ginztonikiem Re: Slo-onko 25.12.04, 22:55 Slo kochana! Serdeczne dzięki za życzonka!!! To dla mnie istna niespodziewanka, hehe. Buzia ogromniasta w twoje czółko! Odpowiedz Link
nick000 Re: Slo-onko 29.12.04, 12:33 Małe nieposłuszne Slo! Ile razy mam prosić żebyś mnie nie drażniła??? Złapię Cie i wybije po pupie i co, jak to bedzie wyglądać, no jak??? Gdzie masz swoje wiadereczko, szufelkę i foremki? Widzisz tę piaskownicę, to marsz mi do niej, co najwyżej przyjdę i porozbijam zrobione przez dziewczynke babki z piasku bo jestem niegrzecznym nickiem))) Odpowiedz Link
nick000 Re: Slo-onko 29.12.04, 14:01 Slo, lubisz cukierki??? nic stara się nieudolnie przekupić Slo))) Odpowiedz Link
nick000 Re: Slo-onko 29.12.04, 14:42 nick posmutniał, moze chociaz ciasteczka przyjmiesz))) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 03.01.05, 15:53 zajzyj do skrzyneczki pracusiowej.... we wtorek planowane siedzenie w domu i oczekiwanie na odpowiedz) pa..pa.... Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 03.01.05, 18:00 juz przekierowalam liscik))))))))))))))))))).. na domowa) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 03.01.05, 18:36 moze nadejdzie za chwilke.... ja dzis w skrzynce dopiero dostalam Twoj list z 31 grudnia, a piszac okolo 15:00dzis to myslalam ze wyjde z siebie( a teraz lece na kolacje i po kolacji napisze ewentualnie nastepny) poczekasz co do 19:00?? Odpowiedz Link
kasikk Re: Slo-onko 03.01.05, 19:11 zaklikałam jak otworzysz, to powinno się pokazać ) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 03.01.05, 19:35 wyslalam na gazetowa poczte)))))) przepraszam za zwloke..musialm nakarmic swoich) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 03.01.05, 22:17 ..ciesze sie,ze pomysl przypdal do smaku) jutro w "nowej kuchni" cusik nowego gotuje) Odpowiedz Link
kasikk Re: Slo-onko 04.01.05, 14:17 slo, ja nie pamietam!! muszę w domu ) w pracy zablokowali nam wszystkie komunikatory ( Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 11.01.05, 18:00 i jeszcze nic nie przyszlo( chyba jeszcze piszesz co??, zajrze pozniej) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 11.01.05, 18:07 sprawdze program TV ,mamy ten kanal) i sie na cos zdecyduje)))))))))) a teraz pedze na poczte) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 13.01.05, 20:20 juz zrobione)))))))))))))) chyba o ten chodzilo tak??????????? Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 13.01.05, 20:36 napisz Skarbie z ktorej godz.to usune a ten co usunelam znow edytuje) zaraz wysle Ci na domowa "skrzydelka"))))))))))))))))) Odpowiedz Link
mala20033 Re: Slo-onko 14.01.05, 03:00 So..otworzylam dzis Twoj ostatni email i ..wyskoczyl mi Kon Trojanski.Walaczylam z nim caly dzien w pracy z..szefem..Mala Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 15.01.05, 22:01 jutro bym chciala odpisac sloo, dzis taka niemoc mnie ogarnela, ze nic mi sie juz niechce, nawet siedzic przed kompem, a to i tak bedzie dotycczylo sprawy organizacyjnej) a cos mi sie przypomina,ze juz o kolejnosci pisalam, ale sloo jest tak roztrzepana chyba jak ja i nie zwrocila uwagi, ale co mi tam napisze jeszcze raz)..i zachowaj wtedy ja wpisalam w kalendarz,co uwiesilam nad kompem) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 16.01.05, 11:27 no dobrze,juz pogonilam listowego do Ciebie)))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 16.01.05, 13:31 i znow listowy puka co Ciebie, minely sie nasze listy) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 16.01.05, 13:42 wyslalam do Ciebie i wszystkich o 13:23..... informacyjny/roboczy o wedrujacej ksiazce) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 16.01.05, 13:53 moze sie poczta "obwiesila") dojdzie napewno ,potwierdzilo mi,ze zostal wyslany.. mam nadzieje,ze do wszystkich dojdzie. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 16.01.05, 14:03 wyslalam na gazetowa poczte) teraz juz skompletowane wszystkich urodzinki) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 18.01.05, 14:55 doszzly sloo i wieczorkiem na domowa napisze,jak to ja sobie myslalam z tym wszystkim,) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 18.01.05, 20:22 jeszcze nic nie wpadlo,to tak jak w dzien ten ostatni co Ci odpisalam wszed do mnie na koncu( Odpowiedz Link
kendo Re: przeniesione z "UWAGA;;;;;;;;;;;;;;;;;"" 18.01.05, 22:08 Re: UWAGA,UWAGA!ACHTUNG,ACHTUNG! WNIMANIE,WNIMANI Autor: nick000 Data: 18.01.2005 20:28 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz ----------------------------- Odpowiedz Link
kendo Re: przeniesione z "UWAGA;;;;;;;;;;;;;;;;;"" 18.01.05, 22:13 • Re: UWAGA,UWAGA!ACHTUNG,ACHTUNG! WNIMANIE,WNIMANI nick000 18.01.2005 20:33 + odpowiedz slo-onko napisała: > kendo napisała: > > > slo-onko napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > kendo napisała: > > > > > > > > > Dziwczyny i chlopiec > > > > > prosze Was powymieniajcie sie adresami > > > > > bo ciezko liste robic ,w jakiej kolejnosci wysylac, > > > > > ja mam wszystkich adresy, > > > > > ale nie moge jednoczesnie jednej ksiazki do wszystkich > wyslac > > . > > > > > > > > tak jest Wasza wielmożność, stanie się jak sobie życzysz > > > > > > Nick a TY moj adres tez chcesz? a pzryslesz mi milosny list?)))) > > > > sloo! uprasza sie o nie flirtowanie z kolega nickiem > > na watku"UWAGA" > > bo zaraz Was pousadzam do skrzyneczek) > > > no dobra dobra)))) > Nick idziemy do filtrowni? > ups flirtowni?DDDDD > postawie CI piwo )))))))) o ludzie, Slo i na dodatek piwo, jak nic się zakocham i co wówczas? Dawaj ten adres , zaraz u Ciebie będę )) Odpowiedz Link
kendo Re: przeniesione z "UWAGA;;;;;;;;;;;;;;;;;"" 18.01.05, 22:15 • Re: UWAGA,UWAGA!ACHTUNG,ACHTUNG! WNIMANIE,WNIMANI nick000 18.01.2005 20:34 + odpowiedz slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > Slo,jak się Kendo odwróci to po cichutku szepniesz mi swój adres, juz da > wno my > > ślałem zeby Cię o niego prosić, alem sie okropnie wstydził przy ludziach, > bo ja > > jestem nieśmiałym nickiem)) > > HAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHH HHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAADDDDD DDDDDDDDDDD > niesmialy?????????DDDDDDDDDDD DDDDDDDDDD a czy to ładnie sie tak ze starszych wyśmiewać, chcesz powrotu do dawnej wojny??? do piaskownicy??? zaśmiej sie jeszcze raz a popamietasz Odpowiedz Link
kendo Re: przeniesione z "UWAGA;;;;;;;;;;;;;;;;;"" 18.01.05, 22:16 • Re: UWAGA,UWAGA!ACHTUNG,ACHTUNG! WNIMANIE,WNIMANI nick000 18.01.2005 20:42 + odpowiedz a turlaj się, turlaj), adres jest mi niezbędny bo, bo, bo....., do czego jest niezbędny nickowi adres Slo? za prawidłową odpowiedź nagroda Odpowiedz Link
kendo Re: przeniesione z "UWAGA;;;;;;;;;;;;;;;;;"" 18.01.05, 22:17 • Re: UWAGA,UWAGA!ACHTUNG,ACHTUNG! WNIMANIE,WNIMANI nick000 18.01.2005 21:01 + odpowiedz slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > a turlaj się, turlaj), adres jest mi niezbędny bo, bo, bo....., do cze > go jes > > t niezbędny nickowi adres Slo? za prawidłową odpowiedź nagroda > > > bo, bo, bo sie Nick zakochalDDDDDDDDD > mam nagrode????????)))))))) huraaaaa!!! Slo zdobyłaś nagrodę, jeszcze zgadnij w kim)) Odpowiedz Link
kendo Re: przeniesione z "UWAGA;;;;;;;;;;;;;;;;;"" 18.01.05, 22:18 • Re: UWAGA,UWAGA!ACHTUNG,ACHTUNG! WNIMANIE,WNIMANI nick000 18.01.2005 21:07 + odpowiedz slo-onko napisała: > nick000 napisał: > > > slo-onko napisała: > > > > > nick000 napisał: > > > > > > > a turlaj się, turlaj), adres jest mi niezbędny bo, bo, bo. > ...., > > do cze > > > go jes > > > > t niezbędny nickowi adres Slo? za prawidłową odpowiedź nagrod > a > > > > > > > > > bo, bo, bo sie Nick zakochalDDDDDDDDD > > > mam nagrode????????)))))))) > > > > huraaaaa!!! Slo zdobyłaś nagrodę, jeszcze zgadnij w kim)) > > noz tym to juz gorzej > nagrody nie bedzie?(((( > moze podpowiedz jakas albo tel. do przyjaciela? > a mozna pol na pol albo publicznosc?))))))))) ok, podpowiadam, jest ona jedna,ale jakby podwójnie, chyba coś nakręciłem Odpowiedz Link
kendo Re: RE: odpowiedzialam..... 20.01.05, 11:29 juz chyba na to nawazniejsze odpowiedzialam) milego dnia zycze) Odpowiedz Link
mala20033 Re: RE: odpowiedzialam..... 20.01.05, 16:13 Slo..wczoraj wyslalam te ksiazke Nicka do Kendo via YOU....Buzka Mala Odpowiedz Link
kasikk Re: Slo-onko 21.01.05, 09:01 a tu sie schowałam ;p a kazio ma się dobrze zapewne chociaż żałuję, że mnie tam nie ma, bo na pewno kazio cudnie wyglada o tej porze roku... aj... sloo... po co mi przypominasz? teraz będę tęsknić ;..( buuuu... JA CHCĘ DO KAZIA Odpowiedz Link
kasikk Re: Slo-onko 21.01.05, 16:14 moje nieszczęście polega tylko na tym, że kazika sie nie da przenieść do mnie, bo to jest masteczko ja bym chciała baaaardzo tam pojechać... Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 23.01.05, 15:59 a podeslalas kasikkowi tez ta piosenke, moze nam przetlumaczyc) jeszcze raz sobie wlaczylam) ale mnie naszlo))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 23.01.05, 16:39 wiesz sloo,ze jestes WIELKA) a ta druga jeszcze nie przyszla. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 23.01.05, 17:56 przeluchalm i ta druge>czarne oczy< dzis nie moj nastroj na nia plaza lezy blizej serducha) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 23.01.05, 23:50 Gdy będziesz w pustym pokoju , a po policzku popłynie łza , to nie myśl , żeś sama na świecie - bo razem z Tobą jestem ja. ... usciski i caluski sloo Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 24.01.05, 16:29 przesliczne dzieki sloo dzis przyla przesylka "malgorzatka": ze wspolnego porozumienia Ciebie i nicka.... najmocniej sciskam i caluje))))))))))))))))) piekna niespodziankaa zarazem pamiatka na wieki. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 24.01.05, 19:45 tak,wydaje mi sie , ze ksiazka pasuje na kazde okazje i zawsze bedzie najmilej widziana. chociaz znam jedna osobe,ktora nienawidzi ksiazek i to widac od razu co soba reprezentuje Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 24.01.05, 20:41 przyczepilam juz kartke na polce, coby niezapomniec i jeszcze nabazgralam flamastrem= OBS!!=uwaga Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 26.01.05, 16:54 teraz jestem w domciu, a tak na 100 % to zawsze juz o 14:00 - 15 :00 sciagam do domu, obojetnie gdzie bym nie byla) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 29.01.05, 21:38 siedzialam i robilam liste, poslalam i czytaj miedzy gwiazdkami ** kurcze ale mi dlugo zeszlo....siedzialam i chyba marzylam) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 31.01.05, 17:28 juz Skarbie zrobiony porzadeczek na stole w kuchni)))))))))))))) jadlam dzis barszczyk bialy z tortelini) bo miasto znow mi czas zabralo. milego popoludnia Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 31.01.05, 20:36 bede cicho siedzec, az do otrzymania nastepnego e-maila z nowym adr. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 04.02.05, 16:54 wposcilam biedaka do srodka napoilam/nakarmilam i kazalam,zeby sobie juz poszedl, bo psiun krzywo na niego patrzyl)))))))))))))))))))))) )))))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 04.02.05, 17:20 jeszcze nie przyszedl listowy( pewnie psiuny sie wystraszyl(((((((( )))))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 04.02.05, 17:47 przyszlo.... bedzie dobrze) i niepamietam,wlasnie pisalas,ze idzies na operetke niemoge znalesc watka,czy to bylo w "napuszonym watku operowym??" )))))))) zaraz odpisze) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 07.02.05, 16:32 juz odpowiedzialam... i zwariowalam do reszty, koktaj powstal okropny(((((((((((((( Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 07.02.05, 16:52 jeszcze nic nie weszlo( bede zagladac i niezwlocznie odpisze Odpowiedz Link
jtka Re: Slo-onko 07.02.05, 19:09 dzieki za zdjęcia są cuuuudneee)))) pięknie wyglądała)))) a jak się bawiła??? Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 08.02.05, 11:20 akurat bylam na poczcie i nic nie wpadlo( mam sie z moja skrzynka, czasami z nocnym opoznieniem wszystko wchodzi, odpisze niezwolocznie....jak.... Odpowiedz Link
slo-onko Re: Slo-onko 08.02.05, 11:21 poczta to mnei zaszwankowala ale widze,ze juz wyszedl Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 08.02.05, 11:35 czyli to choadzilo o ta wczoerajsza? co dzis odpowiedzialam.... a ciezko mi sie dzis patrzy, cuski mam z oczami, slonce pulsuje mi w oczach, choc okulary zmieniaja sie na sloneczne, zaluzje zamknelam calkiem w pokoju... i tak mi to przeszkadza( Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 08.02.05, 11:48 od Ciebie dzis weszlo tylko: to wczorajsze z poprawka, kopciuszek i mezczyzna.....bede zagladac i odpisze.... Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 08.02.05, 13:33 nie przejmuj sie tym sloo Kochana, kazdy z nas ma jakas "bolaczke", bede czekac ))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 08.02.05, 14:09 a zeby zapobiec temu zjawisku, wskazane jest podjadac duzo wloskich orzechow.. rybki w roznych postaciach, ze wzgledu na bogate tluszcze w nich zawarte. przeciwskazania:- ograniczyc picie mleka, ktore moze spowodowac rozwpnienie naczyn krwionosnych czy jak to sie mowi po fachowemu) i biedne sloo, bedzie musialo krowke odprowadzic gdziesik( Odpowiedz Link
slo-onko Re: Slo-onko 08.02.05, 14:30 kendo napisała: > a zeby zapobiec temu zjawisku, > > wskazane jest podjadac duzo wloskich orzechow.. > rybki w roznych postaciach, > ze wzgledu na bogate tluszcze w nich zawarte. > > przeciwskazania:- ograniczyc picie mleka, > ktore moze spowodowac rozwpnienie naczyn krwionosnych > czy jak to sie mowi po fachowemu) > > i biedne sloo, > bedzie musialo krowke odprowadzic gdziesik( nigdy sie krowki nie pozbede krowka musi byc Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 10.02.05, 14:50 slo-onko napisała: > kendo napisała: > > > a zeby zapobiec temu zjawisku, > > > > wskazane jest podjadac duzo wloskich orzechow.. > > rybki w roznych postaciach, > > ze wzgledu na bogate tluszcze w nich zawarte. > > > > przeciwskazania:- ograniczyc picie mleka, > > ktore moze spowodowac rozwpnienie naczyn krwionosnych > > czy jak to sie mowi po fachowemu) > > > > i biedne sloo, > > bedzie musialo krowke odprowadzic gdziesik( > > > nigdy sie krowki nie pozbede > krowka musi byc tez tak uwazam....najsmaczniejsze sa yogurciki z tego wszystkiego acha...i jeszcze serki) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 10.02.05, 14:51 niespodzianka na domowej poczcie czeka) urosilam nareszcie) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 10.02.05, 16:59 odpowiem, jak wejdzie liscik.... ale chodzi ta skrzynka(((((((((((((((( Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 12.02.05, 20:40 kendo napisała: > juz odpisalam.... poslalam ... i nie zagub teraz bo za uszko pociagne))))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 20.02.05, 20:53 listowy pewnie gdzies sie zatrzymal po drodze, niedotarl do mnie jeszcze) odpisze jak tylko sie pojawi. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 21.02.05, 19:25 sloo dziekuje za nowy watek tematyczny, i nigdy sie nie boj zakladac nowych, wielorodnosc czyni vistule ciekawsza, a o to nam chodzi prawda?? usciski i buziaczki) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 21.02.05, 19:37 a ja bym jeszcze dodala, zeby ewentualny aforyzm kometnowac moze gdzie indziej, szkoda by bylo temacik znarowic. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 23.02.05, 11:04 jezuski!!!!!!!!! jak zwykle poczta z opoznieniem do mnie dochodzi( Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 23.02.05, 11:27 wplynela nowa poprawka....przepraszam za blad... a moze to ,ze przed lunchem jestem i pozarlam jedno >o< w yahoo) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 24.02.05, 11:26 teraz dopiero zasiadlam do kopma wlaczylam TV i juz zapozno(((((((((((( a co bylo pieknego,maja powtorzenie moze?? Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 24.02.05, 12:56 slyszalam/widzialam go juz w TV, w podobnym programie co opisujesz.... podobalo mi sie.... Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 27.02.05, 15:44 juz poczytalam/obejzalam/posortowalam/i skasowalam )))))))))))) i znow mam porzadeczek) przesliczne,,,, dzieki....bedzie cudna pamiatka) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 28.02.05, 16:52 sloo nieszkodzi....i tak wiesz , ze juz juz strasznie ciesze z Twoich serduszkowych checi) - dziekuje Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 02.03.05, 18:04 klęska Autor: slo-onko Data: 02.03.2005 17:59 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz cytując + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- "Bywaja kleski, z ktorych wychodzi sie silniejszym, jesli pod ich ciezarem nie spada sie w przepasc"-J.Fedorowicz mam nadziej,ze to tylko aforyzm ?? Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 02.03.05, 18:08 kamien spadl mi z serca nie chcialam tam nic wpisywac,bo szkoda psuc pieknego tematu. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 03.03.05, 17:17 juz mnie obudzil liscik..... fajnie wpada do skrzynki sygnalizujac "glosnym szelestem" a teraz nastepny..... a juz przysypialam przy kompie) zaraz odpisze) po papierosku na altance, musze sie dobudzic na mroziku) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 09.03.05, 10:13 sloo napisze Ci po powrocie z miasta moje wlasne "spanie" bo teraz robie poranny obchod a zaraz z domciu musze wybyc) **miej sobie na razie dobrze. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 09.03.05, 20:23 musze sloo Cie prosic o zaczekanie na list, tak dzis wyszlo,ze nie moge mysli juz pozbierac po wydarzeniach wieczornych....przepraszam. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 09.03.05, 20:34 tak,od razu zauwazylam,ze ten sam czas, jutro napisze,... a dzis juz moze telefony sie skonczyly to odpoczywam od stresu psychicznego., napisze reszte w watku sroda. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 10.03.05, 10:51 tak...dziekuje i juz tez odpisalam) miej sobie dobry dzien) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 10.03.05, 13:57 hi,hi,...nastepnym razem sobie "odbije" rybkowo) bede musiala przetlumaczyc polskie nazwy rybek i poszukac w sklepie, a sola to chyba cos widzialam z taka nazwa podobna, ja rybki lubie zajadac juz gotowe ,ale nie ich przyzadzanie. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 14.03.05, 14:48 juz odpowiedzialam.. zdazylam ) .. strzal w dziesiatke))))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 14.03.05, 14:50 to znowu ja... zapomniala dopisac,ze w skrzynce realnej listowy nic dzis nie zostawil od Ciebie( Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 15.03.05, 14:11 poczytalam, a w skrzynce nadal pusto, wstreciuch listowy( Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.03.05, 13:28 huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nareszcie listowy wlozyl paczuszke do skrzyneczki o rany sloo jestes przecudowna) przesliczne dzieki Ci za tybercjusza(a czemu nic tam nie wpisalas??) i duzo buziakow i usciskow)))))))))))) musze Ci rowniez powiedziec ze sama sobie tez zakupilam "liryki z lisciem":Lesmiana i Illakowiczownej, teraz kolekcja sie powiekszyla o Balinskiego, ktorego nieznalam,,,,,,,dzieki Tobie o kosmetykach napisze na priva, bo mam pytanko....jeno sie otrzasne z tak milego wrazenia, Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.03.05, 14:02 oczywiscie liski jest, dolaczy do pierwszego, pisany odrecznie to przecie odwieczna pamiatka, beda lisciki sluzyc za zakladki w ksiazce. pozniej pod wieczor na domowy napisze odnosnie "mazidla") bo teraz musze jeszcze cos zrobic i tak z doskoku pisze...dzieki Skarbie. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.03.05, 16:33 poslalm Ci ktociutkie zdjecia))))))))))))))..na domowa oczywiscie Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.03.05, 19:48 odpisalam drugi dostosowala sie do PS; a pierwszy bylam juz w trakcie pisania i wyslalam na domek. ale to moze poczekac,nie jest pilne ale na sobote chyba dostane odpowiedz na te "mazidla") Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.03.05, 13:26 a tam pusto( odpowiem jak cusik wpadnie Odpowiedz Link
slo-onko Re: Slo-onko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.03.05, 13:26 kendo napisała: > a tam pusto( > odpowiem jak cusik wpadnie to chyba nie wpadnie bo zle wpisalama dres chcialam tylko wiedziec co zrobilas z Odinem? Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.03.05, 13:35 zostawilam Go na przechowalni w szpitalu,)))))))))))) jeszcze nie dzwonia, ja siedze uziemiona, sklep niezalatwiony, poczta czeka z wysylka "vedrujacej ksiazki" siostrze mialam cusik podac...usch....ale sie zaczelo przed swietami. z psiunem zaraz znow trzeba bedzie isci ( po wstepnych badaniach nie wiedza sami co to jest, ale wykluczyli zawal,choc symptomy na to wskazywaly( Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.05, 12:50 juz odpowiedzialam) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.05, 13:04 zeby to poskutkowalo, dawno bym ta tabliczke wywiesila).. usc..lece juz gdzies znow lapcieta wlozyc) wieczorkiem wpadne nawet zebym na czterech miala przyczlapac) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.03.05, 19:35 usch...sloo, juz jestem,ale nie niemam ochoty na listy( niech sobie poczekaja, az nabiore sily i weny chyba nie bedziesz sie dosac co ? Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.03.05, 08:19 dzieki sloo za szaszlyka.... zobacze na co ochote bedzie mialo slubne) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.03.05, 19:23 wesolosci i przyjemnosci swiatecznych sloo) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.04.05, 11:21 dzieki za pamiec "jajkowa" usciski) dzis listowy wlozyl do skrzynki. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.04.05, 11:39 tak mysle,ze listowy zly na nas i przetrzymal karki, bo choc wysylane w roznym czasie hurtem sie zeszly dzis, choc opukac,odstukac,listy urzedowe dochodza na czas nastepnego dnia po rozmowie z urzedem. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.04.05, 09:58 juz odpisalam....miej sobie dobrze. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 06.04.05, 20:03 jak to jest za Papieza , to mozesz i w moim imieniu zlozyc hold, zawsze to blizej niz moje tu. PS;..do sklikania jutro...i spokojnej nocy. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.04.05, 21:01 sloneczko nasze kochane , co chodzisz wysoko na niebie, powiedz czy cos wiesz co dzieje sie z naszym orzeszkiem????? kasikk nijak nie moze sie z Nia skontaktowac, Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.04.05, 21:52 slonusio znalazlam linki, mozesz zaczerpnac inspiracje: www2.victoriassecret.com/collection/?cgnameSCLODRSOCC&cgnbrSCLODRSOCC&rfnbr=1856 ** www2.victoriassecret.com/collection/?cgnameSCLODRSCAR&cgnbrSCLODRSCAR&rfnbr=1855 tu rowniez popatrz na buciki: www2.victoriassecret.com/collection/?cgnameSSHUSANDSY&cgnbrSSHUSANDSY&rfnbr=1761 ** www2.victoriassecret.com/collection/?cgnameSSHUSXYZZZ&cgnbrSSHUSXYZZZ&rfnbr=1204 a to przenioslam z vistulowego domu mody) kobieta.gazeta.pl/kobieta/2078193,63747,2594707.html jest nawet sklep w Twoim miescie , Odpowiedz Link
kasikk Re: Slo-onko 11.04.05, 21:02 nie wiem czy dzidzia odmachuje, czy śpi na te machnięcia ale dziękuję ) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 14.04.05, 20:54 ciekawy pomysl podsunelas,oczywiscie za tak "groszowa sprawe" i jezeli beda ciekawe ,to czemu nie, chetnie prosze o taki zakup, i moge odebrac latem ,czy jakos to zorganizujemy bym pokryla wszelakie koszty ....-dziekuje sloo przeslicznie, wiesz ,ze jestes kochane sloo) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 19.04.05, 08:49 hej sloo, i pisz jak wczoraj bylo na verdykcie u dzieciecia, bo jestem strasznie ciekawa. milego dzionka zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 19.04.05, 14:14 dzieki,dzieki.... ksiazeczki przyszly dzis....usciski i caluski zalanczam. pozniej cos wiecej...brak mi dzis czasu.... Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 25.04.05, 20:47 dopiero co wlaczylam kompa planowany wyjazd jutro o 12:00-zdaze jeszcze jakis wpisik Wam zostawic. planowany powrot 27 kwiecien wieczorem, ale z zagardowaniem,ze wroce moze 28 i niwiem kiedy, jedzie sie 4 godzi tam. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 28.04.05, 10:02 bardzo dziekuje sloo, za super idee wspolnych zyczeni z nickiem bylam wrecz wzroszona czytajac je i ta orchdea ) miej sobie mily dzionek i wiesz,ze trzymam kciuki za Corcie. napisz pozniej ,jak poszlo. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 28.04.05, 10:20 "Promyczek" da sobie rade,zobaczysz... ale to i tak niepomoze uspakajanie przez innych, Rodzic zawsze przezywa to po swojemu i niema na to zadnej medycyny... BEDZIE DOBRZE SLOO. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 08.05.05, 14:53 juz nalozylam na nie czapke niewitke) moze od nowa zaczynac))))))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 08.05.05, 15:01 zakochane te nasze sloo chodzi.... mysle,ze moje odpowiedzi nie musze zmieniac co ?? pasowalyby do calosci) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 13.05.05, 18:34 wspominasz o jednej ksiazce, a nie powinny byc dwie?? Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 13.05.05, 19:45 tez tam rezonuje,ze nasze dedykacje sa najwaniejsza pamiatka. Odpowiedz Link
kendo Re: dla twej DZIECINY ;)) 14.05.05, 10:51 skladamy najpiekniejsze zyczenia, by byla dziecieco rozbrykana i kochana przez wszystkich, duzo przyjaznych znajomosci i owocnych osiagniec w edukacji..... przesyla kendo z odinem ...sciskajac i opsypujac calusami....) Odpowiedz Link
kendo Re: dla twej DZIECINY ;)) 14.05.05, 15:20 juz widze Jej przeslodki usmieszek i smiejace sie piekne oczeta) niech sie bawi dzis wspaniale) udaly sie Wam pociechy sloo. Odpowiedz Link
kendo Re: ach te dziec:)) 14.05.05, 16:22 sloo,nienazekaj...a czekaj az beda juz zadorosle... zobaczysz wtedy ile "sie napalisz" i to jak? prima sort bo bedzie na zmiane ,jak nie u jednej to u drugiej dzialo sie cos ciekawego, jak teraz u siostry.... Odpowiedz Link
kendo Re: tanczace krowki...:-)) 14.05.05, 17:25 prosze ....roztanczone.... ale dobrze,ze mleczko daja) ** www.hoomor.pl/swf/cowgirls.html Odpowiedz Link
kendo Re: ach numerki ...:-)) 14.05.05, 22:59 a teraz juz chyba 33 brakuje) jak odpowiedni temacik "zlapiemy" to nawet na licznik patrzec nie bedziemy jeno stukac) milej nocy sloo. Odpowiedz Link
kendo Re: egzamin.. 16.05.05, 18:52 no przeciez mysle caly czas o Was,wiec zapamietuje, co gdzie komu ma sie cos dziac) a jak myslisz,dala rade prawda??,bo trzymalismy kciuki ) i pewnie bez tego sobie poradzila...bo dzielna jest przeciez. usciskaj Ja odemnie.... Odpowiedz Link
kendo Re: egzamin.. 16.05.05, 19:01 boszzzzzzzzzzzzzzzze,ale wymecza dzieciska tym oczekiwaniem na wynik, ale ja wiem,ze dala sobie super rade i juz) Odpowiedz Link
kendo Re: przesylki..... 28.05.05, 12:28 nie sloo, moge po nia rowerkiem lub samochodem skoczyc) pozdrawiam z milym dniem) Odpowiedz Link
kendo Re: nowy watek 30.05.05, 20:42 oczywiscie sloo. swietny pomysl i nazwa na ksiegarnie.... jak zakladac bedziesz mozesz ten zapelniony wkleic linka ,bo pozniej "spadnie na dno a tak bedzie w kazdej chwili pod reka. Odpowiedz Link
kendo Re: sloo 05.06.05, 16:06 dziekuje przeslicznie sloo juz odpisalam) milego popoludnia dal was. Odpowiedz Link
kendo Re: sloo / bliny 05.06.05, 21:34 Re: kendusiowe BLINY Autor: kendo Data: 04.07.2004 22:37 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz -------------------------------------------------------------------------------- tak szybko chcialam podac recepte... Kaskku,ja robie na oko 5 dek drozdzy swiezych 1/2 l.wody, maki tyle ile wezmie,zeby bylo geste * zarobic najlepiej okolo 20:00 i do 22:00(mieszajac czesto) ## a dzis zrobilam po 16:00 i na kolacyje juz smazylam ## * wymieszac lycha i odstawic przykryte do wyrosniecia, * zagladac czesto i pomieszac by opadlo * zostawic na noc ,niech sobie podrasta,bedzie juz wolniutko roslo,## nie musi tak dlugo rosnac tz.pare razy przerwac proces rosniecia przez intensywne zamieszanie## * RANO zetrzec 6szt.srednich kartofli na drobniutkich oczkach(ja w mikser laduje szkoda paznokci) * dodac do ciasta i dobrze wymieszac,wbic jajko(konsystencja ma byc rzadsza) * odczekac pol godz/1 godz.lub poltora w zaleznosci jak rosnie..... * mozna juz smazyc , * smarowac patelne pierwszy raz a pozniej juz troszeczke, niektorzy smaruja patelnie slonina my to jemy: ¤ z jajkiem smazonym(slubny) ¤ ja maczam w kwasnej smietanie albo w kwasnym mleku ¤ kolezanka smazy boczek i tak wcina ze skwareczkami(za tluste dla mnie) ¤ swietnie pasuje do gulaszu jako placek po wegiersku ¤ mozna z salatami pikantnymi ¤ dosmakujesz sie z czym najbardziej,moze z czyms co ja nie smakowalam.... usch...to chyba wszystko.... ale sobie narobilam smaku...jutro smaze....zarobie rano i wieczorem bedzie gotowe. SMACZNEGO. Odpowiedz Link
kendo Re: sloo 07.06.05, 13:01 strasznie zle chodzi Yahoo, wiec przepraszam sloo za ilosc listow tych samych, moze cos sie na serwerze tam pokicikalo( Odpowiedz Link
kendo Re: sloo 09.06.05, 23:30 tu sie z Toba pozegnam sloo, niemoglam wczesniej,bylam u siostry...koltuje sie tam... ech zycie.... miej sobie dobrze na mini urlopiku i pamietaj o nas. szczesliwej podrozy/pieknych wrazen. Odpowiedz Link
nick000 Re: Slo-onko 15.06.05, 19:38 a nasza Slo nie zmęczona przypadkiem? Pod kocyk sie połóż i porzadnie wyspij żebyś od jutra była taka jak zawsze, wesoła, wygadana i promienna Odpowiedz Link
jtka Re: Slo-onko 15.06.05, 19:41 Sloo, super zdjęcia))) ale jaką Ty masz już duuużąąąą córęęęę)))) ojejku , nawet nie pomyślałam ,że ten czas tak szybko leci Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 15.06.05, 20:27 zdjatka sliczne, a corci oczeta coraz piekniejsze))))))))) i od listopada tez wydaje mi sie,ze corcia dorosleje. dzieki sloo... PS;..podpowiedz nicka dobra, odpoczywaj dzis ,wrocisz jak wypoczniesz..usciski. Odpowiedz Link
nick000 Re: Slo-onko 15.06.05, 20:37 no proszę, czasami nawet nick sie do czegos przydaje, dobrze doradzi i cytowany jest przez sama szefową Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 18.06.05, 15:32 dziekuje za TV -filmowy tips... mam to na satelicie,jak slubne bedzie ogladal to i ja obejze;;; a czy to nie jest o walce kogos chorego i bioracego udzial w biegu????, Odpowiedz Link
slo-onko Re: Slo-onko 18.06.05, 17:23 kendo napisała: > dziekuje za TV -filmowy tips... > mam to na satelicie,jak slubne bedzie ogladal to i ja obejze;;; > a czy to nie jest o walce kogos chorego i bioracego udzial w biegu????, nie, rzecz dzieje sie w wiezieniu, historia kilku wiezniow o roznych charakterach, ktorzy zostali skazani. kilka bardzo ciekawych watkow, niektore mocno chwytajace za serce. naprawde warto obejrzec. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 18.06.05, 20:00 slubne chyba bedzie ogladac,jak nie znajdzie na niemcach zadnego meczu))) oby nie znalazlto moze obejze. dziekuje. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 19.06.05, 21:46 listowy pod drzwiami czeka) moglabym grzecznie prosic o odpowiedz na Yahoo?? Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 20.06.05, 21:23 o rany to juz doszlo....szybciutko, bardzo sie ciesze...milo mi "slyszec"ze skromna niespodzianka tyle radochy przyniosla) usciski jescze raz dla D. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 21.06.05, 13:11 i juz dzis doszedl maciej,a wlasciwie chyba plyna w plaw do mnie, przy czasie wolnym zaraz go wsieje i bede upajac sie zapachem, a na reszte,slubne skomentowalo: "baby zawriowaly zupki kisiele budynie" ....o i jakies pachnidelko.... -daj powachac?? wzial gleboki wdech....nosem pociagnal....no,no,....ladnie pacnie-tak swierdzil. ja poczekam z testem,moze do jutra, musze byc w innym stanie do "probowania" ale nutka zapachowa po calej kuchni sie roznoisla przyjemnie) dziekuje sloo kochane. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 21.06.05, 14:45 hi,hi,..sloo kisielki te badzo lubie,dziekuje przeslicznie,zawsze wieczorkiem juz po kolacji sobie robie jak mam chcice na cos polskiego-slodkiego. zakupuje sobie zapas zawsze do domciu, a stringi? ))))))))))))))ale bylby ubaw na czery fajerki)))))))))) jeszcze raz przesliczne dzieki, macieja juz do ziemi wsadzilam) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 22.06.05, 08:41 wczoraj po poludniu uzylam perfumki....usch..ciezkie sie wydaly, dzis rano "zazylam" hmmm...zapach bardzo ladny:swiezy/subtelny, zdziebko dla mnie "zaslodki". czy Ty tez odczuwasz w nim dominacje wanilji?? slubne stwierdzilo,ze kiedys podobne mialam....odczuwa w nich zapach pudru nie moge sobie przypomniec "tego kiedys zapachu" sprawdze tu i na promie czy sa,jak rowniez cene. dzieki za probeczke. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 22.06.05, 09:23 tak sloo, perfumy kazdy indywidualnie odczuwa,wiaze sie to z naszym cisnieniem,jak szybko krew w nas przeplywa,bo przeciez nakladamy zapach na pulsowe miejsca. i w zaleznosci od tego odczuwalam je w rozny sposob wczoraj i dzis. wiesz mysle,ze rowniez by Ci sie podobal zapach Dolcze Vita(chyba tak sie pisze) mialam kiedys ptobke,ale bylam niemal chora po nich-migrena, uswiadomila mnie pani w perfumerii,ze to bazowane na kwiatach owocowych i moze jestem alergiczna na jakis,i musze miec bazowana wylacznie na kwiatach "lakowych" musk-ktory wchodzi w sklad wielu perfum calkowicie odpada,od razu dostaje migreny(,choc odsatnie,ktore zakupilam "wieczorne" sa nawet znosne. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 22.06.05, 09:58 nie moge powiedziec,o Docze Vita,ze mialo natarczywy slodki zapach, niemniej meczyl mnie bol glowy,zapach typowo swiezy-letni,tak wtedy go odczuwalam, "gabany" nieznam wiec nie moge porownac. ale mozesz w kazdej drogerii je powachac bo widzialam je w kraju na wyzszych polkach. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 22.06.05, 20:58 a gdzie sloo sie od kompa oddalilo?? dzwonie i nikt nie odbiera na Skaype Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 26.06.05, 11:47 cieplutkie/mile fluidy Ci skarbie posylam weekenduj przyjemnie) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 04.07.05, 23:48 SLOO Swiat niczym zywa istota zwraca sie ku nam, mowi do nas,powierza nam swe spiewy i barwy, napelnia ogromna radoscia odrywajac nas od samotnosci *************** Paul Evdokimow samych przyjemnosci skarbie .... zyczy kendo PA;..PA;.. ********************************************************* Odpowiedz Link
odin-2 Re: Slo-onko 08.07.05, 13:44 Hi dzwonilo "kendo",-dziekuje za ksiazki który przyszly dzisiaj. Pozdrawiam Odin Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 23.07.05, 22:04 poczytalam , jutro odpisze ,dzis juz nawet myslec nie potrafie. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 24.07.05, 09:33 juz sie biore za odpisywanie.... nie opowiadaj bzdur sloo,vistula Cie przeciez KOCHA. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 25.07.05, 17:48 dziekuje sloo, natychmiast zawiadomie,gdy pojawi sie w skrzynce. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 28.07.05, 12:41 wczoraj dostalam avi z poczty,mysle,ze to od Ciebie sloo, zapomnialam odebrac, dzis zajade na poczte po 15 godz.i szybciutko odpisze,jak to od Ciebie. kiedys robili kopie przesylki/adresu nadawcy na avi, teraz tylko samo zawiadomienie,ze cos jest dla mnie. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 28.07.05, 16:45 tak sloo tak szybciutko doszla bo to od Ciebie ksiazka, i az sie niemal rozzewnilam za piekna dedykacja....przesliczne dziek sloo usciski i caluski) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 28.07.05, 20:42 a ja potwierdzilam, ze Ty tez Aniol jestes i juz) a moze nie co?? Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 29.07.05, 21:03 ale bedziemy teskinic za Toba sloo miej sobie udane weekendowanie i jak bedzie czym,to podziel sie wrazeniami z nami. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 30.07.05, 12:28 pirwsze oznaki tesknoty za Toba, wiem,ze kochasz wies,znalazlam wiesz,ktory napewno Ci sie spodoba, jest przydlugi ale ma w sobie to za czym tesknisz. Teresa Grochowiecka – „Wielkie Oczy”: Wiersz ten jest artystycznym wyrazem pierwszej wizyty autorki w Wielkich Oczach, odbytej we wrześniu roku 2003. Pani Teresa Grochowiecka, choć sama nie pochodzi z Wielkich Oczu, jest z tą miejscowością powiązana rodzinnie. WIELKIE OCZY Ten wiersz jest o takiej wsi, co po nocach mi się śni. Pośród lasów zagubiona, w południowo-wschodnich stronach. Przy granicy, na rubieżach, mało kto w te strony zmierza, i mało kto o tym wie, Wielkie Oczy wieś się zwie! Długo pociągiem jechałam, kilka razy – przesiadałam, a w końcowym dróg odcinku, autobus mnie wwiózł do rynku. Kiedy już na miejscu byłam, wreszcie z ulgą odetchnęłam. Sądziłam, że za górami, wieś ta „zabita dechami”, „gdzie diabeł dobranoc mówi”, nic z tych rzeczy! Ludzie „równi”, nastawieni są przyjaźnie, mylne moje wyobraźnie. Domy ładne i zadbane, przyjemnie jest patrzeć na nie. Po ogródkach kwitną kwiaty, lud tu raczej jest bogaty. Instytucje wszystkie prawie, daję słowo – jest ciekawie! Poczta, szkoła, biblioteka, komisariat, zlewnia mleka, ośrodek zdrowia i gmina, sklepy. I nie przypominam... Lecz nad ziemskie sprawy inne, sanktuarium jest Maryjne! Cudny obraz – wśród ołtarza, i coś – co się mało zdarza. Myślę zwyczaj, to dość rzadki do mszy służą ministrantki. Niegdyś było tu miasteczko, chociaż zbyt małe, troszeczkę, więc prawa miejskie zabrano, i znów nosi wioski miano. Historia wsi, dość ciekawa, poznać ją – na cud zakrawa, w takim, bardzo krótkim czasie, to nikomu nie uda się! Niecałe trzy dni tam byłam, wszystko poznać nie zdążyłam. Jednak na sto procent – prawie twierdzę – że jest tu, ciekawie! Tak w sekrecie powiem wam, wraz z synową byłam tam. Trafiłyśmy na zebranie, sporo ludzi przyszło na nie. Do pani bibliotekarki, poszłyśmy też na pogwarki. W sprawie książki z wspomnieniami, jak tu było przed latami. Ponoć, przed wieloma laty, pewien pan – bardzo bogaty, gdy koń poniósł go w te strony, widokiem był urzeczony! Na pagórku stał wysoko, ten krajobraz wpadł mu w oko. Dwa jeziora, ujrzał w dole. Jak dwa oczy? Ja tu wolę! I popędził wiatrem gnany, do swej żony ukochanej. Pędził tak, co koń wyskoczy, wieś zbuduję – „Wielkie Oczy”! Żonie powiedział plany. Gdzie ty – tam ja, mój kochany! Pełne zwierza lasy wszędzie, polować też, można będzie. A tam, dalej mała rzeczka, wije się niczym wstążeczka, Lubaczówka się nazywa, i do Sanu dalej wpływa. Choć daleko jest do miasta, zostaniemy tu i basta! Pobuduję domów dużo, niechaj ludziom długo służą. Wybuduję całą wioskę, jej poświęcę swoją troskę! I rosły wciąż domy – jak grzyby po deszczu, a tak niedawno ugór był rozległy jeszcze. Ludzie w wieku dość podeszłym, wspominają lata przeszłe. Było kiedyś tutaj wszystko, różnych kultur zbiorowisko. Do dziś, cerkwi jest ruina, boż za miedzą Ukraina, jakże – mała synagoga, różnie, ludzie chwalą Boga! Ty wędrowcze kiedyś też, odwiedź tę ciekawą wieś!... Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 02.08.05, 07:39 zaskoczylas mnie tak poznym wpisem wczorajszym, zycze,by wszystko sie ulozyloi piekne wiesci naplynely. miej sobie mily /spokojny dzionek. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 04.08.05, 20:44 milej podrozy sloo, wspanialego odpoczynku, udanych urlopowych zakupow, i wracaj do nas wypoczsta i pelna zdrowia i humoru...usciski i buziaczki pozegnalne. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 12.08.05, 11:30 dziekuje przeslicznie za widokowkowe pozdrowienia.... mam nadzieje,ze wrocisz jednak na domowe pielesze) usciski.. ciesz sie jeszcze urlopikiem) Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 13.08.05, 13:55 juz na pieknego SMS-sika odpowiedzialam) mialam wylonczona komorke,zapomnialam wieczorem sprawdzic,co robie to rano i wieczor) musze jeszcze tak miec,gdy wygasnie kontrak z dzieciecia-bo to jego komorka byla,zmienie na inna forme i moze nie bede musiala ladowac co trzy dni niemal,jak mam wlaczone 12 godz. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 13.08.05, 22:02 hi,hi,.zaczyna sie krowka miejska) a miodzik,tak wlasnego chowu to pychotka, tez zawsze na urlopie kupuje od sasiada ..paluszki lizac a mi sie podobalo opowiadanko i juz) taz dzis zabawilam dluzej,bo wozilam kamienie do ogrodu, pomagier ladowal a ja kierowiec Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 18.08.05, 21:27 dopiero dzis wieczorem zauwazylam liscik od Ciebie) odpisze jutro dobrze....przepraszam.... wypoczetej nocki zycze. Odpowiedz Link
kendo Re: Slo-onko 16.09.05, 22:14 ach...to masz tez remoncik.... jednym slowem vistulanki remoncikowe) niezazdroszcze balaganiku...oby szybko sie skonczyl z pieknym oczekiwanym efektem. wypoczetej nocki zycze i do jutra.... wieczorkiem jutro siostre wioze do Ystad i bede okolo 22:00 spowrotem Odpowiedz Link