kendo 15.10.13, 09:24 szumnie sie w kraju je obchodzi, wiec i tu tez tak zrobimy gratulujac Jadze. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: Jaga - imieninowo 15.10.13, 09:25 Re:Jagus Autor: xystos 15.10.13, 04:41 Dodaj do ulubionych Odpowiedz cytując Odpowiedz Jagus Najslodkosci w dniu Twoich Imienin i nietylko w tym dniu Zyczy Ci Henryk-Xystos ZEN Odpowiedz Link
kendo Re: Jaga - imieninowo 15.10.13, 09:50 Jagus jeszcze ja GRATULUJE z bukiecikiem zyczac wszystkiego co najlepsze/najsmaczniesze/najzdrowsze/samych przyjaciol Odpowiedz Link
slo-onko Re: Jaga - imieninowo 15.10.13, 11:54 winszuję, winszuję i winszować nie przestanę dopóki torby słodyczy nie dostanę)) Odpowiedz Link
kendo Re: Jaga - imieninowo 15.10.13, 14:49 o tak,tak, Jagus, pelna torbe Michalkow zycze... chyba je lubisz prawda?? www.ilewazy.pl/5-cukierkow-biale-michalki tak ku ciekawosci sprawdzilam ile ma ten lakoc kalori, zjadalam u Mamy duzo wiecej niez 5 st podczas dnia.... trzeba chyba sobie odmowic tej slodkosci Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jaga - imieninowo 15.10.13, 15:37 Michałków raczej nie jadam,ale dziś dostałam czekoladki z likworem i ferrero rocher. Są i słodycze Odpowiedz Link
kendo Re: Jaga - imieninowo 17.10.13, 15:41 i takim to dobrze, tyle razy swietuja z tortami swe imieninki... Jagus Smacznego torta zycze, mysle,ze sie udal.... spedzaj milo czas z najblizszymi.... oczywiscie nie zapomnialas uwiecznic swe dzielo tortowe zdjeciem... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jaga - imieninowo 17.10.13, 15:56 Nie jest piękny,ale bardzo smaczny. orzechowo-czekoladowo-wiśniowy. Odpowiedz Link
kendo Re: Jaga - imieninowo 17.10.13, 16:36 Jagus wyglada jak szwedzki torcik, sama mysl,ze orzechy/czekolada/wisnie to juz zaslinilam sie- to mialas biszkopu kupiony czy upieklas sama? i mase robilas orzechowa? mielilas je, utarlas czekolade ...oj smak mam na niego Jagus, poprosze o recepte na niedziele moze zrobie, zalega mi biszkop w zamrazarce.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jaga - imieninowo 17.10.13, 17:33 Biszkopt sama upiekłam,a krem? Ubiłam 4 jajka z 1szklanką cukru na parze Utarłam niecałe 2 kostki masła z odrobiną cukru do masła utartego dodałam ucierając stopniowo zimną masę jajeczną. Do jednej części dodałam orzechy zmielone, przedtem (zalane gorącym mlekiem,wyszła papka gęsta) musi wystygnąć. i jeszcze do tej masy starłam czekoladę. Do drugiego kremu dadałam zmiksowane wiśnie z konfitury Do całego kremu dałam 2 łyżki spirytusu i 2 cukry waniliowe. a do ponczu 1 łyżkę spirytusu i 1 łyżkę soku z cytryny i zapach.. Odpowiedz Link
kendo Re: Jaga - imieninowo 17.10.13, 18:49 no niby latwe,, ale Jagus napisz prosze ile to polskie maslo ma gramow? nigdy nie pamietam.... i czy moga byc czeresnie z nalewki odcedzone, to nie musialabym dodawac tych "spirytusu czy co dodawalas"? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jaga - imieninowo 17.10.13, 21:39 Spirytusu się nie czuje,a po dodaniu ,krem nie jest mdły. U nas masło ma 200g. Jak zmiksowałam wiśnie z konfitur,to krem nabrał koloru różowego,no i smaku Może coś tutaj wybierzesz, allrecipes.pl/przepisy/tagi-2847/krem-do-tortu.aspx?page=2 Odpowiedz Link
kendo Re: Jaga - imieninowo 18.10.13, 09:56 *Jagus taki krem wybralam tez chyba mozna wmieszac orzechy i wisnie allrecipes.pl/przepis/783/czekoladowy-krem-do-tortu.aspx malo masla i z kwasna smietana.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jaga - imieninowo 18.10.13, 13:50 U mnie dużo masła,a u Ciebie dużo cukru. Zobacz jeszcze tutaj. www.tesco.pl/kulinarni-lowcy-smakow/t/torty Odpowiedz Link
kendo Re: Jaga - imieninowo 18.10.13, 15:32 dzieki Jagus, jest w czym wybierac, zdecydowalam zrobic z tego linka co wybralam z pierwszej Twojej propozycji, ze smietana i czekolada, dodam orzechy i wisnie.... jak zrobie to oczywiscie sie pochwale zdjeciem i opisze smak. Odpowiedz Link
greis52 Re: Jaga - imieninowo 15.10.14, 09:28 uśmiechu i szczęścia, radości każdego dnia oraz wszelkiej pomyślności!!!! Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Jaga - imieninowo 15.10.14, 10:03 JAGO,, W tym uroczystym dniu Twoich imienin szczere i serdeczne życzenia długich lat życia, przepełnionych zdrowiem i szczęściem, pogody ducha, pomyślności i ludzkiej życzliwości, dni pełnych słońca i radości oraz wszystkiego, co najpiękniejsze i najmilsze w życiu. Odpowiedz Link
kendo Re: Jaga - imieninowo 15.10.14, 10:34 zawsze ciezej kiedy sie niemal ostatnim gratuluje.. bo coz pozostaje ? dopisac sie do wszystkich zyczen i powtarzac 100 LAT W ZDROWIU I SZCZESCIU RODZINNYM Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Jaga - imieninowo 15.10.14, 11:13 Serdeczności wiele do rodziny Wodnikostwa i Czubatków ) wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
slo-onko Re: Jaga - imieninowo 15.10.14, 12:11 Dla Jagusi z zyczeniami wszelkiej pomyslnosci ! Odpowiedz Link
kendo Re: Bardzo...bardzo dziękuję!!! 15.10.14, 21:48 *Jago sliczne slodkie podzekowanie, mam nadzieje,ze mily mialas dzis dzien.. i jeszcze go nie koniec,wiec zycze dalszego ciagu samych milych chwilek Odpowiedz Link
kendo Re: Jagi imieniny 15.10.15, 13:12 Jagusia zycze slonca nad glowa i na drodze zyciowej, zadowolenia osobiestego/pociechy z wnuczata obojga plci.. sto lat w zdrowiu Odpowiedz Link
slo-miana Re: Jagi imieniny 16.10.15, 09:26 Dozu zdrowka i słodyczy Jagus slomianka CI zyczy Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jagi imieniny 16.10.15, 12:21 Serdecznie dziękuję Slo i Lusi,bo wczoraj z roztargnienia ją zgubiłam. Odpowiedz Link
kendo Re: Jagi imieniny 15.10.16, 19:59 choc ksiezyc za oknem, nic nie robi by zlozyc imieninowe zyczenia duzo radosci/pomyslnosci /zdrowia.. Odpowiedz Link
maria88 Re: Jagi imieniny 16.10.16, 09:34 Spóznione może ale składam też najlepsze życzenia. Zdrowka dobrego i radosci z dzieciaków i wnuczków. Odpowiedz Link
kendo Re: Jagi imieniny 15.10.18, 09:14 wiem w kraju sie je obchodzi, tez to robilam ale nie teraz Jago zycze zdrowka i slonca niegny zachodzacego na Twoja glowa... Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Jagi imieniny 15.10.18, 09:32 Duzo b.b.b.duzo zdrowia, wszelkiej pomyslnosci, wieczorem duzo gosci, zycze w Twoim dniu imienin dla Ciebie. Odpowiedz Link
kendo Re: Jagi imieniny-gratukacje od Maria 15.10.18, 20:53 maria88 15.10.18, 16:23 Gapsko ze mnie . Przecież dzisiaj też świętuje JAGA. JAGO MIŁA W DNIU IMIENIN ZYCZĘ tez duzo zdrowia radosci w kazdym dniu i oby trudne sprawy omijały Cię z daleka. Odpowiedz Link
kendo Re: Jagi imieniny-gratukacje od Xystos 15.10.18, 20:55 xystos 15.10.18, 20:46 Ja też Jagósi najlepsziści i zdrówka życzę Odpowiedz Link
kendo Re: Jagi imieniny-gratukacje 15.10.19, 18:31 zdowia/radosci/pomyslnosci w dniu imienin, zamiast bukietu roz prosze o przyjecie torta chlebowego... Odpowiedz Link
maria88 Re: Jagi imieniny-gratukacje 15.10.19, 21:19 Kochane Solenizantki!JAGO i KENDO coś tknęło mnie aby otworzyć komputer, Ostatnio nie często zaglądam.Składam gorące życzenia .Duzo, duzo zdrowia i radości na codzień. Niech los Wam sprzyja i cieszcie się długo swoimi bliskimi. Na koniec 2 słowa co u mnie. Rankę psiny nareszcie w ostatnich dniach wyleczyłam sama zupełnie. Ale znowu jest problem bo zrobiła się przepuklina kroczowa. Powinna byc operacja ale to duże ryzyko dla niego. Mam zamiar próbować znowu sama leczyć. Nie wiem jeszcze jak. Kończe i pozdrawiam też Lusie. Odpowiedz Link
lusia_janusia Re: Jagi imieniny-gratukacje 15.10.19, 21:44 JAGA w dniu Twojego swieta; najserdeczniejsze zyczenia skladam, By Twoje marzenia sie spelnialy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jagi imieniny-gratukacje 16.10.19, 09:41 Niespodzianka ... Maria zawitała,to miło .Jak zwykle kłopoty psiunkowe dalej trwają. Dziekuję Wszystkim za życzenia.Niech się spełnią Odpowiedz Link
kendo Re: Jagi imieniny-gratukacje 16.10.19, 21:21 o, i Jagusia nie pekla od slodkosci.... *Maria dziekuje za zyczenia, ciesze sie,ze sie odezwalas i nowe wiesci przekazalas, zycze udanego "leczenia psinki" Odpowiedz Link