Dodaj do ulubionych

III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ-3.11.

11.10.05, 14:58
KOchani!
Postanowiłyśmy trochę urozmaić nasze coroczne spotkania i wziąść przykład z
Beduinki, którą ponosi po świecie i również nasze zloty uczynić prawdziwie
lotnymi!
Ponieważ Karawanseraj stał się już za mały dla tak licznej rzeszy
Forumowiczów (ponad 800 osób), będziemy podczas zlotów odwiedzali naszych
najaktywniejszych forumowiczów. Tym razem lecimy w odwiedziny do Kiranny, by
osłodzić sobie życie podczas Seker Bayrami w Istambule.
Może następnym miejscem zlotu będzie Damaszek, gdzie z utęsknieniem czeka
na nas Beduinka???
Narazie rezerwujemy miejsca w wyczarterowanym samolocie 2-5.11. i
wybieramy, ktoryś z zaproponowanych hoteli. Wsród pierwszych zgłoszonych była
gaja, bojana, rrgb...clavdia szuka kogoś na dokwaterowanie...Lista otwarta,
można się dopisywać-cena całościowego przedsięwzięcia 849PLN (przelot z
opłatami, 3 noclegi w hotelu ze śniadaniem, wycieczka panoramiczna po
Istambule oraz zwiedzanie Adampola). Zapraszam na wspólny wypad do Kiranny!!!
A tak bawiliśmy się na poprzednich zlotach jeszcze w Karawanseraju!

sirocco.turystyka.net/page_spotkania.html
Obserwuj wątek
    • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 11.10.05, 14:59
      Więcej info poniżej:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=29572289
    • tetys III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 11.10.05, 16:17
      A mnie niestety zabraknie z Wami :(
      ale mam nadzieję, że jak już zamieszkam w jakimś arabskim kraju, to też do mnie
      wpadniecie w odwiedziny "gromadką" ;)))
      • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 11.10.05, 17:46
        Specjalnie dla Ciebie będą organizowane mini zlociki w Karawanseraju i
        planujemy już wspolnie wypad na IV zlot u Beduinki!
    • kiranna Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 11.10.05, 18:47
      Jest mi niezmiernie przyjemnie i milo za to wyroznienie :) Dziekuje i czekam na
      Was! Mam nadzieje, ze pogoda nam dopisze i bedziemy miec wspanialy zlot :)
      A do Damaszku sama bym chetnie poleciala.
      To jest III zlot w ogole czy III na obczyznie?
      • tetys Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 11.10.05, 19:04
        to III zlot w ogóle :))
        A ja do Damaszku z największa przyjemnością!
    • clavdia Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 11.10.05, 20:21
      Hurra! Mogę jechać! Czekam na wiadomość, czy znajdziesz mi współlokatorkę Gaju.
      Do której będziesz dziś w Karawanseraju? Pozdrowienia dla "zlotowiczów" Cl
      • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 11.10.05, 20:23
        Bardzo się cieszę na wspólny wypad. Dzisiaj pracuję do oporu, więc zapraszam do
        Karawanseraju!
      • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 11.10.05, 20:37
        Zastanów się nad hotelem- ja z Bojaną jestem w Kencie, lecz tam jest dopłata
        120PLN, pozostali w Barinie, lecz tam się miejsca skończyły. Prawie wszystkie
        hotele są w centrum...Aktualny spis poniżej:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=29572289&a=30205126
    • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 12.10.05, 14:07
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=29572289&a=30311255
      • kiranna Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 12.10.05, 15:42
        Gaju, pozwolilam sobie zareklamowac te wycieczke na zaprzyjaznionym zamknietym
        forum dla Polakow mieszkajacych w Turcji. Mam nadzieje, ze pojawia sie chetni.
        Kazdy z nas ma przeciez jakas rodzine i znajomych w Polsce, a cena wycieczki
        faktycznie jest atrakcyjna, biorac pod uwage ceny lotow rejsowych. Sam bilet z
        Polski LOTu czy Turkish Airlines to wydatek ok. 1200 zl! Charterow albo tanich
        linii lotniczych do Istambulu z Polski na razie nie ma albo przynajmiej ja o
        nich nic nie wiem :(
        Mam propozycje, abys zamiescila rowniez info o wyjezdzie na forum Turcja.
        • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 12.10.05, 15:58
          Wyjazd jest napewno okazyjny, bo z pobytem w hotelu i wycieczką wychodzi taniej
          niż bilet lotniczy! Chetni mogą się zgłaszać mailowo, telefonicznie, osobiście,
          a nawet na gg- 1402247
          A więc do zobaczenia w Stambule!!! Złóż jakieś zamówienie- co Ci jest
          najbardziej z Polski potrzebne???? Przywiozę!
          • kiranna Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 12.10.05, 16:04
            Kochana, dziekuje za pamiec :) Pewnie cos dla Bartka moja mama podrzucilaby do
            Karawanseraju, moi rodzice mieszkaja niemal po sasiedzku z Wami :)
            • clavdia Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 13.10.05, 11:00
              HEJ,HEJ Gaju!!!
              Jakie wieści o mojej młodej ewentualnej współlokatorce? Jeśli ja miałabym
              decydować o wyborze hotelu to możesz rezerwować BEKDAS. Oczywiście wolę bez
              dopłaty za singla :)
              Już się cieszę i wchodzę w tureckie klimaty. I.
              • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 13.10.05, 12:12
                Młoda da znać dzisiaj popołudniu- cierpliwości! Do wieczora wszystko załatwimy!
              • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 13.10.05, 21:33
                Dobre wieści-młodziutka otrzymała zgodę rodziców i leci z nami! Będzie pod
                Twoją opieką, zarezerwowałam dla Was Bekdasa. Jutro przygotuję dla Was całą
                dokumentację! Pozdrowionka....dla wszystkich zlotowiczów!!!
                • clavdia Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 14.10.05, 12:19
                  gajasirocco napisała:

> Dobre wieści-młodziutka otrzymała zgodę rodziców i leci z nami!

HURRA!

Będzie pod Twoją opieką, zarezerwowałam dla Was Bekdasa.

OCZYWIŚCIE MOŻESZ PODAĆ JEJ RODZICOM MÓJ NUMER TELEFONU I OBIECAM, ŻE BĘDĘ
                  MIAŁA NA NIĄ OKO ;)

Jutro przygotuję dla Was całą
                  > dokumentację! Pozdrowionka....dla wszystkich zlotowiczów!!!

JA RÓWNIEŻ POZDRAWIAM WSZYSTKICH I CIESZĘ SIĘ, ŻE SIĘ POZNAMY!
                  I.
                  • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 14.10.05, 13:15
                    Już przekazałam, może tata zadzwoni. Obiecałam, że się zaopiekujemy
                    solenizantką!
                  • gajasirocco Do Clavdii z Magdą, Kasi z TOA do Gonen 15.10.05, 12:40
                    W Karawanseraju czeka na Was potwierdzenie rez. do Bakdasa, dodatkowo dl I.-
                    Podróże Marzeń-Tunezja, dołożę Nową Zelandię i przekażę wszystko po moim
                    powrocie z raju!
                    • clavdia Re: Do Clavdii z Magdą, Kasi z TOA do Gonen 15.10.05, 17:11
                      Dzięki. Miłej podróży i do zobaczenia (może 24 lub 25.10.?)I.
            • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 13.10.05, 12:11
              Oczywiście przywieziemy, co będzie trzeba!
              • emraa Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 14.10.05, 09:56
                Witam wszystkıch
                Pozdrawiam z İstambulu. Niestety jest zımno. Faktycznie warto tu byc.
                • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 14.10.05, 10:17
                  Już wkrótce tam bedziemy! Będziesz też w tym czasie? To zapraszamy na spotkanko!
                • kiranna Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 15.10.05, 17:10
                  Witaj Emree,
                  juz na stale w Stambule czy tylko czasowo?
                  wpadnij na zlot :)
    • gajasirocco Info dla "Króla Mazowieckiego i Wielkopolskiego" 16.10.05, 11:14
      Kochani Panowie J i K: zarezerwowałam dla Was Bekdasa- więcej info po 24.10.
      • emraa Re: Info dla "Króla Mazowieckiego i Wielkopolskie 20.10.05, 09:29
        Witam was serdecznie
        Przepraszam za milczenie. Niestety jestem już w Polsce. W Stanbule byłam
        tydzień. Nie zdawałam sobie sprawy ile bieganiny będzie, aby mój mężczyzna
        dostał wizę. Ale udało się. Teraz jesteśmy w Polsce. Przed nami kolejne schody
        do pokonania - szukanie tłumacza przysięgłego i wypełnianie mnóstwa papierów,
        aby wziąć ślub. Jesteśmy jednak dobrej myśli, w końcu tyle już pokonaliśmy. Na
        pewno nasze pobyty w Turcji będą częste.
        Stanbul to piękne miasto, pełne różnych kultur. Miałam szczęście do przemiłych
        ludzi, którzy obdarzyli mnie swoją gościnnością.
        Pozdrawiam wszystkich.
        Aga
        • tetys Re: Info dla "Króla Mazowieckiego i Wielkopolskie 20.10.05, 09:34
          Witaj!
          Na pewno pokonacie wszelkie problemy! Nie martwcie się zbytnio, wszystko się
          uda.

Pozdrawiam i życzę powodzenia:))))

Łukasz - Tetys

--
          Kolosana wenta taib!
          • emraa Re: Info dla "Króla Mazowieckiego i Wielkopolskie 20.10.05, 19:06
            Witaj Tetysku
            Na pewno wszystko pokonamy! Moje serce tak mówi. I Jego też. Wszystkim życzę
            takiej wytrwałości i wiary.
            Pozdrawiam i uciekam.
            • tetys Emraa dacie radę! 20.10.05, 19:18
              :)
              • emraa Re: Emraa dacie radę! 20.10.05, 23:09
                Dzięki Łukaszku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Choć nie znam a już polubiłam! He he
                he.....Oczywiście Ciebie
                • tetys Re: Emraa dacie radę! 20.10.05, 23:21
                  Rumienie się :))) Dziękuję bardzo !

Miłych snów!
    • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 25.10.05, 12:14
      Zostało ostatnie męskie miejsce w hotelu Bekdas-jeżeli ktoś zainteresowany, to
      proszę o pilny kontakt!
      • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 26.10.05, 23:50
        No i wszystkie miejsca się skończyły, a więc do zobaczenia na ziemi tureckiej!
    • joanna_xx Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 28.10.05, 13:10
      A ja mam teraz takiego fajnego kolege z Istambulu tu w Szwecji. Ze tez Islam
      pozwala tylko fracetom miec 4 zony. A co z kobietami? Tez chce... To
      niesprawiedliwe....
      • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 28.10.05, 13:51
        Ja też>>>>>>>....oj, chyba nie- męczyć się z 4!
        • joanna_xx Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 29.10.05, 14:39
          A kto powiedzial, ze sie meczyc??? Sami musza na siebie zarobic i po sobie
          sprzatac. No i nie musi byc az 4 , wystarczy 2. Ha, ha, ha!
    • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 30.10.05, 12:09
      KOchani!
      JUż za parę dni spotykamy się w Stambule, a raczej na lotnisku Okęcie.
      Przypominam więc wszystkim, iż wylot nastąpi zgodnie z wcześniejszymi
      ustaleniami 2.11. o 9,20. Dokumenty podróży można odbierać na stoisku Bentoura
      od 7,20-koło Informacji w głównej hali odlotów. Większość naszych forumowiczów
      będzie na lotnisku dopiero po godzinie 8,00 (ja również-zawsze ostatnia, bo
      muszę być do samego konca w pracy)-część biletów 2os jest we wspólnych
      kopertach, więc musicie czekać na pary (np. Bojana na Gaję, Karolina na
      Krzysztofa, Magda na Clavdię...)Będziemy również zakwaterowani w różnych
      hotelach od Kentu, przez Barin, Bekdas...do Gonen, ale mam nadzieję, że uda nam
      się spedzić przynajmniej parę wspólnych chwil w tym pięknym mieście.

Do Kiranny: mam dla Ciebie paczuszkę-buciki dla synusia oraz inne drobiazgi i
      mam prośbę, byś zastanowiła się, kiedy było by dla Ciebie najwygodniej spotkać
      się z naszymi forumowiczami. Proponowałabym od razu pierwszy dzień-czyli 2.11.
      po godz. 16.00 w naszym hotelu Kent.
      www.istanbulkenthotel.com
      3,4-mamy już zaplanowane wycieczki i może być kłopot z dopasowaniem czasu. Mamy
      nadzieję, iż udzielisz nam cennych wskazówek, gdzie zaopatrzyć się w
      najsmaczniejsze i najtańsze słodycze, i co najważniejszego zobaczyć w tak
      krótkim czasie.
      Do miłego zobaczenia w jednym z najbardziej fascynujących miast świata!
      • gajasirocco Do Kiranny 30.10.05, 15:36
        A może spotkamy się wieczorkiem- np. po 20, bo szkoda każdej wolnej chwili.
        Musimy zaliczyć tyle meczetów, pałaców, karawanserajów, bazarów, a czasu mamy
        niewiele...Daj znać, jaka godzina Ci odpowiada i czy zawitasz do Kenta!
        • gajasirocco Re: Do Kiranny 30.10.05, 18:20
          I jeszcze daj nam znać, jaka pogoda w Stambule, bo u nas już przymrozki!
          • kiranna Re: Do Kiranny 30.10.05, 22:18
            Gaju, dopasuje sie do Waszego planu :) mozemy sie spotkac w hotelu albo na
            Sultanahmecie, gdzies w okolicach Hagia Sofii, jesli pogoda bedzie sprzyjac.
            Wieczorem, jak co roku, powinien odbywac sie tam festyn swiateczny,
            usiadlybysmy sobie gdzies na herbatke...
            W tej chwili niestety pada deszcz i zrobilo sie troche chlodno :( W ciagu dnia
            wyglada sloneczko, co prawda, wiec miejmy nadzieje, ze sie wypogodzi do Waszego
            przyjazdu.
            Aha, i musze sie nieco podkurowac, bo od kilku dni jestem przeziebiona :( od
            tej pogody chyba...
            Jakie macie plany na 2 listopada?
            • gajasirocco Re: Do Kiranny 30.10.05, 22:59
              A może jednak w Kencie-bym nie musiała biegać z Twoją paczką? A potem ruszymy
              na nocny podbój miasta? Na 2-nie mamy żadnych planów, dopiero 3 od rana
              objazdowa wycieczka.
              • kiranna Re: Do Kiranny 31.10.05, 00:05
                Dobrze, wpadne do hotelu :) Mniej wiecej kojarze gdzie jest.
                Szczegoly mozemy uzgodnic sobie na priv jeszcze przed samym Waszym wyjazdem
                albo smsem (podalam nr w mailu).
                To czekam na Was :)
                • gajasirocco Re: Do Kiranny 31.10.05, 09:35
                  Hotel ma dobrą lokalizację, więc wszystkim będzie łatwo- czekamy na spotkanie z
                  Tobą 2.11. o 20.00. Jeszcze do jutra możemy zmieniać czas, miejsce...a pózniej
                  w drogę! Długo oczekiwany Istambuł!!!!
                  • clavdia Re: Do Gaji 01.11.05, 02:49
                    Gaju, potwierdzam, że podjedziemy po Ciebie do Karawanseraju 2.11. ok. g.7.30-
                    7.45.
                    Czy wszyscy wiedzą, że należy zabrać 10 EUR na wizę turecką? ;)
                    Do zobaczenia :-) cl
                    • clavdia Re: Do wszystkich 01.11.05, 02:52
                      sprawdzałam pogodę w Istanbule: zimno (12-14 stopni), ale za to z
                      fajerwerkami!!! (tzn.burzowo)
                      • kiranna Re: Do wszystkich 01.11.05, 11:38
                        w tej chwili niebo jest nieco zachmurzone, ale wciaz slonecznie. burzy jeszcze
                        nie bylo, byc moze troche pokropi w ciagu dnia. nie przejmujcie sie prognozami
                        pogody, poniewaz tutaj rzadko deszcz pada dlugo i za chwile jest juz slonce,
                        nawet w chlodne dni, dlatego malo ktory Istanbulczyk ma parasol ;)
                    • gajasirocco Re: Do Clavdii 01.11.05, 13:33
                      Dzięki za pamięć! Im póżniej, tym lepiej-wystarczy nawet koło 8,00, bo przecież
                      u nas nie ma takich korków jak w Istambule!
                    • magda_sk Re: 01.11.05, 14:12
                      ja wyjezdzam z kluczborka juz kolo 4:00 , powinnam byc przed 8 na lotnisku,
                      wszystko zalezy od drogi, podobno sa jakies przebudowy, pozdrawiam i do
                      zobaczenia:))
                      wspollokatorka :)
                  • kiranna Gaju :) 01.11.05, 12:25
                    Wolalabym spotkac sie nieco wczesniej, jesli mozna, np. ok.19.00. Chcialabym z
                    Wami chwile posiedziec, pogadac :) moze wyskoczyc na Sultanahmet na swiateczny
                    sahlep?
                    Bedzie ze mna Bartek, boje sie, ze moze marudzic pod wieczor, wiec nie bede
                    mogla zostac zbyt dlugo. No i mamy stamtad co najmniej godzine jazdy do domu w
                    korku...
                    A propos...W czasie swiat korki sa nieprawdopodobne, sami sie przekonacie.
                    Zwyczajowo Turcy odwiedzaja swoje rodziny, znajomych i wielu jest tzw.
                    niedzielnych kierowcow, a wiec i wiecej wypadkow. Tutaj jezdzi sie niemal na
                    centymetry, wiekszosc wpycha sie bez kierunkowskazu, nawet w normalne dni.
                    Turcy chyba mysla, iz samochody sa z gumy ;) W korkach na 4 pasy jedzie 5-6
                    samochodow obok siebie plus desperaci poboczem. Policja rzadko reaguje.
                    Wczoraj mialam probke tego co bedzie za kilka dni, mimo ze jeszcze swieta sie
                    nie zaczely, to juz korki sa. Autostrada, ktora normalnie jade 30-40 min,
                    jechalam dokladnie 2 godziny 50 minut. Jechalam to duzo powiedziane ;)
                    Obok mnie wlokla sie polciezarowka, ktora na pace wiozla mlodych chlopakow.
                    Bylo im na pewno zimno, ale Turcy to wesoly narod, wiec jeden wyskoczyl i
                    zaczal biegac wokol samochodu, zeby sie rozgrzac i zagadywal do innych
                    kierowcow, ze na piechote chyba predzej dotrzemy do domu. Zalowalam, ze nie mam
                    przy sobie czegos do jedzenia, dalabym im. Po drodze bylo tez kilka drobnych
                    stluczek i pare zagotowanych aut, szczegolnie te starsze nie wytrzymuja korkow.
                    W Bayram najlepiej jest jechac albo wczesnie rano albo po polnocy, wtedy jest
                    szansa, ze sie przejedzie w miare szybko.

:D A moj tata narzeka, ze Warszawa zakorkowana ;)
                    • gajasirocco Do Kiranny 01.11.05, 13:36
                      Oczywiście dostosujemy się. Do hotelu przyjeżdzamy popołudniu, trochę
                      pozwiedzamy okolicę i od 19.00 czekamy na Bartusia w Kencie...
                      Pracuję dzisiaj do póżnej nocy, więc możemy w nieskonczoność ustalać godziny
                      spatkania! Do zobaczenia!
                      Czy może masz jeszcze na coś ochotę z Polski?
                      • kiranna Do Gai :) 01.11.05, 18:14
                        Dziekuje, Gaju. Tesknie do paru rzeczy z Polski, ale bede na swieta w kraju,
                        wiec wytrzymam ;) Moze poprosilabym jeszcze o jakies babskie czasopismo, moze
                        byc przeczytane, niekoniecznie najnowszy numer, jesli bedziesz pamietac. Jesli
                        nie, to tez nic sie nie stanie :)

Zycze wszystkim uczestnikom wycieczki spokojnego lotu i milego zwiedzania! Do
                        zobaczenia za 24h, wg tutejszego czasu :)
                        • gajasirocco Re: Do Kiranny 01.11.05, 20:48
                          Dziękuję za życzenia. Zaraz biegnę spakować gazetki! (kolorowe)
    • beduinka Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 01.11.05, 13:50
      zycze wam wszystkim wspanialego wzlotu, cudownych chwil spedzonych razem i
      niezapomnianych wrazen ze zwiedzania Turcji
      • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 01.11.05, 15:14
        Dziękujemy!!! Powoli oswajaj się z myślą, że IV zlot robimy w Damaszku, więc
        szykuj miejsca noclegowe, potrawy...Zabieramy Tetyska i w drogę-inshaalah!
        • tetys Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 01.11.05, 20:59
          Ja tez Wam życzę wszystkiego dobrego, cudownej pogody, niezapomnianych wrażeń i
          miłego objadania się :))))
          • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 01.11.05, 21:35
            Dla Ciebie też coś słodkiego przywieziemy, więc zapraszam po powrocie do
            Karawanseraju! (czeka jeszcze Twój przewodnik po Tunezji)
            • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 02.11.05, 06:34
              No i w drogę na lotnisko!!! Do zobaczenia!
              • tetys Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 02.11.05, 06:48

Trzymajcie się!
                Miłego zlotu! :))
                • smilealwayz4me Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 05.11.05, 21:34
                  ahhh,, i jak bylo? : ))
                  • kiranna Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 05.11.05, 22:36
                    Mam nadzieje, ze wrocili zadowoleni z wycieczki, choc pogoda jednak niezbyt
                    dopisala... MOge napisac tylko o naszym spotkaniu w Stambule pierwszego dnia
                    pobytu. Krotko, ale tresciwie - bylo SUPER!!! Ciesze sie, ze mialam okazje Was
                    poznac i mam nadzieje, ze jeszcze kiedys sie spotkamy, tu czy w kraju. Bardzo
                    jestem ciekawa Waszych wrazen z podrozy. Pozdrawiam serdecznie i przesylam
                    calusy ze Stambulu! Bartus rowniez :)
                    • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 06.11.05, 00:25
                      Właśnie wróciliśmy-było rewelacyjnie! Dziękujemy Kiranie za cudowne przyjęcie,
                      wszystkim uczestnikom za miło spędzone chwile! Wkrótce opiszemy więcej,
                      dorzucimy zdjcia, tylko mi żal, że nie udało nam się wyłapać z ogromnej grupy
                      naszych forumowiczów. Brakowało nam zwłaszcza "rrg"-nie ujawniłaś się
                      kumpelko!!!
                      • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 06.11.05, 10:14
                        Istambuł przepiekny-jestem pod niesamowitym wrażeniem!
                        Dziękuję wszystkim forumowiczom za miłe towarzystwo i jeszcze raz Kirannie za
                        cenne wskazówki, słodkie przyjęcie, a BArtusiowi za uśmiech i wieczorny spacer
                        poprez istambułskie kałuże!!!
                        • tetys Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 06.11.05, 10:46
                          No to super, że zlot się udał!!
                          Czekam na więcej szczegółów:))
                          • magda_sk Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 06.11.05, 14:17
                            no i niestety juz po wszystkim :( dziekuje za wspanialy wyjazd, Iwonie, Gai i
                            Bojanie za opieke, byl to moj najlepszy (po Egipcie;)) i niezapomniany wyjazd,
                            chyba nie moglam dostac lepszego prezentu na 18 stke, dziekuje za wszystko,
                            bardzo milo bylo Was poznac, wspaniale spedzilam czas, mam nadzieje ze jeszcze
                            sie spotkamy, najlepiej w Egipcie:)) do zobaczenia!!
                            • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 06.11.05, 14:47
                              Cieszymy się, że byłaś wśród nas i trochę odmłodziłaś nasze forumowe grono (no-
                              jeszcze był Bartuś). Chyba ruszymy z nowym programem dla rodziców: "Forumowe
                              opiekunki do wynajęcia podczas podróży w stronę Orientu dla dorastającej
                              młodzieży" (ja zamawiam sobie Tetyska!!!)
                              • tetys Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 06.11.05, 15:13
                                Co do Tetyska to może jutro wpadnie po Tunezję do Karawanseraju :)))
                                • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 06.11.05, 15:42
                                  Zapraszam, tylko daj znać o której, bo przed 11 muszę wyskoczyć na pocztę i do
                                  banku. Od 11 jestem już non-stop!
                                  • tetys Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 06.11.05, 16:10
                                    Będę popołudniu po 15 :))

Pozdrawiam
                                    • clavdia Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 06.11.05, 22:59
                                      Stambuł ugościł nas jak przyjaciel: otwierając przed nami drzwi i do
                                      reprezentacyjnych pałaców, i do ubogich zaułków, nie ukrywając swojej
                                      prawdziwej twarzy,a jednocześnie oferując to, co mógł dać najlepszego. Każdy
                                      skorzystał według własnych potrzeb i możliwości. Jedni wrócili z bagażem
                                      liczonym w kilogramach, inni z bagażem pięknych wrażeń, zdjęć i miłych
                                      znajomości. Choć ja jako istota ciepłolubna miałam leciutki żal za zbyt krótkie
                                      przebłyski słońca, to przy herbacie w karawanseraju, wśród orientalnych
                                      dźwięków, przytulnych kolorowych poduch i dywanów, otoczona aromatycznym dymem
                                      nargilli zapominałam o istnieniu jesieni. Nie goniłam z miejsca na miejsce jak
                                      Gaja i z pewnością nie zobaczyłam tak wiele jak ona, ale spokojnie dałam się
                                      ponieść miastu i oddychałam jego atmosferą. Nie odnalazłam dawnej świetnośći
                                      Konstantynopola, ani otomańskiej potęgi, ale zobaczyłam fascynujące połączenie
                                      dawnych czasów z nowymi, współistnienie odmiennych tradycji, które razem
                                      stworzyły nową wartość. Słusznie moim zdaniem Hagia Sofia może być uznawana za
                                      symbol miasta - kolejne warstwy kultur, dzieł ludzkich, religii ... Stambuł to
                                      jedna wielka mozaika. Nie zawsze estetyczna dla wyznawców europejskich kanonów
                                      piękna, czasem zbyt eklektyczna, często niszczejąca, ale też zaskakująca
                                      arcydziełami i fascynująca urokiem. Mozaika życia.
                                      A jako superbonus tej wycieczki dostaliśmy tęczę nad Bosforem, łączącą brzeg
                                      europejski z azjatyckim. Po prostu miasto magiczne!
                                      Gaju, dziękuję, że mnie namówiłaś.
                                      Dla Magdy, Bojany i Kiranny przesyłam wielki słoneczny uśmiech za wszystkie
                                      wspólne miłe chwile!!! I.
                                      • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 07.11.05, 00:28
                                        To ja dziękuję za wspólnie spędzone chwile i cieszę się, że mogłam w tak
                                        cudownym towarzystwie oswajać się z turecką kulturą i poznawać liczne zabytki
                                        Istambułu. Dla mnie miasto to jest symbolem Orientu, ze swoją atmosferą
                                        tajemniczości, gdzie ludzie przemieszczają się między dwoma kontynentami, jest
                                        połączeniem Wschodu z Zachodem, z ponad 2000 meczetami, bazarami, pałacami,
                                        karawanserajami, których idea fascynowała mnie od dawna...
                                        Wędrówkę po mieście rozpoczęłam od Beyazitu, dzielnicy, w której mieszkaliśmy i
                                        targu egipskiego (Misir Carsisi), pełnego przypraw, słodyczy, warzyw, owoców,
                                        pamiątek, starodruków, map, ceramiki...Z targu prowadziły wąskie schodki w górę
                                        na mały dziedziniec i tam ujrzałam cudowny meczet Rustem Pasa z bogato
                                        zdobionym mihrabem. Codziennie zagladałam do około 10 meczetów i zwiedziłam
                                        tylko te najważniejsze. Największe wrażenie wywarł na mnie poza Błękitnym
                                        Meczetem Sułtana Ahmeda I, meczetem Sulejmana Wspaniałego oraz Bajazyda, Meczet
                                        Książęcy Shehzade z przepięknym ogrodem, karawanserajem, medresą, ogromnym
                                        dziedzińcem, grobowcami...Co krok napotykałam na bajkowe budowle, pałace,
                                        muzea, do póżnej nocy łaziłam po największym na świecie krytym bazarze,
                                        skupisku 4000 sklepow...
                                        3-4dni to za mało by posmakować wszystkie wspaniałości tego ogromnego miasta,
                                        czuję niedosyt, lecz cieszę się, że mogła z Wami, kochani forumowicze,
                                        wzbogacić swoją wiedzę na temat tego wspaniałego miasta.
                                        • rrgb Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 07.11.05, 11:42
                                          Gaju, ja też żałuje, że nie spotkałyśmy sie w Stambule. Jak widać przypisanie
                                          do hotelu duzo znaczyło. ja tez jestem bardzo zadowolona z wyjazdu - było tak
                                          jak sie spodziewałam - wspaniale. MOże się widziałysmy, a nawet nie zdajemy
                                          sobie z tego sprawy? ja mam krótkie ciemne włosy i okulary, a mój mąż jest
                                          wysoki i ma rude włosy. Może nas widziałaś?
                                          Jedynie co mi sie nie podobało, to typowo handlowe nastawienie moich
                                          współtowarzyszy z hotelu Barin.
                                          • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 07.11.05, 12:08
                                            Bardzo chciałam Cię poznać, rozgladałam się, zaczepiłam kilka par, pytając, czy
                                            to Wy, ale widocznie powinnyśmy się spotkać następnym razem...Nasza grupka dużo
                                            zwiedzała i też bylismy trochę zaszokowani handlowymi turystami. Myślałam, że
                                            te czasy już minęły, ze teraz jeździmy, by zwiedzać, poznawać...Ale widocznie
                                            żyjemy w innym świecie.
                                            A dzisiaj w Karawanseraju wszystkich częstujemy pysznymi tuteckimi słodyczami!
                                          • kiranna Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 08.11.05, 23:11
                                            Ja po powrocie do domu ze spotkania tez zastanawialam sie gdzie byla "rrgb"?
                                            Dopiero teraz odczytalam Twojego maila, ktorego wyslalas przed wycieczka :( Nie
                                            wiem czemu "zablakal" sie w spamie?

Ciesze sie bardzo, ze podobal sie Wam Istanbul, miasto na pograniczu dwoch
                                            kultur i dwoch kontynentow. Nie da sie ukryc, ze w 3-4 dni nie da sie tego
                                            molocha zwiedzic dokladnie, ale na pewno czasu wystarczylo, by poznac jego
                                            specyficzny klimat i wiedziec czy bedzie sie chcialo tu kiedys wrocic czy nie?
                                            Bardzo jestem ciekawa jaki byl program wycieczki, co zwiedziliscie oprocz
                                            Sultanahmetu i meczetow? Jak wypadl rejs po Bosforze? Jakie wrazenie wywarlo na
                                            Was Polonezkoy i przejazd mostem z Europy do Azji? Czy zdecydowaliscie sie na
                                            zwiedzenie Palacu Topkapi, Palacu Dolmabahce i Cystern? MOze ktos dotarl na
                                            Ortakoy albo plac Taksim? Opowiadajcie!
    • clavdia Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 12.11.05, 17:32
      Gaju,wysłałam Ci maila :-)
      • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 12.11.05, 18:07
        Zaraz sprawdzę-mam dla Ciebie przewodniki!
      • gajasirocco Re: III zlot Forumowiczów na obczyźnie -ISTAMBUŁ- 12.11.05, 18:30
        Dzięki za przepiękne zdjęcia (tureckich rzodkiewek, karawanserajów,
        Adampola...)-3 przewodniki przekażę po 20.11.-Tajlandia, RPA i Francja!
    • gajasirocco ISTAMBUŁ-do końca roku 23.11.05, 12:55
      Oferta ważna w datach:

LISTOPAD – GRUDZIEŃ 2005
      Cena pakietu od (piątek - poniedziałek)

1’421,00 złotych

za osobę w pokoju dwuosobowym
    • gajasirocco Zdjęcia ze zlotu forumowiczów w Istambule 09.12.05, 10:34
      serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3056228.html?nltxx=1721538&nltdt=2005-12-09-03-05
      -najważniejszą osóbką jest nasz forumowy mały Kirannek, który oprowadzał nas po
      Istambule, w tle oczywiście mama Kiranna, Clavdia, Bojana, Magda, Michał...Gaja
      robiła zdjęcia, więc poza kadrem!
      • tetys Re: Zdjęcia ze zlotu forumowiczów w Istambule 09.12.05, 10:38
        Gaju nie ten link wkleiłaś chyba:)))
        • gajasirocco Powyżej wskoczył zły link! Sorry!!! 09.12.05, 10:40
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=687&w=33217964
          • gajasirocco Do Tetyska: jesteś spostrzegawczy! 09.12.05, 10:47
            Dzięki!!! (wkleił mi się poprzedni)
    • gajasirocco Seker Bayrami w Istambule 22-25.10. ZAPRASZAM! 27.09.06, 15:19
      Tym razem nie zlocik lecz również serdecznie zapraszam na święto słodyczy do
      Istambułu...wiecej info w poniższym linku
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10662&w=34152102&a=48921706
      • gajasirocco Seker Bayrami w Istambule 22-25.10.za 899zł 09.10.06, 10:00
        Przypominam tegoroczny program:
        22.10.2006 WARSZAWA 06:00 - 09:15 ISTAMBUŁ
        25.10.2006 ISTAMBUŁ 18:00 - 19:15 WARSZAWa
        PROGRAM:
        22.10.2006 Przelot do Stambułu lotem czarterowym.
        Spotkanie z przewodnikiem oraz panoramiczna wycieczka autokarem po Stambule
        (Hippodrom, Błękitny Meczet, Centrum Taksim, Pałac Dolmabahçe, Most Bosforski,
        kilkuminutowa przerwa w dzielnicy Üsküdar po azjatyckiej stronie Istambułu). Po
        południu zwiedzanie ADAMPOLU (Polska wieś).
        Po zwiedzaniu transfer do wybranego hotelu.
        Wieczorem fakultatywnie „Noc Turecka”.
        23.10.2006-Możliwość wykupu półdniowej wycieczki fakultatywnej „Rejs po
        Bosforze”.
        Wieczorem fakultatywnie „Noc Cygańska”.
        24.10.2006-Możliwość wykupu wycieczek fakultatywnych „Ottoman Heritage”
        i „Zakupy”.
        25.10.2006-Czas wolny do transferu na lotnisko. Wycieczka fakultatywna „Azja-
        Europa”.
        Przelot powrotny lotem czarterowym.
      • gajasirocco Seker Bayrami w Istambule 22-25.10.-spis hoteli 09.10.06, 10:06
        Hotele do wyboru:
        GONEN HOTEL 3* BB www.istanbulgonenhotel.com 899 PLN
        ORIENT HOTEL 3* BB www.orienthotelistanbul.com 899 PLN
        KLAS HOTEL 4* BB www.klashotel.com 1029 PLN
        OZMEN HOTEL 4* BB www.ozmenhotel.com 1049 PLN
        ZURICH HOTEL 4* BB www.hotelzurichistanbul.com 1199 PLN
        •Dziecko od 0 do 1,99 lat - cena 120 PLN
        •Dopłata za pokój jednoosobowy w hotelu 3* wynosi 250 PLN
        •Dopłata za pokój jednoosobowy w hotelu 4* wynosi 350 PLN
    • gajasirocco V zlot Forumowiczów będzie w Karawanseraju w X-06 27.09.06, 15:23
      Po powrocie Beduinki podamy szczegóły!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka