ametysta 10.03.06, 19:55 Czy rzerzywiście może doprowadzic do rozwodu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anahella Re: Pluton na DSC/VII d 10.03.06, 20:54 Takie wydarzenie jest mozliwe przy tranzycie Plutona przez Descendent, ale nie da sie powiedziec ze tak jest za kazdym razem. Pluton zmienia. Skoro Descendent o miedzy innymi zwiazek malzenski, a przechodzi przez niego transforumujacy Pluton, to jest to mozliwe. Ale nie tylko zwiazek jako taki moze przejsc wszelakie mozliwe transformacje. Odpowiedz Link
zeta23 Re: Pluton na DSC/VII d 10.03.06, 21:35 Jeden aspekt to za mało żeby coś powiedziec. Znam przypadek gdy pluton przechodził przez DSC i dziewczyna popełniła samobójstwo. Bez sensu omawiac tylko samego plutona. Odpowiedz Link
neptus Re: Pluton na DSC/VII d 11.03.06, 01:37 Pluton na desc to zawsze jakas transformacja układow. Ale transformacja moze byc różna. Mozliwy jest rozwoązek, totalna zmiana w istniejacym zwiazku na lepsze lub gorsze ale inne, moze to sie rozegrać na polu układów małżeńskich ale także np. służbowych, towarzyskich. Wszystko zalezy od tego u kogo to sie dzieje i jak wyglądały przedtem związki danej osoby. Co było złe, pewnie sie rozleci, co było dobre przetrwa i stanie sie silniejsze. Zeta podała przypadek samobójstwa - to też szczególna forma totalnego zerwania wszystkich istniejących układów. Cokolwiek mozna powiedzieć dopiero znając pełen horoskop i sytuację, z jaka wchodzi sie w ten tranzyt. Odpowiedz Link
neptus Re: Pluton na DSC/VII d 11.03.06, 01:39 rozwoązek to skrócona forma od "rozwód, nowy związek". Przepraszam. Odpowiedz Link
fishka_76 Re: Pluton na DSC/VII d 13.03.06, 16:46 Słauchajcie, a jak ktoś nie jest aktualnie w związku - to co taki tranzyt może oznaczac? Ze wlasnie kogos znajdzie? Co do tranzytów Plutona, to znam przypadek swojej koleżanki, która będac w 10- letnim związku wdała sie w romans z kolega z pracy. Oboje byli nawet gotowi rozwięść sie, ale los chciał inaczej, żona feceta zaszła w ciążę i postanowił z nia zostac... Odpowiedz Link
pas8 Re: Pluton na DSC/VII d 13.03.06, 21:12 Właśnie mam taki tranzyt. Pluton siedzi sobie na DSC. Saturn by było śmiesznie w IV domu, a Uran jest w opozycji do mojego Słońca, Wenus i Marsa. To najgorszy okres w moim życiu... Odpowiedz Link
fishka_76 Re: Pluton na DSC/VII d 14.03.06, 09:40 Kiedys juz analizowałam ten problem i pozwole sie zacytowac: """Wiecie co wynotowałam z naszego forum wszystkie uwagi o tranzycie PLUTONA przez DSC: 1. Pluton pokazuje co nam w życiu jest niepotrzebne, wiec może Tobie niepotrzebne jest zycie w pojedynkę? 2. Pluton to tez przemiana, to śmierć jednego by było miejsce na narodziny nowego. Niezależnie od tego, co będzie w warstwie wydarzeniowej pobyt Plutona w 7 domu zmieni Twoje nastawienie do partnerstwa. 3. Descendent to nie tylko związki partnerskie. To także umowy, w tym kontrakty zawodowe. Ważny są aspekty jakie bedzie robil Pluton w 7 domu - jakie domy połączy z domem 7 (poprzez posadowienie i władztwo): w tych dziedzinach będzie "umarl krol, niech zyje krol". 4. Daje nie to co chcesz, tylko to czego Ci trzeba". 5. Przygotowanie się do przejścia Plutona przez descendent.: 1. siądź wygodnie w fotelu i pomyśl o wszystkich związkach, jakie udało Ci się utworzyć, umowach, kontraktach oraz jawnych wrogach, 2. wpuść do świadomości wiadomość, że po tranzycie Plutona nic nie będzie już takie samo, bo pozostawi Cię na kupie gruzu, 3. usiądź na gruzie i płacz albo przejdź do punktu 4., 4. zacznij budować nowy 7 dom z nową świadomością, 5. odpręż się i wyluzuj, bo to się zdąży dopiero za parę lat Odpowiedz Link
ruda_ma_ruda Re: Pluton w VII d- w horoskopie ur. 30.04.06, 01:18 A jak wygląda to w horoskopie ur. transformacja własnej osoby poprzez zwiazki, czy niemożnośc utrzymania jendego związku ? Pluton w wadze (same pozytywne aspekty, m. in trygon do księzyca w bliznietach na IC)Jeszcze w VII dokładnie na DSC wenus w pannie w koniunkcji z merkurym i w kwadraturze do koniunkcji uran-mars w strzelcu... jak dotąd zawsze wszytko szybko się działo... i równie szybko konczyło a transformacji na "lepsze" nie zauwazyłam. Odpowiedz Link
bawolek Re: Pluton na DSC/VII d 30.04.06, 02:10 Czy uwagi dot.plutona na dsc /VIIdomu odnoszą się wyłacznie od koniunkcji? W jaki sposób może oddziaływac pluton twozrący kwadrat do dsc czy tez planety w VII domu. Mam przede wszystkim na myśli Marsa Odpowiedz Link