Dodaj do ulubionych

Adopcja dziecka

07.06.12, 18:42
witam moge pomóc i podpowiedziec w wyboze osrodka adopcyjnego,i całych procedur zwiazanych z adopcja
Obserwuj wątek
    • kala.232 Re: Adopcja dziecka 25.06.12, 17:47
      Witam.mamy 1,5 roczneho synka.od dawna z ezam rozmawialismy o adopcji, obecnie mieszkamy w turcji.mamy tez mieszkanie w w-wie. Nie ukrywam nie wiem za wieke o procedurach adopcji. Czytalam ze trzeba przejsc szkolenie,jak wyglada szkolenie kiedy np tata jest obcokrajowcem?
      Moj maz jest anglikiem.
      Jak wyglada sytuacji kiedy chce sie adoptowac sziecko 1-3 lata? Czy ojres oczekiwana tez jest dlugi,czy mozna pojsc do osrodka i poznac dziecko?
      Bede wdzieczna za kazda odpowiedz
      • krzysztof.kolejarz Re: Adopcja dziecka 27.06.12, 06:45
        witaj kala.232 rozumiem ze masz juz dziecko jak tu piszesz 1,5 roczne,ale chcecie wspólnie z mezem adoptowac ciezko bedzie bo pierwszenstwo maja osoby które wcale nie maja dzieci.Ale moge dac ci namiary na porzadny osrodek adopcyjny we Wrocławiu,ja tam z zona załatwialismy całe procedury zwiazane z adopcja,ale jest jedno ale trzeba byc osoba wiezaca ty i maz.Procedury mogły sie toche zmienic ale osrodek miesci sie na terenie Katedry łatwo trafic jak zapytac,na dziecko czeka sie 3-lata w tym czasie nie jestescie odsówani na bok przechodzicie rózne szkolenia ,warsztaty,wiaza sie ztym rózne wyjazdy z osobami które maja ten sam problem co wy ,ucza was jak wychowywac dziecko.Przy odrobinie szczescia jak nie bedziecie grymasic z wyborem dziecka bo bedziecie miec kilka propozycji dostaniecie dziecko po pół roku.Jak chcesz cos wiecej sie odemnie dowiedziec pisz smiało na GG tam jestem czesciej i na fb.pozdrawiam miłego dnia GG.36718740

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka