Dodaj do ulubionych

Tranzyt Saturna przez Marsa

25.10.14, 21:26
W ciągu najbliższego roku Saturn trzy razy przejdzie przez mojego urodzeniowego Marsa. Będzie tam przebywał w ścisłej jednostopniowej koniunkcji przez: 9,7,18 dni. Mój Mars w kosmogramie jest położony w IVd w Skorpionie a Saturn w Id w Pannie. Zarówno w książkach dotyczących aspektów jak i w książce o Saturnie jest napisane, że to wyjątkowo negatywna koniunkcja. Czy ktoś mógłby napisać jakie konsekwencje takiego tranzytu go nawiedziły?
Obserwuj wątek
    • black_halo Re: Tranzyt Saturna przez Marsa 26.10.14, 12:39
      Ja mialam jakis czas temu i u mnie to jakos wiekszymi wydarzeniami sie nie objawialo, natomiast wewnetrznie tragedia jakas. Czulam sie jak w potrzasku, nie moglam sie ruszyc w zadnym kierunku, wylalam morze lez bez zadnego konkretnego powodu. Teraz jak na to patrze to w ogole nie wiem o co mi chodzilo wtedy. U mnie Mars natalnie w 7 domu, w sekstylu do Slonca.
    • kolorowy.motylek Re: Tranzyt Saturna przez Marsa 29.10.14, 11:32
      witam , kiedys intensywnie bywalam na forach astrologicznych , skonczyłam takie szkolenie, warsztat .Mojego forum juz nie ma bo to było 8lat temu ale widze sa znajome twarze.
      Słuchajcie takie połaczenie saturna i marsem to moze byc chocby jakies unieruchomienie w domu, wczy zatrzymanie osoby w domu no uwazaj aby wtedy nie spasc ze stołka wieszajac firanki , nie poslizgnac sie na mokrej podłodze . Tego tak nie mozna opisywac nie znając innych szczegółow kosmogramu. Takie aspekty marsa z saturnem i zwiazek z IV domem moga wskazywac tez na mezczyzne z domu, rodziny i to z nim moga byc zwiazane wydarzenia. Saturn ogranicza a mars wiadomo nadaje rozpedu, wszystko ma zwiazek z domem , rodzina wiec na tej zasadzie . Zeby pocieszyc takie uziemienie w domu przez satur czy marsa to moze byc zwyczjnie ciąza czy koniecznosc bycia z dzieckiem w domu bardzo typowa sytuacja. Ale wariantów jest wiele.
      Pozdrawiam
      Magda
      • kolorowy.motylek Re: Tranzyt Saturna przez Marsa 29.10.14, 13:26
        Dopowiem jeszcze, ze sytaucje sa tego typu , jak mars wkracza na satura to próbuje rozbic jakies ograniczenia, wyzwolic od czegos, wyjsc na zewnatrz , spod jakiegos zniewolenia czy ograniczen, rozbic jakąs skorupe, skostniałość - przykładów moze byc masa i to przeróżnych.
        Inna sytaucje mamy gdy saturn wkracza na marsa - odwrotnie kogos kto jest w ruchu i czynny spowalnia i ogranicza , wolnego czlowieka (czy dosłownie czy w przenosni jak slub) ogranicza przy innych aspektach (opozycja urana do słonca w ur czy aktualnie oraz opozycja urana bizacego do urana urodzeniowego) bedzie to poczatkiem kryzysu. U mężczyzny opozycja słonce -uran (tez koninkcja) do tego saturn na marsie (bieżace aspekty) to poczatek kryzysu wieku średniego. Dla kobiety gdy zamienimy marsa na wenus menopauza.
        Dla przykładu opozycje taka (uran - uran urodzeniowy) maja wszyscy teraz bedacy po 40 bo uran był wówczas w wadze teraz jest w baranie. Opozycja zawsze powoduje takie napiecia jest poczatkiem kryzysu wieku sredniego, dlatego nie bez powodu mowi sie ze po 40 to juz z górki.. Ale to przykład na marginesie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka