Dodaj do ulubionych

naprawa samochodow

08.06.06, 12:18
może ktoś z miłych Forumowiczów mógłby poinformować,gdzie na Kabatach
(najlepiej w pobliżu ul.Wąwozowa/Rosoła/Dembego)mogę znaleść życzliwgo dla
klienta mechanika samochodowego,lub Warsztat naprawy samoch.Sprawa dla mnie
b.pilna!Za informacje na Forum lub telef.na 0-692-922-508 będę niezmiernie
wdzięczny!
Obserwuj wątek
    • biljana Re: naprawa samochodow 08.06.06, 13:29
      niedrogi zaklad mechaniczny jest na Hawajskiej/Malinowskiego (wjazd od
      Ciszewskiego) obok myjni.
      • wit100 Re: naprawa samochodow 08.06.06, 15:06
        Ja swojego japończyka naprawiam w AutoTW (www.autotw.pl)
        ----POLECAM----
    • shnupke Re: naprawa samochodow 15.06.06, 13:10
      Rosoła przy stacji Orlenu - my mamy nawet własny "zeszyt serwisowy". Właściciel
      daje gwarancje na naprawy, pieczątka, podpis, nie ma problemu z ew. reklamacją.
      Również Rosoła, nieco bliżej Lasu Kabackiego, na terenie zdaje sie hurtowni
      roślin, bardzo dobry warsztat, młody facet, niedrogo, szybko, rzetelnie. Polecam.

vS
      • cz_darek Re: naprawa samochodow 18.10.06, 16:43
        Warsztat ul Rosoła pomiędzy Przy Bażantarni i Jeżewskiego (hurtownia roślin) -
        nie polecam. W dwuletnim Renault z przebiegiem 30 tyś podczas przeglądu
        zaproponował mi wymianę świec, tarcz hamulcowych (razem z płynem hamulcowym),
        drążków kierowniczych, czyszczenie bębnów w tylnych kołach (bo zardzewiałe z
        zewnątrz) przy okazji komentując jakiej jakości są te nowe samochody - koszt ok
        900 zł. W innym zakładzie po przeglądzie okazało się że do wymiany są jedynie
        drążki.
        • jan-w Re: naprawa samochodow 18.10.06, 17:52
          Nie znam tego zakładu, ale to że zaproponowali ci wymianę świec po 30.000 km
          dobrze o nim świadczy. Tak się właśnie wymienia. Co do jakości Renault, też się
          z nimi zgodzę. Miałem Renault. Bardzo wygodny samochod, ale bardzo zawodny. Z
          przyjemnością się go pozbyłem. To że inny zakład, nie zaproponował wymiany tego
          co należy, to nie jest zaleta.
          • mirastella26 Re: naprawa samochodow 18.10.06, 20:35
            Ja korzystam z usług tego warsztatu od paru dobrych lat i jestem zadowolona.
            Facet ktory prowadzi ten zaklad wida że zna sie na rzeczy. Jakosć usług nie
            budzi moich zastrzeżeń.
            Ceny mogłyby być trochę niższe tylko, ale na razie nie ryzykowałam zmianą, bo
            nigdy nie wiadomo na co sie trafi...
            • makryba Re: naprawa samochodow 20.10.06, 14:46
              a może polecicie zakład blacharsko/lakierniczy który dobrze się sprawdza w
              drobnych sprawach jak np otarcia?
        • shnupke Re: naprawa samochodow 31.10.06, 18:54
          > zaproponował mi wymianę świec, tarcz hamulcowych (razem z płynem hamulcowym),
          > drążków kierowniczych, czyszczenie bębnów w tylnych kołach (bo zardzewiałe z
          > zewnątrz) przy okazji komentując jakiej jakości są te nowe samochody [...]

Hmm... a nie proponował do tego wymiany filtra i oleju, nowych klocków,
          czyszczenia tłoczków hamulca, odpowietrzenia i regulacji, a po wymianie drążków
          - ustawienia i kontroli geometrii kół?

Bo jeśli nie proponował, to są powody do niepokoju suspicious

Nadal polecam ten zakład.

Pozdrawiam,

vS
          • tygru_mrau Re: naprawa samochodow 02.11.06, 21:39
            witam.

mogę poprosić o namiar telefoniczny na ten warsztat w hurtowni roślin
            przy Rosoła?

z góry dzięki piękne,
            A
            ----
            miau miau
            • rubeus Re: naprawa samochodow 03.11.06, 08:03
              T.T. Serwis Sklep

Rosoła 19

Telefon: 022 424-00-95

Osoba kontaktowa: mgr inż.Tomasz Twardowski

Pon.-Pt. 08-18
              Sobota 08-16
              • tygru_mrau Re: naprawa samochodow 03.11.06, 18:31
                dzięki śliczne
                • allija Re: naprawa samochodow 07.11.06, 01:05
                  Mój mąż nakazał mi omijac ten zaklad szerokim łukiem. I ja mu wierzę bo akurat
                  w tym temacie nie moge mu zarzucić ignorancji. Omijam.
                  Zreszta z ich roslinami /po sąsiedzku/ tez miewałam poważne problemy.
                  • attta Re: naprawa samochodow 08.11.06, 20:15
                    A który warsztat poleca Twój mą? ja tez szukam. Pozdrawiam
                    • niebogaty Re: naprawa samochodow 06.01.07, 02:10
                      Powiem Wam szczerze ze mialem kilka przygod juz z moim autem. I wiem np odrobine
                      o stacji shella-serwis na braci wagow. Mysle ze nie sa to specjalisci, bo
                      specjalista jest ta osoba ktora sie zajmuje tylko dana marką. Ale np. wykonywana
                      u nic zbieznosc lub hamulce byly wykonane poprawnie. Wszystko podlega gwarancji
                      i poprawkom a obsluga jest profesjonalna, nie jakis tam burak mechanik
                      smierdzacy i przeklinajacy. Ceny normalne. Polecam do typowych, niewyszukanych
                      napraw.
                      • sancovic Re: naprawa samochodow 07.01.07, 20:52
                        A jakie masz auto? bo ja miałbym blisko. Na razie jeździłem do Daewoo na
                        Lanciego - bo sam mam koreanczyka. Ale nie polecam. Może i niedrogo, ale jak
                        zacząłem do nich jeździć to non stop coś się psuje albo trzeba poprawiać. Coś
                        jest w tym, co mówił mi znajomy - jak autoryzowana stacja obsługi - to nie ma co
                        tam jechać. Bo mechanicy wiedzą, że i tak będą mieli klientów, więc się mniej
                        starają...
                        San
                        • niebogaty Re: naprawa samochodow 07.01.07, 21:30
                          Ja mam stara beemkę, ale podkreslam ze z nietypowymi naprawami jezdze do mojego
                          warsztatu ktory zajmuje sie tylko beemkami. A jak znalazlem taki warsztat? Otoz
                          radze wszystkim poszukac forum internetowego o ich marce samochodu i tam
                          zapytac. Tam mozna znalezc wypowiedzi ludzi z wiedza i doswiadczeniem. Ostrzegam
                          ze niezawsze taki warsztat bedzie sie znajdowal "pod nosem" pozdrawiam
                      • keimak Re: naprawa samochodow 08.01.07, 09:19
                        > Ceny normalne.

Dla mnie ceny u nich nie są normalne - no chyba że się porówna do ASO.
                        Zaproponowali mi łożysko za 700 zł (w sklepie 500) i wymianę za 200zł (w Norauto
                        wymieniłem za 70).

Ale co do kompetencji to się nie będę wypowiadał.

pzdr,
                        keimak
              • cmnreader Re: naprawa samochodow 18.04.07, 21:21
                rubeus napisał:

> T.T. Serwis Sklep
                >
                > Osoba kontaktowa: mgr inż.Tomasz Twardowski
                >

Zdecydowanie odradzam. Po wymianie kilku elementów zawieszenia i zrobieniu zbierzności, mój jeżdżący prosto samochód zaczął jeździć w prawo smile Próba reklamacji zakończyła się niepowodzeniem, właściciel chciał dalej wymieniać co się da... (np. przekładnię kierowniczą). Krótko mówiąc naciągacz, a ceny też niczego sobie wink
                • cz_darek Re: naprawa samochodow 18.04.07, 21:41
                  a ostrzegałem... smile
    • slodziuchna Blacharz - Lakiernik naprawa samochodow 16.05.07, 14:54
      ja polecam blacharza i lakiernika przy Geancie na Ursynowie (teraz Real) to
      jest bliżej Puławskiej, robią ładnie jak dla mnie smile
      www.blacharstwo.za.pl
      • sigrun Elektryk pilnie poszukiwany! 22.05.07, 15:17
        Szukam punktu, gdzie mogliby porządnie naładować akumulator i naprawić
        szwankującą elektrykę, raz a dobrze.
        Niestety w opublikowanym przewodniku po ursynowskich usługach brakuje hasła
        "naprawy"w dziale samochodowym, za to o tunningu aż nadto wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka