Dodaj do ulubionych

Silnie obsadzony pas Skorpiona

23.04.14, 18:19
Proszę o pomoc. Jak zinterpretować horoskop osoby, która ma Słońce, Księżyc, Wenus, Mars, Merkury i Uran w Skorpionie, Jowisz w Lwie, Saturn w Pannie, Neptun w Strzelcu, Pluton w Wadze. Chiron w Byku w IX domu, Lilith w Lwie w XII domu. ASC - Lew ? Wszystkie znaki poza Jowiszem są w dolnej części. Mam oczywiście świadomość że to fatalny układ.
Obserwuj wątek
    • acrux_79 Re: Silnie obsadzony pas Skorpiona 23.04.14, 18:55
      Proszę nie rozpoczynać z tak trudnego położenia. Chiron i Lilith na razie wyrzućmy poza horoskop - tradycyjni astrologowie doskonale sobie radzili bez nich. W szczególności zaś zaskakuje mnie dlaczego "pas Skorpiona" nie został uwzględniony w domu - na chłopski rozum powinien on się znajdować między III a V domem.

Trudniejsze od położeń Skorpiona bywają aspekty malefików (Saturn/Mars) względem siebie, lub w aspektowaniach do planet osobistych. Stellum w Skorpionie nie odbierze złego aspektu od Saturna w Pannie, co najwyżej sekstyl - to już wiemy. Zdaje się również, że tenże Saturn będzie posadowiony w domu I, względnie II, lecz inny znak Ascendentu zmniejszy jego wpływ na oś.

Bardzo dobrą informacją jest na pewno, że władca ASC jest w znaku Skorpiona, a końcowy dyspozytor, Mars, jest również w Skorpionie. Jeśli zaś Księżyc separuje od Słońca (po nowiu), to może to być naprawdę obiecujący horoskop.

Ważne jak zwykle w takich momentach i miejscach są tzw kruczki i szczegóły. Czyli nie owijając w bawełnę - godzina i data.

kafelek.z.pieca napisała:

> Proszę o pomoc. Jak zinterpretować horoskop osoby, która ma Słońce, Księżyc, We
      > nus, Mars, Merkury i Uran w Skorpionie, Jowisz w Lwie, Saturn w Pannie, Neptun
      > w Strzelcu, Pluton w Wadze. Chiron w Byku w IX domu, Lilith w Lwie w XII domu.
      > ASC - Lew ? Wszystkie znaki poza Jowiszem są w dolnej części. Mam oczywiście św
      > iadomość że to fatalny układ.
      • jasmina.0 Re: Silnie obsadzony pas Skorpiona 23.04.14, 20:54
        acrux_79 napisał:
        to może to być naprawdę obiecujący horoskop.
        --------------
        Też tak sądzę. To, ze jest obsadzony pas Skorpiona o niczym zlym nie świadczy przecież.
        Saturn jakby był w 2 domu to chociaz co niektorzy pisza, że jest to złe polożenie dla zasobow, to z kolei astro weddyjskiej pomyslnośc finansowa może byc nienaruszona jesli ten saturn spelnia dodatkowe atrybuty tj. w szczegolności jak jest władcą 4 lub 5 domu.
        Jowisz w Lwie chyba dobrze sie czuje - nie ma powodu aby nie. tak samo neptun w Strzelcu.

Troszke tu zawirowan może być z koniunkcja Księzyca i Wenus w Skorpionie, bo jak nie są ustabilizowane przez Saturna to moim zdaniem mogą powodowac kłopoty emocjonalne.

Mars w Skorpionie daje power, więc tylko się cieszyć.
        Jak napisal acrux79 prawdopodobnie nie jest w kwadracie do Saturna.
        merkury w Skorpionie daje lotny przenikliwy umysl - aby tylko wykorzystywany w chwalebnych celach. (no chyba, że jest spalony - co w sumie też niczego do końca nie przesądza)

Fatalny uklad planet w dole horoskopu? Zależy dla kogo. Czy dla delikwenta czy otoczenia. Ale co nas introwertykow i samotników obchodzą inni?

Trochę mi się tu kłóci ASC w Lwie z tym stellum w Skorpionie. Może być bardzo mylące dla otoczenia.

> Ważne jak zwykle w takich momentach i miejscach są tzw kruczki i szczegóły. Czy
        > li nie owijając w bawełnę - godzina i data.
        -------------
        > Istota rzeczy.
        >
        > kafelek.z.pieca napisała:
        >
        > > Proszę o pomoc. Jak zinterpretować horoskop osoby, która ma Słońce, Księż
        > yc, We
        > > nus, Mars, Merkury i Uran w Skorpionie, Jowisz w Lwie, Saturn w Pannie, N
        > eptun
        > > w Strzelcu, Pluton w Wadze. Chiron w Byku w IX domu, Lilith w Lwie w XII
        > domu.
        > > ASC - Lew ? Wszystkie znaki poza Jowiszem są w dolnej części. Mam oczywiś
        > cie św
        > > iadomość że to fatalny układ.
        >
        >
    • aarvedui Re: Silnie obsadzony pas Skorpiona 23.04.14, 19:44
      Witamy neofitę.
      Widzę, że ktoś postraszył, albo się przeczytało jakąś wiekową książkę podającą antyczne reguły bez komentarza.
      Jak interpretować - tyle inkaustu już wylano o tym...zacznijmy od interpretacji tylko planet osobistych i społecznych i położenia w znakach i domach, potem dodać aspekty pomiędzy.
      Bez zrozumienia tylko tego - reszty nie ruszać.
    • lwi2 Re: Silnie obsadzony pas Skorpiona 23.04.14, 21:37
      Silne Mars, Neptun oraz przez recepcję Wenus i Pluton. Neptun w punkcie aktywnym, Pluton w pasywnym. Mars ostatni w szeregu. Wenus retro. O ile to właściwy horoskop to całkiem ciekawie się prezentuje, na pewno pasuje na księdza, tylko ten silny Mars i Wenus w recepcji z Plutonem (???). Księżyc w koniunkcji z Seleną (Anioł Stróż). Tak trochę na księdza, który straszy piekłem, ale dużo o aniołach także gada, a koniunkcja Marsa z Merkurym powinna dawać niezłe "gadane". Centrum Galaktyki (CG) rozpięte na osi Węzłów Księżycowych, na wierzchołku zmiennego Półkrzyża. Jeden ksiądz urodził się tego dnia, ale godziny nie wiem.

Lwi
      • jasmina.0 Re: Silnie obsadzony pas Skorpiona 23.04.14, 22:40
        lwi2 napisała:
        Tak trochę na księdza, który straszy piekłem, ale dużo o aniołach także gada, a koniunkcja Marsa z Merkurym powinna dawać niezłe "gadane".
        --------------------
        Taki Savonarola może??? he,he
        Przy tych układach i Księżycu w Skorpionie to jeśli to ksiądz to raczej będzie więcej gadał o piekle.
        >
        Pozdrawiam
      • lwi2 Re: Silnie obsadzony pas Skorpiona 24.04.14, 14:22
        Obstawiałam dzień później jak się okazuje, Księżyc jest zatem wcześniej, Nów, czyli o aniołach to nieaktualne (bo nie ma koniunkcji z Księżycem), ale poza tym aktualne. Na pewno osoba powinna mieć pracę o dużym natężeniu symboliki Skorpiona, bo w pracy dużo czasu się spędza. Znam przykład osoby, która miała możliwość zdobycia dobrej pracy "łatwej i przyjemnej", niejako wbrew swojemu horoskopowi (który wymagał pracy mniej przyjemnej), nie jest to dobre.
        Ten horoskop jest ciekawy i "dobry", wstukaj Westę, to zobaczysz Latawca z Nowiem na przedzie (Chiron na ogonie). A kto nie chciałby mieć Latawca gdzie na przedzie są planety osobiste, każdy chciałby.

Lwi
    • kafelek.z.pieca Re: Silnie obsadzony pas Skorpiona 24.04.14, 13:39
      Data to1978.10.31 23.45. Faktycznie - czytałam o samobójcach i katach, którzy mieli silnie obsadzony ten pas a dodatkowo ta Lilith w najgorszym miejscu. W IV domu mam 5 planet, w II 3, większość domów straszy pustką. Niestety mam zbyt małą wiedzę astrologiczną żeby dotrzeć do prawdy ( chociaż mocno zaczyna mnie to wciągać). Dziękuję za wszystkie wypowiedzi, będę wnikliwie to analizować smile Będę wdzięczna za wszystkie kolejne wpisy.
      • kafelek.z.pieca Re: Silnie obsadzony pas Skorpiona 24.04.14, 13:43
        pomyłka - w III domu są 3 planety: Słońce, Księzyc i Pluton a w IV domu: Uran, Wenus, Merkury, Mars i Neptun. To nagromadzenie planet między III i IV domem nakłada się na Skorpiona.
    • tamara401 Re: Silnie obsadzony pas Skorpiona 25.04.14, 23:34
      Fatalny układ dla Skorpiona jest wtedy i tylko wtedy gdy zbyt dużo energii zużywanej jest na kontrolowanie otoczenia tak naprawdę to jedyne zagrożenie dla silnej obsady Skorpiona,Znam osoby które ponosiły niewspółmierne do swoich obrotów nakłady na nowoczesny sprzęt elektroniczny,który w ich mniemaniu miał im zapewnić kontrolę nad otoczeniem/kamery/,co zupełnie niepotrzebnie rozkładało całkiem nieźle zapowiadający się biznes,a z takiego obrotu sprawy,koszty przerastały dochody,biznes siadał,później alkohol,depresje itp.Skorpion to jeden z najbardziej skutecznych znaków zodiaku,pod jednym warunkiem,że nie będzie marnował na głupoty swojej energii,lecz skoncentruje ją na swoim zasadniczym celu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka