Dodaj do ulubionych

Gimnazjum primus

23.03.14, 10:25
Czy mogę prosić opinie na temat gimnazjum Primusa. Wiem, że są plasują się w górnej półce gimnazjów. Czy to efekt pracy dobrych nauczycieli czy katorżnicza praca uczniów. Czy dzieci mają czas dla siebie czy tylko się uczą
Obserwuj wątek
    • pluton232 Re: Gimnazjum primus 28.03.14, 20:18
      Mojego dziecka i moja opinia o gimnazjum jest bardzo dobra. Znamy tę szkołę od pierwszej klasy podstawówki i gdyby było coś nie tak, nie zdecydowalibyśmy się na kontynuację nauki w tej szkole.
      Wyniki to praca dobrych nauczycieli ale też wysiłek uczniów, czy katorżniczy? To zależy od ucznia i tego co chce osiągnąć. Żeby być prymusem(4.75) owszem trzeba się napracować. Ale średnio w klasie 50% uczniów osiąga ten wynik. To oczywiście przekłada się na dobry wynik absolwentów w walce o miejsce w dobrym liceum.

Czy dzieci mają czas dla siebie czy tylko się uczą? To zależy co chcą osiągnąć. Moje dziecko wychodzi z domu o 7.30 a wraca między 16 a 18. W szkole ma wszystko czego potrzebujemy. Weekendy ma wolne od zajęć dodatkowych.

Żałuję, że Primus nie ma liceum z maturą międzynarodową, a choćby polską. Bo nie mielibyśmy stresu z wyborem szkoły.
      • ja9996 Re: Gimnazjum primus 17.04.14, 21:56
        Jaka idylla! A narkotyki obecne w szkole czy pod szkoła? A kupowanie piffka od menela, który chetnie doniesie kolejna dostawę za jedno piffko dla siebie (w sumie podejscie biznesowe młodzieży: stwórzmy grupę , zrzucmy sie w sześciu na siedem piw (jedno dla dostawcy) i złóżmy zamówienie!) A rodzice, którzy "płacą i wymagają? A "bananowa młodzież " lansujaca sie na Chmielnej, a nie w szkole na lekcjach?
        Znam troszke tę szkołę, moje dzieci uczyły sie tam w podstawówce, kiedy można było ją jeszcze nazwać kameralną szkołą. Na szczęście uciekły od tego lansu na okres gimnazjum, które jest, nota bene , najgłupszym okresem młodzieńczym
        • jotka001 Re: Gimnazjum primus 18.04.14, 18:53
          Ta szkoła kameralna to była jakieś 15 lat temu. Jeżeli twoje informacje i opinie pochodzą z tamtego okresu to chyba są raczej mało aktualne.
          Rodzice, którzy 'płacą i wymagają' są w każdej szkole niepublicznej, a także w sporej części szkół publicznych (może tylko z częścią 'wymagają' - bez 'płacą').
        • pluton232 Re: Gimnazjum primus 19.04.14, 11:53
          Stek bzdur i nic więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka