aniouek1 boję się, że kiedyś ja sama z sobą przegram.. 19.09.03, 01:03 batalię o prawo do marzeń, do pragnień, że przegram ze smutkiem nadzieję na c.d.n. Odpowiedz Link
aniouek1 boję się.. tej ciszy, która trwa i trwa i trwa 20.09.03, 12:17 boje się braku choćby jednego słowa... boję się.. Odpowiedz Link
kendo Re: boję się.. tej ciszy, która trwa i trwa i trw 20.09.03, 12:47 aniouek1 napisała: > boje się braku choćby jednego słowa... boję się.. na dzien dzisiejszy wszystkie strachy zamiatamy pod dywan Anioueczku,,,,, szeptamy do "ciszy" slodziutko zamieniajac ja w okrzyk radosny,,,, Odpowiedz Link
marucha1 Boje sie czasu........ 20.09.03, 12:50 ktory ucieka tak nieublaganie.Nie sposob go zatrzymac.Nie ma mocy aby zwolnil choc na chwilke.Aby dal sie zastanowic i pomyslec.Boje sie,ze nie zdaze.Ze kiedys zatrzyma sie dla mnie czas a ja bede w pol drogi tam gdzie dojsc bardzo pragne.Boje sie uplywajacych dni ,godzin,minut i sekund ktore nie przynosza zmian ktore powinny nadejsc.Boje sie oczekiwania na slowa ktore rowniez nadejsc powinny a nie nadchodza.A czas plynie nieublaganie i to co jest teraz jest juz wlasciwie przeszloscia. Odpowiedz Link
kendo Re: Boje sie czasu........ 20.09.03, 13:00 ,,Marucho i Ty tez masz taki dylemat,jak ja niedawno ???? chcialam nawet czas cofnac zdziebko do tylu i zaczac zyc od nowa, ale nie umialam tego dokonac, przestalam o tym myslec,,,, i pierwsza oznaka radosci pojawila sie sprawiajac mi mila niespodzianke... Odpowiedz Link
aniouek1 boję się nieumiejętności w wyciąganiu dłoni... 28.09.03, 00:47 by dźwiganie nie równało się spychaniu.. Odpowiedz Link
kendo Re: boję się nieumiejętności w wyciąganiu dłoni.. 28.09.03, 00:55 mowie nieraz, ze milosci matki do swojego dziecka moze go zranic lub zabic.... Odpowiedz Link
kendo Re: tak sie boje,,,,, 02.10.03, 16:46 ze to juz koniec,,,,, chce byc sama prosze nie przeszkadzac.... Odpowiedz Link
aniouek1 boję się, że zaniemówi cisza we mnie.. 07.10.03, 23:55 boje się...że zabraknie milczeniu sił... Odpowiedz Link
aniouek1 boję się, że zewnętrzność, że codzienność 04.03.04, 18:16 powie mi NIE... i NIC nie będę MOGŁA, a wszystko MUSIAŁA... Odpowiedz Link
aniouek1 boję się szalejących, rwących, górskich potoków 20.05.04, 17:37 i nie tylko potoków szalejących i rwących... Odpowiedz Link
rzulw Re: **** obraz PUZLE STRACHÓW 04.06.04, 21:32 boję się, że dotykając niedotykalne ... zepsułem ... Odpowiedz Link
kendo Re: **** obraz PUZLE STRACHÓW 04.06.04, 21:35 ..Rzulwiku az tak zle??????????????? Odpowiedz Link
rzulw Re: **** obraz PUZLE STRACHÓW 04.06.04, 21:52 nigdy nie jest tak źle, żeby lepiej nie mogło być... mimo wszystko boję sie... Odpowiedz Link
kendo Re: **** obraz PUZLE STRACHÓW 04.06.04, 21:55 rzulw napisał: > nigdy nie jest tak źle, żeby lepiej nie mogło być... > mimo wszystko boję sie... boisz sie dotknac?????????? czy obawy ,ze przez dotyk cos zepsujesz? Odpowiedz Link
rzulw Re: **** obraz PUZLE STRACHÓW 04.06.04, 22:02 ja już dotknąłem... boję się, że nie da się naprawić jednocześnie wiem, że to nic - ten strach... tak jak w dzieciństwie skrzypiące drzwi szafy, w ciemnym pokoju i cienie na scianie... idę włączyć światło. Odpowiedz Link
megxx Re: **** obraz PUZLE STRACHÓW 04.06.04, 23:04 Na strachy dobre jest uspokojenie nerwów, odpoczynek. Wyobraźnia wraca tam, gdzie jej miejsce. Nawet jeżeli dotykamy niedotykalnego i pojawiają się skutki, jakich nie chcieilbyśmy musimy podjąć wyzwanie, jak się powie "a", trzeba umieć powiedzieć "b". I odsyłam jak zwykle do Puzli Nadziei! Odpowiedz Link
aniouek1 boję się, że... 07.09.04, 13:34 utonę w kłopotach, które zdają się rosnąć i rosnąć i rosnąć Idę z nimi się zmagać...może choć z częścią dziś wygram? Odpowiedz Link
aniouek1 ZMIANY 02.10.04, 19:10 i...nie tylko ja w sobie zauważam TEN strach...takie obawy... Odpowiedz Link
kendo Re: ZMIANY 02.10.04, 19:14 aniouek1 napisała: > i...nie tylko ja w sobie zauważam TEN strach...takie obawy... ja sie przyzwyczailam do moich strachow.. moze i Ty to tez zrobisz?? Odpowiedz Link
aniajerzyk Psalmista powiada... 04.10.04, 11:36 Psalmista powiada tym co zaufali Panu: "Bogu ufam, nie będę się lękał, cóż może mi uczynić człowiek" Ps. 56,5 oraz: "Pan światłem i zbawieniem moim, kogóż mam się lękać" Ps. 27,1 Odpowiedz Link
kendo Re: Psalmista powiada... 04.10.04, 17:08 aniajerzyk napisała: > Psalmista powiada tym co zaufali Panu: > > > "Bogu ufam, nie będę się lękał, > cóż może mi uczynić człowiek" Ps. 56,5 > > oraz: > "Pan światłem i zbawieniem moim, > kogóż mam się lękać" Ps. 27,1 katoliczka przyznaje siwta racje. Odpowiedz Link
aniouek1 mój strach...mieszka we mnie...żywi się mną 09.05.05, 09:24 aniajerzyk napisała: > Psalmista powiada tym co zaufali Panu: > > > "Bogu ufam, nie będę się lękał, > cóż może mi uczynić człowiek" Ps. 56,5 ja też jestem człowiek > oraz: > "Pan światłem i zbawieniem moim, > kogóż mam się lękać" Ps. 27,1 siebie i...własnych wyborów... konsekwencji nie podlegajacych "poprawkom" Odpowiedz Link
kendo Re: mój strach...mieszka we mnie...żywi się mną 09.05.05, 09:30 i tak dokladnie jest... jedna zla decyzja moze nam zruinowac zycie Odpowiedz Link
aniouek1 ludzie boją się ... 12.05.05, 06:55 samo-świadomości własnych niegodziwości Niedawno, KTOŚ bardzo dla mnie ważny w ten sposób nazwał ludzkie strachy... Odpowiedz Link
kendo Re: ludzie boją się ... 12.05.05, 09:52 aniouek1 napisała: > samo-świadomości własnych niegodziwości > > Niedawno, KTOŚ bardzo dla mnie ważny w ten sposób nazwał ludzkie strachy... ..jak to " niegodziwosci"?? czy tego trzeba sie bac? Odpowiedz Link
mala20033 Re: ludzie boją się ... 19.05.05, 15:19 Najgorsze sa ..nocne strachy..maja skrzydla potwora...z malego leku potrafia uczynic horror Odpowiedz Link
aniouek1 Ludzie boją się różnych rzeczy – pająków, duchów.. 12.02.06, 15:05 ....nocnego spaceru po cmentarzu, komornika, dentysty, wymiany rur... i choć w gruncie rzeczy nie istnieje powód, dla którego dobrze poprowadzona opowieść o wymianie rur nie miałaby stać się znakomitym horrorem, zwykle przyjmujemy, że groza powinna mieć w sobie element nadprzyrodzony, coś fantastycznego, czasem bardzo ulotnego, czasem nakreślonego zdecydowaną kreską. Odpowiedz Link
kendo Re: Ludzie boją się różnych rzeczy – pająkó 12.02.06, 19:20 az strach sie bac) wszystko co pelza napawa mnie strachem(((((((((((((((((((((((( wszystkie pajaki tez((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( i nic w tym nie widze extytujacego/ulotnego. Odpowiedz Link
marucha1 Boje sie takiego wielkiego NIC 13.02.06, 20:51 Boje sie smierci ktora zamyka wszystkie okna i drzwi.Boje sie takiej absolutnej ciemnosci,absolutnej ciszy i takiego NIC...Nieumiem sobie tego wyobrazic.Czy ktos z Was potrafi sobie wyobrazic takie NIC? Marucha Odpowiedz Link
aniouek1 Każdy ma swoją żabę...i swojego zająca... 25.02.06, 08:46 Zając i żaba Szarak, co nieraz bywał w kłopotach i trwogach, Nie tracąc serca, póki czuł się rączy, Teraz podupadł na nogach. Poczuł, że się źle z nim skończy. Więc jęknął z głębi serca: "Ach, nie masz pod słońcem Lichszego powołania jak zostać zającem! Co mię w dzień pies, lis, kruk, kania i wrona, Nawet i ona, Jak chce, tak gania. A w noc gdy drzemię, oko się nie zmruża, Bo lada komar bzyknie przez siatki pajęcze, Wnet drży me serce zajęcze, Tchórząc tchórzliwiej od tchórza. Zbrzydło mi życie, co jest wiecznym niepokojem, Postanowiłem dziś je skończyć samobojem. Żegnaj więc, miedzo, lat mych wiośnianych kolebko! Wy kochanki młodości, kapusto i rzepko, Pożegnalnymi łzami dozwólcie się skropić! Oznajmuję wszem wobec, że idę się topić!" Tak z płaczem gdy do stawu zwraca skoki słabe, Po drodze stąpił na żabę. Ta mu, jak raca, drgnąwszy spod nóg szusła I z góry na łeb w staw plusła. A zając rzekł do siebie: "Niech nikt nie narzeka, Że jest tchórzem, bo cały świat na tchórzu stoi; Każdy ma swoją żabę, co przed nim ucieka, I swojego zająca, którego się boi". Adam Mickiewicz Odpowiedz Link
kendo Re: Każdy ma swoją żabę...i swojego zająca... 25.02.06, 11:16 no.........moze niektorzy maja czasami podobne dolki i moze maja "szczescie" czasami spotkac zabe po drodze by uciec w inna strone. Odpowiedz Link
marucha1 Re: Każdy ma swoją żabę...i swojego zająca... 22.02.07, 10:06 Kendo ja mam to szczescie.A dolki to chyba wszyscy miewamy.Byle nie byly zbyt glebokie i zeby zawsze znalazl sie ktos kto poda nam lapke.wtedy BEDZIE DOBRZE. Odpowiedz Link
kendo Re: Każdy ma swoją żabę...i swojego zająca... 22.02.07, 11:42 najgorzej w taka zawiaruche,jak dzis napotkac zabe lub zajaca) niemniej Szufladunia zawsze za uszy wyciaga. Odpowiedz Link
aniouek1 boję się, że przez długie lata bóg Fenicjan 17.03.07, 10:21 słysząc, że go niecierrrrpię postanowił się zemścić na mnie i...całkiem się odwrócił ode mnie, a ja...no...czy jest gdzieś bezludna i bezpańska wyspa gdzie mogę żyć poza jurysdykcją władzy pieniądza? Odpowiedz Link
kendo Re: obraz STRACH 08.04.08, 10:40 ech,strach na wroble,chyba nie taki straszny, chyba,ze skojazy sie z szubienica, najwiekszy strach mam przed chorubskami,bo wtedy poradzic sobie z niczym nie potrafie. Odpowiedz Link
marucha1 Re: <bojamsieeeee> 16.03.10, 16:14 Wybacz mi Anioueczku. Nie chcialem Cie nastraszyc. To wlasciwie nie bylo aby przestraszyc. To taka refleksja smuteczkowa. A Ty nie masz sie czego bac. Anioukom nic stac sie nie moze. A jak jeszcze sie bojasz to doloze Ci jeszcze mojego Aniolka. Juz on Cie bedzie pilnowal. Odpowiedz Link
kendo Re: <bojamsieeeee> 24.04.10, 13:32 zalecam calkowity relaks napiecie strachu zmaleje. posylam na pomoc swego aniola. Odpowiedz Link
marucha1 Re: **** obraz PUZLE STRACHÓW 04.02.12, 07:19 Strach to brak swiadomosci mozliwosci. Odpowiedz Link
aniouek1 bojam się,że mi braknie czasu aby zrobić 17.05.12, 20:41 wszystko co chcę - bo uważam,że należy i mogę - zrobić Odpowiedz Link