Dodaj do ulubionych

* L * I * P * I * E * C * witam Zaloge

01.07.12, 09:29
https://i50.tinypic.com/zwll4.jpg

miesiac urlopowy niemal dla wszystkich pracujacych
no,emeryci /recisci/chorzy
maja go przez caly czas.

zycze wszystkim pieknych wrazen
slonca codziennie
smaczengo leniego jedzonka
milych gosci i milych niespodzianek.
Obserwuj wątek
    • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 01.07.12, 09:32
      ech,ale sie zas rospadalo okropnie....
      uklepie moja przerobiona rabatke...

Witam niedzielnie Zaloge
      zyczac pieknych wrazen i odpowiedniej pogody
      • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 01.07.12, 10:13
        Witam,u mnie gorąco,tylko dobry wiatr wieje na szczęście,
        ale słonko przymglone

kotek doczekał się nowej trawki.
        http://i47.tinypic.com/2dtrxxd.jpg
        • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 01.07.12, 10:46
          i jak slicznie ma zaserwowane Pieszczoch,,,
          ale ma dobrze u Ciebie kocio Jagus,

milego zefirku zycze..
        • tetika Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 01.07.12, 12:59
          witam , nas lipiec przywital upalnymi dniami i typowo urlopowa wymarzona pogoda. A swoja droga jak ten rok zlatuje , dopiero byl maj....
          • henryk245 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 01.07.12, 15:07
            m.onet.pl/strefa_tajemnic/4897217,galeria.html?x-returl=http%3A%2F%2Fstrefatajemnic.onet.pl%2Ffoto%2Fsmierc-przyjdzie-z-nieba%2C4897217%2C10666181%2Cfoto-male.html#photo10666181
            bez wzgledu co otym myslimy
            temat jest dobra pozywka dla
            wszelkiej masci jasnowidzow
            • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 01.07.12, 15:58
              *Teti
              tez szybko miesiace mi "uciekaja" za niedlugo bedziemy jesien witac a pozniej Mikolaja...

*Henryku
              niebespieczenistwo zazegnane
              ,,(cyt)..Ostatnio niemal równie często jak o Nibiru słyszeć mogliśmy o Elenin - komecie nazwanej tak od nazwiska Rosjanina, który ją odkrył. Obiekt miał mieć ogromny wpływ na Ziemię, wywołując tsunami i inne katastrofy, a w październiku 2011 roku mógł nawet uderzyć w naszą planetę. Jak poinformowało NASA, kometa nie stanowi dla nas żadnego zagrożenia, bo rozpadła się na kawałki w wyniku... wybuchów na Słońcu..

natomias moze spas na nas "ognisty deszcz czy jak to w biblij napisano.....
              to chyba odlamki meteorytow....
              ale w ten dzien co to nastapi bedziem sie martwic.

milego popoludnia zycze
              • tetika Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 01.07.12, 19:27
                kendo prosze nie....nie chce jesieni i mikolaja kocham lato i chce go zatrzymac jak najdluzej bo czekam na nie calutki rok a ono tak blyskawicznie mija i znow jest zimno i ponuro sad
                a ten koniec swiata....jak przyjdzie to bedzie, nie mam zamiaru martwic sie czyms na co nie mam wplywu.
            • henryk245 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 01.07.12, 20:31
              www.esky.pl/rezerwuj-hotel/?utm_source=p19&utm_medium=baner&utm_campaign=p19

.. w naurze/wszechswiecie wszyskto jest cykliczne,nic nieginie

".. z prochu powstales i w proch (kosmiczny) sie zamienisz"

cyt. Biblia
              • henryk245 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 01.07.12, 20:35
                zmianynaziemi.pl/wiadomosc/naukowiec-odkryl-slady-starozytnej-apokalipsy
                w poprzednim wpisie mial byc ten link,niewiem skad ten poprzedni sie wziol
                trzeba skopac Pad'a to moze powie
                • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 01.07.12, 21:38
                  Idzie burza,jak na razie,to ja zaraz będę miała koniec świata.wink
                  • iryska2604 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 01.07.12, 22:10
                    Wpadłam wieczorkiem sie przywitać. Ciepło, dopiero teraz odzywam bo w dzień za gorąco,żle znoszę upały dosłownie boli cały człowiek...A jak za wielka wodą? Keendo pięknie mi zagrała a ja w rewanzu tez cos mam - dziewczyna bardzo fajnie śpiewa. Ma to chyba po tacie. Dobrych snów
                    • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 02.07.12, 08:49
                      *Teti
                      wspomnialam o jesieni i zimie
                      ze wzgledu na piekna polska zlota jesien
                      i zime z mrozem,
                      o ktorej zawsze marze ze tak bedzie,
                      kiedy nadeja te pory roku...

*Irysko
                      dzieki za" glos kobiecy",
                      tu mamy zaledwie np dzis +17 stopnia
                      wczoraj chyba bylo okolo 20 stopni,
                      wiec nie rospieszcza nas lato...

Witam Zaloge
                      zyczac zefirka
                      • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 02.07.12, 08:51
                        kendo napisała:

> *Teti
                        > wspomnialam o jesieni i zimie
                        > ze wzgledu na piekna polska zlota jesien
                        > i zime z mrozem,
                        > o ktorej zawsze marze ze tak bedzie,
                        > kiedy nadeja te pory roku...
                        >
                        > *Irysko
                        > dzieki za" glos kobiecy",
                        > tu mamy zaledwie np dzis +17 stopnia
                        > wczoraj chyba bylo okolo 20 stopni,
                        > wiec nie rospieszcza nas lato...
                        >
                        > Witam Zaloge
                        > zyczac zefirka

i jak zwykle czegos zapomnialam dopisac..
                        *Jagus
                        i jak przezylöas burze?
                        mocno wlalo??
                        • irene.jg Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 02.07.12, 09:32
                          Dzień dobry. U mnie ciepło, wilgotno, a słońce od czasu do czasu wygląda zza chmur. Lubię poniedziałki, obiad wczorajszy tylko kotlety schabowe usmażę i mogę robić na co mam ochotę.
                          • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 02.07.12, 09:53
                            *Iren
                            a ja niewiem co na obiad?
                            wczorajsze nalesniki chyba z szynka i szpinakiem zrobie nadziane....
                            udaych chwilek poniedzialkowych,
                            tez lubie poniedzialek,bo nowe plany na caly tydzien....
                            • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 02.07.12, 13:56
                              Witam...nareszcie po zabiegach,jak pomyślę,że jeszcze tak przez 2 tyg.
                              to mi lipiec przeleci niewiedząc kiedy.wink
                              Słonko mizerne,ale to i dobrze,bo i tak 27st i okropna duchota.
                              Kenduś,burza na dobre się rozkręciła,jak usnęłam,no i dobrze.big_grin
                              • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 02.07.12, 17:28
                                tu +20 stopni...
                                jakos wzglednie,choc lubie cieplej....
                                ale przy plewieniu yo nawet dobra taka temperatura..

i co,mocno wytorturowali Jagus?

milego wczesnego wieczoru zycze.
                                • irene.jg Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 03.07.12, 07:47
                                  Hejka! Zapowiada się piękny dzień. Wieje lekki wiatr, robię teraz przeciągi, by potem jak słońce będzie mocniej grzało, zamknąć okna. Wczorajszy dzień minął mi na leniuchowaniu i trzech długich rozmowach telefonicznych. Ta ostatnia zaczęła się o dwudziestej i trwała dwie i pół godziny. Też tak macie? big_grin
                                  • tetika Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 03.07.12, 09:37
                                    heh witam, o 8 rano wyszlam na balkon sie poopalac i mnie parzyc zaczelo smile
                                    dlaczego mnie nie ma nad woda sad
                                    • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 03.07.12, 16:04
                                      juz jestem Kochani,
                                      czas mnie poganial od rana,

Witajcie

wlasnie *Iren,
                                      do rana zadzwonila kolegowna niemal dwie godz.przegadalysmy
                                      w miedzyczasie szykowalam wszystko do pieczenia ciasteczek,
                                      okazalo sie ze maki kaetoflanej braklo,
                                      przerwalysmy rozmowe-zakupilam make,
                                      upieklam ciasteczka i juz na miejscu jestem,,
                                      ale sie dzis "kreci"..

*Teti
                                      a dlaleko masz do wody?

milego popoludnia zycze
                                      • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 03.07.12, 19:09
                                        Możliwe,że Tetika miała więcej?,bo u mnie było 32st w cieniu,
                                        a w czwartek ma być jeszcze więcej.
                                        Witajcie dziewczyny,idzie burza i już grzmi,mogłoby popadać.
                                        • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 03.07.12, 21:41
                                          o swiecie Jagus
                                          ale macie plage upalow...
                                          a burze to normalka przy takich wysokich temperaturach....

spokojnego wieczoru z zefirkiem
                                          • dorka556 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 04.07.12, 06:49
                                            U nas też termometr dobija do +30, ale ja nie narzekam, kocham upały i wreszcie się wygrzeję. Poza tym codziennie wieczorem burze i leje. Nie muszę podlewać ogrodu. Podlewam tylko rośliny pod okapem. Sama radość.
                                            Miłego dnia.
                                            • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 04.07.12, 07:32
                                              W nocy była burza,ale już słoneczko silnie operuje.
                                              Tu spędzam parę godzin na czekanie na następną rehabilitacje.Ciężko wysiedzieć na twardej ławce i książka nie pomaga.wink

http://i47.tinypic.com/1496pux.jpg
                                              • dorka556 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 04.07.12, 08:28
                                                Jaguś, bierz poduszeczkę ze sobą.
                                                Zakątek piękny, z dobrą książką chętnie tu posiedziałabym.
                                                • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 04.07.12, 09:53
                                                  *Dorus
                                                  tez tak bym chciala,
                                                  coby z nieba mi podlewalo,
                                                  dzis juz +20 stopnia

*jagus,
                                                  w sportowym sklepie sa takie "podkladki leciutkie/miekie do siedzenia,
                                                  akurat na laweczke,
                                                  bo warto posiedziec i nacieszyc sie pieknym widokiem,

Witam Zaloge,
                                                  pozspalam dzis sobie za wczorajsze chyba..
                                                  dzis nowe zadania czekaja..

acha ogoreczki mi zakwitly i pomidory na altanie..

mielgo dnia zycze
                                                  • irene.jg Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 04.07.12, 11:36
                                                    Dzień dobry. Upał niesamowity, jak dobrze, że nie musze wychodzić z domu. Dzisiaj z irusiem zrywamy pierwsze trzy ogórasy, tyko poczekam aż wróci z pracy.

http://i48.tinypic.com/i4iwp4.jpg

http://i45.tinypic.com/30aqgrq.jpg
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 04.07.12, 11:41
                                                    o jakie dorodne ogorki sie narodzily Irene....
                                                    beda pychota do kolacji....
                                                    moje dopiero kwiatki wczoraj rozwinely,
                                                    beda te dlugie....

zefirku zycze...
                                                  • dorka556 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 05.07.12, 07:04
                                                    Podziwiam dorodne ogórki Irene. Nigdy nie uwierzyłabym, że można doczekać się takich w doniczkach.
                                                    Po wczorajszej burzy i zimnie nie ma śladu. Zapowiada się piękny, ciepły dzień.
                                                    Pamiętam jednak, że dzień można chwalić dopiero po zachodzie słońca.
                                                    Pięknego dnia wszystkim.
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 05.07.12, 08:53
                                                    witaj Dorus,
                                                    jako pierwsza dzisiaja,
                                                    tak,tak,
                                                    tez zawsze Mama upomina
                                                    coby dzien chwalic po zachodzie slonca,

tutaj niestety skandynawskie chlodne lato,
                                                    az zazdroszcze Lusi,ze ma u Mamy takie upaly...

milego dnia zycze..

acha,co do ogorkow,
                                                    jak pancio nie zmarnuje, z podlewaniem,
                                                    tez bede miala te dlugie....
                                                  • irene.jg Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 05.07.12, 09:45
                                                    Dzień dobry. Następny upalny i duszny dzionek. W nocy miałam burzę. Marzy mi się lekkie ochłodzenie albo wiatr żeby łatwiej się oddychało i nie zalewało potem. Ale czy to można mieć to co się chce? wink
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 05.07.12, 10:10
                                                    juz dmucha w twa strone Irene
                                                    skandynawskim chlodem
                                                    wyrowna sie temperatura...

a jak wczorajsze degustacje ogorkow"wlasego chowu"?

dnia z zefirkiem zycze.
                                                  • irene.jg Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 05.07.12, 10:15
                                                    Dzięki Kendo, za trochę chłodku, ten upał, a właściwie ta duchota, zaczyna mnie frustrować. Ciężko się oddycha. Ogóreczki zerwane, ale jeszcze nie konsumowane .
                                                  • greis52 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 05.07.12, 10:45
                                                    pozdrawiam i przyjemnego chłodu bez burz i ulewy!!!!
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 05.07.12, 11:17
                                                    witaj Greis...
                                                    zefirku zycze....i milego odpoczynku
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 05.07.12, 15:14
                                                    Witam,kolejny dzień gorący.Lusia pewnie przyjedzie opalona.smile
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 05.07.12, 17:16
                                                    *Jagus
                                                    a to badz pewna,
                                                    ja do Niej bede jak corka mlynarza...brak slonca dzis totalnie....
                                                    a jutro ma padac i burzyc...

milego popoludnia Jagus
                                                    jak i reszcie Zalogi zycze
                                                  • tetika Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 06.07.12, 07:47
                                                    znow upal smile
                                                    ale jak sie wreszcie wyrwe z domu......
                                                  • dorka556 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 06.07.12, 08:00
                                                    Ranek jak zwykle piękny a co się będzie dziać od południa, to strach pomyśleć.
                                                    Dzień w dzień burze, pioruny, grzmoty echem odbijają się od gór, drogi zamieniają się w potoki. Już mam tego dosyć.
                                                    Najlepiej siedzieć w chałupie, ale niestety muszę iść do Z.
                                                    Miłego dnia.
                                                  • dorka556 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 06.07.12, 08:07
                                                    http://i49.tinypic.com/t0nmrm.jpg

Wczoraj, przez pół dnia okrutnie lało. Późnym wieczorem wypogodziło się i Giewont pięknie wyglądał w zachodzącym słońcu.
                                                  • irene.jg Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 06.07.12, 08:34
                                                    Widok jak marzenie. Usiąść rankiem z filiżanką kawy, kiedy jeszcze poranna rosa i chłodek po nocy, to dopiero przyjemność. Chciałoby się takie obrazki podziwiać, ale z drugiej strony mieć wszystko pod ręką, jak np. sklepy, by zakupy nie były wielką wyprawą.
                                                    Lubię oglądać Twoje zdjęcia, Dorko smile
                                                    Dzień dobry. Znowu upał i od rana duchota. Umówiona jestem z fryzjerką w samo południe... aż strach będzie wyjść z domu.....
                                                    Mimo wszystko udanego dnia życzę smile
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 06.07.12, 10:46
                                                    jak widac zroznicowana pogoda,
                                                    tu wczoraj brak slonca,
                                                    dzis to samo i jeszcze zapowiedzieli ulewe i burze na razie +17 stopnia

*Dorus
                                                    cudny"zloty Giewont"
                                                    widoki wspaniale...

*Irene
                                                    no chyba w droge sie wybierasz,wiec milego bycia tam gdzie bedziesz

*Teti zefirka zycze na dzis....

*Jagus cis "przycichla"
                                                    pewnie terapia gimnastyczna sily zabiera

*Greis wypoczywa wspaniale pewnikiem...

*Alfredka?
                                                    no sie gdzies zapodziala nam..

witam Zaloge zyczac udanego dnia pod kazdym wzgledem
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 06.07.12, 13:58
                                                    Witajcie....nie gimnastyczna terapia Kenduś, tylko hydroterapia i prądy interferencyjne.
                                                    jak na razie,to nie ma ulgi w bólu.wink
                                                    Cieszę się,że tydzień mam z głowy i trochę odpocznę,bo w mieście sahara.wink
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 06.07.12, 14:23
                                                    oj Jagus,
                                                    zadaja Ci "tortury"
                                                    tak nazywalam kiedy mnie ultrajudem masowali a ja sie darlam z bolu,
                                                    moze po zakonczeniu bol powoli bedzie odchodzil,bo to chyba tak musi byc,
                                                    ze nie od razu a stopniowo lagodzi bol
                                                    trzymam kciuki za zdrowko Jago.
                                                  • iryska2604 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 06.07.12, 14:44
                                                    Ufffff....http://s17.rimg.info/9fd2039db2377df3eb041e5c27346f44.gif
                                                    Tremometry niedługo popękają, ja juz ledwie dyszę. Dziewczyny, nie chcę nic mówic bo warto miec nadzieję i jak wypisali zabiegi to trzeba to wykorzystać ale nie ma takiego zabiegu którego bym nie przeszła...i nie chcę dalej pisac.
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 06.07.12, 15:20
                                                    witaj Irysko,
                                                    piszesz,ze strasznie upalnie macie,
                                                    to u Mamy tez tak jest?
                                                    strasznosci...
                                                    jak ci starsi ludzie wytrzymuja takie "duchoty"

miej sobie udane popoludnie
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 06.07.12, 18:20
                                                    Starsi ludzi ,powinni siedzieć w domu i czekać na lepsze czasy.wink
                                                    Dobrze,że jeżdżę autobusem i jest znośnie,poza tym niedaleko.
                                                    Tramwaje są przegrzane,nie wszystkie wyjeżdżają z klimatyzacją
                                                    Czytam,że motorniczy zasłabł,a w niektórych tramwajach temperatura sięga 44st.
                                                    Jutro ma być u mnie tak samo 33st. na południu jeszcze więcej.
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 06.07.12, 19:53
                                                    o jejku Jagus,
                                                    az strach do tramwaju wsiadac,jak motorniczy zdziebko przy wieku...

dzowonilam do Mamy,
                                                    maja sobie dobrze
                                                    Lusia Was wszystkie pozdrawia cieplo .....
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 06.07.12, 21:38
                                                    Dziękuję Kendo za pozdrowienia od Lusi i również zasyłam jej pozdrowienia.smile
                                                  • irene.jg Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 06.07.12, 22:09
                                                    Jak dobrze, że tu jeszcze zajrzałam. Dziękuję Lusi za pozdrowienia i również cieplutkie wyrazy sympatii dla Lusi ode mnie smile kiss
                                                  • dorka556 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 07.07.12, 08:48

jaga_22 napisała:

> Starsi ludzi ,powinni siedzieć w domu i czekać na lepsze czasy.wink

Starsi ludzie nie siedzą w domu tylko biorą kosiarkę i zap...ją po trawniku. Nie mają innego wyjścia. Tutaj, albo żar leje się z nieba, albo strugi deszczu zalewają wszystko.
                                                    Właśnie łapię się za kosiarkę.
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 07.07.12, 09:09
                                                    Witam dziewczyny z samego rana,bo potem będę miała rodzinkę
                                                    a Martynka za bardzo cięgnie do komputera.wink
                                                    Dorka,jak masz siłę i chęć,to tylko się cieszyć No może z tą chęcią przesadziłam,ale
                                                    z samego rana,przy takim widoku,to może i ja bym coś z siebie wykrzesała big_grin
                                                    ten Twój trawnik z widokiem na góry,to coś wspaniałego.
                                                    Miłego sobotniego wypoczynku.smile
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 07.07.12, 11:04
                                                    widze,
                                                    za zaloga sie bedzie gosacic i w gosci jechac,
                                                    a niektorzy z kosiarka "posuwac beda"=tez nieraz sie za nia zlapie,ale w tym roku jeszcze premiery kosiarkowej nie mialam

Witajcie weekendowo Zalogo,
                                                    tu jak zwykle zachmurzenie i chlodno....

zycze milego odpoczynku w goscinie/z goscmi i tam gadzie jestescie....

PS:Jagus,
                                                    wiesz na co bede czekac u Ciebie??
                                                    to Wnusia juz sie zna na kompie?-bozesz,jak te dziec sie rozwijaja szybko.....
                                                  • henryk245 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 07.07.12, 14:56
                                                    www.sydsvenskan.se/varlden/breivik-vill-lasa-statsvetenskap

Breiviq politologiem ?,takie ma zamiary,zamierza rpzpoczac studia
                                                    w woezieniu-niebedzie mu sie nudzic,no i przy okazji colocvium
                                                    moze wyskoczyc na miasto-na piwko.

trzeba jednak uczciwie przyznac ze napracowal sie facet by
                                                    studia i akademik z pelnym servicem za darmo miec,tyle ludziskow
                                                    musial biedczyko ubic ...

a jednak zycie zezowate jest
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 07.07.12, 15:02

www.sydsvenskan.se/varlden/breivik-vill-lasa-statsvetenskap
                                                    oz qrcze,
                                                    ale sie cwanie urzadzil...
                                                    ciekawe co reszta norweskiej spolecznosci na to??
                                                    jeszcze nie przyznano mu pomocy pienieznej na studia(stypendium)

24 sierpnia bedzie ogloszony wyrok,
                                                    na razie Breivik odpowiada na liczne listy 600st,
                                                    ktore najczesciej napywaja z niemiec/rosji/wielkiej brytani/swecji
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 08.07.12, 11:12
                                                    slonce na topie,
                                                    parno zaczyna sie robic....

milego odpoczynku Zalodze
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 08.07.12, 13:08
                                                    Witam i ja,dziś odpoczywam.
                                                    Miłej niedzieli.
                                                    U mnie 31st. spadło tylko o jeden st.
                                                  • greis52 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 09.07.12, 08:20
                                                    pozdrawiam i udanych dni kolejnego tygodnia lipca zyczę!!!!!
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 09.07.12, 08:48
                                                    slonce i dzis na "topie"
                                                    co mnie bardzo cieszy...

odpoczywajcie w cienu
                                                    bo macie straszne upaly
                                                    tu zaledwie + 20 ma byc....
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 09.07.12, 08:53
                                                    Witam...w nocy miałam ogromną burzę,trzaskające grzmoty,a niebo
                                                    jak czeluści piekła.Tylko Pieszczoch zachował spokój,
                                                    nie robiło na nim żadnego wrażenia,tylko sobie spał.wink
                                                    Gorąco od rana, 42st. w półcieniu.
                                                  • alfredka1 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 09.07.12, 12:07

Ahoooooj !!!!!
                                                    dla ochlodzenia

www.care2.com/greenliving/baby-polar-bear-cubs-video.html--
                                                    http://i48.tinypic.com/dwqped.jpg
                                                    21 Celsjuszkow iwiatr, nie jest zle/
                                                  • irene.jg Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 09.07.12, 12:34
                                                    Hej! Popatrzyłam na pingwinki Alfredki i od razu zrobiło mi się chłodniej smile W nocy miałam burzę, ale znowu gorąco od samego rana. Teraz coś się chmurzy, może będzie burza, u siostry właśnie szaleje i musiałyśmy się rozłączyć. Miłego dnia!
                                                  • irene.jg Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 09.07.12, 12:42
                                                    No, właśnie zaczęło grzmieć i padać....
                                                  • tetika Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 09.07.12, 13:15
                                                    wiecie co? a wogole to dzien dobry smile
                                                    wczoraj wieczorek otworzylam okno i poszlam spac jakos przed 22. caly wieczor pogrzmiewalo , wiec nie zwracalam uwagi. A tu dzis rano synio moj mowi mi ze o 22 byla burza, walilo, padalo big_grin
                                                    nic nie slyszalam smilespalam jak niemowle smile
                                                    a dzis goraco dalej , ale wiatr ruszyl , wiec zafundowalam sobie spacer nawet dosc dlugi w ramach rozruszania kosci smile
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 10.07.12, 09:07
                                                    Witam z gorącej krainy,tylko o 1 st.zelżało
                                                    Pieszczoch za nic nie pójdzie na balkon.

http://i48.tinypic.com/23m6mjd.jpg
                                                  • irene.jg Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 10.07.12, 09:32
                                                    Upał znowu, zatyka mi oddech i ciężko mi się oddycha, zastanawiam
                                                    się czy to coś więcej oznacza niż warunki pogodowe.... Dzień dobry. Zwierzakom też ciężko, nie chciałabym mieć teraz na sobie futerka wink
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 10.07.12, 18:54
                                                    wreszcie dotarlam i siadlam,
                                                    choc zaraz do pralni musze zleciec,
                                                    wluczke prostuje a i przy okazji upiora wypralam
                                                    bo u lusi zamieszkalalm....

milego wieczoru z zefirkiem
                                                    tu niecale + 20 stopnia mamy i straszy deszczem,
                                                    choc by sie go i przydalo tu
                                                    a w innych ktrainach powodzie i otzezenie 3 stopnia,
                                                    tamy maja sie poprzerywac....
                                                  • greis52 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 10.07.12, 19:09
                                                    pozdrawiam!
                                                    spokojnego wieczoru, u mnie powiało trochę
                                                    a teraz zapowiada się spokojny wieczór
                                                    tylko spacerowacwink
                                                  • irene.jg Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 11.07.12, 11:20
                                                    Dzień dobry! Dzień jak co dzień - upalny, duszny. Wróciłam z zakupów i piję sobie kawkę. Miłego wszystkim...
                                                  • dorka556 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 11.07.12, 12:18
                                                    Witam, wyskoczyłam na 10-15 min. do lasu przyniosłam 1/2 siatki gołąbków, teraz je oczyszczę i usmażę cała patelnię. Do ub. roku o tej porze były już prawdziwki i rydze więc nikt gołąbków nie zbierał. Teraz codziennie je smażę, w myśl przysłowia, na bezrybiu i rak rybą. Są pyszne.
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 11.07.12, 13:11
                                                    *Dorcia
                                                    po prostu to grzybkow Ci zazdraaszczam...
                                                    niemam z kim teraz kiedy Lusia u Mamy,
                                                    jagody juz kolo "nosa nam przeszly"

*Irene,
                                                    a ja teraz lunch zajdam,
                                                    po zmokbnieciu z psiuna,to od razu pokoje obmylam
                                                    i luz na razie....

tu deszczy i zaczelo grzmiec,
                                                    niewiem czy zamnkanac balkon,
                                                    moze jakis "pieron nie wpanie mi"?..

milego dnia Zalodze.
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 11.07.12, 13:21
                                                    Nareszcie mogę się z Wami przywitać,jeszcze 2 dni i koniec.
                                                    Dziś dalej gorąco i parno 28st. a miało być chłodniej.
                                                    Też bym zjadła grzybki.Jeszcze się zastanawiam,czy kupić?
                                                    Na razie są kurki po 22zl/kg.
                                                  • dorka556 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 12.07.12, 07:54
                                                    Dzień dobry,
                                                    Koniec pięknej pogody, upały się skończyły, zimno i pada.
                                                    Dlaczego mnie to spotkało, ja nigdy nie narzekałam na gorąc. Kocham ciepełko.
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 12.07.12, 08:23
                                                    *Jaga
                                                    alez Jagus,
                                                    badz cierpliwa z zabiegami....moze poczujesz jakas poprawe za pare dni??

*Dorus,
                                                    pocieszam Cie,
                                                    tu tez chlodno i ma znowu padac...
                                                    uwielbiam tez ciepelko nie nazekajac na niego..

Witam Wszystkich
                                                    zyczac milego dnia mimo wszystkich "spraw pod gorke"
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 12.07.12, 09:30
                                                    Dziś nigdzie nie jadę,mam wymówke,bo wnuczek zanocował i jeszcze śpi.
                                                    Pogoda nareszcie się zmieniła na gorszą.big_grin nawet trochę teraz popadało jak przez sito.wink
                                                    Mam tak jak zapowiedzieli 23 st. słonka nie ma i nareszcie czuję,że żyję.big_grin
                                                    Miłego czwartku dziewczyny.smile
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 12.07.12, 09:35
                                                    *Jagus,
                                                    fajna wymowka....zawsze sie babcie ciesza,
                                                    kiedy wnuki sa w odwiedzinach...
                                                    tu tez chlodno i deszczy...
                                                    a tak slonka bym chciala....

miej sobie mily dzien Jagus
                                                  • irene.jg Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 12.07.12, 15:01
                                                    Dzień dobry. Jaga, niezły cynamonek z Ciebie, na wnuka składasz winy wink big_grin Dzisiejsza pogoda mi sprzyja, robota pali mi się w ręku, a zamrażarka zapełnia. Wpadłam tu w przerwie na kawę i chwilę wytchnienia.
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * witam Zaloge 12.07.12, 15:36
                                                    bardzo mnie ciesza takie "wpady "Irene,...
                                                    moja zamrazalka tez sie zapelni,
                                                    tylko wystygnie usmazone miesko com dzis zakupila....
                                                    przyjemniej by bylo,
                                                    gdyby sloneczko choc na momet zajzalo...
                                                    a tu pada z przerwami...
                                                    niemniej zdazylam medzy kroplami z cebula wrocic do domu,
                                                    bo mielone takie prawdziwie poskie zrobilam z wolowego i pulpety z kurczakowego...
                                                    zastanawiam sie nad jednym
                                                    kupilam 50/50 wolowe i wiepszowe
                                                    a tyle tluszczu sie wytopilö..

milego odpoczynku
                                                    i nastepnego milego wykonania planu....

a Jagus i tak dzielna byla przez 10 dni,
                                                    wiec przymykamy oko na dziesiejsze "wagary"
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 13 PIATEK 13.07.12, 09:53
                                                    Witam Zaloge z wzglednie z rana..

*dzis dla niektorych moze byc dzien pechowy...
                                                    *dobry czas na skuteczne odchidzanie oczyszczanie
                                                    *dobra pora na zabiegio kosmetyczne/depilowanie
                                                    *ogolnie korzystny czas na operacje i zabiegi kosmetyczne
                                                    *natomiast niewskazane jest wizyta u dentysty,
                                                    bo plomby i koronki moga sie slabo trzymac

*korzystny czas na zbieranie konserwowanie warzyw korzennych,*jak rowniez zbieranie i magazynowanie owocow

no to pomyslcie czy sie oplaca dzis cos zrobic pod tym wzgledem..
                                                    i miejcie sobie milo....
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 13 PIATEK 13.07.12, 10:36
                                                    Witajcie.....nawet słonko jest jakie takie,ale tylko ma być 22st.
                                                    Z mojej pielęgnacji ciała,to tylko kąpiel i krem,na więcej nie miałabym cierpliwości.wink
                                                    Irene ma dużo siły,to musi spożytkować i na Zdrowie.big_grin
                                                  • irene.jg Re: * L * I * P * I * E * C * 13 PIATEK 13.07.12, 11:25
                                                    Dzisiaj byliśmy z irusiem na targowisku, przywlokłam do domu następne owoce na dżemy i parę doniczek na przesadzenie ziół, będę też gotowała wiśnie z syropu.
                                                    Dzień dobry Vistulanie!
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 13 PIATEK 13.07.12, 16:12
                                                    *Jagus
                                                    to tez dobrze,
                                                    pomysl,ze niektorzy wcale tego nie robia,
                                                    sadze tak bo mijajac ludzi tu w miescie to az okropnosci...a wcale nie jest tak goraco coby sie pocic,brud pewnie tygodniowy brrrrrrrrr.....,
                                                    podobnie tez zapach brudnego ubrania czuje...
                                                    niewiem ,cos nawiedzily mnie takie zapachy,albo
                                                    po prost zaczelem je bardziej odczuwac teraz.....

Irene
                                                    no to masz zajecie az do wieczora,
                                                    akurat dzien sprzyjajacy na udane przetwory
                                                    by upcha clato w sloiki....

milego popoludnia zycze....

ide sobie do drutow,poznie televizornia z drutami i tak w kuleczko.....
                                                    od poniedzialku juz u siebie to bedzie ogrod....
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 13 PIATEK 13.07.12, 17:03
                                                    Cieszę się,że będzie Lusia,jej się więcej chce pisać niż nam.big_grin
                                                    no i opowie nam coś ciekawego z podróży.smile
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 13 PIATEK 13.07.12, 17:11
                                                    Jagus,
                                                    jeszcze tydzien caly poczekamy na Lusie,
                                                    ja z domu bede sie opiekowac tutejszym....
                                                    tym razem to mi sie strasznie dluzy.....

masz racje Jagus,
                                                    my juz "stare pisaczki jestesmy" i jakos sie nam niechce nadwyreazc,
                                                    a Lusia "zlapala bakcyla komputerowego" wiec zawsze cos nowego "wrzuci"
                                                    a pamietam,
                                                    jak opowiadalam,jak mamy fajnie na innym forum juz nie istniejacych zreszta.szkoda....
                                                    to brew ze zdziwienia podnoasila....

miej sobie dobrze Jagus
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 13 PIATEK 13.07.12, 18:06
                                                    Aha...no to poczekamy. Wcale się nie dziwię,że tęsknisz do własnej chatki.wink
                                                  • greis52 Re: * L * I * P * I * E * C * 13 PIATEK 13.07.12, 20:21
                                                    i weekend!!!!!
                                                    przyjemności moc zyczę...
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 13 PIATEK 14.07.12, 10:32
                                                    noooooooooo,
                                                    odpoczywamy weekendowo....
                                                    *Jagus
                                                    co drugi tydzien dojezdzam....

a tak pozatem to pochmurnie,
                                                    noca popadalo +17 stopnia na razie....

milego dopoczynku
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 14.07.12, 10:32
                                                    noooooooooo,
                                                    odpoczywamy weekendowo....
                                                    *Jagus
                                                    co drugi tydzien dojezdzam....

a tak pozatem to pochmurnie,
                                                    noca popadalo +17 stopnia na razie....

milego dopoczynku
                                                  • irene.jg Re: * L * I * P * I * E * C * 14.07.12, 10:53
                                                    Dzień dobry! U mnie po porannym zachmurzeniu już znowu świeci słonko, ale jest dużo chłodniej niż było wcześniej. Do pracy taka pogoda jest dużo lepsza. A dzisiaj ciąg dalszy mojego "dżemowania", tym razem z czarnej i czerwonej porzeczki. Chcę się wyrobić by wieczór mieć wolny. Miłego dnia wszystkimsmile
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 14.07.12, 10:56
                                                    Witaj Kendo ,a co Ty tak podwójnie witasz?big_grin
                                                    U mnie jest całkiem fajnie,słonko przyświeca,a na termometrze jest 25st.
                                                    Miłej soboty Wszystkim i dobrego wypoczynku.smile
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 14.07.12, 11:00
                                                    hi,hiiiiiiiiiiiiii
                                                    *Jagus
                                                    zapomnialam w naglowku zmienic,
                                                    bo to przeciez nie piatek
                                                    i za pozno czy za szybko kliknelam...
                                                    *Irene
                                                    ooooo widze marmelada w dalszym ciagu sie robiiiiiiiiiii
                                                    dobry czas dzisiaj tez bya ja robic...powodzenia zycze

jak rowniez Witam Zaloge....
                                                    zyczac milego

a ja chce sloneczne promyki i juz...
                                                  • dorka556 Re: * L * I * P * I * E * C * 15.07.12, 07:51
                                                    Oglądam TVN24 i zniszczenia po trąbie powietrznej.
                                                    1 osoba zabita, kilka rannych, zrujnowane domy i hektary lasów. Straty niewyobrażalne.
                                                    Zawsze uważałam, że trąby powietrzne to domena USA, widać, że i nas, niestety nie omijają.
                                                    Mimo to, życzę spokojnej, miłej niedzieli.
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 15.07.12, 09:31
                                                    *Dorka
                                                    zywiol natury jeszcze nie okielzany przez czlowieka,
                                                    tu powodzie straszne....zalania/podtopienia..

Witajcie Zalogo
                                                    i miejcie sobie udany dzien....
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 15.07.12, 10:03
                                                    I ja Wam życzę spokojnej niedzieli.Straszna trąba powietrzna,300 ha.lasów połamane
                                                    jak zapałki,ludzie bez dachów.
                                                    Pogoda ładna 23 st. ze słoneczkiem,w sam raz dla mnie.

http://s3.rimg.info/13bbdb55a32e1f82e8b0816aba584206.gif
                                                  • irene.jg Re: * L * I * P * I * E * C * 15.07.12, 11:23
                                                    Hejka! U mnie ładna pogoda, nie za gorąco, przyjemnie. Odpoczywam po bardzo pracowitym tygodniu i jestem z siebie bardzo zadowolona, a raczej z tego co zrobiłam wink Przyjemnej niedzieli życzę smile
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 15.07.12, 12:55
                                                    ooooooooooooo..
                                                    a jednak sa zadowolone osoby na Vistuli
                                                    Jaga/Irene,
                                                    maja fajna pogode a tu wieje lodowatym wiatrem
                                                    i co z tego,ze slonko swiec,
                                                    jak szal na okolo szyjeczki trza miec,

miejcie sobie udany dzien....
                                                  • dorka556 Re: * L * I * P * I * E * C * 15.07.12, 15:47
                                                    Kendo, mnie też dopisz do tych zadowolonych.
                                                    Temp. koło 20st.,w nocy pada, to i grzyby są. Co prawda tylko byle jakie - gołąbki, ale na masełku niebo w gębie. Czekam na rydze i prawdziwki, ale nawet na rynku ich nie widzę.
                                                    Jutro spodziewam się gości, ale z rodzinką jest różnie. Już raz przekładali pobyt.
                                                  • irene.jg Re: * L * I * P * I * E * C * 16.07.12, 09:19
                                                    Dzień dobry. Chłodniej niż wczoraj jednak słonko świeci od rana. Wpadłam się przywitać i oznajmić, że wybieram się na netowe wakacje, czyli biorę urlop od klikania. Co u mnie? Ciąg dalszych zmagań kulinarnych, a potem przywożę mamę do siebie i ona mi zajmie cały mój wolny czas. Pa pa pa.....
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 16.07.12, 10:24
                                                    Witajcie...przez te upały kwiatki mi przekwitły w szybkim tempie,
                                                    mam nadzieję,że się utworzą nowe pąki.
                                                    Miłego dnia.kwiat
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 16.07.12, 10:49
                                                    *Dorcia-dopisuje do "szczeliwych oczywiscie,czy Tych zadowolonych"

jakos stracilam glowe do racjonalnego myslenia od wczoraj,
                                                    bo szykuje sie by zmienic Lusie,
                                                    co wcale nie planowane bylo,
                                                    a paszport tez wychodzi...ech...choc juz z amabasada rozmawialam,ze niema ogranczen w waznosci
                                                    ale niewiem jak dlugo bede musiala byc w kraju...

Witam Was Wszystkie serdecznie

zycze wszystkim sprawnych zmagan z kazdym dniem
                                                    a kwiatki Jagus na pewno rozkwitna ponownie....
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 16.07.12, 18:03
                                                    Kenduś,czy mama zachorowała? tfu tfu oby tylko nie.uncertain
                                                  • greis52 Re: * L * I * P * I * E * C * 16.07.12, 19:55
                                                    pozdrawiam ciepło i zdrowia życzę!
                                                  • tetika Re: * L * I * P * I * E * C * 17.07.12, 07:34
                                                    witam w chlodny poranek
                                                    11 stopni w srodku lata z rana to okropnie zimna temperatura uncertain
                                                  • dorka556 Re: * L * I * P * I * E * C * 17.07.12, 08:32
                                                    Środek lata a ja wczoraj napaliłam w kominku, jak przyjechali moi goście mieli cieplutko a ja razem z nimi.
                                                    Dzisiaj przynajmniej (na razie) nie pada.
                                                    Ciepłego, letniego dnia wszystkim.
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 17.07.12, 09:32
                                                    *Jagus - tak,

Witam Zaloge
                                                    i pocieszam,bo tu podobnie zimnica +16 stponi w srodku lata...
                                                    tez grzejniki mamy na 1/3 ciepla nastawione...
                                                    ech....wszystko nie tak jakby sie chcialo..

milego dnia zycze
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 17.07.12, 10:14
                                                    Witajcie kochani,Kendo oby wróciło wszystko do normy kiss
                                                    Zaczynam się zastanawiać nad swoim zdrowiem,
                                                    bo dlaczego Wam zimno,a mnie jest gorąco? i tu doszłam do wniosku,że
                                                    to może tarczyca grzeje? ubyło mnie 8 kg. a leki biorę te same i może
                                                    idzie ku nadczynności? muszę jeszcze pomyśleć i poobserwować.wink
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 17.07.12, 10:23
                                                    *Jagus
                                                    a proby nie mozesz na tarczyce zrobic??
                                                    bo pozniej moze byc ciezko opanowac odwrotnosc tarczycy...
                                                    przy zmianie "kilogramow" mogla nastapic jakas niekorzytna/korzystna zmiana
                                                    zdowka zycze.
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 17.07.12, 10:45
                                                    Już raz robiłam nadprogramowo i było dobrze,na więcej mi nie da,
                                                    a do endo w listopadzie,poczekam,czy inne objawy dojdą,
                                                    na razie jest mi tylko ciepło,z czego akurat jestem zadowolona.wink big_grin
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 17.07.12, 11:10
                                                    *Jagus
                                                    stawiam Ci diagnoze...masz wysokie cisnienie i dlatego cieplutko CI..

zaraz do miasta musze....do piatku i Lusia chyba nadjedzie ....
                                                    a pozniej zobaczymy....
                                                    miej sobie wzglednie"cieplo"
                                                  • dorka556 Re: * L * I * P * I * E * C * 18.07.12, 07:38
                                                    Rzadziej bywam na moich ulubionych Forach, przyjechała rodzinka, jest wesoło i laptop poszedł w odstawkę.
                                                    Przywitam się tylko i życzę miłego dnia.
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 18.07.12, 09:15
                                                    *Dorka
                                                    bedziemy czekac na Ciebie
                                                    az goscie do domow sie rozjada,
                                                    spedzaj mile czas z nimi...

Witam Zaloge
                                                    i dodam bez marudzenia,
                                                    ze dzien bylby nie zaliczony gdyby nie popadalo--bo akurat przestalo +15 stopna...brrrr

milego dnia jednak zycze.
                                                    zaczynam wierzyc w "przebiegunowanie ziemi"
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 18.07.12, 09:33
                                                    Witajcie,słonko mam od rana. http://s14.rimg.info/3dd83901e207fd0c7802a41e7fe93cc5.gif

Kenduś, diagnoza pudło.big_grin mam teraz niskie ciśnienie już drugi rok,
                                                    nawet lek odstawiłam,biorę tylko od tętna,wczoraj miałam 96/ 56
                                                    teraz sobie zmierzyłam,mam 112.62/62 ,lepiej nie potrzeba.
                                                  • tetika Re: * L * I * P * I * E * C * 18.07.12, 10:45
                                                    witam smile
                                                    slonko mialam , ale gdzies sie skrylo....
                                                    okazalo sie ze mam kamyki w obu nerkach . W prawej wiekszy i nie do wysikania uncertain
                                                    oj bedzie kiedys bolalo ....
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 18.07.12, 11:04
                                                    Podobne problemy,może coś wyczytasz?

forum.kardiolo.pl/temat3955.htm
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 18.07.12, 11:16
                                                    *Jagus
                                                    no to zlym lekarzem bym byla..

a na tym forum doczytalam sie,
                                                    ze ponownie stwierdzenie,by ograniczyc spozywanie miesa,
                                                    czyli cos w tym jest,ze "miecho napedza budowe kamieni"

*Teti
                                                    doczytalam sie,
                                                    ze ktos polecal ziolowa herbate Kukurydz,ponc u niego sprawdzone rodzinnie....
                                                  • greis52 Re: * L * I * P * I * E * C * 18.07.12, 11:23
                                                    ciepło witam!
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 18.07.12, 14:02
                                                    *Greis
                                                    oj,potrzebne to ciepelko,
                                                    wiej jak w kieleckim....i chlodno mamy,

milego dnia zycze
                                                  • tetika Re: * L * I * P * I * E * C * 18.07.12, 22:38
                                                    dzieki dziewczyny za porady , ja wiem dokladnie co skad i dlaczego
                                                    jeszcze dwa lata temu w trakcie badan mialam krwinki czerwone w badaniu moczu co oznaczalo ze piasek schodzil ( zawsze mi schodzil, mialam juz kamyki to wiem)
                                                    A potem - tak mysle- w obecnej pracy nie dawali usiasci sie napic tylko gonili do roboty i sie nie plukalam jak nalezy i efekt sie zrobil.
                                                    kupie te tabletki i zobacze czy cos to pomoze,mam nadzieje ze tak bo cala reszta zabawy m i sie bardzo nie podoba.
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 19.07.12, 10:14
                                                    Witam Wszystkich

dzis Dzien Czerwonego Kapturka, https://i50.tinypic.com/124d8g6.jpg

zapowiedzieli juz straszna ulewe z blyskawicami
                                                    oby bylo spokojnie ,jak z piesem bede na spacerku....

milego dnia zycze
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 19.07.12, 10:55
                                                    Witam dziewczyny i słonecznego dnia życzę. https://dodatkii.net/emotki/6.gif
                                                    U mnie w nocy się wypadało,23st. to całkiem nieźle.
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 20.07.12, 09:17
                                                    juz zdazylo lunac wielkimi dlugimi jak fastryga kroplami..

Witam zaloge,
                                                    obiecali,ze niepogoda ma nas ominac
                                                    a tu tak lunelo....
                                                    niemniej jednak slonce sie pokazuje...

dzis odbieram juz paszport,
                                                    bylby juz wczoraj ale za pozno sprawdzilam komorke
                                                    w ktorej byl SMS-es,ze moge odebrac....szybko w sezonie urlopowym...

milego dnia.
                                                  • tetika Re: * L * I * P * I * E * C * 20.07.12, 09:24
                                                    Kendus u nas tez tak sobie , ale u mnie nie pada i znow mam otwarty balkon na cala szerokosc i nie zamarzam smile
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 20.07.12, 10:40
                                                    Tetiko ,zaintrygowałaś mnie,a czego nie zamierzasz jeśli wolno spytać?big_grin
                                                    U mnie też jest słonko jakie takie,jest też spory wiaterek.
                                                    Kendo,a dlaczego Ty potrzebujesz paszport,bo my nie potrzebujemy,wystarczy dowód osobisty.
                                                  • greis52 Re: * L * I * P * I * E * C * 20.07.12, 12:13
                                                    pozdrawiam i miłego weekendu życzę!
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 21.07.12, 17:43
                                                    i nareszcie dotarlam
                                                    jeden autobus nie perzyjechal....
                                                    wrrrrrrrrrrrr....dobrze,ze nie padalo...
                                                    Jagus
                                                    niemam dowodu,
                                                    posluguje sie prawem jazdy jako-legitymacja,
                                                    a paszport tanszy do zrobienia niz dowod.

milego odpoczyku.
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 22.07.12, 09:44
                                                    Dzien aproksymacji Pi
                                                    pl.wikipedia.org/wiki/Aproksymacja
                                                    pozatem ma dzis niepadac
                                                    z czego bardzo sie ciesze,
                                                    bedzie mozna na dworze w ogrodzie troszke podziergac...

bo niewskazane na dzis byc cos w ogrodzie przy roslinkach robic,
                                                    podobnie jak przy przetworach,

natomiast zalecaja wszelkie zadbanie o nasze cialo
                                                    wlacznie z paszczydelkiem i obcieciem wlosow,
                                                    ktore na dlugo beda utrzymywac nadan fryzure

milego dnia zycze.
                                                  • lusia_janusia Re: * L * I * P * I * E * C * 22.07.12, 10:12
                                                    Witajcie WSZYSCY
                                                    Z rana przywitalo nas pieknie sloneczko, ale teraz widze, ze
                                                    sie cos na nas obraza, chowa za chmurki.
                                                    Wstalam z okropnym szumem w glowie, po tej podrozy, jak
                                                    czekalam na lotnisku w Warszawie, czulam nawiew z wentylacji
                                                    po glowie i teraz sa skutki, mam nadzieje ze to mi minie.

Udanej niedzieli i duzo slonca dla wszystkich zycze.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 22.07.12, 10:18
                                                    hej Lusia
                                                    a mysle,
                                                    ze teraz juz ochlonelas ze stresu
                                                    i wychodza skutki napiec podrozowych i innych...
                                                    przejdzie samo....

mi jest chlodno
                                                    a ogrod po deszczach wola o pomoc...
                                                    sama niewiem
                                                    czy z drutami czy lopata sie zajac..

miej sobie udany dzien....a moze byc wpadal zanim maluszek dotrze??
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 22.07.12, 10:52
                                                    Witajcie kochane...u mnie też nie za ciepło,bo wiaterek wieje i słonko nie takie.wink
                                                    Ja lubię łamać wszelkie zasady i dobrze mi z tym.big_grin
                                                  • greis52 Re: * L * I * P * I * E * C * 22.07.12, 10:53
                                                    witam a u mnie sloneczko swieci przepieknie
                                                    po tych ponurych dniach to jak balsam
                                                    milej niedzieli zyczę!
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 22.07.12, 11:03
                                                    *Jaga/Greis
                                                    i jak to kazda z nas cieszy sie inaczej tym samym dniem,

miejcie sobie go milym i przyjemnym.
                                                  • lusia_janusia Re: * L * I * P * I * E * C * 23.07.12, 09:55
                                                    Witam WSZYSTKICH

w prawdziwie letnim nastroju, slonce i nareszcie mozna
                                                    pomyslec o plazy, zjesc pysznego loda...albo ??? wypic pod wieczor
                                                    dobrego chlodnego drinka w przyjemnym towarzystwie. ???

*Gdy w lipcu swieci slonce to plaze sa gorace*
                                                    *Lipcowe deszcze, dla chlopa kleszcze, a jak pogoda - wieksza swoboda*

Dla WSZYSTKICH - spelnienia i wykonania wszystkich zamierzen....
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 23.07.12, 09:59
                                                    https://www.rotfl.com.pl/data/media/144/hallo.gif
                                                    Witajcie... dziś ja mogę się pochwalić pięknym słoneczkiem
                                                    jest bardzo ciepło,wzięłam się za małe pranko.
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 23.07.12, 10:02
                                                    *LUsia/Jaga
                                                    Witajcie
                                                    i nieobecni rowniez

mi tam chlodno jest i juz...
                                                    loda oczywiscie moge zaliczyc siedzac w slonku,
                                                    a z pracek to dzis sie lenie...wczoraj co nieco zrobilam

milego poczatka tygodnia zycze.
                                                  • greis52 Re: * L * I * P * I * E * C * 23.07.12, 14:58
                                                    witajcie i zleciał mi ten nielubiany poniedziałek w pracywink
                                                    spokojnego popołudnia zycze i lece odpoczywać...
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 24.07.12, 09:48
                                                    *Greis
                                                    jak dobrze,ze przezylas poniedzialek,
                                                    teraz juz bedzie kazdy dzien przyjemnoscia..

dobrnelam do "witajkow porannych"
                                                    choc to juz niemal srodek dnia

na niebie slonce /chmurek deszczowych niema
                                                    wiec chyba bedzie letnie ciepelko

udanego dnia zycze,
                                                  • lusia_janusia Re: * L * I * P * I * E * C * 24.07.12, 10:01
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    Lato....lllaaaa..tttt...oooo.... wszedzie, jak cieszy taka pogoda.
                                                    udanego dnia....
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 24.07.12, 10:20
                                                    Witam,u nas zaczęło być gorąco,dziś 27st.
                                                    Miłego wtorku.

https://www.stronka-agusi.pl/gify/images/1165ligstoel2.gif
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 24.07.12, 10:31
                                                    jak milo czytac tak radosne wkliki....

cieszcie sie dziwczyny ciepelkiem i pol godziny najpierw bez kremu w slonku pobadzicie,
                                                    pozniej krem z faktorem nalozyc....
                                                    magazynujemy na zime "wit D"
                                                  • greis52 Re: * L * I * P * I * E * C * 25.07.12, 06:48
                                                    pozdrawiam i oby do weekendu!!!!!
                                                  • tetika Re: * L * I * P * I * E * C * 25.07.12, 07:22
                                                    witam u mnie wieje od rana, gdzie te zapowiadane upaly????
                                                  • lusia_janusia Re: * L * I * P * I * E * C * 25.07.12, 08:47
                                                    Przyjemnego dnia dla WSZYSTKICH
                                                    slonce mamy miec dzisiaj troche za chmurami,
                                                    mozna spokojnie sie chya opalac, bo miedzy jednym zajciem za
                                                    chmury a drugim, troche sie odocznie od napromieniowania.

Musze przesadzic swoje pomidorki do wiekszych doniczek, ale
                                                    najpierw kupic ziemie.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 25.07.12, 09:13
                                                    *lusia
                                                    a nie mogla wczoraj pomyslec,
                                                    autkiem ziemie by sie przywiozlo??

tu mowili,ze ma byc bardzo sloneczny /goracy dzien...
                                                    watraloby cos w ogrodzie dzibac zanim slonce przyprazy..

milego dnia Zalodze.
                                                  • greis52 Re: * L * I * P * I * E * C * 26.07.12, 08:43
                                                    witam i przyjemnego dnia zyczę
                                                  • lusia_janusia Re: * L * I * P * I * E * C * 26.07.12, 09:14
                                                    Slonecznie i cieplo witam WSZYSTKICH

*Upaly lipcowe wroza mrozy stryczniowe*
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 26.07.12, 09:17
                                                    bardzo sie ciesze
                                                    ze poranki cieplutkie niemal gorace powiedzialbym,
                                                    sniadanko wsrod pomidora/ogorka na
                                                    altanie z koncertem ptaszat i rozwzeszczanych srok....
                                                    witam zaloge zyczac milego dnia
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 26.07.12, 10:22
                                                    Witajcie...w nocy dużo padało i dobrze się spało.big_grin
                                                    Przynajmniej wszyscy jesteśmy zadowoleni z pogody.
                                                  • lusia_janusia Re: * L * I * P * I * E * C * 27.07.12, 08:37
                                                    Witajcie WSZYSCY
                                                    I dzis wstalam z pieknym sloncem, udanego dnia przed wekendem...

*W lipcowym skwarze w Polsce jak Saharze*
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 27.07.12, 08:41
                                                    dolanczam do witanek Lusi

ciesze sie z pogody bo moge sie dogzewac...

udnaego dnia zycze w cieniu/pod parasolem/na balkonie/ i gdzie tam jestescie
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 27.07.12, 09:47
                                                    Cześć...trochę zaczynam narzekać http://s15.rimg.info/dee581ad82d6456251559495e1d4ed6f.gif
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 27.07.12, 09:54
                                                    *Jagus
                                                    zadnych nazekan niechce slyszec??

ale tak z ciekawosci spytam
                                                    -czy to na pogode chcesz ponazekac??

miej sobie dobrze mimo wszystko.
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 27.07.12, 10:00
                                                    A jak myślisz Kendo? oprócz pogody nie mam powodu
                                                    na nic narzekać... na razie.wink big_grin rano podlałam resztki kwiatów,nawet liście zrobiły się czerwone o słońca i nie wytykam nosa na balkon.
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 27.07.12, 10:12
                                                    *Jagus
                                                    oj,wiem,
                                                    mamy mnustwo powodow....
                                                    teraz chyba najbardziej akutalna goraca pogoda,ktora niszczy Ci kwiatki,
                                                    pozniej zdrowko/pozniej co innego....
                                                    i tak u kazdego cos nie tak-jak by sie zyczylo....

przytulam na pocieszenie i podciagam do gory Jagus,
                                                    jutro miejmy nadzieje bedzie lepiej....

tez juz okna pozamykalam wlacznie z zaluzjami,
                                                    zaczelo naplywac gorace powietrze do srodka....
                                                  • iryska2604 Re: * L * I * P * I * E * C * 27.07.12, 22:10
                                                    Uffff...prawie się rozpłynęłam. Jest tak gorąca jak w piekarniku. Musiałam zamknąć drzwi od tarasu bo komary gryzą jak wsciekłe. Spijcie smacznie!
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 28.07.12, 08:54
                                                    Witam rzadkich bywalcow i stalych....

no przez dwa dni pochodzilam w bikini po ogrodzie,
                                                    slubny sie smieje ze dlatego dzis beda burze z blyskawicami(taka pogode dzis zapowiedzieli)

milego weekendowania Zalodze zycze.
                                                  • dorka556 Re: * L * I * P * I * E * C * 28.07.12, 09:06
                                                    Dzisiaj przepiękna pogoda, niebo bezchmurne. Upału tu nigdy nie ma.
                                                    Bikini już odłożone na półkę, ale planuję, że skąpo odziana zabiorę się za prace ogródkowe.
                                                    Miłego, niezbyt upalnego dnia wszystkim.
                                                  • lusia_janusia Re: * L * I * P * I * E * C * 28.07.12, 09:10
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    *W lipcowe upaly wrzesien doskonaly*

I wlasnie sie robi ciemno , czyzby zanosilo sie na
                                                    deszcz, moze popadac troche zbije kurzu w ziemie,
                                                    w nocy okropnie mialam duszno, a okna nie moge otworzyc
                                                    bo mieszkam na parterze.

No i wlasnie w tej chwili deszcz uderza o parapet okienny.
                                                    Dobrze ze bylam z "Maluszkiem" na dlugim spacerze w parku,
                                                    to teraz sobie pospi, corka wrocila z nocki - bedzie dobrze im
                                                    sie spalo-.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 28.07.12, 09:15
                                                    i oczywiscie sie rospadalo i tutaja,
                                                    akurat podlewalam bambus i poszlam po psiune do domu by obejsc kwatere w kolo bo zaraz lunie,
                                                    wychodzimy i pada...
                                                    ale przeszlismy "kolko" do lunchu wytrzyma....

Dorka
                                                    milej pracki w ogrodzie....
                                                    mam nadzieje,ze nie podgladaja Cie "gorskie duszki" w skapym ubranku..?
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 28.07.12, 10:08
                                                    Witajcie dziewczyny,ale Wam zazdroszczę deszczu.
                                                    Jak wytrzymujecie przy zamkniętych oknach w nocy? u mnie wszystko pootwierane
                                                    a i tak ciężko spać,nie ma czym oddychać. Dorce też zazdroszczę,ale zimy nie.big_grin

http://i46.tinypic.com/6j3sw1.gif
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 28.07.12, 10:15
                                                    *Jagus
                                                    no piekny wodospadzik akurat na upalne dni posiedziec przy nim...

u mnie okna pootwierane cala noc....
                                                    w dzien przy sloncu zamykam,by goraco niewchodzilo....
                                                    wieczorem spada temperatura w srodku o dwa stopnie tylko,
                                                    mimo intensywnego wietrzenia,

mielgo weekendowania Jagus
                                                  • lusia_janusia Re: * L * I * P * I * E * C * 28.07.12, 10:16
                                                    Juz mamy po deszczu
                                                    -A dama nad woda czeka zapewne na towarzystwo???
                                                    chetnie bym jej dotrzymala.
                                                    -Lusia-,
                                                  • slo-onko Re: * L * I * P * I * E * C * 28.07.12, 10:55
                                                    Witam wszystkich sobotnio zyczac dobrego dnia.
                                                    zmykam do codziennych obowiazkow w te "wolna" sobote, gdzie masa pracy.
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 28.07.12, 11:11
                                                    witaj Slo,
                                                    no i ja tez juz znkam,
                                                    czas netowy poranny mi sie skonczyl
                                                    podczas tygodnia za wiele sie nie zrobilo bo goraco bylo,
                                                    teraz trzeba nadgonc,
                                                    kiedy wzglednie niegoraco jeszcze.

milego dnia..
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 28.07.12, 11:10
                                                    na dzisiejszy dzien zapowiadali burze z opadami deszczu,
                                                    nie odwaze sie nad wode jechac....
                                                  • greis52 Re: * L * I * P * I * E * C * 28.07.12, 18:54
                                                    pozdrawiam ja tez z powodu burzy przesiedzialam w domu
                                                    przy maszynie do szycia, ale jestem zadowolona bo
                                                    kupka ciuszków do naprawy zniknęła i uszylam sobie
                                                    4 przescieradła smile ciekawe jak bedzie jutro?
                                                    spokojnego wieczoru zyczę!
                                                  • lusia_janusia Re: * L * I * P * I * E * C * 28.07.12, 20:20
                                                    Oj ja tez mam szycie,
                                                    dostalam od corki zaslony , na jej okna byly za krotkie
                                                    a u mnie sa za dlugie, wiec musze je skrocic, i przyszyc
                                                    specjalna tasme, zeby wlozyc specjalne uchwyty, ktore
                                                    zaczepie na karnisz.
                                                    -Lusia-
                                                  • dorka556 Re: * L * I * P * I * E * C * 29.07.12, 06:53
                                                    Mówi się 'przy sobocie po robocie' a my tak pracowicie spędzamy ten dzień.
                                                    Wy przy szyciu, ja przy ogórkach. Przerobiłam 15kg na pikle w musztardzie.

Miłego zasłużonego, niedzielnego leniuchowania wszystkim.
                                                  • lusia_janusia Re: * L * I * P * I * E * C * 29.07.12, 08:29
                                                    Witam WSZYSTKICH

Jestem ciekawa DORKO jak smakuja ogorki pikle w musztardzie??
                                                    jeszcze chyba takich nie smakowalam. Musza byc dobre i smakuja
                                                    u Ciebie w rodzinie skoro tak duzo narobilas???

U nas jeszcze nie skonczyl sie zezon ogorkowy?
                                                    jak to nie jest tajemnicza recepta, to moze na probe
                                                    bys zapodala, to sama bym sprobowala pare sloiczkow zrobic.
                                                    Bo zimowa pora to tak jak na sniegu znalazl.

To dzisiaj masz zasluzony odpoczynek - milego dnia-.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 29.07.12, 09:02
                                                    witajcie Zalogo przy niedzieli
                                                    po pracowitej sobocie,
                                                    tez sie nasprzatalam a noca "kichalam"

*Greis
                                                    maszyne do szycia tez powinnam "odpalic"
                                                    pare recznikow poprawic z "zawieszkami" niewiem,jak to sie dzieje,
                                                    ze uchwyty sie urywajja....
                                                    i jakie wielkie zadowolenie ze znikniecia "kupki"....

*Dorcia no faktycznie
                                                    to masa tych ogoraskow byla....

tu sie jakos ochlodzilo,
                                                    burzy tu nie bylo,
                                                    tylko w Göteborg,az zamkneli linie tramwajowe,ponoc zalala ulewa az dwie dzielnice...

milego odpoczynku.
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 29.07.12, 09:21
                                                    Witam...lipiec nam się kończy,oj żeby tak zatrzymać lato na dłużej.
                                                    Dorka to ranny ptaszek,ale mając ogród,to nic dziwnego,
                                                    że chce z rana pooddychać rześkim powietrzem.

Pamiętacie smolinosy?
                                                    http://i48.tinypic.com/esoqyu.jpg
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 29.07.12, 09:26
                                                    witaj Jagus,
                                                    u mnie smolinosy przekwitly,
                                                    nie zdazylam im nawet foty zrobic...

miej sobie udany odpoczynek...
                                                  • lusia_janusia Re: * L * I * P * I * E * C * 29.07.12, 09:34
                                                    Jak bylam u mamy to zaczely kwitnac lilje, smolinosy
                                                    przekwitly. Na pakach i na lisciach siedzialy te czerwone
                                                    "skolbagi"" podluzne chrzaszcze, ktore sa amatorami jedzenia'
                                                    lilji, zbieralam je, a ktore przeoczylam to znosily jajka pod liscmi
                                                    i wylegaly sie larwy, ktore spadaly na ziemie, i to tez zaczelam
                                                    zbierac, zeby uratowac kwiatostan.
                                                    A lilje kwitly b.ladnie, i pachnialy.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 29.07.12, 09:43
                                                    [img]https://i46.tinypic.com/15xquco.jpg[/omg]
                                                    co prawda zdjecie sprzed laty
                                                    ale widac zolte lilje,kotre teraz kwitna,
                                                    zrobilam im inne ujecie,
                                                    musze wlozyc w kompa zdjecia...
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 29.07.12, 09:44
                                                    kendo napisała:

> https://i46.tinypic.com/15xquco.jpg , (poprawilam linka)
                                                    > co prawda zdjecie sprzed laty
                                                    > ale widac zolte lilje,kotre teraz kwitna,
                                                    > zrobilam im inne ujecie,
                                                    > musze wlozyc w kompa zdjecia...
                                                  • slo-onko Re: * L * I * P * I * E * C * 29.07.12, 13:28
                                                    Witam w lipcowa niedziele zyczac udanego dnia.
                                                    U nas dzisiaj niemilosiernie lalo z nieba,teraz zaczyna sie wypogadzac,ciekawe czym sie skonczy?
                                                    Tez jestem ciekawa pikli w musztardzie, czy moglabym dolaczyc moja prosbe o recepte? chcialabym wysprobowac na sloiczku lub dwoch.
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 29.07.12, 15:24
                                                    Zaciekawiłam się piklami z ogórków.
                                                    ciekawe czy Dorka robi podobnie.

www.gotujmy.pl/pikle-z-ogorkow-w-musztardzie,przepisy,65649.html
                                                  • dorka556 Re: * L * I * P * I * E * C * 29.07.12, 15:48
                                                    Mój przepis jest prostszy a ogórki pyszne. Nie muszą stać w piwniczce. U mnie stoją 2 lata w spiżarce i nic złego z nimi się nie dzieje.

3 kg ogórków

Zalewa
                                                    3szkl. wody
                                                    1 szkl. octu
                                                    1 szkl. cukru
                                                    3 łyżki musztardy
                                                    2 łyżki soli
                                                    Ogórki obrać, pokroić wzdłuż na ćwiartki. Zalać gorącą zalewą. Zostawić na 5godz.
                                                    Włożyć ogórki do słoków i zalać ta samą zalewą. Pasteryzować 5 min. obrócić i pod kocyk.

Próbowałam kiedyś pasteryzować kompoty w piekarniku. Nie udało się i t5eraz zawsze pasteryzuje w garnku z wodą.
                                                  • dorka556 Re: * L * I * P * I * E * C * 29.07.12, 15:54
                                                    Ups. Teraz dokładniej przeczytałam ten przepis i rzeczywiście jest podobny.
                                                    Po pokrojeniu te pikle nadają się też do rożnych sałatek. Moi synowie je pożerają.
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C * 29.07.12, 17:58
                                                    Muszę wypróbować,myślałam,że na pikle muszą być przejrzałe.
                                                  • lusia_janusia Re: * L * I * P * I * E * C * 29.07.12, 18:40
                                                    Sluchajcie Kendo jest u mnie i robie nowy wzor
                                                    pod jej okiem.
                                                    Jak pojechala do domu to chetnie jeszcze wpadne.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 29.07.12, 21:13
                                                    juz w domu jestem
                                                    a Lusi niezle poszlo z calym "!raportem" i jeszcze ciutka...

witajcie wieczornie Slo/Jag/Dorcia/Greis/Iryska
                                                    i podgladacze/czytacze...i nieobecna zalogo...
                                                    popadalo oczywiscie i chlodniej sie zrobilo

milego wieczoru zycze,

acha z octem nic nie moge....
                                                    a ciekawie sie czytalo recepte....
                                                    moze Lusia sie skusi to bym sprobowala....
                                                  • lusia_janusia Re: * L * I * P * I * E * C * 29.07.12, 22:16
                                                    Ja to pewnie z polowy porcji, tylko problem z octem
                                                    bo u nas sa rozne stezenia, ja teraz w domu mam 12%
                                                    kupuje do odkalkanie z osadu kamieni bryg do kawy
                                                    i nie wiem czy nie bedzie za mocny.
                                                    Bo w Polsce chyba sprzedaja slabszy, ale nie jestem tego pewna???????????????????

Dziekuje DORKO i JAGO za recepty.
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re: * L * I * P * I * E * C * 29.07.12, 23:09
                                                    JAGO
                                                    a dalej wertujac linka przeczytalam kilka recept na
                                                    rozne nalewki.
                                                    Wlasnie zrobilam taka u mamy z wisni, i podejrzewan, ze
                                                    nastepnym razem bedzie gotowa jak przyjade.

U siebie robilam w ubieglym roku, w lipcu,a w styczniu
                                                    dopiero sprawdzajac co innego, natknelam sie na nalewke.
                                                    B. dobra, bo jeszcze ja mam z wisni wlasnie.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 29.07.12, 23:12
                                                    *Lusia guzy mamy znowu....
                                                    co Ty o naleweczkach zaczynasz,
                                                    mi pancio gniota pod nos postawilo...
                                                    ide sobie tylko herbatki zrobic a gniot na jutro...niema miejsca po kolacji Twojej...
                                                  • tetika Re: * L * I * P * I * E * C * 30.07.12, 06:47
                                                    witam , mglistym i mzacym porankiem.Mam nadzieje ze slonko dzis sie obudzi jednak. Chyba wczoraj ostro zabalowalo....
                                                  • lusia_janusia Re: * L * I * P * I * E * C * 30.07.12, 08:47
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    Zycze udanego poniedzialu ,ostaniego w lipcu!....
                                                    Miejmy nadzieje ze sierpien pokaze lepsze oblicze
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C * 30.07.12, 09:03
                                                    no i co??
                                                    popaduje cus mokrego
                                                    a planow tyle na ten tydzien chcialoby sie zrealizowac.

Witam Zaloge
                                                    i zycze slonecznego udanego poniedzialku.
                                                  • tetika Re: * L * I * P * I * E * C * 31.07.12, 07:24
                                                    Ostatni dzien lipca, ale leci to lato. chcialoby sie go zatrzymac , zawolac nie spiesz sie tak bardzo , zostan na dluzej....a tu zaraz zleci sierpien i znow sie zacznie dlugo zimno i ponuro.
                                                    zaraz m i sie taka piosenka przypomina:

--
                                                    https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/id/eh/jxau/AFoec9GsOHTbebtJBA.jpg

Kącik Przyjaźni
                                                  • lusia_janusia Re: * L * I * P * I * E * C * 31.07.12, 08:55
                                                    Witam WSZYSTKICH
                                                    z sloneczkime ktore pozdrawia nas przez chmury,podobno maja byc przelotne opady,
                                                    moze utrzyma sie u nas bez deszczu.

TETIKO
                                                    zalaczona piosenke, pokazalo ze mam isc na YouTube, tak ma to fubkcjonowac???
                                                    -Lusia-
                                                  • greis52 Re: * L * I * P * I * E * C * 31.07.12, 09:02
                                                    miłego końca lipca i wszystkiego słonecznego...
                                                  • slo-onko Re: * L * I * P * I * E * C *-wtorek 31.07.12, 09:17
                                                    Wszystkiego dobrego na ten kolejny letni dzien.
                                                    Dzisiaj pomimo rześkiego proanka dzień zapowiada się bardzoc iepły. I takich uczuć na dzisiejszy dzień wszytskim życzę.
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C *-wtorek 31.07.12, 09:51
                                                    witam na szybkiego,
                                                    bo do Pia dzis jedziemy z Lusia,
                                                    czyli w to miasto...

miejcie sobie udany dzien
                                                    i trzymajcie kciuki coby jaki pierun w nas nie walna...
                                                  • lusia_janusia Re: * L * I * P * I * E * C *-wtorek 31.07.12, 10:21
                                                    Ales KENDO......
                                                    miejmy nadzieje, bo bedziemy na wybiegu.
                                                    -Lusia-
                                                  • jaga_22 Re: * L * I * P * I * E * C *-wtorek 31.07.12, 11:22
                                                    Przyjemnej podróży dziewczyny i miłego spotkania
                                                    U mnie znowu gorąco .
                                                  • kendo Re: * L * I * P * I * E * C *-wtorek 31.07.12, 21:47
                                                    i juz po spotkaniu,handlowaniu,
                                                    umeczona kilometrami do domu przyrowerkowalam
                                                    i dobrze sie stalo,ze tak rowerem na przystanek podjechalam

najwazniejsze,ze wszystkie jestesmy zadowolone,
                                                    najbardziej chyba Pia,
                                                    bo doradzilysmy w wyborze ciuszka a Lusia jeszcze szaliczki wynalazla i wszystkie trzy sobie zakupilysmy,
                                                    Pia go za darmo dostala,bo za spodnie tylko zaplacila-taka przecena dzis w sklepach byla...
                                                    a szaliczek odejmuje Pii niemal 20 lat,
                                                    nam zreszta chyba tez....
                                                    bo sliczny kolor koralowy z koronkami/haftami/w polaczeniu z tiulem,...
                                                    a wracajac na dworzec wlazlysmy na polski sklep i zakupilam kabanosy i na jutro na lunch kaszeczka bedzie smazona z cebulka...
                                                  • lusia_janusia Re:lipiec -wycieczka- 31.07.12, 22:50
                                                    KENDO bedzie jadla na lunch kaszaneczke, ktora dzisiaj kupila w Malmö.

A wiec wycieczka wyjazd -byl planowany leniwie-, w sumie bez zadnego celu.
                                                    Tylko, zeby pojechac, pochodzic po sklepach, bo zawsze sie liczy, ze duze
                                                    miasto ma inne zaopatrzenie.

Pogoda od rana platala niespodzianki, deszcz i burza, pierw u KENDO, a po
                                                    chwili wiatr przywia ja do mnie. Po 20 min po deszczu i wyszlo slonce, wiec
                                                    zdecydowalysmy sie w koncu na wyjazd, zawiadomilysmy PIE ze bedziemy,
                                                    i chcemy sie spotkac.

Wszystko juz bylo przygotowane i z chwila wyjscia do pciagu ponownie rozpadal
                                                    sie deszcz, ale parasol na glowe i w droge, Kendo dojechala autobustem i wsiadlysmy
                                                    w pociag, po niespelna 1,5 godz, wysiadlysmy w Malmö-Triangiel i rozgladamy sie
                                                    za PIA a tu nie ma osoby.
                                                    Ja nie wiem jak wyglada Kendo tez niepewna, ale na wszelki wypadek sprawdzilysmy
                                                    2 wyjscia i postanowilysmy same penetrowac miasto.
                                                    Ale zguba sama zadzwonila i spotkalysmy sie,...cdn......
                                                    -Lusia-
                                                  • lusia_janusia Re:lipiec -wycieczka- 31.07.12, 23:11
                                                    I poszlysmy od razu w sklepy, naprzymiezaly fatalaszkow
                                                    ale i co nieco nakupily.
                                                    Z PiA zesmy sie pozegnaly, bylo przyjemnie ale krotko, tak ze
                                                    mysle nastepnym razem zaplanowac typowo pogaduszkowe
                                                    spotkanie w realu, moze to wypadnie na drugi rok o tej samej
                                                    porze jak dozyjemy... jak to sie mowi..

Pora lunchu minela, szukalysmy jednej restauracji z dobrym
                                                    jedzeniem ale zesmy jej nie znalazly tzn. Libanskiego meny,
                                                    i w pierwsza lepsza restauracje zesmy weszly, i dogodzily swoim
                                                    apetytom.. frytki i kebab.

W drodze powrotnej do pociagu zachodzilysmy do sklepow, ktore
                                                    nas jeszcze interesowaly, i troche zakupily.

Pogoda dopisywala sloneczna i wietrzna.
                                                    Do domu dotarlysmy zmeczone ale zadowolone ze spotkannia z PIA
                                                    i z udanych zakupow.
                                                    Dziekuje.
                                                    -Lusia-
                                                  • kendo Re:lipiec -wycieczka- 01.08.12, 09:10
                                                    dzeiki Lusia za relacje wycieczkowe,
                                                    dzis stopy w kostkach mnie bola,
                                                    a mialma bardzo "zdrowotne buty"
                                                    nastepnym razem inaczej sie zaplanuje...
                                                    jutro do Lund lub Ystad....jak sie w domu nic nie zmieni

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka