Gość: haj Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 18.11.03, 13:36 hop :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 03.12.03, 11:00 no to hop :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Gdzie są moje klucze?! IP: 217.153.60.* 05.12.03, 13:36 Miały być w końcu listopada 2003 (klatka pierwsza I)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia kupowac? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 13:37 czesc, czy jest szansa, ze budowa zakonczy sie do konca roku lub na poczatku 2004? chcialabym kupic mieszkanie na osiedlu milenium, ale waham sie po przeczytaniu calego watku. pzdr gonia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lami Re: kupowac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.03, 13:51 moim zdaniem, tak. Jeśli miejsce Ci odpowiada, to chyba nie masz większego wyboru. Ostatnie pismo od spółdzielni mówi, że budynek nr 1 oddadzą, do końca 1- go kwartału 2004. Na szczeście ula odsetkowa zostaje, z z ulgi remontowej można jeszcze korzystać w 2004 i 2005 (informacja z 18.11.2003). Tak więc bez stresu, najwięcej zaryzykowali Ci co już wpłacili 100% tak jak ja). Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: kupowac? IP: 217.153.60.* 19.11.03, 15:37 A tak poza tym to na którym piętrze już tynkują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: kupowac? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 19.11.03, 15:51 dzieki za informacje. pozdrawiam gonia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia cena IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 21.11.03, 08:58 a czy orientujecie sie jak bedzie wygladac ostateczna cena za m2? wiem, ze w spoldzielniach ceny rosna po zakonczeniu budowy. obawiam sie, ze kupie za 3100, a pozniej bede musiala jeszcze doplacic. gonia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: cena IP: 217.153.60.* 21.11.03, 09:35 wg. mojej wiedzy - było 2950/m2 - potem prezes Frydryszak twierdził że rozliczenie kosztów budowy nie przekroczy 6,4% to by dawało 3138.8/m2 czyli obecną cenę. Z innej beczki. Czy ktoś widział na którym piętrze już kładą tynki w I? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GUGA Re: kupowac? IP: *.man.polbox.pl 24.11.03, 14:37 z z ulgi remontowej można > > jeszcze korzystać w 2004 i 2005 (informacja z 18.11.2003). Tak więc bez stresu, JELI JĄ ZACZNIESZ W 2003 R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lami Re: ulga remontowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.03, 16:49 dot.: ulgi remontowej Można zacząć remont w 2004, żeby skorzystać z ulgi. Wprawdzie z ustawy znika ulga remontowa, ale są rozprządzenia, które wyraźnie mówią o prawie do korzystania z ulgi w roku 2004 i 2005. Reasumująć: jeśli nie zaczniesz remontu 2003 to nie martw się, bo w 2004 ulga nie przepadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falk2 Re: kupowac? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.03, 12:25 a w którym budynku chcesz kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Małe podsumowanie robót na budynku nr1 IP: *.ina.pl 24.11.03, 07:55 Hej szanowni sasiedzi. ostatnio pokazałem sie na w.w budowie i oto co zastałem: Tynki: Wieża1 Sa juz na niskich kondygnacjach. Klatka B2 - zakończona kLATKA b1 - wCHODZA Z EKIPĄ 1 MIESZKANIE JUZ WYTYNKOWANE wieza2 - jest to jakieś 2 kondygnacje zrobione w sumie pracuje ok 40 pracowników Garaż. zalewaja słupy srodkowe a takze wykonuja szalunki pod strop. wszystko ma być zakończone do 10 grudnia. chłopaki jakoś takoś sie uwijają. garaz pod 3 jest juz prawie wykończony Elektrycy. O latarniach wewnatrz i od strony parkingu i boiska to juz chyba wiecie - swieca sie te przy wewnętrznej drodze. postawiono także latarnie przy drodze od sstrony kościoła. także sukcesywnie wykonywane są przewody wewnatrz mieszkań - aktualnie klatka B1. Wyglad: Przy 2 posadzono drzewka wraz z krzewami. XChodniki wykonane w 100% przy 2 i 3 a takze od ceramicznej przy 1 - tylko w tym ostatnim przypadku uwaga bo gdy jakiś z sasiadów sie zagalopuje po wyjściu z klatki to moze niezłego orła wywinąć wprost na ogrodzenie- brak zabezpieczenia przed "zeslizgnieciem się " :)) z chodnika. AAAAA i jeszcze jedno pojawiły sie informacje na temat "Milenium bis" - ciekawe w którym miejscu ono bedzie stało bo na ulotkach mówi sie o rozpoczęciu budowy od 2004 jednego z miesiecy -niestety nie pamietam od którego. pozdrawiam Maly69 ps. chyba zeczywiscie terminem realnym przy dzisiejszym stanie budowy jest marzec 2004. Odpowiedz Link Zgłoś
beatam Re: Małe podsumowanie robót na budynku nr1 24.11.03, 10:00 Cześć, pozdrawiam wszystkich z Millenium. Ja jestem ze Słonecznego Stoku, czasami czytam sobie was i widzę, że jedziemy na tym samym wózku. W związku z tym mam do was kilka pytań. Jak wygląda u was sprawa kablówki/telefonów/internetu? Czy coś z tego jest czy nie ma jeszcze nic? Czy ktoś już informował, jaka będzie odpłatność za pakiet tych trzech usług? Wiem, że to dla większości sprawa drugorzędna wobec opóźnień na budowie itd., ale dla mnie to część warsztatu pracy... CZy macie zaplanowane jakis kolejne spotkanie ze spółdzielnią? I przede wszytkim: czy coś wam wiadomo na temat objęcia przekształcenia własn. spółdz. prawa do lokalu w pełną własnośc podatkiem VAT 7%? Czy ktoś u was na spotkaniu poruszał ten temat? Pozdrawiam, Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pmt Re: Małe podsumowanie robót na budynku nr1 IP: *.era.pl 24.11.03, 16:46 Gość portalu: maly69 napisał(a): > AAAAA i jeszcze jedno pojawiły sie informacje na temat "Milenium bis" - ciekawe > > w którym miejscu ono bedzie stało bo na ulotkach mówi sie o rozpoczęciu budowy > od 2004 jednego z miesiecy -niestety nie pamietam od którego. Oj! Czy to nie jest ciąg dalszy genialnego pomysłu naszych prezesów, żeby postawić budynek na placyku przez garażem jedynki? O ile pamietam, to na zebraniu spóldzielców pomysł był oprotestowany. Dużo bardziej podoba mi się idea zrobienia tam terenu zielonego , nawet jeżeli wiązałoby się to z dopłatą do mieszkania. Pozdrawiam PMT Odpowiedz Link Zgłoś
falk2 Re: Małe podsumowanie robót na budynku nr1 24.11.03, 19:26 nareszcie jakies pozytywne informacje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: Milenium BIS !!!!!! IP: *.ina.pl 25.11.03, 08:52 Cześć sąsiedzi pojawily sie ulotki na naszym osiedlu w bud 2 i 3 o budowie Milenium BIS. Termin inwestycji - rozpoczęcie - wiosna 2004- zakończenie - połowa 2005. Blok ma stanąć w miejscu teraźniejszego parkingu . Czyli spólłdzielnia planuje zamiast terenu zabaw i zieleni ten nieszczęsny blok i jest to oficjalna informacja - ktoś wspomniał o proteście wobec spółdzielni?....i jak to sie ma do tej informacji.... Blok ma być dość wysoki..... pzdr. maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Milenium BIS !!!!!! IP: 217.153.60.* 25.11.03, 09:32 To może zbierzmy się jak dawniej koło I i podpiszmy jakąś petycję w tej sprawie - w kadym bloku ktoś się przejdzie z lokatorów z listą do podpisania. Proponuję ten weekend (sobota) aby to nie zabrnęło za daleko... PP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: Milenium BIS !!!!!!-spotkanie w tej sprawie!!! IP: *.ina.pl 25.11.03, 10:01 hej, ja jestem "za" proponuję południe 29.11.2003 czyli 12.00 a miejscem zbornym niech bedzie moze chodnik przy budynku 3- tak bedzie bezpieczniej (budowa) A mieszkajacy już w blolkoch 2 i 3 niech zawiadomią juz tam swoich sasiadów - ogłoszenie czy coś na klatkach...:) Co wy na to? maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu 29.11.2003 godz. 12.00 spotkanie nt. Millenium BIS IP: 217.153.60.* 25.11.03, 10:15 W temoacie aby było widoczne bardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Milenium BIS !!!!!!-spotkanie w tej sprawie!! IP: 212.160.117.* 25.11.03, 11:25 Postaram się wywiesić informację o zebraniu na drzwiach do klatki w 3. Najlepiej nich ktoś z 2 zrobi to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Milenium BIS !!!!!! IP: 212.160.117.* 25.11.03, 10:05 W 100% popieram. I tak mamy mało miejsca na osiedlu na teren zielony czy nawet na mały placyk zabaw dla naszych pociech. Postawienie na miejscu parkingu bloku jest przejawem głupoty i braku wyobraźni inwestorów. Na którymś zebraniu Pan Prezes krytykował JW za to, że na małej powierzchni działki budowane jest tyle mieszkań(noclegownie). Widać, że zmienił zdanie, kasa to kasa. Może po naszym proteście odstąpi od tego absurdalnego pomysłu.Sobota jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: Milenium BIS !!!!!!to 9-cio pietrowy blok!!!!! IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 25.11.03, 13:16 to ma być punktowiec w tym chwilowo "pustym" miejscu pomiedzy blokiem 1 i 3!!!!!!!!!!!!!a gdzie zieleń i osiedle przyjazne dla ludzi - gdzie place zabaw , gdzie miejsce rekreacji!!!!!!! w betonie????? panie prezesie - niech pan to rozważy bo naszej zgody nie bedzie a przeciez "my" to spółdzielnia.....!!!!!!!!1 pzdr maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
dar-ek Re: Milenium BIS !!!!!!to 9-cio pietrowy blok!!!! 25.11.03, 14:38 zgody na pewno nie będzie Ja dowiedziałem się o dodatkowym bud. kilka miesięcy po podpisaniu umowy i to nie ze spółdzielni!!! Tylko czy to sie da zatrzymać (nawet kosztem dodatkowej opłaty za ten grunt)? Skoro to ogłaszają to pewnie już jakieś przygotowania poczyniono. pozdrawiam Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Milenium BIS !!!!!!to 9-cio pietrowy blok!!!! IP: 212.160.117.* 25.11.03, 15:20 Masz rację rozpoczęto już przygotowania i moim zdaniem nic nie wskóramy. Nie zaszkodzi jednak spróbować.Dowiedzdziałam się, że działka "starego" parkingu nie była wcześniej własnością spółdzielni,dopiero niedawno ją kupili od gminy. Tak więc, podobno, nie stanowiła by części osiedla.Wytłumaczono mi, że mógłby ją kupić inny inwestor i postawić tam podobny budynek. Dla mnie to tłumaczenie i tak jest bez sensu, bo budowanie w tym miejscu jakiegokolwiek bloku jest okropnym pomysłem. Można było inaczej i z głową rozplanować ten teren. aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: Milenium BIS !!!!!!to 9-cio pietrowy blok!!!! IP: 217.153.60.* 25.11.03, 15:25 ale trzeba spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Milenium BIS !!!!!!to 9-cio pietrowy blok!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.03, 18:15 witam Byłam dzisiaj w dziale sprzedaży. Blok ma być 8-piętrowy/9 kondygnacji/ Myslę , że decyzja została już podjęta i nie mamy na nią żadnego wpływu podobnie jak i na inne decyzje zarządu sp-ni. Kto był na poprzednim zebraniu wie co mam na myśli.Nawet jeśli znów uda nam się spotkać i tak p Prezes powie ,że to wszystko nasza wina i że to wszystko dlatego ,że jesteśmy niegrzeczni i niezdyscyplinowani. Ale cóż walczmy do zobaczenia w sobotę Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Milenium BIS !!!!!!to 9-cio pietrowy blok!!!! IP: 217.153.149.* 26.11.03, 08:06 że co????? Nowy budynek !!!! 9 pietrowy !!!! nasze osielde bedzie wygladać niczym moloch z JWC z tą różnicą że tam mieszkania koztują 2700 a u nas 3100 !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Milenium BIS !!!!!!to 9-cio pietrowy blok!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.11.03, 08:50 ale jakosc uzytych materialów i wykonania u nas jest zdecydowannie wyzsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Milenium BIS !!!!!!to 9-cio pietrowy blok!!!! IP: 217.153.60.* 26.11.03, 08:49 Tak sobie myślę - skąd sp-nia ma środki na rozpoczecie budowy nowego budynku, przecież wciąż, jak twierdzi zarząd, brakuje jej pieniędzy aby dokończyć I. Z drugiej strony przecież mają problem z uzyskaniem kredytu inwestycyjnego. Coś mi tu nie gra... Przecież aby zacząć budowę potrzebne są środki... Naprawdę nie chcę mieć pod oknami budowy przez najbliższe 2-4 lata - bo tyle czasu buduje się w naszej kochanej spółdzielni. Jeśli tak będzie to jedźcie sobie dalej, ja wysiadam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: Milenium BIS !!!!!! IP: 217.153.60.* 26.11.03, 09:30 znalazłem coś takiego: w wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=5099705&a=7027045 Prezes pisze m.in. 4.Jak informowaliśmy poprzednio ,Spółdzielnia zakupiła teren o powierzchni około 1000 m2 i zamierza na tym terenie wubudować budynek mieszkalny .Decyzja o przystąpieniu do realizacji tego zadania inwestycyjnego ,poprzedzona będzie wieloma decyzjami głównie o charakterze marketingowym.O wszystkich krokach Spółdzielni będziecie Państwo informowani. Z powa zanioem - Jacek Frydryszak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: Milenium BIS !!!!!! - APEL IP: 217.153.22.* 26.11.03, 10:54 W trakcie rozmowy z P. Wysokińskim na wiosnę tego roku, prezes nie krył podejścia spółdzielni do budowy 4 bloku, jako sposobu na odbicie sobie na nowych lokatorach. Stwierdził, że jest to sposób na PONOWNE pobranie opłat za koszty przyłączy i infrastruktury. Powinniśmy zablokować tego rodzaju działania i zaproponować pokrycie kosztów dokupionego terenu przez obecnych mieszkańców. Do tej pory przy podpisywaniu umów nie było o nich mowy, bo działka była kupiona osobno. Wybudowanie takiego wielkiego punktowca, zdecydowanie obniży atrakcyjność osiedla. Nie będą zachowane wymogi budowlane, jeśli chodzi o odległości, takie jakie by obowiązywały innego inwestora. Tłumaczenie, że ktoś inny i tak by zbudował na tej działce blok jest zatem bezpodstawne. Nie dajmy zatem wejść sobie na głowę... z kolejnym blokiem!!! i budową na 2-3 lata na terenie!!!. Musimy pokryć koszty działki - część można by zagospodarować na ODPŁATNE miejsca postojowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jniedz Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 26.11.03, 12:09 Witam przyszłych i obecnych Sąsiadów Chciałbym zainteresowanym ogłosić, iż proponuje swoje usługi w zakresie elektryki ( mam uprawnienia SEP), hydrauliki, malowania, wstawiania drzwi itp wszystkim Sasiadom po cenach naprawce konkurencyjnych , niz gdzie indziej. Jestem waszym sąsiadem z osiedla AKACJE VIII - ul. ODKRYTA na Tarchominie - dlatego dla was wykonam prace naprawdę po dobrej zniżce! Podaje namiary do siebie: jniedz@gazeta.pl, komórka: 0506 313 694, dom: 337 62 68 Pozdrowienia, Janusz Niedziółka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guga Panie prezesie fenieładnie... IP: *.man.polbox.pl 26.11.03, 13:55 Ja rozumiem,że nie zależy Panu na opinii,przyszłych i teraźniejszych lokatorów,ale na szacuneczek się pracuje;) Tracimy ulgi podatkowe a Pan rozpoczyna nową inwestycję za nasze pieniążki- uuuuu.Zamiast zieleni-obraz kilkuletniej budowy, jak mniemam również przedłużjącej się nie w terminie.A może mały expresss reporterów się tym zajmie?;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guga Re: Panie prezesie fenieładnie... IP: *.man.polbox.pl 26.11.03, 14:02 p.s. Podejrzewam,że nasze spotkanie obejdzie nasz ZARZĄD, ale mamy jekieś prawo spółdzielcze,które nam daje możliwość GO zmienić,bo jak ktoś już wcześniej zapisał spółdzielnia-to my. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Coś optymistycznego IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.11.03, 10:24 W spoldzielni ruszyla sie sprzedaz, na stronie spoldzielni oferowane sa 63 mieszkania, jesze niedawno bylo ich 80!. Ponadto podnieli cene za metr do 3270 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Coś optymistycznego IP: 212.160.117.* 27.11.03, 11:23 Nie wiem czy jest to coś optymistycznego. Skoro podnieśli cenę, a my nie mamy ostatecznie rozliczonej inwestycji(może to być dokonane po zakończniu inwestycji), nie mylić z bezprawnymi żądaniem dopłaty 0k 6% do wkładu budowalanego. Tak więc i od nas mogą chieć dopłat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Coś optymistycznego IP: *.mofnet.gov.pl 27.11.03, 11:35 Przecież to daje podwyżkę ok 11% w stosunku do ceny pierwotnej 2950zł/m2!!!!! Czyżby była to prowizja dla Openhaimera?! A równocześnie w ulotkach o Milenium2 mowa jest o cenie 2950zł/m2!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guga Re: Coś optymistycznego IP: *.man.polbox.pl 27.11.03, 11:54 Młody człowieku,mniemam,że jesteś pracownikiem spółdzielni,skoro wypisujesz tekie radosne wieści? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cloney Re: Coś optymistycznego IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 12:37 Klamia kreca kombinuja, wg. zasady 3xk. Obserwuje od dawna wasz watek bo kiedys sam zastanawialem sie nad kupieniem tam mieszkania i dzieki bogu tego nie zrobilem, ale to co tam sie wyprawia to doprowadza mnie do wnioskow, ze nigdy w zyciu zadna popieprzona spoldzielnia, pozostalosc po betonowym komunizmie. Ludzie nie dajcie sie wkrecac, robia z wasza kasa co chca i dymaja was jak chca, a wy nie macie nic do powiedzenia - tak wlasnie wyglada spoldzielnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lami Re: Coś optymistycznego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.03, 12:48 niesamowiteee odkrycie. powodzenia w zakupie mieszkania np. u jakiegoś "uczciwego" developera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Coś optymistycznego IP: *.era.pl 27.11.03, 13:04 Ile???? 3200?!!!! Za co? Za niewiele lepsze wykonanie niż J.W. - Za tą cenę to powinniśmy oczekiwać bardzo dobrego standardu a jak jest w rzeczywistości wiedzą wszyscy mieszkańcy. Jak sąsiedzi puszczają wodę to słychać tak jakbym przystawił ucho do otwartego hydrantu, wszystkie dźwięki bardzo słychać, tynki tak słabe, że byle uderzenie i już się kruszą i to ma być za 3200??? Powinno być najwyżej za 2600!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cloney Re: Coś optymistycznego IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 27.11.03, 13:21 Tak lami niesamowite, bo niektorzy jeszcze do tej pory nie zdaja sobie sprawy w co wdepneli, tak sie sklada ze kupilem mieszkanie u uczciwego developera na nowodworach i juz rok mieszkam i wszystko jest ok, a moim najwiekszym zmartwieniem jest to ze z drzew przed oknem spadly liscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Re: Coś optymistycznego IP: *.mofnet.gov.pl 27.11.03, 13:34 Co tam, że słychać jak się woda leje, ja słyszę jak sąsiad nos wyciera!. Drzwi od mieszkań z reguły źle się zamykają i trzeba albo walić z całej siły albo męczyć się sposobem. Wszystkie terminy, o których była mowa na zebraniu 25 września okazały się jak zwykle z kosmosu. Właśnie przypomniało mi się, że mamy jak w Misiu na forum tylko chwalić Spółdzielnię bo odstraszamy potencjalnych klientów. To wszystko co robi Spółdzielnia bardziej przypomina sabotaż niż zaangażowanie w budowę. Najgorsze jest ich poczucie bezkarności, bo czego nie zrobią to i tak my za to zapłacimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Coś optymistycznego IP: 212.160.117.* 27.11.03, 13:48 Nie słyszałam o spółdzielni czy developerze do którego nikt by się nie przyczepił. J a kupując mieszkanie w tej spółdzielni pytałam to tu i tam o opinie, wszystkie były pozytywne. Może mam pecha, może zarządowi nie zależy na pozytywnej opini mieszkańców, może jesteśmy zbyt wymagający. Standard naszych mieszkań wcale się nie różni od tego oferowanego przez JWC, a tyle pan Prezes o tym mówił na zebraniach. U mnie naprzykład gdy sąsiad puszcza wodę do wanny to zagłusza telewizor, którego i tak nie słuchamy cicho. Za hale garażowe (ich wykończenie) to już chba zapłaciłm kilka razy, co pismo o dodatkowych wpłatach to argumentem było wykończenie hal i infrastruktury na osiedlu, granda.Teraz (chyba nam na złość) rozpoczną budowę kolejnego bloku, czyli przez najbliższe 4 lata nadal będziemy mieszkali na budowe, a na wiosnę przyszłego roku po rozliczeniu osiedla tak nas podsumują, jak za apartamentowce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Coś optymistycznego IP: 212.160.117.* 27.11.03, 13:35 Skoro to taki uczciwy developer to powiedz nam który. Może i my w przyszłości pójdziemy w Twoje ślady i kupimy u niego mieszkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lami Re: Coś optymistycznego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 12:27 do cloney: mam wrażenie, że zdajemy sobie sprawę w co wdepneliśmy, tak więc nie potrzebne są "wyrazy współczucia" życzliwego mieszkańca Nowodworów. Szczerze mówiąc to nie rozumiem po co takie komentarze. Jeśli chciałeś się podzielić swoją radością to o.k., tylko dlaczego z nami? (leżącego się nie kopie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Coś optymistycznego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 08:39 skąd wiesz o tej podwyżce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu 29.11.2003 godz. 12.00 spotkanie nt. Millenium BIS IP: 217.153.60.* 28.11.03, 12:47 przypominam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu Kupić czy nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.03, 18:03 Witam, jestem zainteresowany kupnem mieszkania na osiedlu Milenium, ale czytając Wasze poprzednie posty chyba zmienię zdanie. Możecie mi odpowiedzieć na pytanie: Czy warto jest kupić mieszkanie na tym osiedlu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 GDZIE CI MIESZKANCY MILENIUM?NowySasiadMileniumBIS IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 29.11.03, 14:13 Mam pytanie czy z osób juz mieszkających nikogo-powtarzam nikogo nie interesuje "kto" lub "co" bedzie jego sąsiadem za oknem - myślę takze o osiedlu?????? Czy ma być to betonowa pustynia czyli jeszcze jeden blok o 9 kondygnacjach zamiast skrawka zieleni i placu rekreacyjnego??? czy wam kochani nie zalezy na miłym osiedlu, na tym aby gdzieś wyjść z dzieckiem sie pobawić - lub zwyczajnie spotkać sie na ławce z sąsiadem?????? Było spotkanie i.....????? pozdrawiam maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa1 Re: GDZIE CI MIESZKANCY MILENIUM?NowySasiadMileni 01.12.03, 08:41 jestem zdecydowanie przeciwna budowy nowego budynku !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: GDZIE CI MIESZKANCY MILENIUM?NowySasiadMileni IP: 217.153.60.* 01.12.03, 13:09 I co zrobisz w związku z tym? Na spotkaniu nie było NIKOGO z obecnych mieszkańców bloków 2 i 3, bardzo to przykre... A spotkaliśmy się aby omówić kwestię zablokowania nowej inwestycji Millenium BIS, widać jednak większość mieszkańców albo ma to gdzieś, bo już mieszkają, bądź nie odwiedzają tego forum i nie wiedzieli nic o spotkaniu... Aga obiecała wywiesić info o spotkaniu na klatkach bloku - info nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: GDZIE CI MIESZKANCY MILENIUM?NowySasiadMileni IP: 212.160.117.* 01.12.03, 14:11 Było, ale znikneło. Jak nie wiem. A tak miedzy nami to, nie wiem czy nasz protest przyniesie jakiś skutek. Z mojego doświadczenia wynika, że Spółdzielnia i tak zrobi to co chce, i nie będą się na nas oglądać. Zresztą ten kawałek placu kupili nie dla naszej wygody i względów estetycznych, ale dla kasy. Łatwiej im będzie sprzedać mieszkania na osiedlu już wykończonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: GDZIE CI MIESZKANCY MILENIUM?NowySasiadMileni IP: 217.153.60.* 01.12.03, 14:42 ok - za jakiś czas dowiemy się że na kolejnym skrawku zechce postawić jakąś stację paliw, bądź mały składzik odpadów radioaktywnych :-) przecież każdy taki ruch drastycznie obniża wartość naszych mieszkań. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: GDZIE CI MIESZKANCY MILENIUM?NowySasiadMileni IP: 212.160.117.* 01.12.03, 15:04 Nie dramatyzuj, a jeżeli chodzi o odpady to sami siebie nidługo zasypienimy śmieciami. Nie wiem czy widziałeś, gdzie mieszkańcy magazynują swoje śmieci? w niewykończonych i nie przystosowanych jeszcze śmietnikach, bo poco mają chodzić do kontenerów. więc o czym my mówimy? Oni są szczęśliwi, że już mieszkają i nic ich nie obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM III Re: GDZIE CI MIESZKANCY MILENIUM?NowySasiadMileni IP: 62.233.167.* 01.12.03, 15:36 Witam, szczerze , to dopiero o psotkaniu (po spotkaniu) dowiedzialem sie od ochrony... bo info na klatkach niestety nie bylo wcale. Internetu tez w domu nie ma... jeszcze... i jestem pierwszy raz na tym forum. Mysle, ze za malo ludzi wie, ze te forum istnieje i niestety niewielu "sie chce" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: GDZIE CI MIESZKANCY MILENIUM?NowySasiadMileni IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.12.03, 16:55 Z tego co wiem obok naszego osiedla będziemy mieli JWC - kolejny moloch składający się z 7 bloków każdy z nich będzie posiadał jedyne 7 pięter na tak niewielkim tereni!!! Widok będzie powalający!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Kupić czy nie? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.12.03, 10:18 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=106&w=8975079. To obejzyj sobie jw. construction Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa1 czynsz 01.12.03, 12:41 sąsiedzi, czy zaskoczył Was stosunkowo niski czynsz za mieszkanie?? Nie orientujecie się czy obecna kwota może wzrosnąć po zakończeniu inwestycji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara Re: Kupić czy nie? IP: *.man.polbox.pl 04.12.03, 13:56 Spółdzielni kończy sie trzyletni okres od rozpoczęcia do ukończenia budowy i nic sobie z tego nie robi,że tracimy ulgi podatkowe a dodam,że klucze do mojego mieszkania miałam dostać najpóżniej w maju-2003 r.Spółdzielnia zaczęła dwie inwestycje,których ukończyć nie może,nie wiem z jakich powodów-robotnicy najczęściej palą faje,bo nikt ich nie kontroluje.W każdym razie zaczęła i skończyć nie może a już rozpoczyna się gadka o uprzyjemnianiu nam przyszłym- niedoszłym lokatorom (i doszłym zresztą też) ideą nowej budowy przed nosem. Sam zdecyduj człowieku, ja najchętniej bym się wycofała. To taka mała reklama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lami Re: Kupić czy nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.03, 12:57 ludzieee!!! piszę to już kolejny raz : ulgi nam nie przepadają!!!!!! Warunek o terminie 3-ch lat został zmieniony (dot.ulgi odsetkowej). Ulga remontowa też nie przepada, ponieważ możemy jescze w 2004 i 2005 z niej korzystać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WP Re: Kupić czy nie? IP: *.mofnet.gov.pl 08.12.03, 08:46 Niby masz racje, tylko: 1. Przepada ulga odsetkowa za rok 2003, bo można odliczyć poczynając od roku zakończenia inwestycji, 2. Może dla Ciebie nie ma różnicy czy pierwszy raz odliczysz w roku 2004 (za rok 2003) czy też w 2005 ulgę remontową - bo dla mnie ma i to ogromne znaczenie, nie mam bogatych rodziców i musiałam wziąć kredyt, więc odzyskania czegokolwiek się liczy, 3. Mamy kredyty z banków i tam jest mowa o zabezpieczeniach (hipoteki) a póki ich nie ma to płaci się wyższe odsetki, 4. Czym dłużej trwa inwestcyja, tym więcej mogą chcieć wyciągnąc od nas pieniędzy, była już jedna dopłata, a jeszcze nikt nam nie powiedział, że była ostatnia, 5. Co z garażami nie wiadomo czy nie zechcą doczepić ich ceny do kosztów mieszkania. Reasumując twoje (zniecierpliwione) zapewnienia, budzą wątpliwości, czy nie jesteś aby pracownikiem spółdzieli, którego zadaniem jest gaszenie niepokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lami Re: Kupić czy nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 13:12 niech Ci będzie: jestem pracownikiem społdzielni. Tylko powiedz mi proszę, gdzie wyczytałeś informację o uldze odsetkowej. Teraz czytam i widzę, że odsteki zapłacone przed rokiem, w którym została zakończona inwestycja mogą być odliczone w roku podatkowym, w którym podatnik po raz pierwszy odlicza odsetki. pozdrawiam P.S. Ja też mam kredyt, dlatego znane są mi warunki odliczeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WP Re: Kupić czy nie? IP: *.mofnet.gov.pl 10.12.03, 12:49 Dokładnie, czyli jak po raz pierwszy będe odliczać odsetki w 2005 r. (jeśli zakończą inwestycje w 2004) to mogę coś "odzyskać" rok później zamiast w roku 2004 to w roku 2005, przyznasz, że nie jest to bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lami Re: Kupić czy nie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 15:58 przyznam rację, ale dobrze, że nie straciliśmy tej ulgi, a ryzyko było duże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hop Re: 29.11.2003 godz. 12.00 spotkanie nt. Milleniu IP: 217.153.22.* 04.12.03, 11:53 hop:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Budynek nr 4 IP: 217.153.22.* 04.12.03, 12:06 Czy ktoś ma czas i siłę na zainicjowanie formalnego protestu przeciw budowie nowego bloku ???. Z tego co wiem, dział sprzedaży oficjalnie informuje o możliwości zakupu nowych mieszkań, a kolportowane ulotki wskazują na rozpoczęcie budowy "osiedla BIS" w II kwartale 2004. Jeśli ktoś ma takie "moce" proszę o działania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: Budynek nr 4-pismo do spółdzielni-protest IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 04.12.03, 12:49 Hej. Ja napiszę pisemko w imieniu nas wszystkich do Spółdzielni oraz skontaktowałem sie z członkami zarządu. Pismo będzie do konsultacji przez nas wszystkich-tak jak ostatnim razem przez e- mail i potem dostarczę go do Spółdzielni. pzdr maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
stefania czy widać jakieś postępy prac? 08.12.03, 09:03 może ktoś wie co i czy w ogóle coś robią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 BUYNEK4-PISMO-PROTEST-ZGLASZAJCIE SIE DO MNIE IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 08.12.03, 09:37 SASIEDZI Jest pismo na temat naszego protestu w sprawie budynku nr4 "milenium BIS" i drugie dotyczące budynku nr1 i zebrania w sprawie jego budowy. Wszyscy chetni którzy chca go (jedno bądz dwa pisma) przeczytać i podpisać sie pod nim/nimi - proszę o podanie e-maila i przesłanie go na moja skrzynkę -podaje moja skrzynkę malyksiaze69@wp.pl Oczywiscie pismo to takze przekażę po naszych konsultacjach do członka zarządu mieszkajacego na "milenium" on także poinformuje wszystkich na osiedlu Przy podpisywaniu sie podawajcie imie nazwisko, nr bloku, nr mieszkania pozdrawiam i czekam na e-maile maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: BUYNEK4-PISMO-PROTEST-ZGLASZAJCIE SIE DO MNIE IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 09.12.03, 09:29 hop :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: BUYNEK4-PISMO-PROTEST-ZGLASZAJCIE SIE DO MNIE IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 10.12.03, 10:56 hoop:: przeczytaj pierwsza informacje... maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: BUYNEK4-PISMO-PROTEST-ZGLASZAJCIE SIE DO MNIE IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 11.12.03, 08:05 cześć Sąsiedzi. mam informacje iz do pozostałych osób juz mieszkających na osiedlu dotrze podczas tego weekendu jedna z osób mieszkających na osiedlu, przekazując to pismo do podpisu . po tej calej akcji ja przekażę pisemko/a do Spółdzielni w tyg.51. Generalna informacja jest taka- ze musimy wykazac sie dużą determinacją w tej sprawie bo budowa tego bloku jest bardzo prawdopodobna i jesli nic nie zrobimy to niestety pozostanie nam "betonowe osiedle" - co nie wróży nam ani wizerunkowi spółdzielni niczego dobrego. Musimy działać i to poważnie. pozdrawiam maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 11.12.03, 13:05 Czy ktoś ma info co dalej wchodzi po tynkach? I kiedy? jak mi sie wydaje to pozostałoby wtedy: co,hydraulika,posadzki,parapety,drzwi zewn, windy, wystrój klatki. pozdrawiam PS.: coś ostatnio cichutko na tym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu List ze Sp-ni IP: 217.153.60.* 12.12.03, 12:11 Wczoraj otrzymałem list ze sp-ni - piszą tam o rozpoczęciu przekazywania lokali w I w terminie od 17-go lutego 2004. Ogólnie mieszkanie ponoc obmierzyła firma "Geoprex" po to, aby doszukać się dodatkowych 2m powierzchni (co prawda rozbiłem jedną wnękę, ale mam dodatkową ściankę działową, więc chyba mniej więcej +/- winno być na zero - nie znam sie) pytanie, które mnie nurtuje - to spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu - drodzy sąsiedzi - warto się w coś takiego pakować? Sp-nia pisze że pozwoli mi to na skorzystanie z ulgi remontowej za rok 2003 + że pozwoli to zabezpieczyć kredyt hipoteczny, ale tu jak sądzę bardziej liczy się wola banku, niż deklaracje spółdzielni. Poradźcie coś proszę, bo w deklaracje ze strony spółdzielni dawno przestałem wierzyć, a jak widzę w tym kraju trzeba się znać prawie na wszystkim, a na prawie i przepisach w szczególności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lami Re: List ze Sp-ni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.03, 13:46 moim zdaniem Spółdzielnia pisze prawdę, tzn. chodzi tu o ulgę remontową i sprawy w banku. No ale jest jeszcze kwestia rozliczenia, które zapewne dostałeś i teraz powinieneś dopłacić kilka tysięcy złotych, żeby uzyskać spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu. Powinieś zastanowić się czy właśnie teraz dokonasz zakupów na remont przyszłego mieszkania, czy juz teraz chcesz dopłacać, czy też cierpliwe poczekać na rozliczenie dokładne, które uwzględni naniesione zmiany wew. lokalu. Przelicz na co cię stać. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
