allija 10.06.06, 13:43 Musze uprac dobry jakosciowo, wełniany garnitur, która pralnię polecicie? Mąż proponuje tescową ale ja mam obawy. Macie jakies doświadczenia? z góry dziekuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
allija Re: pralnia 10.06.06, 15:21 janie-w, czyżby jakies nieuświadomione problemy dawały o sobie znać? gdzie nie spojrzysz to teściowa... napisałam "tescową", czyt. pralnię w Tesco. Odpowiedz Link
allija Re: pralnia 10.06.06, 19:10 Jakos mi od wczoraj humor odszedł. Biegiem z pracy, pizza zamówiona, telewizor właczony, i co? Może chociaz pogoda sie poprawi. Odpowiedz Link
chiara76 Re: pralnia 10.06.06, 15:14 My wozimy rzeczy do pralni vis a vis bazarku, obok banku. Jak dotąd nie bylismy niezadowoleni. Odpowiedz Link
czarna_a Re: pralnia 10.06.06, 21:51 My z tescowej pralni jesteśmy wyjątkowo niezadowoleni, przede wszystkim dlatego, ze zle prasuja. Lepiej oddać to tej obok bazarku i dluzej poczekac niz potem pluc sobie w brode. Znajoma wozi garnitury meza do pralni az przy stacji metra Słuzew, a dokladnie na Walbrzyskiej tuz obok przystanku autobusowego w strone Mokotowa. Odpowiedz Link
biljana Re: pralnia 11.06.06, 00:01 polecam pralnię na przeciwko bazarku. bylam bardzo zadowolona, dobrze piora i prasuja. a terminy jak dla mnie tez ok. Odpowiedz Link
allija Re: pralnia 11.06.06, 20:47 dzięki wszystkim, chyba więc muszę sie pospieszyć bo garnitur będzie potrzebny na koniec roku. Odpowiedz Link
sigrun Re: pralnia 12.06.06, 08:59 Od czterech lat korzystamy z pralni w Tesco i jesteśmy zadowoleni. Według mnie garnitury piorą i prasują przyzwoicie. Pralina vis a vis bazarku też jest godna polecenia, jednak nie chodzimy tam często, bo terminy nie sa najlepsze jeśli ma się potrzebę "na wczoraj" Odpowiedz Link
aga_wa1 Re: pralnia 12.06.06, 13:43 ja tez korzystam przy bazarku Cliean chyba.... jak z terminem "na wczoraj"to nie wiem, ale faktem jest ze w Wielka sobote pognałam o 11 z błagalnym spojrzeniem i na 14 garnir był gotowy (mozna było wprost na resurekcje) Odpowiedz Link
effa.d Re: pralnia 13.06.06, 12:00 skoro temat pralni poruszany to ja mam i pytanie i komentarz: pytanie: czy znacie dobre pralnie chemiczne, które spiorą niespieralną przez "zwykłe" (typy tescowe) pralnie plamę? komentarz: nie polecam pralni w Geant. się właśnie wykłócam, bo mi spódnicę przpalili żelazkiem i nie chcą uznać reklamacja Odpowiedz Link
raks5 Re: pralnia 18.06.06, 12:08 tescowa jest ok, ale calkiem droga. Ostatnio za upranie krawata zaplacilem 13.90, a w pralni w Geant caly garnitur sie pierze za 19.90 Gdzie jest pralnie kolo bazarku (gdzie bazarek?)? Mieszkam na Kabatach do paru miesiecy dopiero i głównie mieszkam od 21 do 8 rano, dzięki za podwpowiedź Odpowiedz Link
jan-w Re: pralnia 18.06.06, 12:24 Piszący "bazarek", mają zwykle na myśli pasaż handlowy Stryjeńskich/Wąwozowa. Chodzi zapewne o pralnię clean-cośtam przy Wąwozowej. Raz próbowałem tam oddać pranie do maglowania, ale po usłyszeniu ceny, zabrałem je i wożę jak dawniej na Mokotów. Około 3 razy taniej. Odpowiedz Link