monika_z_kalisza 01.05.06, 11:13 Czy wy takze macie odczucie że Kalisz jest coraz bardziej poboznym miastem? Druga Częstochowa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mysiax Re: Pobożna Kaliszfornia 01.05.06, 13:41 monia to nie tylko Kalisz... to ta cala "wspaniala" polska... a zreszta jabym nie nazwala tego pobozna... :> Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Re: Pobożna Kaliszfornia 01.05.06, 18:28 monika_z_kalisza napisała: > Czy wy takze macie odczucie że Kalisz jest coraz bardziej poboznym miastem? > Druga Częstochowa? Nie wiem czy pobożnym, ale coraz bardziej pielgrzymim na pewno. To bardzo korzystne, długo nam nie wychodziło osiągnięcie statusu miasta turystycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Re: Pobożna Kaliszfornia 01.05.06, 18:31 kaliszanin2 napisał: > (...) > Nie wiem czy pobożnym, ale coraz bardziej pielgrzymim na pewno. To bardzo > korzystne, długo nam nie wychodziło osiągnięcie statusu miasta turystycznego. Mam nadzieję, że takie podejście nikogo nie obraża - to jest jednak przede wszystkim forum o mieście, raczej świeckie. Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: pseudoturyści 01.05.06, 19:10 Kalisz pod tym względem coraz bardziej przypomina Poznań - tam jako turystów liczy się gości targowych, po czym opowiada jakież to rzesze odwiedzają miasto. U nas podobnie - z tą różnicą, że u nas turystami są nie turyści, a pielgrzymi nawiedzający kolegiatę. A swoją drogą, to ja tych pielgrzymów jakoś nie widuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszanin2 Re: pseudoturyści 01.05.06, 19:54 wielkopolskawschodnia napisał: > (...) A swoją drogą, to ja tych pielgrzymów jakoś nie widuję. No jak to? Pierwszego maja, na Św. Józefa Robotnika, to się cała czołówka Solidarności potrafi zjechać. :) A tak poważnie to na całym świecie liczą uczestników targów i pątników za turystów - nieźle z tego potrafią żyć hotele i gastronomia. Ja bym nic nie miał przeciwko temu, żeby do Kalisza waliły takie tłumy jak do Lourdes. Odpowiedz Link Zgłoś