malyksiaze69 Re: List ze Sp-ni 15.12.03, 08:04 hej, Co do ulgi remontowej to jak mi wiadomo zapadla decyzja która mówi ze w latach 2003, 2004, 2005 ona obowiazuje i nie jest koniecznym rozpoczynac jej w tym roku aby korzystać w latach nastepnych. termin wazności jest 3-lata i mozna ja rozpocząć w roku ostatnim. oczywiscie to sa ostatnie 3-lata kiedy ona obowiazuje. tak równiez odpowiedziano mi w urzedzie skarbowym i na stronach ministerstwa finansów także powinna być taka informacja. pzdr. maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiu Re: List ze Sp-ni IP: 217.153.60.* 15.12.03, 10:47 A czy pytałeś w US jak to byłoby w naszym przypadku z ulgą "odsetkową" czy mogę odliczyć odsetki za ten rok czy mogę je odliczyć razem z odsetkami z roku 2004 rozliczając się za rok 2004, czy też może mi przepadną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: List ze Sp-ni IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 15.12.03, 10:52 posłuchaj musisz to sam wyjasnić w swoim urzedzie i najlepiej potem wez nazwisko "informatora". tam bezpośrednio i dokładnie wyjaśnią ci co i jak zrobić. maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 PISMA DOSTARCZONE IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 16.12.03, 10:35 Hej, Sąsiedzi w dniu dzisiejszym Pisma nasze spłynęły do Spółdzielni, więc teraz pozostaje nam oczekiwać na zawiadomienie o zebraniach. Co do Milenium BIS Spółdzielnia uzyskała zgodę na zabudowę z Gminy (oni-Gmina- nie wiedza o naszym proteście) ale nie maja zgody na inwestycje od Rady Nadzorczej Spółdzielni.Do puki tego nie będzie to i inwestycji nie bedzie. Musimy walczyć kochani wszystkimi siłami razem wspólnie o ta sprawę i mam nadzieję że nikt nie "zamknie" sie we własnych mieszkaniach... To MY tworzymy to osiedle i całą wspólnotę(slogan???- a moze teraz powinien zacząć działać) pozdrawiam Maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: PISMA DOSTARCZONE 16.12.03, 12:58 Cały czas się zastanawiam ile mogła kosztować ta działka. 900*100usd, bo chyba po tyle jest metr na Tarchominie, 90000USD*4=360000. Mieszkań jest 244 to daje jakieś 1500 zł na mieszanie. Jeżeli ktoś by przystał na taką cenę to chyba nie jest to zbyt dużo za cenę spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: PISMA DOSTARCZONE IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 16.12.03, 13:14 Hej, masz racje te koszty kształtuja sie w takich granicach. Cena spokoju więc nie jest zbyt wygórowana. Teraz to tylko dobra wola Spółdzielni i "jej kierownictwa" w podejsciu do tej sprawy- czy liczy się Dobry wizerunek Spółdzielni czy inne "wazne" rzeczy.Teraz właśnie zobaczymy jaki stosunek ma do nas Spółdzielnia- czy jestesmy dla niej partnerami czy nie... pzdr. maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M1 Re: PISMA DOSTARCZONE IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 16.12.03, 15:20 Ja chetnie bym wykupila teren, zeby tylko nie bylo tej budowy jednakze my liczymy tylko ziemie a spoldzielnia chce na tej inwestycji zarobic. -Nie wiecie przypadkiem czy blok 4 ma byc oddzielna inwestycja czyli spoldzielnia ma oddzielne pozwolenie na budowe tego bloku czy tez jest to blok dopisany do inwestycji juz istniejacej?? Odpowiedz Link Zgłoś
dar-ek Re: PISMA DOSTARCZONE 16.12.03, 15:22 czyli jest jednak jeszcze jakas szansa to dobra wiadomość A czy ktoś się orientuje w jakim tempie beda przekazywane mieszkania w I? 17 lutego planowane jest rozpoczęcie, ale jak to sie bedzie mialo do poszczególnch klatek? pozdr Darek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 17.12.03, 15:29 hop :), jak postępy na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 WESOŁYCH, RODZINNYCH ŚWIĄT-DLA WSZYSTKICH SĄSIADÓW IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 18.12.03, 10:40 Witajcie Sąsiedzi Ja, tak chciałem trochę z innej beczki.:) Część z was mnie zna z widzenia, część tylko z "czytania" :) ale wszyscy będziemy mieszkać na wspólnym osiedlu - Milenium. Za pośrednictwem tego "dobra" jakim jest internet chcę wam Wszystkim złożyć zyczenia: Wspaniałych, Rodzinnych i Uśmiechnietych Świąt Bozego Narodzenia, oraz Nowego Roku witanego w Szampańskich Nastrojach, a przyszłych już "na swoim" przy Ceramicznej Życzy MAŁY69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 19.12.03, 15:45 hop:) Był ktoś na budowie ostatnio? jak tam płyta garażowa?, co jest aktualnie wykonywane? Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt wszystkim lokatorom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.22.* 19.12.03, 16:06 Jest już głęboki wykop pod budynek nr 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 19.12.03, 16:49 serio? widzę że spółdzielnia nie zasypia gruszek w popiele... musimy zagęścić ruchy z protestem... Odpowiedz Link Zgłoś
falk2 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 27.12.03, 10:49 Wiecie, może ja jestem ślepy, ale żadnego wykopu nie widziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 23.12.03, 12:38 no to hoooop! cóż nowego widać na budowie, oprócz dzisiejszego śniegu? wątek prawie zupełnie zamarł... a szkoda Wesołych Świąt /anyway/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEB Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.u.mcnet.pl 23.12.03, 14:37 Rzeczywiście wątek zamarł, tak jakby wszyscy zapadli w sen zimowy ... Z innej beczki na budowie prace idą do przodu może nie w zastraszającym tempie, wylano płytę garażową przy budynku nr 1 - pojawiła się brama wjazdowa i szlabany przy wjeździe od ulicy Ceramicznej. W budynkach 2 i 3 brakuje "drobnych form architektonicznych" jak to pięknie ujął p. Frydryszak oraz wykończenia hal garażowych. Kolorytu naszemu osiedlu dodają zapewne drogi dojazdowe, a właściwie ich brak. Rozmawiałem niedlej niż 3 tygodnie temu z prezesem Frydryszakiem, który tłumaczył, że dojazd od ulicy Botewa jest tylko tymczasowy, niestety ta tymczasowość uciążliwie zię przeciąga. Podobno roważano budowę coś w rodzaju "grobli" do ulicy Ćmielowskiej, ale jak widać pomysł pozostał na papierze. Korzystając z okazji pozostaje mi życzyć wszystkim sąsiadom i odwiedzającym nasze skromne forum zdrowych pogodnych Świąt, oraz dużo cierpliwości w Nowym Roku no i oczywiście odbioru własnego M. Pozdrawiam, SEB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEB Dobra Nowina IP: *.u.mcnet.pl 23.12.03, 15:53 Małe sprostowanie do mojego poprzedniego post'a. "Grobla" zapowiadana przez p. prezesa pojawiła się dzisiaj od strony ulicy Botewa. Podobno można już dotrzeć do naszego osiedla "suchą nogą". Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich i oby więcej takich optymistycznych wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
falk2 Re: Dobra Nowina 23.12.03, 19:29 Oby jak najwięcej dobrych nowin w Nowym Roku (a błoto rzeczywiście na razie jest niesamowite)! Wszystkim sąsiadom życzę Wesołych, ciepłych Świąt! Aż przyjemnie popatrzec, jak w oknach tyle dekoracji... Oby następne Święta były jeszcze lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj no i pękła 500-ka IP: *.dialup.warszawa.pl 28.12.03, 15:41 hoop :-) to już piećsetny post w tym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: no i pękła 500-ka IP: 217.153.60.* 06.01.04, 08:53 Pięknie witam! Wątek zdecydowanie zamarł, drodzy sąsiedzi, już mieszkający i jeszcze nie, proszę o info co dzieje się na budowie. Czy ten cholerny garaż przy I już zrobiony? Czy garaże w III i II już są dostępne? Co jest robione wewnątrz I? Co z kwestią Millenium Bis? w ogóle co u was słychać drodzy sąsiedzi... Dajcie jakiś znak że istniejecie - a nie tylko podbicia wątku... Odpowiedz Link Zgłoś
dar-ek Re: no i pękła 500-ka 06.01.04, 12:32 Przejezdzajac w sobote widzialem ze ktos pracowal przy garazu jedynki. Sam garaz jeszcze jest chyba daleki od finalu. Tez chetnie dowiedzialbym sie co sie dzieje w srodku bud. co z tynkami i instalacjami CO. pozdr Darek Odpowiedz Link Zgłoś
malyksiaze69 hej w nowym roku 06.01.04, 13:40 hej, odnośnie Milenium bis to jeszcze spółdzielnia nie dała odpowiedzi na nasze pismo. tak samo ma sie z mieszkańcami bloku 1 i naszego pisma dotyczacego tej sprawy- terminaz robót wraz z informacjami kiedy wreszcie sie wprowadzimy. co do garazu 1 to był on zalewany przed swietami na szczeście- bo bez jakiś dodatków bo jeszcze wtedy przymrozków nie było. aktualnie -znaczy do wczoraj toczyły sie prace przy garazu tzn. rozbiórce wszystkich szalunków i ustawianiu drugich. Prace elektryczne były prowadzone w klatkach tych od strony bud2. Teraz czas jest na prace hydraulików + wylewanie podłóg ale jeszcze nikt sie tam nie krząta. Z nieoficjalnych zasłyszeń mówi sie ze koniec marca bądź koniec kwietnia bedzie zakończony-czyli danie nam kluczy nieoficjalnie do wykończania mieszkań. a reszta to potem..... Zmieniło sie jeszcze to ze zamontowano bramę docelowa wraz z szlabanami - oczywiscie jeszcze to nie jest skończone na glanc ale.... mam nadzieje ze ekipy zjechały juz do warszawy i po swietach ruszyli wszyscy do pracy. hydraulicy także no bo przeciez ogrzewanie być musi jak sie chce pracować w takie mrozy. pzdr. maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
natanata Re: hej w nowym roku 06.01.04, 17:23 zaskakuje mnie ta informacja o terminie oddania w marcu/kwietniu. ja ostatnio slyszalam, ze prezes deklarowal rozpoczecie przekazywania mieszkan od drugiej polowy lutego. Tego samego zdania byl kierownik budowy. A moze to jest mowa o zakonczeniu budowy osiedla. Choc z drugiej strony podobno posadzki po wylaniu musza miesiac schnac. Technicznie zapewne jest to mozliwe, skoro mieszkania w II zaczeli przekazywac rok temu w lutym. Tam tez na pewno wszystko robili na ostatnia chwile. A najpierw wylewaja posadzki, czy zakladaja kaloryfery? Bo hydraulika to chyba jest jeszcze przed posadzkami? Panie prezesie, moze tak slowo wyjasnienia dla niedoinformowanych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daniel hej w nowym roku IP: *.mofnet.gov.pl 07.01.04, 12:03 A moje pytanie jest z innej beczki. Czy ktos juz probowal sie zameldowac w swoim mieszkaniu. W koncu czesc z nas ma juz umowy o ustanowieniu spoldzielczego prawa do lokalu mieszkalnego, a nawet zalozone ksiegi wieczyste. Podejrzewam jednak, ze moze miec to niewielkie znaczenie dla organow gminy, dopoki z formalnego punktu widzenia cala inwestycja Milenium jest placem budowy. Czy ktos ma moze jakies info w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SEB Re: hej w nowym roku IP: *.u.mcnet.pl 08.01.04, 09:14 W 2 sprawa z oddawaniem wyglądała trochę inaczej. Lokale były wykończone wewnątrz jeszcze jesienią, natomiast brakowało elewacji zewnętrznych i wykończenia klatek schodowych. Niestety kaloryfery pojawiają się dosłownie na chwilę przed odbiorem. Podejrzewam, że dzieje się tak z obawy przed ich kradzieżą, dlatego dopuki nie będzie porządnych drzwi wejściowych na kaloryfery nie ma co liczyć. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: hej w nowym roku IP: 217.153.60.* 09.01.04, 11:51 Witam Czy sądzicie że termin przekazywania pierwszych lokali rzeczywiście uda się dotrzymać (17 lutego 2004)? pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagolasek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.mofnet.gov.pl 10.01.04, 16:13 na co należy zwrócić uwage przy odbiorze lokalu na Millenium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WP Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.mofnet.gov.pl 12.01.04, 13:28 Osadzenie okien, są szpary zupełnie niezapełnione, brak spoiwa między ramą okienną a parapetem (u mnie tak jest w każdym oknie); Osadzenie drzwi (zarówno do łazienki jak i wyjściowe trzeba pchać z całej siły aby zamnąc i szarpać aby otworzyć - kierując się słuchem problem ten dotyczy także innych lokatorów; za niskie progi i ogromne szparty (także z tyłu drzwi tam gdzie zawiasy dzięki czemu mam zakurzoną ścianę w przedpokoju). Jak grzeją kaloryfery (czy aby nie są do połowy zimne - ja tak mam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.era.pl 13.01.04, 09:30 Dodatkowo zwróć też uwagę na to czy masz poprawnie wykonaną instalację elektryczną, czy użyto odpowiednie zgodne z normami przewody ( z tego, co wiem, raczej tak nie jest). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 19.01.04, 09:42 hoop Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Z ostatniej chwili - wylewane są posadzki IP: 217.153.60.* 05.02.04, 11:00 Z ostatniej chwili ponoć wylewane są posadzki w A1... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROBERT INTERNET IP: 217.153.138.* 12.01.04, 18:14 OFERTA DOSTĘPU DO SIECI INTERNETOWEJ CEBIT WIRELESS- 2048kb/s* Szanowni Państwo! Pragniemy Państwu zaproponować dostęp do Naszej sieci Internetowej CEBIT WIRELESS o przepustowości do 2048 kb/s* (obecnie)* a 4096 kb/s** (planowane od 2004r)** za jedyne 107zł brutto (jeden komputer) miesięcznie jednocześnie gwarantując że opłata ta może się zmienić jedynie w przypadku podniesienia stawki VAT na dostęp do Internetu. Koszt całkowity podłączenia 1 lokalu wyniesie następująco : o Od 1- 10 lokali cena podłączenia : 100zł (netto) o Od 11 - lokali cena podłączenia : 1zł (netto) Abonenci Cebit Wireless uzyskują: • stały, nielimitowany czasowo dostęp do Internetu o przepustowości do 2048 kb/s* • możliwość korzystania z wszystkich usług internetowych • nielimitowany transfer danych • uczestnictwo w sieci lokalnej (np. możliwość grania z innymi uczestnikami sieci lub wymiana danych) • własne konto poczty elektronicznej (opcjonalnie ). • możliwość utworzenia witryny WWW w domenie cebit.com.pl lub własnego serwera wirtualnego (opcjonalnie ). Nasza firma posiada niezbędne zezwolenia na prowadzenie działalności Telekomunikacyjnej które dotyczą: 1) ŚWIADCZENIA USŁUGI ZAPEWNIANIA DOSTĘPU DO SIECI INTERNET (ZA POMOCĄ SIECI TRANSMISJI DANYCH OBJĘTYCH ZGŁOSZENIEM ORAZ PRZY WYKORZYSTANIU ŁĄCZY STAŁYCH DZIERŻAWIONYCH OD INNYCH UPRAWNIONYCH OPERATORÓW) 2) ŚWIADCZENIA USŁUGI TRANSMISJI DANYCH ZA POMOCĄ(SIECI TRANSMISJI DANYCH OBJĘTYCH ZGŁOSZENIEM ORAZ PRZY WYKORZYSTANIU ŁĄCZY STAŁYCH DZIERŻAWIONYCH OD INNYCH UPRAWNIONYCH OPERATORÓW. WSZYSTKIE ZAINTERESOWANE OSOBY PROSIMY O KONTAKT POD NR TEL 612-09-96 lub 501-590-613 e-mail: internet@cebit.com.pl CEBIT WIRELESS JEST NIEZALEŻNE OD TELEFONU!!!!! SERFUJESZ NIE ZAJMUJĄC LINII TELEFONICZNEJ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: INTERNET IP: *.era.pl 13.01.04, 09:45 Wygląda ciekawie, cena niezbyt wysoka, tylko jak oni chcą to podłączyć ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falk2 Re: INTERNET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.04, 18:13 Kto jest ta ofertą zainteresowany? niech sie odezwie na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: INTERNET IP: 217.153.125.* 15.01.04, 12:29 Mi i sąsiadowi z 8 piętra budynku nr 4 możecie podłączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad z 1 Re: INTERNET IP: *.chello.pl 15.01.04, 13:29 Oferta jest nawet ciekawa. Ale póki co bardziej mnie interesuje termin oddania mieszkania niż internet . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: INTERNET IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.01.04, 08:30 jestem tego samego zdania. 27.I ma byc zebranie, rozsylaja juz powiadomienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: INTERNET IP: 217.153.138.* 16.01.04, 12:51 Witam wszystkich mieszkańców osiedla, mam kilka uwag dotyczących internetu: -internet przez nas oferowany podłanczamy drogą radiową(przez instalację anteny na dachu budynku)dalej kablem sieciowym do mieszkania. -aby nie mieć dodatkowych kabli na warto na instalację zdecydować się przed wykończeniem mieszkania -czas realizacji zależy od państwa(jak szybko zbieże sie odpowiednia liczba chętnych na internet Pozdrawiam, Cebit Mariusz Marton www.cebit.com.pl e-meil:internet@cebit.com.pl tel.612-09-96 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: INTERNET IP: 217.153.138.* 16.01.04, 13:01 Witam wszystkich mieszkańców osiedla, mam kilka uwag dotyczących internetu: -internet przez nas oferowany podłanczamy drogą radiową(przez instalację anteny na dachu budynku)dalej kablem sieciowym do mieszkania. -aby nie mieć dodatkowych kabli w mieszkaniu, warto na instalację zdecydować się przed wykończeniem mieszkania -czas realizacji zależy od państwa(jak szybko zbieże sie odpowiednia liczba chętnych na internet Pozdrawiam, Cebit Mariusz Marton www.cebit.com.pl e-meil:internet@cebit.com.pl tel.612-09-96 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: INTERNET do mario IP: *.era.pl 19.01.04, 15:03 Propozycja jest bardzo ciekawa, szczególnie, że nie widać żadnego interesowania ze strony innych dostawców, ale trzeba będzie z tym trochę poczekać, ponieważ nasza spółdzielnia nie kwapi się z wydawaniem aktów własności właścicielom mieszkań, którzy odebrali klucze nawet rok temu, nie mówiąc już o tych, którzy cały czas oczekują na swoje mieszkanko. Odpowiedz Link Zgłoś
malyksiaze69 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 20.01.04, 11:52 czesc co na budowie 1.kończona jest płyta hali garazowej-wyjmowane sa szalunki 2.wykonywane sa tynki w klatkach od bud 2 3.elektrycy w wytynkowanych mieszkaniach łączyli przewody 4.tynklarze wykonuja poprwaki tynków w mieszkaniach juz otynkowanych 5.zakładane sa kaloryfery-pierwsze w klatce c1 i ta klatka jest przewidziana do oddania na 17 lutego a dalej nastepne 6.w klatkach innych - nie wszystkich sa kaloryfery na ostatnim i parterze co ma poprawic cieplote w budynku a takze wymusic cyrkulacje wody CO. 7.załozono dodatkowe drzwi na klatkach schodowych Zebranie mieszkańców bloku 1 z tego co słyszałem ma byc 27.01 ale to spotkanie ma nie dotyczyć milenium Bis -oczywiście mozemy na nim o tym mówic i zaczac ta rozmowe sami... rada nadzorcza ma dostać wszystkie szczegóły inwestycji 22.01 od spółdzielni a spotkanie tylko w tej sprawie z nami ma być w późniejszym okresie-kiedy niewiadomo tyle co wiem na dzień dzisiejszy pozdrawiam maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 20.01.04, 12:35 Istotnie - dotarło do mnie pismo o zebraniu w dniu 27-go stycznia, a także drugie - o możliwości nabycia piwnicy. Cena za m2 piwnicy jest 1276.80 PLN (nie wiem czy to netto czy brutto) jednak metraż dla mojej klatki jest 7,8 lub 7.9 m2. podczas gdy max na co mnie stać to 4 góra 5m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.125.* 20.01.04, 14:58 Ja doszukiwałbym się problemu, nie w powierzchni, ale w fakcie (jak mniemam) iż pomieszczenia przewidziane do użytku ogólnego (ROWEROWNIA!), przeznaczane są do sprzedaży - ODPŁATNIE! Kolejna furtka na pozyskanie PONOWNIE pieniędzy za tzw. infrastrukturę, której koszty podzielono już wcześniej na metr użytkowy. Pisałem już kiedyś o "metodach sprzedaży i generowania zysku" odnośnie budynku nr 4. (26.11.2003 10.54). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WP Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.mofnet.gov.pl 23.01.04, 08:43 Zgadzam się w 100%, nie wiem dlaczego mamy znów płacić za to samo, wszędzie są rowerownie a tutaj ma nie być, czy Spółdzielnia musi nas traktować jak dojne krowy. Jak tak dalej pójdzie to pewnie będziemy wykupywać klatki schodowe, chodniki, ulice, schrony p/atomowe tfu. tj. rabatki ... Trzeba to będzie poruszyć na zebraniu. Swoją drogą dlaczego znów są dwa zebrania skoro wszyscy jedziemy na tym samym wózku. Niezrozumiałe jest też dlaczego zebrania muszą ciągle być w Rawarze, skoro potem jest tak daleko na Tarchomin, czy bliżej nie ma chociażby jakiejś szkoły, która pewnie wziełaby mniejsze pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 27.01.04, 16:38 Ja bym poszedł dalej: skoro z rowerowni robimy piwnice to czemu by nie zrobić z niesprzedanych garaży basenu :-), albo innych pomieszczeń rekreacyjnych (siłownie, sauny, itp.) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PMT Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.era.pl 21.01.04, 08:57 Prośba. Czy ktoś, kto już dostał zawiadomienie o zebraniu , mógłby napisać gdzie będzie i o której, bo jak znam życie i spółdzielnię, znowu nie wszyscy dostaną zawiadomienia na czas. Pozdrawiam PMT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 21.01.04, 09:01 27 stycznia - Rawar godz 18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario CO DALEJ Z INTERNETEM NA OSIEDLU!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.153.138.* 22.01.04, 14:29 Witam wszystkich mieszkańców osiedla, co dalej z instalacją dostępu stałego łącza internetowego,możę niech wszyscy chetni się zadeklarują na forum. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: INTERNET NA OSIEDLU DLA NIEKTÓRYCH IP: 217.153.125.* 22.01.04, 14:57 Stary, wszyscy Cię olali, więc daj sobie spokój. Jeśli masz z tego prowizję, to proponuję inne sposoby dotarcia do klienta, może takie które będą cokolwiek Ciebie lub twoją firmę kosztować. Ludzie mają problemy z odebraniem mieszkań, które powinny być oddane 15 miesięcy temu! Ja osobiście, mając zapłacone 100% wkładu, przez ten czas płacę tysiaka odstępnego za wynajem (nie liczę oczywiście opłat do administracji). Jestem 15 tysia w plecy, plus czynsz za większość tego czasu, którego to nie płacili mieszkańcy "na dziko". Bez obrazy mieszkańcy "3" - Wy nie jesteście temu bezpośrednio winni. Sory za żale, ale wpieniła mnie natarczywość tego akwizytora. Odpowiedz Link Zgłoś
marcink Re: Witam wszytskich jestem nowy 23.01.04, 15:14 Witam wszystkich, wlasnie zakupilem mieszkanie na osiedlu Millenium w budynku 2, troche zdazylem przejzec ten watek, ale mam pytanie bo czytalem cos o zebraniach, czy dotycza one kazdego bydynku z ososbna czy osiedla jako calosci? Bo zadnych informacji ze spoldzielni nie otrzymalem. Pozdrawiam wszystkich sasiadow Marcin "martini" Krzyzanowski marcink@nospam.gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Witam wszytskich jestem nowy IP: 217.153.60.* 23.01.04, 15:29 Zebranie dotyczy głównie mieszkańców I, ale sądzę że i mieszkańcy II i III powinni skorzystać z nie tak częstej możliwości zapytania prezesa o cokolwiek, bowiem prezes i sp-nia od dawna "zapomnieli" o takiej formie kontaktu z klientami (także tymi potencjalnymi). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: CO DALEJ Z INTERNETEM NA OSIEDLU!!!!!!!!!!!!! IP: *.era.pl 23.01.04, 18:59 Tak jak napisałem poprzednio, na razie kicha. Ja oczywiście byłbym chętny ale dopóki większość z już mieszkających nie będzie miała aktów notarialnych to raczej nie można będzie podpisać umowy. W tej chwili zostaje nam czekać i wierzyć, że kiedyś Internet zawita na nasze osiedle. A miało być tak pięknie ( instalacja TV, Internet, telefony!!!) Dziękujemy bardzo spółdzielni za kawał "wspaniałej" roboty !! Odpowiedz Link Zgłoś
kolo101 Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium 24.01.04, 18:16 Zanosi się na to że dołączę do grona przyszłych mieszkańców Millenium. W dniu dzisiejszym otrzymałem kilka informacji o których piszę poniżej: 1. jeżeli chodzi o bud nr 1, połowa lutego - oddanie do użytku części z wieżyczkami 6-cio piętrowymi, następnie sukcesywnie mają być oddawane klatki od strony DP (do końca marca). 2. Millenium-Bis, na razie podobno nie mają pozwolenia na budowę oraz planów. 3. Garaże - zaczną ich wykończenie dopiero jak oddadzą wszystkie mieszkania do uzytku. 4. Internet - dopiero się za to wezmą jak wszystkie budynki zostaną oddane do użytku Nie wiem na ile te informacje są prawdziwe, ale chciałem się nimi z Wami podzielić. Przestudiowałem całe Wasze FORUM i mogę się tylko domyślać że jest to kolejna wersja ludzi związanych ze spółdzielnią MSN Nowy dom 82. Mam kilka pytanek, ponieważ najpierw przeczytałem FORUM, a potem uzyskałem informacje które są sprzeczne a mianowicie z Waszych wypowiedzi wynika iż niektórzy z Was oczekują na oddanie budynku nr 1 ponad rok (chyba że coś poplątałem), natomiast mi dziś powiedziano że pierwszy termin oddania tego budynku był przweidziany na przełom grudnia/stycznia 2003/2004 (trochę mi się zachciało śmiać w momencie jak to usłyszałem). Jaka jest rzeczywistość? Jakie terminy podawano Wam. Czy jest już załozona linia telefoniczna na osiedlu? Pozdrawiam kolo101 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium IP: *.itpp.pl 24.01.04, 23:51 A to dobre. Też bym się zaśmiała. Przy podpisywaniu umowy podawano nam o ile dobrze pamiętam termin wrzesień 2002 (a do odbioru do wykańczania chyba nawet wcześniej). Na szczęście ja należę do osób którym udało się jeszcze w porę zamienić mieszkanie i ostatecznie kupiłliśmy w III. Niestety osobom, które czekają od tamtego czasu pewnie nie jast do śmiechu. Ale miejmy nadzieję, że niedługo to się skończy. Ostatnio widziałam że pracowali nawet w niedzielę lub o godz. 21 z minutami wylewali jeszcze schody lub coś w tym stylu przy hali I. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium IP: 217.153.125.* 26.01.04, 10:14 Tak jak pisze Bożena - wrzesień 2002 był długo podtrzymywaną datą. Ale w umowie podpisanej w X 2000!, był nawet czerwiec (o ile dobrze pamiętam). Ja należę do tych którzy uparcie tkwią przy 1. Zmieniłem jedynie tzw. "wierzę", z południowej na północną. Spółdzielni natomiast - nie wierzę od 1,5 roku... - ale oni mają moje 1,5 bańki. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kolo101 Re: Do Robokopka 26.01.04, 10:31 A obecnie Spółdzielnia jaki podała Tobie termin oddania bud 1? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: Do Kolo101 IP: 217.153.125.* 26.01.04, 11:00 Oficjalnie (od) 17 lutego (ha, ha). Mają 3 tygodnie na wylewki, parapety, drzwi zewnętrzne, wykończenie klatki, doprowadzenie wody, ogrzewanie w połowie budynku (u mnie są na szczęście grzejące kaloryfery). O windzie nie wspominam, bo zawsze informowali, że to kilka tygodni po przekazaniu mieszkań, jak nazbierają pieniądze. 2 tygodnie to trwał drobny remont wynajmowanego mieszkania - głównie malowanie!! Nie liczę, że będzie można kłaść glazurę i podłogi, wcześniej niż u schyłku lata. Spotkanie jest jutro o 18.00 w Rawar (czy jak) chyba przy Poligonowej 30, w budynku przy Trasie Łazienkowskiej (Ostrobramskiej). Ja tam trafiam, bez pamiętania adresu. Może ktoś Ci to potwierdzi??? Na takie spotkanie może przyjść każdy. Jedynie na zebraniach statutowych, mogą głosować tylko członkowie Spółdzielni. Warto przyjść. Nowe twarze, może zmuszą Spółdzielnię do innego podejścia. My starzy "lokatorzy" posłuchamy i poczekamy jeszcze kilka miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolo101 Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium 26.01.04, 10:36 podobno jest jakieś spotkanie jutro, czy ktoś mógłby mi podać dokładny termin i adres? Czy myślićie że mógłbym wziąć udział pomimo tego że nie jestem jeszcze członkiem spółdzielni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium IP: 217.153.60.* 26.01.04, 10:49 Jutro godz. 18 Rawar ul. Poligonowa 30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiiu Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium IP: 217.153.60.* 28.01.04, 09:12 jakie macie sąsiedzi wrażenia po wczorajszym zebraniu? Odpowiedz Link Zgłoś
kolo101 Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium 28.01.04, 10:09 dla mnie było to pierwsze tego typu zebranie i mam bardzo mieszane uczucia co do tego całego bałaganu. Ciekawy jestem tych terminów :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium IP: 217.153.60.* 28.01.04, 11:02 Dla mnie to już trzecie takie spotkanie "informacyjne" przede wszystkim pokaz socjotechniki prezesa JF. kolejny "przewidywany" termin, kolejne obiecanki, dobrze że choć poznano nasze stanowisko w sprawie millenium Bis - ale żle ze nie ma debaty na ten temat - wszystko to dzieje się jakby za naszymi plecami. Odpowiedz Link Zgłoś
kolo101 Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium 28.01.04, 11:16 dla mnie sprawa Millenium Bis wygląda tak jakby oni już to zaplanowali w szczegółach, to jest tylko kwestia czasu. Ciekawy tylko jestem skąd wzieli kasę na kupno terenu pod ten budynek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad plac zabaw IP: 217.153.149.* 29.01.04, 09:16 jeśli zapadła juz decyzja o budowie nowego bloku to moze spółdzielnia "dokupiłaby" kawałek terenu np. za budynkiem II, obok bramy jest sporo terenu do wykorzystania z przeznaczeniem na plac zabaw. Przecież nas wyrolowali, kupując mieszkanie plany co do placu zabaw były zupełnie inne, coś nam się wkońcu należy. Odpowiedz Link Zgłoś
majster115 Re: plac zabaw 29.04.15, 16:02 Według mnie kawałek wyodrębniony na plac zabaw to bardzo dobry pomysł, szczególnie na dużym osiedlu, w którym brakuje tego typu rzeczy. Certyfikowane place zabaw pobudzają wyobraźnię i rozwijają motorykę u dzieci. Dzięki temu maluchy są pewniejsze siebie i lepiej radzą sobie w stresujących sytuacjach. Place zabaw muszą być jednak z prawdziwego zdarzenia, żeby dzieci się dobrze na nich bawiły, a my nie powinniśmy się obawiać, że coś im się stanie. chodzi mi o coś takiego: spil.pl/bezpieczne-place-zabaw/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium IP: *.era.pl 29.01.04, 09:42 Dla mnie to też było pierwsze tego typu spotkanie (na poprzednich był, kto inny), więc napiszę tak: Prezes kompletnie gubił się w swoich zeznaniach, ale to, co zaprezentował wiceprezes d/s inwestycji nie mieści się nawet w kategorii zera. Jak można mówić, że się rezygnuje ze śmietników na terenie osiedla i zamiast trzech chce się stworzyć jeden argumentując, że on nie wie, dlaczego projektant zaplanował śmietniki w tych miejscach, w których stoją teraz (puste). Może wiceprezes wcale nie wie, po co projektant zaplanował to osiedle w takim kształcie lub w takim miejscu. Prezes natomiast ściemniał jak tylko mógł i tylko groził mieszkańcom, że po 15 lutego ci, którzy nie mają wykupionych garaży nie wjadą na teren osiedla. Ludzie, gorzej niż za Komuny!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Witam Wszystkich Mieszkańców Millenium IP: 217.153.125.* 29.01.04, 10:06 Błagam zatem, przekonajmny Spółdzielnię, aby w zamian za budynek 4, wybudowała jeden WIELKI śmietnik :) Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 29.01.04, 10:36 No cóż, wg mnie prawda jest taka, że budowa IV jest postanowina, bo z podtekstów Prezesa JF wynikało, że są jakieś koszty, których nie chcą już przerzucać na to co wybudowane, bo wzrost o 6,4% to chyba aż nadtto. Nie podobał mi się sarkazm naszego prezesa, że byłby to największy plac zabaw w Europie. Na pewno z tym nowym klocem będzie nam blisko do JWC. Jeszcze do tego 9-cio piętrowym. Rozumiem trudność S-ni z odzyskaniem kasy. Bo choć pewnie większość byłaby na tak, w końcu pieniądze nie są duże, a wartość mieszkań z tym klocem raczej spadnie, to co z tymi co się nie zgodzą? A może wystarczy żeby większość się zgodziła i np. doliczyć obligatoryjnie do czynszu po 150zł przez rok. Na pewno lepiej dla nas byłoby uniknąć tego budynku i całego bałagany związanego z tą budową, a s-nia niech się rozwija na innej działce. Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa1 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 29.01.04, 11:34 Ja mam dwie propozycje co do placu zabaw: - plac zabaw zrobić pomiędzy budynkiem II a I. Jest tam pięknie wylany beton, więc nie pozostaje nic innego jak położyć sztuczną trawkę, postawić karuzele, wysypać piasek i gotowe - albo postawić trzepak, na który zawsze się znajdzie miejsce i na którym dzieciaki beda wywijać fikołki. Spółdzielnia wywiąże się z obietnic, a dzieci bedą zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.125.* 29.01.04, 12:21 Problem chyba nie w tym, gdzie ma być plac zabaw (i czy w ogóle), tylko w faktach: - Żaden inwestor nie dostanie pozwolenia na indywidualną budowę takiego bloku na takiej działce! Chyba, że zrobi to Spółdzielnia w ramach jednego osiedla i decyzję podejmie bez pytania nas o zdanie. Może to zrobić, bo nie mamy "legalnych" praw nawet do swoich mieszkań (akty notarialne); - Mieszkańcy 4 zapłacą ponownie na infrastrukturę okolicy, w którą my już zainwestowaliśmy. Spółdzielnia odbije sobie "straty", a my dostaniemy w plecy: raz - bo mieszkania drogie, dwa - bo dramatycznie spadnie ich wartość na takim blokowisku!; - Prezesi kłamią w żywe oczy i to od dwóch lat. Itd. Ludzie nie pozwólmy by czesano nas po kieszeni. Będziemy mieli budowę na kolejne lata, a Spółdzielnia i tak nie wykona wszystkich obiecanych prac, "bo i tym razem nie sprzeda kilku mieszkań". Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa1 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 29.01.04, 12:34 masz rację ta sytuacja jak dla mnie jest beznadziejna... Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 29.01.04, 12:57 Oczywiście, że nikt inny by tam niczego nie zbudował, a myślę, że nawet nik inny nie był zainteresowany nabyciem tego kawałka od gminy. Aby zablokować tą budowę musimy poprostu być solidarni i zapłacić za ten kawałek. W końcu 1000- 1500zł za cenę świętego spokoju i lata mieszkania w tym miejscu to nie tak dużo, ale niestety mam smutne wrażenie, że sprawa jest postanowiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 29.01.04, 13:25 ... ale chodzi o to że sp-nia nie chce nam sprzedac tego kawałka po kosztach - to byłoby technicznie proste - wpisuje się cene w czynsz - po 100 - 150/miesięcznie przez rok. Jednak - wartość tego gruntu jest - jak twierdzi prezes - o wiele wyższa, bo obejmuje zysk ze sprzedaży mieszkań postawionych na nim. Wobec tego czy nie może np. zbudować punktowca w ogródku na osiedlu, którego nazwy nie pomnę - a w którym jak twierdził prezes zbiera sie okoliczne menelstwo? Czemu na innych osiedlach opłaca się budować place zabaw, ogródki, na niektórych nawet boiska i korty, a tu koniecznie musi być 9-io piętrowy blok? Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 29.01.04, 14:27 Rzecz w tym, że jak budowano osiedle Perkuna (to z dużym placem zabaw) to o prezesie JF nikt jeszcze nie słyszał, ale realia dla s-ni też były inne, tzn ziemię dostawała za darmo. A plac zabaw rzeczywiście na Perkuna jest super, zamknięty i latem pięknie zielony, a od likwidowania ewentualnych incydentów o których to wsponinał nasz kochany prezes jest chyba ochrona osiedla, nieprawdaż? Szkoda, że u nas będzie tylko beton. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.125.* 29.01.04, 15:14 A może złóżmy się i wybudujmy parterowy domek dla prezesa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pmt Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.era.pl 29.01.04, 15:33 Prezes ściemniał i już się chyba tego nie oduczy. Postawienie tam budynku ma sens, o ile będzie on korzystał z istniejącej infrastruktury, a przecież przepustowość wszystkich przyłączy była projektowana na 3 budynki, a nie na 4. Może się okazać, że z IV budynkiem na górnych piętrach trzeba będzie wysysać wodę z kranów, a awarie przeciążonych linii będą na porządku dziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 29.01.04, 14:26 Ludzie, chciałem kupić mieszkanie na osiedlu Millenium, ale jak poczytałem sobie Wasze forum to mi trochę ochota od tego odeszła. Proszę podajcie choć kilka powodów, dla których jednak warto by było kupić mieszkanie własnie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa1 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 29.01.04, 14:31 ładny i sensowny układ mieszkań nic więcej jak dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.01.04, 16:39 oprotestujemy budowe milenium bis, zalozymy sprawe w sadzie. sprawa bedzie sie toczyc latami az spoldzielni przejdzie ochota na budowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Millenium BIS - Apel IP: 217.153.60.* 29.01.04, 16:36 Zauważyłem że większość odwiedzających to forum mówi o inwestycji Mill. bis jako o sprawie już przesądzonej - widze pewną rezygnację, że cokolwiek się uda zdziałać. I dlatego chciałbym zaprotestować - Nie, to nie jest przesądzone, należy wszelkimi sposobami zapobiec planom budowy tegoż budynku, Szanowni państwo - na pewno wśród nas znajduje się jakiś prawnik, znajomy prawnika, a może kol. Bebiak pomoże. Uruchomcie Państwo swoje kontakty, spotykajmy się, rozmawiajmy, dyskutujmy, podnośmy drażliwe kwestie - ale nie zasypiajmy bo obudzimy się z przysłowiową ręką w nocniku. Jesteśmy przecież członkami spółdzielni - niech każdy z nas napisze pismo z protestem, mamy do tego prawo. Wtedy jest jakiś ślad, głos którego nie można tak po prostu zignorować. Same oklaski na zebraniu niestety nie wystarczą. Ode mnie takie pismo wpłynęło (niezależnie od tego które złożył w naszym imieniu Mały69). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Millenium BIS - Apel IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 29.01.04, 16:54 Nie bardzo kumam o co chodzi, wydaje mi się że ważniejsze jest to aby ludzie odebrali w końcu swoje mieszkania w bud nr 1, a wszyscy czepiają się Millenium Bis. Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Zdecydowałeś się? 30.01.04, 10:23 Chciałabym parę słów na korzyść s-ni, bo mimo myślę, że pomimo problemów wychodzimy jednak na prostą. Prawda jest taka, że było cudownie gdy mieszkania sprzedawały się same, a tu sytuacja trochę s-nię przerosła (może jakieś kursy z marketingu w przyszłości?), bo rzeczywiście rok 2001 i 2002 to dół dna w budownictwie, ale też i brak jakiejś bardziej agrsywnej kampanii reklamowej, bycia bardziej widocznym. Ja wybrałam Millenium dlatego, że znałam tą s-nię wcześniej i dotychczasowe opinie były bardzo pozytywne, budynki dobrze zarządzane i utrzymane, czynsze w normie, a rozkłady mieszkań jedne z sensowniejszych. Wcześniej oddawane osiedla terminowo. Niestety tu się nie udało w terminie, ale dobrze że w ogóle uda się wybudować, bo w końcu nikt nam kasy nie ukradł i zmierzamy do szczęśliwego końca. Miejmy nadzieję, że co do IV budynku też osiągniemy porozumienie i wreszcie ktoś zrozumie, że jak to postawią to naprawdę będzie zagęszczenie godne JWC, które notabene na jednym z zebrań prezes JF tak bardzo potępiał. Czy s-nia odpowiedziała na to zbiorowe pismo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc12 Re: Zdecydowałeś się? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 11:38 nikt z nas nie ma ochoty mieszkac w betonowym pustkowi i przez najblizsze 2 lata miec budowe pod nosem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Zdecydowałeś się? - do stefanii IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 30.01.04, 14:44 Na razie jeszcze się nie zdecydowałem. Też o tej spółdzielni słyszałem do niedawna same pozytywne słowa, natomiast forum dało mi do myslenia. Wiem że nawet na Tarchominie kilka lat temu MSN nowy dom postawiła parę bloków i w dość szybkim tempie, ale w przypadku Millenium trochę a nawet badzo sobie nie poradzili. Dla mnie jak narazie nie jest problemem Millenium Bis, ponieważ wydaje mi się że przy odrobinie dobrej woli i odpowiednim zorganizowaniu mieszkanców można by było zakupić dodatkowy skrawek zieleni, w końcu dookoła Millenium jest dość pusto, problemem dla mnie jest termin oddania mieszkań do użytku, jeśli mam czekać na nie nawet połowę tego co już się naczekali niedoszli mieszkancy to niewydaje mi się żebym się na nie zdecydował. Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Wybór należy do Ciebie 30.01.04, 16:05 Dlaczego naczekać? To już było. Teraz to realny termin oddania bud.I to marzec, a w II też jest chyba kilka mieszkań, które są gotowe do odbioru. Całość planują zakończyć i odebrać pozwolenie na użytkowanie od gminy lipiec-sierpień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Wybór należy do Ciebie IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 30.01.04, 16:38 No własnie czy te terminy które zostały podane przez panów prezesów są realne? Poprzednie terminy też podobno takie były :))) Oglądałem w II własnie te wolne mieszkania i niestety one mi nie pasują. Fakt wybór należy do mnie i nie jest wcale łatwy. Ostatnio interesowałem sie nawet rynkiem wtórnym na Tarchominie i niestety ku mojemu zdziwieniu mieszkania używane na Tarchominie nie sa wcale takie tanie. Co mi po tym że są już np. częściowo lub całkowicie wykończone, ale nie musi mi się to wykonczenie koniecznie podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: Wybór należy do Ciebie 02.02.04, 09:05 Ja tam jestem zwolennikiem mieszkań zupełnie nowych. Używane to jednak nie to, bo wiadomo,że każdy wymaluje i wykafluje po swojemu. Poza tym choć przez chwilę wszystko jest nowe i czyste, tym bardziej,że przynajmniej Millenium stoi trochę na uboczu i nie ma pod oknem tras szybkiego ruchu. Rzeczywiście, aż tak trudny wybór? Bo mi się wydawało,że już więcej niż na Tarchominie budować nie można. Fakt, że ideał możesz stworzyć tylko sam na swojej osobistej dziłce budując dom, a mieszkanie w bloku jest niestety kompromisem pomiędzy tym co się buduje, a oczekiwaniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Wybór należy do Ciebie - do stefani IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 02.02.04, 10:20 Ja również bym wolał mieszkanie zupełnie nowe. W weekend miałem trochę czasu na przemyslenia i obecnie coraz bardziej skłaniam się do kupna mieszkania w Millenium. Faktycznie to osiedle jest trochę na uboczu od ulic o podwyższonym natężeniu ruchu, jednak jest kawałek do przystanków autobusowych, ale to jest akurat najmniejszy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 MSM-po zebraniu-Milenium BIS IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 02.02.04, 14:11 Cześć wszystkim sasiadom Dla tych którzy mnie jeszcze nie spotkali to ja jestem ten facet co zredagował i napisał protest odnośnie milenium Bis a który był przekazywany do podpisu na osiedlu przez Członka rady spółdzielni. to tak w kwesti wytłumaczenia dlaczago teraz bede pisał o milenium bis i tym co sie działo na zebraniu bloku nr 1 - bo tam uczestniczyłem. 1. pierwsze moje spostrzezenie iz nadal spółdzielnie dzieli nas na bloki 2,3 oraz blok 1 i to jest bardzo wygodne szczególnie jesli chodzi o pewną jedlnomyślność odnośnie np. infrastruktury obecnej czy planowanej na osiedlu (smietniki, rowerownie...)takze inne sprawy przecież to takze nas bedzie dotyczyło a aktualnie nic sie o tym z nami nie rozmawia. 2.Blok zwany BIS - tu takze jest to temat "nasz" i dzieląc nas dziela tez nasze szeregi w obronie przeciwko tej inwestycji.jedno jest pewne - musimy dać i dawać jasno do zrozumienia ze nie chcemy tej inwestycji o której to nie wiedzielismy kupując nasze mieszkania. To przecież spółdzielnia jest dla nas a nie odwrotnie-gdzie nasze prawo głosu. 3.oczywiście mozemy rozmawiać tu na wrgumenty i niech moze i one dotra do rady nadzorczej a nie tylko wydaje mi sie spółdzielnia chce wyciszyć sprawę i sama rozmawiać na ten temat z radą- moze tak zebranie dojdzie wreszie do skutku z nami , rada i spółdzielnia ale tylko na temat "bis-a"!!! 4. Jesli ktos ma jakieś ciekawe pomysły (ja mam tez ich troche razem z sasiadami z jedynki - to piszcie tu czy na mó e-mail malyksiaze69@wp.pl -jesli nie zaczniemy robic czegoś wczesniej sami to mozemy nagle ocknąć sie popularnie mówiąc "z reką w nocniku" Trzeba bronic naszych racji-oczywiscie na argumenty-ale jak widać po zabraniu głosu przezemnie na zeb. jedynki troche zabrakło powietrza w płucach panu prezesowi.-zreszta jego argumentacja była mierna tak wiec-w jedności siła i jakie mamy pomysły-pzdrawiam serdecznie maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anrom Re: MSM-po zebraniu-Milenium BIS IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.02.04, 15:43 Pomysly na email, nie na forum, w spoldzielni tez to czytaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re:Co tam na budowie? IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 03.02.04, 16:50 Ludzie czy coś się dzieje na budowie? Czy widać jakieś postępy, które mogłyby wróżyć oddanie zgodnie z harmonogramem jaki podali panowie prezesi na ostatnim spotkaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re:Co tam na budowie? IP: 217.153.60.* 04.02.04, 10:10 Wczoraj byłem to piszę co widziałem: A1. wprawiają drzwi antywłamaniowe - robią dziennie 2 piętra /uwijają sie chłopaki/ na początku przyszłego tyg. mają tam wylewać posadzki. B1. (nie jestem pewien - ta druga klatka od bramy) instalatorzy spawają rurki gazownicze - są na parterze, ale wyżej też słychać jeden wielki łomot. ogółem w tych dwóch klatkach jest duży ruch. do innych klatek nie zaglądałem, widziałem jeszcze że gdzieś w dalszych klatkach kładą gres na balkonach. pozdrawiam może sie uda w terminie. moze tydzień, dwa obsuwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 04.02.04, 12:40 brzmi optymistycznie. Ja codziennie przejeżdżam wieczorem obok osiedla wracając z pracy i stwierdzam że około godziny 19.00 nadal coś sie dzieje, ponieważ w kilku klatkach, mieszkaniach palą się światła, widać krzątających się robotników między klatkami więc może faktycznie jest szansa na oddanie z ewentualnym niewielki poślizgiem. Oby tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Z ostatniej chwili - wylewane są posadzki. IP: 217.153.60.* 05.02.04, 11:03 Z ostatniej chwili ponoć wylewane są posadzki w A1... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Nowy lokator IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 05.02.04, 12:02 czyli jest jednak szansa, coś się dzieje. To dobrze, bo dzisiaj podpisałem umowę ze spółdzielnią, także witam obecnych i przyszłych mieszkanców Millenium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Nowy lokator IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.02.04, 13:13 To kiedy urzadzamy pierwsza parapetowke ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Nowy lokator IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 05.02.04, 13:40 to zależy kto pierwszy odbierze klucze:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Nowy lokator IP: 217.153.60.* 06.02.04, 09:54 no jak pójdzie bez poślizgu to u mnie to po 9 marca (A1) :) a jak z poślizgiem, to właściwie też po 9 marca... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: Nowy lokator IP: 217.153.125.* 05.02.04, 22:21 przełom listopada i grudnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Nowy lokator IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.02.04, 14:33 to moze jakas wspolna w hali garazowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Nowy lokator IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 06.02.04, 15:39 o właśnie, to jest myśl:)jestem za :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad z A1 Re: Nowy lokator IP: *.chello.pl 07.02.04, 12:31 Byłem dzisiaj na budowie w klatce A1, oto co widziałem : 1. Istotnie montowane są drzwi antywłamaniowe , brakuje tylko pojedyńczych sztuk. (Na tym koniec dobrych wiadomości) 2. Żadne posadzki nie są wylewane (może w innych klatkach??) 3. Tynki w moim lokalu są poprawiane/zrywane (prawdopodobnie jest to efek wykonywania ich w niskich temperaturach bez uruchomienia C.O. - dotyczy to również kilku innych lokali w tej klatce.) Bardzo ciekawi mnie kto zapłaci za te poprawki bo to Pan Prezes przecież zadecydował by były wykonywane w tych warunkach. 4. Pomimo zapewnień Prezesa na zebraniu o możliwości wejścia do lokalu w dowolnym uzgodnionym terminie, miałem ogromne trudności z dostaniem się do lokalu (prawdopodobnie by ukryć "spieprzone tynki") Wydaje mi się ,że na parapetówkę będziemy musieli Drodzy sąsiedzi jeszcze długo poczekać. Może ktoś z Państwa ma choć trochę bardziej optymistyczne informacje bo szczerze powiem ,że po odwiedzinach na budowie mam zepsuty cały weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Nowy lokator IP: 217.153.60.* 09.02.04, 10:27 Istotnie - wylewanie podłóg, jakkolwiek miało zacząć się w piątek - nie zaczęło się - faktem natomiast jest, że na budowie jest już firma, mająca to wykonywać, więc może się to dziś zacznie, może jutro. O tym że wylewanie podłóg ma się zacząć od piątku poinformował mnie kierownik budowy. Co do p.4 to nie zgodzę się - mój wykonawca - bez problemu dogadał się i wszedł na teren budowy, aby wykonać zmiany w hydraulice, tak aby wszelkie odpływy biegły pod posadzką. Również i ja nie miałem dziś najmniejszych problemów, aby wejść do swojego M. Jeśli z Twoimi tynkami jest coś nie tak, to współczuję, winieneś je jak najszybciej zareklamować u kierownika budowy, poprawią, o ile już tego nie robią. Ja odwiedzajac dziś budowę jestem jak najbardziej optymistą. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: Nowy lokator IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 09.02.04, 11:13 hej, tzn ze masz grubszy strop- a co w przypadku przecieku rury?-zrywanie podłogi + kucie betonu??? maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Nowy lokator IP: 217.153.60.* 09.02.04, 11:35 Przyznam się szczerze, w dziedzinie hydrauliki jestem lamerem. Przeniosłem tylko kuchnię w inne miejsce (dawny pokoik) i dlatego musiałem podciągnąć tam odpływ - trzeba było pod podłogą bo rura przechodzi przez próg i nie da się po ścianie (ciężko mi to wytłumaczyć) przy okazji zrobiono mi komplet odpływów w łazience - jeśli przecieknie to trudno - trzeba byłoby kuć, ale równie dobrze może przeciekać w ścianie, to dobre plastikowe rury - mają jakąś gwarancję chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: Nowy lokator IP: 217.153.149.* 09.02.04, 12:37 ja odnośnie przenoszenia kuchni w inne miejsce... Własnie jestem świeżo po odbiorze mieszkania w budynku II, metraż 55,8. Mam pytanie do sasiadów mieszkających w takim mieszaniu, którzy zdecydowali sie przenieść kuchnie do pokoju "gościnnego" (19 m) - czy warto się podjąć takiej decyzji? czy pokój nie jest zbyt mały aby zorganizowąć w nim jeszcze aneks kuchenny i jaki jest efekt końcowy? Dodam że WC zostało przeniesione do łazienki. Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa1 Re: Nowy lokator 10.02.04, 08:56 To zależy czy preferujesz kuchnię zamnknięta czy otwartą. Musisz liczyć się z tym, ze po przeniesieniu kuchni do pokoju zostanie Ci nie wiele miejsca na zagospodarowanie pokoju, ale tym samym zyskujesz dodatkowy pokoik w którym miała byc kuchnia - więc coś za coś :))) Ja się zdecydowałam na aneks kuchenny i nie żałuje. Mam taki sam metraż mieszkania jak Ty 55,8 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: przenosiny kuchni - bardziej technicznie IP: 217.153.60.* 10.02.04, 10:05 Oczywiście musisz zwrócić baczność na ciągi wentylacyjne - jak to rozwiązać, poza tym kanalizacja - rura odpływowa musi posiadać pewien spadek - czasami może być b.ciężko schować ją pod posadzką - nad rurą powinno być minimum 2 cm betonu, aby nie pękał (dobrze byłoby także dodać tam zbrojenie (zwykłe druty wystarczą aby beton nie pękał). Co do spadku - nie może być za mały (kiepski odpływ) ale i za duży też nie - (wyssie wodę z kolanka i będzie czuć smrodek z rur). W sumie potrzebna jest tu niezła finezja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falk2 Re: Nowy lokator IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.04, 18:57 Ja tez mam mieszkanie w 2. Co jeszcze chcesz zmienic w swoim? Odpowiedz Link Zgłoś
falk2 Głównie do mieszkancow bud.2, ale nie tylko... 10.02.04, 19:10 Drodzy lokatorzy bud. 2 i 3, jak równiez przyszli (oby jak najszybciej!) mieszkancy jedynki! Na zebraniu informowano, ze sp-nia planuje zbudowanie smietnika w rogu dzialki, od strony linii wysokiego napiecia oraz pozostawienie jednej komory w jedynce. A co z reszta? Co z "szarym budyneczkiem", który nadal stoi smetnie kolo koltlowni w dwójce? Moze, skoro nie mamy juz rowerowni w garazu, zorganizowac tam jakies zamykane pomieszczenie na rowery? Podobne widzialem w Niemczech i jest to bardzo praktyczne, a u nas naprawde niewiele by kosztowalo. Moze poza tym uda sie przekonac sp-nie na zbudowanie jakiegos placu zabaw, chociaz malego? Na pewno kazdy ma jakies pomysly na ulepszenia, podzielcie sie. Wiem, ze dla mieszkancow jedynki na razie liczy sie przede wszystkim to, kiedy dostana klucze, ale przeciez w koncu bedziemy na Milenium mieszkac razem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WP Re: Głównie do mieszkancow bud.2, ale nie tylko.. IP: *.mofnet.gov.pl 11.02.04, 09:48 Bardzo dobry pomysł z tą rowerownią w szarym budynku (chodzi o ten stylowo zabity dechami?). Kiedy maja być te śmietniki, bo "nasz placyk" z wiecznie przepełnionymi kontenerami ostatnio w czasie ocieplenia był niedostępny błoto + elementy budowlana skutecznie dawały możliwość wyspecjalizowania się w sportach ekstremalnych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Głównie do mieszkancow bud.2, ale nie tylko.. IP: *.rajskanet.pl 11.02.04, 09:57 Zbudowanie nawet małego placyku dla dzieci to bardzo ważna i jakże potrzebna mini inicjatywa. Przecież dzieci zaczna sie nam pojawiać (oby jak najwięcej) i co mamy z nimi tylko spacerować, wyjeżdżać do specjalnych parków? To one się nie będą znały! Jestem również za pomysłem stworzenia rowerowni, skoro ta została nam brutalnie i jakże drogo odebrana (zbyt duże pomieszczenia za 1300 zl\m to aż nadto, żeby trzymać tam ziemniaki i rowerek!). Co do śmietnika w rogu koło słupów to przecież nikt tam nie będzie chodził, bo zawsze będzie nie po drodze (przy okazji apel moi mili: NIE PODRZUCAJCIE ŚMIECI W TE BUDYNECZKI- ŚMIETNIKI!!!!NIE RÓBMY CHLEWU NA OSIEDLU!!!! Przecież można się przejść do konteneru!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa1 Re: Głównie do mieszkancow bud.2, ale nie tylko.. 11.02.04, 10:21 > Zbudowanie nawet małego placyku dla dzieci to bardzo ważna i jakże potrzebna > mini inicjatywa. Przecież dzieci zaczna sie nam pojawiać (oby jak najwięcej) i > co mamy z nimi tylko spacerować, wyjeżdżać do specjalnych parków? zgadzam sie ale jesli zapadnie decyzja odnośnie budowy Millenium BIS (co wydaje mi się nieuniknione obserwując dość drastyczne poczynania spółdzielni) to o placu zabaw na terenie osiedla mozemy zapomnieć, chyba że spółdzielnia dokupi kawałek "ziemi" za budnynkiem III lub II i zagospodaruje go jako plac zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: Głównie do mieszkancow bud.2, ale nie tylko.. 11.02.04, 10:33 Taa napewno dokupi i zrobi nam pewnie jeszcze korty tenisowe i kryty basen (w JWC czasem jest). Jest już działka i ma być na niej blok i tyle, na zebraniu Prezes JF pokpiwającym głosikiem stwierdził, że gdyby jakimś cudem nie wyszła ta budowa to byłby chyba największy plac zabaw w Europie, a poza tym skąd wziąść na ewentualne huśtawki, hę? Pewnie na innych osiedlach ludzie w ramach czynu społecznego zbijali je sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Głównie do mieszkancow bud.2, ale nie tylko.. IP: 217.153.60.* 11.02.04, 11:41 Trzeba słać protesty do sp-ni na adres rady nadzorczej, bo ona może to zablokować - tam sie ma to wkrótce rozegrać (budowa mill Bis) - jak Rada Nadzorcza przegłosuje że ma nie być to nie będzie - i w to trzeba nam wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Re: Milenium BIS !!!!!! IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 12.02.04, 10:03 Słuchajcie sasiedzi powracajac do sprawy Millenium Bis. Co prawda jeden "protest" juz żeśmy napisali jako budynek 1 i całe osiedle (takze nas z jedynki interesuje bardzo w jakim otoczeniu bedziemy mieszkać - roznosil to u was po osiedlu przdstawiciel rady) i jakies skutki to odniosło - ale spółdzielnia i pan prezes JF jakoś trwaja przy swoim nadal i trzeba brać sie dalej do "dzieła". Moja nastepna propozycja to proponuje przesyłanie indywidualnie protestów do spółdzielni i co wazne do rady nadzorczej pism protestów od nas mieszkańców co moze przynajmniej w "radzie.." da jakis miarodajny skutek i odzew. jedno jest pewne nie mozemy umilknąć i zajac sie tylko własnymi mieszkaniami obecnie gdyz to takze daje "punkt" spółdzielni i panu JF. Kochani wiec proponuje "do dzieła" i piszmy te pisma - "protesty" myślę ze da to jakis efekt - nastepny nasz krok przeciw Milenium Bis. mysle także o "nastepnych krokach" i ponawiam prośbe jak macie jakis pomysł to slijcie go na mój adres e-mail malyksiaze69@wp.pl pozdrawiam maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opserwator Re: Milenium BIS !!!!!! IP: *.chello.pl 13.02.04, 11:58 Właśnie byłem na osiedlu, jest tam sporo Policji podobno było w nocy wlamanie. Pozatym chyba pęka strop nad garażem pod 1, robotnicy w panice znoszą podpory, podobno to przez mróz po ociepleniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Milenium BIS !!!!!! IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 13.02.04, 12:19 Czy to jest zart z okazji 13.02 czyli 13 w piatek??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Milenium BIS !!!!!! IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 13.02.04, 12:20 Ludzie, jajka sobie robita? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: z ostatniej chwili (dot.info od opserwatora) IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 13.02.04, 13:08 Sprawdziłem te informacje, które na forum podał nam jakiś kołek o nicku: opserwator. Tak jak myślałem, są to bzdury i wymysły, więc drodzy mieszkańcy bez paniki. Do opserwatora, goń się goścu z tego forum, widać że niektórym w piątki 13-tego wali w dekiel. A może to konkurencja sieje beznadziejne plotki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: z ostatniej chwili (dot.info od opserwatora) IP: *.rajskanet.pl 13.02.04, 14:00 dzieki, ze sprawdziles i dementujesz idiotyczne ploty! Ludziom rzeczywiscie czasem odwala... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: z ostatniej chwili (dot.info od opserwatora) IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 15:11 TO PEWNIE ZAWISTNY MIESZKANIEC Z JW, KTOREMU TYNK ZWALIL SIE NA LEB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: z ostatniej chwili (dot.info od opserwatora) IP: 217.153.60.* 17.02.04, 11:31 hoop :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Milenium BIS !!!!!! IP: *.era.pl 13.02.04, 16:27 Jest jeden sposób na zablokowanie inwestycji - dosyć brutalny ale napewno skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 16.02.04, 13:05 Czy ktoś orientuje się czy rzeczone wcześniej posadzki zostały wylane w A1? Ile takie coś musi schnąć, aby można było wejść i popatrzeć na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 18.02.04, 17:57 Ludzie co taka cisza na forum, chyba wszyscy już odebrali klucze, tylko mi jeszcze nie dali :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 18.02.04, 23:26 A nam powiedzieli w dziale inwestycji, że klucze do mieszkania w C1 możemy odebrać pod koniec marca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 19.02.04, 09:09 Wczoraj zajrzałem na budowę - A1 ma wylane posadzki - schną - i nie chcą nikogo wpuszczać, zresztą - w zasadzie większość drzwi zewwn. jest pozamykana. kierownik mówi że na 9 marca z kluczami do A1 się nie wyrobią - 5 dni na drzwi wewnętrzne i poprawki tynków w niektórych lokalach, 12 dni na wykończenie klatki schodowej - realnie, jak twierdzi, koniec marca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 troche info IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 23.02.04, 11:09 witajcie. bylem na budowie - wg. zapewnien dz. sprzedazy pozostalo bardzo niewiele mieszkan a podłoza pod szlichte przygotowane sa juz w klatce B1. sa juz wykanane poprawki tynków ale strasznie to wyglada-osadzenie puszek kontaktów-strasznie nierówno..-chyba ze bedzie jeszcze poprawiane..:) pzdr. maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Ludzie: nadmuchali moje mieszkanie !!! IP: 217.153.22.* 27.02.04, 10:21 Zgroza... Kiedy w grudniu otrzymaliśmy zawiadomienie o zmniejszeniu powierzchni mieszkania o 0,25 m2 - wszystko było w porządku. Za namową pewnego "speca" zażyczyłem sobie bowiem wybudowanie wszystkich działówek cegłą "12", a nie "8". Takiego zmniejszenia oczekiwałem. Jakież jest moje zaskoczenie kiedy otrzymałem powtórnie informację o zwiększeniu powierzchni z planowanej o 1,18 m2. W stosunku do oczekiwań moje mieszkanie zwiększyło się zatem o 1,43 m2 - czyli 4.500 zł w plecy. Czy ktoś z sąsiadów spotkał się z podobnym "rolowaniem"? Odpowiedz Link Zgłoś
wpal1 Re: Ludzie: nadmuchali moje mieszkanie !!! 27.02.04, 12:26 Mnie też to spotkało, mieszkanie urosło mi o metr, mimo, ze przy pomiarach własnym sumptem wyszło mi na odwrót, ale to jest niby powierzchnia bez tynków (swoją drogą przecież te tynki to byle co, więc nie wiem jakim cudem zajmują tyle miejsca), ale to jet nie do udowodnienia:). Nastaw się na wiele innych niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: Ludzie: nadmuchali moje mieszkanie !!! IP: 217.153.60.* 27.02.04, 15:01 Mi przybyło 2.15 bo nie pozwoliłem zamurować pustej przestrzeni ściankami działowymi wolałem mieć tam wnękę - teraz żałuje że nie rozbiłem ścianki po oddaniu. Rezultat ten sam, ale mniej m2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: Ludzie: nadmuchali moje mieszkanie !!! IP: 217.153.22.* 02.03.04, 09:46 Okazuje się, że moje poirytowanie zostało prawdopodobnie spowodowane umieszczeniem omyłkowo w umowie, zbyt małej ilości m2. Ktoś się pomylił i dopiero teraz to wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Umowy - prąd i gaz 24.02.04, 09:46 Podpisujmy, bo podobno musi być większość, żeby ww. służby założyły liczniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 26.02.04, 09:01 podbijam wątek Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa1 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 01.03.04, 11:00 co sądziecie o nakazie spółdzielni wjazdu samochodem na teren osiedla jesli nie zostanie wykupione lub wynajęte miejsce garażowe??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.22.* 01.03.04, 11:05 To jedno z nielicznych sensownych postanowień. Jeśli ktoś jest przeciw, niech zobaczy np. osiedle przy Kamińskiego (przynajmniej do niedawna). Odpowiedz Link Zgłoś
majkaa1 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 01.03.04, 11:43 sęsownych?? Podobno miejsc postojowych "pod chmurką" nie sprzedają, a mnie tylko na takie stać. Podpisując umowe wspomniałam ze tylko takie miejsce mnie interesuje, teraz się okazuje, że do sprzedania sa tylko zadaszone pod budII i garażowe pod blokiem. I takim to sposobem chociaż dałam 160000 za mieszkanie to nie będę mogła wjechać na teren osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 01.03.04, 12:13 Mnie na miejsce postojowe nie stać nawet po promocjach jakie funduje sp-nia. Poza tym nie wiem kiedy zakupie własne 4 kółka. Ja mam nadzieję że w pobliżu powstanie niebawem jakiś parking strzeżony, gdzie będzie można spokojnie zostawić swój wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 01.03.04, 12:50 Mi również wydaje się że to jest dobre posunięcie, ponieważ w dzisiejszych czasach to jest standard. Obecnie praktycznie wszędzie na zamkniętych osiedlach obowiązuje konieczność kupowania miejsc postojowych, dla mnie jest to co najmniej dziwne że od samego początku nie było to wymagane. Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 01.03.04, 12:51 Podobno można się dogadać i rozłożyć zakup na raty, a na osiedlu poprostu nie ma innego miejsca na samochody. Proponuję rozmawić ze s-nią, przecież im zależy aby te garaże sprzedać, więc powinni iść na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 01.03.04, 12:57 Poza tym na Tarchomine to i tak 16000 jest dość atrakcyjną ceną. Znajomy kupił mieszkanie na Mysliborskiej, nie posiadał samochodu i musiał zapłacić 25000, moja siostra kupiła mieszkanie na Kamińskiego i za lekko zadaszone miejsce musiała zapłacić 22000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.eranet.pl 01.03.04, 15:26 Na raty oczywiście, że można - ponad 700 miesięcznie przez 18 miesięcy - jeżeli ktoś płaci raty w banku to raczej z tego nie skorzysta. Opcja druga, można wynająć miejsce pod zadaszeniem, ale tylko do końca lipca i to za ponad 300 pln !!!! Czy my mieszkamy w Centrum, że aż tyle sobie życzą?? Mój kolega na Żoliborzu płaci 160 za miejsce w garażu podziemnym. Jak dla mnie spółdzielnia nie potrafi nic sensownego wymyślić. A co do zakazu wjazdu, niektórzy są za, proszę bardzo, tylko proszę mi powiedzieć, na jakiej podstawie zabrania mi się wjechać na teren mojego osiedla??? Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 01.03.04, 16:09 Ale chyba to, że nie będzie możliwości parkowania poza garażami lub miejscami do tego wyzanaczonymi, było wiadomo od zawsze, z tego co wiem, to nie będzie poprostu gdzie stanąć, a skoro s-ni zależy na tym aby garaże sprzedać to na pewno pójdzie na rękę i rozłoży np. na większą liczbę rat - trzeba rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.03.04, 08:10 Osobiscie to nie mam ochoty przeciekac sie na osiedlu miedzy zaparkowanymi samochodami, oraz sluchac w zime odglosow odpalanego disla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.chello.pl 02.03.04, 09:10 Mi to że ktoś będzie parkował na osiedlowym chodniku apsolutnie nie przeszkadza, ale co z naszymi gośćmi jak podpisywałem umowe to zapowniano mnie że takie miejsca na terenie będą. Jak mieszkałem na poprzednim osiedlu to ta sytuacja była podobna, aż ci co mieli wykupione miejsca w garażu sami zaczeli parkować na chodnikach, w gorażach było strasznie dużo włamań, a osiedle miało prawie 100 lokali i było strzeżone. I mimo że na prawie każdy lokal przypadał somochód i było mało miejsca na osiedlu to nie było tłoku, ludzie pracują na zmiany, lub też wyjejzdzają. Ja wykupiłem miejsce na Milenium i uważam że zakaz wjazdu na osiedle przez osoby których narazie nie stać na miejsce w garaży to bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.chello.pl 02.03.04, 10:24 czytałem wcześnij o propozycji wybudowania placu zabaw na działce gdzie mają postawić 4-blok, mimo że mam dzieci wolał bym aby tam zorganizować miejsca parkingowe, a z dziećmi wole chodzić po pobliskich lasach, nad wisłe lub przejechaćsię do zoo, muzeum ... taki plac zabaw przyczynił by się do zamknięcia nas wszystkich w strzeżonej przez ochrone klatce, taka wygoda dla nas była by naprawde zła. Też jestem za swobodnym wjazdem na osiedle, bez żadnej dyskryminacji. Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 02.03.04, 10:34 Na osiedlu brakuje zieleni, a nie miejsc postojowych, bo po to jest aż tyle garaży, za które oczywiście trzeba zapłacić, tak samo jak za ten placyk, bo inaczej będzie blok. Niestety nic za darmo, a jeżeli nie będziemy jednomyślni to będzie blok i tyle. A nawet jak osiedle będzie otwate i każdy będzie mógł parkować byle gdzie, np. na drodze pożarowej (tak jest obecnie u mnie) - to i tak przy obecnej ciasnocie miejsca nie starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.chello.pl 02.03.04, 11:42 Tylko przed podpisywaniem umów miały być darmowe miejsca (prawie darmowe, bo i tak za działkę zapłaciliśmy), pozatym slyszałem że tą działkę MSM dostała od gminy za darmo, warto te plotki sprawdzić, tak somo miały być telefony, telewizja kablowa, internet i to nie z kablówki czy też z TPSA ale od dużo tańszego operatora. Oni nic w tym kieronku nie robią, natomiast przysyłają coraz to nowsze propozycje aby mieć jeszcze z czegoś zysk, pieniądze z parkowania samochodu pod tarasem przy 2, i każdy chyba ma rozciągnięte mieszkanie. Ta firma co to mierzyła miała sporo roboty, prznajmniej na tydzień a nikt ich ze znajomych z 2 czy 3 nie widział, pozatym ja nie dostałem od MSM co za pomieszczenie mi przytyło Odpowiedz Link Zgłoś
dar-ek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 02.03.04, 13:41 Zakaz wjazdu jest drastycznym rozwiazaniem ale chyba jedynym w tej sytuacji skoro wiecej miejsca nie wyczarujemy. Inna sprawa to to ze spoldzielnia nie uprzedzila wszystich o takich pomyslach. Absolutnie niedopuszczalne jest aby pozwolic na parkowanie na chodnikach i uliczkach osiedlowych. Mam taka sytuacjie na obecnym osiedlu i nie mam zamiaru znowu przeciskac sie miedzy zderzakami samochodow zeby dojsc np. do smietnika. Nie wierze ze to byloby jedyne osiedle w Polsce gdzie wszyscy bez miejsc parkingowych/garazowych stawali by w taki sposob aby nie utrudnic innym zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.chello.pl 03.03.04, 09:10 o.k. mieszkałem poprzednio w mieszkaniu 32 m a miejsce kosztowało tam 36000 zł hale garażowe w 1/3 były wykupione po trzech latach ludzie jednak zaczeli powoli je wykupywać bo to jednak wygoda, na początek jednak to spory wydatek. A moim zdaniem błędem jest projektować osiedla gdzie są mieszkania 30 metrowe i mniejsze i zarazem 100 lub jeszcze o więkrzym metrażu, zamieszkają tam ludzi o rużnych zasobach finansowych którzy mają drogie nowe samochody i ci co mają stare pojezdy z przerdzewiałymi miskami olejowymi, przez co na osiedlowych uliczkach będą mało przyjemne plamy, u mnie na poprzednim osiedlu tak właśnie było. Zbiegiem miesięcy będzie więcej innych problemów, wydaje mi się powinniśmy być bardziej wyrozumiani dla ludzi młodych którzy w tak ciężkich czesach zdecydowali się na swoje m i chcą normalnie funkcjonować w tej społeczności, ktorych narazie nie jest stać teraz na dodatkowy wydatek, a mają samochody który być me są im potrzebne do zarabiania pieniędzy, na spłate kredytu zaciągniętego na kupno mieszkania i może no pużniejsze kupno miejsca w garażu. Mnie na poprzednim osiedlu nie było stać na ten luksus jak wielu innych a administrator podpuszczany przez innych stawiał słupki oczywiście na poczętku , potem mogliśmy stawiać samochody na terenie , było ciasno ale tak jak pisałem wcześnij trwało to jakieś trzy lata. Z tego że też kiedyś stawiałem samochód no chodniku to jestem przeciwny zakazowi wjazdu no osiedle przez tych co nie mają wykupionych miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 03.03.04, 13:17 Czy olek, alek i Krzysiek to jedna i ta sama osoba głosująca za umożliwieniem wjazdu na osiedle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M1 Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 03.03.04, 14:27 wjazd na teren osiedla powinien byc bardzo pilnowany, zeby nie doszlo do takiej sytuacji jak na os. Kaminskiego gdzie osoby mieszkajace nie maja gdzie zaparkowac swoich samochodow, bo na osiedle strzezone wjezdzaja samochody z innych osiedli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.hq.japancars.pl / 81.210.17.* 03.03.04, 15:39 Na jaki strzeżony parking Was wpuszczą jeśli za niego nie zapłacicie? Zasada powinna być prosta: masz wykupione miejsce możesz wjechać, nie masz wykupionego miejsca parkujesz samochód poza terenem osiedla. Spółdzielnia nikogo nie zmusza i nie zmusi do kupienia miejsca parkingowego. Każdy, kto kupił mieszkanie na tym osiedlu dobrze wiedział, że osiedle będzie ogrodzone i strzeżone. Pytam więc jakim prawem ci co nie kupili miejsc parkingowych chcą mieć darmowy strzeżony parking. To niestety kosztuje, a jeśli kogoś nie stać to trudno powinien więc parkować poza osiedlem. Gdyby osiedle nie było strzeżone i ogrodzone to wtedy wszstko jasne, wolna amerykanka i kto piewszy ten lepszy. Wielką niesprawiedliwością jest gdy jedni płacą ciężkie pieniądze za garaż, a inni nie płacąc nic uzurpują sobie takie samo prawo do strzeżonego parkingu. Gdy wybierasz się do kina czy teatru zostaniesz wpuszczony jeśli nie masz wykupionego biletu? Nie! A jeśli uda ci się wejść to jesteś złodziejem. I tak samo jest z parkowaniem. Na osiedlach niestrzeżonych ludzie parkują pod blokiem i to jest normalne, może ich nie stać na parking strzeżony. Tak samo powinno być i będzie u nas. Zapłaciłeś możesz korzystać ze strzeżonego osiedlowego parkingu, nie zapłaciłeś stawiasz się poza osiedlem. To proste. Tylko niestety jest wielu cwaniaków, którzy chcą "wy....ć" innych "naiwnych" co zapłacili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 03.03.04, 15:53 Zgadzam się pełną gębą z Andrzejem. W końcu po coś wymyslono te garaże, przeciez nie bedziemy robić z nich jakis schronów, tylko ktoś je postawił po to aby nie parkowac pod oknami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator Milnium Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.itpp.pl 04.03.04, 21:47 Szanowny Panie Andzrzeju. Muszę przyznac iz jest Pan w bardzo dużym błędzie i opinnia Pana jest rozumiem tylko Pana opinią której nie powinien Pan tak głośno wypowiadać. Mam pytanie? . czy w umowie zakupu mieszkania miał Pan punkt mówiący o tym iż jednym z warunków zakupu mieszkania na Osiedlu Milenium jest wykup miejsca porkingowego naziemnego bądz w garażu podziemnym?, jeśli Pan miał to pan musiał je wykupić, ja takiego punktu nie miałem. Ostatnie pisma które były wysyłane do mieszkańców osiedla którzy nie wykupili miejsc porkingowych w garażach podziemnych mówiło o ofercie i propozycji zakupu takiego miejsca parkingowego w garażu podziemnym a nie nakazywały, ponieważ było by to sprzeczne z umową zawartą miedzy nabywcą a sprzedającym, a z tego co wiem jedynym dokumentem prawnym wiażącym obie strony jest UMOWA ZAKUPU MIESZKANIA i nie ma poza nią żadnych prawnych dokumentów które by panu cokolwiek nakazywały jeśli pan się z nimi nie zapoznał i ich nie podpisał. Rozmawiałem z prawnikiem mającym duże dośwadczenie w tego typu sporach budowlanych i nie ma pan racji twierdząc iz kazdy powinien wykupić takie miejsce. Prawo budowlane mówi prosto. Do każdego lokalu ma być 1,5 miejsca parkingowego wg. norm budowlanej, nie zależnie gdzie. jeśli spółdzielnia nie wymaga od wszystkich wykupu miejsca garażowego wraz z zakupem mieszkania ( UMOWA ZAKUPU), to znaczy że się liczy z tym iz wszyscy tego nie zrobia bo są to dodatkowe koszta. Na osiedle ma prawo wjazdu każdy lokator, który tu mieszka i jeśli nie ma miejsca garażowego są od tego miejsca postojowe na terenie osiedla. Przykład Osiedle UL> Perkuna, UL. Van gogha. Są to osiedla należące do MSM Nowy DoM 82 i tak właśnie to wygląda. Poza tym, jeśli nie mogę wjechac na teren osiedla to i za ochronę płacic nie musze, na to by wygladało. Nie ma takiego PRAWA które by coś takiego mówiło jak Pan twierdzi, a jeśli jest to proszę mi to pokazać w mojej umowie zakupu mieszkania i obowiązków z niej wynikających. do bramy wjazdowej każdy lokatom prawnie musi dostac ( lub zakupić) pilota wjazdowego, bo jak wszyscy wiemy jest to po części nasze wspólna własność do której wszyscy mamy takie samo prowo. a zastanawiał się pan skąd wzieła się taka presja? prosze pomyśleć......, to nie boli. Z poważaniem. Lokator milenium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R* / 212.121.135.* 18.03.04, 16:47 Jest jedno ale, skoro patrzymy na to ze strony prawniczej ławy. My nie jesteśmy właścicielami osiedla tylko pewnych obszarów gruntowych (czyli gruntów pod lokale mieszkalne). Reszta gruntu znajdująca się na terenie osiedla jest własnością sp-ni (jak np.teren gdzie chcą postawić Milenium bis). Czy gdyby Pan był właścicielem tego terenu zamiast sp-ni pozwolił by Pan parkować (czyli w innym rozumieniu zajmować) na Pana własności bez żadnych opłat. Jeśli nadal ktoś twierdzi ze sp-nia bezprawnie zabrania wjazdu na teren osobom które nie wykupiły miejsc, polecam kontakt z jakims prawnikiem. A zdanie Pana Andrzeja popieram w calej rozciaglosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 03.03.04, 15:32 Szczerze "mówiąc" nie po to wziąłem kredyt na 20 lat na mieszkanie i garaż, żebym po osiedlu musił spacerować slalomem między samochodami lub między plamami oleju na chodnikach, poza tym ślady kół na trawie też nie polepszają widoku bo z pewnością znajdą się i tacy którzy w przypadku braku miejsca na chodniku staną po prostu na trawniku. Wydaje mi się że wszyscy posiadacze czterech kółek powinni wykupić garaże, a spółdzielnia powinna być zobowiązana do wydzielenia miejsc postojowych dla gości przed lub na osiedlu. Tak jest w przypadku os.przy ul.Kaminskiego gdzie jest dużo miejsc przed osiedlem. Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 03.03.04, 16:06 Wreszcie jakieś rozsądne głosy - popieram w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.eranet.pl 03.03.04, 16:29 Ja natomiast się nie zgadzam z panem Andrzejem. Dlaczego ? Ponieważ jestem właścicielem mieszkania na osiedlu a co za tym idzie współwłaścicielem terenu na ktorym znajduje się osiedle i nikt nie może mi zabronić wjazdu na teren mojej wpółwłasności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.22.* 03.03.04, 16:42 Ta "wpół-własność" jest do Twojej dyspozycji, ale nie możesz na niej sam zrobić niczego poza tym, że przebywasz. Twoje auto możesz jedynie wprowadzić i zabrać do mieszkania (no, do garażu) - bo to jest Twoja własność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.hq.japancars.pl / 81.210.17.* 03.03.04, 17:54 Szanowny Lokatorze masz słuszność tylko do pewnego stopnia. Wraz z mieszkaniem owszem nabyłeś prawo do tzw. ułamkowej części wspólnej gruntu. Tzn. że do Ciebie i Twoich sasiadów należy klatka schodowa, chodniki, plac zabaw dla dzieci (jeśli będzie) itp. Natomiast miejsca parkingowe to w tym rozumieniu inna część gruntu, która należy do spółdzielni i jeśli pragniesz z niej korzystać niestety musisz zapłacić za ten kawałek ziemi. Może to trochę trudno zrozumieć patrząc z perspektywy budownictwa wielorodzinnego, gdzie na niewielkiej powierzchni gnieździ się w swoich "dziuplach" 200 rodzin. Gdybyśmy się wszyscy przenieśli na teren płaski, gdzie każdy mieszka na parterze w swoim domku to proszę wybacz mi Szanowny Lokatorze, ale Twoje rozumowanie można by przyrównać do mieszkańca, który jest zdziwiony, że nie może postawić swojego samochodu w ogródku swojego sąsiada. Podobnie jest z chodnikami na osiedlu i parkowaniem na chodnikach. Teraz trwa budowa więc rozumiem wszystkich parkujących na chodnikach (po prostu nie ma miejsca), ale nie wyobrażam sobie sytuacji gdy garaże będą oddane do użytku a jakiś LENIWY KOŁEK będzie parkował na chodniku. Jak sama nazwa wskazuje chodniki służą do chodzenia, nie do parkowania. I nie wyobrazam sobie sytuacji kiedy jakaś matka z dzieckiem w wózku przez takiego LENIWEGO KOŁKA nie będzie mogła jak człowiek przejść chodnikiem. Tak na marginesie uliczka osiedlowa służy tylko do dojazdu do garaży oraz do dojazdu służb miejskich, pogotowia itp. i z tego powodu dla bezpieczeństwa wszystkich mieszkańców zawsze powinna być przejezdna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.chello.pl 04.03.04, 11:03 Każdy ma racje, ale nasza spółdzielnia chyba każdemu z nas mówiła o nie przymusowym wykupywaniu miejsc w garażu i że na osiedlu będzie możliwość parkowania samochodu (za darmo), chyba tylko aby szybko wmierę sprzedać małe mieszkania do których kupno miejsca w garażu to + spory procęt. Przepraszam za to co przeczytacie ale myśle że będzie się ciężko mieszkało nam wszystkim, przeszkadzają nam samochody potem psy, koty, płaczące dzieci i przez kilka pierwszych lat remonty bo nie każdego pewnie będzie stać zrobić to co odrazu by chciał mieć w swoim M. Natomiast Pan Andrzej wydaje mi się typem nowobogackiego cwaniaka, i wie jak ma wyglądać osiedle, bo mu się już to przyśniło. A z pani Stefanii wypowiedzi to naprawde nic nie wynika, chciała by się przyczynić do naszego wózka, ale tylko potrafi kiwać głową ( nie mylić z myśleniem). Bardzo przepraszam panią Stefanie i pana Andrzeja i mam cichą nadzieję że będzie nam się wszystkim dobrze mieszkało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.60.* 04.03.04, 12:06 Dziewczyny i chłopaki. Panie i panowie. Czemu mają służyć Wasze polemiki. Czas pokaże jak będzie. Nie kłóćmy się. Zewrzyjmy szeregi w imie jakiejs wspólnej idei... (zabrzmiało jak z PRL :-)) ...tejkitizzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.hq.japancars.pl / 81.210.17.* 04.03.04, 12:18 Z całym szacunkiem, ale spółdzielnia owszem mówiła o nie przymusowym wykupywaniu miejsc garażowych jak również o darmowym parkowaniu, ale tylko do momentu zamknięcia osiedla, co właśnie nastąpiło. Taka procedura obowiązuje obecnie każde zamknięte i chronione osiedle. Proszę mi wskazać jakieś nowe strzeżone osiedle, gdzie każdy mieszkaniec może sobie darmowo parkować auto na wyznaczonym parkingu czy hali garażowej. Może i takie gdzieś jest, ale na pewno nie za 3200 za metr. Co do aroganckich insynuacji p. Krzysia. to ja w przeciwieństwie do niego jak sądzę, starałem się chodzić na zebrania spółdzielni i uważnie słuchać, a przed podpisaniem umowy obejrzałem plan osiedla i zagospodarowania przestrzennego. Dla mnie było to oczywiste, żeby wiedzieć gdzie i jak będę mieszkał zwłaszcza jak wydaję taką kupę kasy. Bardzo przepraszam, ale nowobogackie cwaniactwo to raczej cecha p. Krzysia, ponieważ jak sadzę nie liczył się ze swoimi pieniędzmi podpisując w ciemno umowę, nie mając pojęcia jak będzie wyglądało osiedle i na domiar złego uzurpuje sobie prawo do darmowego parkowania obok tych co zapłacili ciężką kasę za swoje miejsca parkingowe. I kto tu jest k...a cwaniakiem? I proszę nie obrażać p. Stefanii ponieważ ma ona dużo większe doświadczenie z tą spółdzielnią niż ja i dobrze wie co mówi. Co do parkowania i "przeszkadzających" aut. Widziałem wiele lat temu jak pewien Niemiec zaparkował na pustym parkingu (ok. 20 wolnych miejsc). Gość wjechał lewym kołem na linię oddzielającą miejsca parkingowe. Gdy wysiadł z samochodu i zorientował się, że krzywo zaparkował, wsiadł z powrotem do auta, cofnął i postawił się prosto. Dla mnie wówczas był to szok, przecież parking był pusty. Pewnie niejeden Polak postukał by się w głowę. Dla mnie ten Niemiec stał się wzorem do naśladowania. Chodzi po prostu o poziom kultury, nie musiał tego robić, a jednak pomyślał o tym, że za chwilę może przyjechać więcej aut i zrobi się ciasno. Ilu Polaków tak myśli?. To samo może być na osiedlu. Ile osób pomyśli o tym, że jakaś matka z dzieckiem będzie za chwilę chciała wyjść z domu, a może ktoś inny będzie chiał wnieść do swojego domu dużą lodówkę. I jak to zrobić jak wszystko jest zastawione, a miejsca parkingowe puste? Chodzi mi tylko o to, żeby każdy starał się myśleć o innych, a wtedy wszystkim będzie żyło się na naszym osiedlu lepiej. To takie proste wystarczy tylko trochę kultury i szacunku dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 04.03.04, 12:52 jak zwykle zgadzam się z Panem Andrzejem. Nie zaliczam się do "nowobogackiego cwaniactwa", bo pewnie za takich uważa p.Krzysztof wszystkich którzy wykupili garaże, nie wysypuje mi się kasa z kieszeni, nie zarabiam kokosów i nie mam bogatych rodziców, a jednak zdecydowałem się wziąć wiekszy kredyt żeby go spłacać przez 20 lat. Jestem przyszłym ojcem i zapewne będę chciał przejść się nieraz na spacer z wózkiem i naprawdę nie uśmiecha mi się przeciskanie między samochodami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lokator Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.era.pl 04.03.04, 15:20 Wrócę na chwilę do mojej poprzedniej odpowiedzi. Przytaczając słowo współwłasność nie miałem na myśli twierdzenia, że mogę parkować gdzie mi się podoba, bo również jestem przeciwny parkowaniu na ulicy, ponieważ od tego są inne miejsca, ale o to, że nikt nie może mi zabronić wjazdu na teren osiedla. W obecnej sytuacji nie stać mnie na garaż, a propozycje spółdzielni uważam za nierealne, czy oni nie mogą wpaść na pomysł wynajmu miejsc garażowych, w innych osiedlach tak to się odbywa. Oczywiście w rozsądnych cenach, bo 300 za miejsce na zewnątrz to paranoja. Dlaczego tego od nich oczekuję, dlatego, że przez wiele lat mieszkałem na osiedlu, które zostało wykonane w latach 70 (teoretycznie w czasach, kiedy budowaną największą tandetę) i powiem szczerze to, w czym mieszkamy jest o lata świetlne za tamtymi standardami i w dodatku wtedy mieszkania dostawało się za grosze a teraz trzeba zapłacić grubo ponad 100 a nawet 200 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator milenium Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.itpp.pl 04.03.04, 21:51 Szanowny Panie Andzrzeju. Muszę przyznac iz jest Pan w bardzo dużym błędzie i opinnia Pana jest rozumiem tylko Pana opinią której nie powinien Pan tak głośno wypowiadać. Mam pytanie? . czy w umowie zakupu mieszkania miał Pan punkt mówiący o tym iż jednym z warunków zakupu mieszkania na Osiedlu Milenium jest wykup miejsca porkingowego naziemnego bądz w garażu podziemnym?, jeśli Pan miał to pan musiał je wykupić, ja takiego punktu nie miałem. Ostatnie pisma które były wysyłane do mieszkańców osiedla którzy nie wykupili miejsc porkingowych w garażach podziemnych mówiło o ofercie i propozycji zakupu takiego miejsca parkingowego w garażu podziemnym a nie nakazywały, ponieważ było by to sprzeczne z umową zawartą miedzy nabywcą a sprzedającym, a z tego co wiem jedynym dokumentem prawnym wiażącym obie strony jest UMOWA ZAKUPU MIESZKANIA i nie ma poza nią żadnych prawnych dokumentów które by panu cokolwiek nakazywały jeśli pan się z nimi nie zapoznał i ich nie podpisał. Rozmawiałem z prawnikiem mającym duże dośwadczenie w tego typu sporach budowlanych i nie ma pan racji twierdząc iz kazdy powinien wykupić takie miejsce. Prawo budowlane mówi prosto. Do każdego lokalu ma być 1,5 miejsca parkingowego wg. norm budowlanej, nie zależnie gdzie. jeśli spółdzielnia nie wymaga od wszystkich wykupu miejsca garażowego wraz z zakupem mieszkania ( UMOWA ZAKUPU), to znaczy że się liczy z tym iz wszyscy tego nie zrobia bo są to dodatkowe koszta. Na osiedle ma prawo wjazdu każdy lokator, który tu mieszka i jeśli nie ma miejsca garażowego są od tego miejsca postojowe na terenie osiedla. Przykład Osiedle UL> Perkuna, UL. Van gogha. Są to osiedla należące do MSM Nowy DoM 82 i tak właśnie to wygląda. Poza tym, jeśli nie mogę wjechac na teren osiedla to i za ochronę płacic nie musze, na to by wygladało. Nie ma takiego PRAWA które by coś takiego mówiło jak Pan twierdzi, a jeśli jest to proszę mi to pokazać w mojej umowie zakupu mieszkania i obowiązków z niej wynikających. do bramy wjazdowej każdy lokatom prawnie musi dostac ( lub zakupić) pilota wjazdowego, bo jak wszyscy wiemy jest to po części nasze wspólna własność do której wszyscy mamy takie samo prowo. a zastanawiał się pan skąd wzieła się taka presja? prosze pomyśleć......, to nie boli. Z poważaniem. Lokator milenium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pmt Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.era.pl 05.03.04, 09:17 Tak sobie dyskutujemy o garażach i miejscach parkingowych, a ja chciałbym w końcu odebrać mieszkanie. Ostatni termin rozpoczęcia przekazywania mieszkań w jedynce to 25.03. A może ktoś już usłyszał późniejszą datę? Pozdrawiam PMT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haj rozpoczęcie przekazywania lokali IP: 217.153.60.* 05.03.04, 09:29 ja i o terminie 25-go nie słyszałem - ostatnio słyszałem o 9 marca (sic!) Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin 05.03.04, 09:41 Rzeczywiście bardzo smutno się zrobiło na tym forum, a jeszcze parę dni temu wydawało mi się, że dodatkowym walorem osiedla są mili, przyjaźnie nastawieni sąsiedzi, a tu jakieś osobiste wycieczki, kłótnie, fuj... Faktycznie, po co nasze swary głupie, wnet i tak zginiemy w zupie. Podkreślam jeszcze raz, że oczywiście wjazdu nikt nie zabroni, ale poprostu nie będzie gdzie stanąć i tyle, no może jak ktoś się bardzo pospieszy i wróci z pracy np. o 15. Co do osiedla Perkuna - to tam są tylko pojedyncze garaże i generalnie panuje wolna amerykanka dotycząca miejsc postojowych, zdarza się, że po 21 poprostu trzeba wyjechać za bramę i stać naprawdę daleko od budynku (miejca na zewnątrz są również zajęte przez kinomanów). Osiedle Milenium i Perkuna - to dwa różne światy, budowane wg zupełnie innej koncepcji przestrzennej. Tam przestronnie i lużno, piękny, duży plac zabaw, dużo zieleni, a na Milenium będzie przewaga betonu, a zatem naprawdę zamiast jednoczyć siły i wygrać ze s-nią ten placyk pod 4 budynek, my się kłócimy. Chyba jest idealnie na Van Gogha, miejsc postojowych w bród na osiedlu i bod bramą dla gości - w każdym razie nigdy nie słyszałam o problemach tego rodzaju. Pozdrawiam wszystkich, życzę spokoju i mniej nerwów. Na pewno wszyscy na tym lepiej wyjdziemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.hq.japancars.pl / 81.210.17.* 05.03.04, 11:17 Do "Lokator Milenium". Obawiam się, że źle mnie Pan zrozumiał. Nie miałem i nie mam w umowie nakazu kupna garażu. Twierdziłem i nadal twierdzę, że spółdzielnia nie zmusza i nikogo nie zmusi do kupna miejsca parkingowego jeśli u umowie nie było zapisu o obowiązkowym jego nabyciu. Chodzi mi tylko o właściwe pojmowanie prawa własności. Podpisując umowę na kupno mieszkania stałem się właścicielem iluś tam metrów2 mieszkania, ale żeby stać się właścicielem "domku dla samochodu" niestety muszę dokupić te kilka metrów więcej, bo to zupełnie inna powierzchnia, inna działka, na innym gruncie. Ponieważ z założenia na uliczce parkingowej będzie obowiązywał zakaz parkowania, to ten kto chce parkować na osiedlu niestety musi wykupić tą małą część gruntu dla samochodu. Powtórzę tutaj porównanie do mieszkańca, który ma pretensje do swojego sąsiada, że nie może parkować samochodu w jego ogródku. Jeśli miałbym dom i ogrodzoną działkę wokół tego domu, to ktoś kto wjechałby na mój teren naruszyłby moją prywatność, byłby w pewnym sensie złodziejem. To chyba nie ulega wątlipwości. Nie chcę bronić spółdzielni, bo też jak wielu innych mam serdecznie dosyć niektórych jej posunięć, ale w tym wypadku oni niestety mają rację. To samo dotyczy garaży i miejsc parkingowych. Dlaczego, dlatego, że teren osiedla jest własnością spółdzielni, nie naszą, własnością spółdzielni (proszę sprawdzić w sądzie do kogo należy ta działka). I tu mamy problem, bo niektórzy traktują obcy teren jak swój własny. Osobiście uważam, że spółdzielnia popełniła fatalny błąd sprzedając mieszkania bez obowiązku kupna garażu na strzeżonym osiedlu. Uważam, że jeśli nie było takiego obowiązku to spółdzielnia nie powinna ogradzać osiedla tak aby było ogólno dostępne lub wyraźnie wydzielić miejsca płatne (np. zadaszone i ogrodzone od bezpłatnych (niezadaszonych i nieogrodzonych), gdzie panowałaby wolna amerykanka i zasada kto pierwszy ten lepszy. Jeszcze raz powtarzam, działka na której jest osiedle została kupiona na własność przez spółdzielnię, a my kupując od spółdzielni mieszkania przenosimy tą własność na siebie i dlatego twierdziłem i twierdzę nadal, że ktoś kto chce za darmo parkować auto obok tych co kupili swoje miejsca za cieżkie pieniądze jest po prostu cwany i nieuczciwy. Przepraszam, ale prawo własności jest święte i każdy zapewne chciałby żeby respektować to jego prawo, w tym przypadku spółdzielnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martini Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 13:38 Uważam, że jeśli nie było takiego obowiązku to spółdzielnia nie powinna > ogradzać osiedla tak aby było ogólno dostępne lub wyraźnie wydzielić miejsca > płatne (np. zadaszone i ogrodzone od bezpłatnych (niezadaszonych i > nieogrodzonych), gdzie panowałaby wolna amerykanka i zasada kto pierwszy ten > lepszy. No i czy tak nie jest? Ci co maja wykupinoe miejsca w garazach beda mogli wjezdzac do garazy i nikt inny tam nie wjedzie. Ci co wykupia lub wynajma miejsca pod wiata tez beda tam parkowac i nikt inny tam nie wjedzie bo sa zamykane slupki. Natomiast pozostale miejsca mialy byc do dyspozycji lokatorow na zasadzie kto pierwszy ten lepszy. I nie widze powodu aby zabraniac lokatorom wjazdu na teren osiedla. Ci co wykupia sobie miejsca maja w pewnym sensie lepsze miejsca bo: gwarantowane, nikt im nie zajmie tego miejsca, oraz pod dachem, wiec nie napada im snieg. Ci co nie wykupili miejsc musza sie liczyc z tym ze wieczorem moze ich juz zabraknac i nie bedzie gdzie zaparkowac, a na przyklad zima jesli juz znjada miejsce to musza ranoa zasuwac ze szczotka i odsniezac samochod. Pozdrawiam Martini Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robokopek Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 217.153.22.* 05.03.04, 14:35 Proponuję generalna zasadę: Kto ma mieszkanie - wchodzi i mieszka. Kto ma garaż - wjeżdża i parkuje. Odstępstwa i inne kombinacje nie wchodzą w grę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.itpp.pl 05.03.04, 16:26 stary idz się leczyć. a gdzie masz coś takiego napisane?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: *.chello.pl 07.03.04, 12:51 Witam Szanownych Sąsiadów Czy orientuje się ktoś jak się maja postępy na budowie ?? Co jest aktualnie wykonywane ?? I najważniejsze kiedy będą przekazywane pierwsze mieszkania ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nokon Re: MSM Nowy Dom 82-Milenium-Tarchomin IP: 212.160.146.* 08.03.04, 09:38 Wracając do ciekawego wątku związanego z parkowaniem samochodów, w pełni się zgadzam z przedmówcami, że należy parkować na osiedlu wyłącznie w miejscach do tego przeznaczonych. Jednak dziwi mnie fakt, iż Spółdzielnia nie proponuje na rozsądnych warunkach wynajmu miejsc postojowych pod zadaszoną wiatą. Moim zdaniem proponowana cena 300 zł wydaje się być mało rynkowa. Dla porównania, ale może też być alternatywą dla tych, których nie stać na zakup miejsca postojwego, jest parking strzeżony. Najbliższy w okolicy znajduje się przy ulicy Ćmielowskiej (200 m od naszego osiedla). Cena bodajże wynosi 80 zł miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Czy znacie prawdopodobny termin pierwszych odbioró IP: 217.153.60.* 08.03.04, 16:38 Czy znacie prawdopodobny termin pierwszych odbiorów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pmt Re: Czy znacie prawdopodobny termin pierwszych od IP: *.era.pl 08.03.04, 17:42 Ostatni termin rozpoczęcia przekazywania mieszkań w jedynce jaki słyszałem to 25.03. Pytanie tylko, czy termin jest prawdopodobny ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maly69 Problem z MILENIUM BIS (blok4) IP: *.ina.pl / 217.153.178.* 09.03.04, 08:27 Kochani Sąsiedzi Powraca problem z blokiem 4 który spółdzielnia sobie wymysliła na skrafku terenu przy bramie wjazdowej. Z informacji które posiadam niestety Rada Nadzorcza Spółdzielni widzi w tym przedsiewzieciu tylko aspekt ekonomiczny dla spółdzielni i zmierza do zaopiniowania na "tak" tej inwestytcji !!!!!!!!!! Wiem ze protestów indywidualnych "przeciw" tej inwestycji wpłynęło tylko 2 (słownie DWA!!!!!!)- czyli nie "zarzucilismy spółdzielni i rady nadzorczej naszym sprzeciwem. Sprawa staje sie coraz bardziej skomplikowana i niebezpieczna gdyz w przypadku takiej akceptacji Rady - spółdzielnia moze rozpocząć inwestycję - budynek 4. Kochani jesli przegapimy to tu i teraz za chwilę bedzie "rozgrzebany budynek 4" oraz przyczynimy sie do powstania naszej "betonowej pustyni". Ja także jestem i będę odbierał mieszkanie w budynku nr1 więc mam troche spraw na głowie ale staram sie coś robić aby nie powstał ten wytwór wyobrażni szanownych Prezesów czyli - MILENIUM BIS - czy wy także coś robicie w tej sprawie?-chociazby napisaliscie jakiś "protest"? potem moze okazac sie za późno-pomyślcie o tym i nie skupiajcie sie tylko na "własnym podwórku". Pytaniem zasadniczym jest czy jesteśmy za odkupieniem tego skrafka terenu od spółdzielni jesli "tak" to proszę na mój e-mail malyksiaze69@wp.pl przesyłać deklaracje waszej zgody na odkupienie gruntu od spółdzielni. tak jak popprzednio Imie nazwisko nr bloku i mieszkania i krótko ze wyrazacie chęć odkupienia gruntu to będzie jeden z argumentów w rozmowach ze spółdzielnią gdyz ona cały czas twierdzi że to nasze "tak" to jest takie wypuszczone w przestrzeń i nic za tym sie nie kryje.wiec bedzie jakis dowód. Druga rzecz czekam na pomysły odnośnie róznych form zablokowania tej inwestycji równiez pod tym adresem powyżej. na samym osiedlu "deklaracjami" zajmie sie nasz przedstawiciel Pozdrawiam I co o tym sadzicie Sąsiedzi?mamy szanse na unikniecie milenium BIS? maly69 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Oddawanie klatek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.03.04, 21:27 Na ostatnim zebraniu podawano terminy oddawania poszczególnych klatek. Z tego co wiem klatka A1 miała być oddana dziś tj. 09.03.2004, czy tak się stało, czy znowu został przesunięty termin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pisiu Re: Oddawanie klatek IP: 217.153.60.* 10.03.04, 12:00 został przesunięty na bliżej nieokreślony termin... ponoć 25-ty, ale oficjalnie nikt nic nie powiedział, napisał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Oddawanie klatek IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 11.03.04, 12:16 taka cisza na forum, więc chyba wszyscy poza mną odebrali już klucze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: Oddawanie klatek 11.03.04, 13:02 Bedą odbierać, wczoraj dostałam od s-ni pismo z konkretnym datami odbiorów dla poszczególnych klatek. Zaczynają oddawać od 25.03. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frend Re: Oddawanie klatek IP: 5.5R2D* / *.kcc.com 11.03.04, 14:41 a jaki jest termin oddania klatki B1? Odpowiedz Link Zgłoś
stefania Re: Oddawanie klatek 11.03.04, 15:02 Zaraz po A1, czyli chyba ok. 10.04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Oddawanie klatek IP: 217.153.179.* 11.03.04, 17:41 Spółdzielnia podała takie terminy: A1 - 25.03.- 02.04. B1 - 05.03 - 07.04 C1 - 08.04 - 16.04 B3 - 19.04 - 23.04 B2 - 26.04 - 30.04 D2 - 04.05 - 07.05 D1 - 10.05 - 12.05 Odpowiedz Link Zgłoś