23.11.04, 00:36
Mam pytanko, saturn w dobrych aspektach ale z uszkodzonym wladca moze
oznaczac choroby skorne i zebów?, na dodatek w 6 domu, zastanawia mnie to
gdyz czytalam gdzies ze oznacza on dobre zdrowie szczegolnie ze jest dobrze
aspektowany. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anahella Re: Problemy 23.11.04, 00:40
      luciamdb napisała:

> Mam pytanko, saturn w dobrych aspektach ale z uszkodzonym wladca moze
      > oznaczac choroby skorne i zebów?, na dodatek w 6 domu, zastanawia mnie to
      > gdyz czytalam gdzies ze oznacza on dobre zdrowie szczegolnie ze jest dobrze
      > aspektowany. Pozdrawiam

Co to znaczy uszkodzony wladca?

Saturn w VI moze (ale nie musi) oznaczac dobre zdrowie. Twarde kości na
      przyklad.
      • luciamdb Re: Problemy 23.11.04, 08:16
        tzn, saturn w wadze, a jowisz w kwadraurze do wenus, saturn bez aspektown
        nieharmonijnych, jowisz w koniunkcjach i z kwadratura smile
        • potrek Re: Problemy 23.11.04, 10:49
          Saturn w 6 domu to przesadne dbanie o zdrowie.Dom 6 to chorby które możemy
          nabyć przez własne nie dbanie o nasze zdrowie- palenie, picie . Dodał bym do
          tego jeszcze kontuzje lub wypadki . Ale to wszystko możemy zawdzięczać sobie np
          urawiając extremalnie sport lub jeżdząc samochodem z nadmierną
          prędkością.Saturn lubi prace a w 6d - praca- nadmierne eksplautowanie się w
          niej ze szkodą dla zdrowia- np . zawalik po 50 roku życia.
          • makaryna Re: Problemy 23.11.04, 11:07
            Ja mam Saturna w VI domu i sprawa wyglada calkiem odwrotnie.

"Saturn w 6 domu to przesadne dbanie o zdrowie. Dom 6 to chorby które możemy nabyć przez
            własne nie dbanie o nasze zdrowie- palenie, picie . Dodał bym do tego jeszcze kontuzje lub
            wypadki. Ale to wszystko możemy zawdzięczać sobie np urawiając extremalnie sport lub jeżdząc
            samochodem z nadmierną prędkością.Saturn lubi prace a w 6d - praca- nadmierne
            eksplautowanie się w niej ze szkodą dla zdrowia- np . zawalik po 50 roku życia."

O zdrowie wogole nie dbam..., no bo moze i nie mam powodu....Przeziebienie trafia mi sie c. raz na 5
            lat. W "apteczce domowej" ma aspiryne sprzed 10 lat ( chyba powinnam wyrzucic smile )
            Nie uzywam jej nawet przy duzej goraczce, bo uwazam, ze samo powinno minac i....mija.
            U lekarza bylam ostatnio 1996 roku....zeby zrobic rutynowy "przeglad", a raczej z namowy
            znajomych, ktorzy wiecznie sie lecza i nie moga sie nadziwic dlaczego ja tego nie robie smile
            Wypadku nigdy nie mialam, zadnego typu, nawet najmniejszego zlamania (oj !!! "odpukac w
            niemalowane").
            Dodam, ze jem wszystko (zdrowe i niezdrowe) i o zdrowiu wogole nie mysle.
            Jedynie co robie "pozytecznego" to trenuje 3-4 razy w tygodniu
            • potrek Re: Problemy 23.11.04, 11:50
              Czy wiele osób trenuje 3-4 razy w tygodniu ? Życze tego każdemu. Zpewnością mu
              to pomoże zachować dobre zdowie do póżnej starości - Saturn - ma różne maski.
              Większości przypadków Saturna się wypieramy zanim go potrafimy sobie uświadomić
              że on w naszy horoskopie jest i jak działa.To co napisałaś o Satunie w 6 d
              pasuje do tego też jak ulał. Bo z Saturnem w 6d można mieć wrażenie że człowiek
              jest nie do zdarcia i nawet aspirynka to do kosza a zdrówko do póżnej starości.
              Czego tobie i wszystkim tu zaglądającym życze.
              • aarvedui Re: Problemy 23.11.04, 12:26
                o.a ja mam saturna w koniunkcji z plutonem w kwadracie do MC z VI domu.
                plus jowisza w VI

kości mam grube,z lekarzy najczęściej odwiedzam chirurgów urazowych,przeciętnie
                raz na 2 lata,czasem dentystę albo optyka(niestety)
                staram się odżywiać dobrze(choć nie zawsze to wychodzi),wegetarianizm przez 4
                lata,obecnie jem mięsko jak nie ma nic innego-np na wyjeździe(albo mnie raz na
                pół roku najdzie ochota).staram się ćwiczyć regularnie (nastawienie mam na
                codzienne,ale różnie to wychodzi-przeciętnie 3-4 razyw tygodniu), lubię
                chodzić,..ale faktycznie się martwię,że coś mi się będzie działo ze zdrowiem
                (zwłaszcza jak mi znowu saturn wejdzie do wyjatkowo dużego domu VI)
                • abaddon_29a Re: Problemy 29.11.04, 07:04
                  Też mam Saturna w koniunkcji z Plutonem, do tego z ASC (całość się zamyka w 1,5
                  stopnia), kwadratura tego układu do Słońca. Kości grube i wytrzymałe. Za to
                  zęby słabe, ale z zębami bym Marsa łączył. Słabe Słońce natomiast powoduje
                  skrzywienie kręgosłupa (niewielkie, prawie nie przeszkadza) i problemy z
                  sercem. Natomiast jestem ciekaw, skąd się u mnie alergia wzięła.
        • anahella Re: Problemy 24.11.04, 21:18
          luciamdb napisała:

> tzn, saturn w wadze,

jezeli juz operujemy slownictwem typowym dla astrologii klasycznej, to Saturn w
          Wadze jest wywyzszony. A wiec jest to drugie co do waznosci jego wladztwo po
          Koziorozcu.

> a jowisz w kwadraurze do wenus, saturn bez aspektown
          > nieharmonijnych, jowisz w koniunkcjach i z kwadratura smile

wenus w kwadraturze do jowisza to "chcialbym zeby bylo fajnie i zrobie to za
          wszelka cenewink" To jest przesada we wszystkim co niesie Ci Wenus: od parterstwa
          do spraw sygnifikowanych przez dom, w ktorym sie znajduje oraz domow przez nia
          wladanych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka