kingadpl 27.02.07, 16:28 przedstawie sie jako nowy uzytkownik SAP R/3 w firmie holenderskiej. Posluguje sie programem holenderskim i dunskim. Czasem przyda mi sie jakas porada. Moje pytanie, czy ktos sie posluguje SAP po angielsku? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mozdzins Re: SAP po angielsku 28.02.07, 14:59 Jezyk angielski i niemiecki są zawsze w standardzie zainstalowane. Odpowiedz Link
kingadpl Re: SAP po angielsku 28.02.07, 22:00 zgadza sie, ale ja nie operuje w ogole polskim slownictwem na ten temat. Na razie nie mam jakis szczegolowych pytan, to tak tylko aby wiedziec, gdzie czasem moge zapytac :)) Odpowiedz Link
sapworker Re: SAP po angielsku 05.03.07, 15:12 .. a więc Holendrzy i Duńczycy też mają SAP'a hmmmm interesujące ;) Odpowiedz Link
fyrlok Re: SAP po angielsku 05.03.07, 16:49 To tez jest mój problem. Zawsze angielski i niemiecki. Ale jeszcze nigdy nie mialem zainstalowanego polskiego. Choc prosilem basisowców - zawsze byly jakies ale. A nieraz chcialo by sie przelaczyc i popatrzec, jak po polsku, zeby sie w koncu nauczyc tego pieknego (fachowego) jezyka. :) Odpowiedz Link
sapquestion Re: SAP po angielsku 05.03.07, 18:21 Oczywiście: Nawet w polskiej wersji obowiązkowo musisz posługiwać się SAP w języku angielskim :-) Ta sprzeczność bierze się z faktu, że pomoc SAP została w polskiej wersji przetłumaczona tylko w nagłówkach a treść jest po angielsku. Inną kwestią jest jakość tego co zostało przetłumaczone. Kiedy w polskiej wersji nie wiesz o co chodzi, musisz przelogować się na wersję angielską lub niemiecką. Przykład: w transakcji ca02 w polskiej wersji w oknie przypisania materiału do operacji w marszrucie są widoczne dwie identyczne ikony na których jest napisane "Ponowne przypisanie". Dopiero po zalogowaniu się na wersję angielską widać różnicę. Jedno "ponowne przypisanie" to "new assignment" a drugie "ponowne przypisanie" to "reassign". Nie jest to z resztą jedyny kwiatek związany z tłumaczeniem :-) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
dutchman Re: SAP po angielsku 18.03.07, 22:24 Ja tez pracuje z SAP-em w Holandii i mam go standard wlasnie po angielsku i holendersku ( wybieram jak chce ). pozdrawiam dutchman Odpowiedz Link
martijn Re: SAP po angielsku 01.04.07, 13:11 Któregoś dnia odpaliłem raport w PL. Wychodząć okienko zapytało mnie: "Czy ma nastąpić opuszczenie raportu?" :-))))))))))))) Odpowiedz Link