Dodaj do ulubionych

Borderline

06.10.14, 10:29
Witam Wszystkich, chciałam zapytać o tym czy w horoskopie urodzeniowym można wypatrzyć przejawy osobowości borderline. Poniżej horoskop osoby ze zdiagnozowanym bordelinem. Odpowiedź potrzebuje oczywiście wiedzy co to borderline, ale oznaki które znalazłam tu wystarczają. pl.wikipedia.org/wiki/Osobowo%C5%9B%C4%87_chwiejna_emocjonalnie_typu_borderline To bardzo rzadka sytuacja, ale ja mam małą wiedzę o tym na co można zwracać uwagę w horoskopie. Dziękuję

fotoforum.gazeta.pl/photo/1/lc/aj/wqqf/KzfBzAALPiNifJWdcX.jpg
Obserwuj wątek
    • ksieznapodolska33 Re: Borderline 06.10.14, 12:10
      Proszę:
      astromix.pl/content/view/124/221/
      • acrux_79 Re: Borderline 06.10.14, 14:54
        I taki drobny szczegół: www.astro.com/astro-databank/Categorybig_griniagnoses_:_Psychological_:_Borderline_Personality_Disorder .
        • abbandunati Re: Borderline 06.10.14, 21:05
          Dzięki bardzo
    • aarvedui Re: Borderline 07.10.14, 17:40
      no cóż - cały horoskop wisi na dwóch figurach - T-kwadracie z Uranem na szczycie w domu i osią/Marsem/Księżycem, wszystko w znakach stałych
      oraz kwadraturze Słońca/Wenus do Plutona
      mamy silną wewnętrzną potrzebę działania i aktywnego "przeobrażania się" plus silnie emocjonalny układ wiążący skrajność - stałość emocji i potrzebę nagłych zmian postaw emocjonalnych.

poza tym nie ma jednoznacznego przepisu na żadne zaburzenie osobowości - do tego samego wyniku prowadzi mnóstwo dróg - dla tego układu jednym z wielu możliwych wyników jest właśnie zaburzenie emocjonalne.
      układ ten sugeruje mi z doświadczenia, że osoba była uwikłana w emocjonalne rozgrywki w domu rodzinnym, sama będąc niejako pośrednikiem między silnie emocjonalną relacją opiekunów.
      znajoma mi osoba rozwikłała podobny horoskop z podobnym tłem, zostając aktorem.
      drama pomogła znaleźć ujście dla emocji.
      • princesswhitewolf Re: Borderline 08.10.14, 21:00
        poza tym nie ma jednoznacznego przepisu na żadne zaburzenie osobowości

no wlasnie.

Bo to sie moze wyrazic zupelnie innym zaburzeniem tudziez nalogiem itd
        • abbandunati Re: Borderline 08.10.14, 22:49
          Pierwsza była diagnoza bordeline. Potem zastanowienie czy jest coś w horoskopie, co by to tłumaczyło. Nie pytałam wiec "czy to moze być borderline" tylko "co w tym radiksie" mogło na to wskazywać. Dziękuje za Wasze spostrzeżenia,pozdrawiam
          • princesswhitewolf Re: Borderline 08.10.14, 22:53
            abba

oczywiscie to co sie dzieje na osi Asc Desc. Mars i Ksiezyc maja ho ho... relacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka