tetika 28.08.12, 14:40 Znalazlam piekny artykul , ktory jest bliski mojej filozofii zyciowej. Mysle ze i Wam przypadnie do gustu www.eioba.pl/a/3y9t/myslec-sercem Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lusia_janusia Re: Myslec sercem 28.08.12, 16:07 To dobra wygoda TETIKO myslec serce, ale zeby wlasnie ono spelnialo te drugorzedne funkcje, ktore beda potrzebne aby to wszystko ralizowac. -Lusia- Odpowiedz Link
tetika Re: Myslec sercem 28.08.12, 20:00 Bo widzisz kochanie serce ma nie tylko funkcje mechaniczna, ale rowniez ( co naukowcy potwierdzaja) ma swoiste komorki umiejace pamietac. Stad na przyklad czeste zmiany upodoban gustow i smakow u ludzi po przeszczepach. Wiec pora zeby sie powaznie zastanowic jak traktujemy ten jakze wazny dla nas organ i ze pelni on wielorakie funkcje w tym takie o jakie bysmy go nie podejrzewali w naszym materialistycznym swiecie. Odpowiedz Link
greis52 Re: Myslec sercem 28.08.12, 21:25 cenię ludzi myślących sercem bardziej niż tych myślących głową, serce zawsze bywa szczere nawet jak krwawi, a umysł potrafi być chory i podstępny i wiem ze dzis to nieopłacalne, ekonomia nade wszystko ja też z tych co mają tylko serce... i dobrze mi z tym do linka zajrzę pózniej Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Myslec sercem 28.08.12, 22:22 Ja mysle ze swiat jest przepelniony mozgowcami. A tych co mysla sercami uwazaja za "..glopcow"".. przepraszam za wyrazenie, nie myslalam w tym doslownym znaczeniu tego slowa. -Lusia- Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Myslec sercem 29.08.12, 00:14 GREIS Nie bierz to do siebie, ale my co myslimy sercen najczesciej stoimy na tej przegranej stronie, bo zawsze myslimy uczuciowo,z glebi serca,; co teraz bedzie, jak sie potoczy sytuacja dalej.., a przeciez mozna bylo zrobic inaczej,.. czy zareagowac inaczej, i mamy zawsze jakies skrupuly wobec siebie...???? -Lusia- Odpowiedz Link
greis52 Re: Myslec sercem 29.08.12, 07:54 masz racje mówia ze to "śepota umysłu" a jak jeszcze dodam ze czuje sercem i dzialam sercem to juz totalna glupota ale miło usłyszeć czasami dziekuje i to wystarcza... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Myslec sercem 29.08.12, 08:36 I czujemy sie usatysfakcjonowani, ze dokonalismy cos wznioslegow danej sprawie. I w ten sposob niektorzy to wykorzystuja. -Lusia- Odpowiedz Link
tetika Re: Myslec sercem 29.08.12, 10:38 najczesciej wlasnie dzialam i mysle sercem a potem ciezko dostaje po dupie jednak moje serce jest nieposluszne i uparte i nie pozwala czesci mozgowej przejac niektorych funkcji. Specjalnie z nim nie walcze, aczkolwiek czasami sie buntuje na zasadzie " a bo inni to maja lepiej w zyciu jak nie mysla tak jak ja" Ale z drugiej strony zyje w zgodzie ze soba i spokojnie codziennie w lustro spogladam Odpowiedz Link
henryk245 Re: Myslec sercem 29.08.12, 10:55 chcac byc golabkiem,najpierw trzeba byc lampartem by puzniej moc pozwolic sobie byc "sercowym" . Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Myslec sercem 29.08.12, 12:36 HENRYK i to co upolowales dzielic sie pozniej z innymi???.... -Liusia- Odpowiedz Link
tetika Re: Myslec sercem 29.08.12, 14:56 duzo madrosci jest w wypowiedzi Henryka....nikt mnie tego za mlodu nie nauczyl, a szkoda Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Myslec sercem 29.08.12, 15:49 A ja nie wiem,czy to tak można pogodzić.Nigdy bym niczego nie zrobiła, żeby komuś zaszkodzić,moje serce idzie na uklad z rozumem. Odpowiedz Link
tetika Re: Myslec sercem 30.08.12, 09:31 Ale bycie lampartem to niekoniecznie znaczy krzywdzic innych... ja tez nie jestem za tym zeby sobie dobrze robic kosztem innych. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Myslec sercem 30.08.12, 10:17 No wlasnie, sytuacje w zyciu rozne sie zdarzaja i czasami rozum wiedzie prym. niemniej ja prioryteruje bez uszczerbku i kosztow innych osob. -Lusia- Odpowiedz Link
krokodylek1307 Re: Myslec sercem 01.09.12, 09:17 Tak ludzie Romantyczni się zachowują Czasem warto serca posłuchać Ja tak mam Fajniutki Artykuł Pozdrowionka i dbajcie o te nasze Serduszka Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Myslec sercem 01.09.12, 09:59 Serce kazdy posiada, i dba o niego jak tylko potrafi, by mu jak najdluzej bilo. Nota bene- ja widzialam swoje serce na monitorze jak pracuje, wszystkie komory, zastawki i tak dalej, bardzo ciekawe wrazenie, wiedzac, ze ogladasz wlasne serce. -Lusia- Odpowiedz Link
tetika Re: Myslec sercem 01.09.12, 13:39 A co Lusia cos nie tak z serduszkiem u ciebie? Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Myslec sercem 01.09.12, 14:38 Nie wszystko dobrze, ale kiedy go ogladalam, to cos tak jakos sie czulam ze wyladowalam na pogotowiu, i tam wlasnie taki mlody lekarz, chcial sie wykazac, i pokazal mi monitor w moja strone, i p,doktor powiedzial,..." ze zyczyl by sobie zeby wszyscy takie serce posiadali", no zdrowe chyba, ale zatrzymali mnie 4 dni w szpitalu na obserwacje i nic nie znalezli jak zwykle, jakies chwilowe zaslabniecie...??? No wiec fruwam do tej pory... -Lusia- Odpowiedz Link
henryk245 Re: Myslec sercem 01.09.12, 14:51 amerykanska szopka przedwyborcza,zona Mitt'a powiedzila "Mitt za co sie wziol,czego dotknol-zawsze mu wychodzilo" po niezbyt dlugim przemyslunku doszlem do , jezeli jemu wychdzilo to znaczy ze innym niewyszlo ... i kontynupwala kandydatka na first lady ; " pozwolcie mu zeby dotnol sie ameryki,obiecuje ze mu wyjdzie" sic powraca poprzednia refleksja,jezeli ameryce wyjdzie to komu niewyjdzie,kto i ja na tym straci z innego forum (amerykanskie) jeden z uczestnikow pochwalil sie ze byl na wybprczym meatingu Mitt'a byl trzy metry od niego i ponoc ciarki po calym ciele mu przeszly,ponoc Mitt ma w sobie cos Diabelskiego,cos co nikt inny z ktorymi sie ow fprumowicz poprzednio sie spotykal , a jest on wyjatkowo trzezwym czlowiekiem. czytalem ongis przepowiednie dotyczace Papiestwa,ze ponoc Czarny Papierz bedzie ostatnim papierzem w dawnych czasach panstwo papieskie bylo mocarstwem owczesnego swiata ..,w naszych czasach mocarstwem tym sa USA to tylko taka moja analogia,niemusi byc prawdziwa. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Myslec sercem 01.09.12, 14:59 HENRYK i znowu prorokujesz?? Nie zalales pomidorow i ogorkow??? --Lusia- Odpowiedz Link