Dodaj do ulubionych

Horoskop tego forum

02.03.03, 11:56
Chetnych do analizy - zapraszam: 2.2.2003, godzina 10.15
Saturn na Ascendencie chyba nie wrozy wielkiego ruchu tutaj, ale co
Bliznieta, to Bliznieta. Mars na Dsc moze dac klotnie i potyczki, wiec mysle
ze pare watkow i wypowiedzi poleciwink Descendent w Strzelcu moze sciagnie
ludzi z zagranicy - mile widziani absolwenci innych szkol. Pozytywnie patrze
na opozycje Jowisz-Neptun: opozycja w dyskusjach to chyba dobry aspekt: chyba
nie bedziemy sie tu nudzic. Neptun na Mc - oby nie zamydlil nam oczu. Ale
Jowisz powinien podtrzymac rzeczowosc dyskusji. Slonce, Ksiezyc, Uran i
Merkury w X - to daje wysoki status w internetowej spolecznosciwink Oj
saturniczne to forum - troche tak jak jasmile
Obserwuj wątek
    • anahella ale wpadka!!!!!!!! 02.03.03, 12:18
      Oczywiscie data jest 3.3.2003!!! Wszystko pokrecilamsmile Ale interpretacje
      robilamna dobrej daciesmile
      • trinity4 errata 02.03.03, 13:33
        anahella napisała:

> Oczywiscie data jest 3.3.2003!!! Wszystko pokrecilamsmile Ale interpretacje
        > robilamna dobrej daciesmile

W dniu dzisiejszym jest 2 marca 2003rsmile)))
        Ale Ksiezyc wszedłbył własnie do Ryb - to mogło sie zdarzyćsmile)
        • anahella Re: errata 02.03.03, 13:35
          Witaj trinitysmile masz racjesmile ksiezyc wchodzi do ryb a na horoskopie forum
          neptun na MC - czyli wszsytko jest jak trzebawink- totalne zaneptunienie i widac
          jego objawy.

Mam nadzieje ze troche tu popiszesz - i nie bedziesz sie nudzic. pozdrawiam
    • rafojata Re: Horoskop tego forum 04.03.03, 18:17
      Spójrzmy jeszcze raz na to kółko, mnie najbardziej rzuca się w oczy ascendent
      w Bliźniętach który moim zdaniem powinien zapewniać tu duży ruch, chociaż
      Saturn może ten ruch blokować choćby przez to że czasem naprawdę trudno jest
      się zalogować na tym forum, a tym bardziej rozwinąć jakiś wątek (wyrazy
      współczucia dla tych, którzy łączą się przez TPSA), ale to już problem
      administratora, może coś poprawią, aby strony ładowały się szybciejJ

Saturn w trygonie do władcy ascendentu Merkurego powinien zapewnić pewną
      spójność i logikę wypowiedzi, nie dopuszczając tu laickiego spamu.
      Jowisz w trzecim domu powinien gwarantować szerokie kontakty na łamach tego
      forum, bowiem trzeci dom to przecież wszelkiego rodzaju komunikacja
      międzyludzka zwłaszcza ta pisana, również w formie wirtualnej czy też
      elektronicznej.
      Neptun w opozycji może czasem powodować popełnianie jakiś niezamierzonych gafJ
      Obficie obsadzony dom 10, jako dom aktywności publicznej, nie powinien
      pozostawić tego forum samemu sobie, ciągle ktoś będzie przychodził –wychodził
      o czym świadczy tu obecność Urana.
      Pluton z Marsem na DSC może tu przyciągnąć osoby, które czasem zbyt forsownie
      mogą domagać się ogólnej akceptacji dla swych czasem trudnych do zrozumienia
      poglądów, czy też swego specyficznego spojrzenia na świat co może czasem
      właśnie powodować pewne niezręczne napięte wymiany zdań, no ale w końcu po to
      między innymi stworzone zostało to forum.
      Ogólnie rzecz ujmując myślę, że będzie ciekawie.
      Czy dużo gaf popełniłam (przez Neptuna w MC) w tym co napisałam?
      Pozdrawiam.
      • anahella Re: Horoskop tego forum 04.03.03, 18:29
        Bardzo ladnie to napisalassmile Neptun na MC juz namacil na poczatku, wiec moze
        teraz sie ciut uciszywink
      • rafojata Re: Horoskop tego forum 06.03.03, 10:16
        rafojata napisała:

> Spójrzmy jeszcze raz na to kółko, mnie najbardziej rzuca się w oczy
        ascendent
        > w Bliźniętach który moim zdaniem powinien zapewniać tu duży ruch, chociaż
        > Saturn może ten ruch blokować choćby przez to że czasem naprawdę trudno jest
        > się zalogować na tym forum, a tym bardziej rozwinąć jakiś wątek (wyrazy
        > współczucia dla tych, którzy łączą się przez TPSA), ale to już problem
        > administratora, może coś poprawią, aby strony ładowały się szybciej.

Nie bez racji pozostaje chyba ta moja interpretacja Saturna na ASC w
        Bliźniętach, bowiem wczoraj aż trzy razy pisywałam na łamy tego przemiłego
        forum i za każdym razem tenże portal nie potrafił mnie wylogować, pisałam,
        pisałam aż w końcu straciłam wąteksmile

Pozdrawiam.
        • anahella Re: Horoskop tego forum 06.03.03, 19:33
          rafojata napisała:
          > Nie bez racji pozostaje chyba ta moja interpretacja Saturna na ASC w
          > Bliźniętach, bowiem wczoraj aż trzy razy pisywałam na łamy tego przemiłego
          > forum i za każdym razem tenże portal nie potrafił mnie wylogować

Saturn na osi jest silny. Niektorzy astrolodzy ustalajacy wlasne tablice
          afetyczne daja za koniunkcje z Ascendentem + 2 lub + 3 punkty. Ja bym dala +1,
          bo w Bliznietach jego sila nie jest taka jak w Koziolku, a i jest po stronie 12
          domu a nie 1.

Zreszta i tak go przebijam swoim! Nie dosc ze na osi - to jeszcze po stronie 7
          domu, gdzie jest wywyzszony. Wiec jak ja mowie "piszcie, bo fajnie piszecie" to
          Saturn forum moze sie schowacsmile

> pisałam,
          > pisałam aż w końcu straciłam wąteksmile

A to juz robota Neptunasmile
    • anahella Podnosze:) 01.07.04, 21:31

• potrek Re: Podnosze:) 01.07.04, 22:34
        Dyspozytor Planetarny Zodiak - Uran
        Dyspozytor Domy - Neptun
        Godzina planetarna Apolla
        Układ planet - Hustawka
        Brak biegu jałowego Ksiezyca
        2 doba ksiezycowa
        1 progresywny dom ksiezycowy
        27 pasmo posadowienia Księzyca
        Lillt-02*14 - Byk
        Punkt szczęścia 27*56 Bliznieta
        Chiron - 16*15 Koza
        Uran jako dyspozytor koncowy bryluje swa orginalnością. Czerpie swa kreatywność
        z nadswiadomiości. Wyróznia w sprawach duchowch. Daje predyspozycje do telepati.
        Potrzebuje szerokiego pola do relizacji . Myśli i postepuje całkowiciwe
        niekonwencjonalnie.Ekscentryk
        • anahella Re: Podnosze:) 01.07.04, 23:11
          tylko ktora date wziales? bo ja dwa razy wstukiwalam i za kazdym razem mnie
          poprawianosmile - ale forum ma Neptuna na MC wiec co sie dziwicsmile

poprawna data to 2.3.2003 godz 10.15, Warszawa
          • potrek Re: Podnosze:) 01.07.04, 23:15
            anahella napisała:

> tylko ktora date wziales? bo ja dwa razy wstukiwalam i za kazdym razem mnie
            > poprawianosmile - ale forum ma Neptuna na MC wiec co sie dziwicsmile
            >
            > poprawna data to 2.3.2003 godz 10.15, Warszawa

Zrobiłem na 03.03.2003 no rozumiem czyja to sprawka ( Neptun )smile
        • potrek Re: Podnosze:) 01.07.04, 23:31
          potrek napisał:

> Dyspozytor Planetarny Zodiak - Uran
          > Dyspozytor Domy - Neptun
          > Godzina planetarna Apolla
          > Układ planet - Hustawka
          > Brak biegu jałowego Ksiezyca
          > 2 doba ksiezycowa
          > 1 progresywny dom ksiezycowy
          > 27 pasmo posadowienia Księzyca
          > Lillt-02*14 - Byk
          > Punkt szczęścia 27*56 Bliznieta
          > Chiron - 16*15 Koza
          > Uran jako dyspozytor koncowy bryluje swa orginalnością. Czerpie swa
          kreatywność
          >
          > z nadswiadomiości. Wyróznia w sprawach duchowch. Daje predyspozycje do
          telepati
          > .
          > Potrzebuje szerokiego pola do relizacji . Myśli i postepuje całkowiciwe
          > niekonwencjonalnie.Ekscentryk
          te dane są na datę 03.03.2003r !!!!!!!!!!!!!!!!
          Nie czytać o Księżycu i godzinie planetarnej. W zasadzie wszystko do kosza !!!!!
          poza dyspozytorem końcowym.i dyspozytorem planetarnym.
          Neptun na tym wątku radiksowym mocno zamydla.
          Nic się nie stało . Troche mnie to rozbawiło smilesmilesmilesmile
          Aż zajrze do siebie na tranzyt Neptuna i Merkurego smileZerkne też na zegar smile
          Pozdrawiam
          • neptus Re: Podnosze:) 02.07.04, 03:02
            Dzięki za podniesienie tego wątku. No tak, wszystko jasne. Słońce w Rybach i
            Neptun przy MC (w 12. domu MC) - trafiłam tu na neptunowym tranzycie, takiż
            sobie wybrałam nick, a w dodatku weszłam prosto na neptuniczny wątek. wink Myślę,
            ze ten układ Ryb z Neptunem w 9 domu z jednej strony skłania ku bardziej
            duchowym i filozoficznym aspektom astrologii, z drugiej moze powodować, że
            uczestników nie raz poniesie fantazja i popadna w jakieś neptuństwa. Jednak,
            jak to powiadaja, nie ma Urana bez Neptuna, czyli wszystko jest ok. smile
            Blixnaczy ascendent, to, oczywiście dużo wątków, dużo dygresji i spory bałagan.
            Saturn po stronie 12. domu nie bardzo jest w stanie nad tym zapanować. Raczej
            powoduje sporo literówek, problemy z dostępem i wprowadza dodatkowe zamieszanie
            pod pozorem wymuszania trzymania sie wątków. Saturn mówi "ad rem" i dyskusja
            toczy sie wokół tego czy tak ma być a nie nt. astrologiczne. Można to już było
            zaobserwować. wink Obsada 10. domu wprawdzie daje forum chwalebny status i
            popularność ale Księżyc z Uranem wprowadzaja w czasie nawiedzania tranzytami
            również pewną nerwowość i humorzastość, a i niestałość uczestników. To jednak
            jest ogólna cechą tego typu miejsc, więc nie ma czym się martwić. Wystarczy
            zwracać uwagę, co sie dzieje aktualnie na niebiesiech i przeczekać takie
            momenty, zanim sie coś kontrowersyjnego napisze. Kontakty internetowe sa z
            natury jowiszowe i 9-domowe, położenie w domu 9 Wenus i Neptuna daje w efekcie
            kontakty sympatyczne i ładne, choć nie zawsze szczególnie mądre. Sytuację
            poprawia 3-domowy Jowisz i władca 9 domu na asc. Władca 9 domu na asc mówi, ze
            kontakty z szerokim swiatem są istotne dla własciwego wizerunku.
            No i mamy jeszcze descendent z dwoma gorylami. Mars mówi, ze szybko się tu
            wchodzi, a Pluton, ze nieprędko wychodzi i trzeba w tej "pracy" drążyć głęboko.
            Władca desc jest w d. 3, czyli prace realizujemy przez kontakty i wymiane
            informacji, co jeszcze podkreśla silne "zapowietrzenie" tego horoskopu.
            Pewien niedostatek w jakościach kardynalnych i w zywiole ziemi wskazuje na to,
            ze nic nowatorskiego tu raczej nie powstanie a i nie zawsze uczestnicy stoją
            pewnie na ziemi, czasem dają sie ponieść fantazji i gadulstwu, na co tez
            wskazują i inne elementy tego kółka.
            Węzeł w Bliźn. i w d. 12. wskazuje na cel rozwoju forum poprzez poszerzanie
            wymiany informacji na zasadzie filantropii i pracy dla ogółu.
            Horoskop forum idealnie chyba odpowiada intencjom jego Założycielki. big_grin
            • neptus Re: Podnosze:) 02.07.04, 03:04
              Dodam jeszcze, ze kiedy Mars dźgnie w Jowisza, powinno się tu pojawic spore
              ożywienie, może też i jakieś scysje.
            • anahella Re: Podnosze:) 02.07.04, 13:52
              neptus napisa?a:

> Horoskop forum idealnie chyba odpowiada intencjom jego Za?oz˙ycielki. big_grin

powiem szczerze ˝e intencji w zasadzie wielkich nie bylo. bylo na portalu forum
              astrologiczne ale jakies zdechle. Ksiezyc w Byku cudzego ozywiac nie chce wiec
              zalozylam swoje, Najpierw zalozylam potem spojrzalam na kolko,
              • amayah Re: Podnosze:) 02.07.04, 14:08
                Ja tam po zrobieniu porównawczego z forum jestem zadowolona. Opozycja
                ascendentów, opozycja marsów (huhuhu...) , forumowa wenus na moim księżycu w
                wielkim trygonie do forumowego węzła i mojej kon. jow-sat. Jest tylko jedna
                kwadraturka.... i to uranowa...

Ogólnie ładny kosmogram. Co mi się tu podoba, a nie wspomniano jeszcze o tym...
                Ja w myśl astrologii dużo patrzę na 8 i 12 dom. Bardzo mnie cieszy, ten saturn
                na asc, w końcu to władca 8 domu. MC w wodniku też robi swoje. I rzeczywiście
                jest bardzo księżycowo-neptuniście. Dodam, że domem 3 - komunikacji, patronuje
                księżycowaty raczek.... Mnie się tu baaardzo podoba. smile
              • neptus Re: Podnosze:) 07.07.04, 04:07
                Pisząc, ze "horoskop forum idealnie chyba odpowiada intencjom jego
                Założycielki" miałam na myśli zgodność z tekstem wstępnym. Byłoby dziwne, gdyby
                wyszło inaczej. smile
                • anahella Re: Podnosze:) 08.07.04, 18:36
                  neptus napisa?a:

> mia?am na mys´li zgodnos´c´ z tekstem wste˛pnym.

smile))) z tym Saturnem na Asc to mamy tez niewielu smialkow, ktorzy maja odwage
                  prosic o analizewink
    • uranika Re: 10-ta rocznica tego forum 17.04.13, 19:21
      Niedawno minęło 10 lat od założenia przez Anahellę naszego Forum, które w narodzinach miało Saturna na Asc.
      Czy ktoś z forumowiczów pamięta i wspomina tamten czas?
      Może warto spojrzeć i poanalizować?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka