Dodaj do ulubionych

aktualnosci dnia

27.01.11, 21:55
Czy Schetyna rozwali PO?

czy niezauwayliscie niezwyklej zywotnosci polskiego "ciala politycznego" ?
w ostatnich 20stu latach partie rozmnazaly sie jak bakterie ..z starymi
politykami,jak latwo wyruchac polaka w rozsadek

czyzbyscie niezauwayli , ze stare guwno w nowym opakowaniu
jest tym samym starym guwnem
?

bez znaczenie na jakie listy glosowac bedziecie ,obyscie glosowali
na ludzi nowych,na tzw. "siano" wyborcze
- GORZEJ NIEBEDZIE NAPEWNO !
Obserwuj wątek
    • kendo Re: aktualnosci dnia 28.01.11, 00:41
      z cczystym sumieniem moge powiedziec,ze dzis juz piatek,
      a wczoraj myslam ze byl i wszystko planowalam na sobotewink

zatem milego dnia zycze
      ale najpierw spijcie sobie dobrzewink
      • wzrokowski Re: aktualnosci dnia 28.01.11, 01:25
        Piątek nie piątek ale pomyśleć co to jest "guwno" zawsze można...
        • henryk245 Re: aktualnosci dnia 28.01.11, 09:19
          wzrokowski 28.01.11, 01:25 Odpowiedz
          Piątek nie piątek ale pomyśleć co to jest "guwno" zawsze można...

.. nigdy niezaszkodzi pomyslec,to ponoc nieboli
          i znalezdz powonnych tegoz tez trudno niebedzie

najbardziej w oczy i powonienie - NFZ i tegoz
          dbalosc o spoleczenstwo
          a wkrotce wybory ..ii zas na ....... ?
          • mala200333 Re: aktualnosci dnia 28.01.11, 15:47
            Schetyna na premiera sie nie nadaje. I wie o tym. Ani na szefa partii. Ot media szukaja znowu tematu.
            • jaga_22 Re: aktualnosci dnia 28.01.11, 18:28

henryk245 napisał

bez znaczenie na jakie listy glosowac bedziecie ,obyscie glosowali
              na ludzi nowych,na tzw. "siano" wyborcze - GORZEJ NIEBEDZIE NAPEWNO !

Ja tak nie oceniam.Uważam,że jest dobrze,a będzie jeszcze lepiej.smile
              Ten kto nie widzi zmian jakie zaszły w ciągu ostatnich 20 lat,to ma problem,to ja już na to nic nie poradzę.wink
              • mala200333 Re: aktualnosci dnia 28.01.11, 18:34
                Mieszkajacy w Polsce napewno widza to lepiej niz MY "zdies emigranty".
                • kendo Re: aktualnosci dnia 28.01.11, 20:19
                  uwaga/uwaga
                  a ja sprzedalam swoja"perle" ToYote tz,jutro ja zabieraja,
                  i zakupilam nowy ,ktory musza wyprodukowac we francjiwink
                  • jaga_22 Re: aktualnosci dnia 28.01.11, 21:49
                    Czyli dzień owocny.A długo będą produkować ten Twój ? big_grin big_grin
                    • mala200333 Re: aktualnosci dnia 28.01.11, 22:22
                      A zanim wyprodukuja to co bedzie?
                  • wzrokowski Re: aktualnosci dnia 29.01.11, 01:16
                    Czy chcesz powiedzieć, że zamieniłaś Toyotę na Francuza?!?!
                    • kendo Re: aktualnosci dnia 29.01.11, 10:27
                      dokladnie Wzorkowski,
                      tak zrobilam,
                      okolo 12 godz.ma gosc przyjechac i kupic ma ToYote.....
                      ech,jakos przezyje smuteksad,cieszyc sie bede w maju,
                      a moze na swe urodziny w kwietniu,ale na 100% nie obiecywali dostawy.
                      • wzrokowski Re: aktualnosci dnia 29.01.11, 11:14
                        Co Cię opętało? Bo ładny był? To, że delikateńko projektowane na francuskie autostrady nie nadaje się do jeżdżenia po polskich drogach się nie liczyło?
                        • kendo Re: aktualnosci dnia 29.01.11, 11:45
                          jestem estetka,
                          "zaniedbalam" male punkty rdzy nad kolami tylnymi blotnika,i przy zderzaku,
                          przy tym ostanim proba nie dala oczekiwanego rezultatu,po 2 latach rdza sie pglebila w tym miejscu,
                          wiec,zdecydowalam znowu nowke kupicwink
                          bo reasumujac,
                          *musialabym teraz kupic nowe kola letnie,
                          *oddac samochod na" odrdzewienie"co znowu po paru latach sie bedzie poglebiac,
                          suma sumarum te pieniadze doloze do nowego francuza,
                          gdzie w opini /tescie na rdze wypadl najlepiej,omijajac nawe Peougota,
                          i tu nawet bedzie nizsze ubezpieczenie i drogowe,ale pomijajac nawet ten faktor,
                          to przeciez trzeba by bylo powymieniac wszystkie "slangi w motorze"i tu kasa tez leciwink
                          • wzrokowski Re: aktualnosci dnia 29.01.11, 13:08
                            Mała podpowiedź: jeśli nie mieszkasz na południu Hiszpanii to lepiej kup opony uniwersalne a nie letnie.

Nowa blacha jest w każdym nowym samochodzie. A co Ci po nowej blaszce jak zaczniesz regularnie płacić za wymianę zawieszenia?
                            • kendo Re: aktualnosci dnia 29.01.11, 14:03
                              mieszkam na poludniu szwecji,
                              testy ktore robia na samochody sprzedawane tutaj,sa pod kontem skandynawskich aur pogodowych,
                              ToYote,ktora kupilam w 1992r byla produkowana w Japonni,
                              obecnie sa produkowane w europie i kwalifikacja wykonania i blachy jest juz inna,

obecne wszystkie modele,
                              obojetnie na jaka marke sie popatrzy maja "sciete tyly"
                              co niebardzo mi sie podoba,
                              wybralam kompromis "tylu"wink
                              i mysle,ze bede zadowolona,
                              wczoraj jechalam probnie,
                              by "poczuc samochod,poznac dusze jego".
                              jedyny blad byl zapachu nowego,ktory zanim do bazy dojechalam to mnie uczulilsad
                              • mala200333 Re: aktualnosci dnia 29.01.11, 15:39
                                Dla kobiety lepszym rozwiazaniem jest miec nowy samochod niz petac sie po warsztatach.
                                Popieram.
                                A propos Francji. Moje szczescie cos bąka ze jego firma chce go umiescic we Francji. Ja juz nie moge. Od mego urodzenia to bylby 5ty kraj pobytu. Ja juz nie mam sily na to! Nie chce!
                                • henryk245 Re: aktualnosci dnia 29.01.11, 18:14
                                  mala200333 29.01.11, 15:39 Odpowiedz
                                  Dla kobiety lepszym rozwiazaniem jest miec nowy samochod niz petac sie po warsztatach.

Hi Mala,a ja ongis slyszalem,ze dla Kobiety lepszym rozwiazaniem jest miec nowego/mlodego/bogatego meza niz petac sie po barach i podgladac facetow tanczacych na rurze smile
                                  • kendo Re: aktualnosci dnia 29.01.11, 19:07
                                    henryk245 napisał:

> mala200333 29.01.11, 15:39 Odpowiedz
                                    > Dla kobiety lepszym rozwiazaniem jest miec nowy samochod niz petac sie po wa
                                    > rsztatach.

>
                                    > Hi Mala,a ja ongis slyszalem,ze dla Kobiety lepszym rozwiazaniem jest miec nowe
                                    > go/mlodego/bogatego meza niz petac sie po barach i podgladac facetow tanczacych
                                    > na rurze smile

zupelne zle rozumowanie Henryku,
                                    po co mi jakis mlody...wole nowe auto,
                                    bogactow szczescia nie daje,
                                    chyba ze samemu sie doszlo do tego,
                                    "chlopa" w domu mam juzsmile
                                    • jaga_22 Re: aktualnosci dnia 29.01.11, 21:32
                                      Masz rację Kenduś,swój chłop jest najlepszy.Zna się jego mocne i słabe strony
                                      i prawie zawsze można się z nim dogadać.wink big_grin

Henryku ja widzę po swoich dzieciach,chcą żyć lepiej i cały czas dążą do tego własną pracą
                                      i jakoś im się to udaje i to we własnym kraju.
                                      Moim marzeniem jest tylko,żeby była większa opieka nad starszymi ludźmi,bo nie
                                      wszyscy mają dzieci,które troszczą się o rodziców,a starszy człowiek mało że jest schorowany to jeszcze niezaradny i zagubiony jak dziecko.
                                      • henryk245 Re: aktualnosci dnia 30.01.11, 09:49
                                        marzenia meza staruszka

1)mocne okulary (ktore mozna zapomniec gdzie leza)

2)aparat sluchowy (do ktorego mozna zapomniec kupic baterie)

3)Kot lub Pies w poblizu (cos trzeba glaskac) smile
                                        • kendo Re: aktualnosci dnia 30.01.11, 13:21
                                          henryk245 napisał:

> marzenia meza staruszka
                                          >
                                          > 1)mocne okulary (ktore mozna zapomniec gdzie leza)
                                          >
                                          > 2)aparat sluchowy (do ktorego mozna zapomniec kupic baterie)
                                          >
                                          > 3)Kot lub Pies w poblizu (cos trzeba glaskac) smile

smile))))))))))))))))))))
                                          to jeszcze brak Ci chyba tego aparatu "sluchowego"wink?

psiune niemal zaglaskasz na "smierc"-biedne psidlowink
                                          okulary tez kladziesz gdzies,ze tylko Bog wie gdziewink

wydaje mi sie ze tu trzeba by bylo zaczac brac jakies tabletkowe witaminy na pamiec,by do domu wrocic ze spaceru z psiunemwink

*Jago,
                                          wlasnie,masz racje,
                                          ze lepiej swoj wlasny z ww faktorami,
                                          wie sie jak mozna z tym wszystkim zaradzicwink
                                          • jaga_22 Re: aktualnosci dnia 30.01.11, 13:53
                                            Otóż to,wiadomo czego mozna się spodziewać po delikwencie staruszku,
                                            albo i zapobiec.big_grin
                                            Słuchy to jeszcze mamy dobre,gorzej z oczami,muszą być niestety zapasowe.big_grin wink
                                            • kendo Re: aktualnosci dnia 30.01.11, 14:55
                                              jaga_22 napisała:

> Otóż to,wiadomo czego mozna się spodziewać po delikwencie staruszku,
                                              > albo i zapobiec.big_grin
                                              > Słuchy to jeszcze mamy dobre,gorzej z oczami,muszą być niestety zapasowe.big_grin wink
                                              >
                                              a to z Was jeszcze dobra para Jagus,smile
                                              moj juz musi miec juz niemal wszystkie "pomoce"smile
                                              ale idzie wytrzymac winkechwink
                              • wzrokowski Re: aktualnosci dnia 29.01.11, 22:40
                                Ach, jak Szwecja to co innego.

O zapachy nie chciałem przez delikatność wspominać. Śmierdzą jak skunksy te badziewne plastiki. To wiedziałem. Że uczulają to dotąd nie wiedziałem...
                                • henryk245 Re: aktualnosci dnia 30.01.11, 09:44
                                  wzrokowski 29.01.11, 22:40

Re:

ta sama marka,ten sam model
                                  w roznych krajach inne wyposazenie

w Dani wszystkie modele wszystkich marek
                                  sa bardziej gole niz te same na szwesdzkim rynku
                                  powodem sa b.wysokie akcyzy wiec producenci
                                  musza dostosowac ceny do rynku by w oglole
                                  cos sprzedac
                                  jest to dobry rynak dla prywatnych importerow
                                  akcyze i VAT odliczaja "przy ladzie" a puzniej
                                  blachu importowe lub laweta i na export
                                  VOLVO szlak trafia ze szwedzi jezdza do Dani
                                  po swe nowe auta,ale nic niemoga zrobic
                                  oszczednosc przy zakupie 30-35% netto
                                  w zaleznosci od modelu

plastiki tez rozne,na niektore rynki z odzysku
                                  na inne nie
                                  juz jest obowiazek by przynajmniej czesc plastykow
                                  byla z odzysku ale wiekszosc produycentow ma
                                  jakies tam dispance i wykozystuje te na niektore rynki
                                  • wzrokowski Re: aktualnosci dnia 30.01.11, 09:48
                                    No a w Polsce współczynnik cena / wyposażenie jest chyba najwyższy na świecie.
                                    W salonie Renault wąchałem nawet wypasioną wersję Laguny. Smród taki sam jak w Loganie.
              • henryk245 Re: aktualnosci dnia 29.01.11, 18:10
                jaga_22 28.01.11, 18:28
                "Ja tak nie oceniam.Uważam,że jest dobrze,a będzie jeszcze lepiej.smile"
                ..jest dobrze,tobie,mnie tez jest dobrze i zgodnie z pewna filozofia
                niepowinien sie wychylac ..,tylko ze ja ta niepotrafie Jagus,niepotrafie

sprawdz jaka byla frekwencja w ostatnich wyborach parlamentarnych
                zlicz procenty ilu glosowalo na obecna koalicje i podziel to przez ogol
                uprawnionych do glosowania=otrzymasz w procentach elektorat z tamtych
                lat i tego rzadu

i-net w polsce jest nie dla kazdego,podobnie jak niekazdy pies swoja
                bude/kosc ma , z wzgledow finansowych ...

a teraz pogdybajmy sobie; obecna bida sie rozszerza i umacnia
                na politycznym firnamecie objawia sie bardzo haryzmatyczny
                material na przywodce ..,formuje partie i ...
                znasz to z histori ?

my w vikingovie mamy powtorke z tejze ;

sverigedemokraterna.se/

przeciwwaga moga byc LDP (~42%spoleczenstwa)

www.liberaldemokraterna.com/

.. noo i moze sie zaczac,mimo ze najbiedniejszy emeryt
                u nas ma wyzsza emeryture niz polski dobrze zarabiajacy
                sredni urzednik w strefie ubezpieczeniowo-bankowej

Jagus,fakt ze jest dobrze niemusi oznaczac ze na zawsze
                • kendo Re: aktualnosci dnia 30.01.11, 13:17
                  Renault Laguna OK,
                  ale Megane bardzo mi sie podoba,bliska bylam niemal jego zakupienia,
                  ale jak stanelam kolo niego to "zginelam"wink
                  • mala200333 Re: aktualnosci dnia 30.01.11, 15:06
                    Za bardzo na samochodach sie nie znam...
                    • henryk245 Re: aktualnosci dnia 30.01.11, 17:51
                      mala200333 30.01.11, 15:06
                      "Kocham ksiazki Remarque'a"

ty to masz dobrze Mala
                      z chwila gdy w wyniku digitalizacji
                      zniknely wszystkie ksiazeczki bankowe
                      a jedyna ktora jeszcze jest chodliwa
                      to Mala Czerwona Mesjasza Mao
                      ktora nareszcie udalo mi sie przeczytac
                      do konca ..,i co ja teraz czytal bede ???
                      • mala200333 Re: aktualnosci dnia 30.01.11, 17:56
                        e-booki.
                        Ale zapachu swiezego papieru, atmosfery z lampka nocna i podusia pod glowke, z ksiazka w dloni nic nie zastapi...
                        • henryk245 Re: aktualnosci dnia 30.01.11, 18:16
                          mala200333 30.01.11, 17:56

Re:

.. to prawda, a pamietasz jajk czytalas pod koldra/pierzyna
                          z lampka na baterie ? by mama niewidziala ze niespisz?
                          ja w ten sposob wiele ksiazek dla chlopcow przeczytalem

pare nocy temu-zasnolem z laptopem w lozku
                          moj piesek zawsze spi ze mna,tej nocy polozyl
                          sie w poprzek na laptopie i namnie,cale szczescie
                          ze itak mialem zamiar zmienic laptopa,niezezlilem sie
                          na futrzaka,on do teraz niewie co zrobil
                          • jaga_22 Re: aktualnosci dnia 30.01.11, 18:24
                            Ja też mam konkurenta do komputera,bardzo lubi pisać.tongue_out

https://lh4.ggpht.com/_BfL512MhL3o/TF-tzbiDSSI/AAAAAAAAV1s/1aepfvYS8oA/s640/S6307953.JPG
                            • henryk245 Re: aktualnosci dnia 30.01.11, 18:46
                              Autor: jaga_22☺ 30.01.11, 18:24
                              Re:
                              widac po minie z Kocurek ma humor,promieniuje z niego

kilka lat temu,czas wymiany pieca elektrycznego wiec szukalem
                              odpowiedniego na niecie,by sie zoriatowac,wybralem kilka ale tylko
                              jeden z nich na e-zamowieniu,poszlem do innego pokoju by
                              zawolac zone,by swym okiem znawcy ...
                              noo i stalo sie,na monitorze podziekowanie ze kupilismy piec na ONOFF
                              leweracja w ciagu trzech dni roboczych,Piesek miau szczesliwa mine
                              my nieco mniej szczesliwi ale nich bedzie,zobaczymy co Dux kupil

Piesek kupil nam piec z polski,z Lodzi "Indesit" - funkcjonuje bez zarzutu
                              Dux umarl w marcu 2007 roku i za kazdym razem gdy stojac przy piecu
                              przyrzadzam mammsibaba dla Bobby (trzeci Dobermann) to wracaja
                              wspomnienia ..zreszta nigdy ich (Rex i Dux) niezapone,w moim sercu zyja.
                              • jaga_22 Re: aktualnosci dnia 30.01.11, 19:03
                                Henryk,widzę,ze Ty taki wariat jak ja z kotami.Borysa pochowałam parę m-cy temu,był młodszy od Pieszczocha o 2 lata,miał 14 lat,ale ciężko zachorował i nie dało się go uratować.

To było jego ulubione miejsce do spania kiedy świeciło słoneczko.

https://lh6.ggpht.com/_BfL512MhL3o/S9puBUBqXkI/AAAAAAAAUYo/RB565-lc8q8/s640/S6307549.JPG
                              • mala200333 Re: aktualnosci dnia 30.01.11, 22:07
                                Kajtus zjadl mi kuchnie(pozrywal tapety, framugi z drzwi powyrywal...) gdy zostal sam. Razem Devus i Kajtus niezle narozrabialy...a mnie nawet tego brak. Tak diabelnie mi ich brak.
                                • jaga_22 Re: aktualnosci dnia 31.01.11, 09:27
                                  Też miałam Kajtusia,ale kota,miał 17 lat jak odszedł.Ciągle go wspominamy mimo,
                                  że już minęło 5 lat.Został tylko jeden,ale też już ma 16 lat,chuchamy i dmuchamy na niego
                                  i boję się co dalej.uncertain
                                  • kendo Re: aktualnosci dnia ze zwierzetami 31.01.11, 09:59
                                    tak powinniscie zatytuowac ten watekwink

tak,tak....Dux kupil nam piec przez internet,
                                    zreszta Bobby tez nos kladzie na klawiaturewinkna szczescie literki miesza,

*Jaga no kocio slicznie sie upomina o pisanie na kompiewink

*Mala,
                                    Bobbego wzielismy z sierocinca,jak mial 8 miesiecy,
                                    zachowywal sie jak prawdziwy szczeniak,
                                    wszystko gryzl w domu,chociaz bylismy przy nim caly czas,
                                    chcial na pilocie kanaly telewizyjne przetawiac,
                                    z komorka w zebach chodzilwink
                                    kable od kompa inaczej chcial powlanczacwink
                                    duzy atlas geograficzny pogryzlwink
                                    butow jakos niegryzl,nosi je w pysku tylko do tej pory
                                    a uwielbia sie bawic pusta bytelka 2l po orezadachsmilei tenisowe pileczki uwielbiasmile

wszystkim futrzakom duzo glaskow i ciepla zycze.
                                    • kendo Re: aktualnosci dnia u lekarzy 31.01.11, 10:02
                                      dzis zaczynaja sie sprawy sadowe 3 lekarzy,
                                      ktorzy doposcili sie gwaltow na pacjetkach uspienych do zabiegow,
                                      strasznosci jednym slowem.....sad((((((((((((((((
                                      obudzi sie z narkozy i poczuc,ze cos nie tak z nami
                                      to musi byc okropne ciezkie psychiczne" dla nas calych"
    • henryk245 Re: aktualnosci dnia 31.01.11, 12:21
      nad Wisla poniedzialek,tzn. cisza
      lecza kaca poslowie wink
      • jaga_22 Re: aktualnosci dnia 31.01.11, 13:53
        Coś jednak robią.wink

Od początku przyszłego roku ma być możliwy - według planów resortu sprawiedliwości - elektroniczny monitoring chuliganów stadionowych

W poniedziałek ministerstwo przedstawiło projekt odpowiedniej nowelizacji prawa w tej sprawie.

- Zgodnie z projektowanymi przepisami obowiązek stawiennictwa w jednostce policji zostanie co do zasady zastąpiony obowiązkiem przebywania przez skazanego w miejscu stałego pobytu, co będzie połączone z monitorowaniem jego przebywania w tym miejscu za pomocą aparatury elektronicznej - powiedział minister sprawiedliwości Krzysztof Kwiatkowski. Dodał, że proponowane rozwiązania "podniosą bezpieczeństwo imprez masowych, a w szczególności meczów piłkarskich".

www.rp.pl/artykul/602810_Na-Euro-2012-zaobraczkuja-chuliganow.html
        • kendo Re: aktualnosci dnia z lutego 01.02.11, 09:40
          i blizej do wiosny,
          patrzac dzis przez okno to niechce sie wyjsc nadwor,
          zachmurzenie/wilgotno/na +,

*Jagus,
          bardzo dobrze ze wprowadzaja "kontrole" moze bedzie spokojniej.
          • jaga_22 Re: aktualnosci dnia z lutego 01.02.11, 09:56
            U mnie jest -4 ale też wilgotno i pochmurno.
            • greis52 Dzień bez Smoleńska... 01.02.11, 14:16
              Pomarańczowe wstążeczki będą przypinać mieszkańcom Poznania zwolennicy Janusza Palikota. W czwartek, 3 lutego, organizują Dzień bez Smoleńska.

Na Facebooku kilka tysięcy osób poparło pomysł, by 3 lutego ogłosić Dniem bez Smoleńska, tzn. by np. w mediach w ogóle nie dyskutować o tragedii prezydenckiego samolotu. Inicjatorzy przestraszyli się, że to internetowe, pospolite ruszenie zostanie wykorzystane przez polityków i profil zlikwidowano. Inicjatywę podjęli jednak zwolennicy Janusza Palikota, którzy w całym kraju organizują happeningi.

- Wychodzimy na ulicę, żeby zaprotestować przeciwko jałowym dyskusjom o tragedii w Smoleńsku. Nasz kraj ma realne problemy, z którymi musi się zmierzyć, bezproduktywne spory o katastrofie do niczego nie prowadzą - mówi Piotr Batura, szef wielkopolskich struktur Ruchu Poparcia Palikota.

wyborcza.pl/1,75248,9032525,Ludzie_Palikota_szykuja_Dzien_bez_Smolenska_w_Poznaniu.html

• mala200333 Re: Dzień bez Smoleńska... 01.02.11, 14:54
                Za duzo juz jest o tej katastrofie, a zycia ludzkiego sie juz nie wroci.
                • kendo Re: Dzień bez Smoleńska... 01.02.11, 16:43
                  uwazam,ze bardzo dobry pomysl,
                  boz ile mozna bylo byc "karmionym roznymi informacjami"
                  • kendo Re: Dzień z Faraonem 02.02.11, 08:58
                    cos jednym uchem slyszalam,
                    ze przywodca obiecal niekandydowac do nastepnych wyborow.....
                    moze nastapi jakas zmiana .
                    • greis52 Re: Dzień z Faraonem 02.02.11, 11:33
                      ja bym uciekała spod tych piramidsmile
                      tymczasem tysiące polskich turystów wybierają się na egipskie plaże,
                      odważni czy głupi...
                      • jaga_22 Re: Dzień z Faraonem 02.02.11, 11:44
                        To nie jest żadne rozwiązanie,że przywódca obiecuje nie kandydować na przyszłość w wyborach.Ludzie jeżeli chcą zmian,to uważam,że już nie powinni się cofnąć w żadnym wypadku jeżeli coś chcą zmienić w swoim kraju.
                        • kendo Re: Dzień z Faraonem 02.02.11, 13:39
                          moze stac sie "fenomen" na miare rumunskiego.
                          • jaga_22 Re: Dzień z Faraonem 02.02.11, 14:31
                            Jest dużo popierajacych prezydenta.Oj niedobrze być zaczyna.wink
                            • mala200333 Re: Dzień z Faraonem 02.02.11, 15:01
                              Wkoncu duzo osob zyskiwalo popierajac prezydenta w tym rezimie. Oni nie chca tracic przywilejow, a tajna policja w szczegolnosci.
                              • kendo Re: Dzień z Faraonem 02.02.11, 15:03
                                ot....i to caly dylemat politki,
                                kazda ma dobre i zle strony.
                                • kendo Re: Dzień z Faraonem 03.02.11, 10:00
                                  wczoraj wieczorem caly swiat ogladal wydarzenia stamtad....
                                  jednym slowem,ostrzegali juz tutejszych reporterow znajdujacych sie tam by uwazali na siebie....
                                  • kendo Re: Dzień z Faraonem 04.02.11, 10:36
                                    wczoraj wieczorem odnaleziono zaginionego szwedzkiego reportera w szpitalu cieszko ranionego nozemsadstan grozny ale stabilny,
                                    jest mala iskierka nadzieji na poprawe...zobaczymy....
                                    • kendo Re: z grypa na "TY" 07.02.11, 10:22
                                      podano tutaj,
                                      ze anglicy maja juz szczepionke przeciwko grypom,
                                      czyli bedzie mozna sie zaszczepic jednym ukluciem na wszelakie grypy,nawet ta swinska.
                                      • jaga_22 Re: z grypa na "TY" 07.02.11, 10:45
                                        Może pomyślę kiedyś jak będę mniej odporna,teraz nie choruję,nawet katar mnie się
                                        nie łapie.
                                        • kendo Re: z grypa na "TY" 07.02.11, 11:30
                                          i dobrze Jagus,
                                          trzymaj tak dalej,
                                          serwoj sobie ta naleweczke czosnkowa,
                                          ja niestety nie mogesad
                                          wiosna sie zaczyna i "za mnie sie bierze"sad
                                          • greis52 Re: z grypa na "TY" 07.02.11, 13:36
                                            jak sie unika srodowiska zakażonego
                                            to nie ma jak wirusa podlapac,
                                            najgorzej w wiekszych skupiskach
                                            tu wiruski maja radochesmilesmile
                                            markety, koscioły, komunikacja
                                            i zawirusowane przychodnie
                                            stamtad nawet jesli sie grypy nie ma mozna ja przynieść
                                            a ja cały czas slysze ze szczepienie nie uchroni od wirusa
                                            a jedynie wpłynie na lagodniejszy przebieg choroby
    • greis52 Abp Józef Życiński nie żyje 10.02.11, 20:14
      Abp Józef Życiński nie żyje. Zmarł nagle w Rzymie.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,9088558,KEP__W_Rzymie_zmarl_nagle_abp_Jozef_Zycinski.html
      • jaga_22 Re: Abp Józef Życiński nie żyje 10.02.11, 21:35
        Bardzo szkoda,na palcach u ręki można policzyć takich mądrych hierarchów
        Miał podobno wylew do mózgu.
        • kendo Re: Abp Józef Życiński nie żyje 11.02.11, 08:37
          a moze jakos tak,jak to dawniej w Rzymie bywalo ze zgonami????????????????
          • kendo Re: wsrod piramid dalej niepokoj 11.02.11, 09:04
            i pewnie znowu sie zacznie "rozrabianie"
            wcale niedobre rozwiazanie.
            • jaga_22 Re: wsrod piramid dalej niepokoj 11.02.11, 09:09
              Jest na razie chwalony.Po za tym był naprawdę dobrym człowiekiem.
              • kendo Re: wsrod piramid dalej niepokoj 11.02.11, 09:31
                tylko czy nie bedzie marionetka w reku tego upartego co niechce odejsc,
                w koncu ma jeszcze wladze i swoich ludzi kolo siebie.
                • jaga_22 Re: wsrod piramid dalej niepokoj 11.02.11, 11:21
                  Aaa mówisz o Mubaraku i jego zastępcy??? Cwaniak ten Mubarakwink

Tłumy zrewoltowanych Egipcjan czekały na ogłoszenie przez prezydenta decyzji o dymisji. Także Waszyngton był pewien, że Hosni Mubarak wczoraj ustąpi ze stanowiska. Nic z tego. Barack Obama wyraźnie rozczarował się wczorajszym wystąpieniem prezydenta Egiptu Hosniego Mubaraka.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9089561,Obama_po_przemowie_Mubaraka___Egipski_rzad_nie_wykorzystal.html
                  • kendo Re: wsrod piramid dalej niepokoj 11.02.11, 14:46
                    tak,sprytnie rozegral....
                    mysle,ze na tym sie nie skonczy,
                    lud go niechce a on tego niechce zrozumiecsad
                    bedzie sie dzialo jeszcze,oj bedzie,to uparta nacja,
                    jak cos postapi to dopnie swego....
              • mala200333 Re: wsrod piramid dalej niepokoj 11.02.11, 15:18
                Chcial normalnosci w KK. I dzieki mu za to,...
                • jaga_22 Re: wsrod piramid dalej niepokoj 11.02.11, 17:19
                  Kenduś,a Mumbaraka gdzieś wcięło

Wiceprezydent Egiptu Omar Suleiman ogłosił, że Hosni Mubarak ustąpił ze stanowiska. To kulminacyjny moment 18-dniowych protestów. Władzę przejmie wojsko.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,106884,9089815,Protesty_w_Egipcie__Mubarak_musi_odejsc__RELACJA_NA.html
                  • kendo Re: wsrod piramid nareszcie zadowolenie 12.02.11, 11:02
                    tutejsze gazety pisza,ze "odlecial" do emiratowsmile
                    • kendo Re: zwiastuny wiosny 13.02.11, 10:31
                      jak wczesniej wspominalam,
                      ze sniezyczki w ogrodzie juz sa,
                      a dzisiejszy Kurier,
                      ze zurawie juz przylecialy z poludniowej hiszpani.....
                      niektorzy nawet slowika slyszeli?
                      • jaga_22 Re: zwiastuny wiosny 13.02.11, 15:09
                        Nie wiem jak słowik śpiewa,ale zaraz się dowiem.wink

www.youtube.com/watch?v=s4MLFZn_aeM
                      • mala200333 Re: zwiastuny wiosny 13.02.11, 16:57
                        Sniezyczki juz sa?
                        A u mnie choc to Poludnie Stanow ledwo cos zielonego wychodzi z ziemi....
                        Co to sie porobilo tego roku!
                        • kendo Re: zwiastuny wiosny 14.02.11, 10:54
                          *Mala,
                          bylo pare dni cieplejjszych,
                          rosna pod bzem na poludbniowej stronie
                          i chyba cieplo sie im zrobilo i lepki ciekawie na swiat wystawilysmile
                          teraz od kilku dni mrozno,wiec zatrzymaly sie w dalszym rozwoj...ciekawy kwiatekwink
    • greis52 Re: aktualnosci dnia 15.02.11, 08:09
      Dziś 69. rocznica tragedii narodu żydowskiego.

wiadomosci.onet.pl/kraj/dzis-69-rocznica-tragedii-narodu-zydowskiego,1,4173543,wiadomosc.html
      • kendo Re: aktualnosci dnia 15.02.11, 16:24
        oby niegdy nie musialo dosc do takich tragedi.
        • iryska2604 Re: aktualnosci dnia 15.02.11, 17:53
          A tu taki kwiatek - i bardzo dobrze.W końcu polityk nie powinien stac ponad prawem.
          wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9108524,Jest_decyzja__Berlusconi_stanie_przed_sadem_w_trybie.html
          • kendo Re: aktualnosci dnia 15.02.11, 18:29
            o tak,
            zacznie sie "afera" jak z clintonem i ta praktykantka(zapomnialam jej nazwiska)
            • kendo Re:Nano czasteczki 16.02.11, 10:17
              slyszalyscie juz o tym?
              to "chemia" chroniaca niektore artykuly od osiadania sie wszelakich czasteczek na nich,
              niebardzo wiem co z czym,,
              dzis podali na raporcie porannym,ze coraz czescie stosuje sie je w roznych artykulach.
          • mala200333 Re: aktualnosci dnia 16.02.11, 15:14
            Erotoman ktory powinien sie leczyc..
            • jaga_22 Re: aktualnosci dnia 16.02.11, 17:31

To jest za mądre dla mnie.uncertain

nauka.wp.pl/title,Co-to-jest-nanoczastka,wid,11500257,wiadomosc.html?ticaid=1bcb2
              • mala200333 Re: aktualnosci dnia 16.02.11, 18:36
                To bylo odnosnie wloskiego premiera
                • kendo Re: aktualnosci dnia 17.02.11, 09:22
                  *Jagus
                  dzieki za linka,
                  wlasnie przegapilam w TV pocztek informacji "nanonowej"wink
                  pokazywano jednoczesnie bardzo dzuzo artykulow przeznaczonych dla malych dziec.
                  poczytam wieczorem
                  zaraz do miasta musze....
                  • kendo Re: aktualnosci dnia 21 luty 21.02.11, 10:04
                    * medyczni naukowcy donosza,
                    ze otylosc prowadzi do szybszej demensjisad

* w krajach arabskich "zawierucha"
                    • jaga_22 Re: aktualnosci dnia 21 luty 21.02.11, 13:54
                      Niech już lepiej ludzi nie straszą,tylko coś wymyślą żeby nie tyć.to nie jest normalne.sad
                      • kendo Re: aktualnosci dnia 21 luty 21.02.11, 15:04
                        w porannych wiadomosciach podali/w gazecie potwierdzili,
                        a nawet dolozyli artykol,
                        ze dobre rezultaty schidniecia sie osiagnie,kiedy zmniejszymy temperature w domu,
                        qurcze,to dla mnie niedobrze,ja lubie ciepelko,wiec nie schudne teraz po przytywaniuwink
                        • kendo Re: aktualnosci dnia 22 luty 22.02.11, 09:51
                          * dzis rocznica smierci zastrzelonego 25 lat temu Olof Palme...
                          jak do tej pory nie znaleziono sprawcy,

* trzesienie ziemi w Nowej Zelandii

*Jagus dzis obchodzi urodzinysmile buziaczkow duzo posylamsmile,kiss
                          • jaga_22 Re: aktualnosci dnia 26 luty 26.02.11, 11:22
                            W sobotę o godzinie 12.00 rozpocznie się pogrzeb "Różanej Dziewczyny", Polki zabitej w Holandii w 1996 roku. Sprawca tej zbrodni został złapany dzięki policjantom z holenderskiego "Archiwum X" - tak nazywani są śledczy, którzy pracują nad starymi, wciąż niewyjaśnionymi sprawami

Ciało Józefy Wyki znaleziono w 1996 roku na skraju pola róż. Wówczas nikt jej nie rozpoznał, ale okoliczni mieszkańcy urządzili dziewczynie pogrzeb i od tej pory przynosili róże na jej grób. Tak narodziła się legenda Różanej Dziewczyny. Dopiero w 2009 r. dzięki badaniom DNA policja zatrzymała sprawców zbrodni i ustaliła, że ofiarą jest gorzowianka, która w 1995 r. w wieku 19 lat wyjechała z domu do pracy na Zachodzie.

www.fakt.pl/Zbrodnia-sprzed-lat-Polski-pogrzeb-quot-rozanej-dziewczyny-quot-,artykuly,97090,1.html
                            • kendo Re: aktualnosci dnia 26 luty 27.02.11, 10:37
                              o jeja,
                              ale smutne
                              a zarazem pocieszajace/sprawiedliwe,
                              ze znalezli sprawcow,zostana ukarani
                              a pozatem,to piekny gest od ludzi "obcych" zadbali by w humanitarny sposob potraktowac "obca".
    • greis52 Re: aktualnosci dnia 01.03.11, 08:21
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Metoda-PiS-rozszyfrowana,wid,13178180,komentarz.html
      lubie go posluchac i poczytacsmilesmile
      • kendo Re: aktualnosci dnia 01.03.11, 09:44
        na "zagraniczne sluchanie/czytanie" jakos brak mi czasu.
    • greis52 Polacy wykupują płyn Lugola... 18.03.11, 07:21
      Histeria, jaką wywołała awaria elektrowni atomowej w Japonii, powoli dociera do Polski. Polacy masowo wykupują płyn Lugola, w wielu aptekach już go brakuje. Ze sklepowych półek znikają też... liczniki Geigera.

www.sfora.pl/Strach-przed-promieniowaniem-Polacy-wykupuja-plyn-Lugola-a30199
      • kendo Re: Polacy wykupują płyn Lugola... 18.03.11, 09:47
        o siwecieeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!
        czy naprawde dotrze radioaktywna chmura do karaju???????????????

czyzbym miala od poczatku "przeczucie,ze to nastepny czarnobyl"?,
        z tamtejsza chmura ,ktora przesuwala sie tutaj bylam na dworze i niec nie wiedzac,bo nikt jeszcze nic w wiadomosciach nie uslyszal,
        widzialam,jak moje kwiaty w ogrodzie mometalnie "padly"sadskurczylo ich ,wygladaly na zwiednietesad
        • mala200333 Re: Polacy wykupują płyn Lugola... 18.03.11, 14:47
          Na razie na lotnisko w Chicago przylecial napromieniowany samolot z Japonii. Jak mocno? Jeszcze nie podali.
          • kendo Re: Polacy wykupują płyn Lugola... 18.03.11, 14:59
            pewnie i pasazerowie tez sa napromieniowanisad
            • jaga_22 Re: Polacy wykupują płyn Lugola... 18.03.11, 17:48
              O matko,aż taka histeria,po cukrze teraz jodyna???!!! nic nie wiedziałam,ludzie pogłupieli
              do reszty.Wczoraj mąż widział cukier co prawda w Cerfurze,ale w promocji.
              Czyli tak: cukier kosztuje 4.90 ale dali promocję po 4.50.
              Wygląda na to,że ludziska już się zaopatrzyli i będzie cukier taniał? no bo
              skąd promocja.wink???
              • kendo Re: Polacy wykupują płyn Lugola... 19.03.11, 08:20
                cena moze nizsza utrzyma sie do czasu dzemowania/ marmoladowaniawink
                • jaga_22 Re:A teraz Niemcy... 20.03.11, 08:21
                  Niemcy mają w świecie opinię panikarzy, którzy przesadnie reagują na prawdziwe i urojone zagrożenia. Katastrofa w elektrowni Fukushima sprawiła, że bojaźliwi Niemcy masowo wykupują liczniki Geigera i tabletki z jodem - informuje Deutsche Welle.

Ludzie ignorują informacje, że radioaktywna chmura znad elektrowni Fukushima nie doleci do Niemiec, bo to dla niej za daleko, tylko wykupują w sklepach elektrycznych liczniki Geigera, a w aptekach tabletki z jodem.

wiadomosci.onet.pl/raporty/deutsche-welle-w-onet-pl/panika-w-niemczech-wykupuja-tabletki-z-jodem,1,4214076,wiadomosc.html
                  • kendo Re:A teraz Niemcy... 20.03.11, 08:56
                    o jejaaaaaaaaaaaaaaa...
                    faktycznie,
                    tez jestem panikara,
                    ale chyba mysle rozsadniej,
                    nie obawiam sie chmury japonskiej,

a pozatem to w Tokio napromieniowanie juz w wodzie i zywnosci jestsad
    • greis52 Re: aktualnosci dnia 01.04.11, 06:56
      W dżungli amazońskiej odkryto nowego kameleona.
      Ma 65 tys. kolorów i polifoniczne dzwonki.
      • kendo Re: -kameleon- tatuaz 01.04.11, 08:44
        wowwwwwwwwwwwwwww,
        trzeba dzienniki dzis wszystkie på TV ogladac,moze pokaza go...
        te dzwoneczki to ciekawie "brzmia"smile

*tauaz
        dzis w Danii dzien tatuazu
        wiec bedzie sie dzialo,obserwujac na plazach ludzi ,to faktyccznie moze i na TV pokaza te najciekawsze tatuaze.
        • jaga_22 Re: -kameleon- tatuaz 01.04.11, 10:57
          Kenduś,a dzwoneczki nie dzwonią,że to Prima Aprilis.big_grin
          W ten pokaz tatuaży na plaży też nie wierzę.big_grin
          • kendo Re: -kameleon- tatuaz 01.04.11, 12:01
            ha,ha....
            no niewiemwink
            inna gazeta podala,
            ze dawny zespol ABBA ma sie znowu "zwiazac"wink
    • greis52 Truskawkowy pogrom 06.04.11, 19:05
      Truskawek może być w tym roku rekordowo mało i mogą być wyjątkowo drogie. To z powodu lutowych mrozów, w czasie których na niektórych plantacjach wymarzła większość roślin - informuje "Metro".

finanse.wp.pl/kat,104128,title,Truskawkowy-pogrom,wid,13291103,wiadomosc.html
      amatorzy truskawek pewnie będą zmartwieni
      ale jak znam życie to pewnie chińskie
      szybko zastąpią te braki,
      ostatnie bez okularów w markecie nabyłam chiński czosnek,
      okulary już mam w torbie a czosnek wsadzę do ziemi zobacze
      co z niego wyrośniesmile
    • greis52 bedziemy jezdzic bez prawa jazdy:) 16.04.11, 07:47
      Centralna Ewidencji Kierowców i Centralna Ewidencja Pojazdów.
      Tak się nazywają nowoczesne pomysły resortu spraw wewnętrznych i administracji.
      Dokładnie chodzi o to, że wszystkie dane jakie wozimy ze sobą w aucie policja znajdzie w służbowym komputerze.
      Więc po co my mamy je wozić?
      ale to dopiero chyba za rok...
      • kendo Re: bedziemy jezdzic bez prawa jazdy:) 16.04.11, 10:22
        no tutaj juz tak jest...
        ale czy bedzie to dobry pomysl w kraju?
        pewnie wiele kierowcow "nielegalnych" wykorzysta to by zaoszczedzic na zrobieniu kursu jazdy i beda szanasac na jezdzenie bez prawka.
        • kendo Re: Dania walczy o prawa do Arktyki 18.05.11, 12:30

11 maja Szwecja objela wladze na 2 lata w radzie o ochronie AArktyki,
          Dania ma wystosowac wniosek o nadanie im ich tych terenow,juz patroluja wokul,
          makt bedzie sie rozgrywal miedzy "poprzednim zwiazkiem radzieckim,ktory chce gazu ziemnego,
          niemcy chca skladac radioaktywny odpad z elektrowni,
          a amerykanie juz by chcieli wiercic w poszukiwaniu ropy,

i tym sposobem nie bedzie juz chyba zadnego "wolnego miejsca na ziemi",ktore czlowiek by niezniszczylsad
          • greis52 Re: Dania walczy o prawa do Arktyki 18.05.11, 20:59
            biją sie o bogactwo Arktyki gaz i ropęsmile
            najpierw Rosja i Kanada
            teraz jeszcze Dania...
            • kendo Re: Dania walczy o prawa do Arktyki 19.05.11, 08:25
              eksperci zapaewniaja,ze nie bedzie "zimnej wojny" z powodu tego konfliktu-dania-rosja
              bo zyjemy przeciez juz w "innej dobie rozwoju umyslowego/psychicznego".
              chociaz nigdy nie wiadomo,kiedy wiemy,ze w role wchodzi "wielki brat".
              • jaga_22 Niezwykle rzadki biały kiwi 26.05.11, 22:21

W ośrodku ochrony przyrody na Nowej Zelandii wykluł się niezwykle rzadki biały kiwi. To pierwszy taki ptak, który przyszedł na świat w niewoli. Biały kiwi to "dobry omen" - stwierdził wódz maoryskiego plemienia.

Tym nielotnym ptakom występującym tylko na Nowej Zelandii grozi wyginięcie, dlatego Manukura zostanie w ośrodku przynajmniej przez rok. Gdy kiwi będzie zdolny samodzielnie się bronić, najprawdopodobniej zostanie wypuszczony na wolność. Obecnie na świecie żyje ok. 22 tys. kiwi, ale ich liczba systematycznie spada.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80279,9670901,Niezwykle_rzadki_bialy_kiwi_wyklul_sie_na_Nowej_Zelandii.html
                https://bi.gazeta.pl/im/6/9669/z9669536X.jpg
                • kendo Re: Niezwykle rzadki biały kiwi 27.05.11, 09:48
                  albinosek pierzasty,
                  jak mowia,ze swiat sie "dzielil " a wraz z nim zwierzeta i ptaki,ktore do tej pory przetwaly,
    • greis52 T-Mobile zastąpił Erę 06.06.11, 07:52
      W od wczoraj na polskim rynku pojawiła się nowa marka telefonii komórkowej - T-Mobile, która zastąpi Erę.

www.strefabiznesu.gazetalubuska.pl/artykul/gigant-t-mobile-zastapil-ere-59978.html
      • fleur1 Re: T-Mobile zastąpił Erę 06.06.11, 09:40
        Wraz z debiutem niemieckiego T-Mobile nastąpią nowe oferty, ciekawe jak to wszystko się poukłada, czy Polacy ruszą do następcy Ery?

A ja znalazłam artykuł kobieta.gazeta.pl/kobieta/1,111997,9718805,Tylko_polowa_Polek_myje_sie_codziennie_.html

Z tym myciem i zapachami to prawda, doświadczamy tego wokół siebie każdego dnia.
        • kendo Re: T-Mobile zastąpił Erę 06.06.11, 10:38
          tez czytalam ten artykul tutaj...
          miejmy nadzieje ze polacy beda na pozytywnie nastawieni...

a o myciu to prawda,
          w autobusach najczesciej sie doswiadcza niemilego zapachu od mezczyzn,ale od kobiet?? fuj,fuj....co na to jej maz?/dzieci....
    • greis52 Czy Tusk wyrzuci Grabarczyka? 08.06.11, 07:58
      przed wyborami jeszcze?
      kolejny minister infrastruktury,
      zmian zadnych i zadnej odpowiedzialności ...
      • kendo Re: Czy Tusk wyrzuci Grabarczyka? 08.06.11, 09:20
        o jeja,brak mi czasu na sledzienie polskiej polityki,
        tutejsze polityczne rozgrywki sledze tylko na krotkim dzienniku...
        cos polityka nie jest moja mocna stronasad,czasami cos slubne baknie,lub odpowie,bo przyklejony do krajowych wiesci/medii.
        • kendo Re: co bedzie z waluta EURO ?? 23.06.11, 09:49
          coraz czesciej biedniejsze kraje popadaja w dlugi Euro,nie daja rady z krajowa ekonomia,
          np Grecja......
          niemcy chyba teraz zaluja ,ze wstapili do" wspolnoty"
          bo jakby nie patrzec,kiedys" niemiecka waluta byla mocna"
          • kendo Re: Indie-"wtorne srednioweicze" 27.06.11, 08:55
            malo nie spadlam z krzesla,
            czytajac poranny Express,
            wiec,
            indyjscy(hinduscy)rodzice majacy dziewczynki
            poddaja je operacji na zmiane plci,bo pragneli chlopcasad
            placa 20 000tys koron(to przelicznik)by jednoroczne -do pieciu lat dzieciatko poddac tak brutalnej operacjisad
            czesc lekarzy wypowiada sie,
            ze wykonywane operacje to korigiering genitalii,bo dzieci rodza sie z taka wadasad
            • greis52 W Tatry wróciła zima. 8 cm śniegu 02.07.11, 19:56
              wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9882197,W_Tatry_wrocila_zima__8_cm_sniegu.html
              Śnieg spadł powyżej 1500 m n.p.m. Na Kasprowym Wierchu rano leżało go 8 cm, a termometry na szczycie wskazywały pół stopnia mrozu - powiedział dyżurny Wysokogórskiego Obserwatorium Meteorologicznego.

ale mnie zmroziłosmile
              • jaga_22 Re: W Tatry wróciła zima. 8 cm śniegu 02.07.11, 21:38
                Założyłam bezrękawnik,zimno i wilgotno.http://s16.rimg.info/656d2c21b07bc349e716a8189345c0f9.gif
                • dorka556 Re: W Tatry wróciła zima. 8 cm śniegu 03.07.11, 07:38
                  Hurrra! Nareszcie nie pada. Góry odsłoniły się (białe), ale co tam, najważniejsze, że nie ma deszczu. Nie wiadomo tylko na jak długo.
                  Wolałabym, żeby jeszcze jutro i we wtorek było sucho - remontują u nas drogę i mają lać asfalt. Trzymajcie kciuki.
                  • kendo Re: W Tatry wróciła zima. 8 cm śniegu 03.07.11, 11:01
                    *Dorcia
                    juz trzymam wszystkie kciuki...wink

dziwna aura pogodowa ...
                    ale przyzwyczaimy sie i do tego...bo chyba tak juz bedzie co roku,
                    a w gorach to chyba normalka,ze snieg moze spasc w srodku lata,
                    powietrze cieple z chlodniejszym kolidujac tworzy sniezek-gradwink-chyba dobrze mysle?wink
    • mala200333 Re: aktualnosci dnia 06.07.11, 00:42
      https://s1.img.pl/v/1107/582481+a+aaromeo1.jpg

Przydreptalo mi do domu.
      Teraz toto badam(zdrowe!), szczepie....i szukam mu domu.
      Serce mi peka , ale nie moge zatrzymac, bo corka jest uczulona na koty.
      Dziewczyny do weterynarki nazwaly go...Romeo.
      • greis52 Re: aktualnosci dnia 06.07.11, 07:20
        milutki szaraczek a miano pasuje jak ulałsmile
        i na pewno znajdzie dom i Julię...
        • kendo Re: aktualnosci dnia 07.07.11, 10:03
          *Mala
          masz dobre serce dla zwierzaczkow,mam nadzieje,ze uda sie znalesc odpowiednia Julje i dom dla "pergowatego Romeo.
          • mala200333 Re: aktualnosci dnia 07.07.11, 18:10
            https://s1.img.pl/v/1107/589141+a+aaromeo3.jpg

Na razie zawojowal me serce z kretesem!
            • jaga_22 Re: aktualnosci dnia 07.07.11, 20:00
              Nic dziwnego,że zawojował,śliczny kotek.smile
              • kendo Re: aktualnosci dnia 08.07.11, 06:37
                *Mala,
                no kocio naprawde sliczne /rozbrajajace,
                lubie kotki i tez mam uczulenie na niesad
                glaski dla Romeo.
                • mala200333 Re: aktualnosci dnia 09.07.11, 17:25
                  https://s1.img.pl/v/1107/59953004a.jpg
                  • mala200333 Re: aktualnosci dnia 12.07.11, 15:28
                    https://s1.img.pl/v/1107/60932011a.jpg

Porwal mi poduszke na nadgarstki a teraz odpoczywa.
                    • jaga_22 Re: aktualnosci dnia 12.07.11, 18:28
                      Jeszcze jak Borys żył,ten z prawej,to obydwa mi się pchały do komputera.wink

http://i51.tinypic.com/i2qaky.jpg
                      • mala200333 Re: aktualnosci dnia 13.07.11, 14:59
                        Komputery mrucza...
    • greis52 Re: aktualnosci dnia 07.07.11, 17:02
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,9910109,Holandia__zawalil_sie_dach_na_stadionie_w_Enschede_.html
      nasze na szybko budowane stadiony pewnie czeka to samo...
      • kendo Re: aktualnosci dnia 07.07.11, 17:23
        oby tak sie nie stalo,
        abo ile ludzi moze zginac,jezli zawali sie podczas meczu?
        • kendo Re: aktualnosci dnia - wulkan 07.07.11, 17:33
          znowu ostzenie,
          wulkan Tekla sie budzisad
          • kendo Re: kocie aktualnosci dnia 13.07.11, 15:13
            *Mala/Jaga
            no,Romeo sie juz zadomowil na dobre Malasmile-sliczny jest,

Jago,
            fajnie piszczoch jak dlugi wyciagniety na klawiaturze,
            Borys ,skromnie w tyle,
            bardzo zadbane Twoje kociaki.
            • kendo Re: z Marie Curii 13.07.11, 15:18
              pierwsza kobieta,
              ktora otrzymala nagrode Nobla,
              maja organizowac jesienia w Stockholmie wystwe Jej poswicona
              ma byc podzielona na 5 tematow
              *"kobieca" nagroda Nobla
              *kobieta naukowiec
              *laboratorium
              *radioaktywnosc
              *atomy
              • kendo Re:historia nazw ulic 15.07.11, 08:57
                na drugi rok
                moje miasteczko bedzie obchodzic 400-setna rocznice spalenia przez dunczykow,
                dziennikarz -historyk opisuje nazwy ulic,ktore nosza dunskich krolow z czasow od XI wieku az do XVIwieku....
                nawet domki sa w tym stylu zachowane,
                musze sie wybrac w tamta strone i "pocykac" co niecosmile
              • greis52 Re: z Marie Curii 15.07.11, 10:53
                rok 2011 to Rok Marii Skłodowskiej-Curie w Polsce
                oraz Międzynarodowy Rok Chemii...

" Dyrektorka warszawskiego muzeum słynnej noblistki twierdzi, że dla większości Polaków wiele faktów z życia Skłodowskiej wciąż pozostaje mało znanymi.
                • kendo Re: z Marie Curii 21.07.11, 09:17
                  film ogladalam jeszcze bedac w kraju,
                  zreszta w szkole na chemi "tlukli" nam w glowy fakty o NIEJ.
                  czytalam rowniez ksiazki o niej....
                  • kendo Re:kremering i recyklinering 21.07.11, 16:43
                    rospoczela sie debata kremacyjna,
                    70 000 tys.rocznie jest kremerinow,
                    powstalo pytanie,
                    co zrobic z czesciami woperowanymi do zmarlego za zycia,
                    sa to przewaznie czesci tytanowe z kolana/ bioder/zebow,
                    do urn sie nie mieszcza,pochlaniaja wiecej czasu na odzielny pochowek,
                    propozycja niektorych koscielnych organizacji by uzywac ponownie....brrrrrrrrrrrr...
                    nie chcialabym miec takiej czesci zamiennejsad
                    • kendo Re:uwaga!! malpi potwor 23.07.11, 15:33
                      www.aftonbladet.se/nyheter/article13362071.ab
                      naukowcy ostrzegaja by nie uczyc malp mowy ludzkiej,
                      moze nastapic cos podobnego jak w filmie"Planeta malp"
                      pamietacie chyba ten film,bylo ich chyba 2 czesci.
                      szympansy/goryle,
                      w ameryce sa uczone,natomiast anglia zabrania naukowcom by malpy posiadly kunszt mowy.
                      • kendo Re:uwaga!! malpi potwor 27.07.11, 09:32
                        cena na bawelne spada,
                        magazyny zapchane nia w Indii
                        mysle,ze i cena na ciuszki bawelniane spadnie-ostanio na takie poluje w dobrym kwalitecie,
                        swerterek bawelniany zakupilam i jestem bardzo zadowolona,wcale nie wyglada na bawelne a na cos drozszegowink
                        • jaga_22 Re:uwaga!! malpi potwor 27.07.11, 09:57
                          Pewnie bawełna z domieszką,bo tylko takie są ładniejsze i trzymają fason.smile
                          • kendo Re:cechy bawelny 27.07.11, 10:11
                            *Jagus,
                            az do szafy pobieglam by poczytac na "szmatkach"wink
                            *sweterek 100%bawelny,ale jakos inaczej przedzony bo wyglada jakby z jedwabiu,
                            nie traci swojej formy,H&M zakupiony,
                            *dluga tunika ma 95%bawelny i 5%elastane jest bardzo miekka/mila w nowszeniu/nie rozciaga sie-zakupione w Jeensens

to tak Jago,
                            jak z lnem,inaczej tkany bedzie mial inna strukture i miekkoscsmile
                            • kendo Re:cechy ludzkieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee 01.08.11, 09:43

www.svd.se/nyheter/inrikes/gravid-man-talar-pa-pride_6360332.svd
                              Beatie,ktory urodzil sie jako kobieta,zmienil swa plec,zachowujac kobiece organy,urodzil dwoje dzieci,
                              bedzie przemawial w Stockholmie na "zjezdzie Pridefestiwal"
                              I Sverige prawo nakazuje ,by zmienic plec na inna musialby byc sterylny, bez mozliwosci rodzenia dziec w tym ukladzie.

hmmmmmmmmmmmmmm.......jakos to dziwne mi sie wydaje i tu moja tolerancja co do "zagadnienia"sie zachwialasad
                              • kendo Re:wiadomosci z Afryki 06.08.11, 09:56
                                gdzie bez przemocy ludzie /dzieci umieraja,
                                nadeslana pomoc rozkradana .....
                                w innych czesciach swiata powodzie....

tak mi szkoda najbardziej dzieci afrykanskich..sad
                                • greis52 Re:wiadomosci z Afryki 06.08.11, 20:17
                                  www.bryk.pl/teksty/studia/geografia/geografia_spo%C5%82eczno_ekonomiczna/10966-g%C5%82%C3%B3d_i_niedo%C5%BCywienie_jako_problem_mi%C4%99dzynarodowy.html
                                  ciekawy artykuł,
                                  "Spośród wszystkich problemów jakie nękają obecnie mieszkańców Ziemi chyba najbardziej hańbiącym jest głód i niedożywienie. W sytuacji gdy mieszkańcy państw wysokorozwiniętych żyją dostatnio, w sytuacji ogromnego marnotrawienia żywności, dokonującego się często na naszych oczach, w sytuacji, gdy Stany Zjednoczone wydają miliony dolarów na bezsensowne wojny, aż trudno uwierzyć, że w wielu rejonach świata miliony ludzi cierpi z powodu braku pożywienia. "
                                  • kendo Re:wiadomosci z Afryki 07.08.11, 09:11
                                    ja sobie mysle tak,
                                    gdyby kraje wysoko rozwiniete,
                                    czesc funduszu przeznaczyli dla krajow nisko rozwinietych zamiast na zbrojenia/wojny,
                                    powstala by "rownowaga dozywienia"

tu widze niemal za kazdym razem ile szwed wyrzuca jedzenia,
                                    nieodpakowane produkty zywnosciowe laduje w kontenerze.....
                                    • kendo Re:jak w przepowiedni egipskiej 10.08.11, 11:37
                                      Kolorado nawiedzila plaga pasikonikow,
                                      • czuk1 Trzy tematy nie koniecznie " dnia" - ciekawostki 12.08.11, 07:04
                                        www.radiomaryja.pl/audycje.php?id=26919
                                        katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,6878736,Coraz_wiecej_osob_czyta_prase__W_kiosku.html
                                        www.gazeta.pl/0,0.html?utm_source=portal&utm_medium=AutopromoLogo&utm_campaign=logotyp
                                        • kendo Re: Trzy tematy nie koniecznie " dnia" - ciekawos 12.08.11, 08:40
                                          byl czas,
                                          ze gazety kioskowe byly zwracane spowrotem,
                                          nawet miesieczniki/tygodniki
                                          ostanio zauwazylam,ze cena na ostanie dwa wymienione sie obnizyla,
                                          to i popyt wzrosl.
                                          • kendo Re: w powietrzu i w glebinie 12.08.11, 09:34
                                            www.aftonbladet.se/nyheter/article13455289.ab
                                            ponad dziwiekowy samolot podczas premierowego lotu ginie z radarow wojskowych,
                                            predkosc 21 000km/godz.
                                            gdyby mialo sie odbyc podroz z Nowego Yorku do Los Angeles trwalaby tylko 12 min.

***************************************************

www.aftonbladet.se/nyheter/article13454176.ab
                                            2 metry w glebinach greckich wod ,niemal nie do uwierzenia,Puti,nurkujac odkrywa antyczne "skorupy"
                                            arheolodzy szacuja skarb na 1 600 lat,
                                            • kendo Re: w powietrzu i w glebinie 13.08.11, 20:44
                                              nie starczylo mi dzis czasu na prasowke,
                                              moze wiadomosci na dzienniku jaki zobacze,jak nie usnewink
                                              czlek "jak bez reki",jak niewie co w swiecie sie dziejewink
                                              • kendo Re:11 wrzesien 10.09.11, 09:11
                                                pamietamy wszyscy,
                                                wtedy pakowalam sie jechac do kraju...
                                                nie powiem?,mialam obawy i balam sie roznych "przygod"

juz od poniedzialku media przypominaja o tym tragicznym dniu....
                                                jutro 10 rocznica tragedii.

spokoj wszystkim ludziom ,ktorzy wtedy zgineli
                                                a rodzinom ukojenia bolu w stracie najblizszego czlonka rodziny/przyjaciela
                                                • kendo Re:11 wrzesien 12.09.11, 07:55
                                                  usch...
                                                  jeszcze dzisiaj wspominaja ten dziensad
                                                  troche juz za duzo,
                                                  wczoraj radio mialam wlaczone przy prackach kuchennych i ludzie bezposrednio dotknieci tragicznymi wydarzeniami wspominali o swej traumie....
                                                  • greis52 Re:11 wrzesien 12.09.11, 08:58
                                                    wiadomosci.onet.pl/swiat/terrorysci-planowali-zamach-w-szwecji,1,4845428,wiadomosc.html
                                                    NAJWIĘKSZE ZAMACHY PO 11 WRZEŚNIA 2001
                                                    12 października 2002. Zamach na indonezyjskiej wyspie Bali. Zginęło 190 osób, około 300 zostało rannych.

23-26 października 2002. Atak czeczeńskich terrorystów na Centrum Teatralne na Dubrowce w Moskwie. Zginęło 129 zakładników i 40 terrorystów.

2 marca 2004. Seria wybuchów podczas święta Aszura w Karbali (Irak). Zginęło ponad 180 osób.

11 marca 2004. Zamach w Madrycie. Cztery eksplozje na stacjach kolejowych w godzinach porannego szczytu. Zginęło 198 osób, 1.400 zostało rannych.

1-3 września 2004. Zamach na szkołę w Biesłanie (Osetia Północna). Czeczeńscy terroryści wzięli kilkuset zakładników. 386 zabitych, 730 rannych.

7 lipca 2005. Zamach w Londynie. Wybuchy bomb w metrze i autobusach. 52 osoby zabite, około 700 rannych.

20 września 2008. - Zamach na hotel Marriott w Islamabadzie. Zginęło ponad 60 osób, a ponad 250 zostało rannych.

26-29 listopada 2008. - Seria zamachów terrorystycznych w Bombaju. Zginęło 195 osób, około 300 zostało rannych.

22 lipca 2011. Dwa zamachy w Norwegii. W Oslo wybuch bomby przygotowanej przez Andersa B. Breivika zabił 8 osób. Na wyspie Utoya z rąk tego samego zamachowca zginęło kolejnych 68.

bezpiecznie to sie juz nigdy nie bedziemy czuć!!!!!
                                                  • kendo Re:aktualnosci dnia 22.09.11, 09:25
                                                    noca szweckiego czasu wykonano kare simierci w ameryce,
                                                    bylo wiele protestow,
                                                    "sprawca" do konca twierdzil,ze jest niewinny,
                                                    17 stanow znioslo juz ta kare....

zawsze sie zastanawiam czy slusznie skazali winnego?
                                                    i czy faktycznie jest to prawidlowy sposob kary,
                                                    jakos nie odstrasza innych przestepcow,
                                                    a moze za malo sie ja wykonuje?
                                                  • jaga_22 Re:aktualnosci dnia 22.09.11, 09:34
                                                    Wątpliwości zostaną,bo siedmiu z dziewięciu wycofało swoje podejrzenia,nie
                                                    mieli dowodów,a mimo to....
                                                    Tyle strasznych rzeczy się dzieje na świecie,
                                                    a jego po 20 latach stracili.Mogli go ułaskawić,ale prawo stanowe
                                                    przecież musi być ponad wszystko.Czuję niesmak.sad
                                                  • kendo Re:aktualnosci dnia 22.09.11, 09:52
                                                    moze i by tak zrobili,
                                                    gdyby to byl cywilny czlowiek,
                                                    a tu chyba policjata zabito,

szwedke jakos w tamtym roku zwolniono z amerykanskiego wiezienia,
                                                    gdzie zostala skazana na dozywocie za udzial w zabojstwie,
                                                    byla mloda "rebeljantka"stala na warcie podczas napadu z bronia jej nazeczonego...
                                                    szwedzi wyprosili amerykanski sad by zostala przeniesiona do szwedzkiego wiezienia,trwalo to bardzo dlugo,
                                                    obecnie kobieta ma okolo chyba piedziesiatki.a byla skazana jako nastolatkasad
                                                    wywaiady z nia przeprowadzane daja obraz zagubienia w obecnym spoleczenistwie.
                                                  • kendo Re:aktualnosci dnia 29.06.12, 16:29
                                                    innemedium.pl/wiadomosc/gigantyczne-szkielety-odnajdowane-calym-swiecie-sa-celowo-utajniane
                                                    i pomyslec gdyb takie dzis spotkac na ulicy?
                                                    a moze Jeti to pozostalosc po "Gigantach ludziach?"
                                                  • alfredka1 Re:aktualnosci dnia 29.06.12, 18:57
                                                    Interesujące...
                                                    mimo ogromnych gabarytów, maja bardzo ludzkie twarze.
                                                    Przeczytałam trochę komentarzy ale żaden nie może być wiarygodne.
                                                    Ten wpis żydowski mądry i łatwiej go zrozumiec niz powstanie RAJU !
                                                  • henryk245 Re:aktualnosci dnia 30.06.12, 08:14
                                                    www.zmianynaziemi.pl/wiadomosc/czyzby-data-21122012-zostala-potwierdzona
                                                    w ciekawym pod kazdym wzgledem roku zyjemy

wiecej przeciekow na:

www.innemedium.pl
                                                    udanego lyk endu zycze
                                                  • henryk245 Re:aktualnosci dnia 30.06.12, 08:24
                                                    fala bandytyzmu sie zwieksza z miesiaca na miesiac
                                                    najbardziej bulwersujace sa napady na staruszkow w
                                                    ich wlasnych domach/mieszkaniach

zastanawiam sie czy bandytyzm zmiejszyl by sie gdyby
                                                    kazdy obywatel mial w domu bron palna z tzw. licencja domowa
                                                    co oznaczaloby ze bron niemoze opuscic mieszkania lub posesji
                                                    na ktora bylaby rejestrowana?,niepowinna to byc bron automatyczna
                                                    a kaliber niewiekszy niz 8mm
                                                    moim zdaniem bylby to dobry straszak na bandytow amatorow
                                                    a zawodowi bandyci na staruszkow nienapadaja-nieoplaci im sie to

co o tym myslicie ?
                                                  • kendo Re:aktualnosci dnia 30.06.12, 09:32
                                                    *Alfredko
                                                    tez poczytalam wpisy
                                                    i jakos zaden do mnie nie przemawial...
                                                    mozemy sobie spekulowac na "wlasna wyobraznie"
                                                    moze kiedys naukowcy wyjasnia "tajemnice wielkosci"

*Henryk,
                                                    ja bylabym za,
                                                    by miec bron tylko w domu
                                                    i od razu ustanowila prawo karne,gdyby ja wyniesiono na zewnatrz...
                                                  • jaga_22 Re:aktualnosci dnia 30.06.12, 09:42
                                                    Według mnie,to tylko policja powinna mieć broń.Co z tego,że ja będę miała,a ten co nachodzi będzie miał też.Ten co napada zawsze liczy na bezkarność i że się nie wyda,bo inaczej by nie napadał.Dziś są przypadki,że dziecko zabija ,bo ludzie są nieodpowiedzialni.
                                                  • kendo Re:aktualnosci dnia 30.06.12, 09:53
                                                    zgadzam sie Jagus z Toba,
                                                    ale ja mimo wszystko jestem za by ja posiadac,
                                                    a to nie takie proste,
                                                    bo jak tutaj to trzeba miec odpowiednie przeszkolenie,
                                                    ja bylam bliska juz zdobycia takiej licencji,
                                                    chodzilam do strzeleckiego klubu....
                                                    ze wzgledu na sluch przerwalam,
                                                    bo przy trenowaniu,mimo ze mialo sie "ochrone na uszach" zdawalo mi sie ze gluchlam jeszcze bardziej...a fajne hobby bylo,zawsze w soboty sie spotykali ci sami ludzie z przerwa na kawe i ciacho...
                                                  • kendo Re:szkieletowy cmentarz mamuci 30.06.12, 10:21
                                                    www.expressen.se/tv/nyheter/utrikes/sensationellt-mammutfynd-i-serbien/
                                                    zapodaje linka z kamerka,
                                                    bo niema innego tekstu,
                                                    obfite deszcze odkryly cmentarz mamuci w Serbi
                                                    naukowcy podejzewaja,ze jakas katastrofa musial pogrzebac tyle mamutow naraz.
                                                  • henryk245 Re:aktualnosci dnia 30.06.12, 12:55
                                                    Re: jaga_22

"dziecko zabija ..."

otoz gdy po zmierzchu lub nie frontowymi drzwiami
                                                    wtedy niema pojeca "dziecko"-jezeli uzbrojone to bandyta
                                                    i tylko to sie liczy,mozna wygarnac do takiego z dwurorki
                                                    i mic czyste sumenie,takich przypadkow niebylo bu duzo,to pewniak.

bron z licencja domowa poza domem byla by bronia bez licencji-kara wiezienia

ja jestem za takimi licencjami ..,noo i chlop by sie z baba nieklucil-nieodwazylbsie !
                                                  • jaga_22 Re:aktualnosci dnia 30.06.12, 13:46
                                                    No właśnie Henryku,a o tym nie pomyślałam.Tyle rodzin żyje jak kot z psem
                                                    i taka kobieta mogłaby być szantażowana przez własnego męża? albo odwrotnie.wink
                                                    Co do mamutów,to może to jest cmentarzysko mamucie,a nie kataklizm,
                                                    bo tak mają słonie.
    • greis52 Re: aktualnosci dnia 11.07.12, 07:09
      Waldemar Fornalik został wybrany nowym selekcjonerem reprezentacji Polski - zdecydował Polski Związek Piłki Nożnej.

przystojny pan mi sie podoba. na reszcie sie nie znam,
      ale trudne wyzwanie przed nim i ta wizja " suchej nitki"
      jak mu sie nie uda???
      powodzenie mu życzę!
      • kendo Re: aktualnosci dnia 11.07.12, 13:45
        no niech ma dobre metody prowadzenia druzyny
        tu jest wtedy sukces....
        tez dolanczam sie do zyczen o powodzeniu.
        • kendo Re: ujazmienie zywiolu wody 28.07.12, 11:24
          www.aftonbladet.se/nyheter/article15172765.ab
          ale jak peknie bedzie ekologczna katastrofa zatopienia chin,
          ponad 71 tys kubikow wody na sekunde dla rade tama utrzymac ,
          sprawdzila sie proba na medal,
          na rzece Yangtze,ktora co roku powodowala wielkie powodzie
          klikajac na nr.pod zdjeciem widzimy ogrom przedsiewziecia cudu technicznego z ujazmienie natury zywiolu wodnego.
          • lusia_janusia Re: ujazmienie zywiolu wody 28.07.12, 16:38
            Faktycznie ale zywiol.
            Ale ile ludzi zmusili do pracy 1,8 miljona, przeprowadzili do
            Hubeiprowinsen, zeby wybudowac elektownie wodna wlasnie
            z taka zapora.

Budowa trwala 18 lat i w lipcu wlaczyli ostatnia turbine do
            ruchu.
            Co roku podczas powodzi rzeka Yangtze wyewala, w 1998 zginelo
            4000 ludzi, woda ich zabrala.

Turbiny przepuszczaja wody 71.200 kubikow/sekunde.
            Koszt calej budowy 350 miljardow koron, ktore panstwo
            w dzisiejszych czasach podjelo by sie takiego przedsiewziecia.
            Kolos
            -Lusia-
    • greis52 Re: aktualnosci dnia 28.07.12, 19:32
      serwisy.gazetaprawna.pl/turystyka/artykuly/636086,upadlo_oswiecimskie_biuro_podrozy_atena_poza_polska_jest_52_turystow.html
      to juz chyba 5 biuro? kryzys zaczął sie od turystyki?
      • kendo Re: aktualnosci dnia[*] 30.07.12, 09:15
        pod Lodzia
        zdezyl sie mini buss z pociagiem,na przejezdzie kolejowym niestrzezonym
        sa zabici....8 osob...[*]

swiecie,strasznosci....
        • lusia_janusia Re: aktualnosci dnia[*] 30.07.12, 09:24
          To podobno pracownicy z Ukrainy , ktorzy pracuja
          w Polsce.
          -Lusia-
          • kendo Re: aktualnosci dnia[*] 30.07.12, 09:27
            o jeja...
            wyjechali na zarobek
            i juz nie wroca....straszne....tutejszy Kurier tylko krotka wzmianke podal....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka