acrux_79
14.06.12, 03:55
Znaczenie podwójne - zarówno dla użytkowników tego forum, oraz miłośników astrologii.
Cyt z art: "Brytyjczycy przymierzają się do wprowadzenia nowelizacji ustawy o zniesławianiu. Zapisano w niej, że właściciele stron internetowych muszą ujawniać tożsamość - adresy IP - internetowych trolli. Chodzi tu o przede wszystkim o ludzi, którzy obrażają, zniesławiają lub rozpowiadają krzywdzące plotki na temat innych internautów na forach dyskusyjnych".
Oryginał informacji tu: news.yahoo.com/internet-trolls-face-tough-uk-rules-144306255--sector.html (przeredagowała GW: technologie.gazeta.pl/internet/1,113840,11925480,Wielka_Brytania_wypowiada_wojne_trollom_internetowym_.html)
Od razu przypomniało mi się sławetne ACTA. Tutaj mamy pozytywną stronę kontroli, aczkolwiek... pojęcia "trolla" może być również nadużywane w sytuacjach konfliktowych.
Wszystkiemu towarzyszy kwadratura Uran-Pluton, w ogniu której znalazł się niedawno Merkury.
Od razu myślę sobie, że internet jako źródło wolności i momentami anarchii (Uran) zderzy się z mechanizmami kontroli (Pluton). Tylko czekać, jak osłabiony Jowisz (zaczął iść przez Bliźnięta) wyprodukuje na zderzeniu - kwadraturze z Neptunem (pseudowizja) jakiegoś bubla.
30 czerwca Słońce wskakuje będąc w znaku Raka w ten półkrzyż Uran/Pluton, zaś Księżyc będzie znajdował się w Skorpionie. Nie ma co - ciekawy dzień. Prawdę powiedziawszy... dzień przed finałem Euro...