beatiti 23.03.14, 10:25 Czy mogę prosić opinie na temat gimnazjum Primusa. Wiem, że są plasują się w górnej półce gimnazjów. Czy to efekt pracy dobrych nauczycieli czy katorżnicza praca uczniów. Czy dzieci mają czas dla siebie czy tylko się uczą Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pluton232 Re: Gimnazjum primus 28.03.14, 20:18 Mojego dziecka i moja opinia o gimnazjum jest bardzo dobra. Znamy tę szkołę od pierwszej klasy podstawówki i gdyby było coś nie tak, nie zdecydowalibyśmy się na kontynuację nauki w tej szkole. Wyniki to praca dobrych nauczycieli ale też wysiłek uczniów, czy katorżniczy? To zależy od ucznia i tego co chce osiągnąć. Żeby być prymusem(4.75) owszem trzeba się napracować. Ale średnio w klasie 50% uczniów osiąga ten wynik. To oczywiście przekłada się na dobry wynik absolwentów w walce o miejsce w dobrym liceum. Czy dzieci mają czas dla siebie czy tylko się uczą? To zależy co chcą osiągnąć. Moje dziecko wychodzi z domu o 7.30 a wraca między 16 a 18. W szkole ma wszystko czego potrzebujemy. Weekendy ma wolne od zajęć dodatkowych. Żałuję, że Primus nie ma liceum z maturą międzynarodową, a choćby polską. Bo nie mielibyśmy stresu z wyborem szkoły. Odpowiedz Link
ja9996 Re: Gimnazjum primus 17.04.14, 21:56 Jaka idylla! A narkotyki obecne w szkole czy pod szkoła? A kupowanie piffka od menela, który chetnie doniesie kolejna dostawę za jedno piffko dla siebie (w sumie podejscie biznesowe młodzieży: stwórzmy grupę , zrzucmy sie w sześciu na siedem piw (jedno dla dostawcy) i złóżmy zamówienie!) A rodzice, którzy "płacą i wymagają? A "bananowa młodzież " lansujaca sie na Chmielnej, a nie w szkole na lekcjach? Znam troszke tę szkołę, moje dzieci uczyły sie tam w podstawówce, kiedy można było ją jeszcze nazwać kameralną szkołą. Na szczęście uciekły od tego lansu na okres gimnazjum, które jest, nota bene , najgłupszym okresem młodzieńczym Odpowiedz Link
jotka001 Re: Gimnazjum primus 18.04.14, 18:53 Ta szkoła kameralna to była jakieś 15 lat temu. Jeżeli twoje informacje i opinie pochodzą z tamtego okresu to chyba są raczej mało aktualne. Rodzice, którzy 'płacą i wymagają' są w każdej szkole niepublicznej, a także w sporej części szkół publicznych (może tylko z częścią 'wymagają' - bez 'płacą'). Odpowiedz Link