aniouek1 21.03.04, 22:20 Wiosna! Wiosenne porządki, a może by tak i siebie troszku posprzątać? Znacie jakieś takie ciekawe, sprzatające dla zdrowia i urody dietki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniouek1 Dieta opracow. przez rządowy szpital w Kopengadze 21.03.04, 22:42 Dzień 1 i 8 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy Obiad: 2 jajka na twardo, szpinak, 1 pomidor Kolacja: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną Dzień 2 i 9 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru Obiad: 1 duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną, 1 świeży owoc Kolacja: 10 dkg. Szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego Dzień 3 i 10 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru, 1 grzanka Obiad: szpinak, 1 pomidor, 1 świeży owoc Obiad: 2 jajka na twardo, 10 dkg szynki, sałata z olejem i cytryną Dzień 4 i 11 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru Obiad: 1 jajko na twardo, 1 tarta marchewka, małe opakowanie twarożku Kolacja: 1 owoc, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego Dzień 5 i 12 Śniadanie: 1 duża utarta marchewka z cytryną Obiad: 1 chuda ryba z cytryną (sok z cytryny dodać do pieczenia) Obiad: 1 duży befsztyk, brokuły lub sałata Dzień 6 i 13 Śniadanie: 1 kubek czarnej kawy z 1 kostką cukru, 1 grzanka Obiad: pierś z kurczaka, sałata z olejem i cytryną Kolacja: 2 jajka na twardo, 1 duża marchew Dzień 7 Śniadanie: 1 kubek herbaty bez cukru Obiad: 1 kawałek zgrilowanego chudego mięsa, 1 świeży owoc Obiad: nic Zaleca się pić 2 litry wody dziennie. UWAGA: Obiad i kolację można zamieniać miejscami jeżeli będzie to miało miejsce tego samego dnia. Dieta zmierza do zmiany przemiany materii co sprawia, że po 13 dniach można jeść normalnie bez efektu tycia, przez pierwsze 2 lata. Nie jest to więc żadna dieta odchudzająca lecz dieta zwiększająca przemianę materii dlatego spokojnie działa nawet po zakończeniu kuracji. Jeżeli kurację przeprowadza się niewolniczo, zgubisz nadmiar tłuszczu 7-20 kg. Kurację przeprowadza się przez 13 dni, ani 1 dzień mniej ani więcej. Jeżeli podczas kuracji wypijesz lampke wina, piwo, zjesz słodycz, albo żujesz gumę, jesz dodatkowe jedzenie, to od razu przerywasz kurację i w związku z tym ginie efekt. Jeżeli kurację przerwiesz przed upływem 6 dni, można ja powtórzyć od nowa po 3 miesiącach. I jak Wam się taka kuracja podoba? Póki co, jeśli Ktoś ma ochotę to jeszcze przed Świętami można się w czasie wyrobić, bo podczas Świąt – przynajmniej ja – na takie dietkowanie zupełnie apetytu nie mam Odpowiedz Link
kendo Re: Dieta opracow. przez rządowy szpital w Kopeng 21.03.04, 23:43 cos czytalam o roznych dietach, a ta chyba Kopenchadzka czy jak sie ja zwie.... ciekawa,ja bym przezyla na tym, ale jest pare dni bez kawy czarnej to by bylo ciezej( a i siodmy dzien,tylko dwa posilki ciekawe jak by sobie poradzil z tym wielki lakomczuch ???? trzeba by nielada mocnej woli ale jezeli jest sprawdzona przez rzadowy szpital, to mysle,ze ci co sa motywowani do tego to zycze powodzenia .... by sie "tak katowac"(zartuje) dobrze jest ,ze jezeli szostego dnia sie zauwazy, ze pokusa innego jedzenia wiecej neci niz dieta, to mozna przerwac i zaczac pozniej z mocniejsza wola . Kto probuje ???? juz zaczynam trzymac kciuki za powodzenie.... Odpowiedz Link
kasikk Dieta 22.03.04, 13:17 działa, ale nie tak, jak napisali - szybciutko niestety wraca się do poprzedniej wagi ( ja stosuję metodę pana Montignac'a wydaje mi się lepsza - mnie drastyczna dla organizmu i przyjemniejsza, bo prawie nic się nie traci z "dobrego" no, chyba, że ktoś kocha frytki i placki ziemniaczane ) Odpowiedz Link
kendo Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 21.03.04, 23:47 teraz wiosna dobrze oczyszczac organizm, czytalam wlasnie,ze oczyszczanie watroby jest wskazane = na Forum Zdrowie rozmawiali niedawno o tym.... popijac herbatki/sok z mniszka=mlecz co wzmacnia/oczyszcza watrobe.... nie probowalam tego a zamierzam, Odpowiedz Link
kendo Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 22.03.04, 13:17 wiecie,kiedys zrobilam sobie jeden dzien jedzenia tylko marchewki. Kupilam chyba to bylo 1 kg,(musialaby poszukac gdzies tej recepty) i jadlam przez caly dzien tylko to w roznych postaciach na surowo/gotowana/utarta pilam przy tym duzo sokow owocowych.... ciezko mi bylo pod wieczor, ale naprawde czulam sie jakas leciutka od srodka.... pozniej powtorzylam to w drugim miesiacu, ale bede musiala poszukac o tym, bo byly jeszcze inne sposoby "dietkowego oczyszczania sie od srodeczka" Odpowiedz Link
kasikk Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 22.03.04, 14:03 polki.wp.pl/kategoria.html?kat=1691&katn=Diety a może komuś się przyda?? ostatnio zagladałam Odpowiedz Link
kendo Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 12.06.04, 19:56 ja znalazlam cosik takiego "cztery zestawy ,ktore postawia cie na nogi. www.kafeteria.pl/ziu/obiekt.php?id_t=89 Odpowiedz Link
kendo Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 23.02.05, 15:42 no dziewczatka.... prawie koniec zimy, czas pomyslec czy w sie zmiescimy w bikini.... usch..odwieczny problem z narosnietym sadalkiem zimowym, gdzie czlek rozpieszczal sie od Wigliji lakociami) Odpowiedz Link
kendo Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 23.02.05, 22:17 a tak przed przytuleniem sie do podusi pare dobrych cukierczkow .... przykryc suszonymi brzoskwiniami..... Odpowiedz Link
mala20033 Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 24.02.05, 22:34 co dzien obiecuje sobie ze od jutra zaczne byc na diecie.. Odpowiedz Link
farrukh2 Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 25.02.05, 11:46 jak swiat swiatem najlepsza dieta na wiosne ,to zakochac sie i kochac sie, polecam!!!!Dziewczyny ,usmiech na twarz,wtedy wszystko samos ie stanie. Odpowiedz Link
mala20033 Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 25.02.05, 15:41 Chyba masz racje..juz zaczynam szukac tego kogo obdarze tym usmiechem..Mala Odpowiedz Link
kendo Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 25.02.05, 20:54 po kazdym posilku obiecuje, ze wystarczy do nastepnego, ale nic z tego,zawsze cos sie skubnie) ale moge dopingowac komus w dietce) Odpowiedz Link
kasikk Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 26.02.05, 09:51 hiehiehie] a mnie dieta sama dopadła - nie mam apetytu i już ale się nie martwię - wczoraj lody jadłam ) Odpowiedz Link
kendo Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 26.02.05, 13:40 kasikk napisała: > hiehiehie] > a mnie dieta sama dopadła - nie mam apetytu > i już > ale się nie martwię - wczoraj lody jadłam ) cos to u kasikka jakies "smaki nieokreslone sie pojawily") a moze to i dobrze?? Odpowiedz Link
kendo Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 09.03.05, 16:41 zakupilam sonie ciuciw az chyba pol kg, takie ktore sie samemu wybiera szufelka z szufladek mniammm....ale na pare dni chyba wystarczy.... to zamiast lunczu) Odpowiedz Link
kendo Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 21.04.05, 08:29 ech...czas chyba pomyslec o jakims ograniczeniu jedzonka, coby sie troszke "waleczki" zmniejszyly i wygladalo sie jakos przyzwoiciej na plazy w bikini)))))))))))) Odpowiedz Link
kendo Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 02.09.05, 09:41 najwspanialszy okres o tej porze roku, wszystkie warzywka smakuja przepysznie w roznych postaciach, nawet mieska nie trzeba do nich) Odpowiedz Link
mala20033 Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 02.09.05, 20:20 Najlepiej to sie zaduzyc.. Odpowiedz Link
kendo Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 02.09.05, 20:51 niema w kim i w czym))))))))))) chyba ze w marchewce lub buraczku)))))))))))))) Odpowiedz Link
mala20033 Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 21.09.05, 20:52 ..albo miec zmartwienie..wtedy jesc sie nie chce..Amen Odpowiedz Link
kendo Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 21.09.05, 21:12 ale przynajmniej plyny trzeba sobie dawkowac... Odpowiedz Link
mala20033 Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 21.09.05, 23:02 Ostatnio jestem w takim dolku ze pije wode,kawe i prawie nie jem.. Odpowiedz Link
kendo Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 22.09.05, 10:44 nie wpedzaj sie w glodowke,moze sie zle skonczyc ze zdrowkiem, kazde nasze psychiczne oslabienie, jest "pozywka" dla roznego rodzaju chorob. "trzymaj sie chocby wiatru"..usciski Odpowiedz Link
mala20033 Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 22.09.05, 16:25 Klopoty zycia realnego mnie przerosly...klopoty to chodza stadami.. Odpowiedz Link
kendo Re: DIETKOWANIE dla ZDROWIA i.....URODY ;) 16.12.05, 21:32 a ja nie dietkowalam i schudlam(((((((((((((( ale juz zdziebelko przytylam u Mamy)...niemniej to wszystko zamalo( przydaloby sie wiecej i juz. Odpowiedz Link
aniouek1 O! 17.12.05, 10:41 cósik nowego! Wreszcie dla odmiany KTOŚ chce przytyć, a nie schudnąć. Spokojniutko Kendusiu...idą Święta... może być, że po Świętach będziesz marudzić, że musisz chodzić niedopięta Odpowiedz Link
kendo Re: O! 17.12.05, 11:54 moze i masz racje Anioueczku,ale ostatnio z moim apetytem cos nie tak, oczy jedza a nie "glowa" juz sobie robie dziwaczne jedzenia,slubne glowa kreci i zadziwia sie,jak ja to moge przelknac) jednyn pociecha,ze jest zjadliwe,bo psiun z lezaca glowa na stole czeka na keski) Odpowiedz Link
kendo Re: Rozne diety swiata.... 11.03.06, 10:48 dla zainteresowanych, ciekawe do poczytania i nawet do wprowadzenia w swoje menu.... www.dieta.boo.pl/diety-z-roznych-zakatkow-swiata.php Odpowiedz Link
kendo Re: dietkowanie dla zdrowia i urody 04.02.07, 09:28 oczywiscie,ze duza role odgrywa jedzenie w naszym wygladzie,bo to co w siebie "wrzucamy"tak pozniej wygladamy Odpowiedz Link
aniouek1 czy kiedykolwiek, Ktokolwiek z Was.... 11.02.07, 09:04 głodował dla zdrowia lub urody? Odpowiedz Link
kendo Re: czy kiedykolwiek, Ktokolwiek z Was.... 11.02.07, 09:39 ja,ja.................... ale to byla raczej glodowka marchewkowa trzydniowa, myslalam,ze z glodu padne,ale czulam sie nawet wzglednie dobrze, nie powtarzalam wiecej , bylo to bardzo "pracowite wyrzeczenie", ale ci co to praktykuja glodowki rozne przez dwa tygodnie chwala sobie rezultat. Odpowiedz Link
aniouek1 Kenduniu ja to znalazlam w linku przez Ciebie 11.02.07, 11:23 zapodanym chyba 3 posty wyzej: Prosze - spojrz www.dieta.boo.pl/glodowka.php Odpowiedz Link
kendo Re: dieta dla zdrowia i urody 11.02.07, 11:56 www.dieta.boo.pl/dieta-dla-zdrowia-i-urody.php wlasnie tam jest i ta ditka. Odpowiedz Link
kendo Re: dieta dla zdrowia i urody 11.01.08, 12:02 podjadac owoce cytrusowe zimowa pora by byc bezgrypowym a zajadajac szparagi, bedzie sie zawsze mlodym Odpowiedz Link