astrei Re: Elekcja? 27.04.04, 18:16 Z ta elekcja to chodzi mi o horoskop-czyli jest to horoskop głównie wydarzenie?? Np. wybrany okres i xzałóżmy chodzi mi o date slubu. Powiedzmy że mam ja wyznaczona i na podstawie tej dokładnej daty slubu i godziny jego zawarcia moge wykreslić horoskop? A jak go interpretować? Chciałabym się dowiedzieć coś więcej na teamt własnie takich horoskopów. Odpowiedz Link
anahella Re: Elekcja? 27.04.04, 20:10 Inerpretujesz normalnie Osobno tranzyt na date slubu, a potem nakladasz to na kolka mlodych. Odpowiedz Link
all2 Re: Elekcja? 27.04.04, 20:34 I na wektor, i na wektor też )) I jeszcze można zrobić wektory każdego ze ślubantów ze ślubem )) Uwaga moment ślubu to nie początek uroczystości tylko powiedzenie "tak" - poproś jakiegoś przytomnego znajomego żeby patrzył na zegarek, chyba że wideo pokazuje godzinę )) Odpowiedz Link
anahella Re: Elekcja? 27.04.04, 20:59 all2 napisała: > Uwaga moment ślubu to nie początek uroczystości tylko powiedzenie "tak" Ogladalas "Absolwenta"?))) Odpowiedz Link
neptus Re: Elekcja? 28.04.04, 13:16 także moment złożenia dokumentów, oswiadczyny i moment ogłoszenia "jesteście teraz mężem i zoną", no i moment złożenia podpisu i w ogóle mnóstwo momentów. Odpowiedz Link
anahella Re: Elekcja? 28.04.04, 19:45 neptus napisała: > także moment złożenia dokumentów, oswiadczyny i moment ogłoszenia "jesteście > teraz mężem i zoną", no i moment złożenia podpisu i w ogóle mnóstwo momentów. Pierwsza randka, pierwszy pocalunek, pierwsze zblizenie intymne, pierwsza klotnia malzenska, pierwsze wspolne sniadanie itp I tym sposobem wpedzimy biedna dziewczyne w uzaleznenie od zapisywania dat)))) Odpowiedz Link
astrei Re: Elekcja? 27.04.04, 22:07 Interesująca mnie data to : 26.06.2004 roku godzina slubu 16:00 w KACZORACH. A takie pytanie: Jesli wykreślony RADIX właśnie tego powyższego slubu ma ascedent i Mc w tym samym znaku co horoskop kontaktowy danej pary? I domy tez sa tak ustawione jakw kontaktowym to co mozna o tym sądzić? Odpowiedz Link
anahella Re: Elekcja? 27.04.04, 23:44 astrei napisała: > Interesująca mnie data to : > 26.06.2004 roku godzina slubu 16:00 w KACZORACH. Nie mam niestety wspolrzednych tej miejscowosci. Moze jakas inna - wieksza - w okolicy? Przy ustawieniu na Warszawe (cos musze tam wklepac) to oba swiatla sa nad horyzontem - gut. Wenus ma kilka aspektow: tygon do Neptuna - ach, jak romantycznie! kwadrat do Urana - co nagle to po diable - nie zapomniec obraczek! kwadrat do Jowisza - moze to malzenstwo okazac sie niezbyt po mysli wujkom i ciotkom albo z ksiedzem cos nie tak - moze lepiej pamietac o karteczkach od spowiedzi i innych papierkach koscielnych (zakladam ze to slub koscielny, ale moge sie mylic). Dobra jest pozycja Saturna - sekstyl do Jowisza. Niestety, kaleczy on Ksiezyc. W ogole Uran aktywny - czyzby bylo cos na wariata? > A takie pytanie: > Jesli wykreślony RADIX właśnie tego powyższego slubu ma ascedent i Mc w tym > samym znaku co horoskop kontaktowy danej pary? > I domy tez sa tak ustawione jakw kontaktowym to co mozna o tym sądzić? Cieszyc sie Odpowiedz Link
astrei Re: Elekcja? 28.04.04, 08:10 Anahello zdradzę że ten ślub dotyczy mnie i mojego partnera. A ja dopiero co wgryzam się w astrologię. Wieksza miejscowosc to : PIŁA a ja mam program astrolog wersje demo ściągniętą ze strony astrolabium i tam jest ta miejscowość: 16*52'E 53*07'N-m KACZORY *-gwiazdka oznacza symbol stopni. Ja urodzona 9.04.1980r KRAKÓW o godzinie 24:30 Partner mój 01.05.1976r ZABRZE o godzinie 14:10 Ślub będzie koscielny noi spory kawałek od naszego miejsca zamieszkania bo my mieszkamy w Zabrzu na sląsku a slub będzie w Wielkopolsce w Kaczorach. A miejsocwosc Piła jest najbliższym miastem bo 20km od Kaczor więc jesli dla Kaczor nie ustawisz to spróbuj dla PIły. A ja zrobiłam sobie nasz horoskop kontaktowy na www.astro.com Odpowiedz Link
neptus Re: Elekcja? 28.04.04, 13:19 astrei napisała: > Ślub będzie koscielny noi spory kawałek od naszego miejsca zamieszkania bo my > mieszkamy w Zabrzu na sląsku a slub będzie w Wielkopolsce w Kaczorach. To trzeba również zrobić relokację na Zabrze. Odpowiedz Link
astrei Re: Elekcja? 28.04.04, 16:56 Powiem szczerze ze nie mam pojęcia jak mam zrobic relokację. Mam tylko wersję EMO programu astrolog którą sciągnęłam ze strony astrolabium. Neptusie-ta relokacja to jest horoskop? I jak to się robi? Przypuszczam ze trzeba mieć pełną wersje programu astrologicznego? Odpowiedz Link
anahella Re: Elekcja? 28.04.04, 19:31 astrei napisała: > Powiem szczerze ze nie mam pojęcia jak mam zrobic relokację. > Mam tylko wersję EMO programu astrolog którą sciągnęłam ze strony astrolabium > . > > Neptusie-ta relokacja to jest horoskop? > I jak to się robi? Po prostu robi sie horsokop na moment slubu ale z miejscem wydarzenia - Zabrze. Odpowiedz Link
anahella i jeszcze 28.04.04, 19:38 mysle sobie ze mozna tez Was oboje zrelokowac na Zabrze i robic wektor na zrelokowane horoskopy, bo tam przeciez zwiazek bedzie trwal Odpowiedz Link
anahella Re: Elekcja? 28.04.04, 19:43 astrei napisała: > Anahello zdradzę że ten ślub dotyczy mnie i mojego partnera. > A ja dopiero co wgryzam się w astrologię. Gratuluje! I gratuluje tez tego, ze bierzesz slub przed doglebnym poznaniem Krolewskiej Wiedzy Bo wiesz, jak astrolog ma zrobic cos waznego to tak dlugo sie zastanawia nad tym kiedy, ze w koncu moze mu nie wyjsc)))) > A ja zrobiłam sobie nasz horoskop kontaktowy na www.astro.com I teraz nad kontakt rob tranzyty - szczegolnie uwaznie obserwuj Saturna. Odpowiedz Link
astrei Re: Elekcja? 28.04.04, 21:15 Napisałaś mi ze Saturn jest bardzo wazny. I ja patrze teraz w ten radix na dzień 26.06.2004 roku sporzadzony na miejscowosc Kaczory i jest : SEKSTYL Jowisza do Saturna -i to jest dobre Ale Saturn tworzy w tym radixie jeszcze inne aspekty jak: KSIĘZYC jest w KWADRATURZE do SATURNA- co to moze być??!??! MERKURY jestw KONIUKCJI z SATURNEM w znaku RAKA dom IX - bo u Pronaya widze ze ta koniukcja nie jest pozytywna.. Ja mam wersje demo programu astrolog to mi nie wyjdzie chyba ten kontaktowy. BO właśnie go zrobiłam i wyszedł mi na ten rok 2004. I wobec tego tranzytów tez nie sprawdzę((( Odpowiedz Link
anahella Re: Elekcja? 28.04.04, 23:06 Poniewaz nie zrobisz sobie wektora, to mozemy zrobic inaczej: jezeli chcesz, to ja zrobie ten wektor na swoim programie i spisze Ci wartosci poszczegolnych obiektow zebys mogla sobie to recznie narysowac. Potem skserujesz i na tym sobie narysujesz tranzyty - chcesz? Ewentualnie poszukaj sobie programu Capella - tam mozesz zrobic sobie wektor, zapisac go i na niego nakladac tranzyty. Autor powiesil program na swojej stronie - radze w google wpisac "capella". Programik jest dosowy i ma dosc nietypowy interfejs ale jak sie przyzwyczaisz to moze Ci sluzyc. Odpowiedz Link
all2 Re: Elekcja? 28.04.04, 23:34 astrei napisała: > Interesująca mnie data to : > 26.06.2004 roku godzina slubu 16:00 w KACZORACH. jeśli msza ślubna zaczyna się o 16.00 to decydujący moment zwykle wypada ok. 16.20 Odpowiedz Link
astrei Re: Elekcja? 28.04.04, 23:28 Więc postaram się dać do wyszukiwarkiw google ten program Capella. A on jest jakiegoś zagranicznego astrologa? Odpowiedz Link
astrei Re: Elekcja? 28.04.04, 23:37 A mogłabyś mi All2 zinterpretowac w moim poscie powyżej dotyczącym Zapytania o saturna w aspektachw których to wypisałam??? Bardzo bym chciałato wiedzieć. Saturnw koniukcji z merkurym i kwadratura ksiezyca z Saturnem???? Odpowiedz Link
all2 Re: Elekcja? 28.04.04, 23:50 Saturn-Merkury to nie jest zły aspekt, może oznaczać że komunikacja między wami będzie konkretna i na temat. to można dobrze wykorzystać. podróże, ruchy, życie towarzyskie - planowane, dogadane, uzgodnione. ten aspekt zmusza do wypracowania dobrej, jednoznacznej komunikacji. Saturn-Księżyc - a ten kwadrat to wymaga trochę uwagi jeśli ma się nie dawać za bardzo we znaki - trzeba dbać o to, żeby nie powstawały zatory, blokady emocjonalne. czyli znów komunikacja, tym razem w sprawach uczuć. musi być czytelna i nie należy przemilczać problemów bo będzie rósł mur niezrozumienia. dogadywać, wyjaśniać, do skutku. w pewien sposób te dwa aspekty działają na podobną nutę. ale tu jest bardzo ważne jak te wszystkie planety działają w Waszych indywidualnych horoskopach, w porównawczym i w wektorze. bo od tego zależy czy potencjał powstawania jakichś problemów będzie mniejszy czy większy, czy te aspekty będą korzystnie coś stabilizować czy niekorzystnie jeszcze bardziej blokować coś co i tak jest zblokowane. nie da się tego określić na podstawie samego horoskopu ślubu. Odpowiedz Link
astrei Re: Elekcja? 29.04.04, 09:38 All2 -serdecznie dziękuję że mi napisałaś o tych aspektach z Saturnem. Wgryzam się w astrologię a to takie proste nie jest lecz jest bardzo ciekawe. Odpowiedz Link
astrei Do Anahelli: WIELKA PROŚBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.05.04, 09:51 Anahello, mam do Ciebie prośbę. Czy mogłabys mi w swoim programie zrobić horoskop porownaczy mój i mego partnera ale chodzi mi o to abyś mi podała tylko aspekty jakie zachodza pomiędzy nami. Bardzo mi na tym zalezy. Ja urodzona 9.04.1980 o 24:30 w Krakowie Mój partner urodzony 01.05.1976 w Zabrzu o 14:10. Mogłabyś mi to przesłać na moja pocztę, chodzi mi o ta tabelkę która się miesci pod sporzadzonym horoskopem porównawczym. A ja się zajme jego badaniem. Zakupiłam sobie własnie ZARYS ASTROLOGII PORÓWNAWCZEJ-PRONAY'A. Wiem ze to nie takie proste ale byłabym Ci wdzięczna gdybyś mi to sporządziła. MÓj adres e-mail to astrei@wp.pl Pozdrawiam!! Odpowiedz Link
mucha102 Re: Do Anahelli: WIELKA PROŚBA!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.05.04, 10:10 Astrei. na astro.com w opcji free horoscopes znajdujesz Extended Chart Selection, zaznaczas partnerów i w "Please select the type of chart you want" wybierasz Synastry chart(2). Jak masz już koło, to zawsze możesz jeszcze kliknąć "Click to get the additional tables" i już. Odpowiedz Link
astrei MUSZKO JESTEŚ KOCHANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.05.04, 12:44 Bardzo Ci dziekuję za to. że też na to nie wpadłam a przecież korzystam z tej strony www.astro.com Naprawdę jestem Ci wdzięczna. Choć i tak wiewm ze musze zdobyć ksiażkę Pronay'a "ZARYS ASTROLOGII PROGNOSTYCZNEJ" i taki miałm zamiar aby ją kupić ale w zadnejz ksiegarń w mim miescie jej nie było i w Gliwicach zdobyłam własnie wczoraj ale prognostyczną- któa tez bardzooo mnie interesuje. Jednak wiem ze to za mało ale ciesze się że mam chociaz ta noimposiadam jeszcze Pronaya "INTERPRETACJA HOROSKOPU". Jeszcze raz dzięki!! Odpowiedz Link
astrei MUSZKO !! 01.05.04, 12:52 Własnie weszłam na ta stronę www.astro.com i zrobiłam synastrię ale nie widze w tych aspektach aby były porównywany LILITH. Ale pewnie idzie coś tam ustawić aby zaznaczyć interpretacje lilith?? Chodzi mi o lilith w synastrii oczywiscie. Bo jesli ja mam słońce w 19 stopniachw Baranie a druga osoba ma LILITH w 20 stopniach w Baranie to musi być koniukcja. Odpowiedz Link
mucha102 Re: MUSZKO !! 01.05.04, 17:28 No pewnie, że się da. W pawym dolnym rogu jest dcoś takiego, jak "additional objects" i tam możemy odchaczyć parę obiektów, m.in. Lilith. Proponuję przestudiować możliwe modyfikacje zawarte na tej stronie! Odpowiedz Link
anahella Jestem:) obecna - nieprzytomna;) 02.05.04, 02:23 Widze, ze Mucha juz Ci poradzila. A co do porownawczej Pronaya to polecam ksiegarnie www.merlin.com.pl - w okienko "szukaj" wpisujesz po prostu Pronay i wyskakuja Ci wszystkie dostepne pozycje tego autora - porownawcza jest w ofercie. Ksiazka kosztuje 20 zl, a wysylka chyba 7.50, wiec radze dogadac sie z kims z Twojego miasta i zlozyc wieksze zamowienie, zeby koszty wysylki podzielic na 2. Od paru lat korzystam z tej ksiegarni - ceny sa nizsze niewiele od ksiegarnianych ale jak sie kupuje duzo na raz, to wychodzi sie na tym do przodu. Jezeli ktos z Warszawy chce cos tam kupic, to inforumuje, ze mam u nich darmowa wysylke i w przyszlym tygodniu bede cos sobie zamawiac. Jak dostane linka to zamowie. Przynajmniej bedzie okazja do spotkania sie Odpowiedz Link
astrei TEŻ POBALOWAŁAM 02.05.04, 09:56 Wczoraj też ostro balowałam a ksiązkę "Zarys astrologii porównawczej" - Alexandra von Pronay'a zakupiłam sobie w piatek: 30.04. W Zabrzu objechałam parę księgarń i w końcu pojechałam do Gliwic ale moim zamiarem było to aby najpierw zaopatrzyc się w jego ksiązke ale dotyczącą zarysu astrologii prognostycznej jednak nigdzie jej nie było i w jednej księgarni była ta ksiazka. Aspekty porównawcze tez bardzo mnie interesują ale zdaję sobie sprawę ze i astrologia prognostycza jest bardzo ważna. I że ja też musze zdobyć i wiem że to nie jest takie proste z tymi radixami itd. A chciałam się zapytac czy na poczatku warto jest tez zakupić ksiazkę: BIL TIERNEY "Dynamika aspektów" ??? Słyszałam że jest to dobra ksiązka i była w jednej księgarni własnie ona. Odpowiedz Link
anahella Re: TEŻ POBALOWAŁAM 02.05.04, 11:28 astrei napisała: > BIL TIERNEY "Dynamika aspektów" ??? Tak, warto. Warto kupic wszystko co jest na temat astrologii, z wyjatkiem pozycji typu "Baran jest taki a Byk siaki". Szczegolnie polecam Stevena Arroyo - on mi najlepiej w glowie rozjasnil. Niestety "Astrolologia i psychologia" tylko z drugiej reki (antykwariaty, allegro). A i polecam tez Tracy Marks. Odpowiedz Link
astrei Re: CYKLE ŻYCIA i ZWIAZKI MIEDZY.- Stephen Arroyo 02.05.04, 13:43 ściagnęłam sobie ze skarbczyka Pani Marii Sobolewskiej włąsnie te cykle życia i mi też bardzo podszedł Pan S. Arroyo. Odpowiedz Link
astrei Re: Moment spisania protokołu 03.06.04, 20:34 Własnie dziś spisany został nasz protokoł przedmałżenski czyli 03.06.2004 o 17:41 w Zabrzu. Wiadomo że nie mozna dać się zwariować z tymi datami ale data protokołu i moment zawarcia małzenstwa trzeba uznać za istotny. Odpowiedz Link
astrei Re: Moment spisania protokołu 03.06.04, 23:31 Dokładnie to 4 lata temu się poznaliśmy: 03.06.2000 roku a dzis jest 03.06.2004 roku. Więc mam nadzieję że to dobry znak? Ten dzień? Jednak 7 opozycji troche mnie przeraża w tym radixie protokołowym... ale może nie są one aż takie złe, oby. Odpowiedz Link