11.03.03, 12:59
Bardzo proszę smile))mam nadzieję, że będzie Ci tutaj wygodnie i że polubisz
SZUFLADĘ z wszystkimi salonikami i wszystkich Listopisów smile)
Obserwuj wątek
    • baps Re: 21 - Baps 11.03.03, 13:05
      Dziekuję ; )
    • baps Spóźniony list 11.03.03, 13:07
      Bardzo chciałbym dziś móc siedzieć obok Ciebie i rozmawiać z Tobą, móc poczuć
      Twój zapach dotknąć dłoni o skórze cienkiej i napiętej jak pergamin. Żałuję
      wielu straconych już bezpowrotnie okazji, wielu dni i godzin, kiedy mogłem być
      blisko Ciebie, a jednak wybrałem inną radość, inną przyjemność. Przypominam
      sobie rok 1983 i dzień Twoich urodzin, wiem iż płakałaś wówczas. Ową pilną i
      nagła pracą, która zmusiła mnie do zrezygnowania z bycia z Tobą była Joanna lub
      Hanna, wiesz to już tak odległe czasy, iż zapomniałem jej imienia, pamiętam
      jedynie, że była szczupła, miała długie kasztanowe włosy i zniewalał mnie jej
      wysoki lekko jakby płaczliwy głos. Kierowany emocjami dokonałem wyboru, jak mi
      się wówczas wydawało słusznego. Następne Twoje urodziny spędzone zamiast przy
      Twoim stole, w ramionach magicznej szatynki. Zagłuszyłem wówczas wyrzuty
      sumienia kilkoma kieliszkami taniego alkoholu. Później było już łatwiej
      zapominać o rocznicach i datach jakbym przywykł do drobnych kłamstw wmawianych
      samemu sobie. Po kilku latach wydawało mi się, iż teraz to już wręcz nie wypada
      tak nagle i niespodziewanie pojawić się w Twoim domu. A wyrzuty sumienia
      zagłuszałem coraz droższymi alkoholami, wymówka stale była ta sama brak czasu,
      ważniejsze zajęcia, pilne wyjazdy. Kiedyś owa data zaskoczyła mnie nagle kilka
      tysięcy kilometrów od Twojego domu, miałem w końcu prawdziwy powód, który
      uniemożliwiał mi spotkanie z Tobą w tym szczególnym dla Ciebie dniu. Bardzo
      szybko zdecydowałem się zadzwonić lecz bez słowa odłożyłem słuchawkę kiedy
      usłyszałem Twój jakże dalece czasem zmieniony głos. Zabrakło mi wówczas odwagi,
      wódka polała się znów strumieniem zalała wszelkie drgnienia serca, rozsądku,
      sumienia. Znowu udało się zapomnieć. Kiedy w wypadku samochodowym zginęła moja
      pierwsza żona, widziałem Cię na cmentarzu, byłem pijany wstydziłem się
      podejść. Dziś wieczorem kiedy wyrzucałem stertę starych gazet,
      niespodziewanie zauważyłem swoje nazwisko na stornie z nekrologami. Przeszło
      tydzień temu koledzy z wydawnictwa składali mi kondolencje z powodu śmierci
      matki. Utraciłem szansę rozmowy z Tobą i wiem, iż dziś po raz kolejny zrobię
      to przed czym mnie zawsze ostrzegałaś - utopię wszelkie emocje w alkoholu.
      Twój syn
    • aniouek1 [...] 04.04.06, 15:09
      Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
    • aniouek1 Re: 21 - Baps 08.03.07, 22:51

• aniouek1 hop w góre! 02.03.08, 21:53
    • aniouek1 Re: 21 - Baps 01.03.09, 07:31

• megxx Re: 21 - Baps 24.02.10, 14:56
    • aniouek1 Re: 21 - Baps 20.02.11, 19:00

• kendo Re: 21 - Baps 06.02.12, 11:26
        .
    • aniouek1 ...... 02.02.13, 17:43
      ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka