Dodaj do ulubionych

grota solna

16.01.06, 08:17
witam,
czy ktoś z forumowiczów korzystał już z groty solnej na kabatach (ul. Kabacki
Dukt 18)?
jako astmatyk chcę wypróbować, ale wśród moich znajomych nikt jeszcze tam nie
był.
będę wdzięczna za info i opinie.
Obserwuj wątek
    • chiara76 Re: grota solna 16.01.06, 09:45
      Byłam tam raz. Rekreacyjnie. Cen nie podam, bo byłam dawno. Bardzo mi się
      podobało. Przyjemny relaks. Polecam.
      • biljana Re: grota solna 16.01.06, 09:56
        sorry za glupie pytanie, ale czy mowa jest o jaskini gallos? I, hmmmm, na czym
        to wszystko polega?wink) bo ostatnio szukalam wlasnie jakiegos milego miejsca na
        relaks... dzieki za oswieceniewink
        • chiara76 Re: grota solna 16.01.06, 10:00
          Tak, to chodzi o jaskinię. Usiłowałam wyszukać mój wątek na ten temat, ale
          najwyraźniej nie umiem współpracować z wyszukiwarką, a pisałam o grocie na
          pewno.
          • biljana Re: grota solna 16.01.06, 10:03
            zlosliwosc przedmiotow martwychsmile) do mnie wyszukiwarka tez nie przemowilawink
            dowiem sie zatem na miejscu.
          • miss_hermeneutyki Re: grota solna 16.01.06, 13:21
            upss, faktycznie mogłam sprawdzić, czy nie było takiego wątku wczesniej.

cena za 1 seans 18 zł, karnet na 10 wejść - 150 zł (1 osoba dorosła)
            dziś o 20:00 jest tzw. "seans ciszy", czyli bez dzieci.

nawet jesli nie pomoże, to zaszkodzić nie powinno.
            choc czytałam, że 45 minut w grocie to odpowiednik 3 dni nad morzem.
            czyli powinno pomóc smile
    • esimona Re: grota solna 16.01.06, 12:37
      Korzystałam z groty solnej Galos na Kabatach w ubiegłym roku i bardzo sobie
      chwalę. Do groty wchodzi się w białych skarpetkach (mozna przynieść swoje lub
      kupić na miejscu) na podłogę pokrytą kryształkami soli. Ściany i sufit obłożone
      są blokami soli, z sufitu splywają "sople". Z wnętrza wydobywa się
      przyciemnione światło. Pod ścianami ustawione są ruchome leżaki(kilkanaście) ;
      można na nich siedzieć lub leżeć - zalecana jest pozycja pozioma. Zaczyna się
      seans. Drzwi zostają zamknięte, światła gasną, z głosników płynie delikatna
      muzyka: szum fal, śpiew ptaków. Powietrze jest chłodne, można przykryć się
      kocem. Po kilku chwilach wchodzi pan lub pani i proponuje herbatę: czerwoną lub
      zieloną. Herbata podawana jest w ciężkich ceramicznych kubeczkach, czerwona,
      jaką piłam, ma trochę dziwny smak. Jest cicho, chłodno, przyjemnie. Relaks. Po
      45 minutach muzyka cichnie, zapala się światło. Opuszczamy grotę.
      Działanie lecznicze groty w moim przypadku było raczej odpoczynkiem i
      wyciszeniem, ponieważ byłam osobą towarzyszącą a nie chorą. Znajoma, cierpiąca
      na wielotygodniowy uporczywy kaszel twierdzi, że odczuła poprawę po odbyciu 10
      seansów - jednak poprawa nastąpiła nie od razu a po pewnym czasie. Z relacji
      kilku innych osób wynika, że odczuły poprawa zdrowia. Myślę, że jeśli nie
      pomoże to z pewnością nie zaszkodzi - myślę, że warto spróbować, szczególnie w
      przypadku chorób dróg oddechowych.
      Ceny w ub. roku:
      18 zł - normalny, 10 zł - ulgowy. Warto kupić karnet na 10 seansów w cenie
      odpowiednio: 150 lub 90 zł. Seanse rozpoczynają się o pełnych godzinach. Seans
      o godz. 15 odbywa się tylko z udziałem dorosłych, w innych mogą uczestniczyć
      dzieci.
      Polecam informacje o grotach Galos: www.galos.waw.pl oraz www.galoscoves.com
      Polecam grotę solną i życzę zdrowia.
    • miss_hermeneutyki Re: grota solna 17.01.06, 10:09
      byłam smile
      aż dziwne, że w takim miejscu (metro, skrzyzowanie, blokowiska) pseudo-jaskinia
      solna, z ciszą, spokojem i relaksem smile
      • sasiadka1 <a href="http://www.galos.waw.pl/" target="_blank">www.galos.w 18.01.06, 23:11
        tez bardzo polecam, ja stosuje jako metode wspierajaca w leczeniu dziecka
        alergicznego. Nie pogarsza w kazdym razie wink
      • bugatti.atlantic Re: grota solna 19.01.06, 00:20
        Ja też sie wybieram, nie licze że na moja astmę to wiele pomoże (astmatycy
        ursynowa łączcie sie), ale może trochę ulży... Czy przychodzi tam wiele osób?
        Wiele jest dzieci? W jakich godzinach najmniej? Dzięki!
        • bugatti.atlantic Re: grota solna 19.01.06, 00:21
          O przepraszam - niedoczytałam...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka