beduinka Nie chcę osiągnąć nieśmiertelności przez moje... 27.02.08, 11:55 Nie chcę osiągnąć nieśmiertelności przez moje dzieła, chcę ją osiągnąć nie umierając. Nie chcę żyć w sercach moich rodaków, chcę wciąż żyć w swoim mieszkaniu. Woody Allen Odpowiedz Link
beduinka Chociaż krowie dasz kakao, nie wydoisz czekolady. 27.02.08, 11:56 Chociaż krowie dasz kakao, nie wydoisz czekolady. Stanisław Jerzy Lec Odpowiedz Link
beduinka Kolejny rok a Liban płonie... 27.02.08, 11:58 Kolejny rok a Liban płonie Obłędny taniec nad własnym grobem W imię Chrystusa i Mahometa Żywe torpedy giną w płomieniach KSU, polski zespół punk rockowy, założony w 1977 roku w Ustrzykach Dolnych. Odpowiedz Link
beduinka Umrzeć przyjdzie, gdy się kochało... 27.02.08, 12:06 Umrzeć przyjdzie, gdy się kochało Wielkie sprawy głupią miłością. Krzysztof Kamil Baczyński Odpowiedz Link
beduinka Ale już za późno na jakiekolwiek ulepszenia... 27.02.08, 12:07 Ale już za późno na jakiekolwiek ulepszenia, Wszechświat jest już ukończony, sklepienie położone, a wióry z budowy zabrano przed milionem lat. Herman Melville Odpowiedz Link
beduinka Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów. 27.02.08, 12:09 Ludzie budują za dużo murów, a za mało mostów. Isaac Newton Odpowiedz Link
beduinka Każda wystarczająco zaawansowana technologia... 27.02.08, 12:10 Każda wystarczająco zaawansowana technologia jest nieodróżnialna od magii. Arthur C. Clarke Odpowiedz Link
beduinka Nie odległością mierzy się oddalenie. 27.02.08, 12:11 Nie odległością mierzy się oddalenie. Za murem swojskiego ogrodu może się kryć więcej tajemnic niż za murem chińskim. Antoine de Saint-Exupéry Odpowiedz Link
beduinka Burząc pomniki, oszczędzajcie cokoły... 27.02.08, 12:12 Burząc pomniki, oszczędzajcie cokoły. Zawsze mogą się przydać. Stanisław Jerzy Lec Odpowiedz Link
beduinka Nie ma drogi do pokoju. To pokój jest drogą. 27.02.08, 12:13 Nie ma drogi do pokoju. To pokój jest drogą. Mohandas Karamchand Gandhi Odpowiedz Link
beduinka Masz prawo robić wszytko co dla ludzi dobre 27.02.08, 12:13 Masz prawo robić wszytko co dla ludzi dobre A także jest to twój człowieczy obowiązek Marek Grechuta Odpowiedz Link
aisza5 R.KApuściński 14.06.08, 09:48 "Jeżeli trzecia część społeczeństwa żyje w nędzy, całe społeczeństwo jest zdemoralizowane. Ryszard Kapuściński Odpowiedz Link
aisza5 Nadzib Mahfuz "Rozmowy nad Nilem" 13.06.09, 21:44 Tym razem cytaty z kiążki, którą własnie czytam: "Uczcie się mĄdrości od narkomanów" "Na rewolucjach, które są tworem wielkich umysłów i dziełem ludzi odważnych, korzystają w koncu tchórze" "Nie czyń życia ciężarem" Odpowiedz Link
aisza5 Hermann Hesse z Wilka Stepowego 11.06.10, 12:44 "Samotność jest niezależnością, życzyłem jej sobie i zdobyłem ją po długich latach. Jest zimna, o tak, ale jest też cicha, cudownie cicha i wielka, jak zimne, ciche przestworza, po których wirują gwiazdy" Odpowiedz Link
aisza5 ORHAN PAMUK- "Nowe Życie" 11.06.10, 16:22 "Prawdziwe szczęście polega na osiągnięciu 3 największych cnót Wschodu: spokoju, pokory wobec losu, cierpliwości." Odpowiedz Link
aisza5 KAROL V o meczecie z KORDOBY: 04.06.11, 15:01 Wróciłam z przepieknej KORDOBY: "Zniszczyliście coś, czego nie ma nigdzie na świecie, aby zbudować coś, co mozna zobaczyć wszędzie" Najpiekniejszy meczet świata zamieniono w KOSZMAR! Odpowiedz Link