowane place zabaw pobudzają wyobraźnię i rozwijają motorykę u dzieci. Dzięki temu maluchy są pewniejsze siebie i lepiej radzą sobie w stresujących sytuacjach. Place zabaw muszą być jednak z prawdziwego zdarzenia, żeby dzieci się dobrze na nich bawiły, a my nie powinniśmy się obawiać, że coś im się stanie. chodzi mi o coś takiego: spil.pl/bezpieczne-place-zabaw/
                                • Gość: Lokator Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium IP: *.era.pl 29.01.04, 09:42
                                  Dla mnie to też było pierwsze tego typu spotkanie (na poprzednich był, kto
                                  inny), więc napiszę tak: Prezes kompletnie gubił się w swoich zeznaniach, ale
                                  to, co zaprezentował wiceprezes d/s inwestycji nie mieści się nawet w kategorii
                                  zera.
                                  Jak można mówić, że się rezygnuje ze śmietników na terenie osiedla i zamiast
                                  trzech chce się stworzyć jeden argumentując, że on nie wie, dlaczego projektant
                                  zaplanował śmietniki w tych miejscach, w których stoją teraz (puste). Może
                                  wiceprezes wcale nie wie, po co projektant zaplanował to osiedle w takim
                                  kształcie lub w takim miejscu. Prezes natomiast ściemniał jak tylko mógł i
                                  tylko groził mieszkańcom, że po 15 lutego ci, którzy nie mają wykupionych
                                  garaży nie wjadą na teren osiedla. Ludzie, gorzej niż za Komuny!!!!!!!!

• Gość: gościu Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium IP: 217.153.125.* 29.01.04, 10:06
                                    Błagam zatem, przekonajmny Spółdzielnię, aby w zamian za budynek 4, wybudowała
                                    jeden WIELKI śmietnik :)
    • stefania Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 29.01.04, 10:36
      No cóż, wg mnie prawda jest taka, że budowa IV jest postanowina, bo z
      podtekstów Prezesa JF wynikało, że są jakieś koszty, których nie chcą już
      przerzucać na to co wybudowane, bo wzrost o 6,4% to chyba aż nadtto. Nie
      podobał mi się sarkazm naszego prezesa, że byłby to największy plac zabaw w
      Europie. Na pewno z tym nowym klocem będzie nam blisko do JWC. Jeszcze do tego
      9-cio piętrowym. Rozumiem trudność S-ni z odzyskaniem kasy. Bo choć pewnie
      większość byłaby na tak, w końcu pieniądze nie są duże, a wartość mieszkań z
      tym klocem raczej spadnie, to co z tymi co się nie zgodzą? A może wystarczy
      żeby większość się zgodziła i np. doliczyć obligatoryjnie do czynszu po 150zł
      przez rok. Na pewno lepiej dla nas byłoby uniknąć tego budynku i całego
      bałagany związanego z tą budową, a s-nia niech się rozwija na innej działce.
      • majkaa1 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 29.01.04, 11:34
        Ja mam dwie propozycje co do placu zabaw:
        - plac zabaw zrobić pomiędzy budynkiem II a I.
        Jest tam pięknie wylany beton, więc nie pozostaje nic innego jak położyć
        sztuczną trawkę, postawić karuzele, wysypać piasek i gotowe
        - albo postawić trzepak, na który zawsze się znajdzie miejsce i na którym
        dzieciaki beda wywijać fikołki.

Spółdzielnia wywiąże się z obietnic, a dzieci bedą zadowolone.
        • Gość: Robokopek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.125.* 29.01.04, 12:21
          Problem chyba nie w tym, gdzie ma być plac zabaw (i czy w ogóle), tylko w
          faktach:

- Żaden inwestor nie dostanie pozwolenia na indywidualną budowę takiego bloku
          na takiej działce! Chyba, że zrobi to Spółdzielnia w ramach jednego osiedla i
          decyzję podejmie bez pytania nas o zdanie. Może to zrobić, bo nie
          mamy "legalnych" praw nawet do swoich mieszkań (akty notarialne);
          - Mieszkańcy 4 zapłacą ponownie na infrastrukturę okolicy, w którą my już
          zainwestowaliśmy. Spółdzielnia odbije sobie "straty", a my dostaniemy w plecy:
          raz - bo mieszkania drogie, dwa - bo dramatycznie spadnie ich wartość na takim
          blokowisku!;
          - Prezesi kłamią w żywe oczy i to od dwóch lat.
          Itd.
          Ludzie nie pozwólmy by czesano nas po kieszeni.
          Będziemy mieli budowę na kolejne lata, a Spółdzielnia i tak nie wykona
          wszystkich obiecanych prac, "bo i tym razem nie sprzeda kilku mieszkań".
          • majkaa1 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 29.01.04, 12:34
            masz rację
            ta sytuacja jak dla mnie jest beznadziejna...
            • stefania Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 29.01.04, 12:57
              Oczywiście, że nikt inny by tam niczego nie zbudował, a myślę, że nawet nik
              inny nie był zainteresowany nabyciem tego kawałka od gminy. Aby zablokować tą
              budowę musimy poprostu być solidarni i zapłacić za ten kawałek. W końcu 1000-
              1500zł za cenę świętego spokoju i lata mieszkania w tym miejscu to nie tak
              dużo, ale niestety mam smutne wrażenie, że sprawa jest postanowiona.
              • Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 29.01.04, 13:25
                ... ale chodzi o to że sp-nia nie chce nam sprzedac tego kawałka po kosztach -
                to byłoby technicznie proste - wpisuje się cene w czynsz - po 100 -
                150/miesięcznie przez rok. Jednak - wartość tego gruntu jest - jak twierdzi
                prezes - o wiele wyższa, bo obejmuje zysk ze sprzedaży mieszkań postawionych na
                nim. Wobec tego czy nie może np. zbudować punktowca w ogródku na osiedlu,
                którego nazwy nie pomnę - a w którym jak twierdził prezes zbiera sie okoliczne
                menelstwo?
                Czemu na innych osiedlach opłaca się budować place zabaw, ogródki, na
                niektórych nawet boiska i korty, a tu koniecznie musi być 9-io piętrowy blok?
                • stefania Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 29.01.04, 14:27
                  Rzecz w tym, że jak budowano osiedle Perkuna (to z dużym placem zabaw) to o
                  prezesie JF nikt jeszcze nie słyszał, ale realia dla s-ni też były inne, tzn
                  ziemię dostawała za darmo. A plac zabaw rzeczywiście na Perkuna jest super,
                  zamknięty i latem pięknie zielony, a od likwidowania ewentualnych incydentów o
                  których to wsponinał nasz kochany prezes jest chyba ochrona osiedla, nieprawdaż?
                  Szkoda, że u nas będzie tylko beton.
              • Gość: Robokopek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.125.* 29.01.04, 15:14
                A może złóżmy się i wybudujmy parterowy domek dla prezesa?
      • Gość: pmt Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.era.pl 29.01.04, 15:33
        Prezes ściemniał i już się chyba tego nie oduczy.
        Postawienie tam budynku ma sens, o ile będzie on korzystał z istniejącej
        infrastruktury, a przecież przepustowość wszystkich przyłączy była projektowana
        na 3 budynki, a nie na 4. Może się okazać, że z IV budynkiem na górnych
        piętrach trzeba będzie wysysać wodę z kranów, a awarie przeciążonych linii będą
        na porządku dziennym.
    • Gość: frend Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 29.01.04, 14:26
      Ludzie,
      chciałem kupić mieszkanie na osiedlu Millenium, ale jak poczytałem sobie Wasze
      forum to mi trochę ochota od tego odeszła.
      Proszę podajcie choć kilka powodów, dla których jednak warto by było kupić
      mieszkanie własnie tam.
      • majkaa1 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 29.01.04, 14:31
        ładny i sensowny układ mieszkań
        nic więcej jak dla mnie
        • Gość: max Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.01.04, 16:39
          oprotestujemy budowe milenium bis, zalozymy sprawe w sadzie. sprawa bedzie sie
          toczyc latami az spoldzielni przejdzie ochota na budowanie
      • Gość: pisiu Millenium BIS - Apel IP: 217.153.60.* 29.01.04, 16:36
        Zauważyłem że większość odwiedzających to forum mówi o inwestycji Mill. bis
        jako o sprawie już przesądzonej - widze pewną rezygnację, że cokolwiek się uda
        zdziałać.
        I dlatego chciałbym zaprotestować - Nie, to nie jest przesądzone, należy
        wszelkimi sposobami zapobiec planom budowy tegoż budynku, Szanowni państwo - na
        pewno wśród nas znajduje się jakiś prawnik, znajomy prawnika, a może kol.
        Bebiak pomoże. Uruchomcie Państwo swoje kontakty, spotykajmy się, rozmawiajmy,
        dyskutujmy, podnośmy drażliwe kwestie - ale nie zasypiajmy bo obudzimy się z
        przysłowiową ręką w nocniku.
        Jesteśmy przecież członkami spółdzielni - niech każdy z nas napisze pismo z
        protestem, mamy do tego prawo. Wtedy jest jakiś ślad, głos którego nie można
        tak po prostu zignorować. Same oklaski na zebraniu niestety nie wystarczą.
        Ode mnie takie pismo wpłynęło (niezależnie od tego które złożył w naszym
        imieniu Mały69).
        • Gość: frend Re: Millenium BIS - Apel IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 29.01.04, 16:54
          Nie bardzo kumam o co chodzi, wydaje mi się że ważniejsze jest to aby ludzie
          odebrali w końcu swoje mieszkania w bud nr 1, a wszyscy czepiają się Millenium
          Bis.
          • stefania Zdecydowałeś się? 30.01.04, 10:23
            Chciałabym parę słów na korzyść s-ni, bo mimo myślę, że pomimo problemów
            wychodzimy jednak na prostą. Prawda jest taka, że było cudownie gdy mieszkania
            sprzedawały się same, a tu sytuacja trochę s-nię przerosła (może jakieś kursy z
            marketingu w przyszłości?), bo rzeczywiście rok 2001 i 2002 to dół dna w
            budownictwie, ale też i brak jakiejś bardziej agrsywnej kampanii reklamowej,
            bycia bardziej widocznym. Ja wybrałam Millenium dlatego, że znałam tą s-nię
            wcześniej i dotychczasowe opinie były bardzo pozytywne, budynki dobrze
            zarządzane i utrzymane, czynsze w normie, a rozkłady mieszkań jedne z
            sensowniejszych. Wcześniej oddawane osiedla terminowo. Niestety tu się nie
            udało w terminie, ale dobrze że w ogóle uda się wybudować, bo w końcu nikt nam
            kasy nie ukradł i zmierzamy do szczęśliwego końca.
            Miejmy nadzieję, że co do IV budynku też osiągniemy porozumienie i wreszcie
            ktoś zrozumie, że jak to postawią to naprawdę będzie zagęszczenie godne JWC,
            które notabene na jednym z zebrań prezes JF tak bardzo potępiał. Czy s-nia
            odpowiedziała na to zbiorowe pismo?
            • Gość: gosc12 Re: Zdecydowałeś się? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 11:38
              nikt z nas nie ma ochoty mieszkac w betonowym pustkowi i przez najblizsze 2
              lata miec budowe pod nosem
            • Gość: frend Re: Zdecydowałeś się? - do stefanii IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 30.01.04, 14:44
              Na razie jeszcze się nie zdecydowałem.
              Też o tej spółdzielni słyszałem do niedawna same pozytywne słowa, natomiast
              forum dało mi do myslenia. Wiem że nawet na Tarchominie kilka lat temu MSN nowy
              dom postawiła parę bloków i w dość szybkim tempie, ale w przypadku Millenium
              trochę a nawet badzo sobie nie poradzili. Dla mnie jak narazie nie jest
              problemem Millenium Bis, ponieważ wydaje mi się że przy odrobinie dobrej woli i
              odpowiednim zorganizowaniu mieszkanców można by było zakupić dodatkowy skrawek
              zieleni, w końcu dookoła Millenium jest dość pusto, problemem dla mnie jest
              termin oddania mieszkań do użytku, jeśli mam czekać na nie nawet połowę tego co
              już się naczekali niedoszli mieszkancy to niewydaje mi się żebym się na nie
              zdecydował.
              • stefania Wybór należy do Ciebie 30.01.04, 16:05
                Dlaczego naczekać? To już było. Teraz to realny termin oddania bud.I to marzec,
                a w II też jest chyba kilka mieszkań, które są gotowe do odbioru. Całość
                planują zakończyć i odebrać pozwolenie na użytkowanie od gminy lipiec-sierpień.
                • Gość: frend Re: Wybór należy do Ciebie IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 30.01.04, 16:38
                  No własnie czy te terminy które zostały podane przez panów prezesów są realne?
                  Poprzednie terminy też podobno takie były :))) Oglądałem w II własnie te wolne
                  mieszkania i niestety one mi nie pasują. Fakt wybór należy do mnie i nie jest
                  wcale łatwy. Ostatnio interesowałem sie nawet rynkiem wtórnym na Tarchominie i
                  niestety ku mojemu zdziwieniu mieszkania używane na Tarchominie nie sa wcale
                  takie tanie. Co mi po tym że są już np. częściowo lub całkowicie wykończone,
                  ale nie musi mi się to wykonczenie koniecznie podobać.
                  • stefania Re: Wybór należy do Ciebie 02.02.04, 09:05
                    Ja tam jestem zwolennikiem mieszkań zupełnie nowych. Używane to jednak nie to,
                    bo wiadomo,że każdy wymaluje i wykafluje po swojemu. Poza tym choć przez chwilę
                    wszystko jest nowe i czyste, tym bardziej,że przynajmniej Millenium stoi trochę
                    na uboczu i nie ma pod oknem tras szybkiego ruchu. Rzeczywiście, aż tak trudny
                    wybór? Bo mi się wydawało,że już więcej niż na Tarchominie budować nie można.
                    Fakt, że ideał możesz stworzyć tylko sam na swojej osobistej dziłce budując
                    dom, a mieszkanie w bloku jest niestety kompromisem pomiędzy tym co się buduje,
                    a oczekiwaniami.
                    • Gość: frend Re: Wybór należy do Ciebie - do stefani IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 02.02.04, 10:20
                      Ja również bym wolał mieszkanie zupełnie nowe. W weekend miałem trochę czasu na
                      przemyslenia i obecnie coraz bardziej skłaniam się do kupna mieszkania w
                      Millenium. Faktycznie to osiedle jest trochę na uboczu od ulic o podwyższonym
                      natężeniu ruchu, jednak jest kawałek do przystanków autobusowych, ale to jest
                      akurat najmniejszy problem.
      • Gość: maly69 MSM-po zebraniu-Milenium BIS IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 02.02.04, 14:11
        Cześć wszystkim sasiadom
        Dla tych którzy mnie jeszcze nie spotkali to ja jestem ten facet co zredagował
        i napisał protest odnośnie milenium Bis a który był przekazywany do podpisu na
        osiedlu przez Członka rady spółdzielni.
        to tak w kwesti wytłumaczenia dlaczago teraz bede pisał o milenium bis i tym co
        sie działo na zebraniu bloku nr 1 - bo tam uczestniczyłem.
        1. pierwsze moje spostrzezenie iz nadal spółdzielnie dzieli nas na bloki 2,3
        oraz blok 1 i to jest bardzo wygodne szczególnie jesli chodzi o pewną
        jedlnomyślność odnośnie np. infrastruktury obecnej czy planowanej na osiedlu
        (smietniki, rowerownie...)takze inne sprawy przecież to takze nas bedzie
        dotyczyło a aktualnie nic sie o tym z nami nie rozmawia.
        2.Blok zwany BIS - tu takze jest to temat "nasz" i dzieląc nas dziela tez nasze
        szeregi w obronie przeciwko tej inwestycji.jedno jest pewne - musimy dać i
        dawać jasno do zrozumienia ze nie chcemy tej inwestycji o której to nie
        wiedzielismy kupując nasze mieszkania. To przecież spółdzielnia jest dla nas a
        nie odwrotnie-gdzie nasze prawo głosu.
        3.oczywiście mozemy rozmawiać tu na wrgumenty i niech moze i one dotra do rady
        nadzorczej a nie tylko wydaje mi sie spółdzielnia chce wyciszyć sprawę i sama
        rozmawiać na ten temat z radą- moze tak zebranie dojdzie wreszie do skutku z
        nami , rada i spółdzielnia ale tylko na temat "bis-a"!!!
        4. Jesli ktos ma jakieś ciekawe pomysły (ja mam tez ich troche razem z
        sasiadami z jedynki - to piszcie tu czy na mó e-mail malyksiaze69@wp.pl
        -jesli nie zaczniemy robic czegoś wczesniej sami to mozemy nagle ocknąć sie
        popularnie mówiąc "z reką w nocniku"
        Trzeba bronic naszych racji-oczywiscie na argumenty-ale jak widać po zabraniu
        głosu przezemnie na zeb. jedynki troche zabrakło powietrza w płucach panu
        prezesowi.-zreszta jego argumentacja była mierna

tak wiec-w jedności siła i jakie mamy pomysły-pzdrawiam serdecznie
        maly69
        • Gość: anrom Re: MSM-po zebraniu-Milenium BIS IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.02.04, 15:43
          Pomysly na email, nie na forum, w spoldzielni tez to czytaja
    • Gość: frend Re:Co tam na budowie? IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 03.02.04, 16:50
      Ludzie czy coś się dzieje na budowie? Czy widać jakieś postępy, które mogłyby
      wróżyć oddanie zgodnie z harmonogramem jaki podali panowie prezesi na ostatnim
      spotkaniu?
      • Gość: pisiu Re:Co tam na budowie? IP: 217.153.60.* 04.02.04, 10:10
        Wczoraj byłem to piszę co widziałem:
        A1. wprawiają drzwi antywłamaniowe - robią dziennie 2 piętra /uwijają sie
        chłopaki/
        na początku przyszłego tyg. mają tam wylewać posadzki.
        B1. (nie jestem pewien - ta druga klatka od bramy) instalatorzy spawają rurki
        gazownicze - są na parterze, ale wyżej też słychać jeden wielki łomot.
        ogółem w tych dwóch klatkach jest duży ruch.
        do innych klatek nie zaglądałem, widziałem jeszcze że gdzieś w dalszych
        klatkach kładą gres na balkonach.

pozdrawiam
        może sie uda w terminie. moze tydzień, dwa obsuwy.
    • Gość: frend Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 04.02.04, 12:40
      brzmi optymistycznie. Ja codziennie przejeżdżam wieczorem obok osiedla wracając
      z pracy i stwierdzam że około godziny 19.00 nadal coś sie dzieje, ponieważ w
      kilku klatkach, mieszkaniach palą się światła, widać krzątających się
      robotników między klatkami więc może faktycznie jest szansa na oddanie z
      ewentualnym niewielki poślizgiem. Oby tak dalej.
      • Gość: pisiu Z ostatniej chwili - wylewane są posadzki. IP: 217.153.60.* 05.02.04, 11:03
        Z ostatniej chwili ponoć wylewane są posadzki w A1...
        • Gość: frend Re: Nowy lokator IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 05.02.04, 12:02
          czyli jest jednak szansa, coś się dzieje. To dobrze, bo dzisiaj podpisałem
          umowę ze spółdzielnią, także witam obecnych i przyszłych mieszkanców Millenium.
          • Gość: max Re: Nowy lokator IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 13:13
            To kiedy urzadzamy pierwsza parapetowke ?
            • Gość: frend Re: Nowy lokator IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 05.02.04, 13:40
              to zależy kto pierwszy odbierze klucze:)))
              • Gość: pisiu Re: Nowy lokator IP: 217.153.60.* 06.02.04, 09:54
                no jak pójdzie bez poślizgu to u mnie to po 9 marca (A1)
                :)
                a jak z poślizgiem, to właściwie też po 9 marca... :-)
            • Gość: gościu Re: Nowy lokator IP: 217.153.125.* 05.02.04, 22:21
              przełom listopada i grudnia :)
              • Gość: max Re: Nowy lokator IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 14:33
                to moze jakas wspolna w hali garazowej :)
                • Gość: frend Re: Nowy lokator IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 06.02.04, 15:39
                  o właśnie, to jest myśl:)jestem za :)
                  • Gość: Sąsiad z A1 Re: Nowy lokator IP: *.chello.pl 07.02.04, 12:31
                    Byłem dzisiaj na budowie w klatce A1, oto co widziałem :
                    1. Istotnie montowane są drzwi antywłamaniowe , brakuje tylko pojedyńczych
                    sztuk. (Na tym koniec dobrych wiadomości)
                    2. Żadne posadzki nie są wylewane (może w innych klatkach??)
                    3. Tynki w moim lokalu są poprawiane/zrywane (prawdopodobnie jest to efek
                    wykonywania ich w niskich temperaturach bez uruchomienia C.O. - dotyczy to
                    również kilku innych lokali w tej klatce.) Bardzo ciekawi mnie kto zapłaci za
                    te poprawki bo to Pan Prezes przecież zadecydował by były wykonywane w tych
                    warunkach.
                    4. Pomimo zapewnień Prezesa na zebraniu o możliwości wejścia do lokalu w
                    dowolnym uzgodnionym terminie, miałem ogromne trudności z dostaniem się do
                    lokalu (prawdopodobnie by ukryć "spieprzone tynki") Wydaje mi się ,że na
                    parapetówkę będziemy musieli Drodzy sąsiedzi jeszcze długo poczekać.
                    Może ktoś z Państwa ma choć trochę bardziej optymistyczne informacje bo
                    szczerze powiem ,że po odwiedzinach na budowie mam zepsuty cały weekend.
                    • Gość: pisiu Re: Nowy lokator IP: 217.153.60.* 09.02.04, 10:27
                      Istotnie - wylewanie podłóg, jakkolwiek miało zacząć się w piątek - nie zaczęło
                      się - faktem natomiast jest, że na budowie jest już firma, mająca to wykonywać,
                      więc może się to dziś zacznie, może jutro. O tym że wylewanie podłóg ma się
                      zacząć od piątku poinformował mnie kierownik budowy.
                      Co do p.4 to nie zgodzę się - mój wykonawca - bez problemu dogadał się i wszedł
                      na teren budowy, aby wykonać zmiany w hydraulice, tak aby wszelkie odpływy
                      biegły pod posadzką. Również i ja nie miałem dziś najmniejszych problemów, aby
                      wejść do swojego M.
                      Jeśli z Twoimi tynkami jest coś nie tak, to współczuję, winieneś je jak
                      najszybciej zareklamować u kierownika budowy, poprawią, o ile już tego nie
                      robią.
                      Ja odwiedzajac dziś budowę jestem jak najbardziej optymistą.
                      pozdrawiam
                      • Gość: maly69 Re: Nowy lokator IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 09.02.04, 11:13
                        hej,
                        tzn ze masz grubszy strop- a co w przypadku przecieku rury?-zrywanie podłogi +
                        kucie betonu???
                        maly69
                        • Gość: pisiu Re: Nowy lokator IP: 217.153.60.* 09.02.04, 11:35
                          Przyznam się szczerze, w dziedzinie hydrauliki jestem lamerem.
                          Przeniosłem tylko kuchnię w inne miejsce (dawny pokoik) i dlatego musiałem
                          podciągnąć tam odpływ - trzeba było pod podłogą bo rura przechodzi przez próg i
                          nie da się po ścianie (ciężko mi to wytłumaczyć) przy okazji zrobiono mi
                          komplet odpływów w łazience - jeśli przecieknie to trudno - trzeba byłoby kuć,
                          ale równie dobrze może przeciekać w ścianie, to dobre plastikowe rury - mają
                          jakąś gwarancję chyba.
                          • Gość: młody Re: Nowy lokator IP: 217.153.149.* 09.02.04, 12:37
                            ja odnośnie przenoszenia kuchni w inne miejsce...

Własnie jestem świeżo po odbiorze mieszkania w budynku II, metraż 55,8. Mam
                            pytanie do sasiadów mieszkających w takim mieszaniu, którzy zdecydowali sie
                            przenieść kuchnie do pokoju "gościnnego" (19 m) - czy warto się podjąć takiej
                            decyzji? czy pokój nie jest zbyt mały aby zorganizowąć w nim jeszcze aneks
                            kuchenny i jaki jest efekt końcowy?
                            Dodam że WC zostało przeniesione do łazienki.

• majkaa1 Re: Nowy lokator 10.02.04, 08:56

To zależy czy preferujesz kuchnię zamnknięta czy otwartą.
                              Musisz liczyć się z tym, ze po przeniesieniu kuchni do pokoju zostanie Ci nie
                              wiele miejsca na zagospodarowanie pokoju, ale tym samym zyskujesz dodatkowy
                              pokoik w którym miała byc kuchnia - więc coś za coś :)))
                              Ja się zdecydowałam na aneks kuchenny i nie żałuje. Mam taki sam metraż
                              mieszkania jak Ty 55,8
                              • Gość: pisiu Re: przenosiny kuchni - bardziej technicznie IP: 217.153.60.* 10.02.04, 10:05
                                Oczywiście musisz zwrócić baczność na ciągi wentylacyjne - jak to rozwiązać,
                                poza tym kanalizacja - rura odpływowa musi posiadać pewien spadek - czasami
                                może być b.ciężko schować ją pod posadzką - nad rurą powinno być minimum 2 cm
                                betonu, aby nie pękał (dobrze byłoby także dodać tam zbrojenie (zwykłe druty
                                wystarczą aby beton nie pękał). Co do spadku - nie może być za mały (kiepski
                                odpływ) ale i za duży też nie - (wyssie wodę z kolanka i będzie czuć smrodek z
                                rur). W sumie potrzebna jest tu niezła finezja.
                            • Gość: falk2 Re: Nowy lokator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 18:57
                              Ja tez mam mieszkanie w 2. Co jeszcze chcesz zmienic w swoim?
      • falk2 Głównie do mieszkancow bud.2, ale nie tylko... 10.02.04, 19:10
        Drodzy lokatorzy bud. 2 i 3, jak równiez przyszli (oby jak najszybciej!)
        mieszkancy jedynki! Na zebraniu informowano, ze sp-nia planuje zbudowanie
        smietnika w rogu dzialki, od strony linii wysokiego napiecia oraz pozostawienie
        jednej komory w jedynce. A co z reszta? Co z "szarym budyneczkiem", który nadal
        stoi smetnie kolo koltlowni w dwójce? Moze, skoro nie mamy juz rowerowni w
        garazu, zorganizowac tam jakies zamykane pomieszczenie na rowery? Podobne
        widzialem w Niemczech i jest to bardzo praktyczne, a u nas naprawde niewiele by
        kosztowalo. Moze poza tym uda sie przekonac sp-nie na zbudowanie jakiegos placu
        zabaw, chociaz malego? Na pewno kazdy ma jakies pomysly na ulepszenia,
        podzielcie sie. Wiem, ze dla mieszkancow jedynki na razie liczy sie przede
        wszystkim to, kiedy dostana klucze, ale przeciez w koncu bedziemy na Milenium
        mieszkac razem...
        • Gość: WP Re: Głównie do mieszkancow bud.2, ale nie tylko.. IP: *.mofnet.gov.pl 11.02.04, 09:48
          Bardzo dobry pomysł z tą rowerownią w szarym budynku (chodzi o ten stylowo
          zabity dechami?).
          Kiedy maja być te śmietniki, bo "nasz placyk" z wiecznie przepełnionymi
          kontenerami ostatnio w czasie ocieplenia był niedostępny błoto + elementy
          budowlana skutecznie dawały możliwość wyspecjalizowania się w sportach
          ekstremalnych:)
        • Gość: dorota Re: Głównie do mieszkancow bud.2, ale nie tylko.. IP: *.rajskanet.pl 11.02.04, 09:57
          Zbudowanie nawet małego placyku dla dzieci to bardzo ważna i jakże potrzebna
          mini inicjatywa. Przecież dzieci zaczna sie nam pojawiać (oby jak najwięcej) i
          co mamy z nimi tylko spacerować, wyjeżdżać do specjalnych parków? To one się
          nie będą znały! Jestem również za pomysłem stworzenia rowerowni, skoro ta
          została nam brutalnie i jakże drogo odebrana (zbyt duże pomieszczenia za 1300
          zl\m to aż nadto, żeby trzymać tam ziemniaki i rowerek!). Co do śmietnika w
          rogu koło słupów to przecież nikt tam nie będzie chodził, bo zawsze będzie nie
          po drodze (przy okazji apel moi mili: NIE PODRZUCAJCIE ŚMIECI W TE BUDYNECZKI-
          ŚMIETNIKI!!!!NIE RÓBMY CHLEWU NA OSIEDLU!!!! Przecież można się przejść do
          konteneru!!!
          • majkaa1 Re: Głównie do mieszkancow bud.2, ale nie tylko.. 11.02.04, 10:21
            > Zbudowanie nawet małego placyku dla dzieci to bardzo ważna i jakże potrzebna
            > mini inicjatywa. Przecież dzieci zaczna sie nam pojawiać (oby jak najwięcej)
            i
            > co mamy z nimi tylko spacerować, wyjeżdżać do specjalnych parków?

zgadzam sie ale jesli zapadnie decyzja odnośnie budowy Millenium BIS (co
            wydaje mi się nieuniknione obserwując dość drastyczne poczynania spółdzielni)
            to o placu zabaw na terenie osiedla mozemy zapomnieć, chyba że spółdzielnia
            dokupi kawałek "ziemi" za budnynkiem III lub II i zagospodaruje go jako plac
            zabaw.

• stefania Re: Głównie do mieszkancow bud.2, ale nie tylko.. 11.02.04, 10:33
              Taa napewno dokupi i zrobi nam pewnie jeszcze korty tenisowe i kryty basen (w
              JWC czasem jest). Jest już działka i ma być na niej blok i tyle, na zebraniu
              Prezes JF pokpiwającym głosikiem stwierdził, że gdyby jakimś cudem nie wyszła
              ta budowa to byłby chyba największy plac zabaw w Europie, a poza tym skąd
              wziąść na ewentualne huśtawki, hę? Pewnie na innych osiedlach ludzie w ramach
              czynu społecznego zbijali je sami.
              • Gość: pisiu Re: Głównie do mieszkancow bud.2, ale nie tylko.. IP: 217.153.60.* 11.02.04, 11:41
                Trzeba słać protesty do sp-ni na adres rady nadzorczej, bo ona może to
                zablokować - tam sie ma to wkrótce rozegrać (budowa mill Bis) - jak Rada
                Nadzorcza przegłosuje że ma nie być to nie będzie - i w to trzeba nam wierzyć.
                • Gość: maly69 Re: Milenium BIS !!!!!! IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 12.02.04, 10:03
                  Słuchajcie sasiedzi
                  powracajac do sprawy Millenium Bis. Co prawda jeden "protest" juz żeśmy
                  napisali jako budynek 1 i całe osiedle (takze nas z jedynki interesuje bardzo
                  w jakim otoczeniu bedziemy mieszkać - roznosil to u was po osiedlu
                  przdstawiciel rady) i jakies skutki to odniosło - ale spółdzielnia i pan prezes
                  JF jakoś trwaja przy swoim nadal i trzeba brać sie dalej do "dzieła".

Moja nastepna propozycja to proponuje przesyłanie indywidualnie protestów do
                  spółdzielni i co wazne do rady nadzorczej pism protestów od nas mieszkańców co
                  moze przynajmniej w "radzie.." da jakis miarodajny skutek i odzew.
                  jedno jest pewne nie mozemy umilknąć i zajac sie tylko własnymi mieszkaniami
                  obecnie gdyz to takze daje "punkt" spółdzielni i panu JF.

Kochani wiec proponuje "do dzieła" i piszmy te pisma - "protesty"
                  myślę ze da to jakis efekt - nastepny nasz krok przeciw Milenium Bis.
                  mysle także o "nastepnych krokach" i ponawiam prośbe jak macie jakis pomysł to
                  slijcie go na mój adres e-mail

malyksiaze69@wp.pl

pozdrawiam
                  maly69
                  • Gość: opserwator Re: Milenium BIS !!!!!! IP: *.chello.pl 13.02.04, 11:58
                    Właśnie byłem na osiedlu, jest tam sporo Policji podobno było w nocy wlamanie.
                    Pozatym chyba pęka strop nad garażem pod 1, robotnicy w panice znoszą podpory,
                    podobno to przez mróz po ociepleniu.
                    • Gość: Ja Re: Milenium BIS !!!!!! IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 13.02.04, 12:19
                      Czy to jest zart z okazji 13.02 czyli 13 w piatek???
                      • Gość: frend Re: Milenium BIS !!!!!! IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 13.02.04, 12:20
                        Ludzie, jajka sobie robita?
    • Gość: frend Re: z ostatniej chwili (dot.info od opserwatora) IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 13.02.04, 13:08
      Sprawdziłem te informacje, które na forum podał nam jakiś kołek o nicku:
      opserwator. Tak jak myślałem, są to bzdury i wymysły, więc drodzy mieszkańcy
      bez paniki.

Do opserwatora, goń się goścu z tego forum, widać że niektórym w piątki 13-tego
      wali w dekiel. A może to konkurencja sieje beznadziejne plotki?
      • Gość: dorota Re: z ostatniej chwili (dot.info od opserwatora) IP: *.rajskanet.pl 13.02.04, 14:00
        dzieki, ze sprawdziles i dementujesz idiotyczne ploty! Ludziom rzeczywiscie
        czasem odwala...
        • Gość: max Re: z ostatniej chwili (dot.info od opserwatora) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 15:11
          TO PEWNIE ZAWISTNY MIESZKANIEC Z JW, KTOREMU TYNK ZWALIL SIE NA LEB
          • Gość: haj Re: z ostatniej chwili (dot.info od opserwatora) IP: 217.153.60.* 17.02.04, 11:31
            hoop :)
    • Gość: Gość Re: Milenium BIS !!!!!! IP: *.era.pl 13.02.04, 16:27
      Jest jeden sposób na zablokowanie inwestycji - dosyć brutalny ale napewno
      skuteczny.
    • Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 16.02.04, 13:05
      Czy ktoś orientuje się czy rzeczone wcześniej posadzki zostały wylane w A1?
      Ile takie coś musi schnąć, aby można było wejść i popatrzeć na to?
    • Gość: frend Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 18.02.04, 17:57
      Ludzie co taka cisza na forum, chyba wszyscy już odebrali klucze, tylko mi
      jeszcze nie dali :)))
      • Gość: Gość Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 18.02.04, 23:26
        A nam powiedzieli w dziale inwestycji, że klucze do mieszkania w C1 możemy
        odebrać pod koniec marca.
        • Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 19.02.04, 09:09
          Wczoraj zajrzałem na budowę - A1 ma wylane posadzki - schną - i nie chcą nikogo
          wpuszczać, zresztą - w zasadzie większość drzwi zewwn. jest pozamykana.
          kierownik mówi że na 9 marca z kluczami do A1 się nie wyrobią - 5 dni na drzwi
          wewnętrzne i poprawki tynków w niektórych lokalach, 12 dni na wykończenie
          klatki schodowej - realnie, jak twierdzi, koniec marca.
    • Gość: pisiu Hoop IP: 217.153.60.* 20.02.04, 09:51
      No to Hoop!
      • Gość: maly69 troche info IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 23.02.04, 11:09
        witajcie.
        bylem na budowie - wg. zapewnien dz. sprzedazy pozostalo bardzo niewiele
        mieszkan a podłoza pod szlichte przygotowane sa juz w klatce B1.
        sa juz wykanane poprawki tynków ale strasznie to wyglada-osadzenie puszek
        kontaktów-strasznie nierówno..-chyba ze bedzie jeszcze poprawiane..:)
        pzdr.
        maly69
      • Gość: Robokopek Ludzie: nadmuchali moje mieszkanie !!! IP: 217.153.22.* 27.02.04, 10:21
        Zgroza...
        Kiedy w grudniu otrzymaliśmy zawiadomienie o zmniejszeniu powierzchni
        mieszkania o 0,25 m2 - wszystko było w porządku. Za namową pewnego "speca"
        zażyczyłem sobie bowiem wybudowanie wszystkich działówek cegłą "12", a nie "8".
        Takiego zmniejszenia oczekiwałem.
        Jakież jest moje zaskoczenie kiedy otrzymałem powtórnie informację o
        zwiększeniu powierzchni z planowanej o 1,18 m2. W stosunku do oczekiwań moje
        mieszkanie zwiększyło się zatem o 1,43 m2 - czyli 4.500 zł w plecy.
        Czy ktoś z sąsiadów spotkał się z podobnym "rolowaniem"?
        • wpal1 Re: Ludzie: nadmuchali moje mieszkanie !!! 27.02.04, 12:26
          Mnie też to spotkało, mieszkanie urosło mi o metr, mimo, ze przy pomiarach
          własnym sumptem wyszło mi na odwrót, ale to jest niby powierzchnia bez tynków
          (swoją drogą przecież te tynki to byle co, więc nie wiem jakim cudem zajmują
          tyle miejsca), ale to jet nie do udowodnienia:).
          Nastaw się na wiele innych niespodzianek.
          • Gość: haj Re: Ludzie: nadmuchali moje mieszkanie !!! IP: 217.153.60.* 27.02.04, 15:01
            Mi przybyło 2.15 bo nie pozwoliłem zamurować pustej przestrzeni ściankami
            działowymi wolałem mieć tam wnękę - teraz żałuje że nie rozbiłem ścianki po
            oddaniu. Rezultat ten sam, ale mniej m2
            • Gość: Robokopek Re: Ludzie: nadmuchali moje mieszkanie !!! IP: 217.153.22.* 02.03.04, 09:46
              Okazuje się, że moje poirytowanie zostało prawdopodobnie spowodowane
              umieszczeniem omyłkowo w umowie, zbyt małej ilości m2. Ktoś się pomylił i
              dopiero teraz to wyszło.
    • stefania Umowy - prąd i gaz 24.02.04, 09:46
      Podpisujmy, bo podobno musi być większość, żeby ww. służby założyły liczniki.
    • Gość: haj Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 26.02.04, 09:01
      podbijam wątek
    • majkaa1 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 01.03.04, 11:00
      co sądziecie o nakazie spółdzielni wjazdu samochodem na teren osiedla jesli nie
      zostanie wykupione lub wynajęte miejsce garażowe???
      • Gość: Robokopek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.22.* 01.03.04, 11:05
        To jedno z nielicznych sensownych postanowień. Jeśli ktoś jest przeciw, niech
        zobaczy np. osiedle przy Kamińskiego (przynajmniej do niedawna).
        • majkaa1 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 01.03.04, 11:43
          sęsownych??

Podobno miejsc postojowych "pod chmurką" nie sprzedają, a mnie tylko na takie
          stać.
          Podpisując umowe wspomniałam ze tylko takie miejsce mnie interesuje, teraz się
          okazuje, że do sprzedania sa tylko zadaszone pod budII i garażowe pod blokiem.

I takim to sposobem chociaż dałam 160000 za mieszkanie to nie będę mogła
          wjechać na teren osiedla.

• Gość: haj Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 01.03.04, 12:13
          Mnie na miejsce postojowe nie stać nawet po promocjach jakie funduje sp-nia.
          Poza tym nie wiem kiedy zakupie własne 4 kółka.
          Ja mam nadzieję że w pobliżu powstanie niebawem jakiś parking strzeżony, gdzie
          będzie można spokojnie zostawić swój wózek.
          • Gość: frend Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 01.03.04, 12:50
            Mi również wydaje się że to jest dobre posunięcie, ponieważ w dzisiejszych
            czasach to jest standard. Obecnie praktycznie wszędzie na zamkniętych osiedlach
            obowiązuje konieczność kupowania miejsc postojowych, dla mnie jest to co
            najmniej dziwne że od samego początku nie było to wymagane.
          • stefania Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 01.03.04, 12:51
            Podobno można się dogadać i rozłożyć zakup na raty, a na osiedlu poprostu nie
            ma innego miejsca na samochody. Proponuję rozmawić ze s-nią, przecież im zależy
            aby te garaże sprzedać, więc powinni iść na rękę.
          • Gość: frend Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 01.03.04, 12:57
            Poza tym na Tarchomine to i tak 16000 jest dość atrakcyjną ceną. Znajomy kupił
            mieszkanie na Mysliborskiej, nie posiadał samochodu i musiał zapłacić 25000,
            moja siostra kupiła mieszkanie na Kamińskiego i za lekko zadaszone miejsce
            musiała zapłacić 22000.
            • Gość: Lokator Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.eranet.pl 01.03.04, 15:26
              Na raty oczywiście, że można - ponad 700 miesięcznie przez 18 miesięcy - jeżeli
              ktoś płaci raty w banku to raczej z tego nie skorzysta. Opcja druga, można
              wynająć miejsce pod zadaszeniem, ale tylko do końca lipca i to za ponad 300
              pln !!!! Czy my mieszkamy w Centrum, że aż tyle sobie życzą?? Mój kolega na
              Żoliborzu płaci 160 za miejsce w garażu podziemnym. Jak dla mnie spółdzielnia
              nie potrafi nic sensownego wymyślić. A co do zakazu wjazdu, niektórzy są za,
              proszę bardzo, tylko proszę mi powiedzieć, na jakiej podstawie zabrania mi się
              wjechać na teren mojego osiedla???
              • stefania Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 01.03.04, 16:09
                Ale chyba to, że nie będzie możliwości parkowania poza garażami lub miejscami
                do tego wyzanaczonymi, było wiadomo od zawsze, z tego co wiem, to nie będzie
                poprostu gdzie stanąć, a skoro s-ni zależy na tym aby garaże sprzedać to na
                pewno pójdzie na rękę i rozłoży np. na większą liczbę rat - trzeba rozmawiać.
                • Gość: max Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.04, 08:10
                  Osobiscie to nie mam ochoty przeciekac sie na osiedlu miedzy zaparkowanymi
                  samochodami, oraz sluchac w zime odglosow odpalanego disla.
                  • Gość: Krzysiek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.chello.pl 02.03.04, 09:10
                    Mi to że ktoś będzie parkował na osiedlowym chodniku apsolutnie nie
                    przeszkadza, ale co z naszymi gośćmi jak podpisywałem umowe to zapowniano mnie
                    że takie miejsca na terenie będą. Jak mieszkałem na poprzednim osiedlu to ta
                    sytuacja była podobna, aż ci co mieli wykupione miejsca w garażu sami zaczeli
                    parkować na chodnikach, w gorażach było strasznie dużo włamań, a osiedle miało
                    prawie 100 lokali i było strzeżone. I mimo że na prawie każdy lokal przypadał
                    somochód i było mało miejsca na osiedlu to nie było tłoku, ludzie pracują na
                    zmiany, lub też wyjejzdzają. Ja wykupiłem miejsce na Milenium i uważam że zakaz
                    wjazdu na osiedle przez osoby których narazie nie stać na miejsce w garaży to
                    bzdura.
                    • Gość: alek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.chello.pl 02.03.04, 10:24
                      czytałem wcześnij o propozycji wybudowania placu zabaw na działce gdzie mają
                      postawić 4-blok, mimo że mam dzieci wolał bym aby tam zorganizować miejsca
                      parkingowe, a z dziećmi wole chodzić po pobliskich lasach, nad wisłe lub
                      przejechaćsię do zoo, muzeum ... taki plac zabaw przyczynił by się do
                      zamknięcia nas wszystkich w strzeżonej przez ochrone klatce, taka wygoda dla
                      nas była by naprawde zła. Też jestem za swobodnym wjazdem na osiedle, bez
                      żadnej dyskryminacji.
                      • stefania Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 02.03.04, 10:34
                        Na osiedlu brakuje zieleni, a nie miejsc postojowych, bo po to jest aż tyle
                        garaży, za które oczywiście trzeba zapłacić, tak samo jak za ten placyk, bo
                        inaczej będzie blok. Niestety nic za darmo, a jeżeli nie będziemy jednomyślni
                        to będzie blok i tyle. A nawet jak osiedle będzie otwate i każdy będzie mógł
                        parkować byle gdzie, np. na drodze pożarowej (tak jest obecnie u mnie) - to i
                        tak przy obecnej ciasnocie miejsca nie starczy.
                        • Gość: olek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.chello.pl 02.03.04, 11:42
                          Tylko przed podpisywaniem umów miały być darmowe miejsca (prawie darmowe, bo i
                          tak za działkę zapłaciliśmy), pozatym slyszałem że tą działkę MSM dostała od
                          gminy za darmo, warto te plotki sprawdzić, tak somo miały być telefony,
                          telewizja kablowa, internet i to nie z kablówki czy też z TPSA ale od dużo
                          tańszego operatora. Oni nic w tym kieronku nie robią, natomiast przysyłają
                          coraz to nowsze propozycje aby mieć jeszcze z czegoś zysk, pieniądze z
                          parkowania samochodu pod tarasem przy 2, i każdy chyba ma rozciągnięte
                          mieszkanie. Ta firma co to mierzyła miała sporo roboty, prznajmniej na tydzień
                          a nikt ich ze znajomych z 2 czy 3 nie widział, pozatym ja nie dostałem od MSM
                          co za pomieszczenie mi przytyło
                          • dar-ek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 02.03.04, 13:41
                            Zakaz wjazdu jest drastycznym rozwiazaniem ale chyba jedynym w tej sytuacji
                            skoro wiecej miejsca nie wyczarujemy. Inna sprawa to to ze spoldzielnia nie
                            uprzedzila wszystich o takich pomyslach.
                            Absolutnie niedopuszczalne jest aby pozwolic na parkowanie na chodnikach i
                            uliczkach osiedlowych. Mam taka sytuacjie na obecnym osiedlu i nie mam zamiaru
                            znowu przeciskac sie miedzy zderzakami samochodow zeby dojsc np. do smietnika.
                            Nie wierze ze to byloby jedyne osiedle w Polsce gdzie wszyscy bez miejsc
                            parkingowych/garazowych stawali by w taki sposob aby nie utrudnic innym zycia.
                            • Gość: Krzysiek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.chello.pl 03.03.04, 09:10
                              o.k. mieszkałem poprzednio w mieszkaniu 32 m a miejsce kosztowało tam 36000 zł
                              hale garażowe w 1/3 były wykupione po trzech latach ludzie jednak zaczeli
                              powoli je wykupywać bo to jednak wygoda, na początek jednak to spory wydatek. A
                              moim zdaniem błędem jest projektować osiedla gdzie są mieszkania 30 metrowe i
                              mniejsze i zarazem 100 lub jeszcze o więkrzym metrażu, zamieszkają tam ludzi o
                              rużnych zasobach finansowych którzy mają drogie nowe samochody i ci co mają
                              stare pojezdy z przerdzewiałymi miskami olejowymi, przez co na osiedlowych
                              uliczkach będą mało przyjemne plamy, u mnie na poprzednim osiedlu tak właśnie
                              było. Zbiegiem miesięcy będzie więcej innych problemów, wydaje mi się
                              powinniśmy być bardziej wyrozumiani dla ludzi młodych którzy w tak ciężkich
                              czesach zdecydowali się na swoje m i chcą normalnie funkcjonować w tej
                              społeczności, ktorych narazie nie jest stać teraz na dodatkowy wydatek, a mają
                              samochody który być me są im potrzebne do zarabiania pieniędzy, na spłate
                              kredytu zaciągniętego na kupno mieszkania i może no pużniejsze kupno miejsca w
                              garażu. Mnie na poprzednim osiedlu nie było stać na ten luksus jak wielu innych
                              a administrator podpuszczany przez innych stawiał słupki oczywiście na
                              poczętku , potem mogliśmy stawiać samochody na terenie , było ciasno ale tak
                              jak pisałem wcześnij trwało to jakieś trzy lata. Z tego że też kiedyś stawiałem
                              samochód no chodniku to jestem przeciwny zakazowi wjazdu no osiedle przez tych
                              co nie mają wykupionych miejsc.
                      • stefania Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 03.03.04, 13:17
                        Czy olek, alek i Krzysiek to jedna i ta sama osoba głosująca za umożliwieniem
                        wjazdu na osiedle?
                        • Gość: M1 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 03.03.04, 14:27
                          wjazd na teren osiedla powinien byc bardzo pilnowany, zeby nie doszlo do takiej
                          sytuacji jak na os. Kaminskiego gdzie osoby mieszkajace nie maja gdzie
                          zaparkowac swoich samochodow, bo na osiedle strzezone wjezdzaja samochody z
                          innych osiedli.
                          • Gość: Andrzej Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.hq.japancars.pl / 81.210.17.* 03.03.04, 15:39
                            Na jaki strzeżony parking Was wpuszczą jeśli za niego nie zapłacicie? Zasada
                            powinna być prosta: masz wykupione miejsce możesz wjechać, nie masz wykupionego
                            miejsca parkujesz samochód poza terenem osiedla. Spółdzielnia nikogo nie zmusza
                            i nie zmusi do kupienia miejsca parkingowego. Każdy, kto kupił mieszkanie na
                            tym osiedlu dobrze wiedział, że osiedle będzie ogrodzone i strzeżone. Pytam
                            więc jakim prawem ci co nie kupili miejsc parkingowych chcą mieć darmowy
                            strzeżony parking. To niestety kosztuje, a jeśli kogoś nie stać to trudno
                            powinien więc parkować poza osiedlem. Gdyby osiedle nie było strzeżone i
                            ogrodzone to wtedy wszstko jasne, wolna amerykanka i kto piewszy ten lepszy.
                            Wielką niesprawiedliwością jest gdy jedni płacą ciężkie pieniądze za garaż, a
                            inni nie płacąc nic uzurpują sobie takie samo prawo do strzeżonego parkingu.
                            Gdy wybierasz się do kina czy teatru zostaniesz wpuszczony jeśli nie masz
                            wykupionego biletu? Nie! A jeśli uda ci się wejść to jesteś złodziejem. I tak
                            samo jest z parkowaniem. Na osiedlach niestrzeżonych ludzie parkują pod blokiem
                            i to jest normalne, może ich nie stać na parking strzeżony. Tak samo powinno
                            być i będzie u nas. Zapłaciłeś możesz korzystać ze strzeżonego osiedlowego
                            parkingu, nie zapłaciłeś stawiasz się poza osiedlem. To proste. Tylko niestety
                            jest wielu cwaniaków, którzy chcą "wy....ć" innych "naiwnych" co zapłacili.
                            • Gość: frend Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 03.03.04, 15:53
                              Zgadzam się pełną gębą z Andrzejem. W końcu po coś wymyslono te garaże,
                              przeciez nie bedziemy robić z nich jakis schronów, tylko ktoś je postawił po to
                              aby nie parkowac pod oknami.
                            • Gość: lokator Milnium Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.itpp.pl 04.03.04, 21:47
                              Szanowny Panie Andzrzeju.
                              Muszę przyznac iz jest Pan w bardzo dużym błędzie i opinnia Pana jest rozumiem
                              tylko Pana opinią której nie powinien Pan tak głośno wypowiadać. Mam pytanie? .
                              czy w umowie zakupu mieszkania miał Pan punkt mówiący o tym iż jednym z
                              warunków zakupu mieszkania na Osiedlu Milenium jest wykup miejsca porkingowego
                              naziemnego bądz w garażu podziemnym?, jeśli Pan miał to pan musiał je wykupić,
                              ja takiego punktu nie miałem. Ostatnie pisma które były wysyłane do mieszkańców
                              osiedla którzy nie wykupili miejsc porkingowych w garażach podziemnych mówiło o
                              ofercie i propozycji zakupu takiego miejsca parkingowego w garażu podziemnym a
                              nie nakazywały, ponieważ było by to sprzeczne z umową zawartą miedzy nabywcą a
                              sprzedającym, a z tego co wiem jedynym dokumentem prawnym wiażącym obie strony
                              jest UMOWA ZAKUPU MIESZKANIA i nie ma poza nią żadnych prawnych dokumentów
                              które by panu cokolwiek nakazywały jeśli pan się z nimi nie zapoznał i ich nie
                              podpisał. Rozmawiałem z prawnikiem mającym duże dośwadczenie w tego typu
                              sporach budowlanych i nie ma pan racji twierdząc iz kazdy powinien wykupić
                              takie miejsce. Prawo budowlane mówi prosto. Do każdego lokalu ma być 1,5
                              miejsca parkingowego wg. norm budowlanej, nie zależnie gdzie. jeśli
                              spółdzielnia nie wymaga od wszystkich wykupu miejsca garażowego wraz z zakupem
                              mieszkania ( UMOWA ZAKUPU), to znaczy że się liczy z tym iz wszyscy tego nie
                              zrobia bo są to dodatkowe koszta. Na osiedle ma prawo wjazdu każdy lokator,
                              który tu mieszka i jeśli nie ma miejsca garażowego są od tego miejsca postojowe
                              na terenie osiedla. Przykład Osiedle UL> Perkuna, UL. Van gogha. Są to osiedla
                              należące do MSM Nowy DoM 82 i tak właśnie to wygląda. Poza tym, jeśli nie mogę
                              wjechac na teren osiedla to i za ochronę płacic nie musze, na to by wygladało.
                              Nie ma takiego PRAWA które by coś takiego mówiło jak Pan twierdzi, a jeśli jest
                              to proszę mi to pokazać w mojej umowie zakupu mieszkania i obowiązków z niej
                              wynikających. do bramy wjazdowej każdy lokatom prawnie musi dostac ( lub
                              zakupić) pilota wjazdowego, bo jak wszyscy wiemy jest to po części nasze
                              wspólna własność do której wszyscy mamy takie samo prowo. a zastanawiał się pan
                              skąd wzieła się taka presja? prosze pomyśleć......, to nie boli. Z poważaniem.
                              Lokator milenium.
                              • Gość: miki Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R* / 212.121.135.* 18.03.04, 16:47
                                Jest jedno ale, skoro patrzymy na to ze strony prawniczej ławy.
                                My nie jesteśmy właścicielami osiedla tylko pewnych obszarów gruntowych (czyli
                                gruntów pod lokale mieszkalne). Reszta gruntu znajdująca się na terenie osiedla
                                jest własnością sp-ni (jak np.teren gdzie chcą postawić Milenium bis). Czy
                                gdyby Pan był właścicielem tego terenu zamiast sp-ni pozwolił by Pan parkować
                                (czyli w innym rozumieniu zajmować) na Pana własności bez żadnych opłat.
                                Jeśli nadal ktoś twierdzi ze sp-nia bezprawnie zabrania wjazdu na teren osobom
                                które nie wykupiły miejsc, polecam kontakt z jakims prawnikiem.

A zdanie Pana Andrzeja popieram w calej rozciaglosci.
    • Gość: frend Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 03.03.04, 15:32
      Szczerze "mówiąc" nie po to wziąłem kredyt na 20 lat na mieszkanie i garaż,
      żebym po osiedlu musił spacerować slalomem między samochodami lub między
      plamami oleju na chodnikach, poza tym ślady kół na trawie też nie polepszają
      widoku bo z pewnością znajdą się i tacy którzy w przypadku braku miejsca na
      chodniku staną po prostu na trawniku. Wydaje mi się że wszyscy posiadacze
      czterech kółek powinni wykupić garaże, a spółdzielnia powinna być zobowiązana
      do wydzielenia miejsc postojowych dla gości przed lub na osiedlu. Tak jest w
      przypadku os.przy ul.Kaminskiego gdzie jest dużo miejsc przed osiedlem.
      • stefania Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 03.03.04, 16:06
        Wreszcie jakieś rozsądne głosy - popieram w 100%
        • Gość: Lokator Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.eranet.pl 03.03.04, 16:29
          Ja natomiast się nie zgadzam z panem Andrzejem. Dlaczego ? Ponieważ jestem
          właścicielem mieszkania na osiedlu a co za tym idzie współwłaścicielem terenu
          na ktorym znajduje się osiedle i nikt nie może mi zabronić wjazdu na teren
          mojej wpółwłasności.
          • Gość: Robokopek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.22.* 03.03.04, 16:42
            Ta "wpół-własność" jest do Twojej dyspozycji, ale nie możesz na niej sam zrobić
            niczego poza tym, że przebywasz. Twoje auto możesz jedynie wprowadzić i zabrać
            do mieszkania (no, do garażu) - bo to jest Twoja własność.
          • Gość: Andrzej Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.hq.japancars.pl / 81.210.17.* 03.03.04, 17:54
            Szanowny Lokatorze masz słuszność tylko do pewnego stopnia. Wraz z mieszkaniem
            owszem nabyłeś prawo do tzw. ułamkowej części wspólnej gruntu. Tzn. że do
            Ciebie i Twoich sasiadów należy klatka schodowa, chodniki, plac zabaw dla
            dzieci (jeśli będzie) itp. Natomiast miejsca parkingowe to w tym rozumieniu
            inna część gruntu, która należy do spółdzielni i jeśli pragniesz z niej
            korzystać niestety musisz zapłacić za ten kawałek ziemi. Może to trochę trudno
            zrozumieć patrząc z perspektywy budownictwa wielorodzinnego, gdzie na
            niewielkiej powierzchni gnieździ się w swoich "dziuplach" 200 rodzin. Gdybyśmy
            się wszyscy przenieśli na teren płaski, gdzie każdy mieszka na parterze w swoim
            domku to proszę wybacz mi Szanowny Lokatorze, ale Twoje rozumowanie można by
            przyrównać do mieszkańca, który jest zdziwiony, że nie może postawić swojego
            samochodu w ogródku swojego sąsiada. Podobnie jest z chodnikami na osiedlu i
            parkowaniem na chodnikach. Teraz trwa budowa więc rozumiem wszystkich
            parkujących na chodnikach (po prostu nie ma miejsca), ale nie wyobrażam sobie
            sytuacji gdy garaże będą oddane do użytku a jakiś LENIWY KOŁEK będzie parkował
            na chodniku. Jak sama nazwa wskazuje chodniki służą do chodzenia, nie do
            parkowania. I nie wyobrazam sobie sytuacji kiedy jakaś matka z dzieckiem w
            wózku przez takiego LENIWEGO KOŁKA nie będzie mogła jak człowiek przejść
            chodnikiem. Tak na marginesie uliczka osiedlowa służy tylko do dojazdu do
            garaży oraz do dojazdu służb miejskich, pogotowia itp. i z tego powodu dla
            bezpieczeństwa wszystkich mieszkańców zawsze powinna być przejezdna.
            • Gość: Krzysiek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.chello.pl 04.03.04, 11:03
              Każdy ma racje, ale nasza spółdzielnia chyba każdemu z nas mówiła o nie
              przymusowym wykupywaniu miejsc w garażu i że na osiedlu będzie możliwość
              parkowania samochodu (za darmo), chyba tylko aby szybko wmierę sprzedać małe
              mieszkania do których kupno miejsca w garażu to + spory procęt. Przepraszam za
              to co przeczytacie ale myśle że będzie się ciężko mieszkało nam wszystkim,
              przeszkadzają nam samochody potem psy, koty, płaczące dzieci i przez kilka
              pierwszych lat remonty bo nie każdego pewnie będzie stać zrobić to co odrazu by
              chciał mieć w swoim M. Natomiast Pan Andrzej wydaje mi się typem nowobogackiego
              cwaniaka, i wie jak ma wyglądać osiedle, bo mu się już to przyśniło. A z pani
              Stefanii wypowiedzi to naprawde nic nie wynika, chciała by się przyczynić do
              naszego wózka, ale tylko potrafi kiwać głową ( nie mylić z myśleniem). Bardzo
              przepraszam panią Stefanie i pana Andrzeja i mam cichą nadzieję że będzie nam
              się wszystkim dobrze mieszkało.
              • Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 04.03.04, 12:06
                Dziewczyny i chłopaki.
                Panie i panowie.
                Czemu mają służyć Wasze polemiki. Czas pokaże jak będzie. Nie kłóćmy się.
                Zewrzyjmy szeregi w imie jakiejs wspólnej idei... (zabrzmiało jak z PRL :-))

...tejkitizzi...
              • Gość: Andrzej Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.hq.japancars.pl / 81.210.17.* 04.03.04, 12:18
                Z całym szacunkiem, ale spółdzielnia owszem mówiła o nie przymusowym
                wykupywaniu miejsc garażowych jak również o darmowym parkowaniu, ale tylko do
                momentu zamknięcia osiedla, co właśnie nastąpiło. Taka procedura obowiązuje
                obecnie każde zamknięte i chronione osiedle. Proszę mi wskazać jakieś nowe
                strzeżone osiedle, gdzie każdy mieszkaniec może sobie darmowo parkować auto na
                wyznaczonym parkingu czy hali garażowej. Może i takie gdzieś jest, ale na pewno
                nie za 3200 za metr. Co do aroganckich insynuacji p. Krzysia. to ja w
                przeciwieństwie do niego jak sądzę, starałem się chodzić na zebrania
                spółdzielni i uważnie słuchać, a przed podpisaniem umowy obejrzałem plan
                osiedla i zagospodarowania przestrzennego. Dla mnie było to oczywiste, żeby
                wiedzieć gdzie i jak będę mieszkał zwłaszcza jak wydaję taką kupę kasy. Bardzo
                przepraszam, ale nowobogackie cwaniactwo to raczej cecha p. Krzysia, ponieważ
                jak sadzę nie liczył się ze swoimi pieniędzmi podpisując w ciemno umowę, nie
                mając pojęcia jak będzie wyglądało osiedle i na domiar złego uzurpuje sobie
                prawo do darmowego parkowania obok tych co zapłacili ciężką kasę za swoje
                miejsca parkingowe. I kto tu jest k...a cwaniakiem? I proszę nie obrażać p.
                Stefanii ponieważ ma ona dużo większe doświadczenie z tą spółdzielnią niż ja i
                dobrze wie co mówi.
                Co do parkowania i "przeszkadzających" aut. Widziałem wiele lat temu jak pewien
                Niemiec zaparkował na pustym parkingu (ok. 20 wolnych miejsc). Gość wjechał
                lewym kołem na linię oddzielającą miejsca parkingowe. Gdy wysiadł z samochodu i
                zorientował się, że krzywo zaparkował, wsiadł z powrotem do auta, cofnął i
                postawił się prosto. Dla mnie wówczas był to szok, przecież parking był pusty.
                Pewnie niejeden Polak postukał by się w głowę. Dla mnie ten Niemiec stał się
                wzorem do naśladowania. Chodzi po prostu o poziom kultury, nie musiał tego
                robić, a jednak pomyślał o tym, że za chwilę może przyjechać więcej aut i zrobi
                się ciasno. Ilu Polaków tak myśli?. To samo może być na osiedlu. Ile osób
                pomyśli o tym, że jakaś matka z dzieckiem będzie za chwilę chciała wyjść z
                domu, a może ktoś inny będzie chiał wnieść do swojego domu dużą lodówkę. I jak
                to zrobić jak wszystko jest zastawione, a miejsca parkingowe puste? Chodzi mi
                tylko o to, żeby każdy starał się myśleć o innych, a wtedy wszystkim będzie
                żyło się na naszym osiedlu lepiej. To takie proste wystarczy tylko trochę
                kultury i szacunku dla innych.
                • Gość: frend Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 04.03.04, 12:52
                  jak zwykle zgadzam się z Panem Andrzejem. Nie zaliczam się do "nowobogackiego
                  cwaniactwa", bo pewnie za takich uważa p.Krzysztof wszystkich którzy wykupili
                  garaże, nie wysypuje mi się kasa z kieszeni, nie zarabiam kokosów i nie mam
                  bogatych rodziców, a jednak zdecydowałem się wziąć wiekszy kredyt żeby go
                  spłacać przez 20 lat. Jestem przyszłym ojcem i zapewne będę chciał przejść się
                  nieraz na spacer z wózkiem i naprawdę nie uśmiecha mi się przeciskanie między
                  samochodami.
                  • Gość: Lokator Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.era.pl 04.03.04, 15:20
                    Wrócę na chwilę do mojej poprzedniej odpowiedzi. Przytaczając słowo
                    współwłasność nie miałem na myśli twierdzenia, że mogę parkować gdzie mi się
                    podoba, bo również jestem przeciwny parkowaniu na ulicy, ponieważ od tego są
                    inne miejsca, ale o to, że nikt nie może mi zabronić wjazdu na teren osiedla.
                    W obecnej sytuacji nie stać mnie na garaż, a propozycje spółdzielni uważam za
                    nierealne, czy oni nie mogą wpaść na pomysł wynajmu miejsc garażowych, w innych
                    osiedlach tak to się odbywa. Oczywiście w rozsądnych cenach, bo 300 za miejsce
                    na zewnątrz to paranoja. Dlaczego tego od nich oczekuję, dlatego, że przez
                    wiele lat mieszkałem na osiedlu, które zostało wykonane w latach 70
                    (teoretycznie w czasach, kiedy budowaną największą tandetę) i powiem szczerze
                    to, w czym mieszkamy jest o lata świetlne za tamtymi standardami i w dodatku
                    wtedy mieszkania dostawało się za grosze a teraz trzeba zapłacić grubo ponad
                    100 a nawet 200 tys.
                    • Gość: lokator milenium Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.itpp.pl 04.03.04, 21:51
                      Szanowny Panie Andzrzeju.
                      Muszę przyznac iz jest Pan w bardzo dużym błędzie i opinnia Pana jest rozumiem
                      tylko Pana opinią której nie powinien Pan tak głośno wypowiadać. Mam pytanie? .
                      czy w umowie zakupu mieszkania miał Pan punkt mówiący o tym iż jednym z
                      warunków zakupu mieszkania na Osiedlu Milenium jest wykup miejsca porkingowego
                      naziemnego bądz w garażu podziemnym?, jeśli Pan miał to pan musiał je wykupić,
                      ja takiego punktu nie miałem. Ostatnie pisma które były wysyłane do mieszkańców
                      osiedla którzy nie wykupili miejsc porkingowych w garażach podziemnych mówiło o
                      ofercie i propozycji zakupu takiego miejsca parkingowego w garażu podziemnym a
                      nie nakazywały, ponieważ było by to sprzeczne z umową zawartą miedzy nabywcą a
                      sprzedającym, a z tego co wiem jedynym dokumentem prawnym wiażącym obie strony
                      jest UMOWA ZAKUPU MIESZKANIA i nie ma poza nią żadnych prawnych dokumentów
                      które by panu cokolwiek nakazywały jeśli pan się z nimi nie zapoznał i ich nie
                      podpisał. Rozmawiałem z prawnikiem mającym duże dośwadczenie w tego typu
                      sporach budowlanych i nie ma pan racji twierdząc iz kazdy powinien wykupić
                      takie miejsce. Prawo budowlane mówi prosto. Do każdego lokalu ma być 1,5
                      miejsca parkingowego wg. norm budowlanej, nie zależnie gdzie. jeśli
                      spółdzielnia nie wymaga od wszystkich wykupu miejsca garażowego wraz z zakupem
                      mieszkania ( UMOWA ZAKUPU), to znaczy że się liczy z tym iz wszyscy tego nie
                      zrobia bo są to dodatkowe koszta. Na osiedle ma prawo wjazdu każdy lokator,
                      który tu mieszka i jeśli nie ma miejsca garażowego są od tego miejsca postojowe
                      na terenie osiedla. Przykład Osiedle UL> Perkuna, UL. Van gogha. Są to osiedla
                      należące do MSM Nowy DoM 82 i tak właśnie to wygląda. Poza tym, jeśli nie mogę
                      wjechac na teren osiedla to i za ochronę płacic nie musze, na to by wygladało.
                      Nie ma takiego PRAWA które by coś takiego mówiło jak Pan twierdzi, a jeśli jest
                      to proszę mi to pokazać w mojej umowie zakupu mieszkania i obowiązków z niej
                      wynikających. do bramy wjazdowej każdy lokatom prawnie musi dostac ( lub
                      zakupić) pilota wjazdowego, bo jak wszyscy wiemy jest to po części nasze
                      wspólna własność do której wszyscy mamy takie samo prowo. a zastanawiał się pan
                      skąd wzieła się taka presja? prosze pomyśleć......, to nie boli. Z poważaniem.
                      Lokator milenium.

• Gość: pmt Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.era.pl 05.03.04, 09:17
                        Tak sobie dyskutujemy o garażach i miejscach parkingowych, a ja chciałbym w
                        końcu odebrać mieszkanie. Ostatni termin rozpoczęcia przekazywania mieszkań w
                        jedynce to 25.03. A może ktoś już usłyszał późniejszą datę?

Pozdrawiam PMT
                        • Gość: haj rozpoczęcie przekazywania lokali IP: 217.153.60.* 05.03.04, 09:29
                          ja i o terminie 25-go nie słyszałem - ostatnio słyszałem o 9 marca (sic!)
                      • stefania Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 05.03.04, 09:41
                        Rzeczywiście bardzo smutno się zrobiło na tym forum, a jeszcze parę dni temu
                        wydawało mi się, że dodatkowym walorem osiedla są mili, przyjaźnie nastawieni
                        sąsiedzi, a tu jakieś osobiste wycieczki, kłótnie, fuj... Faktycznie, po co
                        nasze swary głupie, wnet i tak zginiemy w zupie. Podkreślam jeszcze raz, że
                        oczywiście wjazdu nikt nie zabroni, ale poprostu nie będzie gdzie stanąć i
                        tyle, no może jak ktoś się bardzo pospieszy i wróci z pracy np. o 15. Co do
                        osiedla Perkuna - to tam są tylko pojedyncze garaże i generalnie panuje wolna
                        amerykanka dotycząca miejsc postojowych, zdarza się, że po 21 poprostu trzeba
                        wyjechać za bramę i stać naprawdę daleko od budynku (miejca na zewnątrz są
                        również zajęte przez kinomanów). Osiedle Milenium i Perkuna - to dwa różne
                        światy, budowane wg zupełnie innej koncepcji przestrzennej. Tam przestronnie i
                        lużno, piękny, duży plac zabaw, dużo zieleni, a na Milenium będzie przewaga
                        betonu, a zatem naprawdę zamiast jednoczyć siły i wygrać ze s-nią ten placyk
                        pod 4 budynek, my się kłócimy. Chyba jest idealnie na Van Gogha, miejsc
                        postojowych w bród na osiedlu i bod bramą dla gości - w każdym razie nigdy nie
                        słyszałam o problemach tego rodzaju.
                        Pozdrawiam wszystkich, życzę spokoju i mniej nerwów. Na pewno wszyscy na tym
                        lepiej wyjdziemy.
                      • Gość: Andrzej Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.hq.japancars.pl / 81.210.17.* 05.03.04, 11:17
                        Do "Lokator Milenium". Obawiam się, że źle mnie Pan zrozumiał. Nie miałem i nie
                        mam w umowie nakazu kupna garażu. Twierdziłem i nadal twierdzę, że spółdzielnia
                        nie zmusza i nikogo nie zmusi do kupna miejsca parkingowego jeśli u umowie nie
                        było zapisu o obowiązkowym jego nabyciu. Chodzi mi tylko o właściwe pojmowanie
                        prawa własności. Podpisując umowę na kupno mieszkania stałem się właścicielem
                        iluś tam metrów2 mieszkania, ale żeby stać się właścicielem "domku dla
                        samochodu" niestety muszę dokupić te kilka metrów więcej, bo to zupełnie inna
                        powierzchnia, inna działka, na innym gruncie. Ponieważ z założenia na uliczce
                        parkingowej będzie obowiązywał zakaz parkowania, to ten kto chce parkować na
                        osiedlu niestety musi wykupić tą małą część gruntu dla samochodu. Powtórzę
                        tutaj porównanie do mieszkańca, który ma pretensje do swojego sąsiada, że nie
                        może parkować samochodu w jego ogródku. Jeśli miałbym dom i ogrodzoną działkę
                        wokół tego domu, to ktoś kto wjechałby na mój teren naruszyłby moją prywatność,
                        byłby w pewnym sensie złodziejem. To chyba nie ulega wątlipwości. Nie chcę
                        bronić spółdzielni, bo też jak wielu innych mam serdecznie dosyć niektórych jej
                        posunięć, ale w tym wypadku oni niestety mają rację. To samo dotyczy garaży i
                        miejsc parkingowych. Dlaczego, dlatego, że teren osiedla jest własnością
                        spółdzielni, nie naszą, własnością spółdzielni (proszę sprawdzić w sądzie do
                        kogo należy ta działka). I tu mamy problem, bo niektórzy traktują obcy teren
                        jak swój własny. Osobiście uważam, że spółdzielnia popełniła fatalny błąd
                        sprzedając mieszkania bez obowiązku kupna garażu na strzeżonym osiedlu.
                        Uważam, że jeśli nie było takiego obowiązku to spółdzielnia nie powinna
                        ogradzać osiedla tak aby było ogólno dostępne lub wyraźnie wydzielić miejsca
                        płatne (np. zadaszone i ogrodzone od bezpłatnych (niezadaszonych i
                        nieogrodzonych), gdzie panowałaby wolna amerykanka i zasada kto pierwszy ten
                        lepszy. Jeszcze raz powtarzam, działka na której jest osiedle została kupiona
                        na własność przez spółdzielnię, a my kupując od spółdzielni mieszkania
                        przenosimy tą własność na siebie i dlatego twierdziłem i twierdzę nadal, że
                        ktoś kto chce za darmo parkować auto obok tych co kupili swoje miejsca za
                        cieżkie pieniądze jest po prostu cwany i nieuczciwy. Przepraszam, ale prawo
                        własności jest święte i każdy zapewne chciałby żeby respektować to jego prawo,
                        w tym przypadku spółdzielnia.
                        • Gość: martini Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 13:38
                          Uważam, że jeśli nie było takiego obowiązku to spółdzielnia nie powinna
                          > ogradzać osiedla tak aby było ogólno dostępne lub wyraźnie wydzielić miejsca
                          > płatne (np. zadaszone i ogrodzone od bezpłatnych (niezadaszonych i
                          > nieogrodzonych), gdzie panowałaby wolna amerykanka i zasada kto pierwszy ten
                          > lepszy.

No i czy tak nie jest? Ci co maja wykupinoe miejsca w garazach beda mogli
                          wjezdzac do garazy i nikt inny tam nie wjedzie. Ci co wykupia lub wynajma
                          miejsca pod wiata tez beda tam parkowac i nikt inny tam nie wjedzie bo sa
                          zamykane slupki. Natomiast pozostale miejsca mialy byc do dyspozycji lokatorow
                          na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. I nie widze powodu aby zabraniac lokatorom
                          wjazdu na teren osiedla. Ci co wykupia sobie miejsca maja w pewnym sensie lepsze
                          miejsca bo: gwarantowane, nikt im nie zajmie tego miejsca, oraz pod dachem, wiec
                          nie napada im snieg. Ci co nie wykupili miejsc musza sie liczyc z tym ze
                          wieczorem moze ich juz zabraknac i nie bedzie gdzie zaparkowac, a na przyklad
                          zima jesli juz znjada miejsce to musza ranoa zasuwac ze szczotka i odsniezac
                          samochod.

Pozdrawiam
                          Martini
                          • Gość: Robokopek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.22.* 05.03.04, 14:35
                            Proponuję generalna zasadę:
                            Kto ma mieszkanie - wchodzi i mieszka.
                            Kto ma garaż - wjeżdża i parkuje.
                            Odstępstwa i inne kombinacje nie wchodzą w grę.
                            • Gość: zainteresowany Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.itpp.pl 05.03.04, 16:26
                              stary idz się leczyć. a gdzie masz coś takiego napisane?.
                              • Gość: Sąsiad Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.chello.pl 07.03.04, 12:51
                                Witam Szanownych Sąsiadów
                                Czy orientuje się ktoś jak się maja postępy na budowie ??
                                Co jest aktualnie wykonywane ??
                                I najważniejsze kiedy będą przekazywane pierwsze mieszkania ??
                                • Gość: nokon Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 212.160.146.* 08.03.04, 09:38
                                  Wracając do ciekawego wątku związanego z parkowaniem samochodów, w pełni się
                                  zgadzam z przedmówcami, że należy parkować na osiedlu wyłącznie w miejscach
                                  do tego przeznaczonych. Jednak dziwi mnie fakt, iż Spółdzielnia nie proponuje
                                  na rozsądnych warunkach wynajmu miejsc postojowych pod zadaszoną wiatą. Moim
                                  zdaniem proponowana cena 300 zł wydaje się być mało rynkowa. Dla porównania,
                                  ale może też być alternatywą dla tych, których nie stać na zakup miejsca
                                  postojwego, jest parking strzeżony. Najbliższy w okolicy znajduje się przy
                                  ulicy Ćmielowskiej (200 m od naszego osiedla). Cena bodajże wynosi 80 zł
                                  miesięcznie.
    • Gość: pisiu Czy znacie prawdopodobny termin pierwszych odbioró IP: 217.153.60.* 08.03.04, 16:38
      Czy znacie prawdopodobny termin pierwszych odbiorów?
      • Gość: pmt Re: Czy znacie prawdopodobny termin pierwszych od IP: *.era.pl 08.03.04, 17:42
        Ostatni termin rozpoczęcia przekazywania mieszkań w jedynce jaki słyszałem to
        25.03. Pytanie tylko, czy termin jest prawdopodobny ?
        • Gość: maly69 Problem z MILENIUM BIS (blok4) IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 09.03.04, 08:27
          Kochani Sąsiedzi
          Powraca problem z blokiem 4 który spółdzielnia sobie wymysliła na skrafku
          terenu przy bramie wjazdowej.
          Z informacji które posiadam niestety Rada Nadzorcza Spółdzielni widzi w tym
          przedsiewzieciu tylko aspekt ekonomiczny dla spółdzielni i zmierza do
          zaopiniowania na "tak" tej inwestytcji !!!!!!!!!!
          Wiem ze protestów indywidualnych "przeciw" tej inwestycji wpłynęło tylko 2
          (słownie DWA!!!!!!)- czyli nie "zarzucilismy spółdzielni i rady nadzorczej
          naszym sprzeciwem.
          Sprawa staje sie coraz bardziej skomplikowana i niebezpieczna gdyz w przypadku
          takiej akceptacji Rady - spółdzielnia moze rozpocząć inwestycję - budynek 4.
          Kochani jesli przegapimy to tu i teraz za chwilę bedzie "rozgrzebany budynek 4"
          oraz przyczynimy sie do powstania naszej "betonowej pustyni".
          Ja także jestem i będę odbierał mieszkanie w budynku nr1 więc mam troche spraw
          na głowie ale staram sie coś robić aby nie powstał ten wytwór wyobrażni
          szanownych Prezesów czyli - MILENIUM BIS - czy wy także coś robicie w tej
          sprawie?-chociazby napisaliscie jakiś "protest"?
          potem moze okazac sie za późno-pomyślcie o tym i nie skupiajcie sie tylko
          na "własnym podwórku".

Pytaniem zasadniczym jest czy jesteśmy za odkupieniem tego skrafka terenu od
          spółdzielni
          jesli "tak" to proszę na mój e-mail malyksiaze69@wp.pl przesyłać deklaracje
          waszej zgody na odkupienie gruntu od spółdzielni.
          tak jak popprzednio
          Imie nazwisko
          nr bloku i mieszkania
          i krótko ze wyrazacie chęć odkupienia gruntu

to będzie jeden z argumentów w rozmowach ze spółdzielnią gdyz ona cały czas
          twierdzi że to nasze "tak" to jest takie wypuszczone w przestrzeń i nic za tym
          sie nie kryje.wiec bedzie jakis dowód.
          Druga rzecz czekam na pomysły odnośnie róznych form zablokowania tej inwestycji
          równiez pod tym adresem powyżej.
          na samym osiedlu "deklaracjami" zajmie sie nasz przedstawiciel

Pozdrawiam
          I co o tym sadzicie Sąsiedzi?mamy szanse na unikniecie milenium BIS?
          maly69
          • Gość: frend Re: Oddawanie klatek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 21:27
            Na ostatnim zebraniu podawano terminy oddawania poszczególnych klatek. Z tego
            co wiem klatka A1 miała być oddana dziś tj. 09.03.2004, czy tak się stało, czy
            znowu został przesunięty termin?
            • Gość: pisiu Re: Oddawanie klatek IP: 217.153.60.* 10.03.04, 12:00
              został przesunięty na bliżej nieokreślony termin...
              ponoć 25-ty, ale oficjalnie nikt nic nie powiedział, napisał
              • Gość: frend Re: Oddawanie klatek IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 11.03.04, 12:16
                taka cisza na forum, więc chyba wszyscy poza mną odebrali już klucze :)))
                • stefania Re: Oddawanie klatek 11.03.04, 13:02
                  Bedą odbierać, wczoraj dostałam od s-ni pismo z konkretnym datami odbiorów dla
                  poszczególnych klatek. Zaczynają oddawać od 25.03.
                  • Gość: frend Re: Oddawanie klatek IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 11.03.04, 14:41
                    a jaki jest termin oddania klatki B1?
                    • stefania Re: Oddawanie klatek 11.03.04, 15:02
                      Zaraz po A1, czyli chyba ok. 10.04
                      • Gość: Gość Re: Oddawanie klatek IP: 217.153.179.* 11.03.04, 17:41
                        Spółdzielnia podała takie terminy:
                        A1 - 25.03.- 02.04.
                        B1 - 05.03 - 07.04
                        C1 - 08.04 - 16.04
                        B3 - 19.04 - 23.04
                        B2 - 26.04 - 30.04
                        D2 - 04.05 - 07.05
                        D1 - 10.05 - 12.05
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka