sloggi 22.01.05, 16:17 Jest to jeden z zakładów, który rozsławia Bolesaławiec nie tylko w Polsce, ale i Europie. Czy jesteście lokalnymi patriotami i macie jakieś naczynia wyprodukowane w tej fabryce? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izerskie Re: Ceramika Bolesławiec 24.01.05, 16:35 ja mam! mimo ze nie jestem "lokalna"... Odpowiedz Link Zgłoś
doniaania Re: Ceramika Bolesławiec 24.01.05, 20:14 moj caly dom byl swego czasu wylozony nasza ceramika. mam tego bardzo duzo. jednak najbardziej lubie kubki. mam po jednym kubku z kazdego wzoru:-)) uwielbiam pic z nich ciepla kawe. dodatkowo mam chyba wszystkie mozliwe rzeczy jakie tylko zaklady ceramiczne wyprodukowaly. ostatnio zauwazylam jednak, ze moja mama stara sie powoli wymieniac zastawe, na mniej ceramiczna ;-)) wielu osobom podoba sie ceramika boleslawiecka.szczegolnie chyba Niemcom i Amerykanom. dzieki niej nasze miasto nawiedzaja turysci, ktorzy zostawiaja tu sporo kaski, a to w jakis sposob nakreca koniunkture. czesto tez widac ja w serialach w TVP, ale jak do tej pory zauwazylam tylko starsze wzory. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Ceramika Bolesławiec 24.01.05, 22:01 Mam cukiernicę z Bolesławca - muszę koniecznie dokupić kilka kubków. Cukiernica stoi koło monitora - stąd moje pojawienie sie na tym forum, które trzeba trochę rozkręcić, bo pustawo tu :) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: Ceramika Bolesławiec 06.07.05, 01:22 www.ceramicboleslawiec.com.pl/ Kubeczki są drakońsko drogie, po 10 zł. za sztukę. Odpowiedz Link Zgłoś
oleyu Re: Ceramika Bolesławiec 06.07.05, 01:44 a kto nie ma ???? Właśnie sobie robie herbatke w takim kubku na rano bo cięzki wieczór był :P Odpowiedz Link Zgłoś