• astrei Re: Elekcja? 27.04.04, 18:16
      Z ta elekcja to chodzi mi o horoskop-czyli jest to horoskop głównie wydarzenie??
      Np. wybrany okres i xzałóżmy chodzi mi o date slubu.
      Powiedzmy że mam ja wyznaczona i na podstawie tej dokładnej daty slubu i
      godziny jego zawarcia moge wykreslić horoskop?
      A jak go interpretować?
      Chciałabym się dowiedzieć coś więcej na teamt własnie takich horoskopów.
      • anahella Re: Elekcja? 27.04.04, 20:10
        Inerpretujesz normalniesmile Osobno tranzyt na date slubu, a potem nakladasz to na
        kolka mlodych.
        • all2 Re: Elekcja? 27.04.04, 20:34
          I na wektor, i na wektor też smile)) I jeszcze można zrobić wektory każdego ze
          ślubantów ze ślubem smile))
          Uwaga moment ślubu to nie początek uroczystości tylko powiedzenie "tak" -
          poproś jakiegoś przytomnego znajomego żeby patrzył na zegarek, chyba że wideo
          pokazuje godzinę smile))
          • anahella Re: Elekcja? 27.04.04, 20:59
            all2 napisała:

> Uwaga moment ślubu to nie początek uroczystości tylko powiedzenie "tak"

Ogladalas "Absolwenta"?smile)))
            • all2 Re: Elekcja? 27.04.04, 21:54
              No właśnie smile))
          • neptus Re: Elekcja? 28.04.04, 13:16
            także moment złożenia dokumentów, oswiadczyny i moment ogłoszenia "jesteście
            teraz mężem i zoną", no i moment złożenia podpisu i w ogóle mnóstwo momentów.
            • anahella Re: Elekcja? 28.04.04, 19:45
              neptus napisała:

> także moment złożenia dokumentów, oswiadczyny i moment ogłoszenia "jesteście
              > teraz mężem i zoną", no i moment złożenia podpisu i w ogóle mnóstwo momentów.

Pierwsza randka, pierwszy pocalunek, pierwsze zblizenie intymne, pierwsza
              klotnia malzenska, pierwsze wspolne sniadanie itpwink I tym sposobem wpedzimy
              biedna dziewczyne w uzaleznenie od zapisywania datwink))))
    • astrei Re: Elekcja? 27.04.04, 22:07
      Interesująca mnie data to :
      26.06.2004 roku godzina slubu 16:00 w KACZORACH.
      A takie pytanie:
      Jesli wykreślony RADIX właśnie tego powyższego slubu ma ascedent i Mc w tym
      samym znaku co horoskop kontaktowy danej pary?
      I domy tez sa tak ustawione jakw kontaktowym to co mozna o tym sądzić?
      • anahella Re: Elekcja? 27.04.04, 23:44
        astrei napisała:

> Interesująca mnie data to :
        > 26.06.2004 roku godzina slubu 16:00 w KACZORACH.

Nie mam niestety wspolrzednych tej miejscowosci. Moze jakas inna - wieksza - w
        okolicy? Przy ustawieniu na Warszawe (cos musze tam wklepac) to oba swiatla sa
        nad horyzontem - gut.

Wenus ma kilka aspektow: tygon do Neptuna - ach, jak romantycznie!
        kwadrat do Urana - co nagle to po diable - nie zapomniec obraczek!
        kwadrat do Jowisza - moze to malzenstwo okazac sie niezbyt po mysli wujkom i
        ciotkom albo z ksiedzem cos nie tak - moze lepiej pamietac o karteczkach od
        spowiedzi i innych papierkach koscielnych (zakladam ze to slub koscielny, ale
        moge sie mylic).

Dobra jest pozycja Saturna - sekstyl do Jowisza. Niestety, kaleczy on Ksiezyc.
        W ogole Uran aktywny - czyzby bylo cos na wariata?

> A takie pytanie:
        > Jesli wykreślony RADIX właśnie tego powyższego slubu ma ascedent i Mc w tym
        > samym znaku co horoskop kontaktowy danej pary?
        > I domy tez sa tak ustawione jakw kontaktowym to co mozna o tym sądzić?

Cieszyc sie
        • astrei Re: Elekcja? 28.04.04, 08:10
          Anahello zdradzę że ten ślub dotyczy mnie i mojego partnera.
          A ja dopiero co wgryzam się w astrologię.
          Wieksza miejscowosc to :
          PIŁA a ja mam program astrolog wersje demo ściągniętą ze strony astrolabium i
          tam jest ta miejscowość:
          16*52'E 53*07'N-m KACZORY
          *-gwiazdka oznacza symbol stopni.
          Ja urodzona 9.04.1980r KRAKÓW o godzinie 24:30
          Partner mój 01.05.1976r ZABRZE o godzinie 14:10
          Ślub będzie koscielny noi spory kawałek od naszego miejsca zamieszkania bo my
          mieszkamy w Zabrzu na sląsku a slub będzie w Wielkopolsce w Kaczorach.
          A miejsocwosc Piła jest najbliższym miastem bo 20km od Kaczor więc jesli dla
          Kaczor nie ustawisz to spróbuj dla PIły.

A ja zrobiłam sobie nasz horoskop kontaktowy na www.astro.com
          • neptus Re: Elekcja? 28.04.04, 13:19
            astrei napisała:

> Ślub będzie koscielny noi spory kawałek od naszego miejsca zamieszkania bo my
            > mieszkamy w Zabrzu na sląsku a slub będzie w Wielkopolsce w Kaczorach.

To trzeba również zrobić relokację na Zabrze.
            • astrei Re: Elekcja? 28.04.04, 16:56
              Powiem szczerze ze nie mam pojęcia jak mam zrobic relokację.
              Mam tylko wersję big_grinEMO programu astrolog którą sciągnęłam ze strony astrolabium.

Neptusie-ta relokacja to jest horoskop?
              I jak to się robi?

Przypuszczam ze trzeba mieć pełną wersje programu astrologicznego?
              • anahella Re: Elekcja? 28.04.04, 19:31
                astrei napisała:

> Powiem szczerze ze nie mam pojęcia jak mam zrobic relokację.
                > Mam tylko wersję big_grinEMO programu astrolog którą sciągnęłam ze strony
                astrolabium
                > .
                >
                > Neptusie-ta relokacja to jest horoskop?
                > I jak to się robi?

Po prostu robi sie horsokop na moment slubu ale z miejscem wydarzenia - Zabrze.
              • anahella i jeszcze 28.04.04, 19:38
                mysle sobie ze mozna tez Was oboje zrelokowac na Zabrze i robic wektor na
                zrelokowane horoskopy, bo tam przeciez zwiazek bedzie trwal
          • anahella Re: Elekcja? 28.04.04, 19:43
            astrei napisała:

> Anahello zdradzę że ten ślub dotyczy mnie i mojego partnera.
            > A ja dopiero co wgryzam się w astrologię.

Gratuluje! I gratuluje tez tego, ze bierzesz slub przed doglebnym poznaniem
            Krolewskiej Wiedzywink Bo wiesz, jak astrolog ma zrobic cos waznego to tak dlugo
            sie zastanawia nad tym kiedy, ze w koncu moze mu nie wyjscsmile))))

> A ja zrobiłam sobie nasz horoskop kontaktowy na www.astro.com

I teraz nad kontakt rob tranzyty - szczegolnie uwaznie obserwuj Saturna.
            • astrei Re: Elekcja? 28.04.04, 21:15
              Napisałaś mi ze Saturn jest bardzo wazny.
              I ja patrze teraz w ten radix na dzień 26.06.2004 roku sporzadzony na
              miejscowosc Kaczory i jest :
              SEKSTYL Jowisza do Saturna -i to jest dobre
              Ale Saturn tworzy w tym radixie jeszcze inne aspekty jak:
              KSIĘZYC jest w KWADRATURZE do SATURNA- co to moze być??!??!
              MERKURY jestw KONIUKCJI z SATURNEM w znaku RAKA dom IX - bo u Pronaya widze ze
              ta koniukcja nie jest pozytywna..
              Ja mam wersje demo programu astrolog to mi nie wyjdzie chyba ten kontaktowy.
              BO właśnie go zrobiłam i wyszedł mi na ten rok 2004.
              I wobec tego tranzytów tez nie sprawdzę(((
              • anahella Re: Elekcja? 28.04.04, 23:06
                Poniewaz nie zrobisz sobie wektora, to mozemy zrobic inaczej: jezeli chcesz, to
                ja zrobie ten wektor na swoim programie i spisze Ci wartosci poszczegolnych
                obiektow zebys mogla sobie to recznie narysowac. Potem skserujesz i na tym
                sobie narysujesz tranzyty - chcesz?

Ewentualnie poszukaj sobie programu Capella - tam mozesz zrobic sobie wektor,
                zapisac go i na niego nakladac tranzyty. Autor powiesil program na swojej
                stronie - radze w google wpisac "capella". Programik jest dosowy i ma dosc
                nietypowy interfejs ale jak sie przyzwyczaisz to moze Ci sluzyc.
      • all2 Re: Elekcja? 28.04.04, 23:34
        astrei napisała:

> Interesująca mnie data to :
        > 26.06.2004 roku godzina slubu 16:00 w KACZORACH.

jeśli msza ślubna zaczyna się o 16.00 to decydujący moment zwykle wypada ok.
        16.20
    • astrei Re: Elekcja? 28.04.04, 23:28
      Więc postaram się dać do wyszukiwarkiw google ten program Capella.
      A on jest jakiegoś zagranicznego astrologa?
      • all2 Re: Elekcja? 28.04.04, 23:33
        polskiego jak najbardziej smile
        • astrei Re: Elekcja? 28.04.04, 23:37
          A mogłabyś mi All2 zinterpretowac w moim poscie powyżej dotyczącym Zapytania o
          saturna w aspektachw których to wypisałam???
          Bardzo bym chciałato wiedzieć.
          Saturnw koniukcji z merkurym
          i kwadratura ksiezyca z Saturnem????
          • all2 Re: Elekcja? 28.04.04, 23:50
            Saturn-Merkury to nie jest zły aspekt, może oznaczać że komunikacja między wami
            będzie konkretna i na temat. to można dobrze wykorzystać. podróże, ruchy, życie
            towarzyskie - planowane, dogadane, uzgodnione.
            ten aspekt zmusza do wypracowania dobrej, jednoznacznej komunikacji.
            Saturn-Księżyc - a ten kwadrat to wymaga trochę uwagi jeśli ma się nie dawać za
            bardzo we znaki - trzeba dbać o to, żeby nie powstawały zatory, blokady
            emocjonalne. czyli znów komunikacja, tym razem w sprawach uczuć. musi być
            czytelna i nie należy przemilczać problemów bo będzie rósł mur niezrozumienia.
            dogadywać, wyjaśniać, do skutku.
            w pewien sposób te dwa aspekty działają na podobną nutę.
            ale tu jest bardzo ważne jak te wszystkie planety działają w Waszych
            indywidualnych horoskopach, w porównawczym i w wektorze. bo od tego zależy czy
            potencjał powstawania jakichś problemów będzie mniejszy czy większy, czy te
            aspekty będą korzystnie coś stabilizować czy niekorzystnie jeszcze bardziej
            blokować coś co i tak jest zblokowane. nie da się tego określić na podstawie
            samego horoskopu ślubu.
            • astrei Re: Elekcja? 29.04.04, 09:38
              All2 -serdecznie dziękuję że mi napisałaś o tych aspektach z Saturnem.
              Wgryzam się w astrologię a to takie proste nie jest lecz jest bardzo ciekawe.
              • astrei Do Anahelli: WIELKA PROŚBA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.05.04, 09:51
                Anahello, mam do Ciebie prośbę.
                Czy mogłabys mi w swoim programie zrobić horoskop porownaczy mój i mego
                partnera ale chodzi mi o to abyś mi podała tylko aspekty jakie zachodza
                pomiędzy nami.
                Bardzo mi na tym zalezy.
                Ja urodzona 9.04.1980 o 24:30 w Krakowie
                Mój partner urodzony 01.05.1976 w Zabrzu o 14:10.
                Mogłabyś mi to przesłać na moja pocztę, chodzi mi o ta tabelkę która się miesci
                pod sporzadzonym horoskopem porównawczym.
                A ja się zajme jego badaniem.
                Zakupiłam sobie własnie ZARYS ASTROLOGII PORÓWNAWCZEJ-PRONAY'A.
                Wiem ze to nie takie proste ale byłabym Ci wdzięczna gdybyś mi to sporządziła.
                MÓj adres e-mail to
                astrei@wp.pl
                Pozdrawiam!!
                • mucha102 Re: Do Anahelli: WIELKA PROŚBA!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.05.04, 10:10
                  Astrei. na astro.com w opcji free horoscopes znajdujesz Extended Chart
                  Selection, zaznaczas partnerów i w "Please select the type of chart you want"
                  wybierasz Synastry chart(2).
                  Jak masz już koło, to zawsze możesz jeszcze kliknąć "Click to get the
                  additional tables" i już.
                  • astrei MUSZKO JESTEŚ KOCHANA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.05.04, 12:44
                    Bardzo Ci dziekuję za to.
                    że też na to nie wpadłam a przecież korzystam z tej strony www.astro.com
                    Naprawdę jestem Ci wdzięczna.
                    Choć i tak wiewm ze musze zdobyć ksiażkę Pronay'a "ZARYS ASTROLOGII
                    PROGNOSTYCZNEJ" i taki miałm zamiar aby ją kupić ale w zadnejz ksiegarń w mim
                    miescie jej nie było i w Gliwicach zdobyłam własnie wczoraj ale prognostyczną-
                    któa tez bardzooo mnie interesuje.
                    Jednak wiem ze to za mało ale ciesze się że mam chociaz ta noimposiadam jeszcze
                    Pronaya "INTERPRETACJA HOROSKOPU".
                    Jeszcze raz dzięki!!
                    • astrei MUSZKO !! 01.05.04, 12:52
                      Własnie weszłam na ta stronę www.astro.com i zrobiłam synastrię ale nie widze w
                      tych aspektach aby były porównywany LILITH.
                      Ale pewnie idzie coś tam ustawić aby zaznaczyć interpretacje lilith??
                      Chodzi mi o lilith w synastrii oczywiscie.
                      Bo jesli ja mam słońce w 19 stopniachw Baranie a druga osoba ma LILITH w 20
                      stopniach w Baranie to musi być koniukcja.
                      • mucha102 Re: MUSZKO !! 01.05.04, 17:28
                        No pewnie, że się da.
                        W pawym dolnym rogu jest dcoś takiego, jak "additional objects" i tam możemy
                        odchaczyć parę obiektów, m.in. Lilith.
                        Proponuję przestudiować możliwe modyfikacje zawarte na tej stronie!
                        • anahella Jestem:) obecna - nieprzytomna;) 02.05.04, 02:23
                          Widze, ze Mucha juz Ci poradzila. A co do porownawczej Pronaya to polecam
                          ksiegarnie www.merlin.com.pl - w okienko "szukaj" wpisujesz po prostu Pronay i
                          wyskakuja Ci wszystkie dostepne pozycje tego autora - porownawcza jest w
                          ofercie.

Ksiazka kosztuje 20 zl, a wysylka chyba 7.50, wiec radze dogadac sie z kims z
                          Twojego miasta i zlozyc wieksze zamowienie, zeby koszty wysylki podzielic na 2.
                          Od paru lat korzystam z tej ksiegarni - ceny sa nizsze niewiele od
                          ksiegarnianych ale jak sie kupuje duzo na raz, to wychodzi sie na tym do
                          przodu.

Jezeli ktos z Warszawy chce cos tam kupic, to inforumuje, ze mam u nich darmowa
                          wysylke i w przyszlym tygodniu bede cos sobie zamawiac. Jak dostane linka to
                          zamowie. Przynajmniej bedzie okazja do spotkania siesmile
                          • astrei TEŻ POBALOWAŁAM 02.05.04, 09:56
                            Wczoraj też ostro balowałam a ksiązkę "Zarys astrologii porównawczej" -
                            Alexandra von Pronay'a zakupiłam sobie w piatek: 30.04.

W Zabrzu objechałam parę księgarń i w końcu pojechałam do Gliwic ale moim
                            zamiarem było to aby najpierw zaopatrzyc się w jego ksiązke ale dotyczącą
                            zarysu astrologii prognostycznej jednak nigdzie jej nie było i w jednej
                            księgarni była ta ksiazka.
                            Aspekty porównawcze tez bardzo mnie interesują ale zdaję sobie sprawę ze i
                            astrologia prognostycza jest bardzo ważna.
                            I że ja też musze zdobyć i wiem że to nie jest takie proste z tymi radixami itd.

A chciałam się zapytac czy na poczatku warto jest tez zakupić ksiazkę:

BIL TIERNEY "Dynamika aspektów" ???

Słyszałam że jest to dobra ksiązka i była w jednej księgarni własnie ona.

• anahella Re: TEŻ POBALOWAŁAM 02.05.04, 11:28
                              astrei napisała:

> BIL TIERNEY "Dynamika aspektów" ???

Tak, warto. Warto kupic wszystko co jest na temat astrologii, z wyjatkiem
                              pozycji typu "Baran jest taki a Byk siaki". Szczegolnie polecam Stevena Arroyo -
                              on mi najlepiej w glowie rozjasnil. Niestety "Astrolologia i psychologia"
                              tylko z drugiej reki (antykwariaty, allegro). A i polecam tez Tracy Marks.
                              • astrei Re: CYKLE ŻYCIA i ZWIAZKI MIEDZY.- Stephen Arroyo 02.05.04, 13:43
                                ściagnęłam sobie ze skarbczyka Pani Marii Sobolewskiej włąsnie te cykle życia i
                                mi też bardzo podszedł Pan S. Arroyo.
                                • astrei Re: Moment spisania protokołu 03.06.04, 20:34
                                  Własnie dziś spisany został nasz protokoł przedmałżenski czyli
                                  03.06.2004 o 17:41 w Zabrzu.
                                  Wiadomo że nie mozna dać się zwariować z tymi datami ale data protokołu i
                                  moment zawarcia małzenstwa trzeba uznać za istotny.
                                  • astrei Re: Moment spisania protokołu 03.06.04, 23:31
                                    Dokładnie to 4 lata temu się poznaliśmy:
                                    03.06.2000 roku a dzis jest 03.06.2004 roku.
                                    Więc mam nadzieję że to dobry znak?
                                    Ten dzień?

Jednak 7 opozycji troche mnie przeraża w tym radixie protokołowym...
                                    ale może nie są one aż takie złe, oby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka