domi124 Re: Może teraz o wenus 05.05.07, 18:03 czy ktoś może przybliżyć mi z autopsji wpływ Wenus i księżyca w horoskopie męskim na danego osobnika. Czy prawdą jest że Wenus jak i księżyc będą wskazywały na typ kobiety która będzie pociągała mężczyznę fizycznie? a i jeszcze jedno czy kobieta która ma Wenus w Baranie...to typ "zbója" w spódnicy? Odpowiedz Link
vestalinka Re: Może teraz o wenus 05.05.07, 18:11 Ostatnio osobnik z Księżycem na mojej Wenus i Słońcu potwornie wystawił mnie do wiatru.Uczucia między nami nie było na pewno...on szukał tylko jednego,ja myślałam że się zakocham. Nie dostał czego chciał i zwinął się po miesiącu.Jego Wenus była nieopodal mojego Księżyca (ten sam znak).Oczywiście nie generalizuję,przytaczam tylko przykład.Myślę,że jego radiks jest mocno poraniony,facet unika związków. Odpowiedz Link
dori7 Re: Może teraz o wenus 05.05.07, 21:18 1. Wenus w znakach forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=26443979&a=26443979 2. Ukochane barwy i Wenus forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=53237263&v=2&s=0 3. Mars czy Wenus? - pociągający typ urody dla homo.. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=58957678&v=2&s=0 4. Wenus w Pannie forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=46625564&v=2&s=0 4. Wenus w Strzelcu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=52284874&a=52284874 To pierwsze z brzegu watki, dziesiatki innych wyskakuja w wyszukiwarce na haslo "Wenus", warto zajrzec, zwlaszcza do watku o Wenus w znakach. Odpowiedz Link
domi124 przykłady 05.05.07, 22:28 niu... może źle szukam, ale nie znalazłam nic na temat upodobań mężczyzn u których np; Wenus leży w baranie lub strzelcu i co za tym idzie...jego upodobania i gusty jeżeli chodzi o płeć przeciwną no i zamiast gotowych spostrzeżeń na astro wolałabym usłyszeć lub przeczytać jakieś namaclne pzrykłady z życia wzięte panów lub pań pozdrawiam nowicjuszka PS szczególnie interesuje mnie Wenus 14st koniunkcja Uran w strzelcu 12st(u mężczyzny) Odpowiedz Link
acrux79 Re: przykłady 06.05.07, 16:22 PS szczególnie interesuje mnie Wenus 14st koniunkcja Uran w strzelcu 12st(u mężczyzny) Do "zabawy" ze stopniami polecam II tom "Astrologii klasycznej" Wronskiego, albo "Misterium" Leona Zawadzkiego. Niektórzy w nie "wierzą", inni nie, ja raczej należę do tych, którzy lubią łapać wszystko w ręce, choćby dla formy eksperymentu. Tutaj na pewno nikt nie zna znaczenia stopni, bo to zbyt szczegółowe rzeczy, choć Regulus, Antares, Fomalhaut i Syriusz jako gwiazdy stałe wywierają poważny wpływ na określone stopnie. Dosyć mądrzenia się, zacytuję coś z Wronskiego 14 st Strzelca - Władca Saturn i Uran. Błyskotliwość, pomysłowość, wysokie ambicje. Mądrość życiowa. Sukces możliwy w sferze nauki i pracy badawczej, w świecie sztuki, szczególnie w literaturze, filmie, lub teatrze. Zainteresowanie zagadnieniami religijnymi i filozoficznymi. Coś tam jeszcze pisze Wronski, ale nie chcę straszyć, bo co czwarty stopień u niego wypada nagła śmierć, co któryś tam utonięcie, podpalenie, albo nie wiadomo co, a co ósmy stopień to jakiś geniusz. Radzę sugerować się całością horoskopu, a nie jakimś tam sobie wycinkiem. Może być tak, że osiem planet "pasuje", a dziewiąta robi np kwadraturę do świateł, albo ascendentu i kawałek tortu można w bajki włożyć. Poza tym z powodu powolnie przesuwającego się Urana może istnieć sytuacja, że wielu rówieśników ( ba - większość rocznika ) ma Urana w zakresie kilku stopni w tą czy w tamtą i nie warto na samym Uranie budować "koncepcji". Chyba że to bardzo ważna planeta w konkretnym układzie, ale wtedy trzeba popatrzeć na ten układ. Męczące, ale warto się pomęczyć, by nie męczyć swoich myśli męczącymi kwestiami Odpowiedz Link
acrux79 Re: przykłady 06.05.07, 16:24 Napisałem: "Tutaj na pewno nikt nie zna znaczenia stopni" Sorry, rozpędziłem się trochę, a nuż ktoś tu jednak zajmuje się stopniami ? Z rozpędu zlekceważyłem pewnie parę osób za co przepraszam Odpowiedz Link
dori7 Re: przykłady 06.05.07, 16:34 Wlasnie chcialam odpisac, ze znam co najmniej dwie osoby na forum, ktore na powaznie zajmuja sie gwiazdami stalymi, wiec sa niezle oblatane ze znaczeniami stopni A trzecia uzywa do interpertacji jako metody pomocniczej Symboli Sabainskich, wiec tez zajmuje sie stopniami, choc za pomoca innej metody Odpowiedz Link
neptus Re: przykłady 06.05.07, 18:10 No i zaponiałaś, ze jest tu jeszcze specjalistka od symboli tybetańskich. Odpowiedz Link
dori7 Re: przykłady 06.05.07, 22:21 Rzeczywiscie zapomnialam, za co z serca przepraszam! Odpowiedz Link
anahella Re: przykłady 07.05.07, 00:48 neptus napisała: > No i zaponiałaś, ze jest tu jeszcze specjalistka od symboli tybetańskich. Hm... chyba chodziło Ci o symbole tebanskie? Czy mialas na mysli jakies inne? Kupilam od autorki ksiazke z symbolami tebanskimi - bardzo ciekawe i przyznam, ze bardziej do mnie mowia niz sabianskie. Polecam strone "Astrowyrocznia". www.astrowyrocznia.republika.pl/ Mozna tam znalezc informacje gdzie ksiazke kupic. Odpowiedz Link
neptus Re: przykłady 07.05.07, 08:59 O matuś! Nie wiem, skąd mi sie wzięło. DD Chyba z tego wkurzenia głupimi pytaniami. Ewo, przepraszam! Odpowiedz Link
anahella Re: przykłady 07.05.07, 09:52 No tak Madry sie przejezyczy, a glupi ma nadzieje na odkrycie nowych lądow Naprawde mialam nadzieje, ze istnieja kolejne symbole Odpowiedz Link
neptus Re: przykłady 06.05.07, 18:28 domi124 napisała: > niu... może źle szukam, ale nie znalazłam nic na temat upodobań mężczyzn u > których np; Wenus leży w baranie lub strzelcu i co za tym idzie...jego > upodobania i gusty jeżeli chodzi o płeć przeciwną > no i zamiast gotowych spostrzeżeń na astro wolałabym usłyszeć lub przeczytać > jakieś namaclne pzrykłady z życia wzięte panów lub pań > pozdrawiam nowicjuszka > PS szczególnie interesuje mnie Wenus 14st koniunkcja Uran w strzelcu 12st(u > mężczyzny) Proponuję jeszcze przejrzenie wątków: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=8479497 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=8479608 Faktycznie, Urana w tej okolicy ma całe pokolenie. Koniunkcja Wenus/Uran to szybka reakcja, łatwość ulegania podnieceniu, swoboda ekspresji, zmysłowość, uczuciowość. W wydaniu negatywnym uleganie chwilowym impulsom, niestałość, powierzchowność, traktowanie uczuć "lekko", marne zadowolenie, "słomiany ogień", zmienność i krótkotrwałość zainteresowań. Łatwo zacząć, trudniej skończyć. Nagłe zainteresowanie, które szybko mija. Moze byc dobrym tancerzem. Poszukuje na kochankę partnerki inteligentnej, oryginalnej, aktywnej, swobodnej, niezwykłej, zmiennej, "nieuchwytnej", trochę nieprzewidywalnej. O połozeniu Wenus w znakach znadziesz dużo u Arroyo. Wybacz, ale to sa podstawy astrologii. Kurs podstawowy. Odpowiedz Link
neptus Re: przykłady 06.05.07, 18:32 Odpuść sobie. Jak ktoś ma Wenus/Uran to trzeba umieć szukać i czytać, bez tego zainteresowania nie wzbudzisz. Chyba, ze chodzi Ci o jednorazowy "przelot". Odpowiedz Link
neptus Re: czylico analfabetka...niu? 07.05.07, 09:04 Ja tego nie powiedziałam. Nie znam Ciebie na tyle. Ale skoro tak uważasz... Żeby mi ktos naublizał za ofiarną darmową pracę we własne urodziny to juz szczyt! Normalnie 12-ty dom. Odpowiedz Link
tina544 Re: czylico analfabetka...niu? 07.05.07, 10:18 Masz dzisiaj urodziny? Ja tez - pozdrowienia. Odpowiedz Link
iokepine Wszystkiego najlepszego:) 08.05.07, 13:14 neptus napisała: > we własne urodziny to juz > szczyt! Szczytów powodzenia, masy kasy, zdrowia, wdzięcznych uczniów i czego tylko sobie życzysz)) Odpowiedz Link
domi124 matko... co się dzieje z kompem? 06.05.07, 21:18 słuchaj moja droga czyli jak ja mam to widzieć? Niby z niego taki orzeł, a ja jakaś daremna jestem...bo niby nie potrafię wyszukać interesujących mnie wątków? I czytać... potrafię moja droga...nawet między wierszami może właśnie to się nazywa inteligencja emocjonalna...żeby odnaleźć się w każdej sytuacji Czyli mówisz (piszesz)i masz bez wysiłku niu i co ty na to neptusek? Odpowiedz Link
domi124 jeszcze 06.05.07, 21:22 czy to forum jest tylko dla zaawansowanych...i czy udzielenie kilku wskazówek dla tego kto pyta jest jakąś ujmą dla amatorów astrologii ? Odpowiedz Link
anahella Re: jeszcze 07.05.07, 01:06 Domi, przeciez dostalas od Neptusa pomoc, w postaci wskazowek jak interpretowac Wenus z Uranem. Do tego ona i Dori przytoczyla Ci mnostwo linkow o Wenus. Jezeli to, co zostalo Tu napisane Ci nie wystarcza, to pytaj dalej, precyzuj pytania. Forumowiczow jest wielu, ale nie klikaja oni na forum co dzien. Jest dlugi weekend. Ludzie pojechali na majowki. Wroca to pewnie pojawia sie odpowiedzi. Nie widze powodu, dla ktorego niegrzecznie odpisujesz tym, ktorzy Ci pomogli. Odpowiedz Link
neptus Re: jeszcze 07.05.07, 09:07 W nagłówku forum jest napisane: To forum ma Saturna na Ascendencie. Jeśli wiesz, co to znaczy - zapraszam. Jesli chcesz sie dowiedziec - rowniez. Właśnie się dowiedziałaś. :] Odpowiedz Link
iokepine Re: matko... co się dzieje z kompem? 06.05.07, 22:12 domi124 napisała: > Czyli mówisz (piszesz)i masz bez wysiłku > niu i co ty na to neptusek? Zgłaszam to do wykasowania. Jedną z podstawowych rzeczy, jakie młody adept czegokolwiek potrzebuje przyswoić, to szacunek do bardziej doswiadczonych. Odpowiedz Link
dori7 Re: matko... co się dzieje z kompem? 06.05.07, 22:28 1. Do podstawowych zasad netykiety nalezy korzystanie z wyszukiwarki i kontynuowanie starych watkow, w ktorych poruszony zostal dany temat. 2. Wenus w znakach i Ksiezyc w znakach to rzeczywiscie absolutne podstawy astrologii, wypada zajrzec do jakiejkolwiek ksiazki dla poczatkujacych. Lub chocby do watku, ktory zostal Ci usluznie podeslany. 3. Wiekszosc osob nie zyczy sobie, zeby lekcewazaco przerabiac ich nicki ("Neptusek"), wiec prosze nie rob tego. Ponadto grzecznie jest pisac je wielka litera. Odpowiedz Link
domi124 Re: matko... co się dzieje z kompem? 06.05.07, 22:37 Może moje drogie zanim zaczniecie krytykować przeczytacie uważnie wypowiedź"Neptuska" i może uczciwie osądzicie czy miałam prawo tak zareagować a nie inaczej sprawiedliwy osąd dotyczy każdego...a nie tylko doświadczonych lub mniej doświadczonych żeby coś zgłosić do wykasowania trzeba mieć dowód na to że zostały tu przedstawione przeze mnie kalumnie lub wulgaryzmy ... nie wiedziałam...że to forum jest dla wybranych i jedni mogą obrażać powołując sie na swoje doświadczenie...a inni muszą w pokorze poprzyjmować szpilki Odpowiedz Link
dori7 Re: matko... co się dzieje z kompem? 06.05.07, 22:44 domi124 napisała: > Może moje drogie zanim zaczniecie krytykować przeczytacie uważnie > wypowiedź"Neptuska" i może uczciwie osądzicie czy miałam prawo tak zareagować > a nie inaczej Proponuje, zebys sama ja uwaznie przeczytala, bo zloszczac sie za uwage, ze powinnas poszukac w ksiazce dla poczatkujacych, przegapilas fakt, ze Neptus bodajze jako jedyna w tym watku odpisala Ci merytorycznie na pytanie o Wenus w koniunkcji z Uranem. Na forum obowiazuja pewne zasady. Nie podobaja Ci sie - nie pisz, ale nie troluj. Odpowiedz Link
domi124 masz 100% racji 06.05.07, 22:56 życzę przyjemnych rozważań w ścisłym gronie ??? "wolność słowa i myśli jest dla tych co potrafią iść z duchem czasu a nie zamykają się w utartych schematach własnego myślenia" Odpowiedz Link
aarvedui Re: matko... co się dzieje z kompem? 07.05.07, 20:40 domi124 napisała: > nie wiedziałam...że to forum jest dla wybranych > i jedni mogą obrażać powołując sie na swoje doświadczenie...a inni muszą w > pokorze poprzyjmować szpilki tak dokladnie. nie wiem skad ten wyidealizowany obraz stosunku mistrz-uczeń. mistrz ma wiedze i doswiadczenie i nie ma obowiazku z nikim sie tym dzielic. ciesz sie ze nie musisz neptusowi budować domu,rąbać drewna czy usługiwać przez 7 lat zeby poznać jej opinię,czy płacić 1000 sztuk złota od kazdej nowej poznanej techniki,jak każą wschodnie i europejskie tradycje Odpowiedz Link
iokepine Re: matko... co się dzieje z kompem? 08.05.07, 13:10 aarvedui napisał: > tak dokladnie. nie wiem skad ten wyidealizowany obraz stosunku mistrz-uczeń. > mistrz ma wiedze i doswiadczenie i nie ma obowiazku z nikim sie tym dzielic. > ciesz sie ze nie musisz neptusowi budować domu,rąbać drewna czy usługiwać > przez 7 lat zeby poznać jej opinię,czy płacić 1000 sztuk złota od kazdej > nowej poznanej techniki,jak każą wschodnie i europejskie tradycje > Aarvedui, boskie! Obśmiałam się jak norka)) Chyba napiszę o tym notkę na blogu, cytując Twoją myśl złotą)) Odpowiedz Link
aarvedui Re: matko... co się dzieje z kompem? 09.05.07, 19:37 iokepine napisała: > > Aarvedui, boskie! Obśmiałam się jak norka)) Chyba napiszę o tym notkę na > blogu, cytując Twoją myśl złotą)) > > moje teksty jako postmodernistyczny mix i tak są dobrem wspólnym internetu więc nie ma problemu. skojarzyło mi sie to z takim filmem kung-fu made in hongkong,gdzie uczeń budował mistrzowi dom,potem obore dla kóz,potem te kozy hodował,a potem jak mistrz nauczył go cierpliwości i pokory to zaczął go uczyć innych rzeczy Odpowiedz Link
neptus Re: matko... co się dzieje z kompem? 07.05.07, 08:55 "Moja droga" to dobre na targu. Nie wymagaj, zeby Ci tu tłumaczono podstawy dostępne na wielu stronach internetowych. Po to uczestnicy tego forum wysilają się na tworzenie na swoich stronach darmowych kursózeby po raz 389-ty nie musiec odpowiadac na takie pytania, na które odpowiedź znajdziesz w każdym podręczniku. Moj nick to jak dla Ciebie neptus. I nie mam bez wysiłku. Poswięciłam na to kilkanaście lat nauki i sporo pieniędzy na kursy i warsztaty. Jeżeli ktoś udziela Ci lekcji za darmo, a parę osób, w tym ja też, odpowiedziało Ci bardzo wyczerpująco, znacznie więcej, niż na kursie dla początkujących, a Tobie nie chce się pomyśleć, bo nie znalazłaś tam potwierdzenia, ze to idealny partner dla Ciebie, to, wybacz, ale faktycznie nie chce mi się. Mój czas jest cenny. Odpowiedz Link
domi124 Na targu 08.05.07, 11:39 neptus napisała: > No i zaponiałaś, ze jest tu jeszcze specjalistka od symboli tybetańskich. anahella odpowiedziała: Hm... chyba chodziło Ci o symbole tebanskie? Czy mialas na mysli jakies inne? Kupilam od autorki ksiazke z symbolami tebanskimi - bardzo ciekawe i przyznam, ze bardziej do mnie mowia niz sabianskie. Polecam strone "Astrowyrocznia". Naprawde mialam nadzieje, ze istnieja kolejne symbole Odpowiedz Link
jorge69 Re: Na targu 08.05.07, 12:41 do domi124 Wydaje mi się, że chodzi Ci o komentarze różnych osób płci męskiej nt., jak działa u nich Wenus w horoskopie, coś jak odpowiednik wątku: "Mars w horoskopie kobiety- partner". Tamten wątek o Marsie w horoskopie kobiety rozwinął się bardzo ładnie ponieważ na tym forum 95% piszących to kobiety i każda mogła coś o swoim Marsie powiedzieć i to zrobiła. Żeby taki sam wątek o Wenus w horoskopie mężczyzny mógł się rozwinąć, na Twoje pytanie musieliby odpowiedzieć piszący na tym forum mężczyźni, których jest tu i tak raczej niewielu. Kobiety mogą odpowiedzieć w zasadzie teoretycznie dlatego odsyłają do już istniejących linków o Wenus. Osobiście: Wenus w Skorpionie, na dodatek dominanta horoskopu mogę powiedzieć, że podobają mi się kobiety tajemnicze, ładne, zgrabne, seksowne, pracowite, oszczędne i silne charakterem ale nie znoszę wojujących feministek. Odpowiedz Link
arcoiris1 Re: Na targu 09.05.07, 00:13 że podobają mi się kobiety tajemnicze, ładne, zgrabne, seksowne, pracowite, > oszczędne i silne charakterem ale nie znoszę wojujących feministek. Czyli jak przeciętny czytelnik Playboya Chyba zatem wszyscy maja Wenus w Skorpionie! No chyba że ktos powie, że lubi pospolite, brzydkie, niezgrabne, leniwe, szastające kasa i wiecznie pochlipujace feministki. a propos, wojująca feministka, a co to? taka z transparentem na 8 marca, wąsami, brwiami jak Brezniew, brzydka i co sie nie godzi na gorsze traktowanie w pracy i mniejszą kase za tę sama pracę a niejedokrotnie lepiej wykonywaną w porownaniu do jej kolegów albo taka co nie zgadza sie z ideologią LPR? wszystkie kobiety powinny byc feministkami i dziwię się jak jakas odżegnuje sie na samą myśl. Dzieki nim możemy sie rozwodzic, nosić dzinsy, studiowac, chodzic do pracy a nie tylko na porodówkę, miec własne pieniądze, które pozwola nam odejśc od męża jesli jest on draniem. I dzieki nim, tym wojującym na poczatku XX w. możemy głosowac. Odpowiedz Link
jorge69 Re: Na targu 09.05.07, 13:45 Ooo... czyżbyś była wojującą feministką do kwadratu? A propos czytelników: skąd wiadomo, że przeciętny czytelnik Playboya nie ma Wenus w Skorpionie. A propos Playboya miałem go ostatnio w rękach może z 10 lat temu. Odpowiedz Link
dori7 Re: Na targu 09.05.07, 14:37 Ja tez jestem feministka. Czy to jakis problem? Jesli tak, to na szczescie Twoj, nie moj Odpowiedz Link
anahella Re: Na targu 09.05.07, 17:30 Wiesz Jorge, moim zdaniem pojecie "wojujaca feministka" to zjawisko podobne do "zwyklego proszku" i zostalo stworzone jako antyprodukt innego produktu. Zamiast mowic jakich kobiet nie lubisz, po prostu napisz jakie lubisz - w kontekscie swojej Wenus, bedzie latwiej Cie zrozumiec, bo pojecie jakim sie poslugujesz jest dosc mgliste, i kazdy rozumie je inaczej. Odpowiedz Link
jorge69 Re: Na targu 10.05.07, 10:35 Właściwie już trochę napisałem. W horoskopie mężczyzny wskazówkami o jego ideale kobiety są Wenus, jako kochanka i partnerka oraz Księżyc jako symbol matki, żony a także matki jego dzieci. Dobrze by było gdyby obie planety były w harmonijnych relacjach lub w koniunkcji, ale raczej niezbyt często to się zdarza. U mnie Wenus jest w Skorpionie w dwadzie Byka w jednostopniowej opozycji do Księżyca w Byku w dwadzie Skorpiona a więc podobają mi się typy kobiet Byczo- Skorionich albo Skoriono- Byczych jak kto woli. Trzecim wskaźnikiem symbolu kobiety w horoskopie męskim jest Selene, o której mniej się mówi ale niektórzy astrolodzy przywiązują do niej znaczną wagę. U mnie w Lwie na wierzchołku półkrzyża i z tym półkrzyżem ogólnie nie jest łatwo z tymi kobietami, zwłaszcza, że rozładowanie takiego półkrzyża jest w Wodniku. No i właśnie mam tam Marsa w dwustopniowym kwadracie do Wenus i Księżyca i tworzy się piękny krzyż w znakach stałych. Jak napisałem wcześniej ważny dla mnie jest wygląd zewnętrzny kobiety: twarz, biodra, nogi jak również cechy charakteru, o których wcześniej pisałem. Odpowiedz Link
anahella Nie rob targu z forum 09.05.07, 00:28 Zadne przycieranie nosa nie mialo miejsca. Jesli Ci sie wydaje ze napisalam cos innego niz jest na forum, to mnie to obchodzi. Nie zycze sobie tu dyskusji na temat "kto kogo czym obrazil". Za wyklocanie sie dostajesz upomnienie. Nastepnego nie bedzie, tylko kilkudniowe wakacje od forum. Pisz na temat astrologii a nie o swoich urazach. Twoje konfliktowe ego nie jest tematem tego forum. Prosze pisac o astrologii. Odpowiedz Link